2010/04/09

Spiraler



FUNDERING.
Då var det dags. Media fäller ner de svarta solskydden på sina svartvita glasögon. Varenda negativt halmstrå ska grabbas tag i och blåsas upp. Huliganattacker, skador, sågningar av spelare... Allt negativt ska vältras i.

Detta är inget konstigt, media kan lika snabbt kika på oss med de vita brillorna igen. Se bara på Dif som "rullade ut oss" i förrgår. (Vilka roliga kycklingdräkter de hade förresten. Hur kunde ni som var på Gamla undvika att gapa kycklingläten istället for idiotiska apljud?) En poäng mot mesta mästarna och Djurgardens spiral uppåt tar fart. Den kana vi nu rutschar ner för i allt snabbare fart. Dåliga resultat – sämre självförtroende – media gottar sig – medgångssupportrarna stannar hemma – buandet börjar och näthatet mot vara egna eskalerar.

Men vänta. Precis som Tobbe säger är det nu vi som älskar klubben kan göra skillnad. Ge den stora svarta kulan motstånd i spiralen.

Det är nu det är jobbigt att stötta Blåvitt. Inte när vi krossar Dif med 6-0. Då är det enkelt, kostar inte en svettdroppe. Dem står gubbarna på plan för. Tänk på den glädje vi fick av Tobbe, Robin, Sella o de andra förra påsken. Nu ger vi tillbaka. Vi kan hjälpa varan sargade trupp att kriga sig till 6 poäng mot BP och TFF. Sedan sätter vi oss på tåget, bussen, bilen eller cykeln och drar till Ullevi. Förhoppningsvis sitter Söder, Hysén och Stiller i spelarbussen på samma vägar. Där sjunger vi som om helvetsspiralen aldrig funnits, tar tre poäng och är åter med i serietoppen.

Vad tror ni? Kan vi fixa detta?

12 kommentarer:

  1. du vet att vi har hemmamatch mot borås va..?

    SvaraRadera
  2. Jag åker inte till Borås när vi har hemmamatch.

    SvaraRadera
  3. Framförallt får man ju hoppas att inte spelarna åker till borås....

    SvaraRadera
  4. Man uppskattar framgångarna mer när man har haft lite motgångar. Spelarna har sett riktigt ängsliga och krampaktiga ut, jag hoppas på ett tidigt mål mot BP så att det släpper. Men 1-0 i 90:nde minuten funkar också. Håller med om att det inte gör saken bättre när det busvisslas.

    SvaraRadera
  5. "Dem står gubbarna på plan för."

    Åå vad jag inte gillar när man använder "dem" ordet. Speciellt illa är det, när man inte behöver det heller!.

    SvaraRadera
  6. L3:s fulaste kille2010-04-09 10:52

    Tycker att det är skitkul med apljud mot Djurgården (nej, inte Dembo som person). DIF har alltid varit aplaget numero uno.

    På samma sätt som vi ropar "Solna tattare" är det ett hån mot laget. Moralpanik kallar jag det. Ni är bra många som är så jäkla sugna på att peka finger och skrika rasist. Nä mina vänner, ta inte allt så jäkla allvarligt.

    Det kommer alltid att finnas "djurgårdsapor" liksom det finns "sillstrypare" och "bajensvin".

    Men är det inte taskigt mot grisarna förresten?

    SvaraRadera
  7. Optimus prime2010-04-09 11:01

    L3:S FULASTE/ Det är så patetiskt att skrika "apljud" av så många skäl:

    1. Det är en AIK-vana. Är det något du vill ta efter?
    2. Väldigt många uppfattar det som rasistiskt, bör inte det räcka med att man inte ska fortsätta med sådan idioti?
    3. Ni är ett fåtal som sysslar med sådant, övriga läktaren tycker ni är patetiska.

    Men fortsätt du gärna, jättehäftigt. Pajas.

    SvaraRadera
  8. jävligt bra skrivet, detta är lika mycket oss fans börda som truppens, vi måste hjälpa nästa mästarna att kriga till tre poäng i varje match, det är våran plikt att tagga och göra allt för killarna - TILLSAMMANS TAR VI REVANSCH!

    SvaraRadera
  9. Klart vi ska göra vårt för att få ett slut på den här negativa perioden. Vi kommer aldrig kunna hjälpa till att bära pressen som spelarna har på sig i detta läget, men vi kan minska den genom att ge ett helvetiskt stöd på läktaren(vilket inte innefattar att kasta in saker på planen eller bua ut spelarna)

    SvaraRadera
  10. Gott, då slipper vi riksvägen. Som vanligt hittar de flesta saker att kommentera som inte har ett dugg med kärnan i inlägget, bara de hittar något att kritisera. Lite som när GT drar upp en löpsedel om ett(!) inkastat föremål.

    Eftersom jag tänkte korsa Atlanten för att se matchen betyder inte ett par mil så mycket. Men tack för att ni är så uppmärksamma.

    L3:s fullaste kille; Ja, det är rasistiskt och dumt. Men framförallt hade det varit mycket roligare med kycklingljud.

    dem dem dem dem dem dem dem dem dem

    Vi é Blåvitt!

    SvaraRadera
  11. Vilka "ni som var på gamla"???
    Jag var där, jag hörde inga apljud lika lite som jag själv "gapade" apljud. Eller tycker att det är ok.

    Du kan väl vara vänlig att precisera dina attacker nästa gång du skriver.

    Bara för att jag går på fotboll är jag inte rasist.

    SvaraRadera
  12. Attacken va ju på att ni inte gjorde kycklingljuden. Ojoj va kul det hade varit.

    Tycker ni alla ska känna er jävligt träffade. Avgå!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.