2010/04/01

Inför: Öis (U) - IFK Göteborg (U)

INFÖRRAPPORT. Klockan 18.00 ikväll på Öisgården går IFK Göteborgs juniorer in i seriespelet mot lokalkonkurrenten Örgryte IS.

Blåvitt ställer upp med följande startelva (klicka på bilden):


Ser man till den uttagna truppen så saknar man några av de mest namnkunniga spelarna. Det är mycket småsjukdomar och dylikt som går i truppen; Johan Lundgren har lidit av en maginfluensa de senaste dagarna och har förlorat en hel del i vikt, Jetmir Kurti har genomgått en opereration nyligen och kan inte vara med på ordination av läkare och Bragi Bergson är småkrasslig och börjar på bänken. Jonathan Azulay är på landslagsuppdrag och kan inte vara med av den orsaken.

Det är med stor tillförsikt man går in i seriespel. Man tror mycket på sitt lag och anser sig ha många intressanta spelare som man hoppas skall utvecklas bra under året. Målsättningen är att åtminstone gå till slutspel, nåt annat anses vara ett smärre sportsligt misslyckande. Man är inte alls nöjda med fjolårets resultat. Samtidigt brottas man med "problemet" att de bästa och mest lovande spelarna tas upp till A-truppen, men det får väl ses mer som ett tecken på att man gör ett gott jobb även om det försvårar att få sportstliga resultat i Juniorallsvenskan.

I sammanställningen över U-truppen IFK Göteborg gjort på officiella hemsidan är både William Atashkadeh och Kamal Mustafa med, men Eijlert Björkman räknar inte med att dessa två spelare skall vara tillgängliga för U-spel under året då de mest kommer hålla till i A-truppen. All sådan medverkan ses bara som en bonus i såna fall.

Försäsongen har varit lite blandad resultatmässigt, men ser man på motstånden så har man spelat bra mot motstånd i samma ålder. Genrepet i lördags vann man klart mot norskt jämnårigt motstånd, medan man tidigare inte riktigt räckt till mot seniorlag från division 2. Seniormatcherna är dock något man tror på eftersom det stärker spelarna rent fysiskt samt höjer moralen när man får hårt motstånd.

Men nu är det dags för tävlingsspel. Personligen är jag nyfiken på hur Fredrik Alnäs utvecklats sen förra säsongen - ett år starkare. Sen känns Bragi Bergson, nyförvärvet från Västra Frölunda, intressant av vad jag har sett av honom - bra bollmottagning och säkra avslut. Och så har jag hört att Muhammed Dizdar är ett rejält stycke explosiva muskler som man tror en hel del på. Samtidigt skall man komma ihåg att det är unga spelare och därmed väldigt oerfarna så de kan varva lysande insatser med sämre beroende på vilken dag det är.

Kl 18.00 på Öisgården ikväll. Örgryte IS mot IFK Göteborg. Vädret skall bli halvklart, lite blåsigt och ca 5 plusgrader, men inget regn. Varför inte komma dit och spana in IFK Göteborgs framtid?

12 kommentarer:

  1. Mer U-lags rapporter efterlyses. Tycker detta kan vara minst lika intressant som A-laget!

    Ängel i sthlm

    SvaraRadera
  2. Bra Olof du är bäst som vanligt!

    SvaraRadera
  3. Gött Olof! Skönt att den där Erling försvann!

    SvaraRadera
  4. Du ska veta att dessa rapporter är extremt uppskattade!

    SvaraRadera
  5. Jag tror detta är ett aprilskämt. Olof lurar några dussin stackare till Öisgården där de finner en öde plats och en skylt: Suckers, you got punk'd.

    SvaraRadera
  6. Frankie: ssssssshh!


    Tack övriga. Alltid kul om det man gör uppskattas.

    SvaraRadera
  7. Brukar vara riktigt hög kvalité på sammandragen, det uppskattas oerhört!

    //Ängel i Lund

    SvaraRadera
  8. Den där väderrapporten får nog ses som ett rejält aprilskämt...

    Regnar, blåser och är kallt som fan. Jag vek mig som en vekling i halvtid och gick hem.

    Men det är kul att ni gör reklam för U-lagsmatcher. Jag hade inte haft en aning om att det var blåvitt-match en kilometer från mitt hus om det inte varit för BaraBen.com, och således hade jag inte ens varit där på första halvlek.

    SvaraRadera
  9. 19:55: Jo, meteorolog är nog inget av mina framtidsyrken.... Men jag får skylla på SMHI, där var det inget regn förutspått i morse när jag skrev införrapporten ivf.

    Även om det är en klen tröst så blev även jag lidande av det snöblandade regnet. Jag förstår om du gick hem i halvtid, det var riktigt jävla skitkallt och spelet värmde inte heller.

    Det blev 1-1 till slut för övrigt. Andra halvlek var något bättre än första och IFK lyckades kvittera på frispark i allra sista sekunden.

    Rapport kommer under kvällen. Skall bara tina upp först.

    SvaraRadera
  10. Olof, tyvärr ingen tröst då kritiken mer var riktad mot SMHI (det var ju faktiskt helt ok väder när jag gick iväg till matchen) :)

    Skämdes lite när jag gick, är ju lite mot ens principer att vika ner sig pga dåligt väder. Jag får försöka sona mitt brott genom att dyka upp på hela nästa juniormatch.

    SvaraRadera
  11. När är Kamal Mustafa redo för spel? Är det långt kvar?

    Tillsammans med Bärkroth och Söder är han Göteborgs största talang!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.