2010/04/08

Hysén: "Bua hellre ut oss än att kasta in skit på plan"

INIFRÅN BLÅVITT. Skada då ja, men det finns inte så mycket att berätta om det egentligen. I alla fall inte med än det som har stått överallt. Jag fick en mindre blödning som förhoppningsvis håller mig borta maximalt två veckor. Ja, eller ungefär två veckor, plus eller minus ett par dagar om det går bra. Den här gången högg det aldrig till i benet utan jag fick mer en känsla av att något var fel och sen började jag känna igen symptomen från tidigare.

Före matchen hade jag inga känningar eller tecken alls på att något skulle hända, så det var en överraskning. Men det har det inte varit de andra gångerna jag haft de här problemen heller, å andra sidan. Matchen var ju inte så imponerande till en början, men andra halvlek var i alla fall bättre än insatsen i första. Jag kan väl sträcka mig så långt som att säga att andra halvlek var "helt okej", vi trycker på rätt bra och vi får en hel del inläggslägen.

MEN...

vi gör inte mål på våra chanser och det måste vi börja göra.

Samtidigt ska alla ha en sak jävligt klart för sig, det finns inga rötna motståndare i Allsvenskan. Det finns bra lag och så finns det lag som har mindre bra dagar. Vissa av dessa lag har sina mindre bra dagar oftare och andra mer sällan. Men att säga att Djurgården är rötna är så jävla dumt så jag vet inte vad. Visst, de kanske inte kommer ligga i toppen av tabellen, deras öde kanske till med är att hamna på undre halvan, vem vet kanske till och med i den absoluta bottenstriden. Men tiden då ett svenskt lag kunde köra över andra lag bara för att de är ett topplag och motståndarna är ett bottenlag, är över. Alla kan slå alla. Vissa lag har förmågan att höja sig varje vecka just för att deras spelare är lite bättre på just den grejen - att spela som bäst varje helg, när det väl gäller.

Men ibland hamnar man i en nedåtgående spiral, en slags fas, kalla det svacka eller vad fan som helst. Själv skulle jag skulle vilja kalla det att man "börjar fundera". Vi börjar fundera på om vi verkligen är så bra som alla tror att vi är. Jag börjar ifrågasätta om jag är så bra som alla säger. Vi får in tankar som "kommer vi inte vinna serien?" i hjärnorna. Så blir det mellan varven när man har lite motgångar, förra året var inget undantag. När flera spelare lämnade föreningen under sommaren så började tidningarna skriva att vi inte kunde vinna serien.

Då måste vi lära oss att knyta näven och bara köra.
"Samma sak gäller nu - fast annorlunda", som Rehn brukar säga.

Vissa djurgårdare snackade om att de hade rullat ut oss. Ja, just det. Särskilt i andra halvlek. Hade de ens ett skott på mål i andra halvlek? Sedan var de förvisso skickliga i sitt passningspel, det ska vi inte ta ifrån dem, för i första halvlek hade vi stora problem. Men att de lekte med oss? Nej, jag vet jag inte om jag håller med om det.

Egentligen skulle jag ju bara vilja säga att allt var pissdåligt och att alla borde petas bara för att vi inte vann matchen. Men det är ju så enkelt. Stiller gjorde åtta mål i fjol, Söder var årets nykomling innan han gick sönder. Killar som är på väg tillbaka in i laget just nu. Det kommer stärka oss betydligt.

GT hade mig på löpsedeln, "mänsklig sköld" skrev de att jag fick agera och det var väl lite överdrivet. Men jag fattar inte vad fan man vill åt med en sådan grej, att kasta in skit på domaren? Det gynnar inte oss någonting i det läget av matchen där vi försöker skapa ett tryck framåt. I stället får djurgårsspelarna vila och vi tappar det tryck vi försöker bygga upp. Nej, det är helt jävla idiotiskt.

Bua då hellre ut oss när matchen är slut om vi inte gjort det vi ska ute på planen, det kan vi ta. Men det här med buande under matchen köper jag inte heller. Det hjälper inte oss någonting och då är det bara meningslöst! Om vi ligger under 0-1 och gör 1-1 och skulle lyckas få in ett 2-1 mål på exempelvis övertid - ska vi i laget då bara glömma att fansen har buat ut oss i en halvtimme under matchen? Nej, det är inte speciellt smart och stärker inte oss på något sätt. Gör vi en plattmatch och det verkligen borde gå att kräva mer av oss, bua då när matchen är slut.

Sedan förekom det apljud och liknande från en del personer på läktarna. Det är ju även det jävligt begåvat med tanke på våra mörka spelare i Blåvitt. Alltså, vad fan tänker man med? Jag fattar inte hur samma folk som snackar om att de vill ha in Sana kan sitta och göra apljud åt en annan mörk spelare i motståndarlaget? Förklara detta för mig, någon? För som jag ser det är det är helt jävla sinnessjukt. Det går inte ihop i min hjärna och hör inte hemma på Gamla Ullevis läktare.

I pausen kom flera journalister ner så jag bestämde mig för att lura skiten av dem. De kom ner till bänken och frågade hur det var med mig, så jag spände ögonen i dem och sa: "Det har vi väl fan aldrig tagit i halvtid förut? Ni får väl vänta till efter matchen!" Haha, ni skulle sett dem, vettu. Haha, de stod där helt chockade och paralyserade. Sedan kunde jag inte hålla mig och började garva, men hyfsat ställda blev de allt, hahaha.

När man sitter och ser matchen vid sidan om planen så märker man hur svårt det måste se ut för er fans, det vi gör på planen. Man tycker ju själv att när man gör allt ute på banan så kan folk vid sidan om sitta och gnälla ändå, så får man som spelare den där känslan av att - "men vad fan spela själva då". Men då ser vi ju inte alltid det som folk vid sidan om ser, ni på läktaren. Där är det så mycket enklare att se olika ytor och passningsmöjligheter på ett helt annat sätt än när man är mellan två försvarare ute på planen.

Nu är det ju så här: folk i truppen, i föreningen är lite ängsliga. Vi har inte rivstartat på det sätt vi hade hoppats. Därför är det viktigt att vi alla går samman och knyter näven och ser till att det vänder, för det kommer vända. Tro mig, det här kommer att vända. Vi tror på oss själva. Vi vet att vi kan och det finns inga magiska eller enkla "quick fix"-metoder för att vända trenden, hade det varit så lätt hade vi gjort det varje gång vi hamnade i en svacka. Hårt arbete och teamwork är det enda rätta.

Men en sak e säker, alla behövs. Fans, Levande Sittplats, klacken, Young Fellows, Wisemen, Änglarna, BaraBen - alla ska hjälpa till! Och då menar jag hjälpa till, inte kasta saker, inte göra apljud och inte bua förrän matcherna är slut. Alla måste dra sitt strå till stacken på söndag. Supportrarna tjôtar ofta om att det är de som är föreningen - ja men: upp till bevis säger jag då! Vi gör vårat bästa på varje träning, varje dag för att detta ska bli bättre, gör ni det också på söndag. Så kan både vi i laget och ni på läktaren ställa oss framför spegeln efter 90 minuter mot BP på söndag och känna oss stolta. Då har vi gjort det vi kan, så får vi se hur långt det räcker. För på söndag står även jag på läktaren, troligtvis Levande Sittplats, och jag säger att det kommer räcka långt som fan. Men då kan vi inte ha 8 000 personer på läktarna - för då gör inte ni ert jobb, så som ni kräver att vi ska göra vårat.

Senast jag var på läktaren under en match höll jag på att bli manglad av en vakt, när vi vann mot Gais. Jag var på väg in på planen innan jag kom på att jag hade mössa och en tjock jacka på mig - så vakterna såg inte vem jag var. Så jag fick slänga av mig mössan fort som fan så han såg vem jag var, sedan kunde jag komma in och fira segern med de andra i laget.

Min sista lilla tanke är väl lite feltajmad så här i Allsvenskans upptakt, kanske? Men jag drar det ändå - jag hoppas Djurgår'n vinner SM-guld i hockeyn. Får man säga så i Göteborg? Haha, jag håller egentligen på Frölunda, men de är ju inte kvar i slutspelet nu. Detta i kombination med att jag känner bröderna Holmqvist och har jag snackat mycket med Falk och Ölvestad, när jag spelade där. Så lite hoppas jag ju att de gamla bekantingarna plockar hem det...

Men mest av allt hoppas jag att vi gemensamt gör vårt jobb på söndag.
Vi jagar tre poäng och tillsammans kan vi klara av det!

Med kamratliga hälsningar

132 kommentarer:

  1. Frankie och Hysén hetsar ju nästan ikapp på Baraben just nu, underbar läsning från bägge håll! NU VÄNDER DET!

    SvaraRadera
  2. Underbart Tobbe. Precis vad vi behöver. Om vi kämpar tillsammans så kan vi fan klara det. Vad fan är det för mening med att sitta hemma och deppa? Framåt tillsammans kamrater. Nu jävlar ska vi visa tvivlarna!!!! Skrik in bollen i mål på söndag!

    SvaraRadera
  3. Bra, ta avstånd från all idioti på läktare. Apljud och inkastade föremål hör inte hemma på Gamla Ullevi. Fortsätt skriv!

    SvaraRadera
  4. Now we talking!

    En sak till för fan såga inte allt o alla... dom kanske aldrig blir folk igen, har ni tänkt på detta?
    Dom läser oxå här säkert

    Lyft fram dom hjälp blåvitt , stjälp inte Okey!!


    Tack Hysse....du är verkligen en bra snubbe<<<"!

    SvaraRadera
  5. Håller med, jävligt korkat att kasta in saker när vi jagar ett mål.
    Vi syns på Levande Sittplats på söndag Tobbe.

    SvaraRadera
  6. Tobbe, du är magisk!

    SvaraRadera
  7. en djurgårdare är alltid en apa oavavsett om han är svarta vita eler gul och röd. speciellt när de spelar i banan kostym.

    SvaraRadera
  8. anonym 21:55/ Haha ja det verkar vara den enda som bloggar den senaste tiden om man bortser från matchdagarna......

    jag kräver en bloggduell: Tobbe vs Hankins!

    SvaraRadera
  9. Christoffer2010-04-08 22:11

    Tobbe du är guden. håller helt och hållet med om det där med apljuden mot Pa Dembo. jävla idioter. TILLSAMMANS MOT BP!!!

    SvaraRadera
  10. Riktigt bra läsning.
    <3 Tobbe

    SvaraRadera
  11. Stör mig lite på den grej du skrev...

    "Men då kan vi inte ha 8 000 personer på läktarna - för då gör inte ni ert jobb, så som ni kräver att vi ska göra vårat."

    NI ERT JOBB? Vi RIKTIGA supportrar sluter ju självklart upp, och vi stöttar er som alltid.. Sen att vi har flera tusen medgångs supportrar som sviker när det är tufft kan inte ses som att vi inte "gör vårt jobb"...

    Robziolito

    SvaraRadera
  12. Detta vet ju du givetvis redan Tobbe men jag säger det ändå:

    Det är inte alla som beter sig så med att kasta in saker och dylikt.

    Han som kasta in saken som nån vakt eller vad det var tillslut gick och plockade upp efter några minuters paus bryr sig nog inte speciellt mkt om blåvitt. Rättare sagt gör han uppenbarligen inte alls det.

    Jag såg exakt vem det var som gjorde det för övrigt.

    Hade bara lust att kliva ner och sparka honom i bakhuvudet.

    Krossa bp nu, och hoppas du e tillbaka i fin form snart igen tobbe

    SvaraRadera
  13. Något jag skulle vilja ha svar på är varför vissa spelare tillåts lalla omkring på plan kanske en hel match utan att komma in i matchen. Skäller/pushar ni inte på varann?? "Jobba nu för helvete", "Hela vägen!" "Den är din"..
    Är man trött så byt för fan" är ungeför orden jag hört under min egen tid på plan.

    En fråga till..
    Kommer gaisarn leverera i år? Eller skall man hoppas på honom till nästa år?

    SvaraRadera
  14. Tusen tack Tobbe goer läsning med sunda åsikter som vanligt.
    Och du Graham hade du haft nått civilkurage hade du gått fram till den som kastat och sagt ifrån att det inte är ok, att stå och drömma om att sparka han i bakhuvet hjälper väl faen inte.

    SvaraRadera
  15. Riktigt vacker läsning!

    Buandet: Jag har buat med varierande intensitet under match, flera gånger och av olika anledningar. Ibland har någon presterat under sin förmåga, domaren har gjort missbedömningar från sin betydligt sämre position kontra min, motståndarna har tjongat in ett fulmål, eller - så är allt bara skit och vi ligger under. Det gör mig frustrerad, och jag visar det. Däremot buar jag aldrig efter en match, oavsett resultat. Jag står alltid kvar och försöker visa stöd, med applåder eller på annat sätt. Det är det en hel del andra som gör också. Det är egentligen inte konstigare än att det ibland är grinigt på planen, men efter slutsignalen så är det så gott som alltid glömt och förlåtet. Vi älskar blåvitt. Det är därför vi blir ledsna när det inte går så bra som vi vill.

    Vi ses på söndag. Och på matchen efter det. Och på den efter det. Och på den efter...

    SvaraRadera
  16. Ja dom riktiga supportrarna kommer ju komma på Söndag, men vi gör la inte vårt jobb då när vi bara kommer vara runt 8000-9000, ser du hellre att det kommer massa medgångare en riktiga supportrar?

    SvaraRadera
  17. Bra skrivet. Vi får försöka lugna oss lite, det är ju knappast nedflyttningshot och 0 skott på mål vi fått utstå. Sedan vill jag också att Djurgården vinner hockeyn och att AIK går upp. Då kan fotbollen komma hem på allvar...

    SvaraRadera
  18. Stadsdelen Glenntan2010-04-08 22:33

    Nu får ju vissa lugna ner sig lite... Tobbe är ju inte Björn Ranelid...???!!?.... ...eller? Hmm...

    SvaraRadera
  19. Visst jag buade i slutet av matchen. Men vad är detta då? Inte skall vi bli nått sketet real madrid. Nej låt oss heller göra vårt och heja dom fram till seger. Inte blir något barn glad om hans farsa ger han skit när det gått skit. Nej då är ett uppmuntrande ord på sin plats. Mitt är "fortsätt kämpa, så kommer det"

    glöm inte av det som det sjungs i söndagskolan för er som gått där. "röd o gul o vit o svart gör detsamma har han sagt Jesus älskar alla barnen på vår jord" vi är alla lika med ett xakt lika värde

    tack för mig o tack Tobbe för ditt inlägg

    SvaraRadera
  20. Tobbe är fan bättre än Björn Ranelid. Du skriver som en gud!

    SvaraRadera
  21. young fellows kasta in saker, huliganer redan i 12 års åldern

    SvaraRadera
  22. Niklas Sjögren2010-04-08 22:39

    Gött att du skriver ner de känslor som en spelare måste få när det egna lagets supportrar beter sig på detta sätt. Verkar som om det finns alldeles för många som inte har koll på sitt uppträdande på en arena.

    Stötta nu Blåvitt alla fans så att segrarna kommer.

    SvaraRadera
  23. Klaga inte på att det kommer så få personer då man tar ut ett jävla ockerpris för biljetterna.
    Kostar mindre att se Valencia-Barcelona, Shalke-Wolfsburg och massa andra toppmatcher. Skandal är vad det e!

    SvaraRadera
  24. Varför kan inte vi dra 17 000 och ett helvetes stöd på läktarna? Kommer vi nånsin uppleva det när vi möter "tråkiga" lag typ BP eller TFF?

    SvaraRadera
  25. Först och främst vill jag tacka dig Tobbe för att du tar dig tid att skriva för BaraBen.com, det uppskattas väldigt. MEN.
    Jag blir uppriktigt sagt arg och förbannad över din krönika. Du och laget har inlett säsongen katastrofalt och du sitter och skriver saker som; "andra halvlek var "helt okej", vi trycker på rätt bra och vi får en hel del inläggslägen."."Men att säga att Djurgården är rötna är så jävla dumt så jag vet inte vad."
    Djurgården är ett lag som ni skall slå. Punkt. Jag behöver inte säga mer än så.
    "Vissa djurgårdare snackade om att de hade rullat ut oss. Ja, just det. Särskilt i andra halvlek. Hade de ens ett skott på mål i andra halvlek?"
    Koncentrera du dig istället på varför ni är så dåliga! istället för varför Djurgården är så dåliga.
    Och du väljer att lägga fokus på supportrars uppförande på läktaren. Hade jag varit du hade jag legat jävligt lågt med det börjat och koncentrat mig på att bli bättre och börja prestera istället. Och nej det är inget hot, bara en åsikt.
    Om du, som tillhör "veteranerna" i blåvitt, inte kan ta ansvar utan istället lägger fokus på annat och bortförklarar. Vem ska göra det då? Tack för ordet.

    SvaraRadera
  26. Det spelar ingen roll vad man gör när man har allas ögon på sig, det kommer alltid att komma gnäll. Men tappar vi poäng även mot BP så är det dags för huvuden att rulla, vad du än säger Tobbe...

    SvaraRadera
  27. Fan vad gött med reaktioner! Jag menar givetvis inte att ni som är där inte gör ert jobb. Tro aldrig det, jag förstår att alla inte har råd att gå på alla matcher.

    Men när jag hör bortförklaringar som att det e för dåligt spel, det é för kallt, min polare ska inte gå och jag vill inte gå ensam blir jag rädd...

    Men givetvis är det så att man kanske inte har råd. Det har jag full förståelse för, men då har jag ett råd till er. Vi behöver er mer mot BP än mot Elfsborg. Varför förstår ni nog själva.

    Fortsätt skriva, jag skriver vad jag tänker det är inte alltid rätt, men det har jag heller aldrig påstått. Om nån kommer med en synpunkt som jag inte har tänkt på är jag inte sämre än att jag ändrar mig. Det har jag inga problem att göra.

    SvaraRadera
  28. Fan va bra att du tar upp de här grejorna Tobbe, att folk kastar in skit på planen men kanske framförallt de här apljuden. Sånt (och annan liknande skit) ska fan inte få förekomma på läktaren på Gamla, ja ingen annanstans heller för den delen. Men det är underbart och väldigt viktigt att du som en representant för laget och föreningen tar kraftigt avstånd från det.

    Du höjer dig rejält i mina ögon, och jag kan känna att vi blåvita ska vara väldigt stolta som har en sån röst i föreningen.

    Och självklart kommer det vända, vi börjar på söndag! Framåt blåvitt!:)

    SvaraRadera
  29. Du får säga Hysén. Men det är nog mest för att vi hatar HV71 som om...ja, svårt att förklara men extremt jäkla mycket. Ungefär som Emma Andersson hatar Filip och Fredrik eller som Kungafamiljen hatar Heybaberiba! Typ. Men en sak ska du veta. VI ÄLSKAR DIG! GET WELL!

    SvaraRadera
  30. Apljuden hoppas jag hade att göra med att det var djurgårdare vi mötte (djurgårdare = skansen). Var det p.g.a. hudfärg så skäms man lite.

    SvaraRadera
  31. Bra Tobbe att du skriver här och du har allas våran respekt!
    självklart slänger man inte in grejor och självklart inga apljud.

    Men jag fick bita mig i kinden för att inte bua efter matchen givetvis över min egna besvikelse och mina högt ställda förväntningar inför denna säsongen.

    Ett burop behöver inte betyda fy fan vad ni är dåliga utan lika gärna kom igen nu ni kan bättre, passionen är ju så stor från oss 7-8000 som alltid kommer.

    och nej!! det är inte okey att hålla på djurgåden i någon sport :)

    SvaraRadera
  32. Bra text som vanligt Tobbe!

    Nu sluter vi upp tillsammans och vänder det här!

    SvaraRadera
  33. Nu kör vi tillsammans, på söndag då JÄVLAR!!! grymt att du tog upp detta Tobbe! mot sm-guld 2010 , med start på söndag =)

    SvaraRadera
  34. Jag hörde personligen inte några apljud från läktaren men var det så var det till 95% chans inte för att de hade mörka spelare i laget. Apljud mot Djurgården är något de flesta lagens supportrar gjort i åratal tack vare att man brukar driva med att Skansen består av apor i djur. Alltså förmodligen inget rasistiskt alls i det. På samma sätt har Bajen kastat bananer mot Djurgårdens målvakt hur länge som helst men det har aldrig blivit uppmärksammat innan Dembo blev målvakt. En fråga är om det inte egentligen hade varit mer rasistiskt att sluta följa traditioner för att målvakten råkar vara mörk?

    SvaraRadera
  35. Tobbe, får passa på att säga det: Du anar inte hur viktigt det var att du kom ut och tackade publiken efter Det Stora Ofredandet i november. Jag vet hur uselt jag mådde när jag stod där, och vill knappt spekulera i era känslor i omklädningsrummet. I denna extremt mörka stund tänker du ändå på andra och gör en sån grej. Det är riktigt stort gjort.

    SvaraRadera
  36. Drar du en ramsa på räcket på söndag så bjuder jag på bärs. Eller, det gör jag ändå.

    Och ta tag i killarna nu, ni vet att ni är bäst i Sverige.

    Vi syns på LS.

    SvaraRadera
  37. Men tobbe det är vi supportrar som är IFK GBG vi följer er i vått o torrt år efter år hela livet , betalar tusentals kr i biljetter å reser runt halva sverige så tro faan att vi kommer bua om vi tycker att ni spelar skit dåligt. Tycker du att vi ska applådera o hylla er efter första halvlek mot dif ?.
    Jag som supporter ställer så klart höga krav att ni ska leverera.


    Så klart tar jag avstånd mot att kasta in föremål från läktaren, helt idiotiskt .
    dom som gör de ska inte få ta ett steg innanför ullevis grindar.

    Krossa Bp , Mot guld 2010

    SvaraRadera
  38. Fan vad gott att se att du står upp mot skiten på läktarna och satan i gatan vad pepp jag blir inför fortsättningen av att läsa din text. Om alla på både plan och läktaren har den inställningen kan inget stoppa oss.

    Vi är Blåvitt-Bäst i Sverige!

    SvaraRadera
  39. Kung Tobbe!

    Din utmaning till oss om att vi fans också måste dra vårt strå i stacken är klockren. Jag blir inspirerad.

    SvaraRadera
  40. Hann inte lösa sista kommentare så jag svarar på den nu.

    Har jag nån gång skrivit att vi var nöjda med kryss?? Nä, men jag säger bara att vi får ha rimliga krav. Ett kryss hemma är vi aldrig nöjda med oavsett motstånd...

    Fortsättningsvis är det intressant att du skriver att jag borde ta ansvar och fundera mer på varför vi spelar så dåligt istället för att fokusera på annat. Har jag fattat fel nu ber jag om ursäkt, men vem tror du att du é??

    Tror du vi sitter och räknar pengar och bara softar på Kamratgården? Har du nån bra patentlösning på vårt problem får du gärna komma med den, vi letar, analyserar och försöker komma på saker varje dag varje träning...

    Jag förstår att folk kan bli frustrerade, har inga problem
    med att ta kritik, verkligen inte, men när kritiken är att jag mer eller mindre borde sköta
    mitt och koncentrera
    mig på att spela bra. Jag vet inte, vi kan väl låta andra som kommenterar bestämma...

    SvaraRadera
  41. Fan vad gott att se att du står upp mot skiten på läktarna och satan i gatan vad pepp jag blir inför fortsättningen av att läsa din text. Om alla på både plan och läktaren har den inställningen kan inget stoppa oss.

    Vi är Blåvitt-Bäst i Sverige!

    SvaraRadera
  42. anonym 23:21/ Så idiotiska "traditioner" är viktigare för dig än att mörkhyade spelare känner sig kränkta? Patetiskt resonemang.

    STÅ UPP MOT RASISMEN I FOTBOLLEN!

    SvaraRadera
  43. Tobbe du är kung!!! Vi har inte riktigt fått bra resultat de senaste tre matcherna, men det har gått 4 omgångar, det finns ingen anledning att stirra upp så mycket som vissa gör. Den femte omgången blir de 3 pinnar! Alla kämpar nu, MOT GULDET!! KROSSA BP

    SvaraRadera
  44. Min respekt för dig bara växer, Tobias. Det är kanske inte självklart vad som är rätt och fel med buande, men jag gillar att du inte stryker oss medhårs utan står för dina övertygelser. Det skulle vara så lätt för dig att bara casha in ryggdunkningar för allt du gör för fansen och föreningen. Fortsätt vara obekväm, det tål vi!

    SvaraRadera
  45. För oss som går på alla matcher, ja, eller alla vi rimligtvis kan gå på av olika anledningar, för oss är det givetvis lite visset när det saknas så många av "de andra" på läktarna när Gävle eller BP kommer på besök. Men att gnälla på "dom" och använda en massa tråknamn gör troligtvis inte saken bättre, ingen blir mer sugen på att komma till GU av det.

    Själv har jag väldigt svårt att komma loss till bortamatcherna, men hyllar er som lägger möda, tid och pengar på att resa med laget och stötta dom på plats. Om några år kanske jag kan börja hänga med.

    Alla har vi olika förutsättningar i vårt stöd till laget. Jag tror till och med att den som kastade något på plan ser sig själv som en helhjärtad supporter, men i det fallet saknas förmodligen både självbehärskning och mental mognad, så jag kan förstå att självbevarelsedriften vann över civilkuraget för dig som avstod från att säga ifrån. De flesta går väl till GU för att ha roligt, eller?

    SvaraRadera
  46. Känn pepp nu Tobbe! Nu är du tyvärr inte med på söndag, men ni måste tro på er själva! Ta inte åt dig för hårt av vad folk säger, eller snarare, ta det inte på fel sätt.. Ja även jag var sjuuukt besviken på er i tisdags, och det säger jag utan att jag på något sätt vill trycka ner dig eller någon annan.. Alla vet innerst inne att ni gör ert bästa just den dagen.. Men du måste nog hålla med om att något måste hända nu? Sebban såg allmänt vilsen ut som vänsterback, man såg på hans reaktioner, ilska både mot sig själv, motståndare och domaren, att han inte var nöjd med sig själv och sin egen insats.. Men ja han gjorde fortfarande sitt bästa för dagen, det är den blåvita andan, den tar ingen ifrån er... MEN... Kan det vara så att ni fokuserar för mycket på vad som blir fel? Varför ni inte gör mål? Spelet från förra året har inte funnits de fyra första matcherna i år, överlag ser alla i laget mer ängsliga ut, slår bort passningar på ett sätt jag vill hävda inte skedde i samma utsträckning i en enda match förra året.. Ni vänder denna svacka! Se till det som kan och ska bli bättre, fokusera inte inte på felen! Både du och Robin är snart tillbaka och kämpar om platsen längst fram, det kommer sporra er båda än mer det vet jag! Jag tror på er, på Blåvitt, för som Bebben sa "Blåvitt får aldrig dö".. Eran vilja dör aldrig det vet jag, men tänk inte för negativt, ta inte all kritik som påhopp, ta det som något du hör och förstår, men älta det inte utan fokus framåt istället! På söndag tar VI 3 poäng, VI är Blåvitt, supportrarna tillsammans med laget, det är IFK Göteborg!

    SvaraRadera
  47. Jag noterade hur många gånger olika spelare slog ut med armarna mot varandra i senaste matchen(hej Elmar!). Ofta efter en misslyckad pass från lagkamraten eller när den samme inte sprungit som man ville.

    Har faktiskt aldrig sett detta internt innan i Blåvitt. Känns som om att frustrationen och energin delvis blir felriktad på plan.

    I övrigt så är jag helt övertygad om att det släpper och vi vinner med 3-0 på söndag!

    SvaraRadera
  48. Tobias: Jag har din universallösning som du frågade efter. Låt Risp bära dina skor framöver, för när han är tillbaka hoppas jag aldrig att Hjalmar blir uttagen i en blåvit trupp igen. Men med tanke på att tränarna hyllat honom även efter sina bortamatcher lär ju både du och Sella bli petade innan någon flyttar på den allsmäktiga "konan"...

    SvaraRadera
  49. Rolf Riddervall fick alltid bananer av motståndarklacken på 90-talet. Tycker att ni överreagerar på detta.

    Ingen som gnäller när det skriks Solna tattare eller. Och det är ju också rätt kul att skrika :)

    SvaraRadera
  50. Tobbe..

    Såg att du har svarat på några kommentarer.

    Därför min fråga;

    När det går dåligt, vilka skyller man på som spelare? Sig själv? De andra i laget? Eller tränarna(Stereo)?

    Personligen så undrar jag om Stereo är det självklara valet längre, men det brukar jag alltid fundera över så fort Blåvitt får en liten svacka. Och hitills har de/ni alltid ordnat upp det i slutändan.


    Aja tagga killarna som fan mot BP så kör vi över dem, sen är det ingen som minns DIF längre.

    SvaraRadera
  51. vanligtvis gillar jag det du skriver men idag blir jag snarare irriterad.

    För det första kan du inte kräva att supportrar ska göra sitt "jobb" på samma sätt som er eftersom vi faktiskt BETALAR för detta "jobb" medan ni får relativt bra betalt för erat.

    Sen blir man inte arg på matcherna och buar för att ni försöker men misslyckas, iallafall inte jag. Jag blir förbannad därför att man ser vissa spelare stå o näst intill lata sig istället för att fullfölja löpningar eller försöka vinna andra bollar, något som ändrades drastiskt i andra. Då blir man jävligt irriterad eftersom man uppfattar det som att en del spelare bara inte bryr sig nog mycket i vissa matcher, vilket jag tycker är sorgligt.

    När det kommer till buandet så har ju denna kommentaren om att det är uteslutande dåligt för laget kommit från er spelare ett par gånger nu. Självklart fattar jag att det är jävligt tråkigt, men samtidigt verkar det ju uppenbarligen som att det hjälper när det buas i halvlek. Då är det främst denna matchen och Kalmar på Nya för ett par år sedan jag syftar på där det blev rejäl ändring i paus. I min, och många andras, åsikt är det bättre med en kombination av piska och morot än bara en av morot eller bara piska. Sen är det inte heller bara laget man buar åt utan nästan mer åt tränarna som gör en del väldigt skumma beslut i laguppställningarna.

    Vi får iaf hoppas att det blir bättre nu framöver, och framför allt att Söder får en bra säsong när han kommer tillbaka.

    Tack för mig

    SvaraRadera
  52. Tobias Hysén:

    Kan du tänka dig att spela vänsterytter för att hjälpa hela laget? Med tanke på vi inte haft en fungerande vänsterkant på åratal.

    SvaraRadera
  53. En sista innan jag lägger mig tycker det e härligt med reaktioner..
    Ang. Buandet..
    Jag säger inte att ni inte får eller har rätt att bua. Jag säger bara att de hjälper oss ingenting.. Har vi varit solkiga känns det för jävligt när folk buar för då sjunker man ihop ännu mer.. Det e så jävla gött att höra en kom igen ramsa eller nåt annat istället.
    Men givetvis är det upp till er. Jag säger bara vad vi tycker i laget..eller dom flesta i alla fall

    SvaraRadera
  54. Som sagt, jag förstår att det är tråkigt, men jag hoppas samtidigt att det även gör er irriterade så att ni vill gå ut och visa att ni fan inte e så dåliga att ni förtjänar att bli utbuade. Sen är det svårt att säga i ditt fall eftersom jag tycker att du kämpar på bra i samtliga matcher, så det gäller nog mest en del andra i laget.

    SvaraRadera
  55. Kungen 00:00/ Du hoppas? Han säger ju bokstavligen, svart på vitt att det inte får den effekten utan tvärtom att de känner sig ännu mer nedslagna. När spelarna säger så här och fans ändå tycker "ja men de ska få höra så att de skärper sig" och buar mitt under matchen så tycker jag att de fansen rätt tydligt visar att de inte buar för att de vill förbättra laget, utan för att de har ett behov av att yttra sin egen frustration. Om man är tydlig med det, så fair enough, men sluta försöka få det till att det skulle stärka laget av att bua ut dem.

    Vad hände med det tätt ekande "Kom igen Blåvitt - kom igen Blåvitt" som kunde eka mellan läktarna i tiotals minuter när vi låg i underläge eller jagade ett segermål på 1990-talet? I dag är sådana rätt så effektiva, stärkande och kampingivande läktarsånger utrotningshotade.

    Men sure, skit i det som Tobbe säger och bua vidare du. Frågan är bara vem du försöker förbättra eller gynna med det agerandet..?

    SvaraRadera
  56. Ojojoj Frankie går loss vid midnatt, klockrent Frankie: håller med dig!

    SvaraRadera
  57. memento:
    Skämtar du? Hjalmar är ju king. Och att man sedan ska offra att vår Hajsen inte spelar bra bara för att Hjalmar inte bär dojjorna är ju skandal. Tycker Hjalmar var en av dom bättre på Djurgårn, han kämpade på. Sen om du tycker att det var hans fel vid Djurgårdens mål...

    SvaraRadera
  58. Så trött på sopan2010-04-09 00:19

    Hjalmar Jonsson är bäst i världen. Han borde omedelbart göras om till svensk medborgare, få en plats i landslaget och sedan säljas för 4 miljarder till Real Madrid.

    Eller så kan han avsluta sin karriär nu, tack. Nog är nog.

    SvaraRadera
  59. Frankie//
    "Framåf Blåvitt gör ett mål" är väl ett bra exempel på en sån ramsa...

    SvaraRadera
  60. Onda människor som säger så om något i sitt lag. Man ska stötta spelarna, inte klanka ner på dom!

    SvaraRadera
  61. 8/4/10 23:23 Det är vi supportrar som är IFK GBG vi buar??

    Nej det gör fan inte en riktig supporter buar fan inte åt sitt lag!!!

    8/4/10 22:52 Björn
    Skärp dig va!

    Osså detta tjafs om personer och samma person
    Fattar inte ni att ni kan knäcka folk för mindre


    Tänk tvärtom istället
    Stötta stötta , just den snubben kanske behöver stöttning och fan ingen MOBBNING

    GO BLÅVITT JAG TROR PÅ ER OAVSETT kritiken...........

    SvaraRadera
  62. En av BaraBens bästa dagar. Mycket läsvärt idag.

    Håler med om allt som Tobias och Hankins har skrivit.

    SvaraRadera
  63. Kan tyvärr inte se matchen på söndag :( Bor ju i Ulricehamn och det går ingen buss hem på typ fem timmar efter matchen :(

    SvaraRadera
  64. Ja han säger det ja, det betyder inte att han nödvändigtvis har rätt eller att han ens är medveten om vad det har för effekt. Hade folk alltid vetat hur saker påverkar dem och vilken typ av stimulering de behöver så hade det inte funnits varken psykologer eller psykopater.

    SvaraRadera
  65. Tack Tobbe för din blogg!
    Supportrar, spelare, ledare m.fl lever i symbios, där vi är beroende av varandra för att lyckas hela vägen.
    Vi kan och skall sätta krav på varandra, men att bua, vad sänder det för signaler till spelarna?
    Att"oh nu spelar vi dåligt när dem buar"??
    Personligen tror jag alla spelare vet när spelet inte funkar och behöver minst av allt egna supportrar mot sig! Det är då om någon gång vi verkligen skall sjunga! Och då sånger utan krav!
    Inte Sm-guld hit å dit,du ska inte tro...bla, hata dif m.fl UTAN ex. VI ÄLSKAR BLÅVITT...
    Vi ska hjälpas åt att lyfta vårt lag och spelarna dör hellre än att spela pissigt.
    Hur många matcher bar vi inte fram vårat lag i höstas?!
    Visst, förbannad kan man bli, frustrerad likaså,
    men BUANDE STJÄL ENERGI från våra spelare och GER MOTSTÅNDARLAGET ENERGI!!
    Men att sjunga oavbrutet trots underläge är STORT och är något vi kan!

    En tanke till: Tänk att fylla Gamla Ullevi på söndag mot "bonkegänget" BP...vilken grej...
    Skall ringa mina vänner att de tar med sig varsin vän...

    SvaraRadera
  66. Tack för krönikan Tobbe!

    Jag brukar alltid gilla det du skriver men idag blev jag faktiskt riktigt irriterad på vad du skrev här.
    Visst är det svinaktigt av personen som kastade in saker på planen, men försök inte att bestraffa hela publiken kollektivt som du gjorde i din krönika för det håller inte.
    Denna gången var det dessutom inte klacken som kastade in något utan någon från hör och häpna, sittplats.
    Sedan att folk håller på med att skrika som apor är väll inget nytt direkt? Det är något som supportrar har gjort i alla tider då vi mött Djurgården, så det är lite onödigt att lägga fokus på något som du inte kommer kunna få bort. (Har vi dessuton haft ett tifo som en gång gick ut på att kasta in Bananer på padembo, så är det nog ingeet som tyder på att hetsen mot djurgården kommer att sluta, någonsin). Sedan är det inget rasistiskt menat med att göra ap-ljuden.

    Till en annan punkt du nämnde var det med att ni blev utbuade i paus/efter matchen. Ska det då bara vara okej för supportrar som ändå betalar pengar för att gå på era matcher, att se vad skit som helst? Ska inte vi få reagera då vi tycker det går dåligt eller visa vårat missnöje?!
    Tycker även att det är konstigt att du ställer krav på oss som är publik när ni själva presterar, (rent ut sagt riktigt dåligt fotboll för tillfället), du vet själv mycket väl att det inte kommer komma mer än en ca 9/10 000 personer.

    Som sista punkt så nämner du att alla behövs samlade bakom blåvitt, är det då inte jävligt dumt att säga att Wisemen behövs???

    SvaraRadera
  67. Lågstadielärarn2010-04-09 01:02

    Man U/ Är du idiot eller? Banankastandet och apljuden är AIK:s påfund. Varför ska vi APA efter Black Army? Din kommentar kan vara den mest naiva och barnsliga jag läst på baraben på flera år.

    SvaraRadera
  68. Nej det stämmer kanske att man kan inte kräva en vinst i någon match i allsvenskan. Men jag tycker att man kan kräva att ni ska föra spelet mot ett lag som Djurgården i första halvlek och man bör kunna kräva att ni ska spela bättre än vad ni gjorde i den halvleken.

    Jag brukar tycka om det du skriver här på Baraben Tobbe, men idag får jag gå emot strömmen och istället hålla med de få modiga personer som faktiskt vågar säga emot dig. Jag hörde inget buande mer än i paus och efter matchen, någon orkan var det knappast heller. Man kan nog inte räkna med att inte bli utbuade efter den halvlek som spelades, tyvärr var den inte acceptabel.

    Ni jobbar som fotbollsspelare och vi är era kunder. Från läktaren är det svårt att bidra med någon konstruktiv kritik och den kommer då ut som buande istället. Måhända hjälper det inte laget, men det är inte helt lätt att hålla igen alltid. Laget hyllas alltid vid seger, men när det går dåligt tycker jag nog att man måste vara beredd på att folk är kritiska också. Det buades inte under själva matchen, att det buades lite i halvlek är det verkligen så konstigt? Vi supportrar är ju precis som er spelare inte mer än mänskliga. Jag tycker det är väldigt tråkigt att du fokuserar på det dåliga i vårt stöd utan att öht nämna att det stundtals var ett riktigt bra tryck på läktaren trots matchbild och ställning. Att det kommer in saker från läktaren är förstås oacceptabeelt. Likaså apljuden (som jag i ärligthetens namn inte hörde), men buandet tycker inte jag är särskilt märkligt. Förväntas vi jubla åt allt laget gör utan möjlighet att visa missnöje?

    SvaraRadera
  69. Haha Tobbe fan va bra du är!

    Det är solklart att folk som buar under match gör det för sin egen skull och inte för laget. Jag har aldrig under mina trettio år på läktaren buat åt blåvitt och kommer aldrig göra det heller.

    Men dra inte för stora växlar av buandet. Det finns en kille några rader bort på min sektion som gnäller och buar, j*vligt irriterande. Men jag ser ju också hur han engagerar sig under matchen, han står - på sittplats - med hjärtat utanpå kroppen och håller låda i 90+4. Till slut ska vi väl lyckas få tyst på hans negativa sidor, man ta med er att han brinner av passion. Han kan bara inte kommunicera det på ett vettigt sätt alla gånger. Och det är en stor majoritet som INTE buar.

    Gå ut på plan som kungar - sätt in ett par tunga tacklingar om ni behöver energi - ses på söndag!

    SvaraRadera
  70. Men en sak e säker, alla behövs. Fans, Levande Sittplats, klacken, Young Fellows, Wisemen, Änglarna, BaraBen - alla ska hjälpa till!

    Öhhh...

    Jag tror inte Tobbe har förstått vad Wisemen står för?

    Om "Gurra" var en dålig förebild i "Puma swede såpan" så har Tobbe slått den med hästlängder...

    Märkligt av Tobbe...

    SvaraRadera
  71. Robert: du förväntas inte jubla - du förväntas STÖDJA laget. I alla lägen, i vått och torrt, för alltid. Jag fattar att folk kan halka av ibland - inget att säga om det - men gör alltid ditt bästa!

    SvaraRadera
  72. På söndag måste alla visa sitt stöd för Göteborg. ALLA. Även Wisemen.

    SvaraRadera
  73. Underbart Tobbe! Kommer ställa dig på ett par kalla öl nån gång i framtiden när du lagt fotbollsskorna på hyllan ;)

    Framåt GBG - Kategori C!

    SvaraRadera
  74. Alla pratar om riktiga supportrar. Vart är det riktiga fotbollen?

    SvaraRadera
  75. Varifrån hördes apljuden?

    Vet av erfarenhet från fjolåret att skanderandet Kort-kort-kort, feltolkades av MFF-klacken som ett ughande mot Jimmy Dixon. Kan det varit något liknande nu?

    Jag brukar reagera jävligt starkt om jag hör något ughande på blåvita läktare och hörde inget i tisdags.

    Vad gäller inkastade föremål skall det vara tabu. Även om man skiter i spelare och ledare på plan, tänk på resten av publiken i alla fall om ni är sugna på att kasta in skit. I förlängningen innebär det större avstånd mellan plan och läktare, kastnät och dylik skit.

    Nåväl tack Tobbe för att du tar dig tid och krya på dig.

    SvaraRadera
  76. Om en snickare eller hantverkare gör ett dåligt jobb måste man säga till i tid. Detsamma gäller för betalda fotbollsspelare som tränar varje dag och gör misstag efter misstag. När ett lag som så många bryr sig om spelar så katastrofalt dåligt som ni faktiskt gjort (Häckenmatchen inkluderad). Ja man såg tendenserna även i den matchen. Ja då får man helt enkelt räkna med reaktioner i form av buande. Snackas ju om karaktär hit och dit i IFK hela tiden. Var är karaktärsspelarna nu då? För mig personligen kan ni åka ur tre serier i rad, jag kommer ändå alltid vara där. Det som är mest frustrerande är spelet. Fruktansvärt fantasilöst och statiskt.

    SvaraRadera
  77. Jag fattar fan inte varför vi ska hålla på och älta alla dessa saker. Vi supportrar säger till spelarna när de missköter sig och vice versa. Fine. Det tycker jag är bra och denna dialog är något som är mer eller mindre unik i vår förening. Och något som i varje fall jag är jävligt stolt över att vi faktiskt har. Tobbe försöker (som vanligt) vara en länk mellan spelarna och supportrarna för att på så sätt få oss att känna en större gemenskap.

    Det som gör mig jävligt förbannad är de "supportrar" som mer eller mindre kräver att Tobbe ska lyssna och ta till sig av deras argument utan att själva vara beredda att ta till sig och fundera på det som Tobbe skriver. Tobbe har t.ex. aldrig sagt att supportrar inte ska/får bua. Han försökte dock förklara hur spelarna känner sig när detta sker. Återigen försöker han öka förståelsen mellan spelare och supportrar och på så sätt stärka gemenskapen.

    Något flane skrev då att vi supportrar har rätt att ställa krav då vi betalar för att se matcherna. VA FAN e det för skitsnack!! Det är inget jävla ägandeförhållande vi snackar om här. Självklart ställer man krav som supporter, men det är ju bara för att vi vet hur jävla bra våra spelare är och för att vi vet att de kan prestera bättre än vad de gör just nu. Det är för att vi alla har fotbollen som passion och vill att det skall gå bra för Blåvitt. Om du vill betala pengar för att sedan kunna bestämma precis hur en person ska bete sig så rekommenderar jag dig att skaffa en slav. Alternativt en hund. Golden retrievers är söta.

    Sen tycker jag också att man skall ta det som Tobbe skriver kring Wisemen för var det är och inget annat. Det som i första hand binder oss alla samman är vår kärlek för fotboll i allmänhet och IFK Göteborg i synnerhet. Även om vi inte alltid drar jämt i alla situationer så borde vi kunna ha överseende med varandras brister och tillsammans fokusera på det som vi ALLA, trots våra dispyter, tycker är viktigt. IFK GÖTEBORG. ÄNGLARNA. BLÅVITT. Tillsammans är vi så jävla stora. Tillsammans är jag totalt övertygad om att ingen rår på oss. Vi har Sveriges bästa fotbollslag och INGET kan rubba oss.

    I medgång och sorg mina kamrater.

    SvaraRadera
  78. Kommer bara konstatera det vi alla redan visste, det som gör det så svårt att ge det perfekta stödet till Blåvitt som vi faktiskt vill.


    Det spelar ingen roll hur bra och exemplariskt vi 11.00 andra sköter oss, det räcker med att en jävla medgångssupporter får hjärnsläpp för att alla vi andra ska få lida för det. (Detta refererar då till inkastade föremål)

    Vad gäller buandet så är det en mer utbredd grej på läktaren, som om det vore okej något jävla vänster.

    För om du nu läser det här Hysén.
    Jag hoppas att ni i laget lyssnar mer på oss som avslutar varje match med att sjunga att "VI ÄLSKAR BLÅVITT" än de som buar, vi som gjorde det i tisdags, vi som gjorde det den där mörka hösttagen som aldrig får nämnas. Du om någon borde komma ihåg den där mörka höstdagen, då du var den enda som kom ut till oss efter matchen.

    SvaraRadera
  79. Bra skrivet Tobbe!
    Men vet du vilka Wisemen är? Det är vår huliganfirma. Kanske skulle du ta avstånd från dem istället?

    SvaraRadera
  80. Anonym 08:05:
    Kanske han borde ta avstånd från dig istället? Wisemen är lika mycket IFK-supportrar som oss andra, end of discussion.

    Buandet är så jävla pinsamt.
    Jag skäms för att vara IFK-supporter när mina medsupportrar buar ut sitt eget lag i halvtid för att vi ligger under.
    NI som buar borde skämmmas, det är min åsikt. Peppa spelarna med sång istället när det går som sämst! Fast ni tillhör väl den skaran som står helt tysta och aldrig bidrar till läktarsången själva.
    /I medgång och i sorg.

    SvaraRadera
  81. Godmorgon allihop..
    Återigen får jag säga att det e härligt med reaktionerna som dyker upp..
    Ang. Wisemen säger jag inte att jag hyllar dom på nåt sätt, det kan jag inte lösa nånstans i alla fall. Alla ska hjälpa till.. Dvs hjälpa till...
    Sen ser jag att många är irriterade över det här
    med att man betalar pengar och har rätt att ställa krav och att man minsann får bua om man vill..
    Fortsätt med det då, men räkna inte med att alla spelare tackar er efter matchen, för sist jag kolla så vet jag att vissa spelare var jävligt besvikna efter matchen, man är iroterad på sig
    själv, på medspelare och allt och inget.. Helst vill man bara gå rätt in.. Men det e en hedersgrej och en solklarhet för mig att tacka alla fans som står och följer oss i vått och torrt överallt.. Ställ krav, visst jag har väl aldrig
    sagt nånstans att
    man inte får det. Bua, men gör det om det känns bättre, jag har bara sagt att jag tycker inte det hjälper, ang att jag bestraffar kollektivt med att säga att ni inte
    gör
    ert jobb om ni inte är mer än 8000. Kanske dåligt formulerat..
    Sen ang en massa andra saker.. Mycket avser jag skriver är väldigt spontana yttringar som jag inte sitter i flera dagar och kommer på. Visst kan jag skriva saker ibland som jag sen kommer på är helt fel.. Men det e väl som med er, alla kan inte tycka samma..

    SvaraRadera
  82. Jag har alltid varit ängel. Njöt varje match förra året. Inte för spelet utan för att supportrarna skötte sig och man kunde njuta av stämningen som är helt outstanding. Visst någon hata ramsa då och då men inget farligt.

    Tyvärr så spårade det ut i sista matchen. Så sätt inte så konstigt med den upptrissade stämningen.

    När jag såg flaskan kastas in på plan så var min första tanke.. Ta fast idioten som gjorde detta omedelbart. Då börjar alla bua istället och klaga på dommarn. Om vi skall lösa dessa problem måste vi våga stå upp mot idioter. Jag satt väl 30 meter från var flaskan kastades så jag såg inte vem det var. Någon måste sett detta.

    I halvlek så förekom en hel del buanden. Jag ställde mig upp och försökte stoppa detta då jag vet att det ofta får motsatt effekt.

    Hoppas alla lyssnar på Hysen och visar lite civilkurage.

    Årskort innehavare på L3

    SvaraRadera
  83. Ang att dra folk till arenan. IFK Göteborg gör säkert ett jättejobb med att marknadsföra våra matcher men borde man inte på nåt sätt kunna involvera supportrarna mer???? Det finns säkert många som skulle springa runt på stan och sätta upp plakat eller liknande en vecka innan match, med en viss ersättning kanske??? Det gäller att få den som kanske inte går så ofta till ullevi intresserad. Kommentarer!!!!!

    SvaraRadera
  84. Tobbe på topp är topp!

    SvaraRadera
  85. Rätt komiskt att läsa vissa kommentarer. Som redan nämnts av flera har Tobbe skrivit att man får göra vad man vill men buandet inte hjälper dem. Välj vad fan ni vill men helvete vilket ofog det är att bua. En sak att skrika "fan" eller ngt annat när ngn spelare gör samma misstag flera ggr på raken. Det handlar mer om ngn reflex som kan vara svår att kontrollera men det är inte buandet.

    Till den som jämförde med att ha krav exempelvis mot snickare. Brukar din chef stå bakom din rygg och granska varende sak du gör och bua åt dig när du gör ngt dåligt? Brukar din chef stå utanför ditt kontor/arbetsplats vid dagens slut och bua när du är på väg hem? Brukar du då bli extra peppad att gå till jobbet dagen efter?

    Om ngn skriker på mig när jag gjort ngt mindre bra så blir jag bara mer förbannad på den som skriker. Om ngn däremot försöker hjälpa till när man klantat sig så försöker man än mer för att lyckas då man nästan får dåligt samvete att ngn vill hjälpa till fast man satt sig själv i klistret.

    Jaja, bra skivet Tobbe. Mot BP får vi sjunga tills vi blöder då. Eller ja, snarare skrika.

    /Fnyq

    SvaraRadera
  86. Tobbe säger:
    "Har du nån bra patentlösning på vårt problem får du gärna komma med den, vi letar, analyserar och försöker komma på saker varje dag varje träning..."

    Jag undrar om man som spelare kan kritisera tränarna och Mild? Själv på mitt jobb känner jag att det är svårt att kritisera chefen, jag är rädd för att få en sämre position.
    För...
    Alla ser att Elmar har vantrivts på vänsterkanten i 5 matcher nu, när ska han få chansen cemtralt? Inte som nr 10, utan lite längre bak där han kan komma bakifrån i fart.

    Ja, Hjalmar har ett stort IFK-hjärta och gör 89 minuter av matcherna ett mycket bra jobb men så kommer det där avgörande misstaget igen och ändå blir han inte petad så som han blev förr.

    Mild har bara skaffat fram tre nya spelare till vänsterkanten på de senaste fyra åren, det är inte konstigt att vår vänstersida blöder eller?

    Jag skulle kunna fortsätta. Visst, det är mycket som är bra också men kan spelarna kristisera det som inte är det?

    SvaraRadera
  87. Är det bara jag som tycker att Tobbes språk är mycket bättre i bloggtexterna än det är i kommentarerna? Har du en redaktör eller spökskrivare Hajsen?

    SvaraRadera
  88. wisemen hör fan INTE hemma på vår arena!!!! hur kan du skriva det?

    SvaraRadera
  89. De som ignorerar att Wisemen finns på arenan och säger "de ska inte finnas där" sticker ju bara ner huvudet i sanden och vägrar att inse faktum: att dessa personer går på fotboll vare sig du vill det eller inte. Då är det väl perfekt att Tobbe uppmanar alla grupper att stötta på ett positivt sätt, även vår huliganfraktion?!

    SvaraRadera
  90. Visst går Wisemen på fotboll och t o m stöttar laget under matcherna, men de förstör för IFK Göteborg också.

    Dålig PR runtom i landet när det ska slåss mot andra huliganer. Hot mot egna supportrar som vågar säga till. Våld och IFK Göteborg hör inte ihop.

    SvaraRadera
  91. anonym 10:59/ Ja, och då är det väl väldigt bra om våra spelare uppmanar dessa grupper att sköta sig på läktarna och bidra på ett positivt sätt? För de går ju fortfarande på matcherna vare sig du vill det eller ej! Hallå eller.

    SvaraRadera
  92. Tobbe: Det är rent ut sagt beundransvärt att du tar dig tid att bemöta detta forum. För oss som läser här ofta ska man dock ha en sak väldigt klart för sig: Allt skrivs i affekt här! Försök till sunda analyser (jmf goda argument/resonemang) får inte plats och kanske inte heller ska det (oavsett hur mycket man hade velat slippa höra folk svammla om över/undertro på enskilda spelare) Det är ju trots allt ett renodlat supporterforum.
    Ta allt med en stor nypa salt och stor eloge för att du ändå tar dig tid att möta pöbeln!

    SvaraRadera
  93. Till Collberg:
    Hjalmar gör bra saker i 89min? VILKA MATCHER SER DU EGENTLIGEN?

    SvaraRadera
  94. Självklart måste wiseman fördömmas även om de går på fotboll. Skadar bara IFK Göteborg. Inget positivt överhuvudtaget.

    SvaraRadera
  95. Klart ni analyserar Tobbe, klart ni jobbar hårt.

    Du söker en patentlösning, jag har en. Säg till tränarna att spela bästa laget istället. Inga namn nämnda, men vissa duger inte och bättre spelare finns att tillgå.

    SvaraRadera
  96. De som underpresterar är Rehn/Olsson. Vet inte hur mycket Mild är involverad, så det låter jag vara osagt.

    SvaraRadera
  97. Tobbe, vill bara säga att det uppskattas som fan att du tar dig tid för oss fans och bloggar här. Du är en stor person på många vis i mina ögon.

    Vi presterar långt ifrån vår toppnivå just nu, det vet vi alla, och det är klart att man blir besviken. Men jag kommer ALDRIG att sluta stötta dig och Blåvitt, det spelar ingen roll vad som händer, jag kommer stå bakom er till slutet.

    Kör som fan nu, Kung Tobbe!

    SvaraRadera
  98. För att på ett bra sätt få alla att förstå, att jag tycker alla ni som har varit irriterade har många bra argument. Jag känner att det blev lite att vi skällde på varandra. Så var det inte meningen.
    Jag försöker förmedla mina känslor i olika situationer, vilket innebär att buas det tycker jag det är tråkigt och inte hjälper till.
    Att kasta in saker tar jag avstånd från, oavsett vem som gör det. Det var inget menat mot nån speciell..
    Att folk har rätt att ställa krav, men självklart, vi ställer nog själva högre krav på varandra än vad nån annan gör.
    Sen är det som jag jag skrev med publiksiffror, att jag förstår att alla inte alltid kan gå. Det va inget menat mot er som alltid är där. Stämningen är alltid magisk, men vi strävar väl mot att ha fullt hus jämnt..Eller.. Kanske är det en önsketanke från min sida, men jag tror och vet att vi kan nå dit. Sänk priserna då. Ja, vad fan vet jag. Jag har ingen aning om vad man borde ta betalt..
    Nu blev det långt inlägg ändå.. Haha
    hoppas alla förstår att jag skriver för allas skull, jag måste inte, jag vill. Jag vill inte göra nån irriterad, men alla tycker olika. Jag går
    mkt på känsla..
    Har någon tagit illa upp ber jag om ursäkt, men jag står för det jag skriver..
    Ha det nu gött så kör
    vi järnet på söndag, vi ses på GU..

    SvaraRadera
  99. Tobbe, vill bara skicka ett tack för att du tar dig tid att skriva till oss, det är jobbigt för alla nu, i tisdags var det inget kul, man kunde ta på den dåliga stämningen, detta påverkade även våra unga på Young Fellows, har aldrig hört så mycket svordomar och påhopp på spelare och domare från dom.
    Därför är det viktigt att du som en så betydelsefull person som alla beundrar går ut och säger ditt. På söndag ska jag ta ett snack med mina killar om det du skriver här, det ska vara 100% stöd som gäller, nu ska vi ta 3 poäng. Framåt kamrater!

    SvaraRadera
  100. Men snälla Tobinho, apljuden hörde jag aldrig där jag satt, men det är för att vi mötte Dif och inte en rasistisk grej kan jag lova dig.

    Dock väldigt töntigt att göra men så är det iaf!

    SvaraRadera
  101. Det kom en del apljud från sittplats närmast LS, eller om det till och med var inifrån LS vid ett par tillfällen. Jag satt längre in på L4 men hörde dem från det hållet. Tyvärr skriker en del idioter sånt varenda match, men fler än vanligt den här gången.....

    SvaraRadera
  102. Tobbe,

    oavsett vad man tycker i de frågorna som avhandlats här, så tycker jag att det är oerhört stort av dig att ta diskussionen med oss supportrar. Det är ett exempel på den respekt som borde finnas mellan lag och fans i alla lägen, och där brister vi båda ibland. Kanske oftast supportrarna, men även föreningen. Så tack för att du tar dig tid, och för ditt rakryggade sätt.

    När det går som det går för tillfället, så gör det självklart ont i hjärtat på både lag och fans. Därför sägs kanske en del som inte är helt objektivt och klartänkt. Vi fans är världsmästare på sånt. Men i grund och botten vill vi bara att ni ska få ut er fulla potential, och det blir så uppenbart när laget i vissa perioder inte får det. Då finns det självklart tusen olika åsikter om lösningen.

    Jag har en fråga, om du har lust att dela med dig av dina tankar:
    Känns det inte som att blåvitt på sistone tappat lusten att äga boll och etablera ett eget spel? Jag tycker mig ha sett en STOR förbättring på senare år, i det att vi (om man får säga så) oftare "rullat ut" motståndet, alltså hållt i taktpinnen i motsats till att låta de andra föra spelet och själv bara hugga på misstag. Vi har uppenbarligen byggt upp en trupp med spelare som har mer än nog teknik/spelöga för att spela ett sånt ägande spel. Men då och då (och denna tillfälliga öken är en sån period) verkar det som om vi ger upp lite grann och nöjer oss med att släppa initiativet till de andra, och gå tillbaka till kontringsfilosofin. Är inte det frusterande (om du nu håller med), och vad kan man göra åt det? För här är pudelns kärna, och det hänger ihop med vad folk sagt om sin besvikelse över att laget inte "presterar": Vi VET ju att blåvitt är mer än kapabla att föra matcher mot säkert 75% av lagen i allsvenskan, och då blir vår fråga varför vi liksom drar av på gasen?

    Blev mer än en fråga, men du kanske har tankar kring det ändå? Har vi låtit oss besegras, snarare än blivit överlistade av bättre motstånd? Och vad kan man göra för att vända den trenden, och börja äga matchen igen?

    SvaraRadera
  103. Nickos kompis Pulver2010-04-09 12:46

    Nej det kom inga apljud från LS. Däremot ropades det "kort, kort, kort" om det är det som avses med apljud.

    Hela apljud historien är antingen påhitt eller missförstånd.

    SvaraRadera
  104. Om ni vill se sång i motgång, sök upp klacken-klipp från Blåvitt - Halmstad i näst sista omgången förra säsongen. Klacken sjöng "Framåt Blåvitt gör ett mål" i runt en halvtimme tror jag, när vi låg under med 2-0, och följdes av andra liknande ramsor. Matchen slutade 2-2, vilket gjorde att vi hade häng på AIK inför den avgörande matchen.

    Detta understryker bara Tobbes poäng om att spelarna stärks mer än man tror av sådana ramsor. Sluta inte med det!

    SvaraRadera
  105. Fan va stort av dig tobbe att sitta och "chatta" såhär.

    Till er som buar:

    HUR JÄVLA SVÅRT KAN DET VARA ATT FÖRSTÅ ATT DET INTE HJÄLPER LAGET??

    EN AV SPELARNA I IFK GÖTEBORG SITTER OCH SKRIVER ATT DET BARA FÖRVÄRRAR SITUATIONEN.

    SvaraRadera
  106. Vårvärme på söndag!2010-04-09 13:19

    "Framåt Blåvitt, gör ett mål" är perfekt att sjunga. Tyvärr blir det ju oftast att vi sjunger den när vi ligger under, men ändå.

    Växelsången med LS på "Vi är Blåvitt - bäst i Sverige" hetsar fint, den också.

    Den enda jag saknar med klacken är att få se den; omöjligt när man står mitt i, men det brukar ju Crumbs och andra lösa snyggt i efterhand.

    SvaraRadera
  107. Jag saknar "kom igen Blåvitt- kom igen Blåvitt" den absolut mest energiska hetssången.

    SvaraRadera
  108. "Kämpa på! IFK!" tycker jag också skulle funka bra ibland. Sällan man hör den numera. Blir lite tryck och en direkt "uppmaning/tagga upp-ramsa", till skillnad från vissa andra ramsor som istället kan bli lite malande.

    SvaraRadera
  109. Tycker det är så jääävla löjligt att nåra skriker apljud jävla lågstadieklass på de!

    Tobbe tack för att du finns !

    SvaraRadera
  110. Härligt skrivet Tobbe!

    Jag har aldrig och kommer aldrig att bua åt mitt IFK, oavsett hur dåligt det kan se ut. Ibland vinner man, ibland förlorar man. Ibland spelar man vacker fotboll, ibland spelar man uruselt. That's life.

    Mot 3 poäng på söndag!

    SvaraRadera
  111. Vill bara ge grymt mycket cred till dig Tobbe! Det är beundransvärt av dig att ta dig tid och ärligt svara på kommentarerna! Oavsett om alla håller med dig eller inte så ska du veta att du är älskad av oss supportrar!

    SvaraRadera
  112. Varför all jävla pajkastning..Lägg av nu!!

    Nu sluter vi alla upp ordentligt på Söndag det är nu dom behöver oss som mest!!

    SvaraRadera
  113. Glenns pöjk ska ha livstidskontrakt (om han vill, vill säga)! That`s it. Hoppas IFK förstår hur mycket han betyder för föreningen. Värdet på planen är oersättligt, men det han gör utanför planen är tamejfan obeskrivligt. Redan en ikon.

    SvaraRadera
  114. Tack Tobbe!

    Jag vet rätt säkert eftersom du är en klok man att i alla dessa sammanhang så är det den lilla klicken som försör för oss andra, och problemet är att vi andra inte tar ansvar för dem utan sitter tyst och låter det gå. Där måste vi alla bli bättre. Min enda erfarenhet är när jag vände mig om på kortsidan på vår gamla ullevi en gång och sa till en supporter som hade stått under en längre tid och skrikit det ena värre än det andra till en linjedomare som hade dömt 2 offsider, förmodligen helt korrekt. Till sist orka jag inte längre och vände mig om och fråga "hur fan han från kortsida skulle kunna se om det är offside bättre än en man som springer längs linjen och har som enda uppgift att kolla just detta". Detta sluta med glåpord och nästan hot om vad jag var för supporter och fick gå därifrån. Samtidigt kan jag var självkritisk till mig själv, går det dåligt för laget är jag dålig på att peppa, jag kryper in i mig själv håller tummarna och är nervös, så all kredit till supporters som elda på sitt lag hela matchen vad som än händer men med det är en tunn linje innan det blir för mycket. Vi kämpar vidare och jag tycker en uppmaning på baraben, blåvitts och änglarnas hemsida om en uppmaning att säga till det rötäggen att lägga av, känner dem att de gensat får publiken runtom sig mot sig när de skriker idiotiska saker så är det bästa sättet attt jobba fram Sveriges bästa läktarkultur. Stor kredit till dig Tobbe för att du hjälpte till men min åsikt är att det skall fan inte behövas. Sen ett annat inlägg, ett kontrakt i samband med biljettinköp, övervakningkameror och se till att de som inte följer reglerna har två års anmälningsplikt på polisstation under matchdagar, används i England. De som tycker det är kränkande ser förmodligen fotbollsarenan som ett sätt att uppträda på ett sätt som aldrig skulle accepteras någon annan statn i samhället...

    Till sist till dig Tobbe eftersom jag vet att du ofta är här och läser. Kan du inte be Stefan o Jonas om att Bjarna ska få spela centralt några metcher, gubben har ju så mycket boll i sig, är fan bättre att du springer på kanten i så fall :-) även om vi självklart vill ha dig på topp och göra alla mål som vi gnälliga fans vill ha ;-).

    Kör hårt, solen kommer på söndag, då vinner vi igen i vår borg, mörker och regn är råttornas väder!

    /Marcus

    SvaraRadera
  115. Frågan är varför aldrig klacken försöker dra igång ramsor med LS, alltid tvärtom.

    (Tänk innan ni svarar.)

    SvaraRadera
  116. Anonym 16:55:

    Vi har en överenskommelse med folket på LS om att alltid låta dom dra igång en växelsång i matchminut 60, det är ett beslut i samförstånd mellan klacken och LS, sen kan jag hålla med om att det borde ske fler spontana växelsånger där emellan oftare, men det är ju bara något att jobba vidare på..

    Men om du uppfattar det som att LS alltid är de som försöker nå klacken så är det alltså så att vi på räcket på H och J tystar ner sången sista sekunderna innan klockan slår 60:00 och då startar LS växelsången med oss..

    SvaraRadera
  117. Tobbe, pusha för att flytta upp Ragge på Wernbloms gamla position! Sen är saken klar! Jag lovar...

    SvaraRadera
  118. Tobbe, här är patentlösningen!!

    Spela Ragge på Wernbloms position så löser sig allt!

    Har ni provat det på träning?

    SvaraRadera
  119. Tobbe läs detta

    När jag tänker tillbaka på säsongen 2009 så ser jag framförallt två olika sidor av Blåvitts spel. Förändringen skedde ganska tydligt efter att Wernblom lämnat föreningen (och alla skadorna kom). Spelet under vårsäsongen var kreativt, med spel i backlinjen via mittfältet upp till anfallet. Wernblom var ju grym o fanns alltid som backup när det kreativa spelet gick i baklås. Dessutom stod han för många framspelningar och mål.
    Inget ont om Stiller men han har ju inte alla kvaliteer som Wernblom hade. Spelet under höstsäsongen fungerade oxå ganska bra men var inte alls lika underhållande och kreativt utan innehöll ett mkt rakare spel....

    Men här kommer ett tips till Olsson/Rehn som jag tror skulle fungera ypperligt för att återfå det underbara spelet från vårsäsongen 2009.
    In med Ragge på Wernbloms plats o satsa kreativt o offensivt!

    Jämförelse mellan Ragge o Wernblom

    Bollmottagare
    Wernblom 4 Ragge 4
    Snabbhet
    Wernblom 2 Ragge 4
    Framspelningar
    Wernblom 5 Ragge ?
    Dribbla
    Wernblom 3 Ragge 4
    Skott
    Wernblom 3 Ragge 4
    Målfarlighet
    Wernblom 4 Ragge ?
    Smartness
    Wernblom 5 Ragge 5
    Vilja att vinna
    Wernblom 5 Ragge 5
    Tuffhet
    Wernblom 5 Ragge 4
    Defensivt arbete
    Wernblom 4 Ragge 5
    Teknik
    Wernblom 3 Ragge 4
    Bollkontroll
    Wernblom 3 Ragge 4

    Dessutom har vi gott om mittbackar!

    Laguppställningen blir om några veckor:

    --------Söder
    -Tobbe Ragge Sella
    ----Bjarna Gustav
    Lund Hjalle Kalle Adam
    (eller Risp)

    mvh
    Svennis

    SvaraRadera
  120. Jag tycker att det är underbart att en kille i din position, som alla lyssnar på, tar upp och kritiserar uppenbara problem som finns på läktarna. Du har också en mycket fin förmåga att peppa oss supportrar, och jag är helt övertygad om att du i alla fall får några tveksamma att gå på matcherna!

    SvaraRadera
  121. På en fotbollsläktare samlas en rad olika individer. Där finns skattesmitare, rånare, snattare, där finns sossar, moderater högerextrema och vänsterextrema och svarta och vita, samt givetvis också en massa laglydiga och "normala" människor. Den gemensamma nämnaren är kärleken till laget på plan. Så när Tobias skriver att även Wisemen behövs så har han helt rätt i det. Kärleken till Blåvitt är minst lika stark hos WM som hos andra supportergrupper. Skillnaden är att de killarna gillar att ge vissa utvalda motståndarsupportrar en propp då och då. Detta sker ju aldrig inne eller omkring arenan längre så det är ingenting som ska störa IFK Göteborg. WM till skillnad från andra gör ju sig aldrig skyldiga till sånt som ger Blåvitt böter som bengaler eller kastande av föremål mot domare.

    SvaraRadera
  122. @ Snickarn:
    Jag håller med dig till viss del.

    Själv är jag rädd för våld. Jag har hamnat i slagsmål två gånger i mitt liv och i båda fallen för att försvara en vän (två olika) som blev oprovocerat påhoppad. Båda gångerna "sänkte" jag killen som anföll min vän. Båda gångerna har jag minnesluckor, men jag var inte full så det beror inte på alkohol eller andra droger. Dessa båda ögonblicksverk är något jag skäms för, trots att jag egentligen tycker att jag gjorde rätt som försvarade en människa som redan slagits till golvet. Jag tror att det helt enkelt svartnar för ögonen när jag hamnar i slagsmål för att jag blir jävligt rädd. Och som väl är har det stannat vid att jag "sänkt" motståndaren och då slutat slå. Jag kanske bör nämna att det båda gångerna handlade mer om ren tur att jag "vann", med tanke på att jag varken kan slåss eller är speciellt stor. Men eftersom jag inte vet vad jag gör i det läget är det väldigt skrämmande att tänka tanken på att jag kanske inte slutar där nästa gång. Tänk om jag skadar någon? Tänk om jag ger någon men för livet?
    Detta skrämmer mig faktiskt mer än att jag själv ska få stryk. Så jag är rädd för våld och vad det kan ställa till med.
    När jag går till och från GU för att se mitt lag tänker jag på att inte skylta med min blåvita halsduk eftersom jag vet att vissa ser det som en ren provokation, tillräcklig för att börja slåss.
    Vill WM slåss mot likasinnade kan jag inte hindra dom, fast jag tycker det är fel att skada andra. Tydligen finns ju deras likar i andra supporterskaror runt om i Sverige. Problemet för mig är ju att alltförmånga inte är lika rakryggade och stämmer träff långt utanför arenorna, utan tar chansen när de i grupp ser en eller två supportrar av motståndarna och ger sig på den eller dom.
    Om alla som vill slåss gör det på sitt håll och vi andra kan garanteras att slippa det vore mycket vunnet. Men av någon anledning lär vi alltid få dras med svaga stackare som blir tuffa när siffrorna är på deras sida.
    Så på något konstigt vis önskar jag att alla slagskämpar verkligen ansluter sig till sin firma, följer deras regler och respekterar oss andra som bara vill gå på en match i lugn och ro.

    SvaraRadera
  123. Plus att buande, bengaler och allmänt dåligt uppträdande runt matcherna ger dålig PR. Många är ju så fulla att man skäms. Folk har väldigt lätt att fördumma andra än sig själva. Gärna det som står i tidningen. Tack gode gud att media ej skriver om "uppladdningen" på bortamatcherna. Vissa gör ju vad som helst för att synas... Jag har gått på Blåvitt hemma som borta i snart 30 år. Har varit full på 1 match. Känns som många tar chansen när dom är borta från hemmet några timmar... Bättre att ta en öl efter matchen...

    SvaraRadera
  124. Modigt inlägg Tobbe! Jag står bakom dig.

    SvaraRadera
  125. blå&vit ängel.2010-04-10 20:44

    eftersom man sett att du svarat på kommentarerna tidigare tänkte jag passa på att fråga lite.

    -varför sätter ni inte ihop seb/elmar/gurra som den nya wernbloom? det är ju tydligt att en man inte kan ta den rollen, så varför inte köra med tre offensiva mittfältare, som får ta wernblooms gamla roll? :)

    -är det okej att göra ett besök på kamratgården för ett 'peptalk' om det inte går vägen snart? :)

    -du har helt rätt, det är fel att gå emot sitt eget lag, och motståndarlaget innan matchen är slut. allt handlar om att heja fram er och uppmuntra det som går bra, istället för att bua åt och notera vartenda felsteg eller felpass någon lyckas med.

    vi ses på gamla på söndag gott folk - förhoppningsvis utan tårar denna gång.

    SvaraRadera
  126. Jösses vad sur Tobias H är var min första reaktion på bloggen. Helvete, är alla spelare lika frustrerade förstår jag varför man förlorat så många poäng hitills. En sak till, akta dig Tobias så du inte spricker. Väl uppblåst mäste jag säga.

    Krossa BP!

    SvaraRadera
  127. WM är en av de lugnare grupperna på läktaren. Sitter på sin egna sektion på hemmamatcherna, utan att kasta in föremål på plan. På bortamatcherna står dom och sjunger tillsammans med resten av klacken.

    När de slåss, så slåss de endast mot andra Kategori C. Om någon är rädd för att få stryk av "huliganer", bara för att ni har lagets färger på er, så är det varken WM, Firman Boys eller DFG ni ska skylla på. Isf är det småturkar eller annat patrask som vill hävda sig.

    SvaraRadera
  128. Hade de inte funnits Kategori C, hade Kagegri B varit färre...

    SvaraRadera
  129. Va bra skrivet
    Det med buandet. Hur kan man tro att laget spelar bättre om man buar. Tobbe har helt rätt. Att bua under matchen är enbart en helt egoistisk företelse och har inget med support att göra. Byt sektion

    SvaraRadera
  130. Va bra skrivet
    Det med buandet. Hur kan man tro att laget spelar bättre om man buar. Tobbe har helt rätt. Att bua under matchen är enbart en helt egoistisk företelse och har inget med support att göra. Byt sektion

    SvaraRadera
  131. Ja visst är det kanon att T. Hysén är med och "tjötar", helt suveränt. Apljud och buanden under match stärker naturligtvis nte laget men kommentarer från Olsson och spelare efter inledande "korpinsats" duger självklart inte för dem som har rätt att kräva bättre. Problemet är lägstanivån gällande passningar, bollmottagning, rörelse m.m. Självklart är det mentalt, så usla är inte spelarna men det som retar mig är den självgodhet som gäller i blåvitt. Helt underbart att man inte värvar billiga afrikaner/sydafrikaner men att bara köra med "Mildkopior" med s.k. karraktär duger inte när de ändå är så förbannat ängsliga i motgångar. Det är enkelt, satsa inte allt på "lärarens favoriter" utan plocka in lite andra profiler som inte bara passar enligt klubbens "frireligös mall" Det är faktiskt bollbehandling och eget självförtroende som gäller och blåvitts "fotbollens hemligheter" fungerar än så länge inte som enda lösning. Vi som följt blåvitt i årtionden saknar fortfarande folk som kan hålla i boll och som har psyke att våga och prestera utan "tokkämpainsatser". Dagens innermittfält duger helt enkelt inte, det måste till mer kreativt tänkande. Att Rehn inte kräver detta och protesterar mot Olssons/Gustavssons/Milds "köttafilosofi" är obegripligt. Blåvitt är unika i Sverige med sin ungdomssatsning, all heder men det räcker inte för att segra varken i Sverige eller i Europa. Behåll upplägget men öppna upp för lite mer "speltänkande"

    SvaraRadera
  132. Hej,
    Håller helt med alla föregående skribenter (sjukt att bua på sitt lag och att kasta skit på plan, det är hör inte till sport) men jag har också en annan fråga och lite tankar som måste ut för man vill så gärna känna igen Blåvitt från förra året igen;
    Vad är det som har hänt med den fantasiska lagkänslan som strålade om er förra säsongen? Då kunde man verkligen känna den fast man satt på läkaren, det var verkligen något helt unikt ni utstrålade ihop när ni kom in och var ute på plan. I år känns det mer som att ni är en samling individer som alla kämpar så gott ni kan på varsitt håll på något underligt sätt utan att ni sitter ihop så som förra året. Försöker vara analytisk för att förstå hur det kan bli så otroligt stor skillnad på bara ett få antal månader, men jag kan bara komma fram till prestationsångest (men det rimmar inte heller när man tittar på ett så proffsigt lag som ni är) - så vad har hänt? Eller fick ni storhetsvansinne (inte illa menat, det är bara lätt hänt kan jag tänka mig)? Vill alla utmärka sig på egen hand för att komma vidare i karriären (det kan bli så utan att ni riktigt tänker på det kanske?)när ni har fått ögonen på er efter den förra underbara säsongen? Fast det rimmar inte heller med de sköna och ödmjuka personer ni verkar vara och med den lagkänsla man kände förra året - så vad har hänt? Vad är annorlunda på den punkten i år mot förra året?
    Något har absolut förändrats och man kan se det som åskådare så ni måste känna det och försöka hitta svaret på det. Hitta glädjen i fotbollen igen på något sätt, det är ju det bästa ni vet även om det också är era jobb och inte lika kul när det buas av publiken (knäppt nog) och man inte lyckas vinna men ÄNDÅ, fotboll är ju superkul och se så många som hejar på er trots tillfällig motgång - glöm inte det!!
    Utan att låta som värsta "messerschmitten" så måste man säga att det gör kanske inget om man går tillbaka till vissa elementära grundövningar ibland för att inte göra det för komplicerat vid motgångar(även om man är bäst i landet, så som vi ser er så klart) som att verkligen vilja vara först på bollen. Kämpa för att alltid stå framför motståndaren och inte bakom när man ska ta emot en boll (som i innebandy, hockey och så många andra sporter). Att vara på tå hela tiden (som i tennisen där det ska vara som att man står i en varm stekpanna) och röra sig hela tiden för att bli spelbar när det är inkast eller andra situationer. Samt att inte stanna när man har lagt en passning utan fortsätta till nästa lediga plats och att inte ramla så fort tillfälle ges (det blir mer flyt och skönare kämparkänsla). Och kämpa för allt vad ni är värda även när det känns som mest motigt, kämparanda betalar sig alltid (det såg vi ju mot slutet idag även om det inte blev mål) och TRO PÅ ER SJÄLVA - ni var ju helt enastående förra året och ni har kvar samma spelare så inget borde ha förändrats. VI TROR PÅ ER!!! och vet att ni kan som ett lag, även i år!!!
    Titta på lite goa matcher från förra året och ha det i tankarna på nästa match istället för vad man inte ska göra som det säkert lätt blir efter flera underliga matcher där inget faller på plats riktigt så som man är van vid och alla verkar så ensamma och förvirrade på plan. Det var sann underhållning att se varenda match förra året så titta och njut av dem då och då för att se hur man ska göra, ni gjorde det ju själva!!!!!
    Lycka till och kämpa på, vi håller tummarna och hejar på er så gott vi kan från läktarna.
    Tack för ordet (sorry att det blev långt) - HEJA BLÅVITT kort och gott!!!!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.