2010/04/22

Kuppdags: Få med ett Blåvittbidrag på Red Bull Flugtag!

FLYGDAGS. Efter en minst sagt trevande inledning på säsongen ställer vi alla oss frågan: Vad är det Blåvitt behöver i det här läget? Jo, svaret är att de behöver lära sig att lyfta - flyga - sväva - levitera - helt enkelt ta sig uppåt. Mentalt som i tabellen. Spelarna ska lyckas med detta ute på planen, fansen försöker så gott de kan genom att hoppa på läktarna.

Men vad saknas i den här ekvationen?
Hur kan vi lära oss att lyfta, i grunden?

Naturligtvis är det helt logiskt att vi gör det genom att bygga gigantiska flygskepp i hemmagaraget som vi sedan kastar ut oss med nedför en ramp och flyger in över en vattensamling. Det säger sig självt. BaraBen föreslår därför att du ska samla några av dina polare till ett blått och vitt deltagande i sommarens mest bisarra flygjippo: Red Bull Flugtag, plojtävlingen som alla konsumenter av reklam-tv lärt sig håna och skratta åt...

Nu måste ni undra om vi fått akut djungelfeber.
Svaret är ja, i alla fall nästan.
Det kan vara lyftet för Blåvitt, bokstavligt talat.

BaraBen.com har genom åren valt att tackla problem på lite annorlunda vis. Om någon sätter i gång med en idiotisk internetomröstning så fördömer vi den inte - vi tar läsarnas hjälp för att sabotera den. När andra rullar igång en "Gör din egen bikini"-tävling med syfte att generera gratis reklam på modebloggar, då ger vi oss in i modebranschen...



Just nu går det åt helvete för Blåvitt. Publiksiffrorna sviker oss tillfälligt, resultaten går mot oss och allmänt negativa vibrationer omgärdar föreningens verksamhet. Därför är det dags att vara lite lättsamma, humoristiska och locka fram den inre clownen och tonåringen i oss. Den som lyckas med följande kupp kommer att belönas stort och rikligt av BaraBen.com:

Skicka in ett mejl till redbullflugtag@se.redbull.com och anmäl ett lag till deras jippo:

1) Namn på ert lag/farkost
BaraBens krav: Lag-farkostnamnet måste innehålla ett av följande ord:
Glenn, BaraBen, Blåvitt, Änglarna eller Kamratgården.

2) Namn på alla i din crew (max 5 pers. inkl. pilot) samt födelseår på alla i besättningen.
3) Namn, adress och telefonnummer till er lagkapten.
4) En beskrivning av er flygfarkost.
BaraBens krav: Den måste vara färgad blå och vit.

5) En motivering
Red Bull vill att man ska förklara varför just ert gäng ska få flyga ner för en sex meter hög ramp i Stockholm den 4 juli.
BaraBens krav: Att motiveringen ska ha med följande rad: "Vi änglar älskar att flyga mot himlen".

Av alla anmälningar som kommer in väljs 200 farkoster ut. Om du och din crew är en av dessa utvalda så kommer ni inom kort att få hem ett startkit med ytterligare instruktioner, skissblock samt lite extra energi. Ni kommer att behöva skicka in en mer utförlig skiss av er farkost för att gå vidare i uttagningen till Red Bull Flugtag där de 40 bästa får delta. Sista ansökningsdatum är den 9 maj.



Om något gäng av BaraBens läsare lyckas ta sig in i Red Bull Flugtag - med all gratisreklam det innebär för både Blåvitt - så kommer vi inte bara att skänka en jävla massa prylar från Alternativa Shopen till er, vi kommer även att belöna er med kontanta pengar för bragden. Om de så ska komma ur min egen ficka. Vi fans snackar ofta om att jävlas med den moderna fotbollen, med sponsorer som inte förstår fotbollens själ och om att Blåvitt är dåliga på att marknadsföra sig.

Här finns ett läge att sparka etablissemanget i pungen samtidigt som man gör grym gratisreklam för Blåvitt och dessutom bjuder på sig själv. Lyckas man få delta överöser BaraBen er dessutom med priser. Nu återstår det bara att se om vi har några läsare som är galna nog. Här har ni genom att vara lite crazy ett läge att visa upp Blåvitt för tiotusentals åskådare i Stockholm och mångdubbelt fler på nätet och i energidrycksföretagets egen reklam.

Gör som Blåvitt - flyg, änglar, flyg!

24 kommentarer:

  1. Röde baronen2010-04-15 07:56

    Ha ha ha, så bra Frankie, så bra!

    SvaraRadera
  2. Bojkotta Red Bull. De äger hela Österrike inklusive fotbollsklubben Red Bull Salzburg (fd. Austria Salzurg).

    SvaraRadera
  3. Haha, sjukt ball!

    @08:42 Varför bojkott? Ska man bojkotta alla företag som äger många saker/prylar/lag/facilititer/varumärken?

    SvaraRadera
  4. Jag vill se en flygande sill!

    SvaraRadera
  5. suck! (det finns uppenbarligen andra anledningar till att publiken sviker än att spelarna är i formsvacka...)

    SvaraRadera
  6. Flyg på bara.
    Ville tipsa om ett väldigt klokt stycke från den där Offside-killen: http://trehornorstraff.wordpress.com/2010/04/15/blavitt-lika-med-blagult/

    SvaraRadera
  7. härlig ide! ös på bara!

    Men var är hetsen, laddet, videoklippen från förra säsongen som gör mig tillfälligt lyrisk (nu minns jag inte exakt vad resultat blev mot tff förra året)... Men kom igen! Hetsa på även om inte gubbarna plockat 12 poäng än!

    Kom igen nu!! Pusha, hetsa, jag hade fan glömt bort att det var match idag!!

    SvaraRadera
  8. Vad gör du uppe 03:30 Frankie? Skriver inlägg om flygtävlingar? ;)

    SvaraRadera
  9. Red Bull köpte upp en mycket anrikt fotbollslag, stängde av de gamla fansen, bytte ut klubbhistorian.

    Red Bull ÄR den moderna fotbollen.

    SvaraRadera
  10. I Tyskland får inte klubbarna ha sponsornamn så då köpte Red Bull ett lag och döpte om det till Rasen Ball Leipzig (gräsboll Leipzig, förkortat RB Leipzig). Är man så påhittiga ska man ha credd!

    Tycker vi samtidigt ska skapa opinion för att få tävlingen hit till Gbg igen, den gick ju här vid ett tillfälle för 5-6 år sedan.

    SvaraRadera
  11. sluta fokusera på skitskaer nu för fan frankie.

    SvaraRadera
  12. Ödmjuke Örjan2010-04-22 22:17

    Ni som gnäller och lipar över vad bloggen innehåller kan kamma er. Det står er fritt att bidra med egna inlägg eller att starta en egen blogg. Dyker det upp något ni inte gillar så glöm det och gå vidare med era liv, men sluuuuta liiipa så in i helvete!

    Ni som står bakom bara ben gör ett grymt jobb och ska ha all heder för alla timmar ni ägnar bloggen. Det är imponerande att ni lyckats skapa en så levande blogg med flera inlägg per dag och en aldrig sinande ström av kommentarer. Kudos!

    Vad ligger sidan på i antal unika besökare per dag i snitt?

    SvaraRadera
  13. När varar det? Alltså själva flygningen?

    SvaraRadera
  14. Ödmjuke Örjan/ Just nu är genomsnittsbesökandet 4 000 unika och 10 000 besök om dagen. Vissa dagar mer, andra mindre. För övrigt passerade vi 4 miljoner unika besök på BaraBen.com i dag.

    SvaraRadera
  15. Tobbe längtar hem till Djurgården!

    SvaraRadera
  16. Genomskådat2010-04-22 23:23

    Ingen som tänkt på att denna uppmaning troligen är reklam(betald) för Red Bull flugtag?
    Fast en mkt bra förtäckt sådan där man pratar om att sparka "etablissemanget" men hur gör man det gnom att deltaga i samma etblissemangs kampanj el. "Tävling"?
    Det undrar jag?!?

    SvaraRadera
  17. Så genomskådat2010-04-22 23:25

    "så kommer vi inte bara att skänka en jävla massa prylar från Alternativa Shopen till er, vi kommer även att belöna er med kontanta pengar för bragden. "

    Och detta gör man enbart för blåvitt?

    Nej jag köper iallafall inte det.

    SvaraRadera
  18. genomskådat/ Ja, om så vore fallet vore det ju jävligt osmart av BaraBen att fixa uppmärksamhet till Blåvitt och dessutom ge betalt till dem som gör det. Ja väääääldigt osmart. BaraBen skapar hype för Blåvitt, vad gör du?

    SvaraRadera
  19. genomskådat- Poängen är väl att stjäla "etablissemangets" utrymme och event för sina egna syften = fotbollen och Blåvitt. Det är väl ingen hemlighet att Red bull är ett kommersiellt företag eller vadå? Jag tycker det vore en rätt så klockren "kupp" om ett Glenn-lag fick vara med just med tanke på att red bull ses som storföretaget som köpte ett fotbollslag!

    SvaraRadera
  20. Självklart är allt en konspiration. Egentligen jobbar alla på BaraBen för Red Bull.

    SvaraRadera
  21. "Klart med LS On Tour på GAIS "borta".

    Blåvitt får tillgång till hörnet "på andra sidan rakt över LS", dvs sektion D1/D2 och där skapar vi ett LS on tour mot GAISarna.


    Biljetterna släpps inom kort på GAIS ordinarie försäljningsställen, bl.a. här.
    Har man biljett till D1/D2(samt är över 18 år) kommer man också ha tillgång till en bar. Ytan är begränsad mot vad vi är vana vid, men - i mån av plats - kommer det alltså finnas möjlighet att köpa sig en öl eller fem om man känner för det (först till kvarn...).

    Naturligtvis ordnar vi med musik / DJ för att vi skall fixa känslan av hemmamatch även innan vi kör över pajsarna på läktaren. Gais-borta-baren öppnar 90 min innan avspark.
    Passa på att köpa biljett så snart du kan, och det är även ett gyllene tillfälle att dra med några polare som vill prova på LS-gemenskapen, om än på "bortaplan"."

    SvaraRadera
  22. Detta är inte förankrat hos GAIS som arrangör. Inte heller är det förankrat med säkerhetsansvariga eller Polis.
    "Klart med LS On Tour på GAIS "borta".

    SvaraRadera
  23. Stark senap, tack!2010-04-23 19:27

    Det verkar vara väldigt viktigt med öl för er på LS. Går ni till GU för att kolla på fotboll eller för att dricka öl? Eller har ni bara inte intresse nog för att orka se en hel match utan att vara berusade?

    Jag har aldrig greppat grejen med att dricka öl när man ska se på fotboll. Men visst, det kanske är jag som missat något viktigt.

    SvaraRadera
  24. sillen från söder2010-04-23 20:47

    Stark senap tack:

    Utesluter det ena det andra eller? Mongo.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.