2009/05/11

Därför ska DU bojkotta gaismatchen!

BOJKOTT. Det har inte blivit särskilt mycket bloggande från min sida den senaste tiden, av en enkel anledning. Det har helt enkelt inte funnits tid för träningsrapporter, matchanalyser, publiksvammel eller bildrapporter från u-lagsmatcher. Tyvärr. Men en sak har jag tagit tag i, och lovat att göra det bästa av. Det handlar givetvis om bojkotten av Gais-derbyt den 21 maj.

Varför har jag då valt att engagera mig i detta, och vara med och vara drivande bakom hela arrangemanget? Ja, det hela började samma dag som gais släppte biljetterna.

Priserna – förutom klackbiljetterna som gick från 350 till 250 kronor - hade inte varit kända sedan innan och slog ner som en bomb samma tidpunkt försäljningen startade. För egen del tänkte jag att det skulle vara trevligt att sitta på en lite annan plats än vad man vanligtvis gör, testa lite olika delar av arenan. En bra plats på långsidan tänkte jag ändå, och det kan ju vara kul att bjuda mig sig någon också på detta spektakel. Två biljetter på långsidan alltså, vad kan nu detta kosta? Femhundra, sexhundra max tänkte jag. Helt fel. 840 spänn landar notan på. Min första tanke, är detta möjligt? Är detta rimligt? Men ok, om man sitter på nedre etage, lite längre ut mot kortsidan då. Där är det ju alltid billigare på våra matcher, de gröna zonerna. Tydligen inte här, 420 spänn där också. Ovanför klacken då? Där lär ju bli bra stämning, och kortsidan kan väl inte kosta så mycket? Väl? 30 spänn billigare. 390 riksdaler för en plats på kortsidan, för en allsvensk match, där gais dessutom är ena laget. Är det möjligt att man kan vara så jävla dum att trycka upp priserna i skyn på det här viset mitt under rådande kristider? Det är gais som spelar för guds skull! Det är fan inte rimligt någonstans.

Där någonstans satte jag ner foten, där bestämde jag mig för att det får vara för den här gången. Jag tänker på hur fruktansvärt trist det är att inte se IFK på plats. Jag tänker på spelarna och ber lagkapten Adam Johansson, Tobbe Hysén, Sebastian och alla andra om ursäkt för att jag inte där och ger mitt stöd. Men någonstans måste det finnas en gräns och det tror och hoppas jag också att spelarna förstår.

För det här handlar bara om en sak. Det handlar om att gais VET att de bara har en ordentlig chans att fylla arenan i år, i deras match mot oss. Och vad gör man då om inte skjuter priserna i höjden. Man gör ett desperat försök att rädda sin egen usla ekonomi genom att försöka skinna IFK Göteborgs supportrar på pengar. Det är den tanken som stinker så jävla illa och följaktligen också är det den tanken som är den stora anledningen till att vi bojkottar. Prisnivån är inte okej för allsvenskan och sättet gais gör det på stinker, så enkelt är det.

Så vi började titta på alternativ för en egen visning. Vi ville göra något, vi ville samla alla änglar som håller med oss om att gais prispolitik inte är okej. Vi märkte direkt att ni var många. Efter att ha hört runt med en hel del ställen så fastnade vi till slut för Biljardpalatset. Det finns flera anledningar till att det blev där, och det finns också anledning att bemöta en del av den kritiken som kommit in.

Det snackas en del om att Biljardpalatset är för dyrt. Bojkotta bojkotten, den är för dyr, en öl skall inte kosta 42 kronor, inträdet skall inte kosta 120 och så vidare. För det första var Biljardpalatset själva extremt villiga att vara delarrangörer i det här. Man har även en ambition att fortsätta visa våra bortamatcher och om bara vi vill komma dit tillräckligt många kan det bli en stor fest varje gång. Man erbjöd ett bra upplägg med 100-120 matplatser och möjlighet att ta in ytterligare ca 500 personer genom att fixa ”ståplats”. Men framförallt så vill man så gärna vara med och skapa en fest av det här. Det var BP själva som föreslog att vi skulle fullskaligt dekorera stället blått och vitt, något supporterklubben också kommer att göra. Det var även BP som också drog upp idéer med att fixa scen för musikuppträdanden och intervjuer. Något vi också förvisso hade haft tankar på och detta är något vi givetvis redan är igång och roddar. Bland annat har vi klart med två ståupp-komiker som köra varsitt kort nummer, varav den ene är öisare. Det kan ju bli ganska kul…

Vi jobbar även med tyngre namn än så och vi lovar att vi kommer bjuda på ett fullspäckat schema med underhållning från scen från det att vi kör igång.

Priset då? Ja, det första vi beslutade var att vi skulle ta en tjuga från varje paket för att öronmärka till ett tifo. Förslagsvis till vår hemmamatch mot gais senare i höst. Vårt fullsatta hemmaderby där vi skall visa hur man fixar en riktig fest.

Med andra ord en hundring för inträde och två bärs. Eller en femtiolapp i inträde och två bärs för 25 kronor styck om man så vill. Varför kan det inte vara gratis inträde istället, och så kan man få köpa så många eller så få öl man vill? Ja, Biljardpalatset har ju en hyra, personal och massa andra kostnader de också. Vi ville naturligtvis ha nere priset men att de vill ha en garanti på en viss inkomst, och inte riskera att ha 300 personer som bara är där måste vi trots allt respektera. Det är så det funkar och hade sett exakt likadant ut vilket ställe vi än hyrt. Vi tittade till exempel på Stora Teatern, de ville ha 50 000 för att ens börja diskutera…

Så till den stora snackisen, ungdomsfrågan. Varför finns det inget alternativ för de som är under 18? Varför får inte ni komma in på Biljardpalatset? Det sista är en väldigt enkel fråga att svara på. Serverar man alkohol på ett fullknökat ställe med 600 personer så går det helt enkelt inte att ha folk under 18 där, eftersom man aldrig i livet kan kontrollera att de inte dricker, även om man tar leg i baren. Kommer tillståndsmyndigheten och hittar folk under 18 som dricker så är det kört. Vi var tvungna att respektera Biljardpalatsets krav på detta. Att hyra något annat ställe där vi hade haft – eller riskerat att ha – servering av alkohol till minderåriga hade givetvis inte gått det heller då det inte är något som varken BaraBen eller Supporterklubben Änglarna hade kunnat stå bakom. Dock kan Supporterklubben Änglarna förhoppningsvis redan under morgondagen presentera alternativet för er under 18 år.

Hur går försäljningen då? Jo tack, det rullar på. Framförallt matpaketen börjar sina så skall man vara helt säker på sin plats så gäller anmälan och betalning innan torsdag. Finns det ölpaket kvar så kommer vi givetvis att fortsätta sälja dessa. Men återigen, vill man vara säker på sin plats så gäller betalning och anmälan innan torsdag. Det finns givetvis en anledning att vi hetsar så mycket kring detta och det är att det är ofantligt mycket lättare att planera när vi vet hur många som kommer. Blir det fullsatt? Ja, vi hoppas och tror verkligen på det. Det här kommer bli en riktig fest, det kan jag lova.

Missa den inte - anmäl dig nu!

*********************************************

Matpaketet:
- 2 stycken öl/vin/cider/läsk-biljetter
- Matbiljett (välj mellan Ryggbiff med pommes och bearnaise, Hamburgartallrik, Ceasarsallad eller vegetarisk alternativ. Obs! Du väjer mat när du är på plats på BP).
Pris: 220 kronor

Ölpaketet:
2 stycken öl/vin/cider/läsk-biljetter
Pris: 120 kronor (varav 20 kronor per paket går till Tifofonden, för tifot till hemmamatchen mot Gais!).

HUR BETALAR MAN?
Genom att maila bojkott@anglarna.se eller bojkott@baraben.com. Ange för- och efternamn samt antal paket och betala in på plusgiro 438346-9. Märk talongen med "Bojkott" samt ditt namn. Anmälan bekräftas via mail när betalning inkommit. Tänk på att detta kan ta ett par dagar.

Sista anmälningsdag är 14 maj.

60 kommentarer:

  1. Det är säkert ett aldeles fantastikt arrangemang och det blir säkert grymt men effekten av en bojkott hade ju varit större om man kunde samlat fler änglar på en och samma plats, vem bryr sig om ett par hundra änglar sitter på en pub när det ändå är fullt på Gamla, för tro mig marginalare och evenemangara kommer att fylla arenan i slutändan ändå och vad fick vi ut då`?

    SvaraRadera
  2. För det första kommer aldrig arenan fyllas, vilken marginalare vill betala dessa hutlösa priser? sen kommer iaf våran sektion stå tom vad som än händer. Då gais inte får sälja ut denna till gaisare...

    SvaraRadera
  3. som sagt det var absolut ingen kritik, jag står bakom det hela till fullo och vill se effekt. Det var ju sånt snack att man skulle köpa biljett till gefle matchen istället och den publisiffran vet vi ju alla hur den blev.

    Jaja ses på biljardpalatset!!

    SvaraRadera
  4. Vi ses redan mot Kalmar Anonym 23:23!

    Tycker det är ett fint initiativ även om jag under ett tidigare skede vart lite frustrerad över att det ännu inte kommit något alternativ för folk under 18. Jag väntar spänt på det officiella utgivandet av plats för oss under 18!

    SvaraRadera
  5. Jag har svårt att tro att Gais hade lyckats fylla arenan även utan bojkott. Som tidigare nämnts, viken marginalare vill bränna över 350 spänn på en match?

    Nu fyller bojkotten två funktioner, dels att rikta uppmärksamheten (fokus på nysvenska) mot de sjuka priserna, men den ger också gaisarna något externt att skylla på när läktarna gapar tomma.

    SvaraRadera
  6. anonym 23:07/ Du har fel, tio dagar innan match finns det cirka 11 000 biljetter kvar till arenan! De kommer INTE att fylla arenan, no way José!

    SvaraRadera
  7. Ålborgsängel2009-05-11 23:55

    Jag vill att Frankie ska debattera mot Peter Hjörne. Fixar ni det så vore fan kvällen gjord även vid förlust.

    SvaraRadera
  8. Jag tror inte att Hjörne vågar sig dit med tanke på alla huliganer som måste finnas där....

    SvaraRadera
  9. Ni kan börja springa2009-05-12 00:11

    Inte bara Biljardpalatset som kommer fyllas. Hela stadens hörn/barer kommer ha olika fraktioner festandes när gais krossas!

    SvaraRadera
  10. hahaha troligt att Hjörne skulle våga ta debatt med Frankie...

    SvaraRadera
  11. Stor credd till BB och SÄ! Ser verkligen fram emot detta!

    SvaraRadera
  12. Nu när det dessutom verkar komma ett U18-alternativ så är hela det här alternativet helt sanslöst underbart jätteklockrent!

    SvaraRadera
  13. ska bli så jävla skönt att slippa er äckliga horor på ullevi, slippa se eran vidriga klack , era äckliga färger och framför att slippa höra eran bongotrumma som är igång stup i kvarten! Era pack ut från göteborg , detta är vår stad ! åk hem till partille med er

    SvaraRadera
  14. AAA III SSS HATA...2009-05-12 00:39

    GGG/ Du är fan arketypen av en idiot. Du inser inte att den biljettprishöjning som Gais dragit igång är ett hot mot ALLA fotbollssupportrar och en manifestation mot det vore något många gaisare applåderar. Men de är ju över 12 år, vilket du tyvärr inte är. Patetiskt att du och en del av dina vänner saknar självinsikt och kan erkänna att er klubb gjort bort sig något sanslöst.

    SvaraRadera
  15. 60 spänn för en öl och 220 för käk eller 450 för fotboll.

    SvaraRadera
  16. 40 spänn för en öl kostar det, inte 60 spänn...

    SvaraRadera
  17. Matematikern2009-05-12 02:28

    anonym 01:42/ Fotboll får man ändå på bojkotten, det ingår. Skillnaden är att man inte ger 350-450 kronor till Gais och att man inte är med och driver upp priserna i Allsvenskan. Vid en framgångsrik bojkott, det räcker med att ett par tusen stolar står tomma (allt annat än slutsålt på ett Gais-IFK derby är fiasko) tvingar Gais att tänka om kring priserna till nästa år. Gör de inte det så förlorar de ekonomiskt på att köra ockerpriser samtidigt som allt fler lag kan följa efter Blåvitt och bojkotta Gais (tex så har Öis fans redan visat stor sympati för bojkotten, men även Helsingborgs fans...)!

    SvaraRadera
  18. Senaste anonym

    Om du försöker boka biljetter på Gais sida kommer denna bilden upp..
    http://www.gais.se/Fotboll/gais.nsf//Biljetter

    Vart de hittar sina billiga biljetter vet jag inte.

    SvaraRadera
  19. anonym 03:21 skriver igen:
    ok, kollade igenom biljettpriserna nu. undra vad som händer på gaisgården...

    SvaraRadera
  20. Hade lätt kommit till BP om jag var hemma i GBG.

    Nu blir det dock livestream från en trött landsbygd i Östtyskland istället.

    Bojkott, javisst!

    SvaraRadera
  21. Gais tjanar fortfarande mer pengar om det t.ex. kommer 13000 pers som betalar sag 400kr i snitt an 19000 som betalar 250... Sa det kravs valdigt mycket for att bojkotten skall ge gais nagra ekonomiska effekter. Sen ar det val ganska rimligt att priserna stiger nar utbudet ar mindre, om man t.ex. jamfor gamla ullevi mot nya ullevi - hade val varit konstigt om sa inte var fallet? Det ar helt ok att inte ga pa matchen om man inte tycker man har rad eller att blavitt ar vart det (jag gar och ser Blavitt i derbyt, inte gais) men att uppmuntra/propagera for andra supportrar som kanske kan och vill ga pa matchen att bojkotta pa konstiga (och faktiskt tamligen irrationella) grunder tar udden av alla framtida aktioner som kanske har battre moralisk forankring, t.ex. kameraovervakning, lagforing utan rattegang, sakerhet pa arenan osv

    SvaraRadera
  22. 08:09 ->

    Hur tänkte du nu?

    6000*400 = 2 400 000. OK?

    Ingen effekt?

    Gaislogik eller?

    Viktigare saker? Du kanske njuter av höjd lön och jobbavdrag. Jag njuter av att ha 10 000 att spendera fritt (CSN, bostadslån, försäkringar, mat etc + nöjen såsom fotboll) per månad.

    Kom in i matchen din pajas!

    SvaraRadera
  23. För att förtydliga mig: Gais har ju budgeterat med fullt hus, alltså missar de 2,4 miljoner kronor om det fattas 6 000 pers. Detta förutsatt ett snittpris på 400 kronor.

    SvaraRadera
  24. VIlka jävla priser för öl och käk!!! Är det GAIS som har hand om bojkotten också?

    SvaraRadera
  25. Är det sant att någon tycker det är dyrt med 120 kr i inträde där två öl ingår och 20kr går till tifo? Jag bor i Skåne och här betalar man 64 kr för en öl på tex Glorias i Lund. Vad för priser har ni på öl i Götet egentligen? :-)

    Superbra initiativ är det ni tagit och jag tror många tycker det är toppen och stöttar er. Gnällspikar finns alltid, bry er inte om dem.

    SvaraRadera
  26. Javisst, deras priser är fan inte rimliga. Men det tycker jag inte att de är på palatset heller. 220 spänn för två öl och lite käk? Hur tänkte ni där??? Plus då att alternativet för de yngre dröjer mer och mer. Slutar väl med McD och bollhavet där? Är ärligt väldigt sugen på att köpa biljett till matchen lik förbannat, och gör nog så i veckan. De är ju inte sååå himla dyra längre för nedre stå...

    SvaraRadera
  27. Alla som tycker det är svårt att hålla sig borta från GU: Vad är det ni inte vill missa? Gaistifot eller kvalitetsprogrambladet? Blåvittspelarna fattar att vi bojkottar och kommer vara extra taggade.

    SvaraRadera
  28. Vafan, 220 spänn för att se på matchen på BP?! Tjenare, då ser jag den hellre hemma med ett par polare. Jävla gajs-priser ju.

    SvaraRadera
  29. Kul att så många förklädda gaisare har hittat in här och skriver att det är "för dyrt" med inträde och öl!

    220 kr (20 går till tifofonden) för Gott käk samt 2 öl, hur fan kan man tycka att det är dyrt, gå och sätt er och sup ner er med hembränt och mcdonalds i så fall-gaisare!

    SvaraRadera
  30. Priserna ligger kvar för derbyt, om man klickar på info för matchen på gais.se, finns det en kategori som heter "Priser derby IFK".. inga biljetter för 100 kr direkt.. sittplats långsida vuxen: 410 kr

    SvaraRadera
  31. Humor att det ar "blavitt" att bojkotta matchen men att det ar "gais" att tycka mat&ol ar for dyrt... 08:57 -> Istallet for att kritisera din intelligens nojer jag mig med att konstatera att gais rimligen ar likgiltiga ekonomiskt om det kommer (for att anvanda exemplet tidigare) 13k a' 400 och 19k a' 250 (eller egentligen borde de foredra 13k eftersom det forfarande ar det ekonomisk fordelaktiga)... Sa om alternativet for dem ar att ha ytterliggare 6k blavita pa laktarna (genom sankta priser) utan att tjana mer pengar sa ar det val egentligen hedervart av en svensk klubb (oavsett lagtillhorighet) att hellre prioritera sina egna supportrar och sitt eget lag, vilka forstas tjanar pa att det ar 6k farre blavita som stodjer motstandarna pa laktaren... Tyvarr verkar gaisarna vara smartare an manga pa detta forum...

    SvaraRadera
  32. STOR STOR HUMOR att se gaisare spamma här inne om det ena och andra från sänkta biljettpriser till att det vore dyrt att betala inträde+ två öl + tifopengar för 120 spänn. Ja absolut, men att betala 350-450 kronor för att se Gais är enligt samma personer SUPERBILLIGT.

    Idiotjävlar i grönsvart makrillsvid.

    SvaraRadera
  33. anonym 10:04/ Du har helt fel och ingen förståelse för vad de är rädda för. Klubbarna själva är livrädda för att feststämningen kring derbyna i stan skall försvinna och att fullt hus inte skall vara en självklarhet. Naturligtvis vill de hellre ha fullt hus och lapp på luckan med ett billigt pris snarare än halvtom arena med dyrare pris som ger samma inkomst. Av så många skäl, allt från att det skapar fler fans för framtiden, det skapar större medialt intresse, fler medlemmar och fler bortafans, men även fler kunder och ett stort sponsorintresse för att derbyna är en angelägenhet för hela Göteborg.

    Det räcker att 2-3000 platser står tomma på derbyt för att det ska vara ett gigantiskt planeringsmässigt och ekonomiskt fiasko för Gais.

    SvaraRadera
  34. Känns som att vissa blåvita här skulle passa bättre i grönt och svart. Syftar på lojaliteten, IQ och matematik kunskaper....

    SvaraRadera
  35. Anonym 10:14/ Tänk lite nu, det kryllar av livrädda Gaisare här just nu. De vet att vår bojkott funkar, de vet att de kommer förlora på detta och de vet att de är för fega för att kritisera sin egen förening som gjort bort sig. Tänk efter före kamrat.

    SvaraRadera
  36. matematik kunskaper? Kom in i matchen lelle vän. Jag slår dig på fingrarna sju dar i veckan gällande både algebra och kalkyl. Särskrivning verkar var din gren.

    SvaraRadera
  37. Och där fick vi den egentliga orsaken bekräftad. Det handlar alltså inte om att ni tvingas betala en hundring mer än vad ni tycker att det är värt. Det handlar om att åsamka storebror största möjliga ekonomiska skada. Och som vanligt följer den gråvita massan minsta fingervinkning utan att ställa motfrågor. De e la gött och götteborrg så det förslår.
    Var det så himla svårt att klämma ur sig det från början?

    Men sitt ni på stilfulla bp och drick dyr bärs. Säkert jätteroligt. Kidsen kan säkert hänga på gatan utanför och spela streetfotboll, eller nåt.

    SvaraRadera
  38. Hallå där Gaisarn!

    Självklart handlar allt som vi gör om Gais. Denna underbara klubb som vi så gärna hade viljat följa, men inte vågar då vi bor så långt från stan och inte har de rätta kläderna.

    Tänk om jag ändå hade fötts till GAIS:are. SUCK!

    SvaraRadera
  39. Optimus Prime2009-05-12 10:41

    1894/ Det är fan rekord i idioti att du inte själv förstår att er prissättning är ett hot mot hela den svenska fotbollen och att du borde vara en av de som protesterar mot den. Hade Blåvitt varit de som satt dessa vansinnespriser hade vi haft en stor kritikstorm från blåvita led mot föreningen. Men i gais är det tyst, det är tvärtom så att priserna hyllas för att det saknas helt och håller vuxenegenskaper som självkritik och självinsikt i Gaisarnas led. Patetiskt är vad det är!

    Bojkotten fungerar!
    http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotbollsbladet/sverige/allsvenskan/ifkgoteborg/article5123121.ab

    SvaraRadera
  40. Hur många (mat)platser finns det kvar?

    SvaraRadera
  41. 10:12 med ditt resonemang ar det fotbollen i Goteborg som ar den stora forloraren av bojkotten (vilket mycket val kan stamma iofs nar vi tittar tillbaka pa bojkotten) men eftersom IFK egentligen ar den enda stora fotbollsklubben i stan blir de ocksa storsta forloraren - forutsatt att ditt resonemang haller. Det blir sakerligen svarare for IFK gbg att salja sponsorplatser till hemmaderbyt om bortaderbyt har en dalig publiksiffra, hur manga sponserar tanker "ah det var ju for att nagra hundra blavita satt pa biljardpalatset som det bara kom 13000 pa matchen". Sager egentligen inte emot dig men hade sjalv hoppats att t.ex IFK skulle prioritera sina egna fans och ha t.ex. 13k pa matchen istallet for att subventionera black army att for att fylla ut resten med AIK supportrar nar vi moter dem pa ullevi... Oavsett hur du ser pa detta borde du och jag egentligen vara overens om att bojkotten missar malet - men nagot sager mig att du kommer dementera det, kanske av principskal:)

    SvaraRadera
  42. 10:44 ->

    Folk fattar att det är en bojkott och inser att det blir fullt nästa gång.

    Självklart förlorar vi också på att det inte är någon större publik på Gaismatcherna. Det är dock upp till gaisarna att lösa det problemet.

    Dagens mest patetiska måste vara Gais nya priser som verkar vara på hemliga platser som bara går att se med gaisglasögonen på.

    SvaraRadera
  43. 1894, nej vi är inte ute efter att skada gais. Det gör ni bra själva. Vi är ute efter att skydda våran privatekonomi och framtida fotbollsmatcher. Aldrig att jag skulle ha råd/prioritera fotbollsmatcher om varje match under en säsong hade Gaispriser. Dags att gå in och läsa http://www.anglarna.se/nyheter/artiklar/2074-fragor-och-svar-om-bojkotten. Och så kanske ni skulle ta upp det med eran egen ledning..oj jag glömde. Gais supporterklubbar var ju med och bestämde priserna..

    SvaraRadera
  44. Anonym/ Tro fan att fotbollen generellt förlorar på situationen, men inte främst på bojkotten utan på Gais prissättning.

    Tror du verkligen så lite om Göteborgarna att de kan tänka själva? För när min morbror såg priserna på biljetterna han ville ha märkte han att det kostade runt 1200 kronor för biljett till honom och hans polare längst ut på långsidan mot Blåvittklacken.

    Han berättade att han skrattade högt och valde att se matchen hemma i tv-soffan.

    Problemet är mycket större för Göteborgsfotbollen generellt än vad den är för IFK Göteborg som klubb eftersom vi är enda klubb som är tillräckligt stor och har tillräckligt många fans för att kunna fylla arenan på egen hand, det har tyvärr inte Öis och Gais. Ni kunde inte ens fylla arenan när ni möttes och då hade ni Öis priser att ta ställning till.

    Det handlar i grund och botten om att priserna är för höga i förhållande till produkten, för gemene man, och att priserna leder till allmänna prisökningar inom fotbollen, för de inbitna.

    Här är prissättningen i sig ett direkt hot mot fotbollens allmäna popularitet i Göteborg men främst ett hot mot Gais som systematiskt talar om att de är en arbetarklubb som ska ha de breda massornas tycke, men de sätter ändå priser som är i toppnivå av alla föreningar. Ser inte du ett värde i att ifrågasätta detta så ger jag upp hoppet för Gaisare som tänkande människor.

    När du snackar om några hundra blåvita som sitter på biljarpalatser så visar du att du inte förstår bredden av bojkotten. Den har som jag skriver ovan två dimensioner, dels evenemangsblåvita som ser priserna när de vill köpa biljetter, ofta är dessa inte ens medvetna om bojkotten. Dessa människor nobbar för att det är kortsiktigt helt galet dyrt att se matchen. Sedan har vi dina "ett par hundra", som samlat nästan 3 000 medlemmar i Facebook-gruppen för Bojkott av derbyt som protesterar för den större frågan i detta- allmäna prishöjningar i Allsvenskan och Göteborgsfotbollen.

    Du underskattar gravt bojkottens verkan, ni har sålt 7 000 biljetter till er nästa hemmamatch: det stora derbyt mot Blåvitt. Samma match hade i fjol sålt närmare 20 000 biljetter vid samma tidpunkt. Ser du inte logiken i att detta är ett jätteproblem främst för Gais?

    När det är dags för vårt derby kommer biljetterna över lag vara mycket billigare, varför skulle Svensson i Göteborg då tveka att gå på matchen? Det sker ju inte.

    SvaraRadera
  45. Bojkott eller inte, 400 kr för att se en allsvensk match är för mycket.. oavsett om man är gaisare eller IFKare... förstår inte hur någon kan stödja de priserna!

    SvaraRadera
  46. 400 kronor är väl vad 5 matcher kostade på Gamla Ullevi för några år sen?

    Vad är väl fem matcher på ståplats mot lag som MFF, Heif, AIK, HIF och DIF mot en sitplats och Gais-Blåvitt?

    Oj, nu glömde jag den våldsamma löneutvecklingen de senaste fyra åren och att allt annat blivit så mycket billigare.

    SvaraRadera
  47. Skickade just ett mail till GAIS klubbdirektör, biljettansvarig och tillika hycklare:

    "Hur fan kan ni skriva på era annonser (i bland annat GP) att priset för ståplats för en vuxen till derbyt är från 120 kr, när det billigaste alternativet är 220 kr? Och hur kan ni skriva att man kan köpa sittplats som vuxen till derbyt från 190 kr, när det billigaste alternativet är 390 kr?

    Hela eran förening tycks vara ett enda stort SKÄMT!!"

    Någon mer än jag som tycker att detta är konstigt?

    SvaraRadera
  48. Den som inte tror på att bojkotten fungerar - HÄR ÄR BEVISET!

    http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotbollsbladet/sverige/allsvenskan/ifkgoteborg/article5123121.ab

    SvaraRadera
  49. Filip: Kan du inte lägga ut adressen så vi andra som undrar också kan fråga honom?

    Vad sysslar de med på gaisgården? Thaisvampar eller syra?

    32*








    *Gaisarnas median-IQ

    SvaraRadera
  50. Filip, för att få ståplats Vuxen för 120kr , under gaisklacken, så måste du köpa en halsduk eller keps för 150kr på gaisgården. Nej jag skojar inte :) Här: http://www.gais.se/Fotboll/gais.nsf/0/FE2B9410C064F019C12575B400317E22

    SvaraRadera
  51. Haha, såg att Videovixen just la upp en ny artikel om detta. Vilka jävla hycklare!

    Här kan man i alla fall kontakta GAIS så kallade ledning: http://www.gais.se/Fotboll/gais.nsf/default

    Det är dock ytterst tveksamt om de svarar eller ens tar emot mailen..

    SvaraRadera
  52. 10:57 -> huruvida biljettpriset ar "ratt" eller "fel" ar ju en tamligen meningslos diskussion, om biljettpriset var uppenbart "fel" varfor skulle det da behovas en lobby for bojkott? Folk hade ju inte gatt pa matchen anda om priset varit "fel".. Det enda sattet att veta huruvida priserna var ratt eller fel ar ju att utvardera tillgang/efterfragan pa biljetterna i efterhand, for att vara teknisk (vilket forvisso ar trist) sa forsoker ju Anglarna/baraben monopolisera efterfragan for att paverka priserna vilket tyder pa att man darfor gjort bedomningen att utan detta skulle efterfragan varit storre och "risken" funnits att folk skulle betala 450kr for att ga pa fotboll - just darfor att dom kanske tycker att just detta derbyt ar speciellt och vart att betala for. Ingen kan saga vad som ar ratt pris innan vi vet utfallet (enklasted definitionen av ratt priss ar forstas vad nagon de facto ar villig att betala, sa biljetterna skulle kunna auktioneras ut sa vi vet deras exakta varde pa marginalen, vilket hade varit en relativt enkel losning om man hade velat), dock har nagra tagit pa sig rollen att foretrada andra manniskor (ungefar som en fackforening) for att paverka utfallet i en riktning som "folket" inte annars hade "rostat" for (det blir ju sa per definition eftersom det inte funnits nagon poang med officiell bojkott om syftet med bojkotten uppfylls utan allt arbete som offras fran de som jobbar inom t.ex anglarna och baraben)

    SvaraRadera
  53. 11:28 ->

    Är du dum på riktigt eller är du bara offer för högervridningen i detta landet?

    Bara för att någon i ett visst ögonblick betalar ett pris för en vara måste det inte vara "rätt pris" på denna varan.
    Möjligtvis momentant rätt pris. Det är dock inte intressenat vad de mest desperata gaisarna tycker det är värt att se sitt lag utan vad som är intressant är hur vi stoppar den sjuka prisstegringen som Gais förespråkar.

    Det går att ta otaliga exempel på situationer som får din logik att falla platt.

    Du verkar ju rätt insatt i den fria marknadens alla fina fördelar själv, så jag gör mig icke detta besvär att exemplifiera åt dig.

    Bojkotten lyfter frågan och hjälper blåvita att ta rätt beslut. Ingen tvingas att avstå matchen. Lika lite som folk förbjuds att äta tvål.

    SvaraRadera
  54. Hahahaha >>>>11.28 jag vet vem du är! Sluta häng på BaraBen och gör lite nytta istället! Om du fortsätter att lobba mot bojkotten kommer jag ge dig en pungspark nästa gång vi ses...

    SvaraRadera
  55. Terriern - dina ninja konster nar inte mig pa min pedestal!

    SvaraRadera
  56. Eftersom ni tror att GAIS sänker priserna för eran skull så kanske man måste förtydliga att GAIs inte tänker bry sig om vad ni älgar gör.
    Dem gör det för oss GAISare skull.
    Vi som vill stötta vårat lag på plats. Sen är det ju komiskt att ni säger att alla ska bojkotta för att GAIS har höga prsier. hmm, 100 spänn för en plats i klacken för ungdomar. Billigare nu också för vuxna.

    Skada GAIS, jo det är det ni vill göra och har alltid varit. Ena gången målade ni om GAIS gården och nu bojkottar ni derbyt.

    Ni försöker också få det att låta bra genom att säga: vi gör det för svensk fotboll. Sitt ni på den där krogen och drick bärs för lika mycket som ni kunde sett matchen för. Vi är bara glada att slippa er.

    SvaraRadera
  57. Fantastiskt jobb Erling! STORT tack till dig och resten av gänget!

    SvaraRadera
  58. Erling - Du anar inte hur tacksam jag är för all tid du har lagt ner på det här arrangemanget.

    Du är värd en stor eloge för ditt engagemang.

    SvaraRadera
  59. Fan va gott om ni bojkottar matchen! Det har jag gjort med era hemmamatcher mot oss "världens härligaste GAIS", sedan ni behövde pengar till rättegångsprocessen :-D

    Behåll pengarna o sponsra Glenn när han nu står utan arbete!

    ynwa....

    SvaraRadera
  60. GAIS usla ekonomi? Vilka har visat negativt resultat flera år?

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.