2010/04/11

"Håll käften och ta emot applåderna"

SUPPORTERKULTUR. Jag tänker inte skriva något om spelet idag. Det blev 1-1, och ser man till matchen så är det ett rättvist resultat. Gurra utsågs till bästa spelare, jag tänker inte käfta emot – men jag hade nog gett det till Pär, han gjorde sitt första mål i blåvitt tävlingsställ. Jag tyckte inte att någon glänste idag, alla gjorde bra saker och alla gjorde dåliga saker. Istället tänker jag ta chansen, att nå ut till er runt om på arenan som ställer sig och buar ut laget, visslar och hackar ner på spelarna för insatsen efter och faktiskt delvis under matchen. Vad fan är det? Vad är det bra för? Hjalmar Jonsson gick självklart inte fram till stora klacken efter matchen och tackade er med tanken att ”fan, det här var ju en riktigt välspelad match!” han vet lika väl som oss runt omkring, att vi behövde tre poäng idag, vi tog dem inte och det suger stenhårt. Men han gick i alla fall fram till publiken och tackade för stödet, istället för att som en rädd liten pojke springa direkt till spelargången och gömma sig för kritiken.

Jag säger absolut inte att ni, om ni inte känner att laget förtjänar det ska ställa er och applådera och hylla spelarna efter den mediokra insatsen men lägg ner buandet, stå istället och håll käften och ta emot applåderna från spelarna, som klacken idag förtjänade. Den enda som förtjänade burop och visslingar idag var domaren, ursäkta mig, men vilket jävla stolpskott. Men det var inte på grund av hans inkompetens och kärlek till visselpipan till ena lagets favör som vi idag bara tog en poäng. Vi gjorde inte tillräckligt med mål för att vinna. Fotboll är bara enkel matte, den som gör flest mål vinner, den andra förlorar.

Det är inte bara vi supportrar som är frustrerade just nu, jag lovar att till exempel Elmar kommer att gå hem med tunga steg och fundera varför det inte går som det ska. Jag lovar att Kim kommer att gå igenom målet gång på gång och tänka hur han skulle ha stått för att ta bollen. Stefan Rehn och Jonas Olsson lär sitta tysta vid middagsbordet ikväll och gå igenom gång på gång varför spelet blir så stillastående. Men vi hjälper varken oss själva eller laget med att bua ut varandra efter och under matcherna.

På söndag står vi där igen, med nytt motstånd, vi fokuserar på vårt och lyfter fram vårt älskade lag, i med och motgång. Blåvitt får sköta sitt på kamratgården – vi kommer att komma ur den så kallade svackan, men det börjar brinna i knutarna nu om vi vill ha något guld i år.

126 kommentarer:

  1. fint med söder sen alltså!

    SvaraRadera
  2. "I was saying boo-urns"

    SvaraRadera
  3. Inget sm-guld till Lindome!

    SvaraRadera
  4. Bra skrivet, Ida! Jag mår illa när jag hör slöddret på LS.

    SvaraRadera
  5. Håller med dig faktiskt. Att bua under matchen har jag aldrig förståt. Spelarna vet nog lika mycket som oss supporters att det inte funkar. Ta det efter matchen isf om ni tror de kommer bli så pass mycket bättre.

    Det är tränarna som har det yttersta ansvaret att peppa spelarna när det behövs och skälla ut när det är läge för det.

    SvaraRadera
  6. Fy fan vad svagt att inte kunna spöa Brommagossarna! Ett förortsgäng från Sthlm. Uselt!!!

    SvaraRadera
  7. Betalar man flera tusen varje år för att se Blåvitt har man fan rätt att bua hur mycket man vill när spelarna är totalt oengagerade. Det är som om de spottar oss med engagemang i ansiktet. Hur kan laget plötsligt vara så mycket sämre än förra säsongen. Vi är med och betalar deras löner. Och tränarna.. vad gör dem. -Absolut ingenting vettigt. Fy fan.

    SvaraRadera
  8. Är väl pga idioterna som applåderar skiten som folk buar, nån jävla motpol måste det ju finnas.

    SvaraRadera
  9. Tycker inte man ska bua ut laget heller för det hjälper inte men vafan dom måste väl kunna ta lite skit, vi betalar en jävla massa pengar för att kolla på produkten som Blåvitt alltid säger och då ska man kunna kräva nånting tillbaka.

    SvaraRadera
  10. Ställ er själva frågan. Skulle ni prestera bättre om ni visste om att minsta lilla fel kommer buas åt? Tror inte det. Stötta ni som är och kan vara på plats.

    SvaraRadera
  11. Håller med varenda ord du skriver Ida!

    SvaraRadera
  12. Åh nej inte bua åt spelarna de kan bli lessna böööööö....

    Den artikeln var verkligen skriven av en fanboy.

    Bu för den.

    SvaraRadera
  13. Står på LS och har aldrig buat och flera av oss säger till dem som gör det att sluta. Skulle aldrig bua ut de jag älskar.

    SvaraRadera
  14. Jag håller med dig, Ida,

    SLUTA BUA, DET HJÄLPER INTE, DET STJÄLPER!!

    Jag blir så jävla frustrerad. Vi ska lyfta laget, inte sänka det!!

    Nä lägg av med buandet...


    Nu ser vi framåt och kämpar oss upp för uppförsbacken!!!

    FORZA BLÅVITT!!

    SvaraRadera
  15. Det var ju ingen som buade i dag - vilket är problemet. Blåvitt skämmer ut sig och Ida och hennes pajasvänner är nöjda med det. PATETISKT.

    SvaraRadera
  16. Den som inte vågar vinner inte, och chansen minskar att man vågar när man blir utbuad. Gå ut från arenan och skrik av er där om ni måste eller låt bli att gå på nästa match. Laget behöver stöd, inte ett hög bortskämda supportrar.

    SvaraRadera
  17. Herregud!? Bor du i det magiska "pixie-land" där alla dansar omkring och är glada...? Kanske vi ska applodera Galge IK för deras visnter när de kommer ner och möter oss då eller? Jävla tjöt! Håll käften själv och sluta säga till folk hur de ska reagera när de har blivit rånade på 150 spänn. Vill du applådera de medlemottorna som spelade idag gör det men kom inte och klaga på att andra visade missnöjde. tror du vi bor i Sovjet eller?!!!?

    SvaraRadera
  18. Ja ge fan i att bua, det är så jävla simpelt...
    Va besvikna och ledsna men bua fan inte...

    Nej men för helvete , det kommer ...


    Kritik ...............
    Skulle inte bytt ut Per (Pärlan)

    Få till ett riktigt spel
    SPELA..Ni kan....
    Går inte att ha en gubbe på topp..isolerad...

    Ros
    Klacken som vanligt borträknat idioter som buar...va hemma istället , vi stödjer laget inte trycker ner.
    Per Eriksson som alltid hur nermejad han alltid är trängd stämplad instängd bara reser sig o går upp utan ett enda ord...


    Igen då ...ta inte in rufflare som får kort och frisparkar på sig ut med såna...


    Så gott folk vad slänger vi in nu?
    Vem sparkar vi?
    Vem mobbar vi? vem ska avgå
    Vem ska ut
    Vem ska in
    var finns universal lösningen?
    ...:)

    Blåvitt ni kan så mycket mer än det här....
    GOOOOOOOOOOO

    SvaraRadera
  19. Det är ju inte så konstigt att det går som det går just nu... Laget har under året hela tiden haft en defensiv stämpel med allt för många defensiva spelare...

    De kreativa spelarna sitter på bänken eller blir utputtade på kanterna...
    Problemet är inte defensiven utan offensiven!!!!

    Jag förlorar mkt hellre med följande lag än med Falsetas, Gurra o Pär på innemittfältet...

    ----- Hysen
    Sana Ragge Sella
    --- Elmar Gurra
    Lund Kalle Hjalle Adam

    SvaraRadera
  20. Ni glömmer att IFK hade vadå, 6 eller 7 poäng efter lika många matcher i fjol, nu har vi 5. Och hur gick det? Visst, vi tog inte SM-guld, men det var allt bra nära.

    SvaraRadera
  21. jobba jobba joobba. Forza blåvitt!!!!

    SvaraRadera
  22. Helt rätt att bua tycker jag även om jag inte gör det. har full förståelse om folk buar. för tillfället betalar folk pengar för att se ett gäng klantar spela tjongboll.

    Jag blir så jävla arg och frustrerad när jag ser Blåvitt numera. Vi är verkligen dåliga nu. Och vad är grejen med vänsterbacksplatsen? Den förvandlar alla spelare till värdelösa misslyckanden.

    Och vad ville man uppnå när man satte in Alexander Klantsetas?

    SvaraRadera
  23. " Anonym sa...
    Det var ju ingen som buade i dag - vilket är problemet. Blåvitt skämmer ut sig och Ida och hennes pajasvänner är nöjda med det. PATETISKT.

    11/4/10 19:02"

    Är det säkert att du var på rätt match idag?

    SvaraRadera
  24. Jag var en av dom som buade ut laget efter dagens horribla insats och det står jag för. Vem är du Ida att ifrågasätta folk som visar sitt missnöje??????? Alla ser vi på fotboll på olika sätt och alla reagerar olika. Jag kritiserar inte er som klappade händer efter matchen idag. Låt folk tycka och tänka vad dom vill!!!!!!

    SvaraRadera
  25. Hum ...

    Du Ida är inte ensam om att tycka att buandet inte ska förekomma
    FATTA!!

    SvaraRadera
  26. spelar dem dåligt så ska man bua ut dem.

    SvaraRadera
  27. Pär va inte bra idag!!! Visst han gjorde mål, det va ju bra men för övrigt.... Han befinner sig nästan alltid på fel ställe o på fel sida av sin spelare...

    Gurra va INTE bra! Kämpar men förlorar alldeles för mkt dueller just nu. När han dessutom totalt saknar offensiva kvaliteer så förstår jag inte att han få va kvar på plan...

    Godkänt får Adam o Sana

    SvaraRadera
  28. Hade vi FÖRLORAT med 6-0 idag, hade jag köpt era argument för att bua ut spelarna, men inte idag killar, sorry, 1-1 som sagt.

    Jag säger inte att vi ska applådera efter en sådan match som idag heller, jag ställde mig upp och gick direkt efter slutsignal.

    Jag är fuck inte nöjd. Men det är inte spelarna heller. End of story.

    SvaraRadera
  29. Det var fan ingen som buade under matchen i klacken ska du veta! bara efter och det är fan okej för spelarna måste bli lite arga på sig själva och tagga till! vart finns kämparglöden?
    KOM IGEN BLÅVITT!

    SvaraRadera
  30. En nyfiken fråga till er som buar...

    Vad vill ni åstadkomma med ert buande? Gör ni det för att det skall leda någon vart eller är det bara ren frustration?

    SvaraRadera
  31. håll käften Ida och bua ut laget istället! Fan varenda spelare förtjänar en käftsmäll!

    SvaraRadera
  32. Personligen tycker jag inte man ska bua, men när man betalar mycket pengar för att se dom spela boll och man får se ett bra anfall (målet) under 93 min, så har man rätt att visa sitt missnöje. Det kommer ur en automatiskt att bua när man ser allt tjongande och inget spel alls.

    Jag buade inte idag, men jag förstår folk. Och som Ida säger. Nu får uppvärmningen vara över. Dags att prestera bättre om det ska bli guld senare i höst!

    SvaraRadera
  33. MEN FATTA ATT BUANDET FÖRSTÖR OCH FÖRGÖR:

    VA HEMMA FÖR HELVETE

    SvaraRadera
  34. Löjligt.. När blåvitt spela som dom gör är dom världa att buuas ut!

    SvaraRadera
  35. Vad är detta för jävla sandlåde diskussion? Idag buades det inte under matchen, men väl efter. Och den som säger att de som väljer att bua efter matchen idag förlöjligar bara sig själv. Personligen buar jag inte för jag vet inte hur man gör riktigt. Visslar man eller ropar man liksom buuuu? Ligger inte rätt i min mun helt enkelt tror jag. Men har full förståelse för själva känsloyttringen hos vissa att bua. Alla reagerar vi olika, och ingen kan säga at den som buar bryr sig mindre än de som inte gör det. Patetiskt att spelarna skulle påverkas så mycket av det idag efter matchen. Många av de här spelarna som kanske tror att de är lite bättre än vad de faktiskt är har säkert ambitioner att spela i större klubbar i europa. Och i många av dem kan jag säga att tålamodet är extremt mycket sämre hos publiken. Nä spelarna har mycket annat att fundera på än att publiken buar åt dem efter sådana här prestationer. De kan istället tänka på sitt dagsverke på sitt arbete. De är ju fullblodsproffs och relativt välavlönade för sitt jobb.

    Kämpa blåvitt!

    SvaraRadera
  36. Gick Elmar hem med tunga steg? Ja han såg ju jätteledsen (NOT!!) ut när han och hans flickvän? gick till Scandic efter matchen.

    SvaraRadera
  37. Alla idioter som kommentarar ni borde ju gå med i "goa gubbar" då? sitta där o bara älska! Vi stöttar laget hela matchen med allt vi har, men när dom inte har vunnit hemma på ullevi på FEM matcher, Då ska dom få höra det också! dom dör inte av lite kritik!

    SvaraRadera
  38. Ida du framstår som en jävla idiot, gå och lägg jävla medgångs supporter.

    Så jävla mycket som dem får i lön så får dem fan börja prestera.
    Ska fan klara höra att folk buar

    SvaraRadera
  39. Är besviken på LS vart har stämningen där tagit vägen? sjöng ut klacken där vissa stunder förra året och i år har jag inte ens hört er..

    SvaraRadera
  40. Jag har årskort så jag borde "Ha rätt" att bua som en del verkar se det. Det är klart att man får bua om man vill, men om ni tror att ni hjälper laget så är ni ute och seglar. Det fanns ingen blåvit supporter som var nöjd med dagens spel. Men dom flesta av oss vill att spelarna repar mod och kommer igen i nästa match.

    Om ni hade en kompis som spelade i truppen tror ni att han skulle spela bättre om ni ringde upp honom och skällde ut honom efter matchen ?

    SvaraRadera
  41. Åh nej inte bua åt spelarna de kan bli lessna böööööö....

    Den artikeln var verkligen skriven av en fanboy.

    Bu för den.

    11/4/10 19:01




    Du måste vara den äckligaste horan i världen. Ultras var bra matchen igenom, så ska de förstöra allting. fy

    SvaraRadera
  42. Buandet mot DE EGNA SPELARNA är så jävla pinsamt var sig det sker under eller efter mnatch. Snacka om att sänka spelarna, det är ju motståndarna som ska pyskas!

    Stötta i medgång och sorg! Ni som buade så högt och ljudligt som vissa gjorde idag skämmer verkligen ut oss.

    SvaraRadera
  43. Med tanke på att det kastades in saker förra matchen, är väl ändå det här ett fall framåt?

    Tobias Hysén skriver i sitt senaste inlägg här på Baraben: "Bua då hellre ut oss när matchen är slut om vi inte gjort det vi ska ute på planen, det kan vi ta".

    Jag instämmer. Att _EFTER MATCHEN_ få ge uttryck för frustration och missnöje är också en del av biljettpriset och livet som supporter. Ska vi ljuga för oss själva och spelarna? Även i motgång delar vi samma känslor.

    Sedan köper jag inte meningen "På söndag står vi där igen, med nytt motstånd". Nej. På torsdag står vi där igen - mot Trelleborg.

    Vi ses i Skåne!

    SvaraRadera
  44. anonym 19.24

    Håller helt med. jag stod på sektion H i klacken och även om det inte var nåt jättetryck så stöttade vi blåvitt fram till macthminut 93. Laget vet att vi älskar dem och man måste få ha krav och kunna visa sitt missnöje efter matchens slut.

    SvaraRadera
  45. Tror inte att det bara är spelarna man buar åt utan även tränarstaben som fortsätter att matcha laget på ett mycket egendomligt sätt.

    Det kan också bero på tränarnas, från tidigare matcher, positiva omdömen som man vill visa att man inte är överens om det.

    SvaraRadera
  46. SKIT SKA SKIT HA!
    Blåvitt strävar efter att vara/bli en storklubb i Sverige. När jag började gå på blåvitt 1998 när det sluttade kraftigt ekonomiskt och sportsligt så fanns en storklubbsmentalitet bland supporters likt den i real, milan eller man u.. väldigt högt ställda krav, kort tålamod och stubin. Det enda som räknades var vinster. Vi har gått mer och mer ifrån det klimatet.. mot ett jävla fjollklimat likt en amerikansk cheerleading grupp.. där allt ska applåderas och man ska ta hänsyn till den å den spelaren han e bara en människa å bla bla.. folk applåderar oavgjorda resultat häcken 2-2 tex. de e fan så man vill gråta! Vet att fler tycker som jag..

    SvaraRadera
  47. Någon Bromma-gosse har lagt upp Aftonbladets sammandrag av dagens match på http://www.youtube.com/watch?v=6bi9peyGBJE

    SvaraRadera
  48. Lite folk och dåligt tryck på läktaren. Det kan vi bua åt.

    SvaraRadera
  49. Socialstyrelsen2010-04-11 19:38

    Manual för buare

    1 - Buar du för att du tror att spelarna tar åt sig och kommer spela bättre nästa match?
    Om nej, fortsätt till 3...
    Om ja, fortsätt till 2

    2 Älskar du Blåvitt?
    Om nej, fortsätt till 4
    Om ja, fortsätt till 5

    3) Tycker du att det är din fulla rätt att bua och/eller buar du för att du är frustrerad över spelet?
    Om nej, fortsätt till 4
    Om ja, fortsätt till 2

    4) Du är förmodligen en gnagare. Skriv in namn o adress här på bloggen. Sluta läsa...

    5) Lägg ner buandet. Hysen säger att det får negativa konsekvenser för spelarna.

    SvaraRadera
  50. Ida M Henriksson håll käften och avgå!

    SvaraRadera
  51. Vi har två grymma mittbackar på bänken, och mönstrar just nu två formlösa isläningar. Fy fan va inkompetent om vi inte ser en ny backlinje i nästa match...

    SvaraRadera
  52. vafan klart man ska visa sitt missnöje ? kolla på dom " Stora " ligorna där buar dom om inte laget spelar bra ? varför ska inte vi få det ? Om en målare kommer till er och ska måla ett rum men han målar bara en vägg ska ni säga bra jobbat här är pengarna eller ska man säga som det är att det inte duger ? VAFAN DET ÄR DERAS JOBB !! DOM SKA VETA NÄR DET INTE DUGER ....

    SvaraRadera
  53. Ida, end of story? Jaja, för dig kanske 1-1 hemma mot BP är ok. Men för oss som följt Blåvitt längre än två månader är det FIASKO. Kamma dig och skaffa dig ett jobb. Dummaste inlägget på Baraben på bra länge.

    SvaraRadera
  54. Jag buade åt SteReO och inte åt laget. Och det är inte många klackar i världen som ger stöd under hela matchen när laget spelar så uselt som IFK gör nu. Jag anser inte det är spelarnas fel utan tränarnas.

    SvaraRadera
  55. Bara imbecilla Gaisare och råttor som buar åt sitt eget lag

    imbecill = fullblodsidiot

    SvaraRadera
  56. Så fruktansvärt dåligt! Sen att den sämsta start spelaren på "elitnivå" får starta match efter match år efter år är helt jävla bedrövligt. Jo ja snackar om våran stjärna HJALMAR JONSSON, så fruktansvärt dålig é han, buuuuuuuh! Fan har han gjort för att förtjäna startplats?

    Ja skiter i att han vart hos oss i flera år, det ger han fan inte rätten att vara startman. Sen, klart som fan att grabbarna skulle höra vårt missnöje idag, hellre sätta press än att det får fortgå på det här sättet.

    SvaraRadera
  57. imorgon ska jag gå till jobbet där jag tjänar bajs pengar och göra ett riktigt ruttet dagsverke! ska bli kul å se o mina arbetskamrater uppskattar det! IFK Göteborg betalar bra löner och då ska dom fan kunna ta lite bu rop. BUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!!

    SvaraRadera
  58. Håll käften själv, Ida. Jag lägger tiotusentalskronor varje år på Blåvitt och när spelarna och tränarna inte ens verkar halvintresserade av att prestera, har jag all rätt att bua bäst fan jag vill.

    SvaraRadera
  59. Att bua idag är inget fel, det var helt bedrövligt spel, så fruktansvärt otekniskt spel ser man inte ens på Heden. Jag ångrar att jag köpte årskort i år igen, tänker hålla mig hemma nästa söndag, för vi får storpisk mot Ellos.

    SvaraRadera
  60. Detta är blåvitt. Vi ska inte tappa poäng mot BP eller Dif. Vidare är inte kravet på att prestera iaf funktionell fotboll för ställt högt. Fixar man inte det bör man överväga att byta lag. Du kommer inte att applåderas om du klantar dig fullständigt i arbetslivet ("det vanliga") och det samma gäller här. Spelarna ska jämföra sig med andra blåvita spelare genom tiderna. Ställa sig frågan är jag lika bra som torbjörn, glenn glenn, glenn, glenn, rolle, ruben, håkan, erling osv. Om inte - kämpa för att bli det. heja blåvitt.

    SvaraRadera
  61. Om de påverkar spelarna så mycket att folk som bryr sig om IFK yttrar sitt missnöje genom att bua EFTER matchen så ska man nog inte spela i en klubb med hängivna och engagerade fans. Jag fattar inte diskussionen riktigt. Det är väl fan inga småbarn vi pratar om? De är väl ändå elitidrottare? Även om man inte kan tro det.

    SvaraRadera
  62. Jag buar hur jävla mycket jag vill när jag betalat för att se skiten. Jag skiter i vad moralkärringarna säger så sluta lipa för att folk buar

    SvaraRadera
  63. Kollade på el classico igår och det kändes som att jag tittade på damfotboll idag. Så stor är skillnaden. Damerna säger att de inte vill bli jämförda med herrarna när de spelar. Allsvenskan skall nog inte bli jämförd med europeisk fotboll heller.
    Det är ändå deras jobb att spela fotboll och ändå är det så svårt att, ta emot en boll, löpa med en boll, passa en boll till medspelare osv.

    Alla ni blåvita spelare som gnällt över att luften gått ur den europeiska transfermarknaden ;-) nu är den riktigt långt borta. Blir nog inte många som lämnar i sommar.

    SvaraRadera
  64. Jag buar så jävla mycket jag vill. Om man inte blir riktigt jävla förbannad när man ser hur dåligt de spelar, så är man ingen riktig supporter. Om man håller på ett skitlag som gajs eller djurgården så kan man ju inte ställa några krav på spelarna. Men som blåvitare så har man rätt att ställa lite krav. Om vi inte ser förbättringar jävligt snart är det även dags att börja kräva tränarnas avgång också. Men än så länge tycker jag inte att det är befogat att varken bua eller kräva avgångar. För vi måste ha lite tålamod. Men när tålamodet tar slut så är det inte bara en rättighet utan en skyldighet att se till så att saker förändras. Men än så länge är det ingen fara.
    MOT GULDET 2010

    SvaraRadera
  65. Betalar man flera tusen varje år för att se Blåvitt har man fan rätt att bua hur mycket man vill när spelarna är totalt oengagerade.

    SvaraRadera
  66. Jävla lipsillar som klagar på att folk buar, jag buar hur mycket ja vill för jag vill se fotbollsspelare på den här nivån spela riktig fotboll.

    SvaraRadera
  67. Man får alltså bua ut domaren som är mycket bättre än många av spelarna i blåvitt. Men spelarna som inte ens är korpnivå idag får man inte bua ut efter matchen. Spelar man så här dåligt så får man räkna med att folk blir förbannade.

    SvaraRadera
  68. Reagerar ofta på hur folk provoceras av Idas inlägg, med personangrepp och förolämpningar. Har lite svårt att tro att det skulle bli lika mycket såna kommentarer om hon var en kille?!

    Hör kanske inte hit men jag tycker det är jävligt tradigt. Det är en sak att ha åsikter om det hon skriver men det är inte dom kommentarerna jag syftar på.


    Ida, jag tycker du skriver bra och jag gillar att se en tjej här på sidan.

    Ps. Hade Hysén skrivit detta inlägget hade ni nog inte blivit lika arga, har jag fel?

    SvaraRadera
  69. För dom som klagar på LS kan jag säga säga min vinkel till de hela, jag har årskort på levande och tycker med att de sjungs aldeles för lite, förra året var de nytt och folk var peppade, nu så e de mer att folk köpt biljetter/årskort till LS enbart för alkoholens skull, Jag har 4 tjejer bakom mig ( Inget imot tjejer på läktarn överlag) men när dom nu för tredje matchen i rad står och snackar om sina hästar och snygga killar i 90 minuter så börjar man ju fundera på va dom gör på en läktare som LS. Idag fick dom även frågan varför dom inte sjöng, och killen som fråga fick som svar att dom va där bara för att de va kul och dom inte hade nått annat o göra.. tyvärr e de nog så att väldigt många är på LS i år för att supa istället för att sjunga.. tyvärr....
    Sen kan de nog vara så att när spelet lossnar så kommer nog sången med även om de e nu den behövs som mest..

    SvaraRadera
  70. jag sjunger för blåvitt, skriker på domaren, köper sovunirer i shoppen, köper öl och korv i kiosken, åker på många borta matcher och har alltid årskort...om jag då efter att ha sett 90 minuters piss fotboll åter en gång i år väljer att bua ut dessa vällbetalda "lirare" så har jag väll all jävla rätt att göra det...ingen ska komma å säga nått annat... tycker att ida kan ta och hålla käft själv ist...kan inte spelarna som utger sig för att vara nästa mästare ta det så kan dom spela i häcken eller bp ist, lag utan fans och passion

    SvaraRadera
  71. Det är inte lätt för spelarna när de har de sämsta matchcoacherna i historien som tränare.

    SvaraRadera
  72. Håller helt och hållet med om att det fan inte funkar att bua under matchen! Vad tänker ni på?

    Hört uttrycket "Man behöver det som mest när man förtjänar det som minst". Det gäller definitivt i lagsporter.

    Ett massivt publikstöd kan lyfta ett lag från botten.

    HEJA BLÅVITT!

    SvaraRadera
  73. När Sverige mötte Luxemburg på Ullevi 1999 buade publiken mot slutet av matchen för att Sverige "bara" ledde med 1-0. Övriga Sverige samt spelarna rasade och vissa tyckte inte att Göteborg skulle få fler landslagsmatcher.

    Göteborgspubliken är så jävla kräsen ibland, och kräver att vi ska vinna hemma jämt. Vi förstår mycket av det vi byggt upp med den festliga stämning kring nya arenan. Kräver inte att folk ska hylla laget vid dåligt spel, men STÖTTA istället.
    Skärpning nu, ÄNGLAR! Stöd grabbarna på plan! Ta ut er frustration på nätet efteråt, bua INTE ut våra grabbar!!!

    SvaraRadera
  74. Man har rätt att bua åt sitt lag, men det är fortfarande inte rätt. Jag står för att jag efter matchen skrek "Börja spela fotboll nu, blåvitt!" med klacken. Så förmedlar man sin åsikt när laget på planen inte presterar eller ens bedriver ett spel med klass nog för SE. Bua, det hade fan inte hjälpt en jävel om så hela klacken gjort det.

    Dock vill jag säga att Ida i mina ögon verkar vara ett riktigt medgångssvin. No offence.

    SvaraRadera
  75. En supporter måste kunna få visa sitt missnöje. Kolla Sparven!

    SvaraRadera
  76. DU skall inte be mig hålla käften. Fattar du det? Du skriver på Baraben och tror du skall kunna be mig hålla käften. Jag gör precis vad jag vill med MITT Blåvitt. Jag har min relation till Blåvitt. Du har din. Shut the fuck up yourself!

    SvaraRadera
  77. Är det meningen man bara ska få höra saker när man gör något bra? Spelar man bedrövligt , vilket "vi" gjorde idag så ska man få höra det . Spelar man bra så ska man få höra det. Visst det är väll inte så roligt för spelarna men det är även vi supportrar som alltid står kvar och undrar nog om det inte tar mer på oss som verkligen brinner för blåvitt än vad det själv tar för spelarna .

    Sen kan man undra också , Blåvitt har sveriges bästa och bredaste trupp sa man. Men varför ska det ta sånn tid att agera och göra de bytena som krävs som "vi" ser är tydliga men inte rehn & olsson. Nu är det fanimig upp till bevis!

    SvaraRadera
  78. Jag håller med om att man är berättigad att bua efter slutsignalen. Men jag förtsår inte hur folk kan bua när en spelare med uppvärmingströja (Fredrik Risp?) kommer fram för att tacka publiken för stödet. Han spelade ju inte matchen och kan omöjligen skyllas för förlusten...

    SvaraRadera
  79. Tänker inte kommentera buandet igen i denna tråden mer än att jag inte tyckte det var befogat denna gången då det trots allt iaf i första 20 o sista 30, sen Sana kommit in, såg helt okej ut. Resten vad pinsamt dålig, visst, men det är en förbättring jämfört med förra matchen.

    Måste bara fråga hur Ultras tänkte när de skapade den senaste låten "Nittonhundrafyra bögar, schalalalalalala". Ärligt talat, behöver vi fler schalala låtar? Sen förstår jag mycket väl att det inte är meningen att det ska låta som 1904 bögar, men tyvärr gör det det, vilket blir ännu mer ironiskt när det inte är långt ifrån den siffran som faktiskt står i klacken.

    SvaraRadera
  80. Det hysen skrev för några dagar sedan här på baraben var att det inte är okej att bua ut under matchen vilket inte hände men om man förtjänar det så är det ändå okej om man gör det när det är slut vilket var precis vad som hände och vilket är mycket förståligt !

    SvaraRadera
  81. Många klagar på galge ik:s råsundafetton. Är vi bättre än dom? Håll tyst istället för att sitta i 90 min och spy galla över allt o alla.

    SvaraRadera
  82. Senaste anonym... What? precisera dig? Ingen har iaf buat i 90 min va jag märkte...

    SvaraRadera
  83. Anledningen till att man buar är lika enkel som att man jublar och applåderar när det går bra. Lidelse och passion kallas det. Känslorna och engegemanget kring laget och klubben är inget man slår av och på som en kran. Om spelarna inte tål att de blir utbuade när de är sämst, då kan de byta klubb till t ex gefle. Där är det ingen som buar när det går dåligt, men ingen som jublar när det går bra heller. Man kan inte ha kakan och äta den.

    SvaraRadera
  84. Går inte på blåvitt mera, jag får inte "bua" ut skiten. hmm.

    SvaraRadera
  85. En dålig inledning av allsvenskan och på det 1-1 emot BP.. då är det lätt och rätt att visa känslor och att komma ihåg att efter regn....

    SvaraRadera
  86. New Cult King2010-04-11 21:27

    Jag orkade inte bua idag för jag har redan gett upp. Det som man sett iår är så bedrövligt så det går inte att beskriva. Jag gick idag för att jag har årskort, men jag får nog stanna hemma framöver för jag blir bara så jävla deprimerad när jag ser skiten. Har vi inte högre ambitioner än såhär? Hade jag orkat uppbåda energin så hade jag buat. Åt tränarna ffa. Felbeslut på felbeslut, märkliga uppställningar, sena och dåliga byten, ingen inställning hos någon. Och så snackar Hysen och Rehn om attdet inte finns dåliga lag i allsvenskan och att skillnaden är liten blabla. BEDRÖVLIGT. Mitt blåvitt är en storklubb. Hade vart kul om alla skrev under på det.

    SvaraRadera
  87. Gustav förstod fansen

    Supportrarna hade sin åsikt klar om framtiden: "Börja spela fotboll nu, Blåvitt".

    - Det köper jag. Vi ställer krav på dem, att de ska komma hit, då ska de ställa krav på oss, att vi ska spela bättre, sa Gustav ärligt.

    - Fansen var fantastiska, bara att hoppas att de orkar komma tillbaka, sa tränaren Jonas Olsson ödmjukt.

    Sportsday.

    Dom förstår att vi gnällde på dom så lägg ner skitsnacket !

    SvaraRadera
  88. tycker faktiskt att man skall få visa sina känslor, även när det går dåligt. att bua är okey...
    Det är inte jag som satt målsättningen att vinna sm-guld.det är dom själva. och så mycket tjongande som jag har sett i dom tre inledande matcherna till en ensam forward med tre eller fyra försvarare mot sig räcker nu.

    SvaraRadera
  89. En publik kan nå fram till spelarna på många sätt. De får applåder om de har gjort något bra och de får burop om de underpresterar. Enkelt. Man buar om en motståndare filmar utanför straffområdet och domaren går på det och man applåderar om domaren går fram till motståndaren och ger han ett gult kort för filmning. Enkelt.

    SvaraRadera
  90. Till Ida och alla som lever i "en annan del av Göteborg": Jag har gått på Blåvitt sedan -96 och vi som lever i verkligheten vet att det är tillåtet att visa känslor, positiva som negativa, särskilt efter en så dålig match som idag. Det är välavlönade fotbollsproffs som inte gör sitt jobb, blir man inte missnöjd då, när fan skall man bli det? Tror du att våra chefer och arbetskollegor runt om i landet tycker att det är ok att man inte gör/sköter sitt jobb och sviker alla som stödjer eller är en del av "företaget" (IFK). Tror du att chefen står där med en kopp varm choklad och kakor när man missköter sig? Man får en varning och fortsätter problemen så blir man i regel uppsagd för att det inte fungerar. VÄLKOMMEN TILL VERKLIGHETEN!
    Blåvitt får fanimej ta sig i kragen och börja spela fotboll, sedan är Rehn/Olssons ansvar stor, det är ert lag och det är NI som skall bestämma en spelidé, bygga ett lag och göra kloka byten vid behov. Förra året gjorde ni ett toppenjobb, men vad är det som håller på att hända i år? Jag saknar Bjärsa som Wernbloom, försvaret är inte lika solitt och säkert som vanligt, mittfältet fungerar inte och anfallsspelet är fantasilöst och svagt. IFK får kämpa stenhårt för att göra mål (Kalmar-matchen undantaget), medan våra motståndare får enklare mål på fasta situationer (BKH, HIF, DIF, BP). HIF, som i år kommer att vara en av de absolut hetaste kandidaterna till SM-Guldet spelade ut Blåvitt, och visade en helt annan inställning och vilja, jag trodde att man som blåvit spelare, tränare och ledare skulle ta åt sig och vilja visa alla vad som finns hos göteborgskamraterna, jag och många med mig väntar fortfarande på att ni skall visa en glimt av föregående säsong. Sker inte detta snart så blir det ett mittenår... Är det någon som vill detta?

    / Andreas Johannesson.

    SvaraRadera
  91. Är man missnöjd kan man skita i att applådera laget, men inte bua. Att vara supporter innebär, liksom ordet antyder, att man supportar sitt lag. Och det gör man inte genom att bua.

    Man hjälper inte heller laget genom att applådera en skitinsats. Det blir bara löjligt och verkar som om man inte kan/bryr sig något om fotboll.

    SvaraRadera
  92. Jag är en av dom som sitter och kritiserar våra spelare när de gör riktigt horribla grejjer. Det är proffesionella fotbollsspelare vi betalar pengar för att titta på, inget jävla korplag i div 6. För så såg det fanimej ut stundtals idag, fy faan va dåligt.

    SvaraRadera
  93. Just nu skäms jag över att stå på LS. Vet inte vad det är för idioter som har köpt årskort där. Det roliga är att det är ingen sång, folk orkar inte öppna käften. Däremot orkar man gå till personangrepp på spelare och bua en jävla massa.

    Ni som känner er träffade, kan ni inte bara försvinna där ifrån. Ni har sänkt denna underbara hörna till att vi som var med från början bara vill spy.

    Skäms.

    SvaraRadera
  94. Tro fan att LS va tacksammare förra säsongen när spelet va på topp. För 3300 har jag fan rätt att bli förbannad.

    SvaraRadera
  95. Håll inte käften det gör man om man håller på lag som Bp eller Gefle där dom skiter i om det går åt helvete i matcherna. Vi som håller på IFK Göteborg dom så kallade nästa mästarna måste få visa att vi inte tycker det är okej att dom spelar som ett korplag.

    SvaraRadera
  96. En som kräver!2010-04-11 22:35

    AVGÅ IDA !!
    Spelar man i blåvitt skall man vinna!

    AVGÅ AVGÅ !!

    Jävla pajjas!

    (Vad fan gjorde du på cypen, de va jue frankie som skötte allt)

    Förresten, sa ja, AVGÅ !

    SvaraRadera
  97. man kan ha jävligt starka känslor för ett lag utan att bua när det går dåligt. Jag var jävligt besviken idag men höll käften. När Ragnar kom fram och tackade oss applåderade jag för att visa mitt fortsatta stöd. Jag tror han förstod själv hur jävla dåligt de spelade.

    SvaraRadera
  98. Vad buades det åt idag? - Spelet, resultatet, stämningen, klacksången eller det allmänt lama draget under match?
    Jag ser ingen skillnad på insatsen idag vad gäller de elva spelarna och den tolfte...

    Det riktigt tråkiga är att den goa stämningen/draget från förra året är på god väg bort och det beror inte bara på resultaten, det är faktiskt nåt som du och jag kan påverka oavsett motstånd och väder. Det är bara att knyta näven och köra. Det är det vi är till för. Den tolfte spelaren.

    SvaraRadera
  99. Lyssna på bröderna grov - vi ska alltid stå upp för göteborg. Vi ska alltid tro på under, sluta lipa, nästa match på söndag mot ellos behöver dom vårat stöd mer än någonsin så var där eller va någon jävla fitt medgångare...

    SvaraRadera
  100. LS är fan ingen klacksektion. Man sjunger om man vill, inga krav, annars kan man stå i klacken.

    Sedan blir det nog bättre drag när det står en bortaklack nedanför redo att ätas upp.

    SvaraRadera
  101. Hata IFK. Älska GAIS.

    SvaraRadera
  102. 1 -1 mot Brommagossarna. Nä, fy fan, nu börjar jag hålla på GAIS istället !!

    SvaraRadera
  103. jag erkänner, buade efter jdurgårdsmatchen men tog åt mig utav de som Tobbe sa här på BaraBen och klappade ist åt de spelarna som faktiskt kom fram till klacken efter matchen... för att man såg att de försökte mer idag !!


    FRAMÅT MOT TFF O TRE POINTS!!

    SvaraRadera
  104. Tror fan att man ska bua ut spelarna. Håller man käften så är det ju samma sak som att man inte bryr sig att de spelar dåligt. Sen har resultatet ingen betydelse IDA. Det är hur jävla dåligt de spelar vi buar åt.

    SvaraRadera
  105. Okej Ida efter 6-0 mot Bp så kan det vara okej att bua tycker du.

    Hade vi förlorat med 6-0 idag så hade du förmodligen fått stå kvar själv och bua. Då har vi andra lämnat arenan för länge sen

    SvaraRadera
  106. Så jävla sant, tack!

    SvaraRadera
  107. Jag är verkligen paff, hur fan kan man ha mage att bua åt sitt eget lag. Är ni ett pack jävla AIKare eller?

    SvaraRadera
  108. Personligen buar jag i ren frustration. Många med mig är spontana och passionerade på Blåvittmatcher, då faller buandet sig (vid kass insats) lika naturligt som applåder, sång etc vid vinst och bra spel.

    Spelarna ska fan tåla att folk som betalar mycket pengar för att se dem spela visar sitt missnöje! Som någon skrev på AB:s forum: Det är nog inget mot vad Bjärsa får erfara efter en dålig insats nere i Grekland.
    Jag menar, för fan. Ni fattar väl att om spelarna vill ut i Europa så är inte detta vädrade missnöje speciellt storskaligt så att säga.

    Hysén skrev det här på Baraben i veckan: "Ska ni bua, gör det isf efter matchen." Som idag då med andra ord.
    Jonas Olsson sa till GP under kvällen att han mycket väl förstod att fansen buade...

    // Mange

    SvaraRadera
  109. Stå på dig Ida. Jag tror dom flesta stödjer dig, det är bara medgångs supportrarna som inte fixar att ta kritik.
    Buandet gör inte spelarna bättre även om det kan vara skönt att avreagera sig, fråga vilken idrotts psykolog som helst. Spelarna har har förmodligen inte pallat för favorit trycket och det är det som får dom att underprestera. Att i det läget öka pressen genom att bua skapar bara mer press och ännu sämre prestationer.

    SvaraRadera
  110. Språkpolisen2010-04-12 04:57

    Sandlådenivå på inlägget i mina ögon.

    Självklart har man all rätt att visa sitt missnöje med laget och dess prestation.
    Som många redan varit inne på, så betalar många av oss riktigt dyra pengar för att se blåvitt, om de då är lika oengagerade, vilsna och tama som idag så har jag full förståelse för att folk visar sin frustration.

    De som förtjänar mest kritik är dock vårt tränarpar. Att höra Jonas Olsson skylla på värmen efter dagens match är inget annat än skrattretande. Jag skulle vilja se sir Alex skylla på värmen efter att United har fått ett rättvist 1-1 resultat hemma mot Wigan...

    Faktum är att vi fick med oss en (1) poäng hemma mot BP, och det spelar ingen roll om det var för varmt, för kallt eller alldeles lagom. Faktum är att vi skapar löjligt få målchanser. Faktum är att vi har noll eget konstruktivt spel.

    Det är inte ok.

    SvaraRadera
  111. Publiken ska inte agera idrottspsykologer. Publiken är där för att få underhållning. Man har betalat bra för att få se laget spela och då förväntar man sig att spelarna åtminstone försöker. Köper inte resonemanget med domaren. Visst, han var inte lysande men det är inte hans fel att vi inte vinner matcherna. Vi var ju inte ens nära att ta ledningen. Spelarna har ju inte en siffra rätt. Deras levebröd är fotboll och trots det så kúnde dom inte slå den enklaste passning rätt, inte heller ta emot bollen utan att bli nervös. INGEN kliver fram och lyfter de andra.

    Många verkar anse att det är mer ok att tända bengaler och slåss än att visa sitt missnöje genom att vissla eller bua

    SvaraRadera
  112. Det verkar som att majoriteten tycker att det är ok att visa känslor, positiva som negativa. Det är vuxna människor vi har med att göra. Professionella fotbollsspelare som får publikens stöd och ovationer 99,9% av tiden. Då får dom fanimig tåla lite buanden när dom spelat som krattor, flera matcher i rad.

    SvaraRadera
  113. Håller med om att buandet är ett jäkla aber.

    Däremot att kalla domaren ett stolpskott igår, ja då är du ute på djupt vatten. Vi är väl alla enögda när vi ser på Blåvitt men igår gjorde han inte särskilt många misstag. Populistsiskt, jag vet, att kalla domaren kass. Men det gäller att värdera sina tillfällen med den kritiken.

    Dessutom visade människan med pipan lite vett när han bad om ursäkt när han råkade blåsa frispark till oss när vi redan hade fördel av boll.

    SvaraRadera
  114. Stötta laget under matchen, men efteråt så ska det buas om laget gjort sig förtjänt av det. På samma sätt som att det ska hyllas när vi spelar bra och vinner.

    SvaraRadera
  115. Tack för bra inlägg! Jag skämdes igår när spelarna trots den svaga insatsen tog mod till sig och ändå tackade för stödet och vad får de: En vägg av burop! Så in i helvete lågt måste jag säga! Om vi är besvikna, vad är då inte spelarna? Det är ju spelare som hatar att förlora! Nä, lite mer stöd på rätt sätt i motgång borde många som var på arenan igår ägna sig åt istället...
    Jag hade med mina pojkar för första gången på arenan igår och de tittade chockat på mig när alla burop kom!: Varför låter de så pappa? Jag svarade: De är besvikna över att de spelade dåligt. Då sa ena killen: Jag tyckte det va jätteroligt att vara här! Skönt med någon som kan värdera en upplevelse av att gå på en riktig fotbollsarena på lite andra kriterier än att spelet måste glänsa och poängen rassla in....

    SvaraRadera
  116. Buuuuuuuuuuuuuuuuuuu

    Inlägget håller samma klass som Blåvitts spel just nu. Men har man gått på fotboll i mindre än 1 år så vet man väl inte bättre

    SvaraRadera
  117. Spelarna håller tydligen INTE med....

    http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotbollsbladet/sverige/allsvenskan/ifkgoteborg/article6938850.ab#mouseCursor

    SvaraRadera
  118. Blåvitt sedan 19712010-04-12 16:32

    *******************

    Jävla pajjas Ida, lägg ner skiten!
    Jag anser att spelar man i blåvitt och har målsättning att ta guld så skall man köra över lag som BP,Häcken o.s.v.

    Jag kommer vara i Trelleborg på torsdag, varför? För ja älskar blåvitt, förlorar dem, ja då visar ja mitt tycke, vinner dem, visar ja det !

    Och Ida, fan lägg ner ditt jävla bloggande, dina inlägg är katastrof! Ungefär samma nivå som blåvitt spelar just nu, och hur vad fan gjorde du nere i Cypern? Jävla pajjas !

    Erling,Frankie och gubbarna, kör på !

    Ida, AVGÅ ! Och förresten ta med dej JJ också !

    Pajjas inlägg!

    SvaraRadera
  119. "Blåvitt sedan 1971 sa..."

    Aa, du verkar ju ha alla hästar hemma!...

    Om du kan (?) eller har lust att utveckla varför Ida är så himla dålig som du skriver, så hade jag blivit oerhört glad av att få läsa detta... För det känns uppenbarligen som om jag missat något i Idas krönikor...

    /J.A

    SvaraRadera
  120. Att det visslas fem till tio sekunder efter slutsignalen efter en sådan här match måste ju spelarna kunna ta. Vi har ju för fan betalat för skiten.

    Skrämmande att så jävla många här inne tycker att man seriöst bara sk sitta och vara tyst när man tycker löaget spelar skit. Fan SM guldet håller på att försvinna i väg efter FEM omgångar

    SvaraRadera
  121. Att bara stötta laget när det går bra innebär att man är en MEDGÅNGSSUPPORTER. En gång var det ett föraktat begrepp.

    SvaraRadera
  122. Buhuhu, lite burop och det blir ett jävla liv. Om man inte sköter sig skall man hojta till. Tål man inte det kan jag bara säga good luck i proffslivet.

    Vi ses mot knallelaget.

    SvaraRadera
  123. Tillåt mig garva.....eller sucka. här tycks det hit, här tycks det dit. Olika människor tycker olika saker. Man kan inte uppnå så jävla mycket genom att "skrika" ut "håll käften" i en blogg. Läser man inläggen från början till slut blir det bara typiskt svenskt över det hela. Alla skall tycka så jävla mycket. SJUNG ISTÄLLET MERA OCH OFTARE! Den som vill bua gör det. Sjung för fan på matcherna! sjung och tro inte att Änglarna är "hetast" på läktarna i Sveriges land. Det är först när många fler på arenan sjunger för FULL HALS som vi kan börja slå oss för bröstet.

    Ajö.

    SvaraRadera
  124. Jag satt precis o tänkte samma sak. Visserligen är det ingen bra fotboll Blåvitt presterar nu, men fy fan va det stinker att höra allt gnäll på läktaren N4 rad 5 som i Söndags. Hoppas verkligen det var många lösbiljettsinnehavare omkring mig så jag slipper höra skiten en gång till.
    Ett stort tack till Ståplatsklacken som höll stämningen uppe och applåderar när det som bäst behövs.
    På Söndag vänder det.

    SvaraRadera
  125. men din lilla sittplatskärring, på vilket sätt står du upp för blåvitt mer än att skriva på en sketen blogg som gör bort sig gång på gång?

    SvaraRadera
  126. Nu räcker det med anonyma person angrepp på Ida. Om ni är för fega för att stå för vad ni häver ur er så kan vi bara anta att ni är AIK troll.

    Apropå vad Ragnar sa i AB så är det inte att buandet får spelarna att spela bättre nästa gång. Bara att han förstår varför man gör det och att han kan ta det.

    Killarna är stressade och osäkra, då funkar det inte med negativ kritik. Tror ni att dom var nöjda med sin insatts ? Tror ni att man blir immun mot buande för att man är proffs ?
    Om buandet hade hjälpt så borde vi ju bua varenda gång någon gör en tabbe, tyvärr finns det några tomtar som redan gör det.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.