2010/04/15

"Vadfan är det som händer med IFK egentligen?!"

MATCHTANKAR. Idag är jag glad att jag hade både Feldgrau och min öl när jag satte mig i soffan och började se på matchen. Två minuter in i matchen släpper IFK till ett mål. Till skillnad från när detta hänt tidigare säsonger så var min första tanke: "jaha, där försvann de poängen". Trots att IFK efter första halvleken spelade som de borde gjort från det att domaren blåst igång matchen, fick jag rätt.

Att peka på någon spelare som var extra dålig eller extra bra i första halvlek går inte. Ingen, inte ens Kim, gjorde ett bra jobb. Jag slutade räkna tjongbollarna efter tolv stycken. Målchanser däremot var lätta att hålla räning på, tre. Och ingen av dessa var väl direkt farlig heller för den delen. Den uppgivelse jag kände och den suck jag drog i pausen kan nog alla blåvita känna igen sig i , för första halvlek var i särklass den sämsta som producerats (eller inte producerats) på länge.

I halvtid fick vi se en intervju med Rehn. Han sa ungefär vad alla hade sett och berättade att vi skulle få se två byten, Faltsetas och TO in. Unisont stönade jag och Feldgrau ut: "HELT FEL BYTEN!". Efter det traskade jag ut i köket och korkade upp nästa öl.

Mer fel kunde vi dock inte ha. Om det var bytenas förjänst eller målet som skapade någon form av ketchup-effekt är svårt att avgöra. Men efter 2-1 målet spelar IFK precis på det sättet man bör och ska göra mot ett sådant lag som Trelleborg. Mittfältet rörde på sig, spelare började gå helhjärtat in i duellerna och lägen radades upp. Trots det stannade resultatet som bekant vid något missvisande 2-1. För trots en riktigt platt första halvlek så förtjänade vi att få med oss en pinne från Tjångavallen.

Men oavsett vilket räcker inte en poäng i den här matchen. Jag har helt ärligt lagt ner alla tankar på både guld och guldstrid. Jag tror inte heller att vi kommer hamna i bottenstriden, men för att inte hamna i det läget är det dags att spelare och ledare kollar sig i ögonen och tar fram vinnarskallen, för den såg inte ut att finnas hos någon (iallafall inte i första halvlek) idag.
Några enkla frågeställningar får avsluta kvällen matchtankar:
- IFK har i princip samma spelamaterial den här säsongen som förra säsongen. Ändå har man ännu bara vunnit en match, hur går det ihop?
- Det är först när vi ligger under med två mål på bortaplan som Rehn och Olsson visar att det finns vissa taktiska drag och tar till de redan i halvlek, varför har man inte visat det tidigare?
- TO, som varit minst sagt medioker i inledningen av säsongen, går in och förmodligen är andra halvleks bästa spelare. Vart är logiken?

Eller kort och gott, för att citera ett SMS från en polare:
"Vadfan är det som händer med IFK egentligen?!"

82 kommentarer:

  1. Kämpa för att hålla nere siffrorna mot ellos!

    SvaraRadera
  2. Finns inga ord för att beskriva eller förklara.
    Allt är sagt.
    Vad finns kvar?
    Ska jag släppa garden helt och acceptera?!

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  4. Skäms för f-n. Får gå på jobbet imorgon med solbrillor o keps. Sicken sjuk ångest. AAAAhhhhh

    SvaraRadera
  5. man blev iaf lite bättre till mods efter andra halvlek...

    SvaraRadera
  6. Det som var skönt idag var att 1-0 kom så snabbt att jag knappt han bli arg. Vid 2-0 så stängde jag av. Satte på tvn precis lagom till reprisen av Olssons mål. Men mer en så blev det ju inte.
    Ärligt så suger vi ju så jävla hårt nu... 1-2 mot att skadedrabbat Trelleborg.

    SvaraRadera
  7. Bort med klockan jag ber. Ta bara bort den jävla klockan.

    SvaraRadera
  8. Ni kan inte mycket om fotboll! Stanna hemma i soffan vetja.

    SvaraRadera
  9. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  10. TFF med tio (10) man borta, verkligen starkt Blåvitt...fy fan vad dåligt. Skyller inte på planen men den är också lika kass som laget, hur fan får man spela på en sådan "matta"?

    SvaraRadera
  11. Som sagt, mot ett skadedrabbat TFF!
    Vad fan är detta. Känner mig så fruktansvärt besviken.
    T.o.m så man nästan funderar på om man inte borde göra nåt annat på söndag. För jag tror IFE slår oss med minst 3-0. Plus den jävla Ultras manifestationen som säkert slutar med en del slagsmål. Tror hellre jag kollar på Fiskedrag som börjar 11.5 på TV4 Sport.

    Nåt måste fan hända inom IFK nu! Tränarbyte eller nåt...detta funkar fan inte.

    Och sen den här jävla reklamgrejen "nästa mästarna"...fy fan!

    Nästa superettan vore bättre om det ska se ut såhär!

    Dra åt helvete alla!

    SvaraRadera
  12. Den nya generationen klarar inte av krav!

    SvaraRadera
  13. Börja om nu. Ta bort den efterblivna "sm guld om..." och skrota "Nästa mästarna". Gå tillbaka till 4-4-2 och täpp till bakåt. Det blir en kamp för att undvika kval i år, eller ännu värre. Ge tränarna några matcher till, sedan bör de lämna självmant. Alla trodde att vi var bättre än vi var, alla räknade med en direkt fortsättning på förra året. Tyvärr har andra lag gått om, nu är det bara kamp som återstår.

    SvaraRadera
  14. Börja om nu. Ta bort den efterblivna "sm guld om..." och skrota "Nästa mästarna". Gå tillbaka till 4-4-2 och täpp till bakåt. Det blir en kamp för att undvika kval i år, eller ännu värre. Ge tränarna några matcher till, sedan bör de lämna självmant. Alla trodde att vi var bättre än vi var, alla räknade med en direkt fortsättning på förra året. Tyvärr har andra lag gått om, nu är det bara kamp som återstår.

    SvaraRadera
  15. Bara för att man är förhandsfavorit, betyder inte att man behöver spela!

    SvaraRadera
  16. De tar emot men jag måste säga de, tycker rehn och olsson har gjort sitt i klubben nu. De behövs nya ideer och dem visar de icke längre. fattar inte alls vad de är som håller på att hända här..

    SvaraRadera
  17. Är vi nya malmö...

    SvaraRadera
  18. Får vibbar från Lundins år. Det här kan gå riktigt illa. Törs inte kolla tabellen. Vet dock att vi ligger sist utav Gbg lagen. Nu får truppen för h-e kavla upp armarna.

    SvaraRadera
  19. förstår ärligt talat inte varför Pär får gå ut??? visst in med Söder, men varför mot en anfallare när vi jagar mål?

    SvaraRadera
  20. Nu får ni ju sansa er. Att börja svamla om att kicka tränare efter fyra matcher är rena AIK-stilen.

    SvaraRadera
  21. Jag har lagt ner helt nu och har bara tänkt ha kul. Loosar vi tar jag en bärs extra istället. Kom igen Blåvitt kör hårt. Åk bara inte ner i supper ettan allt jag begär.

    SvaraRadera
  22. Jaha 11 poäng upp till Helsingborg, att det inte blir något guld kan vi ju lätt konstatera. Ny målsättning? Ja kanske att bli bästa lag i Götet då, bedrövligt dåligt fy faaaan!

    SvaraRadera
  23. Rehn och Olsson måste avgå. De är helt värdelösa tränare!

    Va fan kan de om fotboll? Nada!

    AVGÅ!!!

    SvaraRadera
  24. Vart fan finns viljan? Halva laget har ju vikt ner sig innan matchen ens börjat!

    SvaraRadera
  25. Varför får ens Jakob Johansson spela? Oavsett position.. Han är sämre än min farmor, kan ju inte ens ta emot en boll...

    SvaraRadera
  26. IFK har bara värvat och inte sålt en enda spelare sedan sista matchen 2009. Istället har vi värvat för flera miljoner.

    Det är så otroligt uselt, så fruktansvärt uselt verkligen.

    SvaraRadera
  27. Börja håll på GAIS istället! Det enda riktiga Göteborgslaget. Skicka ut blävitt där dom hör hemma: till kranskommunpacket!

    Kålle

    SvaraRadera
  28. Bara att erkänna att Milds strategi är helt misslyckad. Ingen får sticka ut, ingen får synas vilket leder till att vi har hamnat i en sits med bara en massa sparka och spring medelmåttor. Jag skiter i vad som hände förra året. Vi har fan inte bättre spelare än något annat mittenlag.

    AVGÅ MILD, AVGÅ REHN/OHLSON, AVGÅ ALLA!

    Ok att vi tappar poäng men jag blir hatisk när jag ser hur vi spelar. Och prata inte om en positiv andra halvlek ikväll. Vi låg under mot Trelleborgs b-lag då!!

    SvaraRadera
  29. Funderar på hur synkade Rehn o Olsson är. Vill bägge slå långbollar mot en ensam gubbe, helt utan understöd Tränas det med bollkontakt? (Hjalmar o Lund) Snabbhetsträning med Jakob. Springer väl 100 m på 35 sek. Är Ragnar nykastrerad eller blivit nykristen. Frommare än nyfrälst nunna. Saknar alla spelidé r. För vi har inga förutom tjonbollar.SHIIIT

    SvaraRadera
  30. j_vla aik-takter detta tjat om tränarbyte efter ett par förluster... alla lag har svackor. Ta en öl till och kör vidare med det jobb vi ska göra på läktarn!

    SvaraRadera
  31. Peeman: 6 matcher är det. AVGÅ Rehn/Ohlsson! Det räcker nu...

    SvaraRadera
  32. På tal om lite annat så är det bara våldtäktsmän i kalmar, kolla på denna video som jag hittade av en slump (2.35! Bapupa och nu även rydström..
    http://www.youtube.com/watch?v=rKHbQVXa7hA&feature=related

    SvaraRadera
  33. Det är ingen svacka. Man kan inte ha en sån fruktansvärd svacka i 6 matcher och inget tyder på bättring. Vi har blivit förstörda av ledningen och tränarna.

    Rehn: Åk hem till Stockholm - NU!

    SvaraRadera
  34. men för i helvete - bort med klockan! det är pinsamt... ska man behöva skämmas för att hålla på blåvitt bara för att den där jävla sm-tickar ner!!!??? (som om inte prestationerna är dåliga nog)

    SvaraRadera
  35. Ge Niclas Carlsson chansen istället för Lund! Hur många bollar kan man spela bort under en match utan att bli sidsteppad?

    Efterlyser för övrigt lite mer glöd i vissa spelares ögon. Vakna nu för f-n!

    SvaraRadera
  36. vadå ta en öl till? håller med om allt utom just en öl till. Jag tar en kvarte... eller två!

    SvaraRadera
  37. vi är inte ajk

    SvaraRadera
  38. Vi fick ett övertag i andra halvlek men Trelleborg backade hem. Vi hade inga direkt klara chanser, att ta in TO var rätt, det visar att man måste ha nån som kan styra spelet och hålla i bollen. Men varför Faltsetas? Allvarligt talat, Stereos syn på fotboll är bedrövlig.

    SvaraRadera
  39. Pat the Cat2010-04-15 22:49

    Inte roligt läge nu alltså... men man måste se nyktert på det. Blåvitts spel passar inte riktigt på taskiga mattor även om vi inte spelar "kortpassningsspel". Anledningen till att vi inte skapar några chanser är att samtliga måste ta en extratouch och då hamnar i tidsnöd med en långboll som lösning alternativt att motståndarna hinner hamna rätt i sina positioner innan nästa pass kommer. Blåvitts spel bygger på att hålla uppe tempot och det är svårt på sådana gräsmattor som de har spelat på (undantaget i Helsingborg där de helt enkelt var bättre). AIK och Kalmar har samma problem. De som har lyckats bra hittills av lagen som spelar passningspel i högre tempo är ju Malmö, Helsingborg och kanske också till viss del Elfsborg. Samtliga av dessa lag har bra planer på hemmaplan. Blåvitt har 2 av 9 poäng hemma vilket självklart inte håller.

    Jaja, än är hoppet inte borta! Jag tycker istället för att klaga och gnälla att vi unisont sjunger som aldrig förr under hela matchen mot Elfsborg, oavsett vad som händer, för att visa att vi stödjer vårt lag i ur och skur! KOM IGEN NU BLÅVITT!!!

    SvaraRadera
  40. Blev inte ens upprörd vid förlusten idag man börjar bli van. Däremot såg jag en ljusglimt av vad blåvitt kan om dom bara vill. Mer sånt på söndag och jag tror vi åtminstone kan ge ellos en tuff match. Blicka bara framåt nu och stötta laget! Forza!!!

    SvaraRadera
  41. Förstår inte hur man kan tycka spelet ser bättre ut i andra? Klart som de är lätt att komma fram när Trelleborg backar hem med 10 man! Ingen spelidé alls, avgå omgående rehn/ohlsson

    SvaraRadera
  42. Känner mig fanumej kränkt
    Här köper man årskort, köper halsdukar å annat krafs. man går på i princip alla hemmamatcher och många bortamathcer, och får denna käftsmäll tillbaka!

    Ser många spelare som ser rädda och änsgliga ut. Det är fan inte erat jobb! Ni ska kriga för blåvitt och aldrig visa rädsla!

    Dock finns det en bra grej med dagens match, det var att se en pigg och duktigt Söder.

    KRIGA mot Elfsborg. Om vi inte vinner, så se iaf till att skada några boråsbönder!

    SvaraRadera
  43. Ni som tycker spelet var bra i andra är sjuka i huvet. Hur kan det inte bli bättre när vi ligger under mot Trelleborg som saknar 10 man och de backar hem...

    Stereo: Försvinn innan vi jagar bort er!

    SvaraRadera
  44. VAD SA JAG OM TOMAS OLSSON
    NÄR SKA REHN/OLSSON FATTA

    Vaddå dåliga byten?
    Nej nu har jag fanimej sett nog av startelvan som va på bommen fel
    Och 2 mål i röva o vänta att möblera om...
    Harrejävlar vilket spektakel

    Dagens byten gav ju ett bättre intryck....
    Vill inte höra mer om TO .Kanon som vanligt , rutinerad ...

    Första halvlek sågar jag rätt av
    HELT FEL
    Andra halvlek fanns det hopp och ett bättre spel.



    Laget till söndag Mr REHN/Olsson

    KIM
    Hjalmar Ragge Adam
    Risp
    Hysse Gustav Olsson Sella
    Söder Per.E


    Trollhättesonen Jonas Olsson kanske oxå har en förkärlek till sin hemby , verkar ju så.

    Nej nu jävlar får det hända nåt, spelarna går efter tränarna ,men för fan 1 på topp isolerad o byta namn på ryggarna bara, stackars jävlar som får ta den positionen

    GÅ TILLBAKA TILL URSPRUNGS FOTBOLLEN:

    SvaraRadera
  45. "Plus den jävla Ultras manifestationen som säkert slutar med en del slagsmål."

    orka att dom ska förstöra en av de kanske viktigaste matcherna iår...

    SvaraRadera
  46. Löjligt att snacka om tränarbyte redan. Vi är fan inte MFF eller AIK där de gärna tjatas om tränares roll till höger och vänster vid förlust. Det är väl 11 blåvita spelare som skall prestera eller? Tränarens roll är överskattad- så jag har fortfarande förtroende för stereo. Däremot bör flera spelare i blåvitt rannsaka sig själv om deras form, tajming, tempo och om varför de spelar som ett superettan lag. Spelare i IFK skall kunna spela under press och guldkrav, annars kan man lika gärna börja spela för ÖIS eller Gais. Framförallt är det den bristfälliga bollhanteringen som gör mig vansinnig. När jag bodde i Frankrike och såg Nantes spela var samtliga av deras juniorer bättre på teknik och bolltransport än hela vår backlinje tillsammans.
    Dock ,även om jag gnäller och är besviken just nu så är det ändå nu vi supporters behövs som mest och bäst. Det har skett större mirakel ,så visst kan det vändas, men då måste vi vinna på söndag. KOM IGEN NU BLÅVITT!.

    SvaraRadera
  47. Det lät fint det sist nämda...
    Jag har deja vu från 98 här. Samma jävla skit om att von rosens då var utlånad? Vad hände då...
    Det gick åt helvete.
    Vi är blåvitt, vi håller inte på med kaxiga uttalanden likt de i AIK.
    Nu har ju samtliga runt denna klubben byggt upp en jävla press på sina gubbar inkl baraben som inte har granskat vårt materiel kritiskt för fem öre utan blivit en förläng arm från kamratgården.
    Men visst har vi inte presterat som beräknat men vi har inte så jäkla bred trupp som alla pratar om.
    Helt ärligt,,,
    Är det någon som tycker det?
    Och vad håller ultras på med?
    Protestera mot tv bolagen...
    Jag hoppas den uppmaningen stannar inom deras falang.
    Protester mot spelat är väl en sak men vi måste ge våra killar vårt stöd nu!
    Kom in i matchen gubbar.
    Nu får vi knyta näven och se till så att vi supporters ger laget och klubben det stöd de behöver. Vi har iaf gett järnet men även vi har en bit kvar till 09 men vi kan väl iaf börja?

    SvaraRadera
  48. Kan inte stödja tränarnas tvångsmässiga beteende o ha en man på topp , det fungerar ju fan inte!

    Men spelarna stödjer jag givetvis

    GAH!

    SvaraRadera
  49. Ni som säger att Rehn borde sparkas är bara pinsamma.

    Dock vill jag se Elmar på mitten, han lira ju där på försäsongen och var grym, samt att de är hans naturliga pos.

    Harmoni i truppen efterlyses, fast vad vet vi om det?

    SvaraRadera
  50. Hahaha, Se nyktert på situationen. Ok, let´s see here? vi har vunnit en match utav sex, spelat tre hemmamatcher där vi inkasserat 2 poäng utav 9 möjliga, vi har inget anfallsspel, vi har inget mittfält, vi har en dålig defensiv, vi släpper in mål på alla typer av fasta situationer, Ragnar vill inte spela i blåvitt och är således urusel, Hjalmar (jag gillar hjalmar) har slagit så dåliga frisparkar att jag mår fysiskt dåligt plus att Rehn/Olsson uppvisar ett fotbollstänk som hör hemma i 70-talets England.

    Ja, jag är extremt nykter och det spelet vi presterat i år är inte acceptabelt. Planerna har inget med det att göra för lagen vi har mött har inte haft några problem att effektivt utmanöverar den Blåvita klumpen.

    SvaraRadera
  51. Vem bryr sig om trelle backa med alla man våra gubbar fick i alla fall rulla boll och känna på ett rikitgt spel för första gången i en tävlingsmatch i år försäsong exkluderat. Ett satans gnäll på ledningen nu, förra året va det annat ljud i skällan på alla er som gnäller nu. Sluta bitcha ledning och gnäll på spelare, ifk har vart ännu värre ute och även då sålde dom halsdukar och biljetter till matcherna. Stötta både i medgång och motgång jävla galghärmare. Tyst nu!

    SvaraRadera
  52. Är lika sne som alla andra men jag tror helt ärligt att det vänder nu på söndag. Adam, söder och eventuelt tobbe. Vi kommer köra över ellos, självförtroendet kommer tillbaka och sen så e de bara å köra...

    //D-Day

    SvaraRadera
  53. Jag fattar inte. Vad är det för viktigt med matchen på söndag? Och när jag ändå håller på att ställa frågor; vad är det för fel med avspark 12.30?

    SvaraRadera
  54. Skickar en lite hälsning från solna.

    Man kanske skulle döpa om den lite bara.

    http://www.youtube.com/watch?v=UyBiubQImVg&feature=PlayList&p=8E3C58CD541AF54E&playnext_from=PL&playnext=1&index=22

    SvaraRadera
  55. Superettan här kommer vi!

    SvaraRadera
  56. Manifestation emot tv-styrda matchtider!!!

    För alla oss supportrar som regelbundet besöker arenorna runt om i Sverige för att följa våra lag och lägger ner både tid och pengar för att kunna göra det, nu får det vara nog! Allt eftersom åren går så ser vi hur Tv-bolagen mer och mer styr när våra matcher skall spelas. Om allsvenskan skall vara med och konkurera mot andra attraktivare ligor så krävs det att det införs fasta speltider. Vi ser alla hur allsvenskan tappar sin publik då matchtider läggs på obekväma tider för att tv-bolagen skall gynnas. Därför genomför Ultras Göteborg med andra en manifest emot detta den 18/4 då vi möter IF Elfsborg…



    För att visa vårt missnöje emot den utveckling som tidigare nämns så kommer vi inte infinna oss på läktarplats de första 20minuterna av matchen, det kommer delas ut flyers med information om vad som sker och vår ståndpunkt i det hela. Våra sedvanliga platser kommer vara avspärrade och vi ber därför er som väljer att inte vara med på manifestationen att respektera dessa.

    Vi hoppas att fler blåvita på vår läktare kommer vara med och sluta upp då det kan vara värt att förlora 20 minuter av matchen då det kanske i framtiden leder till att fler supportrar till vårt lag har tid att gå på matcherna. För er som väljer att inte ta del av manifestationen så önskas det även att det förblir tyst de 20 första minuterna av matchen. Vi har en stor kärlek till vår inmarschhymn men skulle denna utebli så är vi rätt övertygande att det kommer uppmärksammas.

    Resterande delen av matchen kommer att ske precis som vanligt. 110% stöd och passion för vårt lag. Det är verkligen nu när inte allt går vår väg som spelarna behöver peppas till max, skulle laget underprestera igen så fortsätt sjung och stötta spelarna tills matchen är över, hur man väljer att uttrycka sina känslor sen är upp till var och en på läktaren.

    Men vi blickar för seger – Inför fasta speltider. Ge tillbaka sporten till dess supportrar! Krossa Elsborg!

    // Ultras, GFK, Supras

    SvaraRadera
  57. Jag fattar fortfarande inte vad problemet är med avspark 12.30. Är ni på jobbet då?

    SvaraRadera
  58. Hej, nu är det fan inte längre bara att "köra vidare" och hoppas att "det vänder snart". Era floskler gör bara mig och majoriteten av blåvittfansen ännu mer rasande. Vi har blivit, för att tala barnens språk, "ägda" i en herrans massa matcher i följd nu. Jag skiter i era "sitt ner i båten" och "alla kan ha svackor"-resonemang. Det finns gränser för hur uselt spel man kan acceptera.

    IFK 2010:
    Långsamma och svaga
    Tekniskt mediokra
    Ingen vettig spelidé
    Utan tillräcklig kampvilja
    Inget självfötroende

    Det reder inte ut sig självt alla gånger. Det har kört fast.

    Time-out för tränarna tack.

    SvaraRadera
  59. Ultras kan kamma sig! Har nån av er vart på matcherna mer än 3 år? Småglin, ni borde fan inte få hålla på så här, det är inte erat vardagsrum där ni ska spela balla.

    Frågan har ju ingen som helst förankring hos resten av de blåvita och kommer bara bli pinsam.

    Era shalala ramsor suger förövrigt.

    SvaraRadera
  60. Gör det bättre själva då! Fyllegubbar

    SvaraRadera
  61. I match efter match efter match går killarna in och levererar undermålig fotboll på alla vis. Om de grisspelar och plockar 1-0-vinster, fine, men DET HÄR likar ingenting. Motståndarna respekterar oss inte (och har ingen anledning till det) på något plan vilket ju i alla fall så gott som alltid var fallet under vissa bottenperioder på 00-talet.

    Kan någon nämna tre riktigt roliga och imponerande matcher från IFK de senaste sex månaderna. Det blir tufft.

    SvaraRadera
  62. Ultras: Förstår att det är jobbigt att ni inte kan svina i er en massa öl innan matchen.

    Men gemene man bryr sig inte, däremot kan jag vara med på protesten (men jag väljer att tyst protestera mot blåvitts usla spel).

    SvaraRadera
  63. // Ultras, GFK, Supras

    15/4/10 23:40

    Tyvärr, men det skulle aldrig falla mig in i att missa Snart skiner Poseidon pga. detta. Hela idén känns fånig. Tror inte det kommer ge någon påverkan. Tror bara en sådan manifestation kan påverka övriga i publiken och se det som en stämningssänkare och där med inte lika sugna på att gå och kolla på matcher. Tror det kan finnas andra mer kreativa lösningar på ett sådant problem.

    SvaraRadera
  64. Med max tur vann IFK omgång 1 mot KFF.! Redan då kunde man se fel och brister, och detta värkar inte ta slut(fan)

    Det måste väl finnas en plan b? Eller ska IFK bara stå som jävla fåntrattar och kolla på när BK Röva & Gais dansar i från oss(Blåvitt).!

    /Kaisson 81

    SvaraRadera
  65. ultras: så länge ni håller på mer ert trams på klacksektionen så fine.

    /Sektion med mjuk dyna

    SvaraRadera
  66. Alla dessa synpunkter. Så lätta dom är att ha.
    Köp Risp. In med Risp. Ut med Risp. Eller? In med Kalle. Ut med Kalle. In med Sana. In med Hjalmat. Ut med Hjalmar. In med Hjalmar. Välkommen Per. Bort med Per. Ut med Gustav. Byt tränare. Ligga med Mild. Ut med Mild.
    Bara massa kackel. Avgå klacken, säger jag.

    SvaraRadera
  67. Jaha? Vad vad fan ska vi prata om då? Det är väl fotboll vi är här för? Men visst, gärna för mig - jag slipper gärna att ha det där bonkegänget i huvet ... låt oss prata medicin istället. Man har tydligen ett vaccin på gång mot typ 1-diabetes, visste ni det? Hörde det på P1 häromdagen. Synpunkter, Alex?

    SvaraRadera
  68. Ta bort den där jävla SM nedräkningen nu. Börjar bli pinsamt.

    Tror att alla förväntningarna inför säsongen kan ha påverkat vårat unga lag rejält negativt. När man presenterar sig själva som Nästa Mästarna så ger man ju spelarna en ENORM press. Tabbe.

    SvaraRadera
  69. Startelvan mot Ellos borde bli.

    Söder
    Hysen Bjarna Sella
    Seb/TO Gurra
    Hjalle Ragge Risp Adam
    Kim

    SvaraRadera
  70. Såg inte Trelleborgs matchen, men jag har noterat att i tidigare matcher så har lagdelarna kommit väldigt långt ifrån varandra.
    Kanske dags att gå tillbaka till 4-4-2. I alla fall tills spelet har stabiliserat sig.

    SvaraRadera
  71. Kan låta Uefa-82 laget ställa upp mot Ellos på söndag :lol:

    Nej, hej på er gubbar & gummor! Ni hör vi ä me´ å nu ska ni vara, nu ska ni vara snälla.

    /Kaisson 81

    SvaraRadera
  72. Usch vad jag hatar folk som i alla lägen ska försvara allt och alla. Det är ett faktum att vi saknar en tydlig spelidé. Till och med spelarna tycker ju det!

    Jag har aldrig haft något vidare förtroende för Rehn Olsson. Visst de är bra på att bygga upp ett lag och har sina fördelar, men de är fullkomligt värdelösa matchcoacher och de har de alltid varit! Nu när spelarna saknar självförtroende saknar de kompetens att söka lösningar på problemen och förändra spelet, de håller sig kvar vid en spelidé som är sönderläst av alla motståndare. Dessutom är det helt uppenbart att de favoriserar vissa spelare och fryser ut andra. Man såg det med Jonathan Berg (som ofta var utanför truppen) och man ser det med Kalle Svensson som var bra mycket bättre än Hjalmar de matcher han spelade i början på säsongen, och nej det säger jag inte för att jag är någon Hjalmarhatare. Tvärtom tycker jag att han gjorde en bra säsong förra året och att han var helt okej året innan dess. Men nu har han helt enkelt inte varit tillräckligt bra, varken som mittback eller vänsterback. Att han får spela som vänsterback som idag kan jag dock köpa, vi har inget bättre alternativ där helt enkelt. Däremot kan jag inte köpa bytet på Sana som var lagets bästa spelare (i otroligt svag kokurans) i första halvlek. Hur fan kan man byta in Faltsetas som varit fullkomligt värdelös ändå sedan han kom hit som vänstermittfältare? Att han sedan gör en godkänd insats gör inte bytet på förhand mer acceptabelt.

    Det finns så mycket att kritisera i Rehn/olsson matchning hittills. Jag tycker det är självklart att de bör sparkas. Låt de få till sommaren på sig att visa att de kan vända trenden. I dagsläget finns nog inget bra tränaralternativ ändå. Ser det inte bättre ut då, så ska de självklart sparkas! Vi har ett spelarmaterial som är betydligt bättre än vad vi visat hittills och det är tränarnas uppgift att få de att prestera på en acceptabel nivå!

    SvaraRadera
  73. Ta in Roger Gustavsson.............

    SvaraRadera
  74. Ultras Gbg, kom ner på jorden, vilka tror ni att ni är ? Tror ni att vi andra bryr oss om vad ni planerar ?

    Visste att vi skulle torska idag, förlorarar ju alltid mot värdelösa bonnelag som alltid e dunderkåta på att spöa IFK, fattar inte det, får inte in i mitt huvud hur det går till ????? varför ???? Bjärs, Boom Boom, kom hem nu och visa dom sk grabbarna i laget hur man visar lite KUK!!!!!!

    SvaraRadera
  75. FUCK. Fuck. F U C K. Fuckelifuck. Motherfuck. Fucked up. Fucker. Fucking hell. Fuck you. Fuck me. Fuck it. Fuck you all. Fuck. FUCK. Fuck. F U C K. Fuckelifuck. Motherfuck. Fucked up. Fucker. Fucking hell. Fuck you. Fuck me. Fuck it. Fuck you all. Fuck. FUCK. Fuck. F U C K. Fuckelifuck. Motherfuck. Fucked up. Fucker. Fucking hell. Fuck you. Fuck me. Fuck it. Fuck you all. Fuck.

    SvaraRadera
  76. Ultras: Glöm det!

    12.30 är ju en kanontid, ungarnas aktiviteter är avklarade på morgonen, de har fått lunch och kilat iväg till nån kompis och själv kan man i lugn och ro sticka bort till GU och njuta av stämningen! Dessutom är matchen klar i tid för att man ska hinna göra något annat samma dag.

    Är detta bara för att ni vill måste dricka öl i samband med fotboll??

    SvaraRadera
  77. Pat the Cat2010-04-16 10:29

    Anonym 23:17:

    Jag menade inte att resultaten är acceptabla, jag menar bara att de som redan skriker på tränaravgång kanske borde ta och lugna ner sig lite.

    Och till er som skriker att vi inte har en spelidé: Vi har en alldeles FÖR tydlig spelidé och med det för lite variation. Här är ett exempel: Alla lag vet att våra ytterbackar ska sköta uppspelen vilket gör att de skär av dessa. Lyckas de ändå få ut bollen på kanten, låt säga till Lund (eller Adam), så kommer han i 9 fall av 10 slå en passning längs kanten till Sella. De vet också att Sella kommer att försöka göra sin gubbe eller söka väggspel med Erik/Adam. De trycker därför ihop laget (flyttar över mycket folk) för att stänga till på den kanten och spelar hårt mot Sella som då surnar till. Detta är en VÄLDIGT tydlig spelidé men det måste också finnas variation. En enda gång har jag sett Blåvitt vända spelet med en crossboll i år (Hjalle till Sella). Ytterst få gånger har jag fått se att Sella eller Lund/Adam använder sig av en rättvänd central mittfältare.

    Sedan undrar man ju vad tränarna tänker på med Elmar. Han gör en riktigt bra försäsong som innermittfältare och när han sedan inte får till det ute till vänster så plockar de bort honom helt, trots att vi inte får till någon kreativitet centralt. Va fan liksom, flytta då in honom centralt istället och åtminstone testa om det kan få tillbaka honom i gammalt gott slag. Sedan måste ju Kalle vara med så att man har en hyfsad uppspelsfot i den centrala backlinjen också.

    Mitt lag mot Elfsborg (4-1-4-1)

    Kim
    Adam-Ragnar-Kalle-Hjalmar
    Gurra
    Sella-Elmar-TO-Sana
    Pär (Söder orkar inte en hel match)

    SvaraRadera
  78. Lös kontraktet och jag är nöjd i år, bättre blir det inte med en trupp som består av EN möjligtvis TVÅ klass spelare.
    6 mille för en ny långås ??? LÖS KONTRAKTET !!!!!!!

    SvaraRadera
  79. (Följande text innehåller många svordomar, vilket jag tycker är på sin plats)

    Efter gårdagens jävla skitmatch sa jag till min fru att vi inte behöver fundera mera på alla våra familjelogistiska problem på söndag eftersom säsongen är körd, alla ändå kan dra åt helvete och att jag inte vill gå på Elfsborgs-matchen. Som den kloka människa hon är påminde hon mig då om att ”vad är det för supporter som inte stöttar sitt lag i motgång”…

    Jag tänkte då att jag har väl för fan efter över trettio år på läktaren rätt att vara precis vilken jävla supporter jag vill och vem orkar lyssna på tröttsamt dravel om hur supportrar bör vara när ens Blåvitt-hjärta blöder och när alla kan dra åt helvete och så vidare och så vidare. Nu har jag lugnat mig så pass att jag insett att jag säkert kommer att vilja gå på söndag. Då får jag ju åtminstone chansen att inte delta i Ultras idiotiska jävla manifestation.

    SvaraRadera
  80. Tack,
    du har min välsignelse.

    SvaraRadera
  81. Pat The cat:

    Att konstant spela på de 100 kvadratmeter som befinner sig på den högra kanten av plan kallar jag inte för en spelidé, snarare idioti. Annars håller jag med dig i det du skriver och det är just därför jag tycker att Rehn/Olsson ska avgå. Det är deras uppgift att se till att spelet inte blir förutsägbart. Det är deras uppgift att ta ut ett lag som fungerar ihop och som kan prestera så bra som möjligt i den position de får på planen. Varför ska de då inte sparkas när de totalt missköter detta ansvar?

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.