2010/04/16

Veckans bortförklaring: IFK-fiaskot är BaraBens fel

BORTFÖRKLARINGAR. Som de flesta av er säkert minns var förra veckans blåvita tränarbortförklaring Jonas Olssons attack på gräsmattan. Där fick vi den veckans "förklaring" till varför Blåvitts visat en sådan brist på inställning och kunnande. Det var någon annans fel, gräsets.

Den här veckans bortförklaring ges av Stefan Rehn:
- Jag vet inte vad det är. Man pratar om hur vi ska agera, och så blir det inte så. Kanske klarar vi inte av att vara guldfavoriter...

Utveckla gärna?
- Spelarna läser tidningar och bloggar och allt vad det är. De hör hur det snackas.

Du tror det blivit för betungande?
- Jag har i alla fall själv funderat i de banorna.
Det är alltså favorittryck som tidningar och på bloggar - precis som BaraBen - lägger på laget som gör att Blåvitt spelar uselt, blir lästa av motståndet, saknar vilja och underpresterar kraftigt. Detta är alltså tränarstabens analys efter en katastrofinledning av serien? Åter igen är det någon annans fel. Vi som inte har rammat ner huvudet i sanden kan anse att det låter lite märkligt att samma spelare och ledare klarade av att slåss om guld under fjolåret - när kraven från omgivningen var minst lika uppskruvade. När snacket om guld ekade omkring föreningen.

För att inte tala om kampanjen "Nästa mästare" som IFK Göteborg och Adidas själva lanserade inför säsongen. Vilket var helt rätt. Problemet är inte favorittrycket - det har man alltid hängande över sig när man spelar i Blåvitt - problemet är att det för närvarande saknas verktyg i ledarstaben för att hantera motgångar. De klarar helt enkelt inte av att vända den nedåtgående spiralen, trots att truppen anses vara en av Sveriges bästa, av alla inblandade. Som Håkan Mild.

Därför börjar det bli lätt patetiskt med alla bortförklaringar nu.

Min rekommendation är att de spelare eller ledare som inte klarar av att arbeta under ett favorittryck direkt bör anmäla sitt intresse för spel eller ledarskap i Gais eller Häcken. Där kan de få harva på bottenplatserna av serien utan att någon ställer några som helst krav på dem, utan att några fans förväntar sig annat än snedsparkar eller blir besviken när matcher förloras.

Den som inte klarar av att prestera under press hör inte hemma i Blåvitt.
Det här är fan inte korpen.

Men å andra sidan, så usla som prestationerna är från hela den blåvita organisationen just nu så lär de inte platsa i Gais. Eller Häcken. Undrar om Öis behöver ett tiotal spelare och en ny tränarduo? Dick Last, räkna med att vi hör av oss inom kort. Det är vårrea på Kamratgården.

78 kommentarer:

  1. Helt suveränt skrivet. Jag håller med till 100 %. De e fan så mörkrädd man kan bli över spelet.

    SvaraRadera
  2. Det är inte mitt fel. Det är någon annans fel.

    SvaraRadera
  3. Måste vara AIKs fel.......

    SvaraRadera
  4. Kan undra hur mycket vi skulle få in på Kommersen ute på Kviberg om vi radade upp Blåvitts spelare på ett bord där.

    Tur i oturen är väl kanske att inte någon proffsklubb vill ha någon spealre och att de kan få sona sitt brott även i höst här i Sverige.

    SvaraRadera
  5. Måste säga att epic fail-bilden passar rätt bra in på Trelleborgsmatchen.

    Komigen nu för fan gubbar! VI vet att ni e bättre och NI vet att ni är bättre!

    SvaraRadera
  6. I morse, när jag vaknade stillsamt, så var min första tanke; "VADI HELVETE ÄR DET FRÅGAN OM?"

    SvaraRadera
  7. Hrva ibotten av serien med GAIS och Häcken? Kolla tabellen Frankie! Vi åker ur.

    SvaraRadera
  8. Tre av de fyra gulfavoriterna ligger på plats 13, 14 och 15. Det är upp-och-ner-vända världen.

    Är glad att det till slut fanns en plan B, är efter en natts sömn inte lika säker på att det är rätt recept. Att kötta fram bollarna i mitten som ett flipperspel, funkar det verkligen mot andra lag än ett TFF med 10 man skadade som spelar handbollsförsvar för att förrvara en 2-0 ledning?

    SvaraRadera
  9. Känner hur det fortfarande kokar i mig. Vaknar och det är fortfarande Blåvitt i skallen och jag kan inte släppa det. Vet inte hur många gånger hjärnan har malt matchen när jag sovit? Men tanken som slår mig när jag vaknar är. Vart är alla karaktärsspelare? Det är ju det man värvar till kamratgården. Det är oerhört viktigt med "karaktärsspelare" om man hör på IFK:s ledning och även en jävla massa supportrar. Var är dom undrar jag? Man har ju misslyckats där? Tycker inte spelarna visat upp rätt karaktär eller inställning i år. I andra ser man ju lite av det i alla fall men då är det ju försent. Och att visa rätt inställning och kämpa är det minsta man kan begära av fotbollsspelare på denna nivån. Detta är deras jobb och då måste man fan vara vaken när domaren blåser i pipan. Lägg det där med karaktärsspelare åt sidan och värva lite spelare som vill spela fotboll också. Man måste börja värva spelare som kan tillföra något extra till själva spelet. Man når inte framgång med 11 jordfräsar.

    SvaraRadera
  10. bonke 07:44/ Han skriver att det inte spelar någon roll om man harvar i botten i de lagen och lägger till att de blåvita spelarna troligtvis inte skulle platsa där ändå. Ska det vara så svårt att läsa innan man kommenterar?

    SvaraRadera
  11. Jag undrade också igår varför spelarna inte ser ut att vilja något. Varför skall det krävas en utskällning i paus för att "väcka" laget?

    Fan killar, ni har världens bästa jobb. Snälla visa lite hjärta, ryggrad och stolthet mot ellos.

    Ok att ha en dålig dag med snedsparkar och dylikt. Mindre ok att visa upp en så pissig inställning. Skäms på er för igår!

    SvaraRadera
  12. Sälj Sana till Öis eller nåt sånt. Frökenlirare har vi inte plats för. Bra byten av ledarna i paus. För övrigt bör spelarna träna mottagningar och nedtagningar på träningarna i nästa vecka. Steg 1 A liksom.....Förstår inte hur det kan va så jävla svårt att behandla en boll när man är proffs som dom trots allt ändå är!

    SvaraRadera
  13. Hudds:
    Vi hade en sådan spelare under försäsongen. Han dominerade det centrala mittfältet, jobbade, slet, slog briljanta passningar. Han hette Elmar Bjarnason. Under ordinarie säsong har han tynat bort på vänsterkanten och nöter nu bänk. Frågan är om han har något självförtoende kvar i fall han nu skulle få chansen på en position runt mittcirkeln. Bra jobbat SteReO.

    SvaraRadera
  14. Gais har 10 poäng och Ifk 5. Vi kanske borde värva fler spelare därifrån?

    SvaraRadera
  15. Dojan skrev "Fan killar, ni har världens bästa jobb. Snälla visa lite hjärta, ryggrad och stolthet mot ellos."

    Du skrev det jag tänkte skriva, helt på pricken. Dom har fan världens bästa jobb, men vissa kommer kanske inte inse det förrän dom om några år hamnar i ekorrhjulet och tar bilen till nåt kontor eller nån fabrik. Då är det så dags.

    SvaraRadera
  16. Så här är det, vi har för dåliga spelare. Sella och Hysén håller klassen. Christensen gjorde det förra året, i år ligger han på 13:e (!) plats i målvaktsligan efter sex matcher. Lund, Hjalmar, Faltsetas håller låg allsvensk klass. Gurra är i formsvacka.

    SvaraRadera
  17. När man jagar mål på slutet, varför tar man ut Pär?
    Han skarvade fram till målet, han kan stångas med tffs mittbackar, han har trots allt lite respekt med sig hos tff.
    Det var verkligen skoj att se Söder igen, men han ska slicka kant när vi möter lag med såhär låg backlinje, mot Ellos t.ex. som kommer ligga högre med backlinjen ska/kan han lira spets.
    Man skulle, om man ville fortsätta med endast en renodlad forward tagit ut JJ, satt ner Pär och haft Söder längst fram, även om jag själv hellre hade formerat vårt mittfält och anfall på ungefär 20 andra sätt än det vi hade i slutet igår...

    SvaraRadera
  18. Varför dessa blåvita tjongbollar till ingen alls hela tiden?
    Känns som all vår kaxiga tykenhet nu slår tillbaka på oss när både BK RUMPA och GAIS ligger före oss i tabellen, ett sämre IFK har jag inte sett på många år, FY FAN.
    Vi har ju inget eget spel utan irrar runt och köttar utan tanke alls, utan Tobias Hysen tyvärr inga segrar, ÅNGEST OCH DÖD.

    SvaraRadera
  19. Vi åker ur finns ju inget positivt i årets blåvitt, jävla SKITLAG

    SvaraRadera
  20. Tycker det är lite märkligt att både IFK och AIK (HIHI) har drabbats av samma sak. "favoriter" som är kassa.

    Så som jag ser det ligger felet i att man inte är tillräckligt bra bakåt, man har gått på myten om sig själv som "ett topplag". Det stressas på för att skapa men eftersom kapaciteten för närvarande inte finns blir försvaret lidande. Det är inte bara att ställa in dojorna och vinna. Fungerar inte spelet måste man back to Basic och gneta på. Att släppa in två mål mot Trelleborg på en halvlek är inte bra det är tok dåligt.

    SvaraRadera
  21. Tjongbollar kanske inte håller i år igen, lite passningsspel hade inte skadat.

    SvaraRadera
  22. Peter Ijeh KOM TILLBAKA allt är förlåtet.

    SvaraRadera
  23. Ring upp Hasse "Brasse" Blomqvist och Ölme Johansson mf. vi måste få tillbaka rutin och erfarenhet i snabbt laget igen, annars åker vi ur spelet är ju för jävligt dåligt.
    SKÄMS NU IFK SKÄMS SOM FAN

    SvaraRadera
  24. spelare... ni pissar på mitt blåvitt.
    ge fan i det.

    @Dojan, bullseye

    SvaraRadera
  25. "Högmod går före fall"
    Djurgården körde med "Stockholms stolthet" för några år sedan och fick den slogan nerkörd i halsen.
    Blåvitt kör med "Nästa mästare" och har börjat hosta rejält nu.
    Det skadar inte med lite ödmjukhet inför en ny säsong där man har skador i halva truppen som man inte vet konsekvenserna av.
    Oavgjort mot Elfsborg skulle kännas som en seger i detta läge, och det är en bra början på en klättring i tabellen efter VM-uppehållet.
    Recept : Håll bollen på marken, Ha tålamod, våga hålla bollen inom laget även i försvaret (inga tjongbollar), Passa närmaste gubbe ( även Kim om det behövs ), Ständig rörelse.
    Kolla in storlagens passningsspel.
    Barelona har 10-15 passningar inom laget innan den avgörande passningen kommer eller utmaningen från t.ex. Messi kommer.
    Nu tänker vi framåt. Alla spelade matcher är redan historia.
    Allt kan bara bli bättre.
    Kom igen Blåvit, KOM IGEN !!!

    SvaraRadera
  26. Är det ingen som ser det uppenbara, vi har gått in i årets Allsvenska med ambitionen att försvara hem guldet. Tanken verkar vara att sitter försvarsspelet så kommer anfallsspelet lösa sig av sig självt. Har inte våra tränare hört uttrycket "anfall är bästa försvar"? Vi har kanske Allsvenskans bästa trupp, vi borde hota motståndarna och tvinga dem besvara våra frågor. Vi borde fan peppra dem med frågor, inte fokusera på vilka frågor Trelleholla mflr kommer att ställa till oss? Jag vill inte se alla tio utespelarna i egen box nästa defensiva hörna. Se det som en kontringsmöjlighet istället. Jag vill minnas att Turkiets landslag ställde om ultrasnabbt mot Sverige för några år sedan. I andra halvlek lämnades Gurra ensam och helt plötsligt blev han mycket bättre, han är duktig och löser det. Kim, Ragnar och Risp är också bra, våra ytterbackar kan chansa och lämna dem i svåra situationer, de kommer att klara det. Möter vi Barcelona så visst, fokusera på att alla elva tänker hemmåt men inte när vi möter BP hemma!

    SvaraRadera
  27. Är det Qvidingklass på årets trupp?
    Är det dags att koppla in psykloger?
    IFK plötsligt sämst när det gäller?
    Är vi dömda till spel i superettan?

    SvaraRadera
  28. Det är illa skitilla och känns INTE bra hela truppen darrar och skakar av skräck, FY FAN IFK

    SvaraRadera
  29. Göteborg19042010-04-16 09:36

    Dags för grabbarna att ta ett samtal.......

    SvaraRadera
  30. Ta ert ansvar och bli en HIF/MFF/Ellos/Häcken/.../DIF-block och hypa lagen som fan!

    Då kan Blåvitt i lugn och ro spela hem guldet.

    SvaraRadera
  31. http://www.gp.se/sport/1.351692-14-00-chatta-med-blavitts-tranare

    SvaraRadera
  32. Från det att domaren blåser igång matchen på söndag ska vi ropa; "kom igen blåvitt. Kom igen blåvitt!"

    Vi står bakom er killar (i blåvitt matchställ) och visar att ni har sveriges bästa fans. Visa oss att ni har hjärtat på rätt plats!

    SvaraRadera
  33. Frankie;

    1. VM i bäst på klocknamnsändringen!

    2. Kan ni inte lägga upp en till film om hur lätt det var förra året? Det har ju funkat skitbra!

    SvaraRadera
  34. Henrik Samuelsson2010-04-16 10:01

    Frankie Frankie, Dig skulle jag fan inte vilja ha i min pluton om det blir krig. Skall vi sparka hela blåvitts organisation för att laget har hamnat snett....förvisso djävligt snett. Jag är oxå förbannat besviken och kan inte alltid förstå hur killarna på planen tänker. Halvmesiga ingripanden när jag vill se blod å svett. Vilka skall vi plocka in istället?? Och att yra om att tex inte Stefan Rehn skulle klara att jobba under press blir ju bara komiskt. Mannen har ju en meritlista som överträffas av....ingen i Sverige. Det är människor som reagerar så som du Frankie som inte klarar av att leva under press. Därför skulle jag aldrig vilja dra ut i strid med dig eller dina gelikar här som börjar slå på sina egna så fort det luktar krut.

    SvaraRadera
  35. Jag hoppas av hela mitt hjärta att det vänder snart....MEN när det gör det skulle jag bli lika vansinning då som jag är ledsen nu om tränare/spelare börjar prata om säsongsupptakten som en slumpmässig svacka! Det är ett stukturelltproblem (spelsystem OCH materialproblem (spelarnas kvalité. Det är fanemig dags för spelare och ledare att rannsaka sig själva. Inte bygga på en illussion av något som inte finns.

    /Erik

    SvaraRadera
  36. Henrik Samuelsson/ Om det vore ett krig så skulle den nuvarande situationen innebära att din armé har gått in i sex olika slag mot fienden med samma taktik och förlorat gång på gång. Då hade du varit en person som suttit och sagt "låt oss nu stötta våra generaler i nästa slag" medan de som resonerar som Frankie hade sagt "låt oss byta ut generalerna eller taktiken för annars förlorar vi nästa slag med och snart har vi förlorat kriget"...

    jag vet vilket läger jag skulle stötta och det är inte ditt...

    SvaraRadera
  37. BUHUUUU!!!

    Frankie va fan håller du på med??

    SvaraRadera
  38. "Den som inte klarar av att prestera under press hör inte hemma i Blåvitt.
    Det här är fan inte korpen."


    Kan någon förklara detta för Ohlson. Dags att inse att JJ inte håller måttet. Tyvärr

    SvaraRadera
  39. Undra va spelarna i den Engelska ligan säger när median följer dom enda upp i röven när det blåser motvind?

    Sluta lipa Blåvitt och börja spela fotboll nu !

    SvaraRadera
  40. Henrik Samuelsson2010-04-16 10:36

    Wellington!!! ajaj, du tillhör dom som jag aldrig skulle vilja ha med i min "PLUTON" så vi är helt överens om våra olikheter. Du har inte förstått liknelsen, du pratar om generaler och armeér och vill överföra det till allsvenskan. Min liknelse handlar om den lilla gruppen. Killarna du ser och känner. En snubbe som börjar slå på sina närmaste när det bränner till.
    Bedrövligt beteende. Pöbelaktigt

    SvaraRadera
  41. Pat the Cat2010-04-16 10:42

    Erik:

    Jag håller med dig! När man möter Djurgården och BP hemma behöver man inte spela med två defensiva mittfältare, 1 anfallare och dessutom bänka offensivt skickliga yttermittfältare pga att de inte är så vassa bakåt. Vi skulle kunna spela med diamant på mittfältet (Gurra och Elmar) och två renodlade anfallare (Pär och Bärkroth) mot sådana lag! Mot bättre lag, som Elfsborg, kan man spela 4-1-4-1 för att tighta till mittfältet lite. Men TVÅ defensiva mittfältare bör vi endast ha mot europeiska storlag.

    SvaraRadera
  42. Henrik Samuelsson: Hur tung meritlista har han som tränare?

    Ta t.ex Maradona. Hela världen vet att det finns minst 100 argentinare som hade vart bättre tränare än honom för deras landslag.

    SvaraRadera
  43. Var fan är alla karaktärsspelare som ledningen alltid snackar om? Lätt att ha karaktär när allt flyter på, men nu då?

    Som salt i såren när man såg matchen på PPV plingade det till i Elfsborgsmatchen. 3-1 Martin Ericson. Tänk om vi hade en fotbollsspelare, bara en alltså. Va gött det hade vart. En som bryter mönstret, en kreatör, någon som kan göra det oväntade. Ni vet en sådan som får sämre testvärden på varven i Munkebäck och cooper-testet. En som inte bara brötar, men som kan spela fotboll.

    SvaraRadera
  44. Henrik Samuelsson2010-04-16 11:08

    ANONYM 10:42

    http://sv.wikipedia.org/wiki/Stefan_Rehn

    SÅledes 3 SMguld och 3 Svenska cupsegrar SOM TRÄNARE. Lägg till VM brons som spelare och en helvetes massa titlar utöver det

    SvaraRadera
  45. Bottenplacering i år och vi slipper favoritskap 2011. Då jävlar tar vi guld! Om vi bara får behålla truppen.

    SvaraRadera
  46. Bra skrivet!!

    Någon som på fullt allvar tror att Stereo är dom rätta att ta Blåvitt till nya oanade höjder?

    SvaraRadera
  47. När säsongen drog igång fantiserade vi hur vi lyfte sm-bucklan och fick en fet revansch.
    Dom bilderna får vi slänga, finna grundspelet och tryggheten.
    Oavsett laguppställning, vilken spelare som kastats in, har spelet inte förändrats nämnvärt.
    Bara sporadiska uppåthöjningar.
    Sluta leta fel, finn det som fungerar, även om det inte är mycket så är det något.
    Vi kan leta fel på spelare,tränare,spelsystem, men allvarligt talat...de vet var det brister!
    Men bristerna är på så många punkter, så vad skall prioriteras??
    Frankie du är grymt duktig med både analyser och repotage, du belyser med ord som vi andra inte finner. Men det har gått så långt att dina ord bildar opinion, med stöd för det du skriver.
    Det är kaos i blåvita spelares skallar, supportrarnas skallar, tränarnas, experterna m.m och det ser ut som det kommer att ta lååång tid för oss att fatta: det gick inte som planerat!
    Släpp tankarna, sluta leta efter felen, sätt upp nya mål NU!
    Vi måste lära oss att ACCEPTERA faktum!

    SvaraRadera
  48. Vilket skämt, ena dagen får vi inte bua åt våra krigare utan ska hylla och peppa dom i med och motgång, sen toksågar ni/du dom här.
    Om nu spelarna läser här, så är det väl bättre att du skriver en hyllningspsalm åt dom så att dom får tillbaks lite självförtroende för det är väl det som saknas?
    Fast vad vet jag.... jag är ju en av dom som måste få det ur mig, så jag buar utav bara h-vete när dom inte presterar!

    SvaraRadera
  49. Sillmjölkar2010-04-16 11:31

    Jaha, finns ju i alla fall INGEN i Blåvitt som behöver oroa sig för att bli köpt, ifall inget superettanlag är intresserade!!!

    SvaraRadera
  50. Gais har 10 poäng och Ifk 5

    SvaraRadera
  51. Pat the Cat2010-04-16 11:44

    Anonym 11:26:

    Denna typ av schizofreni artar sig ofta hos personer med ett överrepresenterat supporterhjärta i kombination med den impulsivitet man ofta ser hos yngre människor. Pojken är ju bara 26 år gammal. Med åldern blir han nog mer sansad och konsekvent i sina uttalanden...

    Ska du inte leta upp ett gammalt inlägg från 2005 också och se om han kommer med motstridiga åsikter?

    SvaraRadera
  52. Anonym 11:26/ Du är väl medveten om att det är fler än en person som bloggar på Baraben va? Det var alltså inte den här skribenten utan en helt annan skribent som skrev texten om att inte bua. På tal om att läsa före det att man kommenterar...

    SvaraRadera
  53. Fan va bra skrivit frankie. Så sant. Hoppas det blir 8 grader och vindstilla utan sol på söndag. Då kan inte JO klaga på att det är för varmt och inte för kalt.

    SvaraRadera
  54. Ni kan ta det lugnt. Ni kommer som vanligt att sopa banan med oss på söndag. Någon ny jäkla juniorspelare som ingen utanför Göteborg hört talas om, kliver fram och stänker upp ett par mål i nättaket och vi får åka hem till Borås med knäckt självförtroende. Om någon före match erbjuder oavgjort så tar jag det direkt.

    SvaraRadera
  55. Kampanjen "Nästa mästarna" är det dummaste som någon någonsin kommit på.

    Alla med lite fotbollsförstån fattar ju att ett sånt tryck klarar inte normala spelare, Barca, ManU, Chelsea mfl klarar det men inte spelar på allsvensk nivå, då får man vara sjukt överlägsna. Spelarna blir ju sjukt ängsliga efter minsta lilla motgång eftersom någon lurat dem att de redan har vunnit. Idiotisk, avgå den jäveln som kom på detta. Snacka gör man efter man vunnit, inte innan!

    Men det finns samtidigt inget försvar för den energibrist som finns i laget, detta är en ledarfråga.

    SvaraRadera
  56. Direktören2010-04-16 12:58

    Gött att se så många rockar som vänder efter vinden! På något sätt låter det som att du tänker sluta hålla på Kamraterna för att de inte presterar efter förväntning. Lycka till med det!

    Skall vi se, bästa lag under 00-talet i allsvenskan, raden 6-3-2-8-1-3-2 de senaste sju åren. Nä, det verkar inte som de vet vad de håller på med på Kamratgården. Avgå, avgå, avgå.

    Om man inte förstår att ledarna använder media och andra yttre "objekt" i psykologin kring laget så kanske man skall skaffa hjälp att läsa en intervju med en modern fotbollstränare.

    Därmed inte sagt att de inte skall ha kritik, läs gärna Henrik Lemans krönika på Sportsday.se om
    petningen av Pär Ericsson. Men den gär väl emot den (här) accepterade teorin att han är misslyckad efter 6 matcher.

    Det jag VERKLIGEN skulle vilja höra, förutom ett unisont stöd på söndag, är Håkan Milds syn på saken.

    F ö häller jag med Henrik Samuelsson. Ett fotbollslag är en pluton, inte en armé.

    Älskar namnbytet på klockan!

    Forza Blåvitt

    SvaraRadera
  57. spela Elmar CENTRALT för in i HELVETE

    SvaraRadera
  58. Avgångssupporter2010-04-16 13:27

    Jag tycker att tåget ska avgå!

    SvaraRadera
  59. Problemet tror jag är ligget gömt i psyket hos våra mest framgångsrika spelare. Många av dem har en serie av bra säsonger bakom sig. Och med den urladdningen som 2009 års säsong innebar, trots att guldet uteblev, tror jag att effekterna kan liknas vid guld. För IFK kunde inte ha gjort det bättre, de hade allt mot sig, och de lyckades nästan. Bara nästan, men jag tror inte de gör någon skillnad. Våra mest framgångsrika spelare omgavs direkt av försäljningsrykten. Och när kompisarna redan är mångmiljonärer, tror jag snacket om proffslivet i klubbstugan tar över. Allsvenskan glöms bort, som någonting som är gjort, som något där framgången tas för givet. På det sättet har våra spelare tappat aggressiviteten och viljan och tyvärr också kvalitet som allsvensk spelare. Lägg där till u-21 EM. Våre spelare har fått en försmak av proffslivet, med den adrenalinkick det massmediala intresset ger. Många av våra spelare har ingenting att kämpa för. De är mätta. Trots silvret. De gjorde det helt enkelt för bra förra året. Tror blåvitt skulle må bra av att sälja av några spelare och köpa in lite nytt. Skapa ett nytt bygge av vilja och kamplusta. Inte mättnad.

    SvaraRadera
  60. Hade spelarna visat inställning HELA matchen så hade de negativa kommentarerna bara varit hälften så många här inne.

    Alla kan ha en taskig dag eller åtta. Men att inte visa mer hunger i den blåvita tröjan är något som inte går oss åskådare förbi obemärkt.

    Kom igen nu Blåvitt!

    SvaraRadera
  61. Mycket tänkvärt. Dåliga bortförklaringar att man inte kan hantera ett favoritskap som man själva har eldat på. Angående Sveriges bästa trupp är det väl att ta i, speliden är ju att kriga. Sparka och spring. När dessutom den bästa spelaren saknas, den enda som på allvar kan göra det lilla extra så är det ju inte lätt. Det är lätt att kriga i motgång, men med favoritskap är det svårare. Skaffa fler spelare som kan passa bollen blåvitt. Först då kan man styra matcher till vinst efter egen förmåga. I år kunde lika gärna blåvit legat 1:a om andrabollen på långbollen studsat rätt, hela speliden bygger på chans och jävlarannama. Elfsborg är en lång bit framför blåvitt. Där är den bästa truppen.

    SvaraRadera
  62. Som jag skrev för några dagar sedan så har jag alltid gillat det du skriver Frankie men nu börjar du fan bli löjlig.

    Du har gått från att vara en intressant skribent som har idéer, lösningar på problem och ibland väldigt komiska inslag om om fotbollslaget vi alla älskar till en taskig kopia på mannen vi alla tycker bara snackar skit om Blåvitt (Hjörne).

    Just nu kör du rakt av på sensationsjournalistik som AB, GT ,GP och dom andra som ni har förbannat under alla år jag har läst baraben.

    Det du skriver just nu hjälper fan ingen. Vi vet alla att våra spelare kommer in hit och läser vad som skrivs och efter 5 dåliga matcher så vet dom lika väl som vi att nått e fel. S å försök åtminstone förstå vad det är dom menar.

    Visst spelet suger, resultaten suger, gissar att stämningen i truppen inte e den bästa nu heller så givetvis ska man klaga och det med all rätt men det som händer nu är ren hets och det hjälper ingen.

    Lägg ner denna skiten flertalet av er håller på med och försök att tänka lite mer som Ida gör nu och som ni andra gjorde innan.

    Jag kommer iaf vara på GU på söndag och sjunga, gapa, skrika och göra allt annat jag kan komma på som kan bära laget framåt och jag hoppas att alla som läser detta kommer göra samma sak.


    Alttid blåvit I medgång och sorg.

    //D-Day

    SvaraRadera
  63. Direktören, tyvärr är DIF bästa laget under 00-talet. 3 SM guld.

    Rätt skall vara rätt.

    Häsningar från Solna.

    SvaraRadera
  64. Det är vi fansens fel som ställer orimliga krav att laget skall vinna sina matcher. Vi borde skämmas!

    Vi avgår!

    Todelo

    SvaraRadera
  65. D-Day/ Kamma daj. Den enda med sensation här är du som försöker få det till att det finns något konstigt med den här texten.

    SvaraRadera
  66. D-Day/ Sjunga? Det ska du ge fan i under inledande 20, då är det publikbojkott mot tv-styrda matchtider!

    //Ultras

    SvaraRadera
  67. Direktören/ Du sågar alltså baraben för att de tillåter åsikten att pärlan är överskattad och inte värd sina 6 millar trots att baraben inte skrivit den utan det har stått i kommentarerna? i så fall sågar jag dig för det med. du skriver ju kommentarer här och är precis lika ansvarig för den attityden som baraben är.

    SvaraRadera
  68. Till pat:

    Vi är överrens. Två utpräglat defensiva i kombination med en spets är inget annat än ren kontringsuppställning. Det jag egentligen stör mig mest på med den uppställningen är speluppbyggnaden. När vi har TVÅ defensiva ska ju självfallet bollen kunna transporteras VIA dessa. T O sköter detta hyfsat emellanåt, men gurra är ju bedrövlig. Springer i passningsskugga och vi skickar långt via hjalmar och Lund på vänsterkanten. Får ångest bara jag tänker på det..

    Erik

    SvaraRadera
  69. Ja tycker man ska vara försiktig i sin kritik på enskilda spelare, så att det inte blir en stor mobbning på just en person.

    Det kan knäcka dom
    Men annars what the fuck det är 2010.
    Kritik ska väl varenda en människa tåla .....i sansad form dvs

    SvaraRadera
  70. Ultras: har inte varit i klacken på 15 år så de e inga problem...och för det andra så skiter jag fullständigt i va fan ni vill. Då jag inte lyssnar på skitungar.

    Prof. Har du ens läst vad jag har skrivit?

    Har följt Blåvitt i över 20 år på plats och vet att dom som oftast lipar om avgång och hotar med massa djävla AIK grejer till 99% är snorvalpar som aldrig har varit med om en tung period.

    Som jag sa innan Jag är oxo sne men det hjälper inte att klanka ner på allt som har med Blåvitt att göra....ge dom för fan en chans att vända det!!!

    //D-Day

    SvaraRadera
  71. Pat the Cat2010-04-16 17:12

    Ultras:

    Jag kommer också sjunga och stå i och vi ska vara jävligt glada att det finns TV-avtal för annars hade vår kära klubb inte haft mycket cash i kassan...

    Ni är ett gäng småglin som fan inte har koll på något och har antagligen gått med i en supporterfalang för att ni saknar lokal. Väx upp och inse att kommersiella krafter styr fotbollen idag och ska man haka på så gäller det att rätta sig efter det. Sedan fattar jag inte alls vad det är för fel med en match klockan 12.30? Om ni nu prompt måste hinka i er 10-talet bärs innan match för att uppskatta den så kan jag tipsa om ett ställe som heter systembolaget. Sätt er hemma och hinka...

    SvaraRadera
  72. Håller med D-day och Henrik Samulsson.

    Frankie eller ska vi kalla dig videovixen eller tvärtom är så kåt på att komma in i Blåvitts styrelse.

    Och för att lyckas med det behöver han unga medlemmar som går på årsmötet 0ch inte kan tänka själva.

    SvaraRadera
  73. Zid/ Haha, ja allt är naturligtvis en konspiration. Jävla idiot.

    SvaraRadera
  74. Ingen av blåvitts nuvarande spelare eller ledare platsar i Hisingens landslag. Inget fel på fotbollskunnandet men attitiden funkar inte på ön. Kom heller inte och snacka om att det inte ställs krav. Senast en tränare underpresterade på Hisingen tvingades han bort.

    SvaraRadera
  75. Direktören2010-04-16 23:42

    Hej Anonym 16.12!

    Jag sågar inte Bara Ben för att de tillåter något. Här är då ett utryck för alla som skriver här. Bara ben tillhör inte på något sätt Frankie eller andra som skriver som officiella skribenter utan alla oss som kommenterar här. Det jag sågar är attityden att en 21-årig spelare med ny roll bedöms som ett misslyckande efter sex matcher, oavsett kostnaden. Priset är satt av Blåvitt inte Pär. Om du läste lite längre ner i mitt inlägg så ifrågasätter jag också Rehn/Olssons tilltag att peta Eriksson efter två OK matcher.

    Ha en bra söndag på Camp Go:ran!

    SvaraRadera
  76. Direktören2010-04-17 00:00

    Anonym 15:02 Beror på hur man räknar! Jag utgår från att den som tar mest poäng under en period är bäst. Ungefär som man räknar ut vem som har vunnit allsvenskan under ett år. Att räkna antal SM-guld under en 10-årsperiod blir ju som att säga att de som vann "rätt" poäng under året är bäst. Hängde du med?

    SvaraRadera
  77. Frankie, lVad fan snackar du om`?

    Vi har enligt dig bästa truppen? Varför presterar den inte då? Enkelt för att den inte är så jävla bra som den tror. Varför tror de att de är så bra? Kan de ha något med att alla skriver upp oss som guldfavoriter? Kan de ha något med att spelarna faktiskt inte riktigt pallar trycket?
    Jag håller med om att man ska klara trycket i Blåvitt, men att skriva att det är bortförklaringar när Rehn lyfter fram ett problem som vi själva ser så får du fan ge dig!
    - Jag vet inte vad det är. Man pratar om hur vi ska agera, och så blir det inte så. Kanske klarar vi inte av att vara guldfavoriter...

    - Jag vet inte vad det är. Man pratar om hur vi ska agera, och så blir det inte så. Kanske klarar vi inte av att vara guldfavoriter...

    - Jag vet inte vad det är. Man pratar om hur vi ska agera, och så blir det inte så.

    "Kanske klarar vi inte av att vara guldfavoriter..."
    Hur fan får du det till att det är medias fel, han lägger väl en jävla kritik på spelarna, inte ett skit på ATT vi är guldfavoriter, inte ett ord om att BaraBen gör något fel. Han precis som vi andra ser att spelarna underpresterar. Att du lyckas på något underligt sätt läsa in att det är medias fel. Det är fan inte Rehns fel att du vill förstärka Barabensbetydelse.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.