2010/04/19

Re-Robin

REFLEKTION. Oavsett hur det går för Blåvitt resten av säsongen kan ingen ta ifrån oss glädjen att på nytt få se Robin Söder umgås med en boll på en gräsplan. Jag såg honom värma upp den där hemska fredagen i juni då Michael Jackson var död och ett briljant inhopp på vänsterkanten belönades med ett avslitet korsband.

Men nu var det trasiga läkt och Robin joggade på nytt längs sidlinjen en god stund med en väst över de blåvita ränderna. Så kallas han fram, i ett betydligt mer gynnsamt läge än sist, i ledning och med motståndare som låter defensiven fara och flyga i en sista satsning framåt. Men Robin verkar inte bry sig om vad det står nu heller. Allt är kanske inte lika självklart och givet som mot England, han liksom nosar på det möjliga snarare än att sluka det. Men bollen glöder så fort han rör den, sitter klistrad vid foten när han krånglar sig förbi två-tre gula och väljer rätt passningsalternativ. Ensam med Lucic skaffar han skottläge och är nära. Minuten senare släntrar han lite försiktigt in från kanten när han plötsligt smeker en lobb mot bortre krysset.

Slutligen är han tillbaka vid nästan samma grästuva där han klackade fram till Berg i juni och slår in enkel retur. Han är tillbaka.

Robin Söder kan oändligt mycket mer än vad han visade i dag. Men bara att kunna skriva den meningen är nåd, förunderlig nåd.

22 kommentarer:

  1. På tal om Robin Söder ligger en intervju ute med honom på GT.se nu...

    SvaraRadera
  2. Jag är bara så oerhört jävla glad att Söder är tillbaka. Killen har ett steg och en touch som bär det unikas prägel. Fantastiskt att ha honom i vårt lag.

    SvaraRadera
  3. Såg ni va stor han blivit då...

    SvaraRadera
  4. Snälla Mild, låt oss behålla Söder några år! Snälla!

    SvaraRadera
  5. Söder, blåvitts egna messi ;)

    SvaraRadera
  6. hermin/ det är ju fan frankie som gjort intervjun med robin på GT.se!

    SvaraRadera
  7. ... men Jacko är fortfarande död.

    SvaraRadera
  8. Det ryktas att... Hermin är Frnakie ;)

    SvaraRadera
  9. Ibland slår det mig att det kanske inte är så många som skriver kommentarer här på baraben. Det kanske bara är ett par tre stycken som hela tiden skriver under olika namn och motsäger sig själva. Bara för att de e kul liksom, för att hålla diskussionen levande.

    SvaraRadera
  10. ROBIN SÖDER GLÖDER

    SvaraRadera
  11. Att se Söder spela fotboll igen var så otroligt stort!
    Söndagens absoluta höjdpunkt.
    Och nej, Lennartsson förlåter jag aldrig.

    SvaraRadera
  12. Han e fan inte 10år gammal längre :)


    Kul att du e tillbaka robin!

    SvaraRadera
  13. Robin Söder är ett geni!

    SvaraRadera
  14. Robin Söder. Mannen Myten Den Blåvita Legenden

    SvaraRadera
  15. ingen messi.
    Söder är vår egen Inzaghi

    SvaraRadera
  16. Det som slog mig mest är när han rör vid en boll han har något alla dom andra i Blåvitt saknar. Nån gyllene känsla ser ger bollen en aura som påminner om Torbjörn Nilsson.

    Jag älskar Robin. Min tjej med. Jag förstår henne! :)

    ÅÅÅÅÅååååh Robin Söööder...

    SvaraRadera
  17. Håller med om att Söder faktiskt behandlar bollen på en helt annan nivå än övriga i Blåvitt inkl. Hysén. Måtte han hålla!

    SvaraRadera
  18. Anonym 15:39/ Nej, här är jag.

    SvaraRadera
  19. Messi är Barcelonas egna Söder.

    SvaraRadera
  20. ord kan inte beskriva den pojken. Även om han inte alltid lyckas ser man intentioner och rörelser jag aldrig tror jag sett i en svensk talang tidigare. kärlek!

    SvaraRadera
  21. Visst har Söder gått och blivit lite krallig? Många timmar på gymmet innan det gick och springa...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.