2010/04/30

Sju poäng upp till fjärdeplatsen.

MATCHTANKAR. Egentligen har jag inget att skriva, jag hade massor av saker jag ville ta upp igår direkt efter matchen, istället för att gå hem och låta min besvikelse och ilska rinna över tangentbordet så valde jag att gå ut och äta gott och ta en gravöl med mina inte så fotbollsintresserade vänner.

Robin Söder, 19 år höjde förmodligen den blåvita truppens inställning med lika många procent igår. Lagkapten Selakovic lika så, har skrek och gestikulerade – försökte tända lågan i flera av de släckta spelarna. "Olle", kom in och tände till mittfältet med sin vinnarskalle, det spelar ingen roll om vi ligger under med tio mål, när "Olle" går in i spel spelar han alltid för att vinna och viker sällan ner sig. Men vi får ändå ge Malmö, att igår – så var de det bättre laget.

Spelet fungerar inte – det gjorde det för Malmö.
Vi saknar självförtroende – Malmö sprudlade av självförtroende.
Vi är tvåa på bollen – Malmö var etta och tvåa.
Vi viker ner oss – Malmö stod upp.
Vi saknar en plan B – Malmös spel behöver just nu ingen plan B.

Klacken var grym igår, stämningen hette duga – folk hemma i sofforna satte förmodligen chipsen i halsen och märkte vilket fantastiskt stöd Blåvitt har. Men jag vet inte, varför ni ska envisas om att sjunga ”du ska inte tro det blir sm-guld, ifall inte någon sätter fart”? Det är inte det vi krigar för just nu, just nu krigar vi för överlevnad. Vi försöker hitta tillbaka till något som verkligen fungerar för oss. Vi ligger långt ner i tabellen – inte ens nära en guldpytt. I dagens dystra verklighet så tycker jag att vi borde hålla oss till enkla, starka och inbitna ramsor – som alla kan – där alla kan göra sitt bästa för att hänga med och stötta laget.

Stort, och rätt gjort av spelare och ledarstaben att gå ut på planen igår och tacka publiken för stödet. Jag vet, att om det fortsätter i samma anda med inte ens en skymt av förbättring så kommer publiken eftersom att svika, men jag hoppas att de flesta av oss stannar kvar ändå. För även om det blir kval i år, så kommer jag att stå där – i minusgrader om det så vill sig.

Men som sagt, topp fyra är föreningens mål – och jag hoppas att det fortfarande är det som står kvar.

Det är sju poäng upp till fjärdeplatsen - två vinster, en oavgjord.
Det är sex poäng upp till Gais - två vinster.
Det är fyra poäng upp till Häcken - en vinst, en oavgjord.
Och det är två poäng ner till Råttorna - dit ska vi inte.

Det är inget drömläge, men det fullt görbart. Det här är lag som ska hamna under oss. Det är 21 omgångar kvar, det finns 63 poäng kvar att hämta. Så sluta vik ner er, ställ er upp nu för fan. Det är så mycket gnäll överallt så man blir mörkrädd. Är ni rädda för besvikelse, motgångar och krig kanske ni ska hålla er hemma och spela schack eller heja på något curlinglag istället.

Visst fan måste något göras, men att ni sitter här och gnäller hjälper varken er själva eller laget.

AVGÅ GNÄLLSPIKAR. RIDÅ.

Känner ni fortfarande att ni måste få gnälla? Vänd er då till Klagomålsdivisionen.

52 kommentarer:

 1. två vinster och en oavgjord till 4:de platsen, spelar inte dom andra lagen några matcher? eller är det GAIS matematik?

  SvaraRadera
 2. Exakt problemet är ju att allsvenskan inte står still och låter oss spela några extra matcher.

  Finns ingenting som pekar på att vi kommer ta en enda poäng till före uppehållet.

  Matchen mot aik blir grymt viktig.

  SvaraRadera
 3. Alla matcher är viktiga.
  Alla poäng är viktiga.
  Alla andra lag vinner inte alla sina matcher.

  Gais har väl aldrig varit ett stabilt topp tre lag?
  Häcken? Really? Förlorade mot Gais?

  Sluta vara så trångsynta nu.

  Det är inget drömläge - men det är fullt görbart.

  SvaraRadera
 4. Problemet är väl att vi inte kommer att nå varken fjärde eller sjunde platsen med detta spelet.
  Vi har just nu en mittback som inte vågar gå in i några dueller, och en defensiv mittfältare som hellre avvaktar än smäller på.
  Kan det verkligen vara så sjukt att de redan är klara för andra klubbar och är livrädda för skador?

  Utan en fungerande centrallinje, så kommer vi inte att prestera ett skit. Det är det som är problemet.

  Sedan kan vi älska klubben hur mycket vi vill, men innan det blir en ordentlig förändring i inställningen, så kommer denna kräftgång att fortsätta.

  Det kan inte finnas ngn spelare, förutom möjligtvis Kim och TO, som kan säga att de gjorde sitt bästa igår.
  Är det så att de anser att de gjorde sitt bästa, så blir jag mörkrädd. För då är vi fanimej inte bättre än Öis ens.

  Illa illa...

  /Martin

  SvaraRadera
 5. 11:59: Viktigare än Åtvidabergs-matchen? Eller Malmö-matchen?

  ..
  Med tanke på vilken press spelarna haft på sig hela säsongen i och med den strålande kampanjen "Nästa mästarna" (tack marknadsavdelningen!) och hur de bemästrat pressen så känns det inte som om ett klarläggande om att aik-matchen blir grymt viktig som känns lämpligt. Då blir det lika krampaktigt som vanligt.

  Nej, ta bort pressen helt och hållet från spelarna. Ta bort oket.

  Här är mitt budskap till spelarna:
  DET ÄR SKITSAMMA HUR DET GÅR I FORTSÄTTNINGEN. RESULTATEN ÄR TOTALT OVIKTIGA! DET ÄR SKITSAMMA HUR NI SPELAR OCH VARFÖR!

  Så, vinn nu.

  SvaraRadera
 6. Ida är du allvarlig eller är det ironi?

  Dina "poäng" är rena GAIS-matten. Det är långt ifrån de poängen till de platser du snackar om.

  Det innebär att andra lag måste tappa poäng. Vakna upp ur din drömvärld och inse det som alla andra skribenter verkat inse. Att det måste till förändring om vi inte ska hamna i botten, och att läget är långt ifrån så "bra" och "enkelt" som du försöker få det att låta.

  SvaraRadera
 7. Anonym 12:04 har helt rätt.

  Idas goegoe-matematik är inget värd eftersom vi redan tappat poäng mot BKH, BP, TFF, Åtvid och DIF. Mot vem skall vinna??

  Gustav, Ragge, Hjalmar, Sella, Seb, Lund och Jakob underpresterar i match efter match efter match, de är spelare som hela våren talats om som "landslagsaktuell","proffsaktuella" och "jättetalanger".

  En spelare som Elmar som skulle kunna vara kreativ sitter på läktaren, medan Olsson och Rehn sätter in jordfräsen Faltsetas när vi på en kvart måste göra två mål.

  Upprepar min fråga från igår, vilka kommer applådera spelarna om vi åker ur? Jag gissar på att minst 1000 goegoe-supportrar verkligen gör det...

  SvaraRadera
 8. Berndt:

  Gå och gymma med dig istället ;)

  /Martin

  SvaraRadera
 9. Det här känns 1998 och 2002. Då gick man och väntade på att spelarna skulle vakna och våga. Vi slog något topplag och så trodde man allt skulle vända. Kan det vara så att stämningen inte är på topp? Tänk vad Elmar betydde i guldmatchen, tänk hur gärna Kalle vill spela - laget är katastrofalt formerat och Jonas Olsson är en katastrof och ett hån med sina idiotiska bortförknaringar och sina långbollar.

  Tyvärr tror jag det måste till ett tränarbyte senast till sommaren om spelet inte kommit igång.

  SvaraRadera
 10. brukar inte vara det största fan:et av dina krönikor Ida men bra skrivet idag! stå upp, byter tränare när vinden blåser snålt gör lingongängen, inte blåvitt!

  SvaraRadera
 11. En tanke kring klacken och att alla ska vara med och heja. Det vore trevligt om de som står på klacksektionen, ovanför ståplats börjar behandla oss "där nere" som likvärdiga, istället för att spotta i och på folks öl, läsk och korv. I detta läge handlar det om att få med sig hela arenan och försöka lyfta och bära fram laget till segrar. Inte lägga kraft på att anse sig som en bättre supporter, eller hur ni nu tänker? Bara för att man står en trappa upp.

  SvaraRadera
 12. Bara skrivet!

  SvaraRadera
 13. Det klart det är görbart, men "nästa mästarnas" ambitionsnivå ligger naturligtvis högre än så. Att överhuvudtaget kolla på tabellen känns helt irrelevant, vi måste finna problemets kärna. Skitsamma om vi förlorar mot Mjällby, det enda jag vill se är ett ärligt försök att faktiskt spela fotboll. Man kan en intervju på sportday med Jonas där han beskriver att "det kommer vända, det är bara att köra". Så fan att det kommer, det som krävs är en förändring. Jag är inte rätt man att säga vad det skall vara men förändringen bör gå i linje med att faktikst skaffa sig ett grundspel, något sådant lyser för närvarande med sin frånvaro.

  SvaraRadera
 14. Allt jävla lall om att stötta i alla väder gör mig vansinnig. Varenda kotte kan väl se att det finns ett antal spelare i laget som inte håller allsvensk klass? Varför ska jag uppmuntra spelare som inte håller? DET ÄR INTE EN RÄTTIGHET ATT FÅ SPELA FOTBOLL PÅ ELITNIVÅ. Det gör man om man förtjänar det och gör man inte det får man göra något annat. Precis som vilken annan månniska som helst. Har jag en kille som inte kan lägga in en grundläggande kalkyl i excel på företaget sätter jag väl för fan honom inte i styrelsen!!!! och skulle det ske i alla fall så sitter jag definitivt inte och uppmuntrar dåligt arbete!

  SvaraRadera
 15. Ida lika naiv som vanligt

  SvaraRadera
 16. Undersökning
  Vem är allsvenskans mest underskattade spelare ?
  Den frågan fick allsvenska spelare

  Svaret givet ; Tomas Olsson
  Nu börjar jag bli väldigt trött på att han får komma in lite då och då, oftast i underläge
  En rutinerad, gör alltid sitt jobb
  Det går framåt då han är inne
  han kan det här med sina år

  Alla kunniga vet mer än Rehn/Olsson
  Som igen då har ett tvångsmässigt beteende med frysfack favoriserande, från sina egna forna klubbar

  Jag är förbannad i dag, i går va jag gråtfärdig.

  Klart man måste klaga ....lever ju

  SvaraRadera
 17. Bra skrivet, det finns en jävla gnäll och losermentalitet hos många supportrar i dagens läge som gör en förbannad!

  SvaraRadera
 18. Tänk om Mild köper in Elmander... Vilken vändning vi skulle göra...

  Dröm....

  SvaraRadera
 19. Gott Ida att du har tålamod jag har det inte!Jag har alltid förväntningar att IFK skall ligga i topp! Det är skam för vår älskade föreningen att ligga där de ligger! Återigen Fuck off Olsson/Rehn!

  SvaraRadera
 20. du är ju helt blåst fröken ida

  SvaraRadera
 21. Ett förhandstippat lag fullt med A- och U21 landslagsmän som spelar så uselt och oinspirerat är inte OK. Att säga att Lingon lagen byter tränare är ju skitsnack. Tror ni verkligen att Pep Guardiola had fått vara kvar i Barcelona om Barca hade spelat uselt och legat strax över kval och snittat under 1 poäng per match. Han hade fått kicken, det är ändå en tränare som vann allt som han kunde förra året. Varför skall vi inte ha krav på Rehn/Olsson avgång? Vi är en storklubb i svenska mått mätt iallefal, deta är inte acceptabelt. Eller?

  SvaraRadera
 22. alltså lägg ner påhoppen mot ida nu alla har helt klart olika uppfattning om hur problemet ska lösas och vilka problem vi har. Att ida skulle vara korkad eller naiv är ju bara idiotiska kommentarer, hon är inte den enda som väljer att inte gnälla sig trött som någon barnrumpa som inte vet bättre.

  det blir inget guld i år men vi kommer då fan inte att åka ner i superettan heller. tränarna vet självklart att det finns ett tydligt problem i spelet, men varför ska de berätta öppenhjärtat om det i media? fuck media och åk upp till kamratgården så får ni höra snacket där och sluta läs och tro allt ni läser på aftonbladet och sportsday.

  stå på dig ida.

  SvaraRadera
 23. Jag gnäller och beklagar mig över hur dåligt det går, men jag skulle aldrig sluta gå på matcherna för det. Har man hängt med sen 80-talet krävs det mer än så här för att svika. Det enda som jag kan komma att tänka på nu som kanske skulle kunna få mig att stanna hemma är ifall ledningen köper in brassar eller liknande så kallade underverk. Då luktar det ren desperation och sänder helt fel signaler till vår ungdomsverksamhet.

  Och kom nu inte och påstå att det har med hudfärg att göra, för då börjar det växa mossa på din rygg.

  SvaraRadera
 24. Hej alla flitiga kommenterare.

  Såhär ligger det till, ingenstans i texten skriver jag att jag är nöjd med spelet, ingenstans skriver jag att jag tycker att tränarduon/trippeln gör rätt i sina val att bänka Kalle eller Elmar.

  Jag sitter inte på rosa moln och tror att allt kommer att lösa sig. Jag vill också se förändringar. Jag skriver till och med i texten en jämförelse mellan oss och Malmö från gårdagens match. Där har ni vad jag tycker. Men vad jag får ut av att sitta och skriva långa hatiska inlägg om hur dåligt det går och vilka jag vill sparka och vilka jag vill ta in i föreningen? Svar: Absolut INGENTING.

  Jag tror knappast att Mild läser BaraBen varje dag och än mindre att han sitter och försöker hitta lösningar i kommentarerna, allra helst om det bara står "AVGÅ ALLA".

  Så ta er samman nu, det här är mitt sätt att hantera "krisen", det jag tycker att ni ska göra är kanske, ja kanske gå ut i skogen och skrika och skalla ett träd.

  SvaraRadera
 25. Bra Skrivet Ida! Läget är inget vidare just nu men jag tror att bästa medicinen är att stötta så gott vi kan! Våga tro att det folket vi har i klubben nu, klarar av att vända detta, det förtroendet tycker iaf jag att de är värda!

  De har presterat förut och de kan prestera igen. Forza Blåvitt!

  SvaraRadera
 26. Härligt försök att vara positiv där!

  Min gissning är att ni ligger 12 poäng efter GAIS när derbyt är spelat.

  SvaraRadera
 27. Vet inte vilken skola du gått i IDA!
  Men att kritisera och kräva av en stor klubb är inte att klaga...eller vara hatisk

  Herregud 900 för en vuxen o 2 barn med tillbehör för en match
  Vill man betala nu för att se detta spektakel , skulle inte tro detta

  Gör som Helsingborg rea ut biljetterna för 99 kr så blir det full på arenan..

  Överpriser ska inte tas ut för skitfotboll , det är ett som är klart

  Frågar man mig så är det inte värt mer än att det skulle vara fri entre då man presterar korpfotboll

  Blåvitt är mitt lag sen barnsben , men för den delen har jag rätt att ha min åsikt och dom flesta delar den med mig
  Det suger vi vill ha förändringar!

  Sen vill jag skita i dina totalt ointressanta krönikor här

  Du skriver om saker du inte ens sett eller upplevt , men du är jävligt snabb på att klanka ner för att man vill att sitt lag ska prestera mer än vad dom gör just nu

  Ahhhhh!

  SvaraRadera
 28. Fortsätter tränarna/spelarna/klubben så här så spelar vi i Superetten nästa år.
  Vändingen kommer inte att komma med det spelet och attityden som visas på planen. Spelar ingen roll hur bra man är på träning det är match som gäller. Undrar vad alla de andra i truppen tycker och tänker när det nästan är samma spelare som underpresterar match efter match?
  Och ja, Blåvitt skall alltid vara ett topplag, år efter år.
  Just nu är vi ett bottenlag och det kan bli mycket, mycket värre.
  Kräver förändning NU!

  SvaraRadera
 29. Gbg Angel.

  Vart någonstans i texten skriver jag att vi/ni inte får har synpunkter? Snälla berätta för mig, för jag måste ha missat det. Men allt jävla gnäll - helt oberättigat gnäll om att avgå avgå och "jag klipper mitt årskort" kan dra åt helvete.

  Okej, du är tydligen mer värd än mig som supporter, du är äldre och har minsann hållt längre på blåvitt än mig av naturliga skäl. Lägg ner nu va.

  Sen skrev jag inte att alla som inte går på matcherna kan dra åt helvete, jag skrev till och med att jag förstår att publiken kommer att svika om det inte händer något - men jag HOPPAS att de flesta stannar kvar.

  Läs inte mina ointressanta krönikor då, så slipper jag dina ointressanta påhopp till kommentarer.

  Och att jag skriver om saker jag inte har upplevt, hur kommer det sig att det är förbjudet? det är väl jävligt självklart att jag inte såg Glenn Hysén live på sin stohetstid i Blåvitt, av också ganska naturliga skäl, eftersom att jag inte var född då. Men på senare tid har det kommit diverse "film" "tv" "youtube" och berättelser av blåvita i min familj som minsann var med på den tiden.

  Ta gärna och konfrontera mig om du ser mig, så får jag se vem du är som tror dig vara mer värd än mig som supporter till blåvitt.

  SvaraRadera
 30. AVGÅ GNÄLLSPIKAR. RIDÅ.
  Känner ni fortfarande att ni måste få gnälla? Vänd er då till Klagomålsdivisionen.

  Vad anser du om detta ?
  Din egen skrift

  Nu är jag inte ensam om att tycka du är okunnig och man vill nog inte att du ska skriva om tex Spelare du inte ens har sett spela , mer än på film

  Sen får du gärna vara supporter om du vill, notera att jag INTE sa att du inte kan va supporter
  Big skillnad!

  Men fotboll det kan du inte .

  SvaraRadera
 31. Ggb Angel.

  Tydligen så känner du ju mig bättre än jag själv gör. Jag kan ingenting om fotboll, helt rätt. För du vet ju exakt vad jag har gjort i mitt liv och hur det har sett ut.

  Så det du säger är att man inte ska skriva något om människor man inte har sett live? Ta dig samman nu, det du säger rent krasst är med andra ord att när sista generationen som såg UEFA vinsten dör, då ska det aldrig mer pratas eller skrivas om det?

  För din skull, ska jag sluta skriva på BaraBen, för tydligen så är det ju du som vet bäst och de flesta håller ju tydligen med dig. Så jag föreslår att du tar min plats som skribent på bloggen som jag verkligen, enligt dina ord, har misskött katastrofalt.

  AVGÅ ida! Ja, äntligen alla ni som har skrivit så - nu tar jag tag i saken. För din skull "Gbg Angel".

  SvaraRadera
 32. Så sött*

  SvaraRadera
 33. Ida.Du verkar vara novisen vid spisen...Skönt att slippa dig ..Det räckte att du skrev att Sella inte va en bra lagkapten bland annan smörja du har skrivit.Tydligen är det bara du som får ha känslor för Blåvitt..hej då ..

  SvaraRadera
 34. Det handlar inte om att man är en gnällspik. Det handlar om att många av oss är frustrerade över brist på spelidé, märkliga laguttagningar, synen på hur fotboll skall spelas och tränarnas brist på taktiskt kunnande och nya idéer som kan utveckla laget.
  Vi som ser alla dessa brister har svårt att tro att allting bara rättar till sig av sig självt och att vi helt plötsligt spelar som ett topplag igen.
  Vi tror att det behövs förändringar och när inte klubben inser detta så kan vi inte bara sitta still i båten och låtsas som ingenting.
  Vi måste få avreagera oss, det är det som är engagemang, vi vill ju att Blåvitt skall vara ett topplag och vi vill kunna känna att vi har en organisation kring laget som vet vad som krävs, och det anser vi inte att vi har nu.

  SvaraRadera
 35. GBG Angel:
  Skönt att kunna vara så tuff när du kan gömma dig bakom den anonymitet internet erbjuder, eller hur?

  Eftersom du kommenterar flitigt och uppenbarligen kan uttrycka dig i skrift, så kan du väl ta till dig Idas inbjudan till att ta över hennes stafettpinne och börja skriva inlägg?

  SvaraRadera
 36. Ja vad säger man...gais matematik!

  Det är ju kul att du är positiv för det är inte jag. Jag har gått runt hela dagen på jobbet och analyserat med mina blåvita arbetskamrater. De flesta har gett upp.
  De tror inte på SteReO eller på Håkan Mild. De tror att vi sjunker som en sten-att vi gör en Gnaget.
  Vi är många som mår dåligt nu. Vi är många som vill se förändring.Detta är passion, detta är livet...KOM IGEN NU BLÅVITT!VINN FÖR OSS!

  /Kålltorp

  SvaraRadera
 37. SKITKRÖNIKA, lite jävla relevans får det väl vara...

  SvaraRadera
 38. GBG Angel:
  Skönt att kunna vara så tuff när du kan gömma dig bakom den anonymitet internet erbjuder, eller hur?

  Eftersom du kommenterar flitigt och uppenbarligen kan uttrycka dig i skrift, så kan du väl ta till dig Idas inbjudan till att ta över hennes stafettpinne och börja skriva inlägg?

  30/4/10 15:37

  ******************************
  Så anonym är jag inte , jag skriver under ett o samma namn
  Sen finns det dom som vet vem jag är .
  Ingen nämnd ingen glömd!

  Och nej jag ska inte ta någon stafettpinne och skriva här
  För jag är inte tillräckligt bra
  Bara Ben har hög kvalitet på dom flesta av sina krönikörer, där platsar inte jag helt enkelt

  Sen om någon tar åt sig av konstruktiv kritik , kan jag bara beklaga!

  SvaraRadera
 39. Att publicera en sådan här krönika är en sak, respekterar IDA fullt ut för sina åsikter, men att inte kunna ta en massiv storm mot den är katastrofalt.

  95% av alla vi Änglar har tröttnat nu, det är tamigfan dags att det händer något.

  SvaraRadera
 40. Håller med om att klacken inte behöver sjunga "du ska inte tro de bli SM-Guld" Man ser många som står runt oss i klacken som aldrig hört ramsor som den. Okej den e ju knappast ny men alla står inte varje match i klacken och skriker sig hes. Tycker defenetivt att vi ska köra "lätta" ramsor så ALLA kan sjunga med!
  De e nu dom behöver oss, de e nu de gäller!
  I från bastun hörs ett rop!

  SvaraRadera
 41. Som vanligt, kass krönika...

  SvaraRadera
 42. Vågar man ens skriva något?2010-04-30 16:39

  Anonym 16:31/ Nu vet jag inte om jag missförstod dig? Jag respekterar också IDAs åsikter, jag delar dom inte men jag respekterar henne som rätt ensam tjej i ett väldigt mansdominerat segment.

  Jag tror visst att hon tål att det stormar i kommentarerna på hennes ofta väldigt "sticka ut hakan"-inlägg. Men jag förstår också att hon vill gå till svars för personliga påhopp som görs mot henne. t ex "lämna ut ida till firman" vad fan? är ni helt förvridna i skallen gubbar eller? Och varför saxar inte bara ben?

  SvaraRadera
 43. Skärpning i kommentarerna. Alla är varmt välkomna att kritisera texten och ha fria åsikter om inlägget, men rena personangrepp som är helt orelevanta hanteras av saxen i vanlig ordning.

  SvaraRadera
 44. Blåvitts situation är Idas fel!

  Det luktar taskig uppfostran och iq snigel om ganska många kommentarer.

  Jag gillade, ditt inlägg Ida, exakt vad jag behövde en dag som denna.

  Gbg Angel, om du får din önskan igenom så hoppas jag innerligt att du slutar skriva kommentarer, du framstår som både okunnig och oskön.

  SvaraRadera
 45. Peddape sa...
  Gbg Angel, om du får din önskan igenom så hoppas jag innerligt att du slutar skriva kommentarer, du framstår som både okunnig och oskön.

  30/4/10 17:04
  **********************************
  Håll dig till ämnet så kanske även du blir seriös i din framtoning
  Kritik får alla tåla
  Dessutom far du ut med skitprat

  Önska vad då?
  var ser du det?
  Hitta inte på en massa lullull är du vänlig

  SvaraRadera
 46. Är du seriös när du menar att klacken var bra? Det var ju absolut den sämsta insatsen på läktaren på länge. Och ni som går och ställer er på klackläktaren och inte sjunger kan ju ta och köpa biljett till sittplats eller stanna hemma nästa gång.

  SvaraRadera
 47. Ida Marie Henriksson.

  Jag stör mig på människor som sitter och skakar av ilska och frustration över internet. Jag stör mig självklart ännu mer när jag inser att den personen i detta fall är jag, och har varit jag, varje gång jag läst en krönika av dig.

  Jag är själv tjej, och tycker absolut inte att du ska ta åt dig av kritiken om att tjejer varken kan eller förstår sig på fotboll - det vet både och jag att vi kan.

  Men det är något så fruktansvärt "tjejigt" och förlöjligande över dina krönikor. Du drar paralleller med vulkanutbrott och dylikt, som inte passar in i sammanhanget.

  Vi tjejer älskar att överanalysera saker, men du har förmågan att göra det på ett sätt som får mig att vilja spy.

  Jag kan bara hoppas att du en dag tar dig samman och på riktigt lär dig att förstå fotboll innan du yttrar dig - du gör det lite för ofta.

  Och ja, jag kan inte heller analysera fotboll i minsta detalj. Och ja, jag skriver absolut inte felfritt. Och ja, folk stör sig på den här texten.

  Just därför låter jag bli - det borde du med göra.

  SvaraRadera
 48. Tillhör den äldre generationen som t.o.m. var med i Hamburg 1982. Uppskattar att en ung tjej som dig Ida visar sånt härligt engagemang. Det enda jag reagerar för är du brinner baklänges så fort du får minsta mothugg. Du uppmanar folk som inget annat vill än att Blåvitt ska va ett topplag att stanna hemma och inte gnälla. Du är farligt ute, det är många som kanske väljer att stanna hemma och då är det bara vi c:a 5000 som har årskort som går på matcherna. Då har jag räknat bort företagsbiljetterna, för där finns bara de som blir bjudna och knappast är så jävla intresserade av annat än alkohol.

  SvaraRadera
 49. [Nu är det slut på dumheterna i den här tråden. Mvh Agaton Sax.]

  SvaraRadera
 50. Göteborg19042010-04-30 19:57

  Ida, vad faan är det du försöker säga? Jag är förmodligen trög men jag fattar inte. Varför är det inte rätt att gnälla? Är det så att jag missköter mitt arbete så kommer någon tillslut att reagera och jag får sparken. Så är det nu. Vi som kunder håller på att reagera och tappa tålamodet. Vi påverkar de som skall fatta beslut om att något måste hända. Vad är problemet med det? Skall man inte ställa de kraven på den klubb som har ambitioner att vara bäst i Sverige och ett etablerat europalag? Reagerar man inte när något är uppenbart åt helvete så kommer man att bli ett etablerat mittenlag och det ställer inte jag upp på.

  SvaraRadera
 51. Hoppas "Gbg Angel" Skaffar sig ett liv utanför kommentarsfälten snart. Annars häller jag en öl över dig på nästa match. Lite för mkt barhäng på ullevi på den pojken.

  SvaraRadera
 52. Ida M Henriksson... Vem fan är du? Gå du ut med dina "icke så fotbollsintresserade vänner" och prata om att inte gnälla. Jag har följt blåvitt i snart 20 år, ibland rinner det över. Jag hade t.ex. inte orkat gå ut med "icke så fotbollsintresserade vänner" för jag är inte något trevligt sällskap när vi förlorat mot Mff med 0-2 och är nära att ramla under strecket. Vissa av oss klarar inte av att släppa det. Visst vet jag att det är sjukt att bry sig så mycket. För vissa är det inte så viktigt med fotboll men för vissa av är det viktigt som fan. Att du kan släppa det och gå ut och äta gott och ha trevligt i det läget är bara att grattulera. Håll det på den nivån så slipper du mycket skit. Men låt folk som jag som ligger och spyr dagen efter förlusten mot gnaget vara gnälliga. Jag kommer vara där resten av säsongen också. Om jag kommer att gnälla eller vara glad beror på vad som händer på plan. Jag kommer hålla på blåvitt om 20 år också. Får se om du är kvar på läktaren då eller om du som många andra försvinner om nåt år...

  PS, en av ramsorna alla borde känna till är väl just den du nämner den har funnits längre än de flesta andra som sjung så GNÄLL INTE! DS

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.