2010/04/17

Hysén: Jag vill ha ERA förslag på vad vi kan ändra!

INIFRÅN BLÅVITT. Alltså jag brukar inte kommentera annat än mina egna bloggar, men what the fuck! Jag har några frågor som jag vill ha besvarade av er läsare: Har inte medgångssupporter och kappvändare tidigare varit ett uttryck man använt om andra lags supportrar?

Är det inte själva grejen med Blåvitt att vi ska vara bättre än alla andra?
Har vi blivit så "stora" att vi inte kan acceptera en motgång?

Vi spelar inte bra just nu. Så, då var det sagt. Vi har inte spelat bra i årets allsvenska.
Visst, jag kan köpa att det ser ut som att vissa inte tar "jobbet".

Men då undrar jag några saker:
- Hur tar man "jobbet"?
- Är det att man kapar någon?
- Att man tokspringer efter bollen?
- Att man vinner en 50/50 duell?

Detta är ingen retorisk fråga, jag vill ärligt talat ha förslag från er.
Kommentarsfältet är öppet för konstruktiva förslag.

Alla ni som har åsikter, jag bugar mig för er. Det finns så mycket folk som bryr sig om Blåvitt att bara hälften av det vore fantastiskt att ha. Jag ska inte tala om för er vad ni ska tycka eller tänka, men lita på en sak, det finns inte en spelare som tycker illa om fansen - det svär jag på i alla fall!

Förra året var magiskt, jag ska väl inte älta det egentligen, men det var otroligt.
Hemmamatcherna, shit alltså.
Ibland kunde jag känna att vi bara kunde skita i bortamatcherna, bara för att få spela på hemmaplan hela tiden och jag vet att många av de andra killarna höll med mig i den åsikten.

För att vi hade er, vi hade Sveriges bästa stämning, vi hade en arena som var gjord för att höras, vi hade fans som bar oss fram till segrar. Gais hemma, Halmstad hemma, ÖIS borta (läs hemma), Elfsborg hemma, Djurgården hemma, jag kan fortsätta hur länge som helst.

Jag kan vara helt snett ute. Så alla ni som blev irriterade senast, bli gärna det igen för det visar att ni bryr er, att vi inte är likgiltiga. Att vi inte slutar bry oss. Jag är bara en spelare i IFK Göteborg, inte mer än så. Men jävlar i havet, jag skulle offra min högra hand för att få stå och skrika och sjunga och leva mig med och ha den gemenskapen som ni har varje gång det är match.
Jag hade åkt landet och Europa runt med Blåvitt om jag inte hade haft det stora nöjet att faktiskt få spela för Blåvitt. Det fanns inget annat när jag var liten, när jag växte upp eller när jag skulle hem från England.

Jag var på nästan varje match 2002. Visst jag var väl också förbannad, jag slet mitt hår, jag tyckte att "detta kunde jag fan gjort bättre själv". Men jag ger aldrig upp. Jag ska bli bättre, jag ska vända på detta, jag är med hela vägen i med och motgång, i glädje och sorg, jag kommer aldrig gömma mig. Ni hittar mig på Kamratgården - varje dag - om ni vill snacka. Men kom med positiv inställning, med konstruktiv kritik, då lyssnar jag alltid.

För att avsluta detta: i dag skriver jag mest för att jag är förbannad, för att vi inte spelar bra, för att jag läser att många klagar, jag är arg på många saker just nu. Men ni, ni är så viktiga för oss, så jag ber er, även om ni tycker att vi e katastrof just nu och bara vill slänga era årskort åt helvete, bränna upp dem.

Snart skiner Poseidon - och Blåvitt står kvar.

Med kamratliga hälsningar

138 kommentarer:

  1. Kom igen nu gubbar, imon visar vi vad skåpet ska stå!

    SvaraRadera
  2. Synd att du inte tittade på matchen som spelades på Lemmingvallen igår, för så skulle jag vilja se a-laget spela. Ses imorrn

    SvaraRadera
  3. Som Bengan sa, man måste vara på tårna. Inte stå och sova och vara tvåa på bollen. Vakna upp. Vara konstuktiv. Inga Jävla tjong bollar en hel match. Konsentration i passnings och bollmottagningarna. Följer man dessa enkla steg, gör man sitt jobb.

    SvaraRadera
  4. Stefan, fan sedan 40 år2010-04-17 10:12

    Tobbe; när ni spelar 4-1-4-1 med Gustav som ettan, måste en av de fyra flyttas fram. Lantz i HIF, Chibuike i Häcken, Ipke Ekong i DIF och Chhadeh i BP har alla fyra fått stå och dominera alla bollar som kommit ner runt dig och mittfältet. Ingen har attackerat deras defensiva mittfältare. Antingen den den släpande bakom dig; Per eller JJ måste ta denna gubben. Jag tror att vi är såpass bra att vi hellre trycker fram en av de fyra på mitten; TO, Seb eller Bjarna på den gubben och låtar dig o Per agera bra framåt. Jag vet att ni är ängsliga och lite rädda och hellre backar hem, men va fan; stå upp och visa att vi är bäst. Sätt press på Anders Svensson från start i morgon!

    SvaraRadera
  5. Nu skall det fan göras en jävla laginsats mot Elsborg och då är såklart både Spelarna, Publiken, Tränarna och ALLA som har ett blåvitt hjärta, som jag menar. För det är just vi som är laget!

    Blåvitt nu och för alltid !

    SvaraRadera
  6. Visa lite jävlaranamma ! Visa den kämpar glöden ni hade förra året, visa att ni är sveriges bästa lag , fyll på med folk , så fort vi kommer upp i anfall så är det slut på 10 sekunder.

    I morgon vill jag se kämparglöden i era ögon , precis som det var mot aik i sista matchen . Den här matchen kan nog mycket väl vara viktigare än aik matchen !

    SvaraRadera
  7. Alla måste ta jobbet, det är ju bortkastat att en är aggressiv om inte övriga följer med och pressar till exempel. Laget tillsammans måste hela tiden i varje situation ta den där extra löpningen, duellen eller vad det nu kan vara.

    Jag tror att vi vänder detta! Som Håkan sa, vi vinner tillsammans och vi förlorar tillsammans!

    SvaraRadera
  8. Det känns inget vidare bra att du är arg Tobbe, jag kan förstå varför du är det. Du kanske ska ta ett break från BB och tänka på annat?
    Tänk på att vi är många som älskar laget och som står upp i med och motgång. Klart att alla är besvikna, både spelare och supportrar.
    Men det är bara att bryta ihop och komma igen. Vi kommer tillbaka!!! We´ll strike again.

    Va inte arg på supportrarna, det kan ju aldrig vara bra att gå ut på planen och veta att det kommer buas om vi inte vinner. Jag saknar glädjen i laget och glöden. Har inte sett något av detta. Förra året va det leénden hela tiden, hitta tillbaka snälla :)

    SvaraRadera
  9. Håller med nr.2 på denna lista som såg Junior-allsvenskan på Lemming-vallen. Där fanns Joel(Xavi) Allansson, Robiniesta Alnäs, Johan (Keita) Lundgren, Adreas (Messi) Peterson m.fl. som verkligen visade hur fotboll ska spelas.

    SvaraRadera
  10. Det jag inte förstår är hur det numera känns som blåvitt inte vinner en ända 50/50 duel. Och bollen studsar aldrig spelarnas väg. Marginalerna är inte på vår sida osv. Vad beror det på? Det känns som om många spelare viker ner sig mentalt så fort det blir lite jobbigt. På samma sätt som nästan alla höjer sitt spel när ni känner att ni får vinden i ryggen och ett mål ligger i luften.

    Psykologhjälp?

    SvaraRadera
  11. Med rätt inställning kommer man långt.. KOM IGEN NU BLÅVITT, VI TROR PÅ ER I MEDGÅNG & MOTGÅNG!

    SvaraRadera
  12. Har inga direkta "direktiv" på vad som kan göra den stora skillnaden mellan vinst och förlust. Såklart den här med att vilja, våga vara etta på bollen etc.etc. men det förutsätter jag att ni redan är jäkligt medvetna om. Lär väl troligtvis komma kommentarer att du borde koncentrera dig på att ladda upp för matchen istället för att blogga, till dem vill jag redan här säga att jag är helt övertygad om att detta med all säkerhet ingår i den processen.

    Till slut vill jag säga.
    Lycka till imorrn jag/vi kommer att stötta er så inni helvete.
    Med kamratliga hälsningar
    Franky med bihang !!

    SvaraRadera
  13. Ja snyggt inlägg

    Lirade boll på ängen i kyrkbyn med din far för så där 42 år sedan ;)
    Bortsett från det så skulle jag vilja vända lite på dina frågor se dessa frågor som konstruktiv kritik om du vill och sist skall jag ge ett mentalt tips som har fungerat ända sedan Torbjörn Nilsson gick hos Willy Railo.

    Varför ger ni inte bollhållaren spelalternativ utan tvingas spela långt?
    Press startar ju alltid med förste man men om man skall spela med press så måste laget bli mer kompakt ett långt lag läcker i pressen.
    Om dessa två kommer på plats så är 95% vunnit.
    Och tipset jo ta fram godbitarna andra halvlek mot EIF förra säsongen krydda med hemma premiären mot DIF låt all insupa se löpvägar alla vill ha boll se hur all ligger tajt och vill återerövra bollen där är skillnaden mot den ”rädda upplaga” jag är övertygad om ni är bättre än förra året men man måste alltid görs grund jobbet kan inte stå över löpningarna för att bara avsluta bollen måste med i spelet igen.

    Lycka till jag vet att ni vill och kan!
    Jan-Erik

    SvaraRadera
  14. Tycker problemet just nu ligger i spelsystemet.

    Som det ser ut nu(i denna formsvacka) har vi en isolerad anfallare, en "nr.10" som springer i ingenmansland, två yttrar som inte har nån att passa när de får bollen och våra innermittfältare vill inte ha bollen, kanske för att det blir för grötigt när vår "nr.10" går ner i banan.


    Detta leder till långboll efter långboll på vår isolerade forward.

    Jag efterlyser därmed rörelse och vilja att ha boll. kanske även testa 4-4-2..

    imorgon kl 14.30 kommer jag vara mer hes än nånsin..

    SvaraRadera
  15. Ser man till förra matchen var det jävligt passivt i första halvlek. Ingen rörelse ingenting.
    Sen i andra är vi desperata och spelar ut TFF men får inte in bolljäveln. Så har det sett ut efter Häcken hemma.
    När vi är desperata spelar vi som bäst, även om vi inte får in bollen.
    Men det finns ingen mirakel-medicin. Det mesta sitter i huvet och allt är BK Häcken och Higabds fel. Mot Röva spelade vi grymt bra men fick inte in bollen.
    Och Higab ger oss inte förutsättningarna att rulla boll på hemaplan.

    Hata

    SvaraRadera
  16. Haha gårdartobbe försöker övertyga ifkare att dom inte är medgångssupportrar. Epic fail redan nu haha

    SvaraRadera
  17. Sen undrar jag en sak från förra matchen? Hur i h*vete kan muren hoppa så förbannat högt på en frispark från det avståndet att den går i mål UNDER muren.
    Liksom, vad är oddsen på att en spelare i TFF ska kunna knorra in en drönare ÖVER muren från det avståndet?

    SvaraRadera
  18. Tobbe:
    Det var inte snygg fotboll i andra halvlek mot tff men det höll på att räcka till en poäng. Konsten är att kunna ställa om och spela en annan typ av fotboll när det "vanliga" spelet låser sig. Ifall inte plan a fungerar skall plan b finnas till hands och såvidare. Jag som åskadare vid sidan av tycker att det ser ut som en kollektiv mental kollaps. Hoppas att ni jobbar starkt med gruppkänslan och stärker det som är positivt just nu. Alla spelare och ledare måste tillsammans göra skitjobbet (det skall göra ont). Är övertygad om att ni kan hitta tillbaka till förra säsongens sköna flyt. Avslutningsvis jobba intensivt med det höga press spelet, det brukar ni ju vara kungar på (vill se boll erövras högt i banan av ett ettrigt mf). Nu kör vi, det som har varit har varit!

    SvaraRadera
  19. När bollen rullar vår väg och spelet kommer automatiskt är det lätt och roligt att spela fotboll.

    Nu är det annorlunda. Resultatet må vara en sak, men visar laget en rejäl dos hjärta och ett sjuhelvetes jävlaranamma mot Ellos imorn är jag nöjd. Då kommer även resultaten så småningom.

    Men som sagt, kriga hela matchen, kriga för blåvitt!

    SvaraRadera
  20. Vad ni skall ändra på ? Hmmm, är det vi eller ni som spelar i värdens vackraste klubb? Är det vi eller ni som lyfter löner på 100 papp i månadern?
    Vi är på Ullevi varje match och ger er i särklass Sveriges bästa stöd. Vi skapar ett tryck som håller internationell klass, match efter match. Vi betaler dyra pengar för att se Blåvitt. Vi betalar dyra pengar för att åka på boramatcher.


    Det kanske ni borde säga inför matcherna : Det är våran skyldighet att ge världens bästa fans det dom ger oss.

    SvaraRadera
  21. bluewhiteangel19872010-04-17 11:02

    blåvitt kan väl börja spela 4-4-2. det har ju varit så framgångsrikt förut, å med dne formationen har vi vunnit många titlar me.

    Men jag ska fanimej inte ge mig. Eftersom det e ju nu blåvitt behöver oss supportar som mest.

    så nu kör vi hårt, å visar vad skåpet ska stå på söndag!!

    Snart skiner Poseidon - Och Blåvitt står kvar!!!

    SvaraRadera
  22. vada "jobbet" det ar erat JOBB!

    SvaraRadera
  23. Alltså jag hoppas innerligt att dom flesta spelarna läser detta.

    Saken e den att visst finns det ett missnöje bland supportrarna men jag väljer att se det som en åldersgrej (massa småbarn som aldrig har upplevt en motgång)och ett fåtal människor till som antagligen hänger på andra forum oxo och gnäller om allt annat man kan tänka sig.

    Visst har det gått troll i maskineriet och visst är det jobbigt just nu men det hjälper inte att stå å skrika avgå alla och jag ska aldrig mer gå på en match igen. Vi är Blåvitt, vi är bättre än så.

    Jag är helt övertygad om att vi kommer att vända detta och att vi kommer slåss om guldet dom sista omgångarna...

    Det jag däremot tycker att ni i truppen måste jobba på är det psykologiska. Det är ok om en pass går fel det betyder inte att man skiter i den passningen nästa gång bara för att man är rädd för att misslyckas igen. Annars så finns det inte så mkt å ta på, förutom långa bollar på Bengt fast de e samma sak i princip att man e rädd för att göra fel så då tar men en enkla utvägen.

    Jag kommer stå/sitta på GU som jag har gjort i snart 25 år och skrika, gapa och göra va fan jag kan för att ni ska köra över Ellos och jag kommer antagligen bua om spelet suger men det betyder inte att jag någonsin kommer kommer sluta bry mig som vissa människor här har sagt. Det betyder inte jag jag ska sluta gå på matcher och börja kolla på pucky...

    Man föds Blåvit, där ingår motgångar lika mkt som framgångar. Vissa supportrar verkar ha glömt det så dom som inte fattar det kan möta mig vid Gunnar Grens staty en halvtimme innan match och ta diskussionen där.

    Vi är Blåvitt...bäst i Sverige!!!!!

    //D-Day

    SvaraRadera
  24. Stötta varandra!! Allt det här tjötet om spelsystem hit och dit och spelare som skall petas, eller spela... Det är liksom inte där det sitter! Alla spelare i blåvitt har kompetensen och vårat spelsystem kommer med automatik bli bättre när alla spelare vågar spela det. Att Stötta varandra på och utanför planen är det viktigaste. Det gapas en hel del just nu från supportrar som slutat tänka och bara glider på adrenalin och mycket skit riktas mot vissa spelare och ledare. Detta gör bara att den onda cirkeln knyts hårdare och här är ni, Lagets ledare väldigt viktiga. Det är erat jobb på planen, erat snack, erat kroppsspråk som kommer leda laget dom närmaste matcherna. Spelar ingen roll hur mycket Tränarna gormar vid sidlinjen, eller hur mycket positionsbyten, eller spelar byten som görs. I slutänden ska 11 gubbar på planen börja vinna matcher och ni ledare är dom som ska och kommer få dra det tyngsta lasset...

    SvaraRadera
  25. Hej Jesper heter jag. Man kan diskutera spelsystemet, tränarna och alla tekniska bitar hur länge som helst. Alla har säkert en personlig uppfattning. Den här biten är dock helt irrelevant i dagsläget.

    Nu gäller det att hitta lite glädje för tusan. Fan Tobbe, ni spelare har privilegiet att spela FOTBOLL som heltidssyssla! Det är ju så jävla skoj att lira fotboll, ni måste bara komma ihåg det igen!Om ni har roligt när ni går ut och spelar så har supportrarna det också. Och då blir det jäkligt mycket enklare att orka springa. Ni behöver bara lite inspiration för att få energi att ta upp kampen igen, för alla vet ju att de andra lagen inte har bättre fotbollsspelare. Hitta på nån aktivitet med laget som är fullkomligt icke-fotbollsrelaterad. Kör go-kart, peppra ner varandra med paintball inte fan vet jag vad ni gillar att göra - men hitta på nåt sköj, sen får ni lite perspektiv på fotbollen och ha sen skoj och kör över Elfsborg. Då får man se löpningar och att alla vill ha bollen som på beställning!

    När glädjen är tillbaks, då kan man spela in ett vassare spelsystem etc.

    Jeppe

    SvaraRadera
  26. Jag är övertygad om att ni i laget, spelare och ledare, gör allt ni kan för att vända på detta. Och jag är lika övertygad om att ni kommer vända det, hoppas bara det sker hyfsat snart så vi slipper tappa för många fler poäng.

    Spelet är uselt just nu, så för att vända på detta kanske man borde gå tillbaka till det enkla. Imorn skulle jag vilja se aggressivitet, jag vill se spelare som är resoluta, jag vill se er spela som HIF gjorde mot oss för några matcher sedan. Löpa, pressa, visa att jävlar i mig, det här ska vi bara vinna, det här är vår match! Spelar ingen roll hur det ser ut. Jag vill se det brinna i ögonen på Gustav, på Ragge, på Olsson (för jag hoppas han får spela, hans aggressivitet behövs), i dina ögon. Sen vet jag att det hänger ihop med mycket annat, självförtroende och så vidare, men bara ni går ut med den inställningen och verkligen försöker, så är jag nöjd. Försök släppa tankarna på att ni kan tappa ytterligare en match och bestäm er för att se möjligheterna istället. Finliret får vi spara tills spelet sitter. Tycker jag, men jag är ju bara en "amatör" analyserare..;)

    Bra att du skriver om såna här saker och ger oss supportrar lite perspektiv. Imorn kör vi!!!

    SvaraRadera
  27. Tycker det är bra att du är arg tobbe, inte fan är ni några bebisar som man ska gulla med hela tiden. Som supporter har man rätt att klaga på sitt lag specielt när man betalar så mycket för att se er spela.

    Sen ni får jätte gärna klaga på klacken när vi är för tysta:p

    SvaraRadera
  28. Fan va underbart skrivet ! tänk om alla i blåvitt kunde ha det hjärtat för klubben ! Men fortsätt att kämpa så kommer segrarna .. Vi riktiga supportrar är 100 % bakom er i alla lägen .. Det är nu man ser vilka som verkligen har hjärta för klubben och vilka som bara hänger med när det går bra ! Tobbe du e KUNG !

    SvaraRadera
  29. Det handlar inte om vad ni gör eller inte gör. I min värld handlar det om stukat självförtroende. Ni var på topp efter vinsten mot Kalmar, sen föll gnistan lite efter en onödig förlust mot Häcken, sen har det bara fallit. Försök att få tillbaka gnistan och lite jävlaranamma i laget så kommer vinsterna komma. Tänk på att ju bättre ni spelar, desto mer folk kommer till Ullevi och då får ni den inramningen ni älskar. Och vi supportrar måste stå upp för er, nu mer än någonsin. EN FÖR ALLA - ALLA FÖR BLÅVITT

    SvaraRadera
  30. Only a man who knows what it is like to be defeated can reach down to the bottom of his soul and come up with the extra ounce of power it takes to win when the match is even //Muhammad Ali

    SvaraRadera
  31. Tobbe,

    Jag har följt Blåvitt aktivt i 20 år. Jag har upplevt medgång och motgång. Jag är Blåvittare i mitt hjärta och det är kanske därför som det gör så ont, när kärleken till föreningen är så stark.

    Jag vet att alla inom föreningen gör så gott de kan både på plan och utanför men ibland känner jag att det finns en allt för konservativ inställning till förändring uppe på kamratgården.

    Just nu spelar inte laget bra, det gjorde vi iof inte förra hösetn heller men då tog vi poäng. Jag vill att Blåvitt skall spela som laget spelade våren 2009. Agressiv press, krativa lösningar och en riktigt bra fotboll över hela plan.

    Vi vet att ni kan, vi kommer stötta er imorgon och i all framtid.

    Imorgon vill vi se attityd och en jäkla glöd. Kolla på klubbemblemet så ser ni vad vi vill se:

    "11 LEJON PÅ PLAN"

    Ni kommer att få hjälp på läktaren av tusentals fans.

    /Capello

    SvaraRadera
  32. Hej Tobias!
    Konstruktiva förslag kommer här:
    - undvik passningar längre än 10-15 meter utom i nödfall eller när det passar för en snabb omställning. INTE tvärtom.

    - När en gubbe spelat bollen så stannar han, han slutar röra på sig. DÄR skall han ta en ny position och visa sig på nytt. Detta var väldigt tydligt att det inte funkade senast mot TFF, iaf i första halvlek.

    - om alla försöker röra på sig - visa sig för den som har bollen så finns det oftast mer än ett alternativ.

    - alltid när ni värmer upp så spelar ni på en miniatyr av en fullskalig plan och då ser det ut som det är en touch, max två touch som gäller. VARFÖR kör ni inte det på matchen. Kör med en, max två touch. Då fan skall du se att ni MÅSTE röra på er. Skyll inte på att dåliga planer omöjliggör detta spel, för andra lag kan spela på detta sättet.

    - ett kontruktivt förslag på uppställning är att du och Sella tar var sin kant gärna du till höger och Sella till vänster och kör med Pär/Bärken/Robin på topp.

    - Sätt inte Sveriges bästa högerback (Adam) som vänsterback.

    - Vänstersidan är ett problem, ev kan du ta den om Sella blir kvar på högersidan

    - att man inte vinner 50/50-bollarna beror på att man står stilla för mycket.

    - Om ni lägger mer kraft på att hålla bollen inom laget blir motståndaren trött. Det är inte konstigt att ni blir trötta när ni bara får jaga ...

    - skulle kunna skriva mer, men genomgående är det alldeles för stillastående (på hälarna) - det är det största problemet.

    - sedan så har det varit alldeles för lite folk i boxen generellt sett. Antingen är det bara du eller bara Pär och det är alldeles för lite.

    - Gustav måste släppa på sin handbroms också. Hans defensiva löpningar är mycket bra, men han måste löpa när vi har bollen också.

    /Herman

    SvaraRadera
  33. 200 spänn för en ståplatsbiljett - där har du anledningen till att jag inte tänker stå och kolla på skitfotboll på skitunderlag just nu.

    Stödja sitt lag hit, stödja sitt lag dit. Det kostar pengar.

    SvaraRadera
  34. Hur kan du blogga samtidigt som Blåvitt har träning?

    SvaraRadera
  35. Kolla på Barça-Espanyol, El derbi Barceloní, ikväll och finn insperation... se hur Messi och co spelar och skapa en vilja att spela boll !!!

    SvaraRadera
  36. simon ta dina pengar och köp dig ett åkpass på liseberg. Då vet du iaf vad du får...

    Om du inte fattar vad det innebär å vara supporter och att man stödjer sitt lag i motgång så e de bättre att du inte kommer alls..

    //D-Day

    SvaraRadera
  37. Bra skrivet. Bara så jävla mycket frustration Tobias som du förstår. Krävs en hel del mental träning komma över barriärer både för oss och er men nu gäller det fan. På Söndag smäller det igen.

    SvaraRadera
  38. Melodin är 4-4-2 i sverige de är spelsystemet vi har i ryggraden det gäller dock att man får upp ytterbackar på båda kanter.
    Som det har sett ut dom senaste matcherna finns ingen vänsterkant+det har blivit så att man gör det enkelt o slår den långa bollen.
    Men blåvitt har det solklart bästa mtrl att tillgå ingen tvekan att det vänder.

    Vi ska bara vara bäst oavsett spelsystem.Det är en ledarfråga att se vad som är bäst för laget.

    SvaraRadera
  39. Tycker det är otroligt stort av dig att fortsätta skriva trots att det inte går riktigt som vi tänkt oss.

    VI ÄR BLÅVITT - BÄST I SVERIGE!

    SvaraRadera
  40. Hej Tobbe,

    Jag ser följande problem:

    Vi har upp till tre defensiva innermittfältare som hamnar i knät på backlinjen och vi kommer inte upp i press på bollhållaren.

    Vi har två ytterbackar som är för otekniska för att sköta speluppbyggnaden (ej Adam). Så fort de hamnar under press så tjongar de. Våran target klarar inte att hålla i bollen och motståndarlaget vinner tillbaka bollen.

    Vi har inget bra alternativ på vänsterkanten. Dels en västerfotad ytter som kommer runt som Sella på högern och en västerback som fyller på och ger alternativ.

    Sen har vi gubbar som Ragge och Gurra som ser ut att ha tankarna i varmare länder. De går inte att känna igen.

    Jag vet inte vad man ska göra åt det. Men det känns som laget är felkomponerat och att vi behöver en helt ny vänsterkant.

    Hård kritik kan tyckas. Men du frågade och jag svarar ärligt.

    Lycka till och hoppas att ni vänder det. Jag kommer vara på läktaren som jag varit sen 91

    SvaraRadera
  41. Bra skrivet. Sen måste du förstå att allt detta klagande (från mig inkluderat) kommer med kassa resultat. Frustrationen är större än någonsin. Jag, och jag tror även ni spelare trodde vi hade en god möjlighet på Guld. Möjligt att vi fortfarande har, men det är inget man kan tänka på nu. Nu krävs det hårt arbete, både ifrån er och ifrån oss. Imorgon ska vi dra vårt strå till stacken, imorgon ska jag ta i mer än någonsin i Snart skiner Poseidon.!

    Jag uppmanar ALLA här, sjung så att ni blir hesa imorgon! SJUNG!

    Kudos till Ultras som skjuter på manifestationen. IFK behöver oss mer än någonsin. Stå upp för Blåvitt!

    SvaraRadera
  42. Vetagande:
    Som alltid Tobbe, stor respekt till dig. Personligen tror jag det är för mycket tankar i huvud på spelarna. Inte bara favoritskapet, jag tror tyvärr "PROFFS"tankar finns in många av spelarna som inte kommit upp i nivå. Jag är rädd för att istället för att spela för laget och för att vinna så spelar vissa för att bli proffs och att det då låser sig. Sedan skulle jag personligen gärna se att du får sällskap på topp. Jag vill se 4-4-2 igen.

    SvaraRadera
  43. Riktigt grymmt Tobbe, verkligen! Som jag har sagt innan så måste det vända någon gång, jag älskar blåvitt och tror på blåvitt. Imorgon är det fan inget jävla meseri, imorgon ska ni göra det som ni är så jävla underbart bra på att göra, spela fotboll och ge oss fans det vi älskar. Som någon sa innan;
    Vi ger er stöd i världsklass och ni ger oss grymm fotboll tillbaka så tror jag fan ta mej att det kommer att gå vägen..
    Ses imorgon,
    Född ur hav och himmel står vi kvar!

    SvaraRadera
  44. Tobias,

    Förra sommaren fastnade jag framför ett fantastiskt avsnitt av radioprogrammet Sommar i P1. Jag letade fram det i SR:s arkiv och om du har en timma över så lova mig att lyssna på det här. Det handlar precis om den frågan du ställer, "Gör jag jobbet?". Jag tror att varje enskild individ hos IFK Göteborg behöver ställa sig den frågan.

    http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3421&artikel=2123361

    Direkt till MP3:

    http://sverigesradio.se/laddahem/p1/sommar/mp3/2008/sommar%20med%20raymond%20ahlgren%202008-07-23.mp3

    Lycka till på söndag!

    SvaraRadera
  45. Våga hålla boll, lägga enkla och snabba passningar, ge bollhållaren två passningsalternativ.

    förutom de klassikerna. Sätt in teddy i central mitt, rocka två anfallare och försök ha ball när ni spelar.

    /Idealist

    SvaraRadera
  46. Jag vill inte se en sådan uppgivenhet som det var mot TFF efter första målet. Jag vill se en glöd. Gör inte en person jobbet så ska han få veta om detta!
    Det är inte ok att lalla runt i den blåvita dressen, man skall känna stolthet över att få bära de blåvita ränderna!

    SvaraRadera
  47. Gå ut på plan och uppträd som vinnare, räta på ryggen, våga satsa, smäll på, skjut på chans.

    Beter ni er på det sättet är det lättare att stötta er: jubla efter en go tackling, klappa efter ett målchansförsök. Men ser ni osäkra ut, då är det svårt att stötta från läktaren.

    Jag tänker som du Tobbe, att man bara ger konstruktivt stöd, men det är svårt för oss på de vanliga läktarna att ge det där positiva stöddiga trycket när det ser osäkert ut. För vi är liksom amatörer som bara speglar matchbilden. Klacken kan ni alltid lita på, men för det riktigt tunga trycket behövs även oss amatörer på långsidorna. Och amatörerna klarar inte av att starta igång av oss själva. Ni måste liksom trycka på startknappen.

    Så gå ut på plan och uppträd som vinnare, räta på ryggen, våga satsa, smäll på, skjut på chans.

    /Dunderdan

    SvaraRadera
  48. Blåvitt är väl kända för o vara medgångssupportrar, så varför så överraskad Tobias?

    SvaraRadera
  49. Detta stödet skall spelarna ha imorgon, jag får ståpäls...

    http://www.youtube.com/watch?v=aBMpS4blqpM&NR=1

    SvaraRadera
  50. 1. Rörelse, alla måste röra sig hela tiden. Framför allt mitfältare och forwards.

    2. Gustav kan inte sitta i knät på på försvaret match efter match. Han måste upp i banan när vi vinner bollen.
    Sedan måste han röra sig betydligt mer när vi har bollen.

    3. Tänk efter innan jag får bollen.
    Har jag inte bollen så måste jag veta vad jag ska göra med den om jag får den.
    T.ex. var har jag mina med och mot spelare, kan jag vända upp osv
    Detta måste sitta i huvet hoss alla spelare hela tiden, då kan man spela på ett tillslag osv.

    4. Spela på spelare som är rättvända.
    Alttså alla kan inte stå med ryggen mot mål (motståndarnas mål givetvis).

    5. Lägger man ihop dessa punkter så får ni mer fart i spelet.

    Sedan det taktiska får ni sköta själva, vilket ni gör bäst.

    Att spela 4-4-2, eller 4-1-4-1 eller vad det än må vara har mindre betydelse om man följer punkt 1-5.

    SvaraRadera
  51. Hej Tobbe! Jag heter Juan-Carlos.
    Känns bra att du vill veta lite vad vi som ser varje match tycker. Tyvärr är la allas förslag tillräckligt konstruktiva..och det ber jag som supporter om ursäkt för.. Även om jag aldrig spelat fotboll på din nivå så anser jag mig veta lite om sporten. Jag är från Hestra förresten samma lilla håla som Bjärsa och vi spelade ihop ett litet tag oxå..och jag har älskat blåvitt hela mitt liv..
    Nu till min syn på vårt problem.
    Enligt mig har problemet funnits länge men förra året levde vi ett rus och allt vi gjorde gick vägen och då är det lätt att man som tränare och spelare blundar för det.. Min åsikt är att vår vänsterkant är tyvärr mkt svagare än vår högerkant. Vad beror detta på då?? Jo först och främst är ju Sella o Adam o i viss mån även lund väldigt väldigt duktiga spelare men kärnan är att dom känner varandra på ett fotbollsmässigt sätt som är svår att förklara...man bara vet hur den andre tänker...men för att få till detta så krävs kontinuitet! Något som inte alls funnits på vänsterkanten sen jonas och stefan tog över.. det har varit walle, vasquez, du själv, jacob, elmar, bärken, söder....som spelat ihop med hjalle eller dyre (oftast)..
    Detta har gjort att våra centrala spelare utan att själva tänka på det hellre spelar ut bollen på högerkanten.. Det känns helt enkelt tryggare för dom..Och detta börjar våra motståndare lära sig nu. Dom stänger ofta av vår högra kant. Min lösning är enkel. Du ska spela på vänsterkanten med Hjalle i år men i framtiden vill jag se en yngre modernare vänsterback..förhoppningsvis dyre. Du har i nästan hela din karriär spelat på vänsterkanten och det är en naturlig position för dig. Jonas o Stefan kunde inte flytta på dig förra året då du öste in mål..vilket naturligtvis var magiskt för oss alla.Men för blåvitts bästa vore det om Pärlan eller Söder eller Bärken eller William gjorde målen längst fram för din känsliga vänster hade blivit ett stort hot...kanske större hot än Sellas kant inom sin tid. Men visst kruxet i detta är att det tar tid att spela ihop sig. Adam o Sella har spelat ihop LÄNGE...Det behöver vår andra kant oxå få göra..Vi kan aldrig begära att vänsterkanten ska funka lika bra med den bakgrunden... Du är den bästa vänsterspringaren vi har och jag vill gärna se dig och sella mata och nöta inlägg på Söder o Pärlan o Jacob o Olle o Elmar o Olle... Tack och hoppas att du tyckte jag hade någorlunda konstruktiv kritik iaf... Om du börjar spela på vänsterkanten och Pärlan eller Söder inte hittar målet så ofta och vi dalar lite i tabellen så är det ok med mig...för i längden tror jag vi vinner på det... Du hade varit allsvenskans bästa vänsterspringare och vi hade haft sveriges vassaste kantspel..
    Till slut... Vi vinner och vi förlorar tillsammans..Alltid!

    SvaraRadera
  52. -ge bollhållaren spelar- möjligheter! Det räcker med 1-2 st som visar sig för att dom sedan kan spela vidare bollen.

    -vi behöver inte se flera tjong-bollar. försök spela ut dom på marken, och om man bara visar sig och springer runt och hittar luckor går det!

    -var på tårna direkt! TFF-matchen är ett bra exempel när ni inte är på tårna direkt. det är inte förens i andra halvlek som ni förstår att vi måste vinna. Jag tappade räkningen efter alla målchanser i slutminutrarna av matchen! Ni satte PRESS, TFF hade inget annat än tjongbollar och då fick ni börja om erat anfall på mittplan. Ni spelade ut dom! stundtals i alla fall.

    -sen måste ni även hitta tillbaka självförtroendet. Det kommer inte direkt, men efter någon vunnen match så.. Om ni har bollen och inte har något passningsalternativ, tro på er själva och dribbla förbi. Det går, om ni bara vill.

    -detta är mer till tränarna, men byt inte efter 80-85 minuter när vi ligger under och ska vinna. I TFF-matchen bytte ni 2 i halvlek och matchen fick in pigga ben.

    Blåvit i med och motgång!

    Alla till GU imon!

    SvaraRadera
  53. Att göra jobbet kan naturligtvis handla om toklöpningar och kapningar, ett gammalt knep när det låser sig. Kämpa- och köttainställning är inte blåvitts problem eftersom snart alla spelare i klubben är av den typen. Ni är fortfarande tunga att möta och uppoffringar saknas inte, det är ju spelet som har kramp. Att ta jobbet för att gå vidare nu måste handla om att våga, lyckas hålla bort negativ självbid trots pressen och att delta med bättre rörelser och kyla för att skapa bättre och farligare situationer med fler deltagare framåt. Rörelse, kyla i striden samt se gemensamma möjligheter i situationerna och agera efter det är mitt svar på att ta jobbet. Sen måste det naturligtvis till lite tjurighet när det är motigt och en lite onödig satsning i vissa närkamper skadar väl inte om inte röda kortet kommer fram men som sagt mer focus på gemensamt spel. Ta jobbet för bättre lagmaskineri, det är inte spelarens egna insats som är viktigast. Dessutom för att släppa krampen, kolla vilket enormt stöd och vilken kärlek till klubben som visar sig i alla inlägg. För f-n, njut och värms av det, släpp handbromsen (=prestationsångesten)och känn det enorma stödet som gömmer sig bakom buanden och gnäll. Sånt ingår när det sett ut det gjort. Kom igen nu, sluta lipa, slut på svackan, nu bryter vi trenden mot Elfsborg

    SvaraRadera
  54. ULLE-GOOOSCH2010-04-17 12:28

    stå på tårna va först på andra bollen. Vart har det höga press spelet tatt vägen? Ända gången jag har sätt det i år var i andra halvlek mot Djurgården tills 1-1 målet kom då blev det som vanligt igen. Djurgården kom aldrig in på våran plan halva. Vi ska visa att vi är Blåvitt på söndag. På läktaren och på planen!

    SvaraRadera
  55. Estetiskt sett så ligger det största problemet i blåvitts spel i uppspelsfasen. När man har kontroll på bollen och ska bygga upp en offensiv attack.

    Motståndarna vet att 7 av 10 attacker går med långbollar och 3 av 10 går genom kanterna, uppskattningsvis. Men attackerna genom det centrala mittfältet längs med marken är i stort sett obefintligt. Visst, vi besitter inte en central uppställning som kryllar av spelartyper med Xavis egenskaper och gräsets odugliga skick gör att det blir otroligt svårt att föra ett konstruktivt spel på det sättet. Men jag anser ändå att den variationen i spelet måste finnas för att luckra upp motståndarnas positionsspel.

    Vad jag undrar är om tränarna gett order om att inte spela på det sättet eller om det är pga spelarnas sargade självförtroende som det uteblir. Att ingen vågar ta på sig att ge understöd åt backarna, springa ner och säga "här är jag, ge mig bollen så sköter jag uppspelet" och riskerar att bli den som slår en felpass och bär ansvaret för ett misslyckat uppspel.

    Sen så ligger en stor del av felet även i det sargade självförtroende som smugit sig in hos många av spelarna. Inte i att viljan saknas som många påstår.
    Men vilka är då vi som vänder spelarna ryggen och buar ut vårt egna lag när spelet inte stämmer?
    Spelarna behöver vårt stöd mer än nånsin nu och i morgon ska dom få det!

    Framåt kamrater...

    Snart skiner poseidon!!!

    SvaraRadera
  56. Kritik är både bra och befogad ibland. Just nu är det ju ett uttryck för frustration från alla oss som investerar både dyra pengar men framförrallt mycket känslor i Blåvitt. Tycker inte kritik har något att göra med medgångsupportrar. Jag tycker inte att man bara måste vara positiv om man är en "riktig" supporter.

    Jag tycker faktiskt inte spelarna har rätt att bli förbannade på supportrar som är missnöjda. Visst det kanske är orimliga krav att förvänta sig vinst varje match men det spelet vi har presterat i år så kan ingen vara nöjd.

    Jag vet inte om det är klart för alla spelare att klubben betalar spelarna för att spela i laget och VI BETALAR för att få följa laget. Det ligger en viss skillnad där. Jag säger inte att vi betalar deras löner och att vi bestämmer eller att vi har rätt till vad som helst bara för det. Absolut inte.

    Jag säger bara att det är en förklaring till folks missnöje. jag anser att vi har rätt att vara missnöjda när laget spelar uselt som vi har gjort i typ 5 matcher i år. Det är också som du säger ett sundhetstecken om publik och spelare inte är missnöjda så kan vi ju lika gärna ge upp.

    Med det sagt så ligger det mycket i att vi har saknat en bra lösning i rollen lite bakom Tobbe. Vi har givetvis saknat tobbe också i det senaste. Det är en slags ond cirkel. Anfallspelet har blivit lidande( och har stundtals inte existerat alls utöver långa "lycka till bollar" på tobbe med världens mest otacksamma roll) vilket leder till att vi får försvara oss mer och jobba mer defensivt och på så vis inte orkar ta löpningar eller orka tänka kreativt i anfallspelet. Stundtals har vi tex fyllt på med för lite folk och vi hamnar ofta i 1 el 2 mot 5-6 lägen på inlägg. Där har man inte så stor chans.

    Försvaret som är utsatt för större tryck blir då knackigare osv osv.

    En lösning kan vara att byta system och köra med två anfallare om nu inte P. Eriksson passar in i att ligga bakom Tobbe.

    jag tror hemligheten ligger i att våga mer framförallt offensivt. Gurra och seb, mfl som spelar på mittfältet måste våga fylla på. Våga lita på att de orkar ta offensiva löpningar. Ju mindre de gör det desto osäkrare blir laget och vi kommer slösa tid att försvara oss.

    Vi vinner inte bollen lika högt upp i banan som tidigare heller vilket också är en del i den onda cirkeln. Tyvärr

    Men det kan vända lika fort...


    kämpa på och Kör hårt Tobbe Det är ingen som tvivlar på ditt eller övriga spelares engagemang.

    SvaraRadera
  57. Laget till söndag

    KIM
    Hjalmar Ragge Adam
    Risp
    Hysse Gustav Olsson Sella
    Söder Per.E

    Gustav kan ersättas med Elmar eventuellt

    SvaraRadera
  58. Tobbe, alltså en sak ska ni veta, det finns givetvis mycket folk som ÄLSKAR ett lag som vinner och skiter i samma lag om de INTE vinner men sånt folk kan varken du eller jag eller Obama påverka och ändra.
    MEN det finns även folk som jag som alltid kommer att älska Blåvitt med ALLT vad det innebär!
    Det är vi som kommer att klappa händerna och sjunga varje gång NI gör jobbet, varje gång ni springer för laget trots att bollen kanske inte kommer dit, varje gång ni ger allt ni har, du ger vi 200% av allt vi har, detta ÄVEN när ni inte vinner!
    MEN vi kommer även att BUA och be er dra åt h... varje gång ni inte springer för LAGET, varje gång ni INTE ger ALLT för Blåvitt!
    Blåvitt står kvar och ni har mycket av ansvaret, det ska göra ont och spela fotboll, detta kännas att man har kämpat mer än motståndarna!
    Detta är ett lagspel, ett lagspel där alla är beroende av varandra (ALLA ni och ALLA vi).

    SvaraRadera
  59. Nu tillhör jag den gruppen som inte buar, och alltid står bakom Blåvitt, som tycker att man ska ge tränarna och spelarna lite utrymme, inte sätta press så fort det inte går som på räls, men nu när den gode Tobias så snällt ber oss om det får jag lägga in ett förslag, ett förslag som man får se som blandat seriöst.

    Förra årets Cupfinal så stod jag och en kompis där på Råsundas i övrigt tomma läktare och pratade. När det stod 2-0 och matchen typ var slut så sa vi till varandra.
    "Fan, Lund borde bryta benet på Bojan. Verkligen gå in för att skada det jävla äcklet, skit i att det är rött direkt, bara förstör idiotens karriär."

    Nu vill jag inte att Blåvitt ska göra så, det var väl mest en frustrationsgrej, men i det ligger det något. Tänker tillbaka på Djurgården hemma förra året, då en DJurgårdare tar en ful tackling på Seb tror jag det var, och Wernbloom direkt är där och tacklas tillbaka, tar det gula kortet bara för att visa att vi är Blåvitt, ingen jävlas med oss.

    Det där kan jag sakna i dagens Blåvitt. Men som sagt, jag står bakom Blåvitt, i vått och torrt.

    SvaraRadera
  60. Mycket bra Tobbe!

    Det som jag känner personligen som är en stor skillnad mot föregående säsong, är känslan av att spelarna inte tar några löpningar för varandra.
    Förra säsongen, så sprang folk som idioter både på kanterna och i mitten, följde med in i boxen när det fanns chans till inlägg, och hjälpte varandra bakåt.
    I år är känslan mer att en del spelare står och viftar efter bollen. När de får den, så sätter de fart. Men annars så avvaktar man hellre och lunkar fram på planen.
    Ett exempel är många av de överlappningar som förra säsongen blev så otroligt farliga från våra kanter. Adam överlappade Sella och slog inlägg där det oftast var både 3 och ibland till och med en fjärde spelare på väg i full fart framåt.
    I år så är det max en, kanske 2 gubbar som får kriga mot 4-5 försvarare.

    Jag skulle därför vilja se fler löpningar utan boll för att på det sättet skapa luckor för övriga spelare. Dvs. spela inte "för dig själv" utan spring för att ge dina lagkamrater större ytor att arbeta på.

    Tack för mig.

    /Sirlando

    SvaraRadera
  61. Gå tillbaka till 4-4-2 snälla, gärna med Söder som target spelare , där har vi ett vinstgivande recept tror jag , kom igen nu Tobbe! Imorgon krossar vi Ellos!

    SvaraRadera
  62. vette fan hur.. men på nått sätt får Tobbe mig att tänka på andra banor. efter trelleborgs matchen ville jag fanimej knäcka det där jäcla årskortet. fast nu JÄÄVLAR SKA VI FAN TA BÖNDERNA FRÅN BORÅS!!!!

    Tobbe for President!

    SvaraRadera
  63. spring tills ni stupar. Det värsta man kan se från läktaren, är att se någon som inte gör sin löpning och låter andra springa arslet av sig istället. Än värre om det är en inhoppare som bara lallar omkring, då blir jag vansinnig.

    våga gå i djupet. slå säkra bollar längs backen

    SvaraRadera
  64. Sirlando 12:39

    +1!!

    /Mange

    SvaraRadera
  65. "jobbet" är att: Alltid vara först på bollen, går inte detta ska man kriga för att vara först nästa gång. Inte tjonga iväg bollen så fort det finns en motståndare inom en radie på 10 meter. Peppa på sina kamrater och inte hänga med huvet när en passning går fel. Inte sluta springa för man inte fick bollen direkt. Kort sagt, fortsätt kriga tills domaren blåsen för 90 minuter ! Kämpa Blåvitt !

    SvaraRadera
  66. Vid ställningen 3-0 mot ellos i höstas, vann Erik Lund fyra raka glidtacklingar på offensiv planhalva.
    Kan man kämpa på det viset i ledning.
    Så måste man, fanimej kunna göra det i motgång också. Man får aldrig ge upp kampen, alla måste ge allt, i alla situationer. Det har varit alldeles för lojt och halvhjärtat, i många dueller denna säsongen. Kämpa tills ni inte orkar mer. Det finns ingen som tackar den som orkar springa, ytterligare 5km efter matchen vid en förlust. Men ger man allt man kan, så kan ingen begära något mer utav er. Då kommer poäng börja rulla in jag lovar.

    LarsGunnardo

    SvaraRadera
  67. Ditt inlägg värmde tack för det.
    NU KÖR VI

    SvaraRadera
  68. Du vill ha ett konstruktivt förslag Tobbe, här är ett! Överraska mer, idag är laget lättläst, det är dagens sanning. Varför skiftar inte yttrarna platser när dom kör fast? Kolla på Elfsborg. Du ser Bajrami lika gärna till höger som sin normala kant. Ni är statiska. Hjalle slår alla hörnor från höger och Sella alla från vänster. Hittills har dessa hörnor varit helt uddlösa. Varför inte en kort hörna? Så min enda uppmaning är, överraska motståndarna så ska du fan få se att här kommer segrar. Forza!

    SvaraRadera
  69. Jag instämmer i att det sett rätt illa ut långa stunder i år, men jag vill nog påstå att vi trots allt också haft rätt mycket motflyt.

    Enda matchen vi förtjänade stryk i var mot Helsingborg.

    Häcken borde vi vunnit, även hemma mot DIF och BP vinner vi normalt så som matchbilden var. Borta mot TFF borde vi haft minst en pinne om "rättvisa skipats".

    Det skulle innebära 3+2+2+1 poäng mer och alltså 13 pinnar istället för 5. Det är alltså vad jag vill påstå är normalutfallet av de matcherna som hitills spelats. Och 13 pinnar hade vi nog varit rätt nöjda med, trots spelet.

    Sen skulle det utan tvekan varit trevligt att se lite spel genom det centrala mittfältet. Vet inte om vi är för dåliga där, eller varför spelet bara är kantspel (och nästan bara Sellas kant) och långspel mot Hysén (eller annan anfallare).

    För övrigt gillade jag att se Robin igen. Han visade att han har en helt annan touch än medelspelaren. Hoppas han nu får vara hel och utvecklas. Det finns en stor spelare i hans lilla kropp.

    SvaraRadera
  70. När man märker att det ALLA inte tar jobbet i pressspelet för att vinna bollen högt upp, vilket vi lyckades med så bra förra året. Nu tror jag inte det är för att alla inte ger allt, men känns som en falsk trygghet om att vi är favoriter, vi är bättre än alla andra lag, så vi ska kunna rulla ut dom utan den höga erövringspressen. Det är framförallt den vi tappat.
    Därför ser det ibland ut som vissa inte ger allt, tom lite lojt ut emellanåt hos vissa. Men än engång så tror jag det är mer så att vi tror att vi ska kunna spela ut motståndarna utan den höga pressen och erövra bollen högt upp. Sen att planerna ser ut som åkrar gör det också mycket viktigare med den höga pressen.

    SvaraRadera
  71. Ditt inlägg värmde.
    NU KÖR VI

    SvaraRadera
  72. jag vill se en plan B och C när det låser sig.

    SvaraRadera
  73. Hej Tobbe.
    Som det ser ut nu verkar ni tyngda av alla måsten och krav som ställs på er. Rädslan att förlora är större än viljan att vinna.

    Det gör att ni mest försöker undvika att tappa boll eller att göra fel, vilket gör att ingen vill ha bollen: ingen vill stå med Svarte Petter på hand.

    Detta i sin tur resulterar i att rörelsen utan boll helt avstannar, vilket omöjliggör något konstruktivt spel, utan blir långbollar på den stackars isolerade forwarden.

    Man kan inte få igång ett spel utan att våga misslyckas.

    Våga röra er!
    Våga hålla i bollen!
    Våga spela markerad spelare på fötterna!
    Våga vinna!

    Framåt blåvitt! Imorgon vågar vi!

    SvaraRadera
  74. Ingen kedja är starkare än den svagaste länken! Behövs en kreatör på mittfältet, en spelfördelare. en som kan ta emot, hålla i bollar. Fördela dem.
    Sedan har ju både du (Hysen) och Stiller varit borta för mycket, ni gjorde några mål förra säsongen.

    SvaraRadera
  75. Blåvitt i med gång och sorg!2010-04-17 13:17

    Förra våren jämfört med nu... Då hade vi press högt upp i banan. Det var helt fantastiskt, tappa man bollen i ett anfall så togs den tillbaka direkt och man satte ett jävla stort tryck på motståndarlaget. Nu står laget på sin egen planhalva och tjongar upp en boll som sedan tas upp av en motståndare och dom anfaller.

    De första minuterna mot bp nu trodde jag vi hade hittat tillbaka. Då kunde vi tappa ett anfall för att få tillbaka bollen direkt och hålla i den pressen. Var är lund med sina 3 glid tacklingar på offensiv planhalva som vi såg förra året?

    Jag tycker ni ska se tillbaka på matchen mot hif. Hif spelade så som ni ska göra. För varje pass vi gjorde löpte en hifare och satt press på bollmottagaren direkt och stressade han till ett misstag.

    Nu förstår jag det kan va svårt att sätta en så hög press på bönderna på söndag efter att inte vunnit på 5 men vi är blåvitt och det ska inte spela någon roll vilka vi möter vi ska spela vårat spel och styra motståndaren.

    Men Tobbe skit i att tänka framåt då övertänker man bara. Tänk på nästkommande match och gör allt för 3 pinnar så kommer vi vända detta.

    Vi är blåvitt i vått och torrt!

    SvaraRadera
  76. Kommer alltid att stötta laget. Att bua ut någon under match eller på träning är otänkbart. Jävla gaisfasoner. Vi är bättre än så, i motgång är vi störst. Kommer aldrig att ångra att jag köpt årskort till Sveriges bästa arena och lag. Tobbe du är en sann hjälte och vi räknar med att det vänder snart. Om inte mot elfsborg så nästa match efter det. Vi har tålamod och vår kärlek till er är evig.

    SvaraRadera
  77. Jämför videos från förra året då ni vunnit bollen och skulle vända upp med hur det sett ut i årets matcher.

    Då var det så många som ville ha boll, nu sprider sig alla som om bollen hade aids eller nåt.

    SvaraRadera
  78. Testa att sätta på lite klipp och filmer från godbitarna år 2009. Köp lite popcorn, sätt er och kolla hur ni spelade då, och vad ni gör för fel nu. Kan vara rätt nyttigt. Och ha lite sköj när ni spelar så kommer spelet! Detta vänder, det är bara en tidsfråga, TILLSAMMANS KAN VI! tack för ett bra inlägg tobbe!

    SvaraRadera
  79. Fan nu får vi supportrar gå till oss själva och fundera på hur vi skulel reagera om vi på jobbet gjorde dåligt ifrån oss. Klart chefen och medarbetare skulle uppmärksamma det men inte faan skulle vi göra ett bättre jobb om man därefter skulle bli utbuad eller hånad varje gång man försökte ta sig tillbaka till toppen. Klart vi supprotrar skall ge en direktfeedback efter matchen om vad vi tycker, men sedan får vi faan släppa det och stötta laget inför matchen som kommer.

    SvaraRadera
  80. Koncentration!!!

    Ni fotbollspelare har spelat sedan barnsben, ni kan det här ut och in. Det sitter i ryggmärgen.

    MEN när ni som ett kollektiv spelar okoncentrerat (=dåligt) så smittar det av sig och medför dålig stämning bland medspelare, tränare och publik. Det är okej att förlora mot "dåliga" lag, men det som inte är okej är att veta att ni inte gjort en bra match. Det är t.ex. inte okej att spela okoncentrerad och missa tvåmeterspassningar och bara slå ut med armarna och göra om samma misstag gång på gång. Ni är bättre än så. Det är heller inte okej att tjonga iväg bollen då det står skrivet i varenda fotbollsbok att det med största sannolikhet INTE kommer att resultera i en målchans. Det är skillnad att slå en koncentrerad långpass med ett mål som tex en anfallare eller ytter än att försöka träffa månen ... Hjalmar.
    Sätt er ner och koncentrera er på eran uppgift. Att vi buar beror endast på ert spel. Höj er nivå istället, vi buar inte om vi ser att ni försöker. Vi buar när ni missar enkla spel, när ni står stilla och när ni inte är koncentrerade.

    Mina 2 cents

    SvaraRadera
  81. Finns bara en lösning... In med Robin! :)

    SvaraRadera
  82. Jag vet, vi åker upp till kamratgården och buar ut laget. Det kommer att hjälpa laget för den typen av aktioner har alltid fått ett positivt utfall.

    Jag vet, vi buar ut laget i halvlek och efter matcherna om dom inte spelar bra. Då förstår dom att dom inte spelat bra och kommer att spela bättre och med större självförtroende till nästa match.

    Jag vet för jag har haft årskort sen 1904 och har blåvittskölden tatuerad på könet.

    JAG VET!

    SvaraRadera
  83. På ett sätt kan jag tycka att det inte är vårat jobb att lägga upp taktiken, det har SteReO bra betalt för. I det priset vi betalar för att följa Blåvitt ingår lyxen att få klaga frustrerat över en sån här frustration. Visst är en del åsikter mer skruvade än andra och visst är det inte alltid rättvis kritik. Just därför kanske inte spelarna ska ta åt sig för mkt.

    Men för att nu, som vi uppmanas, komma med konstruktiva förslag:

    - Våga hålla i bollen. Det finns ingen regel som säger att alla anfall måste vara snabba omställningar.

    - Våga skruva upp bolltempot. När man ser lag i bättre ligor (eller för all del, Blåvitt under förra våren) så är det slående hur mycket av passningsspelet som är one-touch, hur mkt spelarna utmanar sig själva och varandra att ligga precis på gränsen till vad man klarar. Eftersomde flesta lags försvar idag håller rätt bra klass, så måste man skruva upp ett hack för att skaffa sig ett övertag. Både inlägg, genomskärare, löpningar (även villigheten att ta förebyggande löpningar ifall andrabollar uppkommer), allt måste ske så snabbt att motståndarna inte hinner flytta över/vrida med.

    Jag inser att detta är svårt att åstadkomma i ett lag där självförtroendet sviktar. Men det är där professionalismen kommer in. Vi VET att ni kan, och det är därför vi blir så frustrerade. Hade ni fått däng av Barcelona så hade ingen sagt nåt, det hade varit en naturlig konsekvens av att möta ett vars passningsspel och spelvariation man helt enkelt inte hänger med i. När det däremot sker mot Häcken och TFF, då är det nåt som inte stämmer. Och det sitter helt och hållet i huvudet. Inte i brist på fotbollskvaliteer.

    Så gör vad ni måste för att hitta lugnet, börja ha kul igen, och våga pusha er till att rulla ut motståndarna.

    Och förlåt oss supportrar när vi ibland går för hårt åt er i ren frustration. Vi vill samma sak som er, men vårt enda sätt att bidra är att betala inträde, skrika oss hesa och ha åsikter. Ni sitter i en position att faktiskt göra något.

    Now... Let's just do it!

    SvaraRadera
  84. Bra Tobbe!
    Jag stöttar i alla lägen - och tänker att de som mår sämst när det går illa är spelarna själva!
    Att då få ta emot burop och personliga påhopp på nätet är, enligt mitt sätt att se det, inget som gör något bättre.

    Jag vet att det finns många fans för vilka Blåvitt spelar en betydligt större roll än de gör för mig, och som därmed blir personligt sårade när det går illa. Men genom att klaga, och framför allt genom att klaga på enskilda spelare i en lagsport, gör man bara allting värre.

    Blåvitt vinner som ett lag, och förlorar som ett lag!

    En för alla, alla för Blåvitt!

    SvaraRadera
  85. Kalla in präst-Ingo så han kan ger er lite nytt mod och få in andra tankar!

    SvaraRadera
  86. Fy fan vad förbannad och ledsen jag blev när jag läste om IDIOTERNA som står och buar under träningen. Hur fan tror dem att de ska hjälpa? Förhoppningsvis får detta till följd att vi andra supportrar taggar till riktigt rejält imorgon för att visa att alla inte tänker likadant. Hoppas att stödet från läktaren verkligen når fram till er på planen imorgon. För nu jävlar ska vi visa att vi kan resa oss ur det här. Jag är 100% övertygad om att det vänder för oss snart. Kanske har motgångarna varit en nyttig läxa för både supportrar och spelare då det har fått oss att tänka efter och fundera över vad det är som driver oss. Om det här har sållat bort några medgångssupportrar eller spelare spelar egentligen ingen roll. Vi som är kvar vet iaf att vi alla jobbar mot samma mål.

    SvaraRadera
  87. Bra Tobbe!

    Personligen anser jag att vi kommer alldeles för långt ner på plan med våra spealre. TO och greken är defensiva så det står härliga till och det funkar inte att ha 4 försvarare med två mittfältare som är långt ner i banan. De få spelare som går upp anfallet blir alldeles för lätt markerade och vi får långbollar direkt. När vi väl anfaller sker det på kanterna med Adam och Sella som skojar till det med inlägg. Det blir för enformigt i längden. Vi behöver stötta upp anfallet ytterligare med spelare i mitten som drar sig upp mot offensiv planhalva. Jag ser gärna Elmar följande startelva för att tynga offensiven och ge mer klara spelalternativ för att luckra upp motståndarnas försvar

    Kim
    Adam-Ragge-Risp-Hjalle
    Seb
    Sella Gurra Bärkroth
    Söder
    Hysen

    Söder tätt bakom som Bärkoth som tar kanten men kan ta spurten in i mitten boxen för att skapa oreda och Gurra som tar en mer offensiv yta vid anfall. Håll Seb längre ner och låt ytterbackarna följa med upp i kanterna vid anfall.

    Forza och slå Borås Djurpark!
    Vi ses imon!

    SvaraRadera
  88. De finns tre stora problem som jag anser att laget måste ta tag i, men som ni antagligen redan är medvertna om:

    1. Alldeles för få spelare fyller på i straffområdet, när det kommer ett inlägg är det ofta 1-3 blåvita spelare som ska nå bollen mot sex stycken motståndare.

    2. Större rörlighet och en vilja att ha bollen. Oftast hamnar bollen på kanten utan att denna spelare har något alternativ än att slå in bollen mot straffområdet, där det som redan påpekats finns för få spelare. Jag saknar rörelse på medspelarna så att kortare alternativ uppkommer både bakåt och framåt i plan. På så sätt öppnas också en större yta för spelaren med boll eftersom en försvarare måste följa med i rörelsen som spelaren utan boll gör.

    3. Använd er mer av mitten. Det känns som att dagens långbollar är mer slumpartatde och kommer mest över baklinjen för att söka ett läge direkt. Ska det nödvnändigtvis slås långbollar tycker jag fler ska gå i bröstet på den offensiva mittfältaren som kan hålla i bollen och få fler folk att hinna upp i anfall. Ungefär som på våren förra säsongen. Här saknas verkligen Wernbloom, men nog kan fler försök på denna typ av uppspel göras? Många chanser skapades på korta instick från mitten under 2007 och första delen av 2008, något som var väldigt framgångsrikt. Det känns som dessa instick har blivit färre och att det slås mer chansbollar mot ensam forward.

    Det är tre punkter som ni säkert har tänkt på själva, men det är trots allt det jag saknar.

    SvaraRadera
  89. Asså man "tar jobbet" igenom att slita som fan, springa på bollar ligga på motståndarna för att återfå bollen inom laget, visa ett bra passningsspel och inte tjonga.

    Jag vet att det låter som en upprepning och rent tjat MEN från läktaren så ser man att det kommer liksom inte fungera. Hade man försökt lägga en schysst pass istället för att tjonga varje gång man gjort det hade spelet varit jävligt mycket bättre. Det som är mest frustrerande är ju att vi supportrar vet att ni kan spela jävligt bra passningsspel men det blir inte det, folk väljer ENKLARE MEN SÄMRE LÖSNINGAR istället och tjongar iväg bollen och hoppas på det bästa, typ.

    En annan sak som är viktig, fasta situationer. Att man helt enkelt inte står och sover utan är på tårna.

    SvaraRadera
  90. Ni kommer att ordna det här Tobbe, det tvivlar vi inte på. Självklart förvärras situationen av att de kissnödiga buar på läktarna och på kamratgården. Sitt ner i båten barn!

    Att många blir oroliga är inte konstigt.

    Ifk göteborg engagerar. Klubben är så mycket större än de enskilda spelare som tillfälligt givits ynnesten att få ingå i A-truppen och därigenom representera blåvitt.

    Kämpa på nu och lycka till!
    /Per

    SvaraRadera
  91. Bara ja får se mindra långbollar och mer försök till passningsspel och lite mer vilja i duellerna hos vissa spelare så skulla ja va nöjd men ännu nöjdare om vi vinner :)

    SvaraRadera
  92. Käre Tobias med kollegor.

    1988 myntade en man vid namn Dan Wieden ett uttryck som summerar allt med tre ord.

    "Just Do It"


    Svårare än så är det inte.


    Oraklet, Linköping.

    SvaraRadera
  93. http://www.youtube.com/watch?v=oGp3HC97tVQ

    Kolla in det här klippet från förra året. Dominansen är helt sjuk. Vi är först på precis varenda boll och det känns som om vi har fler spelare på banan än Djurgården. Ett ganska "enkelt" spel där alla hjälps åt och springer så mycket att motståndarna aldrig får riktig kontroll på bollen.

    Lycka till imorgon. Ni behöver inte bevisa nånting för oss, vi vet vad ni går för. Gå ut och njut av att ni har på er de vackraste färgerna i det här landet.

    SvaraRadera
  94. Hysen, du har många bra åsikter och vi lyssnar på dig. Akta dig bara för att lägga näsan i blöt i allt du ser och hör från oss supportrar. Du kan bli en "polis" till slut. Skulle vara trist om man kom ihåg Glenns son som den som skulle tillrättavisa alla.

    Du är en gud för oss. För din egen skull, ta det lilla varliga. Du behöver inte vara vår Jesus.

    SvaraRadera
  95. Prestera eller dra! Var det konstruktivt nog?

    SvaraRadera
  96. om du är så blåvitt som du skriver att du är.
    Skriv på då!

    SvaraRadera
  97. Dom sista två kommentarerna var ju... eeeeh...
    konstruktiva?

    SvaraRadera
  98. Som åskådare märks det tydligt vilka som vill ha boll och inte. På kroppsspråket kan vi läsa det likaså.
    Tendensen är den att fler har smittats av detta, trots goda försök att motverka detta.
    Tålamod med att finna spelet under matcherna tror jag är nyckeln, inte att ändra spelsystem. För när skall man hitta spelet under press och förväntningar, om inte under match?!
    Att visa flera spelalternativ till backlinjen när de är trängda kan göra att tjongbollar blir sista alternativet.
    Alltså:
    Alla som finns på plan måste vilja ha boll direkt när matchen går igång! Annars byte med någon som vill omgående!

    Understöd till backlinjen med flera spelalternativ då flera av våra motståndare använder sig av vår typ av press högt upp i banan!

    Vi måste spela genom mittfältet, inte över!
    Inspelen från kanterna måste bli noggrannare, både på fasta situationer och inlägg!

    Och vi måste vara före vår försvarare på första boll i anfallszon vid inlägg!(det är du Tobbe grym på!)

    Sist: Tålamod i högt tempo, det går inte att vid underläge att mata ensidiga inlägg på inlägg redan från 70 min till matchslut! Det skall komma från tränarna när de desperata inläggen kan komma till tals. Fram till dess: spela metodiskt och med tålamod och kraft!

    Så lätt var det från min synvinkel!
    Men ja e ju inte tränare heller så va vet ja......

    Älskar dig Tobbe för du ger dig tid för oss!

    SvaraRadera
  99. Rent konkret skulle jag vilja se Elmar centralt som offensiv mittfältare, bakom dig Tobbe. I den rollen som Jacob o Per haft. Han kommer bort för mycket på kanten. Samtidigt är han i dagsläget en av de mest kreativa spelare ni har, med förmåga att göra en gubbe o skapa yta.

    Ha istället Bärken på vänsterkanten.

    Sen vill jag se ett mer samspelt lag där ni inte springer ihop eller slår bort passingar pga missförstånd. Att spelarna tydligt visar att de vill ha bollen o inte springer o gömmer sig.

    Avslutningsvis: Träna på fasta situationer!!!

    Ni är i grund o botten ett jävligt bra lag med kapacitet att köra över alla lag i allsvenskan. Det gäller bara att även ni inser det.

    Lycka till nu. Jag är i dagsläget förtvivlad men absolut inte uppgiven.

    SvaraRadera
  100. "Har vi blivit så "stora" att vi inte kan acceptera en motgång?" Detta är tänkvärt tycker jag ...

    Utan motgångar skulle man inte glädjas som man gör i medgång..

    Blåvitt i med och motgång men extra mkt i motgång..

    Tror att blåvita supporters är väldigt bortskämda efter alla framgångar som vi haft och det avspeglar sig på allt gnäll som uppstår när det blåser lite snålt kring föreningen...

    SvaraRadera
  101. När folk går till träningarna och buar inför matcherna då är det ju något som är fel på de personerna som buar.

    Hur fan rent ut sagt kan med med att göra sådana aktioner mot ett lag som man påstår sig älska?

    En bra supporter stöttar laget i med och motgång. De som håller på och buar under matcher och träningar är värdelösa offer som borde syssla med annat än att se på fotboll.

    Kämpa på i morgon Blåvitt, det vänder snart, förhoppningsvis redan i morgon!

    //Daniel

    SvaraRadera
  102. Någon skrev det tidigt, ta det lugnt, fokusera på det grundläggande - koncentration i passningsspelet så är nog mycket vunnet. Jag är helt övertygad om att det inte är inställningen det är fel på!

    SvaraRadera
  103. Elmar var outstanding, bäst på plan, mot både Aalborg & Nordsjaelland när han spelade i en central position runt mittcirkeln. Han blandade slit med kreativitet.
    Han kunde komma med fart bakifrån och inte bli stå stillastående som han blir längre upp i banan. Detta är ingen universal-lösning, men kanske en hjälp på vägen.

    SvaraRadera
  104. Ni kan inte fortsätta med en ensam och isolerad anfallare. Byt till 4-4-2 nu please tobbe

    SvaraRadera
  105. Jag buar ut Ultras som tror det hjälper att spela allan på träningarna. Bu och skäms tamejfan på er! Såna fasoner låter vi stockholmarna köra med. All eloge till sångerna ni får fart i arenan men detta är under all kritik

    Tror ni verkligen spelarna går hem efter träningen och känner att man nu kan koppla av o spela läckert imorgon när man får ett sådant besök?

    Skäms!

    SvaraRadera
  106. Kim

    Adam - Risp - Ragnar - Lund
    Sella - Gustaf - Elmar - Seb
    Tobbe - Söder

    Bänk: Sandberg, Kalle, Thomas Olsson, Bärkroth, Pär Eriksson, Tobias Sana och Jakob.

    Hjalmar bär trunk.

    SvaraRadera
  107. Tack för den klubbkänsla du visar, och den uppskattning du ger oss, Tobias. Du kan räkna med att jag kommer sjunga halsen av mig imorgon för er skull.

    Snart skiner Poseidon - och Blåvitt står kvar!

    SvaraRadera
  108. Har en fundering, på matcherna så ser man nästan aldrig nån av tränarna coacha aktivt och ibland görs byten som man från läktar plats upplever som katastrofal t.ex. när vi ligger under byter man in spelare som om möjlig är en mer deffensiva en de som redan är på plan borde man inte sätta in spelare som vill springa som vill upp o göra mål i stället även få in nån som är bra på skallen om ni ska envisas med höjdspel.
    Ute i Europa verkar tränarna mer aktiva än Rehn o compani de jagar på spelarna skriker åt dem o som de verkar eldar på dem så att de får lite mer fart lite mer vilja o så att de verkligen ger allt o inte som de känns som en del av folket hos oss gör står o sover o blir lika chockad varje gång de får bollen.

    Lite nya spelare o lite nya idéer som motståndrna inte redan kan i sömnen. Ny gubbar på fasta situationer kanske slå en boll på nåt annat ställe en mitt i smeten med målvakten o deras backar vid hörnor o frisparkar.
    Testa o göra inspelen på alla kanter inte alltid satsa på samma gubber

    SvaraRadera
  109. Flytta upp laget 10 meter också för lånmga avståmd mellan lagdelarna. Vi sån snabb backlinje att vi inte behöver ligga så djävla djupt.

    SvaraRadera
  110. Tobbe, jag är full av beundran på den tid du lägger ner på att skriva till oss här.

    Jag har inga självklara förslag, men en sak jag noterade innan mötet med TFF var i intervjun med Sella, i hans ögon syntes redan innan match en osäkerhet och en hopplöshet. Ni måste hitta tillbaka till den känslan ni hade förra året och så klart vi ska hjälpa till med det vi kan, att stötta er i vått och torrt.
    När ni kommer in imorgon på GU och hör oss sjunga SSP så ska du och laget veta att vi är där för er, vi älskar blåvitt och det är det ni ska ha i era tankar, så kom igen nu, tagga som fan inför morgondagen det gör vi.

    SvaraRadera
  111. in med bjarna i mitten, som kan slå fina bollar samtidigt som han har förmågan att hålla i bollen i mitten. Slå bollar bakom motståndarnas ytterbackar där vi kommer med snabba yttrar. Tycker dessutom att ni borde köra med hög press och vinna boll högt upp i banan mot samtliga motståndare. Spela aggressivt!

    SvaraRadera
  112. Det som genomsyrar hela IFK nu är M E N T A L Kolaps. Tränarnas klagan på oss?!. Risp`s uttalande, Detta inlägg. mm.
    Det är upp till var och en att ha åsikt om vad som ska göras åt det.

    SvaraRadera
  113. Magisk läsning de sista två styckena, Tobbe. Tror det du skriver betyder oerhört mkt för väldigt många. Man lever upp igen, man ser fram emot matcherna, något man knappt gjorde för några minuter sedan.

    Respekt!

    SvaraRadera
  114. Tjena Tobbe,

    Vad tror du om att flytta upp Ragge på 10:ans postion? Vi behöver nån med tyngd som kan ta emot bollar och hålla fast den... Ragge är inte alltför olik Wernblom till egenskaperna sätt. Som framspelare och målskytt vet man ju inte....

    Vad tror du? Har ni provat det på träning?

    SvaraRadera
  115. Kim
    Adam-Kalle-Risp-Lund
    Gustav
    Sella-Olsson-Sana
    Elmar
    Tobbe

    SvaraRadera
  116. http://fotboll.expressen.se/allsvenskan/1.1955749/blavitt-utbuade-av-fans-pa-traningen

    SvaraRadera
  117. Jag har hängt med er sedan tidigt 80tal och alla år sedan dess har ju inte varit lysande. Men ni kommer alltid tillbaka, se nu bara till att ta en match i taget och håll er kvar i Allsvenskan.

    Det jag tänker på är att ni förmodligen ser på era matcher i efterhand och då tror jag att ni ser själva vad som blir fel, så jag är inte så orolig.

    Tobbe, du har en stor blåvit själ och jag uppskattar mycket att du delar med dig av dina tankar här på bloggen.

    Någon skrev tidigare att spelet kommer om ni bara har kul och det tror jag också. Nu borde väl laget ha lagt det här med förväntningar från alla håll om guld på hyllan, så slappna av, ha roligt och njut av livet.

    SvaraRadera
  118. Det finns så många teorier och jag är säket ute och cykla men tror ändå på detta:

    1. 2007 när vi kanske hade ett lag för mitten av allsvenskan lyckades vi ta SM-guld genom två saker. HÖG PRESS - man såg det tydligt i matchen mot Helsingborg, när de satte press på våra uppspel blev de till inkast, felpass, tokpass mm. Vinn bollen högt och du har nära till målet samt många motståndare som är fel sida bollen.
    2 Rehn/Ohlsson var alldrig nöjda. Det kanske de inte är idag heller men i varje intervju efter en bra match var det alltid något de ville förbättra till nästa match. Idag upplever jag inte alls samma sak utåt (det är möjligt att det är så mot er spelare).

    3 Wernbloom spelar inte i blåvitt. Den nummer 10 roll som skräddasyddes för honom är det ingen spelare som lyckats fylla. Pär försöker men är inte en target, Jakob kämpar bra men lyckas inte riktigt med bollmottagningar och kommer för långt ut på kanterna (men fan vad du kämpar pojkjävel, underbart att se i matchen mot trelle). Kanske ska återgå till en mer 442 uppställning med två djupledslöpande forwads i snabbe Hysén och tunge Eriksson?

    4 Är Hysén för stor för laget? Det ser inte ut som att Tobbe och Pär gå så bra ihop, är Tobbe rädd att någon annan ska göra mål och stjäla hans show?

    5 Sebban är inte vänsterback. Min personlige favorit Sebastian Ericsson är inte vänsterback, vi har sett det förr och mot BP (tror jag att det var) fick vi det bevisat en gång för alla. Sebban är central mittfältare där han kan flytta boll och kriga, möjligen att han kan användas som vänstermittfältare.

    6 Söder är tillbaka, fan vad glad jag var att se honom i matchen mot trelle. För mig som tvivlat om att han ska bli så bra som han varit tidigare är nu övertygade.

    7 Vill inte hänga ut några enskillda spelare men jag tycker inte Hjalmar håller som mittback, lite för många småmisstag som blir stora grejer. Risp/Svensson in tack. Hjalle får gärna spela vänsterback.

    8 Fasta situationer. För slarviga frisparka från både Sella och Hjalle, byt frisparksläggare, låt någon annan testa.

    9 Varför flyttar inte mittbackarna fram vid fasta situationer?

    10 Ragnar Sigurdsson, den enda spelare som skulle kunna ta Wernblooms roll.

    11 Tempot, sämre lag drar ner på tempot så in i hellvete. Ni får fan klaga på dommarna, det är inte ok att svensk fotboll ska bli anklagad för att vara dålig när mycket handla om att dommarna inte kan få ledande laget till att sätta ingån spelet vid fasta situationer. Full fart frammåt Blåvitt!!

    SvaraRadera
  119. sälj gajsarn

    SvaraRadera
  120. Det är för mycket daltande med proffesionella fotbollsspelare i det här landet, det finns tusen och åter tusen killar som skulle göra vad som helst för att byta plats med någon i blåvitts trupp, så sluta gnäll.
    Ragnar, Gurra och alla andra med proffsambitioner som gnäller när egna lagets fans buar,testa och spela såhär dåligt i t.ex Fiorentina eller Napoli, då kommer ni nog inse att vi är ganska så snälla vi blåvittsupportrar trots allt

    SvaraRadera
  121. jag har svaret... förra året spelades alla hemma matcher utom EN i fint/grymt bra väder. vi torskade 2, en mot AIK och en mot hapoel. iår har vädret varit tråkigt och grått.

    SvaraRadera
  122. Hej Tobbe,
    Tack för ditt inlägg och din inbjudan.
    Som pojklagstränare har jag en tanke. Den tanken stavas tillit.
    När alla i laget litar på att övriga spelare gör sitt jobb släpper pressen på individen. Den ena mittbacken måste lita på den andra mittbacken. Anfallaren måste lita på att yttermittfältaren då och då slår det där goa inlägget/djupledsbollen. Ytterbacken måste lita på att målvakten klarar av att hantera bakåtpassningen osv.
    I morgon sitter sonen och jag på D3. Vi lovar att tro på er - så tro på er själva!

    SvaraRadera
  123. Fall hem, ligg lågt, tvinga motståndarna till misstag, ställ om!

    Där har du en lösning tills planerna är bättre Tobbe. Fan inte leka spelförande.

    SvaraRadera
  124. åh, Tobias. du är fan bäst.
    jag har så många gånger den här säsongen tänkt tanken att promenera upp till kamratgården för att ta ett snack med er om vad ni borde ändra på...
    men jag tror jag tar det här istället.

    spelet är det egentligen inget fel på - ni måste bara visa att ni vill. viljan & vinnarlusten & kämparglöden är det som genomsyrar spelet. satsa på att höja självförtroendet inför varje match, för ni spelar inte så här dåligt. ni gör inte det - jag vet det.
    visar ni viljan, som sebban gjort ett par matcher denna säsongen, kommer det att vända. ni kommer kunna fylla ut positionerna ni spelar på vilket jävla lag ni än möter och vilken jävla laguppställning ni än envisas att köra med.

    så ge varandra tillsammans ett helvetes jävla peptalk inför varje match och innan varje träning, och intala varandra att ni fan ska gå ut på planen och köra häcken av er och spela fotboll som ingen tidigare spelat, om ni så ska komma hem halvdöda på kvällen.

    du har rätt, det är läskigt med alla "supportrar" som vänder ryggen nu. man gör inte det.
    jag vet inte hur många gånger tårarna runnit på mig under denna mardrömslikande säsongstart.
    så lyssna på mig, och på alla andra. gå ut på plan imorgon och under resten av säsongen, visa vilka jävla vinnarskallar ni har, håll nollan, gör mål. så ska vi supportrar stötta er, i vått och torrt. antingen i guld-firande eller vid nedflyttning till superettan.

    SvaraRadera
  125. Framåt blåvitt !

    SvaraRadera
  126. Spela för oss som åter står och skriker halsen ur oss imorgon..vi tror på er!!

    allaeanglar

    SvaraRadera
  127. Suveränt allihop, jag sitter och laddar med allt ni har skrivit. Har aldrig tvivlat på att många av er faktiskt ha otroligt många bra förslag.. Det är härligt att se att vi kommer över 100 kommentarer igen. Många som vill hjälpa till..

    Visst är det vårt jobb att fixa detta. Men faktum är att vissa av dom här grejerna som ni ar skrivit har int jag tänkt på i alla fall..
    Angående att sluta skriva här och koncentrera mig mer på spelet. Okej om det e så folk vill ha det..
    Och jag såg att nån tyckte jag hade blivit lite polis. Så är det verkligen inte menat. Jag vill bara att alla ni ska veta hur vi spelare känner och tycker, i med och motgång..
    Sen får ni göra vad ni vill med den infon. Det gäller allt jag skriver.
    Nu är det frukosttime, sen jävlar i havet..
    Om jag inte tar en megalöpning direkt idag, är det för att jag inte vill slå mitt eget rekord i att bli skadad. Haha

    SvaraRadera
  128. Frukost här med. Kaffet doftar ljuvligt från köket... Luktar dessutom seger ;)

    Härligt med ditt bloggande Tobias!

    FRAMÅT BLÅVITT!

    SvaraRadera
  129. Lyssna på TOBBE nu gôbbar!!! Och ge fan i att bua ut dem!

    SvaraRadera
  130. Hej Tobbe!
    Frustrationen som finns hos supportrarna beror minst lika mycket på spelet som på tränarstaben. Vi förstår inte hur Rehn/Olsson tänker, vi förstår inte deras coachning, laguttagning, bortförklaringar. Jag tror att detta är kärnan till frustrationen. Alla dessa tjongbollar bidrar ju också, har vi överhuvudtaget någon spelidé, förutom att slå inlägg från högerkanten in i boxen och tjongbollar från backar/mittfältare?

    Varför får skickliga bollspelare med god passningsteknik stå åt sidan medan vi överbemannar med "brunkare"? Vi får ju ingen bra balans i laget. Ingen kreativitet på mittfältet.
    Bjarnas petning till läktaren känns lite som droppen.

    Jag känner djup resignation.

    SvaraRadera
  131. Vart tog självförtroendet vägen? Ni är så sjukt bra i vanliga fall så visa vart skåpet ska stå idag! Ännu mer vilja vill jag se. Idag ska jag stå och skrika i minst 180 minuter med halsfluss. Detta kommer att gå med enbart vilja, viljan att stötta er. Så idag så kämpar vi tillsammans!

    SvaraRadera
  132. HURRRAAAAAAAAA!!!! Underbart härligt att se idag!!! Ni var fantastiskt värda det, så ha nu bara denna sköna känslan i tankarna framöver och även alla andra goa vinster från förra året med fin och underhållande fotboll så kommer glädjen, känslan och självförtroendet tillbaka för er. Men shit va du skrämdes när du tog dig för knät efter krashen med målvakten...vi höll andan tills du var på gång igen, hoppas det inte blir skräp av det i efterhand - det är lite extra kul när du är med på plan för du för med dig något väldigt positivit bara av den du är. En liten extra eloge till Robin Söder idag som också rörde om ordenligt i grytan och som verkligen fanns på rätt plats hela tiden både för att lägga och ta emot passningar. Vi somnar med ett leednde på läpparna ikväll och vi hoppas att ni alla sover gott och drömmer skönt och bara njuder av känslan.
    Va är det ngn som tycker att du är polis??? och allt vad du skrev, skit i det - var precis som du är, det är underbart att titta på din kämparanda och "svetsarförmåga" inom laget.
    Tack till er alla, verkligen skoj att se idag. Tack också för ert tack mot publiken efter matchen - det uppskattas.
    Vi dyker upp som vanligt nästa match :-)

    SvaraRadera
  133. Tobbe du är grym, vi älskar dig :) du ska göra som du vill, om du vill fortsätta skriva/blogga så självklart gör det Vi gillar att läsa det som du skriver :)
    Tack!!!

    SvaraRadera
  134. ALLA MEDGÅNGSSUPPORTRAR kan dra åt helvete, kvar står vi som älskar, lider med laget när det går dåligt och som känner den totala lyckan och glädjen när det går bra. Blåvit anhängare sedan 1976 då jag var 5 bast...

    SvaraRadera
  135. Här är ett förslag:

    Lägg ner skiten!

    Forza Malmö


    Ps glöm inte pyjamasen ikväll, ha ha ha

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.