2010/04/25

"Ooooooh tjockis!"

MEDIEKRITIK. En verbal supermegachockattack har skett i svensk damhandboll. Delar av Lugis fans har enligt Göteborgs-Posten:
"...skämt ut sig genom att kalla någon spelare i Sävehof tjock."
Hmm. Det känner jag igen:


Sedan att Lugi-supportern som sprang in på Sävehofs spelarbuss och spelade allan var en total idiot, råder det knappast något tvivel om. Men ändå frågar jag mig när verkligheten kommer i kapp skribenterna på Göteborgs-Postens mylla?

Men moralpaniken vet inga gränser på GePe i dag. Ett gäng packade Chalmerister som spelat allan uppmärksammas nämligen med en egen artikel: "Nakenchalmerister chockade grannar". Här konstateras bland annat:

"- Det går för långt. Det är griseri de håller på med."
BaraBens kommentar: Välkomna till valfri park i Göteborgs centrum en fredag kväll så ska ni få se på griseri när folk pissar till höger och vänster, knullar bakom buskar, ligger avdäckade från sitt spritintag och beter sig som grottmänniskor. Men allt blir genast mycket värre om någon självrättfärdig men anonym pajas får se det från fönstret på sin bostadsrätt? Kom igen nu.

"- Nakna chalmerister står och urinerar utanför mitt fönster. De är fyra-fem stycken, varav en tjej."
BaraBens kommentar: Oh herregud, är en tjej med i detta beteende? Nej, nu måste väl ändå en präst kopplas in för detta leverne är ju helt vansinnigt! Jisses amalia, vart tog moralen i samhället vägen? Åter igen. Göteborgs-Posten får gärna åka på studiebesök ut i verkligheten valfri fredag kväll. Exempelvis till Avenyn och gatorna där omkring. Se beteendet på dansgolven, på krogarna - på fyllan. Det är inte direkt så att "dagens ungdom" och unga kvinnor lever i en svartvit film. På gott och ont. Men något chockskandal-artat blir det inte så länge de inte syns för den trygga medelklassbostadens invånare. Om beteendet verkligen var chockerande borde tidningen skriva om det varje helg, varje sommar, varje helgdag - ja hela tiden. Var så god!

21 kommentarer:

  1. Vad fan i helvete är det här för artikel? Vem i helvete bryr sig om en pöbel pissar på något/någon?

    Skriv om hur IFK har skickats till psykakuten, har kidnappat Svennis för att få en ny tränare eller hur hela Kamratgården utför seppuku.

    Whatever.

    SvaraRadera
  2. "Några roade sig med att åka på ändan nedför grässlänten"

    Dramatiskt det här!

    SvaraRadera
  3. GP är Göteborgs nya prästerskap.

    SvaraRadera
  4. Ni som fortfarande betalar för GP, tycker ni upprörda moralkakor likt dessa är prisvärda?

    Ang. Lugisupportern så var det synd att inte tjejens farsa, den legendariske bodybuildern Big James var i närheten. Men att skrika tjockis i damelitserien är befogat på sina håll, vissa är inte vältränade där, precis som det är befogat mot Wastå eller MFF:s juggemålis.

    SvaraRadera
  5. Sture Allan2010-04-25 11:37

    Är ni själva medvetna om hur många gånger ni använder uttryck som panikartard, panikbeteende etc i de sista handfullen inlägg... ;)

    SvaraRadera
  6. Men för helvete baraben, FOTBOLLSBLOGG! Känner ni igen det ordet?

    SvaraRadera
  7. Sture Allan/ Det är rätt medvetet ordval med tanke på den situation som Blåvitt sitter i. Betänk att "Smått & Gôtt" hade döpts om till "Smått & panik" exempelvis. Tror du det är en slump?

    SvaraRadera
  8. anonym 11:44/ BaraBen har alltid kommenterat alla aktuella grejer i Göteborg, så vakna upp till verkligheten nu.

    SvaraRadera
  9. Kanske dags för BarBen att sluta fixera sig på GP. Dessutom känns kritiken lite missriktad. Om man inte skulle skriva om saker bara för att det har förekommit förut så skulle media bli jävligt tunnt, BaraBen inkluderat.
    Personligen så har jag dessutom inte upplevt det som normalt att folk springer omkring nakna och pissar i rabatterna. Jag tror jag hade märkt det.

    SvaraRadera
  10. Jag vet inte vilken värld "Korven" Ahlberg (KORVEN!) lever i men det tillhör definitivt inte vanligheterna att nakna människor pinkar offentligt i grupp i Johanneberg. Kanske i en buske i någon park men inte utanför folks fönster. Själv hade jag blivit skitsne om någon eller några stod och pinkulerade utanför mitt fönster. Jämförelsen med hur det går till på krogar på Avenyn är ju bisarr.

    Herregud, släpp den här fixeringen vid GP och skriv istället om hur Blåvitt ska undvika Superettan 2011.

    SvaraRadera
  11. Bo 13:11/ Knappast så att de skriver att man inte ska skriva saker, det är ju det moraliserande sättet de skriver saker på som kritiseras. Ett förslag: tänk först, prata sedan.

    SvaraRadera
  12. Kenny Starfighter2010-04-25 13:24

    Buffon/ Lär dig din historia. "Korven" Ahlberg spelade forward i Blåvitt back in the day (slutet av 70-talet).

    SvaraRadera
  13. GP är Göteborgs svar på Vatikanen.

    SvaraRadera
  14. Det är lätt att förstå att man kan bli lite indignerad om man inte bett om att få se nakna, urinerande människor genom sitt vardagsrumsfönster.

    Det är svårt att förstå att man ringer snuten på ett gäng glada, överförfriskade studenter som under otvingade omständigheter åker lite slip'n'slide i vårsolen.

    SvaraRadera
  15. Var och fotograferade (för Lugi) på handbollsmatchen i fråga. Att skrika från läktaren är helt OK enligt mig. Denna snubben stod på innerplan precis bakom målet med en megafon. Lugi-personal borde ha skickat upp den lille pajasen på läktaren.

    SvaraRadera
  16. Peter 13:49/ Haha är det sant? Det stod alltså en dåre med megafon bakom bänken och skrek tjockis till en av spelarna? Det låter ju fan HEEEELT sinnessjukt. Filmade du inte det?

    SvaraRadera
  17. Anonym 13:19

    Kontentan av Korvens inlägg är att GP's artikel är onödig eftersom det som beskrivs skulle vara vanligt förekommande och är inget att bli upprörd över. Mao, tycker han inte att man skall skriva sådana artiklar, men Korven kan ju rätta mig om jag missförstod inlägget.

    SvaraRadera
  18. http://www.youtube.com/watch?v=IBGn8c_eKiU

    SvaraRadera
  19. http://www.facebook.com/#!/group.php?gid=106513972722762&ref=ts

    SvaraRadera
  20. Hela Götet är ju snart ett enda kriminellt, pisstinkande, nersölat
    avfallsträsk fyllt med fyllehundar och retarderade gangstas! Fy fan men som tur är flyttar jag snart.

    SvaraRadera
  21. Bor i innerstan och det är ju inte sällan det luktar piss vid entren. Ser även folk som står och pissar på diverse portar trappor bänkar buskage allt som oftast, så att säga att det inte är vanligt är att ljuga men det brukar kanske inte hända mitt på dan inne i stan. Länge leve studentlivet och blåvitt.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.