2010/04/09

Inför: BK Häcken - IFK Göteborg (U)

INFÖR. I morgon kl 11.00 är det ny match för IFK Göteborgs juniorer då man möter BK Häckens dito på nya Gothia Park Academys konstgräs (karta). För BK Häcken är det säsongspremiär medan Blåvitt gör sin andra match. IFK inledde förra torsdagen borta mot Öis, 1-1.

I IFK Göteborg har man fått tillbaka Johan Lundgren och Jetmir Kurti sen förra matchen. Lundgren har tillfrisknat från sin magsjuka och Kurti har nu fått klartecken att spela igen efter sin mindre operation. Jonathan Azulay är tillbaka från landslagsuppdrag. Däremot saknar man Chris Mbamba som åkte på en knäskada i matchen mot Kinna i måndags. Enligt Eijlert Björkman påminde skadeförfarandet om det som hände Nicklas Carlsson förra året i, där han fick en smäll mot sitt upplyfta ben. Nu kom Mbamba som tur var undan lindrigare än Carlsson, men kommer ändå vara borta 6-8 veckor.

Här är IFK Göteborgs förmodade startelva (klicka på bilden):
Jag skriver "förmodade" för Fredrik Alnäs har känning av en nackspärr och hans medverkan avgörs i morgon bitti. I övrigt önskar man rotera i truppen då ett flertal av de som vanligtvis brukar vara med i startelvan haft mycket matchtid under veckan. Rotation är för övrigt något man strävar efter även i vanliga fall så att så många som möjligt får nödvändig matcherfarenhet.

Förvänta er en match med mycket kamp, mycket prestige och förhoppningsvis också bra spel. Vädret vågar jag inte sia om efter förra veckans totala prognoshaveri. Men om det inte ser förskräckligt ut på himlen när du drar upp rullgardinen imorgon bitti tycker jag du skall masa dig till Gothia Park (gamla Grimbo) och se den yngre versionen av IFK Göteborg. Dessutom är det gratis inträde, bara en sån sak.

BK Häcken - IFK Göteborg
Juniorallsvenskan Elit Södra
Gothia Park Academy, lör 10 april kl. 11.00

12 kommentarer:

  1. Hur är Efe Yildrim? Är han våran nästa Bjärsa, Antonsson, Risp?

    Eller är Azulay före?

    SvaraRadera
  2. Jag tycker nog att Azulay ligger före. Han är uttagen flitigt till landslag och var med på träningsmatcherna på försäsongen. Så långt har inte Efe Yildrim nått riktigt ännu.

    Jag har sett Efe spela en gång, så jag har inte hunnit få några djupare intryck av honom ännu riktigt.

    SvaraRadera
  3. "Vädret vågar jag inte sia om efter förra veckans totala prognoshaveri. Men om det inte ser förskräckligt ut på himlen när du drar upp rullgardinen imorgon bitti tycker jag du skall masa dig till Gothia Park (gamla Grimbo) och se den yngre versionen av IFK Göteborg."

    :D

    Har haft en jäkligt hård vecka och tänkte sova ut i morgon. Vaknar jag vid tio så sticker jag nog ner dock.

    SvaraRadera
  4. På officiella är Fredrik Alnäs borttagen ur startelvan, Robin Alnäs går in i hans ställe och Jesper Brandt tar plats på bänken. Så då verkar nackspärren vara så illa att han inte kan vara med då. Tråkigt.

    Jesper Brandt däremot är en intressant spelare med bra ledaregenskaper. Han håller till på innermittfältet och om jag minns rätt så är han mer av en spelfördelare än grovjobbare. Nu var det visserligen några år sen jag såg honom spela, så han kan ha växt till sig rent fysiskt sen dess.

    SvaraRadera
  5. 18:44: Jag är småbarnsförälder sen hel massa år. För mig är att "sova ut" att få sova en hel natt i sträck och kliva upp vid 8-snåret. ;)

    Man kommer om man kan/hinner/har lust, men jag hoppas du kommer för det brukar vara underhållande möten lokala konkurrenter emellan.

    SvaraRadera
  6. Här kommer ett tips för Er som bor i Stor Stockholm som ska åka till Åtvidabergs FF - IFK Göteborg, lördag 24 april kl 16:00, Kopparvallen.
    Änglarna Sthlm har några platser över till en mycket billig resa.
    Bussen avgår från Gullmarsplan (vid parkeringen) kl 10:00. Endast 200 kr Tur & retur!
    Skicka ett mail till as_resor@anglarna.se där du berättar att du har satt in pengar och vad du har skrivit för namn på överföringen.

    ÄS RESOR

    SvaraRadera
  7. Joel Allansson måste väl vara nästa export till A-laget?

    Egentligen hade jag nog gissat på Lundgren men hade han varit aktuell för A-laget så hade han nog redan varit där.

    SvaraRadera
  8. 21:01: Lundgren var ju med mycket förra året och tränade med A-truppen och satt till och med på bänken under några Allsvenska matcher. Han är ungefär samma spelartyp som Faltsetas, så värvningen av honom petade väl tillbaka Lundgren till juniorlaget antar jag. Sen F kom har Lundgren inte varit med A-truppen i samma utsträckning, vad jag har förstått.

    Joel Allansson har en alldeles utmärkt speluppfattning och bollkontroll och kan mycket väl vara aktuell snart för A-truppen. Det han behöver förbättra för att på riktigt bli aktuell för uppflyttning är det fysiska spelet. I Blåvitt verkar man vara stor och stark om man spelar på innermitt och det är inte Allansson riktigt ännu. Men det går ju att träna upp.

    SvaraRadera
  9. heja mathias

    SvaraRadera
  10. Egenskaperna stor och stark kan ju inte vara viktigare än teknisk och snabb/kvick ? Se på Barcelona som har Xavi, Iniesta, Messi, Bojan m.fl. som inte är större än 1:72. Blåvitts U-trupp har många tekniska och kvicka spelare med bra speluppfattning, bl.a. Joel Allansson, Robin Alnäs och Andreas Peterson

    SvaraRadera
  11. Jahapp, hemkommen. Kom ~20 minuter sent till matchen tyvärr.

    Kändes lite som seniorernas match mot Häcken. I framförallt andra halvlek var det i stort sett bara IFK som skapade någonting, men sen fick Häcken sin enda målchans i andra, och den utnyttjade man.

    Kul att se på dock, framtiden ser faktiskt ganska ljus ut. Fler U-lagsrapporter!

    SvaraRadera
  12. 08:57: Jag la inga värderingar i det där med storleken. Rent historiskt sett så verkar det vara den spelartypen man vill ha centralt i Blåvitt. Däremot vill jag korrigera mitt omdöme om Joel. Idag tog han för sig mycket bra mot motståndarna och vann betydligt fler 50-50-kamper än vad man såg ifjol. Det är bra.

    1-0 till Häcken blev det. IFK hade många många chanser att ta ledningen under 2:a halvlek, men bollen ville inte in. Istället tog BKH ledningen på straff i slutet av matchen.

    Rapport kommer under kvällen.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.