2010/04/29

Allsvensk debut vid dryga fem års ålder

BLÅVIT FRAMTID. Bilden till höger skickade jag in till BaraBens bildtävling 2005 och stolt som en tupp kunde jag konstatera att den röstades fram som tvåa i tävlingen. Idag är det allsvensk debut för min kära dotter som har hunnit bli fem och ett halvt år nu. Hon har präglats en hel del under sina första levnadsår. När hon lärt sig prata dröjde det inte länge förrän hon lärde sig sjunga "Heja blåvitt" och såväl pipmugg och haklapp från shopen användes flitigt.

Numera så håller hon oftast på motståndarlaget bara för att retas med sin far och andra stunden så säger hon att hon håller på alla lag, så blir hon glad hur det än går. Hon får göra som hon vill men jag vill inte att hon ska göra som hennes kusin som hejat på Blåvitt fram tills skolstarten då han kände sig tvingad att byta lag till Elfsborg för att "alla andra" i skolan håller på dom.

Visst, hon har sett Blåvitt förlora mot Häcken i en träningsmatch på Valhalla men idag är det alltså dags för allsvensk debut. Nu gäller det bara för laget att ge henne, och alla oss andraen seger mot MFF. Jag vill så gärna att min dotter om några år ska minnas första matchen på Gamla Ullevi med glädje. Själv minns jag inte min första allsvenska match men jag skulle tippa på att det var runt 1989. Fotbollslaget anordnade en årlig bussresa till Nya Ullevi. Känslan är dock att det sällan bjöds på någon större upplevelse på den ödsliga arenan. Varken publikt eller spelmässigt. Jag vet att jag har matchprogrammet nedan någonstans i gömmorna hemma.Ge oss sol och värme, ge oss en fantastisk stämning, ge oss tre poäng.
Kom igen Blåvitt, Snart skiner Poseidon!

8 kommentarer:

 1. Fan va underbart...
  Generationerna tar vid

  KOM IGEN BLÅVITT
  I DAG VINNER VI

  GO!

  SvaraRadera
 2. Hon tar knappast vid. Syns ju på tio mils håll att blåvittintresset är påtvingat i det fallet. Säkraste sättet att få ett blåvitt barn är att klä det i ÖIS-dräkt redan på BB.

  SvaraRadera
 3. Ett blåvitt barn är ett lyckligt barn!

  SvaraRadera
 4. Tog med min dotter för några år sedan , Hon fick lära sig sug min kuk olle goop, hordomare, att vi ska vålta horor, knulla kor mm. Hon va 6 år!

  SvaraRadera
 5. Jag vet att fotbollsnördarna generellt sett tycker att basket är en fjollsport men jag har i alla fall lirat både fotboll och basket hela min uppväxt. Någon måste ju faktiskt hysta boll i linne också, precis som att någon måste ju faktiskt hålla på GAIS också osv.

  Hur som helst, den store Michael Jordan sa en gång i en intervju, när han fick frågan hur han orkade spela så bra kväll efter kväll:

  "Varje match ställer jag mig på planen och tittar upp mot läktarna. Jag vet, att där sitter det någon som inte har sett Michael Jordan spela tidigare och jag vill att deras första Michael Jordan-minne ska bli ett bra sådant".

  Det här kom jag att tänka på när jag läste din text. Jag önskar att de blåvita spelarna kunde tänka så någon gång. Ibland ser det för slött ut på planen och -jag vet- att det inte -går- att prestera på topp -varje- match, ibland har man en dålig dag bara (ibland flera dåliga dagar i rad), det är mänskligt! Men, våra spelare får aldrig någonsin sluta kriga! Aldrig sluta kämpa för eller sluta hoppas på ett kvitteringsmål! För någonstans på läktaren sitter det någon som aldrig har sett Blåvitt tidigare, och den personens minne av den första Blåvitt-matchen måste alltid kunna bli ett bra minne, oavsett vinst eller förlust.

  Slutligen; ingen orkar kämpa, kriga och spela bra match efter match om de inte får något stöd när det går dåligt (eller i det här fallet - åt helvete). Ge dem allt ni har ikväll på läktarna gubbar! Jag vet inte hur vädret är i Göteborg, i Kalmar regnar det lite lätt, men ikväll ska Poseidon skina utav bara fa-an!

  SvaraRadera
 6. Mycket vackert inlagg. Baraben har verkligen blivit riktigt bra pa sistone forresten. Den lite jobbiga, uppblasta kaxigheten som genomsyrade texterna anda sedan forra sommaren ar tack och lov bortblast. Det blir kanske latt sa nar man ar pa topp. Nu nar det gar lite tyngre ar det istallet tankvarda, lasvarda och roliga inlagg, ofta med mycket sjalvdistans. Det gillas.
  /Exil-rival

  SvaraRadera
 7. Kan meddela att min dotter fick en blåvittröja och att hon tröstade mig när det nu gick åt helvete igen.

  SvaraRadera
 8. DRA ÅT HELVETE JONAS O

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.