2010/04/16

12 saker som lär ske före det att Blåvitt byter till 4-4-2

1. Historiker kommer inse att George W Bush egentligen är en hjälte. Han kommer att få Nobels Fredspris för sina insatser för världspolitiken och sina två fredsbevarande uppdrag i Irak och Afghanistan.

2. Bojan Djordic utnämns till världens sexigaste man i magasinet People:s årliga ranking. Han kommer sedan att flytta till Dubai och ingå ett polygamt äktenskap med Jessica Alba och Megan Fox.

3. Sverige erkänner Skåne som en dansk koloni. Efter ett par hundra år av ockupation bestämmer den svenska statsmakten att det inte finns något i Skåne som är värt att behålla, eller ha. Vid ceremonin i ett fullsatt Percy Nilsson arena, där kolonin lämnas tillbaka till Danmark, säger en släkting till Ernst Hugo Jeregård att: "han menade inget illa med sina ord i Riket".

4. Djurgården och AIK kommer överens om att inte komma överens. Efter drygt 100 år av småaktigt bråkande, käbblande, diskuterande, slagsmål och allmän rivalitet kommer de två Stockholmsklubbarna överens om att det hela inte är en så stor grej trots allt. Gemensamt börjar de nu hata Västerås SK.

5. Zombies från Merkurius kommer invadera jorden och utplåna mänskligheten.

6. Håkan Mild kommer odla en Stalin-mustasch, raka av den, låta den växa tillbaka och sedan färga den rosa i oktober månad som ett stöd för Rosa Bandet-kampanjen.

7. Anna Anka kommer att spela Drottning Silvia i Ridley Scotts och Steven Spielbergs genemsamma filmatisering av kronprinsessan Victorias bröllop. Filmen kommer därefter slå Avatars rekord som den bäst betalande produktionen genom filmhistorien. Johan T Lindwall kommer att ge filmen sex getingar i Expressen och ranka den "som ett tårdrypande epos i klass med Året med kungafamiljen, från 1992".

8. Gamla Ullevi kommer att rasa ihop sedan Peter Hjörne och övriga arbetande och boende kring Stampen beslutar sig för att ge tillbaka med samma medel och hämndhoppa samtidigt i sina hem. Den enorma vibration som skapas kommer orsaka en tsunami på stora Delsjön som sköljer över Kamratgården och välter omkull Blåvitts nybyggda träningshall, som specialutrustats med Stefan Schwartz i takpartiet - för att stå emot snömassor på taket.

9. Frölunda Indians kommer få en supporterkultur som vida överglänser de bästa fotbollslagen ute i Europa. Hammarbys supportrar kommer efter några år erkänna att de numer stjäl alla sina ramsor från de rödgröna fansen i Scandinavium.

10. Geely kommer flytta sitt huvudkontor till Bergsjön och meddela i ett pressmeddelande att "framtiden för fordonsindustrin är i Göteborg". Volvos nya bilmodell kommer heta VLangos.

11. Yannik Bapupa kommer att väljas till ny partiledare i Feministiskt Initiativ. Gudrun Schyman kommer kort därefter att utse Bapupa till gudfar för hennes två kärleksbarn som hon fått tillsammans med Hugh Hefner.

12. Moder Theresa kommer återuppstå från de döda och bli arenachef för Gamla Ullevi.

38 kommentarer:

  1. Förstår inte varför det tjatas så mkt om 4-4-2. Det är inte där problemet ligger. I dagens läge har vi bara en skadefri anfallare i truppen, Pärlan.
    Vi kan inte skrota ett spelsystem som så när vann guldet 2009. Problemet är snarare att Stiller är skadad och Pär inte riktigt fått chansen att fylla Stillers position innan skador och märkliga uttagningar satte honom på andra ställen(läs: bänken mot Helsingborg och längst fram efter Tobbes skada). Vi måste ha tilltro till våra tränare och spelsystem! Med det här spelsystemet slog vi ju t ex Elfsborg med 4-0...

    SvaraRadera
  2. Håller med om att det inte är systemet som är fel, men när allting låser sig för grabbarna så kan det vara idé att göra vissa förändringar för att ge dem nått nytt att tro på. De förändringar som gjorts hittills har dock framstått som synnerligen huvudlösa. Det viktigaste för tränarna är att skapa en trygghet i truppen som gör att man vågar gå framåt och vågar spela boll. Typ.

    Volvos nya modell ska heta eVLangos, det är ju eco vettu... ;)

    SvaraRadera
  3. hahahaha humor :D BYT TILL 4-4-2 NU!!!!!

    SvaraRadera
  4. Är det 4-4-2 som är den stora frälsningen nu? Alla supportrar "vet" visst vad som gått snett och vilka korrigeringar som behöver göras.

    SvaraRadera
  5. Hahahhaha, jävligt kul!

    SvaraRadera
  6. Verkar som om någon är smått frustrerad :)
    Behåll det stadiet Frankie, det verkar generera stor humor att dlege oss i allmogen.

    SvaraRadera
  7. Hahaha så jävla bra!
    Hade gärna sett 4-4-2 snarast. 4-5-1 har kört ihop sig fullständigt.

    SvaraRadera
  8. Niklas

    Hej Stefan! Vi har stort förtroende för er i tränarstaben, men min fråga är om ni övervägt att spela 4-4-2 nu för att på så sätt försöka skapa ett starkare tryck framåt? Lycka till på söndag, jag tro det vänder nu!


    Stefan Rehn

    Hej Niklas. vi spelade 4-4-2 i går, men tyvärr så förlorade vi, men tanken var med det att vi skulle få ett större tryck på Trelleborg. Tycker inte att det lyckades så bra i första halvlek. Det blev bättre i andra, men inte tillräckligt bra.



    HAR VI MISSAT NÅT?

    SvaraRadera
  9. Hahaha, så just det på chatten också. Frankie hade redan blivit bönhörd utan att han visste om det.

    SvaraRadera
  10. Hur fan kan de kalla det vi spelade igår för 4-4-2??? Det här börjar bli bisarrt på riktigt. Det fanns ingen som helst tendens till ett rakt mittfält igår ju...

    SvaraRadera
  11. Allsvenskan i all är men bonnserierna, det är fotboll det. =)

    Idag match mellan Slätthögs BoIF - Hinneryds IF i Div 4 - Småland Sydvästra.
    Vem vinner?
    www.rygga.com vet.

    SvaraRadera
  12. Istället föreslår jag 2-3-1-6-4-2. Det är numret till Lisas massageinstitut på Korsgatan 12.

    SvaraRadera
  13. Jag tror snarare att allt sitter i huvudet på spelarna. Vi kan inte förvänta oss fart och fläkt med 4-4-2 då spelarna inte är kapabla till det för tillfället. Det gäller tyvärr att vinna primitivt och på så sätt vinna tillbaka självförtroendet. Så gärna mycket "gratis" -typ något billigt skitmål mot Elfsborg så att spelarna lyfter sig och inte känner att de jobbar i motvind. Allt sitter i huvudet och handlar om självförtroende. Vi är inte ett sämre lag än i höstas, däremot är tyvärr skånelagen avsevärt mycket bättre an oss just nu på att" spela "fotboll med variation. Det är något som det måste jobbas med.

    SvaraRadera
  14. Kul inlägg, men ligger verkligen problemet i spelsystemet?

    SvaraRadera
  15. haha åh herregud! spela elmar centralt i en 4-4-2!!

    SvaraRadera
  16. När Rehn och Olsson gör de förändringar som fansen efterlyser, Sana pa kanten, peta Pärlan(vissa ville det), in med Rispen, peta Kalle etc är detta glömt vid nästa förlust. Da är det helt plötsligt hela spelsystemet som är fel och helt plötsligt bestar IFK av ett gäng sopiga juniorer.
    Detta är helt och hallet en mental kollaps, manga i truppen och bland fansen har nog trott att vi ska vinna allsvenskan utan problem och motgangar. Detta är inget vi löser med sifferkombinationer och tusentals förändringar i startelvan. När Hysén och Söder är tillbaka kommer vi fa lite mer varierat spel förhopnningsvis. Men att skylla förlusterna pa att vissa spelare är värdelösa och borde lanas ut omgaende hjälper inte blavitt och är inte heller ett särskilt moget sätt att se pa saken.

    SvaraRadera
  17. Öhhhh... Vilken match såg ni? Vi spelade med 4-4-2 mot Trelleborg...

    SvaraRadera
  18. Men dom har inte provat den ultimata lösningen men det kommer i nästa match

    ----Söder
    Hysen RAGGE Sella
    Elmar Seb
    Lund Hjalle Risp Adam

    SvaraRadera
  19. Gick ju jävligt bra när vi spelade 4-4-2 igår.

    SvaraRadera
  20. Fans före Rehns chat: Vad fan var det för skitsystem igår.
    Rehn: Jag kallar det 4-4-2.
    Fans efter Rehns chat: 4-4-2 suger.

    Om Rehn hade kallat det för 1-1-1-1-1-1-1-1-1-1 så hade folk köpt det med. Jag undrar hur många som snackar här inne har sett något av det spelsystem vi lirade under 90-talet med Roger som tränare, för det finns inte ett jota i vårt spel just nu som påminner om det (rakt mittfält, hög press, bollvinnande på offensiv halva, rollspelare som forwards) och det hjälper inte om man kallar systemet för Olles träben, för det gäller ju att faktiskt stå upp för systemet med i själva spelet. Det gör vi inte.

    I det här läget är det enda rätta att deffa som fan och bygga bakifrån. Men inte genom att spela med 3-4 defensiva mittfältare som vi gör, utan ha ett varierat lag men VÄLJA SINA LÄGEN. Nu blir det toktjong rakt fram när vi väl vinner bollen vilket är väldigt väldigt förutsägbart.

    SvaraRadera
  21. Svennis har rätt, jag tycker också man ska sätta upp ragge, han har bra offensiva kvalitér och eftersom vi har två mittbackar så kan vi spela på dom istället. Sen att JJ får spela förstår jag mig inte på. Elmar borde få komma in centralt snart.

    SvaraRadera
  22. Är inte hela grejen med inlägget att det gick åt helvete även med ett 4-4-2 och att det därför aldrig blir nåt skifte till det spelsystemet? Så tolkade jag det...

    SvaraRadera
  23. frankie har ju humor i tragedin, det är inte alla som har... bojkotta ellos-matchen grupp på facebook nu:

    http://www.facebook.com/#!/group.php?gid=114444441913052&ref=nf

    SvaraRadera
  24. Det stavas Järegård, inte Jeregård

    SvaraRadera
  25. Är detta verkligen sant?

    SvaraRadera
  26. 16/4/10 14:06

    Elfsborg med 4-0 med detta spelsystem.....säger du

    Men vakna , glöm det på söndag
    För då kör dom över oss i nuläget
    Var glad om det blir 3-0 säger jag då
    Men vi kan väl återkomma efter söndag eller?

    2 noll i röva efter en super dålig första halvlek....vad är problemet?

    Sitt o tro att isoleringsfotbollen ska gå hem i år...NIX
    Långa bollar på bengt inget mittfält som spelar utan tjong i buljongen nu rullar vi i buljongen..
    Tjong upp ingen där , då provar vi igen tjong igen nobody hemma......
    Klart man blir frustrerad

    What about som playing.....

    SvaraRadera
  27. GP:s chatt
    Stefan Rehn: Hej Niklas. vi spelade 4-4-2 i går, men tyvärr så förlorade vi, men tanken var med det att vi skulle få ett större tryck på Trelleborg.
    Tycker inte att det lyckades så bra i första halvlek. Det blev bättre i andra, men inte tillräckligt bra.

    Kallar han det 4-4-2 med Jakob Johansson som nåt slags understöd
    DEN va ju bra

    SvaraRadera
  28. VLangos hahahah! :D

    Humor!

    SvaraRadera
  29. Första anonyma:

    Pärlan är ju i grund och botten en ren anfallare som skall spela längst fram, därför borde det passa honom som handen i hansken att han nu spelar där. Det kanske det gör också men det finns ett problem, och det är att han är VÄRDELÖS. Han kan inte ta emot en boll, han är ofarlig framför mål, han kan inte nicka, han är inte snabb. Han är stor, typ. Är det vad han är bra på?

    Skicka han till Qviding säger jag.

    SvaraRadera
  30. Härrydaängel2010-04-16 17:30

    haha, där fick man sig ett gott skratt :)

    SvaraRadera
  31. Det kunde lika gärna vara en lista över saker som sker innan båvitt gör en bra match!

    Eller tar tre poäng!

    Superettan känns inte så avlägset helt plötsligt...

    /J-T

    SvaraRadera
  32. Frankie, du är bara jävla pinsam med dina såna här inlägg.. Vafan har du ens spelat fotboll själv? jag anser att ifk är 100 gånger bättre när detta system börjar funka... Helst med en hel hysen

    SvaraRadera
  33. Klart man inte gillar tjongbollar... Tyvärr e de ju ganska svårt att spela på backen pga gräsmattan...
    Om vi ska tjonga måste vi en gubbe som ska sticka o en som kan ta emot. Nån som kan ta emot saknas i Blåvitt sen Wernblom (Stiller va hyffsad)... MEn fan, tänk Ragge i den positionen. Med Ragge där får kanterna avlastning och vi kan även spela upp i mitten...

    SNÄLLA! RAGGE PÅ 10:ans postion

    SvaraRadera
  34. Frankie enligt tränarna spelade vi 4-4-2 igår... Tänkta bara så du vet....

    SvaraRadera
  35. anonym 22:40/ Även om man i grunden ställer upp med vad som på pappret ser ut som ett 4-4-2 så blir det ju inte så om vi spelar med spelare som inte håller sina positioner... läs JAKOB. suck sicken kille.

    SvaraRadera
  36. 4-4-2 eller 4-5-1...Spelar roll, problemet är att vårat spel är helt sönderläst och vi har mest långbollar av alla lagen i Allsvenskan.

    SvaraRadera
  37. genialiskt fan va bra hahaha! Håkan Mild i en rosa Stalin musch! hahaha...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.