2010/04/09

Det är mitt fel.

KRÖNIKA. So far so good, eller inte. Jag får ta på mig en stor del av er läsares missnöje, hur framförallt jag och även andra skribenter hyllat 2010 års upplaga av blåvitt. Jag förstår att ni rasar, vi hade jävligt höga förväntningar, men det vi fick se på försäsongen och nere på Cypern bådade riktigt gott. Vad som har hänt nu är en bra fråga, hur man med Sveriges bredaste trupp kan åstadkomma så lite. Ett mål på tre matcher, och då har vi föregående säsongs skytteligavinnare i truppen. Fyra poäng på fyra matcher, och då har vi spelare som tränare runt om i Sverige drömmer våta drömmar om att få träna och ha i sitt lag.

Det intressanta är hur vi, ni och andra tror sig veta lösningen på problemet. ”In med Sana!” ”Hjalle på bänken resten av säsongen!” är kommentarer man hittar i såväl inlägg av skribenter här på BaraBen och i kommentarerna till dessa inlägg. Det här är inte en spelares fel, det är inte heller en spelare som bär lösningen på vårt ineffektiva spel just nu. Att bänka Hjalle betyder att, ja vad? Visst fan har han gjort en och en annan blunder, men han har gjort väldigt mycket bra också. Om vi då ställer in Sana som vänsterytter, så att han får springa, finta och jaga betyder det att, ja, vad? Kommer då helt plötsligt spelet och aggressiviteten inne i boxen att fungera helt utmärkt och det kommer bara att rasa in mål? Nej.

Vad som krävs är något nytt, det är inte materialet det är fel på, vi har som sagt Sveriges bredaste trupp, det är vad vi ska göra med det här materialet. Ha en idé och en backup till den idén, vi kan inte förlita oss på långbollar mot Hysén anfall efter anfall. Variation förnöjer, en klar och tydlig spelidé som lämnar utrymme för fantasi är vad jag vill se. Nu säger jag inte att inte Stereo har en spelidé, men uppenbarligen så fungerar det inte särskilt bra. Jag har inget tillvägagångssätt att dela med mig av, men då å andra sidan så är jag inte heller anställd som tränare i Blåvitt, jag är bara en random supporter, en tjej till och med, så jag kan ju inget om fotboll.

Vi har i alla fall insett att vi har ett problem, vi har insett att vi har kört fast, som Tobbe skrev, vi har börjat tänka. Vi har alltså kommit längre än andra lag som fortfarande är i förnekelse av sitt värdelösa spel, som fortfarande skyller på vädret och de bedrövliga planerna och att minsann inte hans kossor skulle vilja beta där, eller hur det nu var.

Jag vill se mer fight i boxen.
Jag vill se mer spel i mitten.
Jag vill se glöden i ögonen, den glöden som fanns där i slutet av förra säsongen.
Jag vill se mycket mer mål.
Jag vill se mer publik på matcherna.
Jag vill se oss som först i tabellen.
Jag vill se Blåvitt som svenska mästare för 19:e gången.
Jag vill se Håkan Mild dansa på guldfesten.
Jag vill se Poseidon skina igen.

Men som sagt, förlåt läsare, spelare, tränare och Håkan Mild, jag tar på mig ansvaret för det här, jag hade höga krav och höga förväntningar på den blåvita maskinen. Jag är ledsen, men jag trodde att vi var bäst.

Jag vill se att vi löser det här, tillsammans.

(jag tar förresten tillbaka det där om att ”en spelare inte är lösningen”, det kan vara så, om vi köper Messi…)

24 kommentarer:

  1. Kvitterbollen2010-04-09 15:07

    Ha ha ha, skön rubrik, Ida! Kan vi inte lika gärna slå fast att du är roten till ALLT ont, så slipper vi tjafsa om det mer.

    Nä, nu e de dax å runda av den här veckan å börja sjunga upp inför söndagens kamp.

    Trevlig helg allihop, så ses vi på läktarn.

    SvaraRadera
  2. Absolut, jag tar på mig det. Så kan gubbarna uppe på kamratgården få jobba och lösa det här i lugn och ro.

    Trevlig helg!

    Ses på Söndag.

    SvaraRadera
  3. Messi hade inte fått spela för han tar inget defensivt ansvar ;)

    SvaraRadera
  4. Jag vill se att vi stöttar i nöd och lust, och inte bara i lust


    GO Blåvitt!

    SvaraRadera
  5. "Messi hade inte fått spela för han tar inget defensivt ansvar"

    Jag långskrattar ha ha ha haaaaaa, den var klockRehn!

    SvaraRadera
  6. Ja se vad du har ställt till med Ida !!
    Och kommentaren kring Messi är denna veckans vinnare.

    SvaraRadera
  7. bra skrivet.. däremot vet jag inte om det är ditt fel, eller någon annans heller för den delen. vi är i en liten (förhoppningsvis) svacka just nu och den måste vi ta oss ur tillsammans som tobbe skrev..
    Favoritskapet faller i princip alltid på det lag som har den starkaste truppen inför säsongen och denna gången var det vår tur.
    Med favoritskap följer större press och högre förväntningar på spelarna. tror inte något ni skrivit, eller inte skrivit, hade förändrat situationen nämnvärt.

    Du behöver nog inte vara så hård mot dig själv Ida..

    SvaraRadera
  8. Haha anonym 15.10 är onekligen jävligt klockren.
    Paniken som sprider sig hos de blåvita supportrarna tycker jag i övrigt är väldigt konstig. Har vi inte lärt oss vid det här laget att Stefan och Jonas har ess i ärmen som bara väntar på att göra succé, men att de gör rätt som ger laget en chans att prestera innan de agerar.

    SvaraRadera
  9. Messi jobbar visst hem, så han platsar!

    //Daniel

    SvaraRadera
  10. vi behöver stiller o söder tillbaka!

    SvaraRadera
  11. Exakt det jag sagt hela tiden sen vi förlorade mot AjKå. Ni har skrivit on hur bra dom e bla bla bla, nu kommer räkningen och den är skyhög.
    jag e bitter.

    SvaraRadera
  12. Bra skrivet!

    SvaraRadera
  13. 15:10
    -
    HAHAHAHAHAHHAHAH

    SvaraRadera
  14. when enough isn't2010-04-09 16:57

    jag vill se fler (!) barbröstade tjejer på arenan.

    SvaraRadera
  15. Ida: Försök få Håkan att utlova dans på guldfesten så har vi alla (spelare och fans) något extra att slita för i år! Btw. Är Figo klar snart?

    SvaraRadera
  16. Härlig krönika Ida! Vilken självdistans!

    SvaraRadera
  17. Här kommer ett tips för Er som bor i Stor Stockholm som ska åka till Åtvidabergs FF - IFK Göteborg, lördag 24 april kl 16:00, Kopparvallen.
    Änglarna Sthlm har några platser över till en mycket billig resa.
    Bussen avgår från Gullmarsplan (vid parkeringen) kl 10:00. Endast 200 kr Tur & retur!
    Skicka ett mail till as_resor@anglarna.se där du berättar att du har satt in pengar och vad du har skrivit för namn på överföringen.

    ÄS RESOR

    SvaraRadera
  18. Hjalmar Jonsson2010-04-10 01:39

    Ledsen att spräcka din bubbla lilla Ida men du har lika mycket mer Blåvitts framgång eller motgång att göra som jag har med Zlatans mål i Champions League att göra. Gå nu ut och köp lite fler GIGANTISKA solglasögon eller blogga lite om hur söta katter du har i badrummet.

    SvaraRadera
  19. 01:39
    Ledsen att spräcka din bubbla pseudonymen "Hjalmar Jonsson" men du har lika lite med det namnet att göra som jag har med Zlatans mål i Champions League att göra. Gå nu ut och skriv lite Jfler ANTE-ISKA kommentarer eller blogga lite om hur meningslöst liv du har.

    SvaraRadera
  20. IFK Göteborg-GAIS - 2010-05-10 Kl.19:00
    http://gais.se/Fotboll/gais.nsf/biljetter

    SvaraRadera
  21. kan inte du bara sluta skriva här, du är ju så jävla dålig!

    SvaraRadera
  22. 12:40
    Kan inte du bara sluta kommentera här, du är så jävla dålig!

    SvaraRadera
  23. Bra att även ni börjar inse att era låna bollar på hysen blivit läst av alla motstånadre! Förra året fungerade d.Mmen iår plockar man bort hysen har ni nada...

    SvaraRadera
  24. Det här var den sämsta texten jag läst på Baraben. Ida, du har lyckats skriva en helt innehållslös text. Kom med något eget konkret förslag istället?

    Det är ju inte en hemlighet att våra tränare inte har lyckats forma laget efter spelarmaterialet. Jag ser Rehn-Olssons säsongsinledning som oerhört tveksam och om inte poängen snart kommer ska de sparkas.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.