På gång


fredag 30 april 2010

Applåder är något man förtjänar!

KRITIK. Imorse när jag kom till skolan hamnade jag i en vild diskussion med en klasspolare. Det hela handlade om publikens stöd till blåvitt. Han är, likt många andra. av åsikten att det inte hjälper att bua. Jag är av en helt annan åsikt, vilket gjorde att det hettade till mellan oss. Jag har valt att inte yttra mig i frågan tidigare, men nu är det fan dags att sätta ner foten.

Självklart ska klacken vara med och skapa tryck under matchen. Att sjunga, klappa med och ställa till ett jävla liv för att laget ska känna att klacken är med. Det är ju därför klacken finns, för att hjälpa laget fram. Däremot är det mer än rätt att visa sitt missnöje med spelet. Både i halvlek och efter slutsignal. Den som tycker att man ska ge applåder till laget efter en sånn katastrofal insats som den igår må vara en dåre.

Det handlar inte om att vara medgångare, det handlar inte om att man inte älskar sitt lag, det handlar om att visa sitt missnöje. Hade jag varit spelare och fått applåder av någon efter gårdagens insats hade jag ställt mig själv frågan: " Spelade vi verkligen så bra eller är de bara dumma i huvudet eller påtända?"

Det är ett ganska förlegat mantra, men gör man fel ska man fan få höra det. det är dina och mina pengar som bland annat betalar dessa spelares löner. Tänk dig att du har en anställd som inte gör skäl för sin lön. Går du då in på kontoret efter arbetsdagen och dunkar honom i ryggen, och tackar honom för att han gjort ett så jävla dåligt jobb under dagen. Eller ger du honom en avhyvling som heter duga och visar att hans arbetsinsats inte är okej?

Applåder är något man förtjänar, inget som kommer gratis, inte i min värld! Jag kommer att fortsätta bua tills spelarna gör sitt jobb, precis som ni i klacken gör ert jobb under 90 minuter, den saken är säker!

53 kommentarer:

 1. Håller med!

  SvaraRadera
 2. Tror alla spelare förstår att prestationen igår var under all kritik så dumma är inte spelarna att de tror att de spelade bra bara för att några applåderade efter matchen.

  SvaraRadera
 3. Dom ska väl våga gå fram och tacka klacken utan att bli utbuade lr?? Tror dom fatta att klacken fortsatte efter slutsignalen igår för att visa att vi alltid kommer stötta dom

  SvaraRadera
 4. Jag buar när "insatsen" är som igår, likt mina kunder klagar på mig när jag gör något dåligt.

  SvaraRadera
 5. Hade jag spelat som igår hade jag inte gått fram till klacken, jag hade gått rakt in i omklädningsrummet och kännt skammen i kroppen!

  SvaraRadera
 6. Jag håller med. Jag fattar inte hur folk kan applådera efter matchen. Det är en sak att sjunga och sjunga högre efter matchen som skedde igår. Genom att göra detta så visar man grabbarna att vi är alltid på deras sida att vi älskar klubben. Vi gör det även geno att visa att vi har gjort vårt "jobb"...när fan skall ni göra erat?

  /Kålltorp

  SvaraRadera
 7. Jag ser hellre att spelarna går fram och tackar klacken efter matcher som denna när klacken höll igång bra trots det usla spelet än att de går direkt ni i omklädningsrummet.

  SvaraRadera
 8. 17:22;

  Så klacken förtjänar inte att avtackas av spelarna när klacken gjort ett bra jobb?

  SvaraRadera
 9. Visst, applåder är något man förtjänar och applåderar gör jag inte heller, men att bua gör inte saken bättre överhuvudtaget.

  SvaraRadera
 10. Att de kommer fram är väl just för att tacka för stödet under matchen. Att i de läget bua ut dem är faen inte rätt, som du säger känner de nog själva att de gjort en blek instats att då bli utbuad när de skall tacka för stödet är ju bara corny.

  SvaraRadera
 11. Håller verkligen INTE med...

  Dra där ifrån efter matchen och stå fan inte och bua åt grabbarna och be dem dra åt helvete....

  Ok att du inte vill applådera men blir de bättre av att NI buar?

  De tackade för stödet under matchen och de såg ut som de skämmdes som hundar. De skall ha cred att det tackar för stödet trots att de inte förtjänar det just nu.

  Grundtanken är att vi vinner tillsammans och förlorar tillsammans...

  Som det ser ut nu så utstrålar fan inte en enda spelare självförtroenda och frågan är om man då skall uppmuntra och stötta eller be dem dra åt helvete och bua?

  Jag säger stötta laget oavsett vad....Vi är inte aik...

  SvaraRadera
 12. Hej du korkade!
  Skrik nej högt, fnys högt, stöna och skaka på huvudet, grimasera precis som spelarna gör när de misslyckas.

  Men håll ditt buande till dina barn, din tjej din familj, men
  mitt lag IFK GÖTEBORG ger du fan i att bua till!

  Bua används till att psyka motståndare och dess supporters och inte till att förnedra sina egna med!

  Dåligt spel genererar lägre publikintresse och TYSTNAD ger en öronbedövande tankeställare till laget!

  Skall du lära dom att spela fotboll! LOL

  Ta dina likasinnade "vänner", knalla ut i skogen och fortsätt leka kurragömma!

  VI ÄR INTE GNAGET REPLIKOR VI ÄR BLÅVITT!

  VI STÖDJER VÅRT LAG ENDAST I MOTGÅNG OCH MEDGÅNG!

  Så ta dina anarkisttankar och dra!

  Viär blåvitt inte du!

  SvaraRadera
 13. Du kommer verkligen bli en bra farsa Pissmannen!

  SvaraRadera
 14. Hur bra blir det när spelarna kommer till klacken och övriga sektioner för att tacka publiken, som iaf försökt att hjälpa till, när de möts av en massa burop? De vet väl redan om hur kassa de varit.


  /Fnyq

  SvaraRadera
 15. Peeman, du kanske borde fråga dig själv varför du buar överhuvudtaget så du inser hur dumt ditt resonemang verkligen är.

  Du skriver i texten: ”Hade jag varit spelare och fått applåder av någon efter gårdagens insats hade jag ställt mig själv frågan: " Spelade vi verkligen så bra eller är de bara dumma i huvudet eller påtända?"”

  Tror du helt seriöst inte att spelarna själva inser att de spelar helt värdelöst just nu?

  Tror du att de går omkring och tror att de spelar bra men för att just du väljer att bua inser de helt plötsligt att de kanske inte var så bra ändå?

  Snälla svara för jag vill verkligen veta hur du tänker..


  När du sedan skriver detta inlägg i kommentarsfältet undrar jag verkligen hur du tänker: ”Hade jag spelat som igår hade jag inte gått fram till klacken, jag hade gått rakt in i omklädningsrummet och kännt skammen i kroppen!”

  Du hade alltså gått rakt ut från planen utan att tacka fansen för stödet under matchen?

  Tror du helt seriöst spelarna går fram till klacken bara för att ta emot applåder?

  / anonym ängel

  SvaraRadera
 16. Vi STÖTTAR i vått och torrt! Att bli utbuad efter en dålig insats hjälper absolut ingenting visa istället att vi står bakom något som är större än en motgång i början av säsongen - IFK GÖTEBORG.

  En för alla, alla för blåvitt!!!

  SvaraRadera
 17. Anonym 17.44:
  Kul att det är DITT blåvitt. Sist jag kollade är jag lika mycket supporter som dig. Du verkar ha seriösa problem med andras åsikter. Jag är lika mycket blåvitt som dig, men till skillnad från dig som står och klappar som något mongo hur det än går väljer jag liksom många andra att visa mitt missnöje. Jag är hellre anarkist än du, som verkar förespråka någon form av diktatur.

  Jag har aldrig förespråkat att man ska bua laget rakt igenom matchen, självklart ska man stötta så långt det går, men gör man ett dåligt jobb ska man som sagt få höra det.

  Senaste anonym:
  Tack, jag tror också att jag kommer bli en bra farsa. Turligt nog tror jag inte att jag kommer bli tvungen att bua åt mitt eventuella barn. Där har jag nämligen privilegiet att kunna prata direkt med människan och förklara vad som är rätt och fel, och att man ska göra sitt bästa.

  SvaraRadera
 18. Nu är det ju inte ens ungar man är och tittar på. Det är proffs med bra betalt (bättre än vilken hårt arbetande anställd som helst) som spelar den där boll-jäveln varje dag. Det är deras jobb...

  Hade jag varit så jävla kass på mitt underbetalda skitjobb hade jag fått sparken...Eller åtminstone ett "buande" från chefen.

  Så.....Igår buade jag........

  SvaraRadera
 19. Ja du PeeMaN nu är du nog allt ute och seglar... Jag såg nog snarare att spelarna kom fram till oss för att de ville be om ursäkt för att de inte gjorde sin del, att svara med att verbalt spotta på dem då hade ju verkligen inte hjälpt någon.

  SvaraRadera
 20. Så jävla rätt Peeman!

  Håller med till 100%

  J-T

  SvaraRadera
 21. Kom igen nu Änglar! Slut upp på måndag och sjung fram blåvitt till 3 pinnar. Vet att det är tungt just nu, men det blir garanterat inte bättre om vi inte stöttar de blåvita på läktarn! KOM IGEN BLÅVITT...

  SvaraRadera
 22. "spelarna vet själva att dom presterar uselt"

  kan man läsa av många här. Gå in på svenskafans och hör intervjun med jakob från mff matchen. Låter på honom som han var nöjd med spelet och att det skapades bra med chanser, bara otur att malmö satte två bollar.

  Det är ju helt sjukt! Va han ens på gamla igår? jag såg honom inte iaf. självklart ska man bua för att vissa sitt missnöje.

  SvaraRadera
 23. Kan inte tycka att bua hjälper laget, bättre då att hålla käft och gå hem. Spelarna tackar endast för supporten, samtidigt som dom skäms för spelet. Spelet ja, ta in en tränare utifrån som lär ut hur man tar emot en boll utan att den studsar 14 gånger upp och ner innan det finns en viss kontroll. Det finns några med brasseteknik, Söder, Sella, Elmar, TO men resten!! Hjalmar, Adam, Seb, Jakob, Gurra, Lund, Faltsetas m.fl. ska genast sättas i träning i grundläggande teknik. Det ser ju fan löjligt ut när s.k. fullblodsproffs inte kan ta emot en passning utan att den studsar iväg som en bumerang. Kolla Malmö igår, Molins, Figueiredo, Mehmati, Ricardino m.fl. var helt överlägsna i teknik. Men när vi har Mild som måttstock och Malmö har Zlatan så förstår man skillnaderna.......

  SvaraRadera
 24. Elitidrott är ingen allmän rättighet. Det är en möjlighet som ytterst få förtjänar. Förtjänar man det inte så ska man inte hyllas. Det är enkelt. Kan inte alla som förespråkar udnatagslöst stöd till klubben förklara för mig varför jag ska stödja något som kategoriskt presterar direkt dåligt(resultat) och utan underhållningsvärde (tråkigt spel(spelidè/systemtänk).

  SvaraRadera
 25. Som sagt, hur många av er som tar spelarna i försvar kommer att applådera när en ev. nedflyttning är klar?

  Att spelarna tackar klacken efter sina ideliga skitinsatser är det minsta man kan begära och det är rakryggat av dom, men goegoe-mentailteten att dra igång ramsor är för mycket för mig personligen.

  Jag är säker på att det finns massor av blåvita som köper tränarnas snack om att "nu vänder det", dessa präktiga supportrar som aldrig skulle kunna kritisera tränarna, Mild eller Sella. Bedrövligt, och det värsta är att dessa supportrar tror sig tillhöra en överlägsen sort som är "bättre" supportrar än de som vågar yppa en negativ tanke efter två vinster på de 11 senaste tävlingsmatcherna.

  På måndag kommer vi antagligen torska mot Mjällby och kanske ligga sist, men det kanske är okej bara Olsson säger att det vänder och gubbarna tackar klacken?

  SvaraRadera
 26. Berndt: Klockrent!

  SvaraRadera
 27. @pissmannen

  "Eller ger du honom en avhyvling som heter duga och visar att hans arbetsinsats inte är okej?"

  Välkommen ut i arbetslivet när du är klar med din skolgång. Det är ju verkligen precis så det funkar, om du har en medarbetare som inte presterar tillräckligt bra så ger du honom en riktig j-vla avhyvling... Jösses, vad medarbetaren lyfter sig och presterar bättre då...

  Nä, inte fan applåderade jag igår efter matchen men att tro att en "avhyvling" från mig på läktaren skulle hjälpa och lyfta är ju så satans dumt och naivt att det bara kan komma från ett tolvårigt intellekt

  SvaraRadera
 28. Pajas. Man följer och stöttar sitt lag hur dåligt det än går. Herregud hur många medgångssupportrar det finns

  SvaraRadera
 29. "Tänk dig att du har en anställd som inte gör skäl för sin lön. Går du då in på kontoret efter arbetsdagen och dunkar honom i ryggen, och tackar honom för att han gjort ett så jävla dåligt jobb under dagen. Eller ger du honom en avhyvling som heter duga och visar att hans arbetsinsats inte är okej?"

  1. Såvitt jag kan gissa har du inte anställt en enda blåvit spelare. Vad ger dig rätt att bua ut andras anställda?

  2. Låt mig ge dig ett banalt tankeexempel. Du jobbar på Volvo där du skall skruva på en liten mutter på en bult. En pillig och trixig uppgift. Samtidigt har du en jävel som gör allt för att ta din mutter och skruva den på sin bult. Han gör allt han kan för att paja ditt jobb så det gäller att skynda sig när man väl har muttern i sin ägo.

  Om inte det är nog så står 10000 människor runtomkring dig och tittar på. Samtliga dessa människor har uttalade sympatier för just dig och vill att du skall lyckas.

  Just nu är du inne i ett svep där mutterjäveln inte vill hamna på din bult. Du vill inget hellre, men allt knyter sig och du undrar vad fanken du skall ta dig till för att få dit skiten igen. Att vända på steken. Du har aldrig varit denna sitsen förut.

  Under vilka förutsättningar tycker du att du har störst chans att lyckas bryta trenden och lyckas få på muttern igen?

  A. Publiken skriker unisont att du kan dra åt helvete och buar varje gång du ens försöker att få på muttern?

  B. Publiken peppar dig som fan och pushar dig att försöka igen?

  ..
  Kanske inget bra exempel, men jag kan inte förstå folk som liknar IFKs spelares jobb till sitt eget. "Om jag var lika dålig på mitt jobb...."

  Om ni hela tiden hade en jävel som försökte förstöra för er så hade inte ni heller lyckats hela tiden. Kanske inte ens att fylla i ett excelark korrekt.

  Fråga er själva hur ni hade velat ha haft hjälp med att bryta en ond cirkel. Den som buar under eller efter match drar spelarna ännu djupare ner i skiten. Med såna vänner behöver man inga fiender.

  Om ni nu är så frustrerade och måste få ut den frustrationen så gå ut i skogen och bua ut en gran. Eller en Grahn på måndag. IFK-spelarna vet att de spelar uselt och behöver inte höra buropen för att vakna. Just nu behöver de stöd så de vågar bryta mönstret.

  De behöver självförtroende och burop bygger definitivt inte upp ett sådant.

  Visst, de har bra betalt, men de är också människor som skall prestera under press. Ni som buar ökar pressen helt i onödan.

  SvaraRadera
 30. Man applåderar för att man stöttar laget, spelarna, tränarna och klubben oavsett hur tungt det går just nu. Spelarna applåderade klacken för stödet, och jag ser det som en självklarhet att visa att vi stöder laget genom att ge dem all positiv energi som vi möjligt kan ge dem. Jag tror att spelarna kämpar hårdare för en publik som stött dem i motgång, än för en publik som sänker dem med burop. Vill vi se ett lag som springer in i en mur om så krävs för att vinna matcher, så ge dem den extra anledningen till att göra det som vi som publik möjligtvis kan.

  De vet själva hur illa det här är, låt dem iallafall veta att vi står på deras sida, oavsett. Vi är där för att stötta och hjälpa dem, ingenting annat. Glöm inte det.

  SvaraRadera
 31. "Jag kommer att fortsätta bua tills spelarna gör sitt jobb"

  Om du kommer till din lokala ICA och korgarna är slut. Ställer du dig och buar ut de anställda då?

  SvaraRadera
 32. Med andra ord förmodar jag att du aldrig kommer bli arg på spelarna om dom vänder klacken ryggen en match då klacken inte gjort sitt jobb i 90 minuter!

  SvaraRadera
 33. Stanna hemma om du tycker det är så fruktansvärt att kolla när IFK har en formsvacka. Jag tror inte spelarna behöver höra från publiken att spelet var dåligt, det vet de ju såklart själva och får läsa i tidningen dagen efter.

  SvaraRadera
 34. Anonym 20:26

  Det spelarna VERKLIGEN skulle behöva höra är att tränaren säger till dom att "vi ändrar oss, vi skall från och med nu spela på ett sätt så vi får ut max ur er egentligen duktiga pojkar"

  Spelarna skall tåla kritik om den håller sig från apstadiet typ "Jakob är så jävla rööten borde spela korpen på Heden". Notera att de är oerhört bortskämda med beröm, så även tränarna och Mild när det går bra för oss, då får de tåla om samma fans är missnöjda.

  Nu hoppas jag på en fyllig artikel där en bra utfrågare t.ex. Leman sitter ner med SteReO och frågar tuffa frågor, typ varför är Elmar i frysen, varför Faltsetas kommer in vid måljakt, ev. juniorer på väg in i laget, varför är Gustav så mycket sämre än -09(proffsklar, kärlekstrubbel, spånken) och inte låta Bagdad-Jonas säga att "det vänder snart"...

  SvaraRadera
 35. Bra PeeMaN!

  SvaraRadera
 36. Förstår inte varför vissa blandar ihop det hela.
  Alla som sett blåvitt spela, har sett att det inte är bra.
  Om fans vill applådera efter en match, är väl var mans ensak. För att stödja eller för att fira.
  Men att ena stunden bua och busvissla och för att i andra stunden applådera för matchen är ju för fan dubbelmoral!
  Antingen stödjer man fullt ut eller så gör man det inte!
  Men det betyder ju inte att man är likgiltig vad som än händer utan spelar vi bra kommer publiken, spelar vi dåligt stannar publiken hemma.
  Och spelarna vill ha publik, vare sig det går bra eller dåligt, men som stöd!
  Varför är det så svårt att hålla käft när spelet inte funkar och applådera när det ser bra ut?
  Kanske det skulle bli lite tyst en längre tid men va fan vår grymma klack fyller det på bästa sätt med kampsånger!
  Att lägga energi på att busvissla och kasta skit på våra spelare känns väldigt märkligt.
  Sen vill jag bara tillägga att styrelsen är demokratiskt vald av oss medlemmar som i sin tur valt tränare och andra som styrt upp verksamheten.
  Är vi medlemmar missnöjda skall vi vid årsmöte rösta bort de som vi tror inte platsar.
  Kan inte buarna dyka upp hos styrelsen?!

  SvaraRadera
 37. Håller helt med artikelförfattaren, det är vi som betalar deras jävla löner. Det ska vara ett jävla daltande med dagens fotbollsproffs.

  SvaraRadera
 38. En stockholmare i götet. Göteborgare fattar inte sitt eget bästa. Har dom gräs i götet?.
  Jag skäms.

  SvaraRadera
 39. Men vet ni vad vi gör? Vi buar åt killarna som uppenbarligen redan har ett jävla kasst självförtroende. Att bua då hjälper ju säkert till. Klart som fan dom känner att de underpresterar, helt klart. Men viljan att förbättra sej för att inte få fansens missnöje kan ju oxå vara en orsak till själva underpresentationen. De vill ju så jävla gärna vinna och spela bra. Den som säger nått annat är ju jävligt hjärnslö. Men när man vill så mycket är det jävligt lätt att det blir fel. Och att då åter få höra buande när man känner att man försökt trycker ju bara ner en längre i skiten. Så fan stötta laget istället för att bua. Helt klart får man vara missnöjd. Det är jag med. Men att bua åt dem å trycka ner dem ännu mer är helt fel väg att gå! Skär er nu för helvete! Vi är blåvitt, united we stand divided we fall!

  SvaraRadera
 40. Jag förstår att många är besvikna och vill avreagera sig, men burop gör inte laget bättre. Om buandet hade gjort spelare bättre, så borde vi bua varje gång dom gör en tabbe. Men det gör vi inte och tur är väl det för vem fan hade velat spela för oss i så fall.

  Spelare är människor och inte några jävla ägodelar bara för att vi betalar biljetter för att gå och titta på dom. Stötta en spelare så långt det går, men om han inte fixar det så får man ersätta honom. I den mån som som en spelare inte gör sitt jobb så är det tränarna som kan ge dom konstruktiv kritik. Burop från läktaren är bara destruktivt. Det är därför vi buar på motståndarna.

  SvaraRadera
 41. Jag kommer också fortsätta att visa känslor. Att bua betyder inte att man ber dem dra åt helvete. Det betyder att man är missnöjd med det dom presterat. Sen är inte ett fotbollslag på den här nivån jämförbart med ett barn eller en arbetskamrat. Jag går på fotboll för att få underhållning. Visst, man vinner inte jämt men när de spelar så här dåligt i match efter match och tappar värdefulla poäng så måste man få visa sitt missnöje.

  Det är en helt annan sak hur man uppfostrar ett barn eller får någon att jobba bättre.

  Vi håller inte på blåvitt för att vi är polare med spelarna privat för helvete.

  SvaraRadera
 42. Fan detta var det bästa inlägg på länge. Tur att det är någon som har stake på baraben.

  SvaraRadera
 43. Instämmer !! Dags att agera !!

  SvaraRadera
 44. "Hade jag spelat som igår hade jag inte gått fram till klacken, jag hade gått rakt in i omklädningsrummet och kännt skammen i kroppen!"


  det är ju inte så att dom går fram till klacken för att få applåder utan för att tacka klacken för stödet, förstår du inte ens det ditt ärkemongo?? sätt dig i soffan och bua då där hemma, bättre att bara hålla käften än bua.

  SvaraRadera
 45. Va e de för råtta som har skrivit egentligen!?

  SvaraRadera
 46. Kunde inte hålla med dig mer, därför skapade jag en Facebook-grupp för alla som tänker precis som oss!

  http://www.facebook.com/#!/group.php?gid=115327898499677

  Gå gärna med, så startar vi lite diskussioner kring detta! Blir vansinnig att folk kallar en för "medgångssupporter" bara för att man buar sitt lag efter en patetisk insats - som dessutom sker på hemmaplan!

  SvaraRadera
 47. Kamraten1/5/10 15:20

  Tråkig mentalitet du verkar ha, Peeman. Är det så du lever ska du veta att du med tiden nog får allt färre att ringa när det krisar i ditt liv, färre så kallade riktiga vänner.

  Glöm inte var du läste det först.

  SvaraRadera
 48. Du förstår dig uppenbarligen inte på psykologi Peeman. Spelarnas självförtroende är i botten just nu. Och att få utstå burop från sin egna publik skapar en ännu större osäkerhet.

  Tänk dig själv att du har en presentation av ett arbete framför klassen i skolan. Helt plötsligt kommer du av dig och blir lite osäker, tänk om nån skulle börja bua åt dig då. Inte fan hjälper det dig!

  Sen håller jag med dig om att spelet ser för jävligt ut och att man inte har lust att applådera laget efter matchen. Men stoppa händerna i fickorna då.

  Sen kan du väl vända dig till anmäla reklamationsnämnden och försöka få biljetten reklamerad om det svider så mycket. Men vad jag vet så finns det inget lag i Allsvenskan som garanterar vinst och spel i världsklass för sina biljetter.

  Bidra med konstruktiva åsikter istället för destruktiva!

  SvaraRadera
 49. Pat the Cat1/5/10 18:44

  Skribenten har ju uppenbarligen borderline... ser allt i svart eller vitt, men så går han ju fortfarande i skolan också. En liten upplysning till dig:

  Ett lag med det sämsta självförtroendet i världen kommer aldrig bli bättre av att man buar. Man ska självfallet inte heller applådera när de uppträder som de gjorde mot Malmö men det finns ju en mellanväg, att inte göra något. I exempelvis halvlek gå ut i tystnad, ta en öl, komma tillbaka och sedan ge dem en stärkande applåd innan andra halvlek börjar. För en sak är säker, att bli utbuad trycker bara ner dem ännu längre i skorna.
  En annan aspekt är att om man buar ut dem tillräckligt ofta så tappar det all sin effekt. Okej om man buar när de ligger under med 3-0 i halvtid mot Åtvidaberg, då kan det tagga dem. Men när man ligger under med 1-0 mot Malmö så är det faktiskt 45 minuter kvar och då behöver de en klapp i ryggen.

  SvaraRadera
 50. Det är alldeles för många bollar i luften för att jag ska orka besvara alla i en kommentar här. Vill någon fortsätta diskutera mitt inlägg med mig är ni välkomna in i det hemliga forumet. forum.baraben.com.

  SvaraRadera
 51. Jag har buat, jag har skämts de senaste matcherna. Jag har varit frustrerad och ledsen och tänkt att burop kan de gott ha när de spelar så in i helvete illa.

  Men så lyssnade jag på Jens Fjellström på tv häromkvällen och det han sa gjorde att jag tänkte annorlunda. IFK har ett ungt lag med stor press och väldigt dåligt självförtroende. Det sista de behöver just nu är att dessutom ha publiken emot sig.

  Visst är det så. Om de ska komma ur sin negativa trend måste fler våga misslyckas, fler ta risker.

  Så varför inte bestämma sig - unisont - alla blåvita supportrar: att nästa hemmamatch då ska vi fan stötta, jubla, heja, vråla, sjunga, hoppa. Men inte en enda gång bua, sucka, busvissla.
  Alldeles oavsett hur de spelar.

  Det vore jävligt coolt. Vem startar FB-gruppen och vem ringer Ulf Stenberg?

  SvaraRadera
 52. Ni tänker inte på att spelet ibland inte stämmer?

  Underbart med sluddren här inne som på allvar verkar tro att de kan mer fotboll än Stefan och Jonas.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.