2010/04/10

Klubbloggan - för helig för att bytas ut?

GÄSTKRÖNIKA. BaraBen.com välkomnar gästkrönikor från er läsare och supportrar. Ibland från ett okänt namn, ibland en fotbollsprofil, ibland en anonym person. Vill du dela med dig av dina åsikter till BaraBens tiotusentals läsare så mejla in ditt material till oss. I dag skriver signaturen "L-arse" om att byta ut föreningens logotyp.

I mars 2004 publicerades ett inlägg här på BaraBen där signaturen Uppström konstaterade att Blåvitts klassiska klubbmärke egentligen enbart är en spegelvänd kopia på Göteborgs Stadssköld med en ditklistrad 'takkrona' med texten IFK. Är det verkligen så vi skall ha det? En drygt 100 år gammal snodd sköld? Är det inte dags att tänka nytt?

När jag skriver detta inser jag hur många av er skruvar på er och tänker att jag nog måste vara galen. Vågar han ens föreslå att vi ska byta ut vårt klubbmärke? Vi skulle ju tappa hela vår identitet! Sakta i backarna nu. Tänk på alla företag som är hårt knutna till sina logotyper och varumärken. De spenderar massvis med pengar på att få oss konsumenter att känna igen deras logotyper, men det hindrar dem ändå inte från att med jämna mellanrum modernisera sitt grafiska varumärke så att det känns modernt och tilltalar den nuvarande generationens konsumenter.

Pepsi-loggans evolution från 1973 - 2008.

Hur skulle då ett förnyat klubbmärke kunna se ut? Uppström tyckte att vi skulle byta ut det gotiska lejonet mot vår göteborska folkfarbror Leif 'Loket' Olsson. Spinner man vidare på idén att bevara delar av det gamla, koppla det till göteborgssymboler och blanda ihop detta till något nytt kommer man kanske till något i stil med det nedan bifogade förslaget.

Klubbmärke 2.0.

I det här förslaget bevaras det blåvita men Göteborg lyfts fram tydligare för att förstärka skillnaden mot andra blåvita IFK-lag (läs IFK Nkpg). Över klubbskölden vakar en skinande Poseidon som därmed knyter ihop märket till den nyligen bytta inmarchsången (som är ett exempel på hur IFK faktiskt vågar modernisera delar av upplevelsen runt matcherna).

Nu är väl i ärlighetens namn detta snarare ett försök att väcka debatt än en faktiskt åsiktsförklaring, så låt höra vad ni tycker om ämnet. Vad säger ni som är den nya generationens konsumenter av Blåvitts produkt, är vi redo att byta ut den gamla klubbskölden? Kommentarsfältet är ert!

//L-arse

102 kommentarer:

  1. Inget dåligt förslag du tar fram bra anledningar men jag personligen tycker NEJ absolut nej!

    SvaraRadera
  2. Rätt snyggt alltså.. Men loggan är loggan. Tänk på alla som tatuerat in den.. jobbigt läge.. är själv sugen på att tatuera in den så byt gärna inte ;)

    SvaraRadera
  3. Snyggt? Jag tycker den är KATASTROFALT FULT...

    SvaraRadera
  4. Inget personligt mot skribenten, men byter Blåvitt klubbmärke så gråter jag! Aldrig i min värld!

    Ett tips till det nya klubbmärket är att få in Kamratstjärnan på ett hörn ;)

    SvaraRadera
  5. Byter Blåvitt logga, byter jag lag till Gefle eller nått

    SvaraRadera
  6. Med tanke på hur många icke-getingar som tycker att Häcken ska byta namn så kan ju inte ett byte av en klubbsköld vara mycket att bråka om. Om man inte tycker att identiteten sitter i klubbnamnet kan den väl inte sitta så hårt i skölden heller.

    När ni nu ändå ska byta sköld så kan jag tipsa om att FC Gothia fortfarande är ledigt. Först till kvarn... :)

    SvaraRadera
  7. Aldrig, Aldrig Aldrig. Vi har den snyggast loggan i Sverige varför byta ut den?

    SvaraRadera
  8. Att byta loggan mot något "modernt" känns så otroligt plastigt och luktar puckey lång väg. Att visa på en läskedryckstillverkares utveckling visar dessutom rätt tydligt varför det inte är aktuellt, vi är mer än ett kommersiellt bolag. Det finns en själ som inte går att ersätta med pengar.

    SvaraRadera
  9. Då kan vi ju även passa på att byta namn till Rebull Göteborg, vi kommer ju få mer sponsor pengar då...

    Sen kan nån skicka osthyveln, jag behöver få bort gadden på överarmen nu när vi ändå skall byta...

    SvaraRadera
  10. vet inte vad längre2010-04-10 19:36

    Ja vet inte..

    Personligen mår jag lite illa bara utav att skribenten jämför Pepsi's logga med Blåvitts klubbmärke..

    Att överhuvudtaget se på Blåvitt som en produkt är för mig helt främmande..Blåvitt är en del av all min glädje och sorg på gott och ont.

    SvaraRadera
  11. Tycker det har varit många hälsosamma debatter på baraben på senare tid. Blåvitt och allsvenskan är båda i enormt behov av utveckling och jag tror att vi som supportrar gör våran klubb en stor tjänst genom att belysa och ta upp viktiga frågeställningar.

    Att expirementera med vårat klubbmärke är dock ditt sista vi behöver lägga energi på. Jag har alltid tyckt att vårat märke tillhör, (tyvärr) tillsammans med AIKs sköld, de estetiskt mest tilltalande i Sverige. Det finns, som jag ser det, absolut ingen anledning att ändra på detta.

    Biljettpriser, arenakomfort, planskick, ökad ekonomisk omsättning, etc. De är några exempel på områden som är direkt livsviktiga för Blåvitts fortsatta utveckling. Nytt klubbmärke hör inte till dessa kategorier.

    Kreativitet och fantasi är begrepp som knappast har varit synonyma med blåvitts marknadsavdelning de senaste åren. Och därför är det viktigt att vi supportrar hjälper dem på traven i bland. Men att börja fucka med något som kanske tillhör allra heligaste, eller i alla fall med något som många faktiskt hyser en stor stolthet över – vårat klubbmärke – det är ingen signal vi behöver skicka till kamratgården.

    Bra så.

    SvaraRadera
  12. Kusligt, jag har gått i samma tankar ett tag.

    Arsenal bytte till ett nytt och betydligt mer stilrent märke för inte länge sedan.

    L-arses förslag är inte så himla bra med Poseidon däruppe, men hoppas att han kommer med fler förslag och att denna artikel blir starten för något nytt.

    Man minns ju vilket ramaskri det blev när Heja Blåvitt eventuellt skulle bytas ut mot en ny låt. Helgerån!

    Det gick ju rätt bra med SSP, eller hur?

    SvaraRadera
  13. Aldrig att vi ska byta ut vår vackra logga.
    Ditt förslag var förövrigt katastrof, fullständig katastrof.

    Nej, nej, nej och åter NEJ!

    SvaraRadera
  14. Det var det dummaste jag hört den här veckan! Visst att det är populärt med stilisering och förenkling av varumärken men IFK:s klubbmärke är så mycket mer än något du sätter på smörpaketet. Jag tycker du kan börja med att övertala alla änglar som har klubbmärket tatuerat på sin kropp att det är en bra idé att byta ut det mot en nydesignad "2.0". Hur man kan ens seriöst föreslå något sånt här, håller du på Gais eller?

    SvaraRadera
  15. AVGÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ

    SvaraRadera
  16. Svårt att publicera ett inlägg på Baraben i mars 2004 när vi inte ens fanns då... ;)

    SvaraRadera
  17. Bra att det skapas debatt. Men ämnet i fråga är ju inte det mest genomtänkta. Klubbmärket är ju själen, hur kan man ens tänka tanken att byta ut klubbmärket? Ska vi inte spejsa till föreningsnamnet med något hippt medans vi ändå är igång

    Vad sägs om klubbmärket som visas i inlägget och ändra namn till FC Poseidon. Det skulle väl vara något?

    eller så lämnar vi sådant här åt hockeyn och elfsborg...

    Jag älskar IFK Göteborg och klubbmärket definierar den klubben

    SvaraRadera
  18. Din sjuka jävel! Ta bort det här inlägget!

    SvaraRadera
  19. Haha nu har du varit rolig nog för idag...

    SvaraRadera
  20. Så korkad artikel att jag häpnar. Finns rätt mycket andra, seriösa, ämnen att väcka debatt kring.

    Och att överhuvudtaget klanka ner på vår fantastiskt vackra sköld är som att bränna landsflaggor. Vi har utan konkurrens det snyggaste klubbmärket i Sverige.

    Nä, nu har jag slösat alldeles för mycket av min dyrbara tid på den här skitartikeln.

    Avgå. Genast.

    SvaraRadera
  21. Verkligen inte. Det är perfekt som det är..

    SvaraRadera
  22. Men va fan är detta för FC Gothia-fasoner? ALDRIG SÄGER JAG ER! HÖR NI DET ALDRIG! ALDRIG!

    Manolo

    SvaraRadera
  23. Det finns ett stort värde i att bevara saker och ting. Märket i sig är det inget fel på men som klubbmärke för Blåvitt var det inte snyggt alls. Gör sig inte på tröjan dessutom.

    Sen undrar jag om varför man bemödar sig att förkorta IFK Norrköping till IFK Nkpng, är det inte lättare att skriva ut det helt?

    SvaraRadera
  24. Fast nu har ju IFK Göteborg ändrat i märket åtminstone fyra gånger sedan 1904, så att lägga fram ett resonemang om "100 år gammal", "modernisera" och så vidare går inte riktigt. I begynnelsen användes bara den fyruddiga Kamratstjärnan. Runt 1920 infördes ett märke liknande dagens fast i mycket enklare design och med ett par skillnader (bland annat höll lejonet svärdet framför sig och ränderna var inte vågiga). I mitten av 70-talet moderniserades märket, lejonet vändes (som i stadsvapnet), ränderna vågades. I början av 80-talet kom det som är dagens märke till med lejonet vänt än en gång och med spetsig botten på skölden (tidigare rund). Detta byttes dock ut mot ett ännu mer moderniserat 1997 (det så kallade Reebok-märket) där ränderna var raka och där det bara var en krans på lejonmanen. 2000 bytte man tillbaka till dagens märke igen.

    Dagens märke är med andra ord inte mer än 30 år gammalt även om den grundläggande designen är betydligt äldre än så. Det skiljer sig dock på intet sätt från Pepsiloggan som togs som exempel där grunderna alltid används, det vill säga den röd-vit-blåa cirkeln.

    Att modernisera, javisst! Det har vi som sagt gjort genom åren. Att helt förkasta det gamla och skapa något nytt, varför? IFK Göteborgs varumärke är väldigt starkt och intimt förknippat med skölden. Varför kasta bort det? Vad skulle det komma för positivt ur det hela?

    SvaraRadera
  25. Nu ska man komma ihåg att vi faktiskt har bytt loggan ett antal gånger redan.

    Vi började ju trotts allt med samma logotyp som alla andra IFK föreningar har. Sen tog vi Göteborgs stadsvapen och skrev IFK över, men den loggan har designats om många gånger.

    http://www.sportspages.com/images/products/large/6610.jpg

    Den loggan är inte lika dan som den vi har idag tex.

    Tittar man noga på den här bilden ser man att även detta är en annorlunda variant av våra logga.
    http://www.uksoccershop.com/images/gothenburg_retro.jpg

    Kollar man på pepsi, som görs i inlägget, så ser man att de aldrig ändrat Loggan i storre omfattning, bara ändringar i själva typsnittet och framhållningen. Det är fortfarande samma grej i grund och botten. Så bör det blir med Blåvitts logga också. Sen är jag dock inte helt främmande för att man tar fram en alternativ logga av något slag, som man kan ha i Nacken på trjorna eller så.

    SvaraRadera
  26. Så att alla vet vilka feldgrau snackar om ;)

    http://uefaclubs.com/images/IFK-G%F6teborg@2.-old-logo.png

    http://img127.imageshack.us/i/logo20ifkkp8.gif/

    SvaraRadera
  27. Är det 01/04/10 idag? Tror ni la upp denna krönika nio dagar för sent.

    SvaraRadera
  28. 1 April har redan varit, personligen är jag lite trött på den svenska flaggan tänk tyska fast med schweiziska formen...
    Lägg ner de här så kör vi i mon i stället!

    SvaraRadera
  29. Erling: Helt rätt, det var 24 mars 2007, det var min nummerdyslexi som spelade mig ett spratt igen.. (http://ifkgoteborg.blogspot.com/2007/03/stt-loket-p-klubbmrket.html)

    SvaraRadera
  30. Feldgrau: Det visste jag faktiskt inte, intressant. Såg förövrigt att du varit inblandad i någon gammal flashback-tråd där du debatterade de vackraste klubbmärkena och kategoriserade:

    "Stilrena och snygga:
    AIK
    GAIS
    IFK Göteborg
    Hammarby IF"

    Var det rangordnat? :)

    SvaraRadera
  31. Snälla Baraben, ta bort inlägget! Pinsamt att ens ha det som debattartikel...

    Att jämföra med Pepsi är som någon redan nämnt patetiskt. Pepsi är ett företag, IFK Göteborg en förening med själ och supportrar. IFK:s logga är mycket hårdare knuten till IFK än vad Pepsis logga är till Pepsi.

    Märket är något av det finaste vi har och jag blir berörd inombords varje gång jag ser det. Det väcker känslor, minnen och kärlek.

    Inte fan ska det bytas ut. Bara tanken gör mig illamående!

    Älska IFK Göteborg !

    Världens finaste märke på länken nedan.
    http://1.bp.blogspot.com/_cZfnGDm1a3U/SpQz0ppUy0I/AAAAAAAABtQ/CVNX8gTiIaM/s400/IFK_G%C3%B6teborg.png

    // Mange

    SvaraRadera
  32. Pepsi från -71 är ju klart snyggast i serien, vilket bevisar att alla byten är av ondo. Sedan ska ju inte den där gräsliga statyn vara med om vi nu skulle göra om nåt..

    SvaraRadera
  33. Varför stanna här? Varför inte ha Carl-Einar Häckners rövhål som emblem?

    SvaraRadera
  34. Fyfan vad kasst! Inte byta klubbmärket! Som att riva hela GBG för att bygga ett "nytt" finare utan tradition.

    Blir inget med det!

    SvaraRadera
  35. jag har själv flera blåvita tatueringarm en själv med loggan.Skulle bli hyffsat sur om den togs bort. Märks tydligt att detta inte ens har slagit in som en tanke

    SvaraRadera
  36. Skulle vilja vrida frågeställningen lite. Klubbmärket är som många skrivit ett av de snyggaste i landet och skall inte ändras, möjligtvis varsamt modifieras. Däremot tycker jag vi är i behov av genomarbetade loggor utöver klubbmärket. Vi har varumärken som Änglarna, Kamraterna och Blåvitt att vårda och använda oss av, men det finns inga loggor för dem. När man t ex köper T-shirts i shopen är det någon som suttit och planlöst lekt fram textfonten i Word typ, olika för varje gång. Inte bra.

    SvaraRadera
  37. Du jämför oss alltså med Pepsi? PEPSI???

    SvaraRadera
  38. "Som att riva hela GBG för att bygga ett "nytt" finare utan tradition".

    Vilket är ungefär det som byggherrarna i den här stan har gjort.

    Big mistake.

    SvaraRadera
  39. 10/4/10 21:09

    Det jag syftade på! Sämsta iden jag hört.. Hellre rosa tröjor än nytt emblem ;)

    SvaraRadera
  40. Dummaste jag hört på länge. Så trött på folk som tycker att dom "vågar" säga nått så tabu och revolutionerande när det bara är korkad skit.
    Stadens lag ska väll ha stadens sköld.
    Och örslaget var bara pinsamt.

    SvaraRadera
  41. ignatius 21:06/ Där har du däremot något som verkligen borde lyftas fram. Överlag borde det skapas en profilmall som borde börja användas i allt från hemsidesdesign till matchannonser till reklam för shoppen till tryck på kläder.

    SvaraRadera
  42. Det var ta mig fan det dummaste inlägget någonsin påden här sidan. Kvalitetskontroll, någon?

    SvaraRadera
  43. DRA ÅT HELVETE

    SvaraRadera
  44. Hahaha, är du helt körd eller? Kamma dig för fan!

    SvaraRadera
  45. Gillar elr rättare sagt älskar vår nuvarande logga så inni helvete. Så för mig känns inte nått byte som ett steg framåt.
    O herregud folk om ni inte kan uttrycka er åsikt på ett vettigt språk så avstå hellre.

    SvaraRadera
  46. Nej nej nej nej. Byt inte ut den!

    SvaraRadera
  47. Alla ni som har gaddat er, LOSERS!

    Nu byter vi! ;-)

    SvaraRadera
  48. BB´s designtävling börjar nu!2010-04-10 21:46

    Tanken är god, men förslaget är inte det bästa.
    Kan inte BB utlysa en designtävling på sköj?

    SvaraRadera
  49. Haha. Vilket sjukt skämt. Såg Surapellers dödsannons i dagens GP. Den var prýdd med VF;s gamla klassiska emblem. Ingen jävla indian. Klubbkänsla. Tycker skribenten att vi kanske oxå skall ta fram nån amerikainfluerat tufft namn typ Blåvitt bulls?

    SvaraRadera
  50. Hybris Baraben, kom ner pa jorden nu.....sager inte mer an sa.

    SvaraRadera
  51. byt inte!!!!

    franky: pa varande inlagg baraben gor sa sitter du och spelar sprak polis kan inte du knipa igen och focusera pa debatten, istallet for hur folk skriver sina inlagg!

    SvaraRadera
  52. Franky:

    Det heter inte "uttrycka sig PÅ ett vettigt språk" utan "MED ett vettigt språk".

    Vad gäller sakfrågan förutsätter jag att inlägget är ett skämt.

    SvaraRadera
  53. Jävla idiot, sämsta jag läst på länge. Skall vi byta färger och namn också? Jävla plast. Avgå

    SvaraRadera
  54. Trodde 1:a April va for 10 dagar sen.

    Skammes ta me fan!

    SvaraRadera
  55. Det är en jäkla skillnad på att modifiera det nuvarande och byta till ett helt nytt. Modifiering bör endast ske om det finns något vettigt argument för det; typ inte lika "kladdigt" vid tryck eller av rättighetsskäl (vilket var anledningen till att Arsenal modifierade sitt). Såvitt jag vet finns ingen sådan anledning för Kamraterna.

    Ett byte bör aldrig ske.

    Däremot håller jag med en av skribenterna i kommentarerna om att en grafisk profil bör skapas så att "varumärkena" Blåvitt, Änglarna, Kamraterna etc får en tydligare koppling till föreningen. Någon av dessa "nya" logotyper skulle med fördel kunna användas i nacken på tröjan.

    SvaraRadera
  56. L-arse kommer från Stockholm och är med största sannolikhet en AIK spion som vill få oss ur balans inför matchen imorgon.

    SvaraRadera
  57. Honken: Haha, det stämmer att jag BOR i Sthlm men jag ÄR från Göteborg. Imorgon går vi för tre friska poäng och starten på en ny härlig trend med bra resultat!

    SvaraRadera
  58. Ska vi byta namn till ICA Göteborg oxå eller? NEJ! DON'T TOUCH!

    SvaraRadera
  59. 10/4/10 22:13 o 10/4/10 22:22
    O harre gud, vad jag menade var inte ett korrekt språkbruk, skiter helt i om folk stavar fel eller särskriver.
    Vad jag menade var typ att, ni kan skita ner er och komma in i debatten med vettiga argument.

    SvaraRadera
  60. Vissa saker byter man aldrig. Till detta hör förening och klubbmärke. Punkt slut.

    SvaraRadera
  61. Vissa saker byter man aldrig. fotbollsklubb i sitt hjärta och klubbmärket. Basta och punkt slut.

    SvaraRadera
  62. Historielöshet är det värsta jag vet.

    SvaraRadera
  63. åt helvete säger jag som är från den nya generationen för att byta klubbmärke!

    däremot borde GAJS/ÖJS byta då de har två kopior av exakt samma sköld vilket gör dom ännu mer till FC Gothia

    SvaraRadera
  64. Gött att i stort sätt alla här inne inte har insett att vi redan har bytt vårat klubbmärke en 2-3 gånger redan under historiens gång..

    Däremot tycker jag inte att vi borde göra ett byte eftersom vi har ett riktigt snyggt märke.
    Men det tåls, likt allt annat, att diskuteras.

    SvaraRadera
  65. Pabblick relejchons2010-04-11 00:54

    Intressant och skrämmande tanke.

    Men apropå det, e de nån som hört vad den nya byrån som IFK anlitar sedan ett par månader tebax har presterat?? Jag förväntade mig buller och bång i någon form, men tydligen är mina öron fyllda av fetvadd. Eller?

    SvaraRadera
  66. alldrig!!!!!inte om jag tvingades förlora allt,,,familj,vänner,jobb,dom få pengarna på banken.....inte mot nåt!!!!mår illa av tanken!!!älskar vårat märke!!!!

    framåt blåvitt

    SvaraRadera
  67. Det är inte första april idag

    SvaraRadera
  68. Kul med spännande tankegångar.
    Som sagt klubbmärket har förändrats ett antal gånger, så varför
    inte ta fram det första emblemet från början av 1900 talet igen?
    nä, skojar bara!
    Tycker personligen inte att man skall röra emblemet, men kanske lägga till en bakgrund i vissa sammanhang!?
    Sedan till er som tog illa vid er vid denna tanke som krönikören tog upp:
    skärp er! det var en modig tanke med en fiktiv illustration!
    så ventilera era kreativa tankar istället för att bedöma den fiktiva illustrationen!
    Ps. Glöm inte gå till GU i eftermiddag. BP är på besök....DS

    SvaraRadera
  69. vad är det här för sponsrat j-vla företags snack? uppenbart att detta inte skrevs av en riktigt IFK:are med kärlek till sitt lag.

    SvaraRadera
  70. Vem var det som2010-04-11 02:02

    Meh...argumentet att det luktar fjärt för dom som tatuerat in våran logga e ju nästan för mycket. Visst, jag fattar att det skulle vara surt mot, men va fan, de e ju de som e dealen med en tatuering - ett avtryck av tycke/smak/läge i livet eller nåt annat JUST DÅ!

    Om man ska gadda sig bara med motiv som man förväntas kunna försvara om 30 år e de ju poänglöst.

    Tvärtom så blir ju deras tatueringar så mycket coolare om dom byter till en ny, på samma sätt som att en Cobra-telefon är still-going-strong.

    Men det gäller ju sjävlklart inte allt - fy fan va fult de e med alla som gaddat såna där tribals, dom är ju 90-tal så det stinker!

    SvaraRadera
  71. Visst att fotbollsklubbar drivs mer och mer som företag men att jämföra Blåvitt med pepsi... AVGÅ!

    SvaraRadera
  72. Oj, Nej nej nej. Rör inte emblemet!

    SvaraRadera
  73. ÖVER MIN DÖDA KROPP!

    SvaraRadera
  74. feldgrau 10/4/10 21:18 // Dom borde ta en titt på de engelska klubbarnas sidor.. då tänker jag mest på

    Chelsea - http://www.chelseafc.com/page/Home/0,,10268,00.html

    Man City - http://www.mcfc.co.uk/

    SvaraRadera
  75. Testa fan på att ändra på spelet istället.

    SvaraRadera
  76. Katastrofalt dåligt förslag, för att inte tala om det förslag till logga som presenteras. Nej tack!

    SvaraRadera
  77. Nej inget byte av loggan ... vafan ska vi som tatuerat in den göra då ? betala dyr laser och tatuera in nästa ? tills den byts ut och man får göra om allt igen ? Fuck that ! Ifks logga är snygg som den är ... så är det

    SvaraRadera
  78. Jag gillar idén, om vi får fram ett förslag som är snyggt och fräscht så kan man ju diskutera saken. Men det bör nog vara ganska likt det gamla hursomhelst. Bra initiativ! :)

    SvaraRadera
  79. Göteborg19042010-04-11 09:53

    ....och när vi ändå håller på så slår vi ihop alla göteborgsklubbar till en. Därefter byter vi färger på svenska flaggan till något mer modernt. Ungefär lika bra ide'er. Så jävla dumt. Se till att lägg energi på rätt saker som att hata AIK. :-D

    SvaraRadera
  80. ICA Penguins....

    Jag vill inte byta logga, känns som att byta namn på klubben eller byta färger på tröjorna...

    Jag är en av de 'bakåtsträvare' som tyckte (tycker) väldigt illa om Frölunda HCs namnbyte till Frölunda Indians. Slutade att gå på hockey efter detta...

    Vet att loggan har ändrats förr men för mig är loggan snygg, är synonym med Blåvitt så länge jag minns och jag ser ingen som helst anledning till att den skulle bytas ut. Vad kan man vinna på det?

    Finns många företag som bytt logga (ett företag är själlös, det är inte en fotbollsklubb) och som även tappat marknadsandelar på detta. Som företagare är man medveten att ett logobyte innebär att gamla 'kunder' försvinner, men man tror sig kunna få fler nya. Vill inte ha detta äckliga kapitalisttänk i vår heliga fotbollsklubb.

    SvaraRadera
  81. Vad är det du vill åstadkomma?

    Byt gärna ut klubbmärket
    Byt färgerna på tröjorna till röd vita med stjärnor på
    Lägg in börstips i matchprogrammet
    Byt ut Posiedon mot amerikanska nationalsången
    Byt namn på GU till Capital Invest arena
    Köp in AIK och ställ deras lag som start 11
    Byt namn på klubben
    Inför slipstvång på arenan

    Slit gärna ut mitt hjärta och hoppa på det.

    SvaraRadera
  82. Har gaddat in den befintliga loggan på ryggen så byter helst inte

    SvaraRadera
  83. Mycket upprörda känslor här inne men ni missar allesammans den viktigaste frågan:

    När och varför togs kuken bort från lejonet som tidigare fanns?

    Någon som vet?

    SvaraRadera
  84. Rör inte loggan, tack!

    SvaraRadera
  85. Något bland det sämsta jag läst på många år... Kan inte va en person med stort blåvitt hjärta som skrivit detta! HJÄLP!!!

    SvaraRadera
  86. Visst kan man modifiera en aning, men att byta ut själva lejonet, NEJ ALDRIG!

    SvaraRadera
  87. Anledningen till att Pepsi byter märke är väl för att dom inte tar marknadsandelar från Cola?

    Coca-Cola loggan är ju inte ett under av modernisering direkt...

    SvaraRadera
  88. Nej verkligen inte.

    SvaraRadera
  89. Jag anser att skribenten är långt ute på hal is. Att jämföra Pepsi med Blåvitt får kalla kårar att löpa längs ryggraden. Nej, klubbmärket kommer vara kvar.

    Men det är fan så bra att någon vågar lufta även känsliga frågor, all heder för det!

    SvaraRadera
  90. Nej nej nej nej!

    I dessa sammanhang skall man värna om det gamla!!!

    SvaraRadera
  91. ALDRIG I LIVET!!!!

    SvaraRadera
  92. Hemskt förslag!

    SvaraRadera
  93. vågar inte personen skriva vem det var som kom på denna jävla idé?

    SvaraRadera
  94. Vettiga synpunkter och ett snyggt förslag, men ett klubbmärke ändrar man inte på.

    SvaraRadera
  95. är det här på riktigt?

    SvaraRadera
  96. Och samtidigt kan väl Sverige få en ny flagga. Möjligtvis en lite mer mångkulturell.

    Nej, nej.

    SvaraRadera
  97. Loggan ger ni FAN i!!!

    Hoppas att det här är en försenat aprilskämt.

    SvaraRadera
  98. 1 April var ett tag sen....

    SvaraRadera
  99. MEN VAFAN, det enda man håller på om man håller på Real Madrid, undantaget Raul, är klubbloggan, o du föreslår att vi t.o.m. ska TA BORT VÅRAN??????????

    SvaraRadera
  100. FAN VAD FUM MAN KAN VARA.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.