2010/04/20

Det gröna fältets schack

ANALYS. En av de stora tjusningarna med idrott, och kanske fotboll i synnerhet, är att det är så förbannat små detaljer som avgör om du står som vinnare eller förlorare. Fram till Ante Covics utvisning i söndags var jag mer eller mindre övertygad om att Blåvitt skulle inkassera ytterligare en förlust. Så långt var Elfsborg det bättre laget och med ett så snabbt mål i baken kändes de blåvita små, ängsliga, ja snudd på desperata.

Utan Covics utvisning hade vi förlorat.
Nu blev han dock utvisad och årets mest efterlängtade seger var ett faktum.

Det är dock inte de tre poängen som är viktigast av allt utan den psykologiska synergieffekten som medföljer.

Plötsligt pratas det om Blåvitt i positiva ordalag igen.
Fansen sjunger och bidrar till den fantastiska stämningen som präglade laget ifjol.
Söder gör mål igen.
Hjalmar prickar in en suveränt slagen frispark.
Hysén gör inte mål men han skriver på ett nytt kontrakt dagarna efteråt.

Vid en förlust hade ovan nämnda rubriker med enkelhet glömts bort och tidningarna hade uppmärksammat den inkastade ölmuggen istället, eller varför inte printat upp krisrubrikerna i ytterligare en fetare fontstorlek.

Små marginaler var det.

Nu kommer förhoppningsvis killarna kunna träna i lugn och ro den närmaste tiden utan att snillen vandrar upp och buar ut dem. Det tråkiga med den historian är ju tragiskt nog att de troligtvis sitter hemma och tar åt sig äran för att de vann matchen efter deras protest.
Samma läge i Stockholm där AIK kör över Kalmar dagarna efter att några inbitna ”supporters” markerat sitt missnöje under en träning.

Nu känns det ju dock lite halvviktigt att förvalta den här segern till en positiv trend. Förlust mot Åtvidaberg, ja då är inte segern mot Elfsborg värd ett skit. Dagarna efter kommer Malmö på besök, där får vi den stora värdemätaren.

Där ska vi visa fotbollssverige att vi är tillbaka igen!

23 kommentarer:

  1. Jesper Blomqvists Mustasch2010-04-20 11:17

    Gött att vi vann!

    Spelet är dock fortfarande väldigt dåligt. Ellos med en man mindre började andra halvlek med att pressa oss. Märks att självförtroendet hos killarna är borta.

    Hjalmar hade väldigt många lägen att snabbt spela vidare bollen till Seb eller Gustav som kom och mötte utan bevakning, men slog istället långt varje gång! Och varken Seb eller Gustav visade att de ville ha bollen trots att de var rena.

    Där ska Seb och Gustav säga till Hjalmar att titta upp och spela dem. Killarna visade ingenting!

    När TO kom in ville han ha boll och fick det också. Gustav blev tryggare med TO där. Tyvärr blev det bara 3-4 passningar innan den långa bollen kom igen.

    Nu får SteReO se till att träna passningsspel med grabbarna.
    Tänkte på det i slutet när killarna rullade runt bollen inom laget samtidigt som Ellos inte orkade pressa att det var bra träning för killarna. Även om det är en falsk känsla av att kunna rulla boll måste det ha kännts väldigt skönt att för en gångs skull avslappnat bara rulla runt bollen.

    Inställningen saknas också fortfarande. Hoppas den kommer nu tillsammans med bättre spel.

    SvaraRadera
  2. "Utan Covics utvisning hade vi förlorat"

    Kalla det inte analys om du ska spekulera ;) Annars är jag helt och hållet med dig!

    SvaraRadera
  3. Ett konstaterande i analysen... Eller nja, du har rätt;)

    SvaraRadera
  4. Kan du/ni inte bara släppa det här med träningen nu eller? Enligt säkra källor så var de inte bara negativa känslor inom truppen, bla bärkroth tyckte det var helt rätt och dem orden kom direkt från han.

    Så snälla du släpp det...

    SvaraRadera
  5. Såklart vi inte skall älta det i evigheter men inte faen skall vi bara glömma det, såna jävla fasoner skall bara inte förekomma uppe vid Kamratgården punkt slut. Och om nu någon spelare tyckte det var befogat, så är det sammanfattningsvis alltid dålig publicitet. Väldigt bra sammanfattat i denna skrivning, läs o dra korrekt slutsats.'
    http://markushankins.blogspot.com/

    SvaraRadera
  6. En som inte buar på träning2010-04-20 12:17

    Scally/ Med tanke på att en hel rad av våra största stjärnor idiotförklarade buandet på träning blir det lätt löjligt att du ska försöka få det till att det inte var speciellt irriterande för dem...

    SvaraRadera
  7. Franky: Vad du anser var korrekt slutsats skiter jag fullständigt i. Jag har min åsikt vad som är rätt, sen tror jag knappast att någon som var uppe på kamratgården i lördags bryr sig om att du inte tycker det får förekomma vad jag vill kalla missnöjes yttringar mot lagets prestationer. Sen Hankins blogg avstår jag helst att läsa.

    Tack för mig i diskussionen...!

    SvaraRadera
  8. Scally: gå heja på Aik istället där sådan skit hör hemma!

    SvaraRadera
  9. Scally:
    Antar att du var en av de som var på kamratgården och gjorde bort sig? Patetiskt i min mening, sen att Bärkroth säger något annat kan bero på hans ringa ålder. Visst får du har din åsikt men det verkar som du tog åt dig av det som skrevs annars hade du inte poängterat det.
    Undrar när dessa individer som förstör för fotbollen skall inse att det är bara de i den lilla grupp med osäkra människor de har runt sig som tycker det är coolt att slåss, ropa könsord, kasta in grejer, helt enkelt att göra sig till åtlöje!

    //K.V

    SvaraRadera
  10. "sen tror jag knappast att någon som var uppe på kamratgården i lördags bryr sig om att du inte tycker det får förekomma vad jag vill kalla missnöjes yttringar mot lagets prestationer."

    Hoppsan då, så den kritik på vissa beteenden som framförts av andra som var på plats skall bara tas som rena o skära lögner då? Och nu talar jag inte om Media som kan få en fjäder till att bli en Mammut.

    SvaraRadera
  11. Scally du har nu fått känna på hur det är att bli verbalt utbuad. Visst är det kul ? Känner du dig starkare och mer accepterad nu ?

    Tror du att en utbuad spelare känner en glädje med fansen eller "där fick ni" känsla efter en vinst. Tror du risken ökar eller minskar nästa gång det är dags för kontraktskrivning att han går som Bossman ?

    Om vi inte är lojala mot spelarna varför skall dom vara lojala mot oss ?

    SvaraRadera
  12. Dom går på order skulle jag tippa på
    Tränarna säger långa bollar ,då blir det så

    Spelet har gått hem innan nu kör man samma
    Att 4-4-2 ställs upp är inte riktigt korrekt ,understöd kallar jag Jakob!
    Men ett stabilt blåvitt det är oklart ännu, även om det gick bra sist!
    Och det behövde killarna , absolut

    Hysse är en kille som säkert lyfter laget också.

    Jag älskar ju fotboll men vill gärna se ett bra passningsspel emellanåt...

    Och JO buandet på kamratgården kan tas upp ,och bara avsky
    Fy fan o läsa blåvitts supportrar .
    Ni är ju för fan en blindtarm då ni agerar så
    Vi vill inte ha sån skit emot spelare sina egna eller nåt annat tjafs från medgångs nissarna

    I alla fall BLÅVITT GOOOOOOOO!

    SvaraRadera
  13. jag var där och jag ångrar ingenting. Skiter fullständigt vad ni tycker och inte tycker.Ni kan gå o kolla på svennebanan hockey om det inte passar. Om blåvitt åker ur så tycker ni det e ok. om dom inte kämpar så tycker ni det e ok. Nu fick dom lite kniven mot strupen och plötsligt så vinner dom och kämpar. mvh grabbarna på L3

    SvaraRadera
  14. Nog många som tycker det skulle vara ok om blåvitt skulle åka ur. Fan att ni inte gick upp och buade redan efter andra matchen, då hade vi ju krigat i toppen

    SvaraRadera
  15. Anonym 13:12
    Om du inte bryr dig om vad vi tycker varför svarar du då ?

    Vi bryr oss om vad du tycker, vi tror bara att du har fel. Det finns ingen som stödjer IFK som tycker det är ok om dom åker ner så det är ett skenargument. Vi är många som är beredda att ge laget konstruktiv kritik, men det är en jävla skillnad mot att bua.

    SvaraRadera
  16. Anonym 13:12/ Du är ju rolig, du tror på fullt allvar att det var du och inte Stefan Rehn som fick dem att tagga till inför matchen och höja sig? Kul. Svennebanan är man mer än gärna om motsatsen är en dum huligan.

    SvaraRadera
  17. Jag håller med om att det är små detaljer. Om Ragge hade satt straffen mot Häcken kanske vi aldrig hade hamnat i den negativa spiralen. Nu hoppas vi att självförtroendet efter 5-1 återvänder. För visst behövs det ännu bättre spel än det mot ett ihåligt Ellos om vi ska marschera mot toppen.

    För övrigt: Jag har nog aldrig sett Hjalmar så långt upp i på vänsterkanten som i söndags. Det var underbart att se, jag fick flashbacks från Ozzie´s tid! Det är så Hjalle ska spela, programmera in det i skallen på honom.

    SvaraRadera
  18. Anonym 13:12
    Är väl inte ditt/ert beteende och förtäckta hot om våld som gjorde att de vann.
    Och innan du ens visste vad BlåVitt var så stod jag vecka ut o in och stöttade laget när de låg i dåvarande div 1. Så kom inte och tala om för mig vart jag kan ta vägen om det inte passar.
    Det är ju inte grabbarna på L3 som är basen för det BlåVita supporterskapet, om vi övriga skulle dra så skulle det allt bli jävligt tomt på GU framöver.

    SvaraRadera
  19. 100-150 huliganer tror att "de är Blåvitt", hur många av dessa är ens medlemmar i IFK? Clownvarning på dessa uttalanden.

    SvaraRadera
  20. Vinsten var helt och hållet bu effektens förtjänst, så enkelt är det pojkar.

    SvaraRadera
  21. Jag tror ja döör ha ha ni e såå sjukt tråkiga små mäniskor asså.

    Från en som va på plats . Vi tar självklart inte åt oss äran att grabbarna tog en skallp mot ellos . Vi visade vårat miss nöje med deras spel ide och de gjorde vi på platts vi gömmer oss inte i massan å skriker från läktar plats ( enbart) . och för er som tror att de va förtäkta hot med i bilden kan ja bara skratta . många av grabbarna har en ganska tajt relation med många av spelarna på ett eller annt sätt privat så skulel de nu va så att någon skulle va så dum att hota sin egna spelare behöver man ju inte göra de framför media . De sjöngs sånger och hyllades där uppe på kamratgården de gjordes allt men helt plöttsligt så ska alla tro på vad de står i en kvälls blaska ! ? gör ni alltid de eller? . sluta nu slå er själva för bröstet vi gjorde de vi tycktre va nödvändigt och vi gjorde de genom att hylla en sorts spel å risa en annan . Å sedan väver självklart någon på baraben vidare på de för de ger reaktioner och träffar även på deras hemsida . kan bara le åt er , skål på er bröder FÖR DE E VI SOM E IFK

    SvaraRadera
  22. Jag brukar se IFK´s träningar ofta, brukar vara trevligt att se förberedelserna inför match. Denna gång var det en annan stämning på KG. De äldre falangen skrek mest hotfulla saker för att sen gå bakom Ultras o gömma sig. Att det applåderades också håller jag med om, men det var väldigt väldigt lite och lätträknade sekunder och var mest där för att markera vad dom syftade på. Mest hånfullt alltså. Hela jävla aktionen gick ut på att få ur sig ett hat mot ett visst spel. Ingen stöttning eller peppning alls.
    Jag hatar den falangen för det och kommer aldrig se dom som fans till Blåvitt. Aldrig.
    Och när dom lämnade KG skrek dom hotfulla saker till truppen typ -Att nu är det bäst att ni skärper er imorrn! osv.
    Hade jag känt att det gick att prata med dom hade jag sagt ifrån, men känns lönlöst.
    Sen om media frossade i detta är sorgligt för IFK, men i det stora hela så var det sanning tyvärr.

    Så var det, oputsat och inte förvrängt.

    SvaraRadera
  23. Pat the Cat2010-04-20 17:57

    Jesper Blomqvists Mustasch:

    Såg en intervju med Stefan Rehn (Fan-TV) och det är ganska klart att det är en uttalad taktik att slå långt så som planen ser ut nu. Kan till viss del förstå det men det är ju synd att det är förbannat tråkigt att se på samtidigt som man också lämnar matchen lite åt slumpen... och den har fan inte varit med oss (förutom mot Elfsborg).

    Håller heller inte riktigt med dig om att Elfsborg var bättre fram till utvisningen. Kände att, trots Elfsborgs ledningsmål, att hela laget var mer rejält i närkamperna och att de skulle fixa det. Men det kanske bara var en sådan där go' känsla man kan få iofs. Däremot var de i inledningen av andra (innan 3-1) riktigt dåliga och såg lite ängsliga ut.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.