2010/04/16

Jag väljer sida.

KRÖNIKA. Det vankas krig, Stefan Rehn menar att det är medias fel att Blåvitt inte presterar, och media (läs: BaraBen) menar att det är Stefan Rehns fel som inte lyssnar. Supportrar skriker ifrån, förändring! Förändring! Och jag har stor förståelse för er, jag vill också se förändring, jag vill se att någon (läs: tränarna) tar tag i det här, då det är deras jobb – och vänder den negativa trenden i laget, för helt ärligt, när du kollar ner på planen i dagsläget är det inte 11 killar med själförtroende och pondus som springer omkring där nere. Vilket också är förståeligt, det är fotbollsspelare, deras mål är att vinna, gör man inte det, och inte har mentaliteten att fortsätta kötta vidare och pressa sig framåt för att vända det så gnager (roligt ordval) det på självförtroendet.

Självförtroende ja, en viktig ingrediens för ett vinnande lag. Se bara på det gäng som tog guldet förra året, hade de ett helt briljant spel? Knappast. Var det världens intelligentaste gubbar med en helt fantastisk spelförståelse som knep guldet? Nej. 2009 års segrare spelade och vann på sitt självförtroende. När spelarna saknar självförtroende, vad händer då? Ja, det är bara att ta dig ner till en Blåvittmatch och kolla, det blir halvdana chansningar till pass, för att ingen vågar hålla i bollen och titta upp, det blir inga 100% i närkamperna, spelaren går in med tanken att han redan har förlorat den.

Det som skrämmer mig mest just nu är självförtroendet, eller bristen på självförtroende, jag har inte sett maken till brist på den här varan sen ett högstadiedisco då det var någon stackare som skulle fråga chans. Spelare tittar ner i marken efter matcherna, de vågar inte ens möta publikens dömande blickar, de vet hur bedrövlig insatsen var och hade kanske redan innan matchen ställt in sig på den.

Tränarduon som så elegant ledde ett skadeskjutet Blåvitt till guldstrid förra året letar nu i alla hörn efter något att skylla på. Det går inte, vi har kört fast. Jag vill höra ett uttalande från tränarna som menar på att ”vi vet, vi spelar bedrövligt, det vi kommer att göra nu i veckan är att träna på nya spelsystem och verkligen höja ribban och kraven på vem som får spela, med den inställningen gubbarna har nu får alla sitta på bänken, även jag” inte några tomma ord om att det är synd om Blåvitt, för att vi var guldfavoriter, ”det är jättejobbigt att spela med de förväntningarna”. Blåvitt är ett lag som varje år tampas med höga förväntningar och krav, det ska vara en ära att spela här och som staben själv har sagt (Håkan Mild och Stefan Rehn) så har Blåvitt alltid som mål att komma topp fyra. Jag vill höra från er, att motivationen finns.

Vad är det då som händer på kamratgården? Jag vet inte. Men den frågan jag ställer mig nu, om det nu är som tränarduon menar, att killarna i laget läser tidningar och bloggar och att kritiken sätter sig i huvudet som en mental spärr, hjälper eller stjälper vi dem med våra spraven-liknande artiklar och kommentarer, hjälper eller stjälper vi laget vi älskar i nöd och lust när en spelare efter en match kliver fram efter en bedrövlig insats och i alla fall tackar för stödet och vi då buar ut honom? En spelare som inte ens spelade en minut under denna match.
Om vi då gör som många har sagt och skrivit, ger bort våra årskort, struntar i att gå på matcherna och sitter och skriker glåpord till spelarna när de missar en passning längst kanten – hjälper eller stjälper vi? Det finns bara en spelare kvar nu som inte har gett upp, den tolfte, vi, publiken. Eller har vi också gett upp?

Jag vet att många av er, inklusive mig själv skakar av panik för att inget funkar just nu, jag vet att ni vill se förändring, jag vet att ni vill se betydligt bättre spel. Det vill vi allesammans. Men får vi det genom att gnälla och hota med tomma/tysta läktare och skriva AVGÅ i alla forum över hela internet?
Jag tror inte det.

När inte spelarna har hjärtat och viljan för att lyckas, ska vi då också tappa den? Eller ska vi visa hjärtat och glöden och inspirera spelarna till att lyckas? En människa kan inte göra någon skillnad, och en negativ tanke sprider sig hundra gånger snabbare än en positiv.

Jag kan inte bestämma hur ni ska reagera, men jag ber er att tänka efter. Behöver Blåvitt få mer stryk? Behöver blåvitt få stryk från oss supportrar, som genom namnet menar på att vi ska stå bakom och stå upp för vårt lag. Det är lätt att fokusera på allt det negativa, och få mörka tankar, det är det som har spridit sig i hela den Blåvita skaran uppe på kamratgården – men vad hjälper det om även vi hoppar på det tåget och sitter och surar och gnäller? Det går inte.

Kamratgården behöver sitt egna vulkanutbrott, ett fall framåt, någon som med insikt kan se vart smittan började och nu, innan det är försent ge motgiftet.
Jag är övertygad om att spelarna vi har, tillsammans kan ta guld.
Jag är övertygad om att Rehn och Olsson har kapaciteten att leda spelarna till detta.
Jag är övertygad om att sportchef Håkan Mild är allt annat än nöjd och sätter hård press just nu.

Men jag vet bara vad jag kan göra för att hjälpa. Jag kan fortsätta gå till matcherna, fortsätta att lyfta fram laget jag älskar, i medgång och i sorg. Om inte människan var kapabel till att bryta ihop och komma igen, så hade hela mänskligheten varit deprimerade just nu, om man inte var kapabel till att gå vidare efter ett uppbrott med flickvännen/pojkvännen, efter att ha fått sparken från jobbet och till och med gå vidare trots ett dödsfall inom familjen.

Jag kan som sagt inte säga åt er hur ni ska agera, jag ber er bara att tänka efter. En människa gör ingen skillnad. Men tillsammans är vi väldigt starka. Det är nu vi behövs som mest, är det då nu vi ska ge upp och vända oss emot spelarna, tränarna och hela föreningen? I helvete heller.

It ain´t about how hard you can hit, it´s about how hard you can get hit and still keep moving forward”

Jag väljer sida, och jag väljer att ställa mig bakom IFK Göteborg.

43 kommentarer:

  1. Vi ska alltid stå upp för Göteborg!

    SvaraRadera
  2. Bra skrivet! Någon gång vänder tränden, kanske på söndag, kanske inte. Men i vilket fall ska vi inte ge upp som ett par gajsare, vi ska vråla sönder våra stämmband för att få vårt lag att göra det de är bäst på. Nu på söndag, nu eller aldrig!

    SvaraRadera
  3. arne_erlandsen2010-04-16 18:14

    Vi vann 3 p förra säsongen med skitspel och rejäla doser tur- det gör vi inte längre. Som TO sa, tränarduon har haft en smekmånad. Dags att agera och komma med nya ideér nu.

    SvaraRadera
  4. Bra skrivet Ida....

    SvaraRadera
  5. Jag tänker faktiskt inte fortsätta gå på matcherna så som laget spelar nu. Det är helt ok att förlora, men då får det för fan vara för att motståndarna är bättre för dagen eller att det är stolpe ut. Det kan jag köpa, faktiskt hela året. Men som blåvitt ser ut nu tänker ser jag ingen anledning att lägga mina surt förvärvade pengar på den här skiten.

    Kalla mig gärna medgångssupporter, men jag köper inte en skitprodukt (som det är för tillfället) bara för att jag brukade uppskatta dess (underhållnings)värde. Föreningen får fan se till att ge tillbaka något på insatt kapital också, lämpligtvis åtminstone en kämpamatch, visa lite köttande.

    SvaraRadera
  6. Så djävla rätt!!!

    Jag är mer sne på alla skitungar osv som skiker avgå alla, bojkott och allt annat skräp än sne på Blåvitt. Visst har vi det jobbigt just nu men vi e inte stockholm...vi bryr oss om vårat lag och vi stöttar i alla lägen...

    //D-Day

    SvaraRadera
  7. Du väljer alltså att blåvitt ska ramla ur allsvenskan..
    Du är sämre än Frankie att analysera fotboll och blåvitt i synnerhet.
    Nu är det inte guld som är målet, nu måste vi inrikta oss på att hålla oss kvar i allsvenskan. Då behövs ledare med den mentaliteten.
    Byt ut tränarna nu!.

    SvaraRadera
  8. Mkt bra skrivet Ida!!
    Vi vinner och vi förlorar tillsammans!!
    Vi är med er hela vägen kära älskade spelare!! Ge allt på varje träning och lita på er själva...Ni spelar i IFK Göteborg för att ni blivit utvalda.. Ni tillhör Sveriges elit! Nu kör vi vidare..tillsammans!

    SvaraRadera
  9. ...finns det alltid nån med hjärtat kvar!!

    Bra rutet Ida!

    SvaraRadera
  10. Märks att du är en bondesupporter (inflyttad)Ida.. Tråkigt trodde du var mer insatt än vad du faktiskt är, riktig losermentalitet på dig. I Göteborg så spelar man för att vinna guld, inget annat.

    SvaraRadera
  11. Tycker snarare att många idioter visar aik-tendenser med skitsnack om att avgå och vissla ut laget.

    SvaraRadera
  12. Åt h-e med allt gnäll nu. Guldet skall hem för vi är Blåvitt. Vi gör vårt nu på söndag. Inga burop och gnäll. Vi sjunger så hela jävla stan gungar i fest så spelarna känner att nu jävlar vänder det.

    SvaraRadera
  13. Ge fan i tränarna. Speciellt i Stefan Rehn...

    Under den tid som de varit i Blåvitt (tillsammans med att Håkan Mild inträdde) så har föreningen förändrats radikalt tillbaka mot sitt ursprung. Föutom i år så har spelet blivit mycket trevligare att se på (i jämföresle med slutet på 90 talet o större delen av 2000 talet). Nu satsar man på unga talanger, vilket jag tycker är mkt roliga än inköpta spelare med annan klubbtillhörighet...
    Resultaten under stereos ledning har oxå varit bra.

    Nä, mitt förtroende för Blåvitt skulle raseras om vi bytte tränare.

    Sitt lungt i båten... det vänder snart o då jävlar...

    Slutligen så vill jag bara säga att Ragge bör spela på 10:ans position

    SvaraRadera
  14. Henrik Samuelsson2010-04-16 19:00

    Anonym 18:35

    Du kan väl börja med att identifiera dig, eller kan du inte stå för vad du tycker.

    Är du så skitenödig att du tror att blåvitt skall ramla ur allsvenskan för att vi gjort 5 sämre insatser. Torka snorkranen och sitt ner i båten, lipsillar har vi ingen glädje av i detta eller något annat läge.
    Ida, jag instämmer precis i det du säger. Jag vet inte om du och Frankie har valt ett good cop bad coop upplägg men du står just nu för det enda vettiga ståndpunkten i detta forum

    SvaraRadera
  15. Så djävla rätt Svennis

    och 18.44: inte looser Iutan hjärta medans du e 08...


    /D-Day

    SvaraRadera
  16. Snorungar som gnäller??

    Jag är 33 år. Har följt IFK i 20 år. Jag går på alla matcher, jag är ingen medgångssupporter.

    Just nu är jag förbannad. Jag skulle spela gratis i IFK. Jag blir förbannad när jag ser spelare som inte ger allt för tröjan. På söndag vill vi se 11 st lejon på plan!

    "Vi vill se 11 lejon på plan"

    SvaraRadera
  17. Det är inte svårt att stötta Blåvitt när det går bra...

    Visa nu om du är MAN eller RÅTTA

    SvaraRadera
  18. Anonym 19.04: Vi kommer se 11 lejon på plan men vi på läktarna skall fanimej se till att vi är en hel jävla flock som ger stöttning för dem på plan. Glöm det Ultras btw att vi är tysta 20 min pga TV:n. Vi kör så det ryker!

    Btw Blåvitt vinner 2-1 där Söder avgör i 78 minuten

    Forza!

    SvaraRadera
  19. Bland det bästa du skrivit Ida!

    SvaraRadera
  20. dödsfall i familjen??? va tusan drar du för paralleller egentligen?

    SvaraRadera
  21. Bra, skrivet dock pinsamt att Frankie sitter hela tiden å skriver avgå osv, byt spelsystem....

    AVGÅ FRANKIE!!!

    SvaraRadera
  22. slut upp på söndag... varför säljer klacksektionen så dåligt, för mkt negativ publicitet kring "manifestationen"? Skit i det nu och backa upp gubbarna på söndag!

    SvaraRadera
  23. Till alla er som gnäller på Ida hela tiden..

    Vadå losermentalitet?
    Hon säger ju bara att hon väljer att ställa sig bakom laget för att stötta istället för att välja sidan som klagar på allt och alla..
    Tycker det är en bra mycket sundare inställning,och hjälper nog laget mer om många gör likadant,än att kräva spelare och ledares avgång hit och dit

    SvaraRadera
  24. Henrik samuelsson. Ja jag är jävligt "skitenödig" för att blåvitt ska åka ur allsvenskan.
    Blåvitt hade en jävla tur borta mot kalmar. Med det spelet dessa 6 matcher som har varit bedrövlig är det min plikt som blåvitt fan sedan 1975 att upplysa fans med skygglappar att vakna!.
    Byt ut tränarna nu!

    SvaraRadera
  25. Bry er inte om gnällspikarna... Det är förmodligen förvirrade råttor som hittat hit o försöker förvärra situationen

    SvaraRadera
  26. Jag börjar tro att vulkanutbrottet vi pratar om är ett par säsonger i Superettan. Flera av de andra toppklubbarna har som bekant tvingats börja om från noll och bygga ett nytt spel. Vi verkar starka när det går bra, men när skutan måste vändas, och resultat måste nås utan lyxen av att motståndarna underpresterar, då visar det sig att vårt enda egentliga vapen är devisen "det löser sig, för vi är Blåvitt". Inte nån egen offensiv spelide, utan en barnslig förtröstan på att vi vinner automatiskt om vi bara springer som fan. Alltså har vi inte kommit nånstans sen Arne Erlandsen härjade på Avenyn.

    SvaraRadera
  27. Jag står alltid på Blåvitts sida i medgång och sorg älskar jag detta lag. Jag kommer aldrig bua någonsin ät n ågon i IFK:s lag.

    SvaraRadera
  28. Suck.. sluta med eratt "tycka synd om blåvitt" det har aldrig funkat och kommer inte funka nu heller!

    // Tycker vi fans ska sammla ihop lite pengar så vi kan betala det lag som skulle vilja ha JJ och hjalmar...

    SvaraRadera
  29. Nä, nu går vi över till Gais! Superettan, här kommer IFK!

    Majarn

    SvaraRadera
  30. Men för f-an. Vad e kritiken?. J-a mesande för spelarna.

    SvaraRadera
  31. Så jävla hopplöst sketsnack. Skall vi vänta 4-5 omg. till innan dom vanliga "medgångsupportarna" vaknar till?. För h-e, vi er pg till superettan.......

    SvaraRadera
  32. Bra skrivet, Ida!

    Det är ju det som är poängen, när spelarna inte tror på sig själva, måste VI tro på dem. Och det gör jag!! Ställ er upp, höj på blicken, det gör ont i mig att se era nerböjda huvuden. NI KAN SÅ MYCKET MER!!! TRO PÅ ER SJÄLVA!!!

    "Vi såg hur du haltade, vi såg hur du sprang, med tårar på kinden och hjärtat i brand..."

    Framåt Blåvitt!!
    //bondesupporter med losermentalitet?

    SvaraRadera
  33. Vem står inte bakom IFK?
    Det gör man väl oavsett, förstår inte riktigt resonemanget

    SvaraRadera
  34. Kvaliten finns hos spelarna, det visade de förra året. Det är huvudena som måste resas upp nu och inte bara visa "gamnackar". självförtroendet och tron på det som de gör tillsammans måste komma fra. Det är den största uppgiften för Rehn & Co. Jag tror att de löser det, men de behöver stödet från läktaren i varje match.

    SvaraRadera
  35. Är så jäkla trött på dom som klagar på Ida, måste kännas bra o sitta anonymt bakom en dator o kritisera. Jag tycker denna texten var riktigt bra och fick iallafall mig o tänka om litegrann.

    SvaraRadera
  36. Jag står bakom blåvitt, och vill ha förändring just därför. Jag bryr mig om klubben, och vill ha förändring därför.

    Byt spelsystem nuuuuu!! 2 forwards ett måste.

    SvaraRadera
  37. anonym 23:03/ måste sitta gött att hylla ida anonymt. jag tycker det här är bedrövligt.

    SvaraRadera
  38. För mycket religiöst tjafs nu.

    Jag trivs jättebra hemma - men ibland vill jag gå ut. Med det vill jag säga att förändring kan få folk att må bättre och saker att fungera bättre.

    Skaffa ny tränare.

    SvaraRadera
  39. Bra skrivet, kanske lite väl långt men okej.

    SvaraRadera
  40. Jag hoppas att alla dem som brukar stå och sjunga vår inmarschlåt OCH inte väljer att stöttta blåvitt imorgon, aldrig mer kommer tillbaka till Gamla.. vi behöver fan inte alla medgångssupportrar som redan har gett upp, blåvitt fixar detta för fan. In Rehn & Olsson we trust!

    "snart skiner poesidon och blåvitt står kvar"

    SvaraRadera
  41. Helt rätt, blåvitt behöver en kärnskara på typ 2000-3000 supportrar som aldrig ifrågasätter någonting. Går på alla matcher hur illa de än spelar. För fyfan, om man inte går på en match där laget spelar som skit och blir förnedrat är man ingen riktig supporter!

    Kallar alla andra som inte förstår att blåvitt "egentligen är bättre än såhär" för medgångssupportrar. Slå ur underläge, det är grejor det! Kort och gott, gajs?

    Alla hanterar med- och motgångar på olika sätt, låt dem. Blåvitt behöver alla sorts supportrar.

    SvaraRadera
  42. Jag gör som du Ida, jag ställer mig bakom IFK, visst det är jobbigt nu, men vem har sagt att det alltid ska vara enkelt.

    Stå på dig Ida, du skriver en del bra inlägg och bry dig inte om "anonyma experter" som tror sig veta allt och skriver nedsättande om dig.

    Jag beundrar ditt mod tjejen.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.