2010/04/16

Blåvitt, det är på riktigt nu

KRÖNIKA. Någonstans måsteman inse att det är något som är fel. Man får sätta sig ner och tänka över sina beslut, strategier, mål och taktik för att nå målet. Ibland kan en sådan sittning innebära att man faktiskt får resa sig upp och säga "vi kanske tänker fel?".

Något är fel. Jag har väldigt svårt att tro att den loja inställningen beror på dålig plan, bloggar eller inkastade föremål. Tränartrojkan mönstrar helt enkelt en elva som tror de är så jävla mycket bättre än vad de är. När jag sedan läser Lemans blogg på Sportsday där en ledare i Blåvitt inte vill nöta fasta situationer emot för att "det inte var rätt läge, risken var att det skulle sätta sig i skallen, föda negativa tankar".

Ursäkta?

Så om jag förstår saken rätt kan de inte träna på en detalj, som faktiskt är förbannat viktig i fotboll och kan avgöra en match, för att killarna i laget kan bli lite ledsna och plötsligt tro att de inte är så bra som de ju faktiskt är?

Hm, ursäkta?

Min nästa fundering är ju helt sonika om spelarna har den respekt och tilltro till sina tränare som de faktiskt bör ha? Vi pratar om svensk elitfotboll där spelarna skall rätta sig efter sin tränare. Samtidigt är det viktigt att ha en tränare som kan nå fram till sina spelare. Vågar han inte ta upp en sak som inte fungerar med sina spelare kanske han inte är rätt man för jobbet?
Jag menar absolut inte att vi skall kräva tränares avgång och så vidare men känslan är att det daltas för mycket, kanske är det nu man skulle haft en idiot som Zoran Lukic som ogenerat kunde skälla ut och tala om för en kille att han faktiskt underpresterar.

Elfsborg - Åtvidaberg - Malmö - Mjällby - AIK - Gais.

Det är dags att få killarna att inse det är allvar. Annars kan de sex kommande matcherna bli en enda lång mardröm för alla Änglar.

15 kommentarer:

  1. vinner vi inte över åtvidaberg... då, då är det kris

    SvaraRadera
  2. Seger mot Ellos kommer lyfta laget. Det kommer kännas att det är en viktig match och 3p där kommer öka självförtroendet och segrarna rullar in.

    SvaraRadera
  3. bilden rehn och Jonas ger utåt är inte samma lugna Jag i omklädningsrummet. Vi kanske skall tro mindre på citat presenterade i aftonbladet och Expressen och mer på de resultat våra tränare har givit oss de senaste åren jämfört med åren innan.

    SvaraRadera
  4. Leva på gamla meriter? Jojo.

    SvaraRadera
  5. Det är mysigt med de "nya supportrarna" från ida till nån annan tonårsbonde som tycker det är "skoj" med Blåvitt och är helt historielösa och kravlösa utan ska jamsa med vad som än händer. Sådana fans kommer skicka oss rätt ner i superettan.

    Tack för den här texten, det är viktigt med motvikt mot idiotin.

    SvaraRadera
  6. Jävligt bra krönika, om än lite kort.

    VAKNA NU BLÅVITT FÖR FAN!

    SvaraRadera
  7. Ok, jag ger hela blåvitt chansen HEMMA mot elfborg.
    Jag vet inte vad som helt plötsligt skulle göra blåvitt till vinnare, framförallt inte mot elfborg som är enl mej guld favorit nu.
    Tränarna bör avgå. det är en situation dom inte räknat med. Då är dom inte förberedda för att undvika en nedflyttnings strid.
    In med en tränare som kan lyfta blåvitt. Med de spelarunderlag som blåvitt har SKA dom vara i topp.
    Det är dom inte efter 6 omg, Då ska tränarna gå.

    SvaraRadera
  8. @kenny, så ska det låta fan medhåller allt vad han säger det snackas om mkt som att "hata ultras" jag säljer mitt säsongskort på blocket osv, detta är fan inte kul att höra, och om de som håller på så här tror att de är riktiga supportrar så glöm det, medgångarna kan dra till Djurgården eller ngt , fan vi spelar inte bra, det håller jag med om, men det är nu vi kommer in och behövs som mest , tyvärr prickade Ultras en "dålig" dag att ha manifestation, men egentligen ska vi ha den ändå det är trots allt för vårat bästa i framtiden och för att slippa 12.30 matcher en "bakfylle" söndag. "En för alla-alla för blåvitt"

    SvaraRadera
  9. Jag lägger hela skulden på idioterna i klacken som har någon sjuk jävla tvångstanke att alltid sjunga "Kämpa, kämpa, kämpa för SM-guld" i tid och otid.

    När ska dessa miffon inse att det är den mest skadliga sången som finns? Ingen aning om vilken grupp som alltid tvunget måste dra igång den (är ju gammal nu och sitter/reser på mig vid taskiga domslut på L3). Men oavsett kan ni ge fan i den i fortsättningen. Den ger bara spelarna ångest.

    SvaraRadera
  10. och vad gör eflsborg till favoriter? dom ligger redan 7 pinnar efter skåne..

    SvaraRadera
  11. Kenny jag håller med Ida och jag har hållit på IFK sedan 1969. Jag är varken historielös eller kravlös.
    Spelsystemet har stora problem och hade det även förra året.
    Det är alldeles för många långbollar. Förra året lyckades det ändå tack var Hysen, men nu leder det bara till att våra lagdelar kommer långt ifrån varandra. Vårat spel blir bus enkelt att läsa. Det är bara att pressa backarna och hålla djup så tar man ner långbollarna som kommer. Man behöver inte ens bry sig om att gillra offsidefällor. Dom gånger som vår anfallare eller yttrar lyckas ta emot bollen så blir dom avväpnade eftersom vårt mittfältet inte hunnit fram och understödja.
    Något måste göras. Men att vi supportrar i det läget skulle stanna hemma eller hålla på att bua hjälper inte ett smack.

    SvaraRadera
  12. Kontraktet det ska hem, kontraktet det ska hem, kontraktet det ska hem till Göteborg.... Visst, vi kanske, och då betornar jag KANSKE, lyckas ta tre pinnar mot ellos imorn, men bättre än så här blir det inte, att lösa kontraktet är det viktigaste, vi är tyvärr inte bättre än så nu, tyvärr gubbar....

    SvaraRadera
  13. Vinner vi mot Ellos tror jag på 18 raka poäng :)

    SvaraRadera
  14. Finns INTE på kartan att IFK "mesta mästarna" skulle förlora mot runda Taco och de övriga regnbönderna i ellos.
    Blir det en förlust så eldar jag upp halsduken och super ner mig hela veckan, BARA TRE POÄNG TILL VARJE PRIS, KÖTTA KÖTTA till Hysen.

    SvaraRadera
  15. Skummade bara igenom denna krönikan, som dock såg riktigt bra ut, p.g.à många inlägg här för tillfället. Men en sak: Kom fan inte och säg att Zoran Lukic skulle vara en idiot för att han vågar skälla på sina spelare..! Han må vara osvensk i sitt beteende, men jag står fast vid den åsikten jag har,Zoran Lukic var, när han tränade i allsvenskan, en av Sveriges bästa tränare någonsin, just eftersom han var så osvensk i sitt beteende!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.