2009/05/05

"Matchavgörande..."

MATCHANALYS/BORTFÖRKLARING. (totalt färgad av mina blåvita glasögon) Jag skulle egentligen bara skriva av mig lite frustration på ett obskyrt nätforum, men varför inte dela mina aggressioner med fler...?

Givetvis är jag på det klara med att lagets insats var ett riktigt bottennapp, dock tycker jag att det skiljer betydligt mindre mellan lagen än vad första anblicken skvallrar om. Vad som däremot skiljer är de yttre omständigheterna och förutsättningarna, som är minst sagt snedvridna...

Matchavgörande 1:

1. Straffsituationen. Antingen är Covic på bollen vilket skall leda till hörna, eller så är Hysen på bollen vilket skall leda till straff. Ingen hörna = straff. Fegalternativet inspark är inte ens spelbart...

Straff + 0-1 här = En helt annan matchbild.

Matchavgörande 2:

2: Varningen på Pontus som är årets näst billigaste (Hjalles är etta) enligt principen: "Lika bra att varna den där ruskige Wernbloom direkt så vi har det ur världen, särskilt när han tacklar mot landslags-Anders..."

Efter varningen vågar Pontus inte trycka på i mitten & vi tappar helt de lovande intentioner vi hade under 1a kvarten.

Matchavgörande 3:

1-0:
Mkt tveksam frispark + Så uppenbart att Martin Ericsson skall gå på mål + Tveksam styrning på utboxningen från Kim + Pinsam försvarsinsatsinsats på 2abollen + Ingen markering på bortre stolpen + Turlig träff som lika gärna kunde hamnat utanför arenan = Mål på deras dittils enda chans.

Ett mål som sätter oerhört stor prägel på resten av matchen.

Matchavgörande 4:

Situation 1: Sebban hålls fast med arm runt kroppen i ellos straffområde vid en offensiv frispark = Ingen åtgärd från domaren.

Situation 2(20 sek senare): Sebban håller fast en ellosspelare med arm runt kroppen vid en brytning på mittplan = Frispark & Gult kort.

Efter detta försvinner även Sebbans möjligheter att smälla på ordentligt i närkamperna och vi tappar ytterligare kraft i mittfältskampen. Här börjar domaren dessutom bygga upp stor frustration och irritation hos Sebban vilket senare ger utdelning i form av rött kort.

Matchavgörande 5:

"Klyschan konstgräset".
Billig bortförklaring kan tyckas, men det märks tydligt att vår timing i offensiven saknas när bollen studsar & rullar annorlunda. Dessutom ser man att motståndarna vet precis hur bollen skall studsa, vilket hjälper dem att vinna 50/50-bollarna & därmed det mesta av mittfältskampen.

Folk får säga vad fan de vill, konstgräset på Borås Arena gynnar Ellos - massor!

Matchavgörande 6:

Ellos lyckas effektivt plocka bort Hysén, & framför allt Söder vilket gör oss uddlösa framåt. Dessutom är Pontus som sagt blek efter varningen, vilket gör att vi inte får fast bollen på offensiv planhalva när övriga spelet hackar.

Matchavgörande 7:

2-0.
Vobbligt skott + Halvdålig insats av Kim + HORRIBELT ingripande på andrabollen av backlinjens vänstersida + turlig lyckträff = Mål på deras andra chans.

Här är matchen mer eller mindre slut. Vi tar ändå sats för att göra ett försök till forcering, men då drar Johannesson nr 8 ur hatten...

Matchavgörande 8:

Sebbans andra gula, det vill säga röda kort.
Här har jag svårt att finna ord för den dåliga känslan Johannesson visar - tur då att Stefan Rehn finns att tillgå:

"Domaren sade att Eriksson inte hade där att göra, vid Wernbloom. Det stod fem elfsborgsspelare runt Pontus. De hade tydligen där att göra".

Alltså, självklart grymt orutinerat av Sebban att ge sig in i situationen när han redan har en varning, samtidigt är det häpnadsväckande vilken dålig timing domaren visar genom sitt beslut. Det står 5 stycken motståndarspelare och halvhetsar med fötterna runt en liggande skadad och ensam lagkamrat, dessutom blev Sebastian själv golvad av en ful eftersläng i momentet innan, och ytterligare dessutom bör Johannesson ha på känn att även Sebbans 1a varning var högst diskutabel.

Allt detta borde domaren möjligen ta under beaktande innan han väljer att helt och definitivt avgöra en seriefinal i ett sk "derby"...

Annars var ju speakern bra i alla fall...

49 kommentarer:

  1. Håller fan med om allt!

    SvaraRadera
  2. Dito!

    Bästa du skrivit Stellham!

    Krädd.

    / Sillis

    SvaraRadera
  3. Jag skyller allt på Göteborgs-Posten.

    SvaraRadera
  4. Vafan, man kan inte annat än att hålla med. Klart det är färgat av våra blåvita åsikter och ja, vi blev sönderlästa men ändå! Johanesson är fan kass, väldigt dålig standard och han tappar ju matchen totalt! Jaja, nu kör vi över Gefle, inga konstigheter!

    SvaraRadera
  5. johanesson brukar vilja synas lite äl mkt ibland tycker jag har int sett matchen så dagens ska jag ej kommentera

    SvaraRadera
  6. Johanesson är med fler än denna matchen i åsyn en total katastrof. Maken på hemmafavör tror jag aldrig att jag skådat. Det fanns så mycket situationer där han agerade fel att ramsan "sålt sig som en hora" tillslut självdog med tanke på det surrealistiska som utspelade sig.

    SvaraRadera
  7. Tack den texten det gjorde ölivet mer uthärdligt ^^ Nya tag på torsdag allez allez

    SvaraRadera
  8. håller med om allt utan att speakern var bra

    SvaraRadera
  9. Jäkla skitinlägg med bortförklaringar. Ellos var det klart bättre laget och låste våra kanter vilket gjorde att vårat anfallsspel var så gott som obefintligt.

    Nä, skylla bort sig med en massa matchdetaljer håller inte

    SvaraRadera
  10. ja visst måste konstgräset gynna ellos jättemycket eftersom de tagit fler poäng på bortaplan sedan arenan byggdes. det är kvalificerat skitsnack och patetiskt att gnälla om. hysén skrev ju vidare att vi tränat på konstgräs hela vintern. vi losade för att vi var sämre. punkt.

    SvaraRadera
  11. "Det står 5 stycken motståndarspelare och halvhetsar med fötterna runt en liggande skadad och ensam lagkamrat". Ännu mer dynga. Jag såg matchen på TV och där framstår det som allt annat än hetsigt kring Werner. Ellosbacken står till och med och kollar att han är ok.

    SvaraRadera
  12. Man såg ju på någon av reprisbilderna hur någon jävla traktortomte sparkar på en liggande Ängel i samband med det röda kortet! Ingen som noterade detta? Onödiga efterslängar i alla ära, men man sparkar fan inte liggande!

    SvaraRadera
  13. Jag skyller allt på Frankie.

    SvaraRadera
  14. Bra skrivet. Jag tycker att Sebastian reagerar helt rätt. Största frågan är vad gör Adam Johansson i den typen av situationer? Varför är han aldrig där? Varför pratar han inte vänligt men bestämt under matchen med domaren? Niclas var inte bara grym på plan han var en riktig lagkapten. Han snackade och det gjorde skillnad. Adam är dålig på att peppa gruppen och kass på att ta konflikter med domaren.

    Blåvitt har i år dessutom visat extremt dålig arbetsmoral så fort vi får ett mål emot oss. Då klappar vi ihop helt. PINSAMT.

    SvaraRadera
  15. en till, Bajrami filmar framför domaren i mitten. domaren ser det och säger till honom att han ska resa sig, gult kort på filmning(?) sen fick han gult i en kamp mot nån i blåvitt (hjalmar tror jag) o då skulle han få rött !

    SvaraRadera
  16. Vilken skitartikel med en massa bortförklaringar. Det var klasskillnad mellan lagen helt enkelt. Svårare än så är det inte. Teddy Lukic bäst på plan. Den jävla gubben.

    Ska man lyckas ta Elfsborg måste man antingen backa hem och ställa upp en köttmur och sedan ha ett jävla tålamod och sätta de få chanser som bjuds, alternativt pressa dem oerhört högt upp och inte låta Keene ta emot långbollarna. IFK misslyckades med allt igår.

    Jag är mest besviken på Rehn/Olsson som verkade helt handlingsförlamade när matchen gled dem ur händerna. Varför pressade man inte Elfsborg vid eget straffområde och flyttade upp vår backlinje till mittplan? Hysén skulle haft som uppgift att hela tiden göra Teddy Lukic ospelbar i backlinjen.

    Adam Johansson. Hur kan mannen vara lagkapten? Han visade inte ett uns av ledaregenskaper igår. Hur kan han stå och bara titta efter bollen vid 1-0 när han har två elfsborgspelare bakom sig med öppet mål?

    Hjalmar borde vara förbjuden att möta Elfsborg. Han måste vara Haglunds favoritspelare att möta, ett direktiv till vänsteryttern om att alltid pressa Hjalmar så fort han får bollen och så blir det i 90 % av fallen inkast/hörna.

    Seb visade en härlig vilja igår, på mitten tätt följd av Gurra. Wernbloom borde haft 50 frisparkar med sig.

    Men i slutändan är det bara att gratulera Elfsborg till en perfelt genomförd match. De vann både den taktiska matchen och den på planen.

    SvaraRadera
  17. Speakern? Hans hets till sebbans andra kort, var ju som en amerikansk gladiatorkommentator. Ville få boråspubliken att jubla? sjukaste jag vart med om..

    SvaraRadera
  18. Är det någon mer än jag som har noterat att firma Rehn/Olsson är helt värdelösa som matchcoacher? Har det hänt sedan de tog över att vi har vänt en match där vi spelat dåligt i 1:a och sedan kommit ut som ett nytt lag i 2:a? Dom verkar helt sakna förmågan att korrigera en matchbild. Bristande analytiska kunskaper? Märkligt.

    SvaraRadera
  19. 0-2 halvlek till 3-2 mot Kalmar?

    SvaraRadera
  20. 09:05: Ja. Det är oroväckande.

    SvaraRadera
  21. Jag tror folk pratar om macherna den här säsongen, inte vad som hände för ett år sen.

    SvaraRadera
  22. Jag tycker ni glömmer matchavgörande nr. 9 till 1342 som innefattar bl.a. domarens val av pipsignal,reklamen på Elfsborgs dräkter men framförallt det djupt orättvisaa i att IFKs spelare inte får varken fälla eller knuffa sina motståndare.

    MVH
    Storguliganen på Hisingen

    SvaraRadera
  23. Bra skrivet.. Gick runt och surade som fan på jobbet, när man lyssnade på sportradion, blir ju fan inte bättre av att Brottslingen själv som borde sitta inne och ta ansvar för sitt dåliga beteende gör mål.. fy fan

    SvaraRadera
  24. haha STÖRSTA SKÄMTET... dålig förlorare? ... JA

    SvaraRadera
  25. Mycket bra skrivet! Framförallt tycker jag att man ska lyfta fram straffsituationen. Jag menar, tänk om en utespelare hade sparkat Tobbe i huvudet istället, eller om Tobbe hade sparkat Covic. Har svårt att tänka mig att Johannesson hade låtit bli att blåsa då.

    Sedan skulle ju Johan Karlsson ha haft ett rött i andra, när han flög på Gustav ute vid sidlinjen. Linjedomaren stod tre meter därifrån, utan att agera.

    Konstigt att det inte ställs högre krav på domarna. De har ju fan betalt för att döma - det är deras jobb. Johannesson borde få sparken.

    SvaraRadera
  26. "dessutom blev Sebastian själv golvad av en ful eftersläng i momentet innan"

    Detta är nästan det sjukaste av allt...



    //Ni kan dra åt helvete-ramsan känns dessutom jävligt opassande. De är ju redan i bo**s...

    SvaraRadera
  27. Vi förlorade väl kanske ändå ganska rättvist igår ändå.

    Men en sak som helt klart är värd att diskuteras är ju det här med målvakters rätt att göra vad som helst i luften. Kan inte en målvakt gå in vårdslöst i en luftduell? Att Covic får inspark i situationen med Hysén igår är ju genant...

    SvaraRadera
  28. Två saker jag inte förstår: Hur kan Tobbe inte få straff? Det är uppenbart att han är på bollen och sedan får en snyting. Det är helt och hållet ologiskt. Och hur kan fem gula få springa och ställa sig runt PW, där i alla fall en agerar osportsligt, men inte Seb?

    Jag förstår faktiskt inte. Skulle vilja höra Johanesson förklara.

    SvaraRadera
  29. Nä, Seb sa ingenting, han rörde bara på munnen lite. Och han skrek inte på domaren några minuter innan vid en frisparksituation. Och han tryckte inte till Martin Andersson i bröstet. Och IFK förlorade inte heller.

    SvaraRadera
  30. Ellos har fördel av platsgräset.

    Sedan 06 har man 4 förluster
    2 mot Gefle, 1 mot ÖSK, 1 mot Hammarby, Då har även Gefle och ÖSK spelat oavgjort 1 gång var.

    Gefle har aldrig förlorat på Borås Arena och inte Örebro heller, utan de har båda tagit poäng i alla matcher...

    Just det har inte Gefle och ÖSK också plastgräs???

    Koppling där??

    /Martin

    SvaraRadera
  31. Sella verkar iaf ha slutat med att tjöta till sig kort, men det hade varit bra med någon som tar diskussionen med domaren på utan att höja rösten allt för mycket.
    Olle eller Hysén ser jag som den personen.

    SvaraRadera
  32. Haglund gillar nog Hjalmar ja. I vanliga fall får japanen snurra upp honom. Igår sprang vänsteryttern Bajrami väldigt mycket på Hjalles kant.

    SvaraRadera
  33. Nya Leif Sundell!

    Fyfan

    SvaraRadera
  34. Matchavgörande 9: Vi räcker inte riktigt till. Orutinen lyser igenom. Vi skapar för lite chanser.

    SvaraRadera
  35. Konstgräs bortförklaring? my ass. Som martins statistik visar. Klart det inte är bullshit. Har själv lirat på borås arena ett antal matcher. Känns väldigt stor när man står där och kanterna känns väldigt långt borta. Svårt att få överblick utöver planen. Fast Valencia löste det iofs;)

    SvaraRadera
  36. Tröttsamt med detta gnällande på domaren- det är väl bara att ta det som en man och acceptera!

    Vi förlorade för att Ellos var bättre och i synnerhet för att de som Haglund sa lyckades ta bort Tobbe, Söder och Wernbloom.

    Vi slår dem hemma till hösten...

    SvaraRadera
  37. Trött på alla som klankar ner på "bortförklaringar". Samma skit som att klanka ner på fördomar. Sistnämnda samt bortförklaringar baseras som oftast på ren jävla fakta. Varav också stämmer överens in på de flesta av artikelns sådana.

    Att IFK inte var bra utesluter inte att bortförklaringarna stämmer. Tänk!

    SvaraRadera
  38. Haglunda har ju i praktiken erkänt att Coviuc hade som direktiv att spöa Hysen. "Ta bort Hysen ur matchen". Skulle itne förvåna mig det minnsta om Hysen var så pass groggy efter den smällen att han aldrig riktigt kom tillbaka efter det. Stod precis bakom. Det var fan ingen dålig smäll han fick.

    SvaraRadera
  39. Hade varit intressant att göra en polisanmälan på Civics överfall på Hysén. Had man nitat någon med knuten näve i huvudet på öppen gata hade man garanterat åkt dit för det,

    SvaraRadera
  40. För vi neutrala supportrar som såg den på tv.n. Så kan jag bara säga att Sebastian Eriksson kanske inte sa någonting i den situvationen. men han sprang rakt in i både domaren och elfsborgsspelarna.
    Det elfsborgsspelarna gjorde var att prata lite med domaren och kolla hur Wernbloom mådde.

    Sen sprang ju Eriksson runt och gnällde hela matchen så domaren fick väl nog till slut. ERKÄNN att ni förlorade för att ni är mycket sämmre en Elfsborg.

    SvaraRadera
  41. http://iloveboras.se/2009/05/05/gulsvart-ar-snyggare-an-blavitt/

    SvaraRadera
  42. Klart som fn att Elfsborg var bättre, blåvitt klart sämre efter första målet. MEN klart sämst på plan var Johanesson, fy fan det var inte roligt. Klart att man blir mer förbannad när blåvitt förlorar men hur fan kan han döma inspark? Träffar inte Covic bollen måste det ju vara straff om han inte anser att Tobbe filmar, men då borde han ju varna honom. Klart seb ska ge fan i att springa dit men får han kort för knuff, tyckte att han själv blev bortknuffad av elfsborgsspelare... borde han inte varnat för det då?
    Nej det är fan inte ens bortförklaringar Elfsborg var bättre men det borde uppmärksamas hur usel domaren var! En ursäkt vore på sin plats!!!

    SvaraRadera
  43. Vad är detta för jävla gnäll? dom va bättre helt enkelt!

    SvaraRadera
  44. Va fan är är det för loser som skriver den här bloggen egentligen. Vi fick inte låna bollen. Matchavgörande-listningen är ju rent pinsamt. Är det nån fjortis som sammanlagt sett 5 fotbollsmatcher eller? Sopa!

    SvaraRadera
  45. Själv älskar jag bortförklaringar och håller med om mycket som sägs. även om vi blev sönderspelade i B***s(läs "tacoborgen")

    SvaraRadera
  46. +1 på skitinlägg... dåliga förlorare borde inte ha nån plats i bloggen. Mest pinsamt...

    SvaraRadera
  47. Pinsamt emotionellt artikel utan koll!

    Domaren satte en låg nivå men det drabbade Elfsborg på samma sätt som Blåvitt. Vi fick fyra gula, Elfsborg fick tre. Deras gula kom utan större förseelser de också. Men de ledde och dominerade matchen så de sket i det och koncentrerade sig på spelet. Klart losertecken när man lägger energi på domsluten som Wernbloom, Rehn m fl gjorde.

    Rehn & Olsson har ett stort ansvar för utvisningen om de nu inte hade koll på förbudet att springa in i en situation som man inte varit del av! Det där ska fan tränarna kunna!

    SvaraRadera
  48. JAAA!! Nollor är ni allihopa...

    SvaraRadera
  49. pinsamt att vi skyller ifrån oss så, elfsborg var klart bättre släpp det!

    FORZA Blåvitt!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.