2010/04/16

Inför: IFK Göteborg - Helsingborgs IF (U)

INFÖR. Det var en tung förlust att smälta efter Trelleborg igår. Egentligen vill man bara rycka på axlarna och gå vidare, men det är svårt att bara förtränga att det går så uselt för A-laget. En hjälp att läka det allsvenska såret kan vara att se juniorerna spela. Ikväll är det ny match i Juniorallsvenskan Elit Södra. IFK Göteborg tar emot Helsingborgs IF på Lemmingvallen med avspark kl 18.30.

Under veckan har man nött extra mycket avslut och anfallsspel. Det var där man brast i senaste matchen mot BK Häcken där man trots spelövertag och flera riktigt bra målchanser inte lyckades förvalta något av alla lägen. Istället tog Häcken ledningen i slutet av matchen på straff sedan Efe Yildirim räddat på mållinjen med handen.

I Blåvitt är Chris Mbamba och Alexander Berntsson skadade. Mbamba har en knäledsskada som kommer hålla honom borta några veckor till och Berntsson har problem med ett ledband i vristen. Lawal Ismail, förvärvet från Nigeria, är snart redo för tävlingsdebut efter skada men kommer inte spela denna matchen. Han är däremot tillgänglig mot Elfsborg om en vecka. Efe Yildirim är avstängd efter sin handsutvisning mot Häcken.

IFK Göteborg kommer ställa upp med följande startelva:
Helsingborgs IF var ett topplag i fjol och har inlett bra med en 3-0-seger mot IF Elfsborg. Därför blir detta en rätt så bra värdemätare över var IFK Göteborgs juniorer står nånstans. Min förhoppning är att man lyckas återupprepa andra halvleks spel mot Häcken med den skillnaden att man denna gången får in bollen då, så klart.

IFK Göteborg - Helsingborgs IF
Juniorallsvenskan Elit Södra
Lemmingvallen, ikväll kl 18.30

******************************************

Till sist en nyhet som till viss del berör A-laget. Kamal Mustafa skall börja träna efter sin skada med U-truppen under nästa vecka. Tanken är att han på den vägen på sikt skall komma upp i matchtempo och sedan åter slussas in i A-truppens verksamhet om allt förlöper som det skall. Beräknad matchdebut blir mot Elfsborgs juniorer om en vecka.

11 kommentarer:

  1. Mittbackar igen:

    Jag är Väldigt orolig hur det ser ut i framtiden för mittbacksjuniorer.

    Jag menar, Azulay är den främsta junisen som är mittback. Dock ryktades han ju var på väg bort eftersom han var "för dålig".

    Syftar på att det ser inte särskilt lovande ut om man måste sätta Högerbacken David J som innerback..

    SvaraRadera
  2. 12:20: Med Efe Yildirim och Alexander Berntsson indisponibla anser man att David Johansson är bästa alternativet för den positionen idag. Eijlert Björkman var väldigt nöjd med Davids insats mot Öis häromsistens.

    Övriga mittbackar i truppen är Tobias Bratt och Nikola Zivanovic (och kanske nån mer), men de tillhör de yngre spelarna så de får först och främst rikta in sig på inhopp till en början.

    Personligen gillar jag Davids offensiva högerbacksspel som man nu går miste om. Samtidigt var Pedram Talebi helt OK mot Häcken så helt fel är inte denna lösningen tycker jag.

    SvaraRadera
  3. JagheterinteGlenn2010-04-16 13:52

    Olof, vilka spelare i juniorlaget tror du vi kanske kan få se göra inhopp i allsvenskan i år?

    SvaraRadera
  4. InteGlenn: I dagsläget inte så många. Skulle kanske vara Kamal om han kommer upp i trim. Det är alltför turbulent i A-laget för att det skall vara värt att släppa in en oerfaren junior just nu.

    På sikt kan det säkert bli aktuellt med någon. Störst chans tror jag Joel Allansson har att få debutera. Han är en spelartyp som inte riktigt finns i A-truppen där främsta egenskaperna är spelsinnet och bollkontrollen. I höstas tyckte jag att han vägde lite lätt, men han verkar ha biffat till sig under vintern för han tar för sig på ett helt annat sätt i kamperna numera. Det framsteget ökar chansen för debut i tuffare sammanhang, tror jag.

    SvaraRadera
  5. JagheterinteGlenn2010-04-16 17:00

    Okej. Tack för svaret!

    SvaraRadera
  6. Olof//
    Dessa ständiga uppdateringar, införrapporter och matchrapporter uppskattas otroligt. U-laget är vi intå många som hinner med fullt ut, så man missar en del där. Du skaha en mycket stor eloge för all tid du lägger ner.

    Keep Up!

    SvaraRadera
  7. Tack ska du ha, Brand New! Tyvärr sket det sig idag när jag skulle få ihop allt med simskola för ungarna och allt vad det var. Så jag lyckades inte komma iväg....

    Så ingen rapport ikväll, om ingen annan vill förbarma sig och plita ihop nåt. Ledsen.

    SvaraRadera
  8. IFK vann med 6-1 enligt Papi Laul på Alltid Blåvitts forum. Tjena, vilket styrkebesked! Där skulle man varit med andra ord....

    SvaraRadera
  9. Jag var där, men jag har ytterst dålig koll på spelarnamnen, så någon direkt rapportering om vem som skötte sig bra kan jag inte ge. I Helsingborg kan jag dock meddela att ingen skötte sig alls. Andra halvlek var spel mot ett mål. HIF tappade boll rent löjligt mycket. Sen fick de visserligen in ett kontringsmål, men det var inte mycket mer än den gången som de var inne med bollen på IFK:s planhalva.

    Den enda som var bra på någonting i HIF var deras mittback (nummer 14?) som var bra på att vara stor. Han var åtminstone tre huvuden längre än några av de andra, och vägde utan tvekan dubbelt så mycket som de mindre spelarna.

    HIF-bänken var stundtals griniga på domaren. De ville ha offside på minst två mål, och tände till rejält på en situation i slutminuterna (tror det är inne på stopptid), när en IFK-spelare går in hårt (och ganska fult från min synvinkel) i en duell mot HIF:are. Gult kort säger domaren, HIF-bänken undrar hur i helvete han är funtad som inte delar ut rött för det tilltaget.

    SvaraRadera
  10. Hej Olof !
    Första halvlek var grym !
    Där fanns Joel(Xavi)Allansson, RobIniesta Alnäs, Johan(Keita) Lundgren, Adreas(Messi)Peterson m.fl. som verkligen visade hur fotboll ska spelas. Ständig rörelse med mycket teknik, snabbhet och bra passningar och spelförståelse.

    SvaraRadera
  11. Tack för matchrapporteringarna. Det låter som om de gjorde en grymt bra match igår. Det bästa jag sett dem göra hittills var första 45 mot MFF förra året. Då var de helt överlägsna och borde ha gjort fler mål än det enda de gjorde.

    Här låter det som om de gjorde än ännu bättre match och det över 90 minuter. 6-1 talar sitt tydliga språk.

    Jäkla trist att man inte kunde komma iväg. Det grämer en så här i efterhand. Hade varit enormt skoj att ha sett.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.