2009/05/08

Matchrapport: IFK Göteborg - BK Häcken (J-allsvenskan)

MATCHRAPPORT. Det blev oavgjort i prestigemötet mellan IFK Göteborgs och BK Häckens juniorer på Lemmingvallen ikväll. Matchen slutade 1-1 trots ett konstant tryck från Blåvitt under andra halvlek mot ett kraftigt reducerat Häcken. IFK Göteborgs mål gjordes av Korab Bakraqi snyggt framspelad av Niclas Martinsson.

IFK Göteborg ställde upp med följande lag:

MV: Joakim Busi
HB: David Johansson
MB: Alexanders Berntsson
MB: Mikael Andersson (K)
VB: Niklas Andersén

HM: Robin Alnäs
IM: Joel Allansson
IM: Niclas Martinsson
VM: Korab Bakraqi

A: Ali Selim
A: Kamal Mustafa

Bänken: Mattias Holmström (MV), Christopher Mbamba, Jonathan Azulay, Jonas Björlund, Sebastian Andersson

Jag vill inleda med att ge ett stort beröm till hela den blåvita truppen idag. Efter senaste derbyt mot Örgryte där känslorna svallade över rejält kände man sig lite orolig över hur laget skulle agera idag. Matchen var ju som sådan rätt snarlik - lokalkonkurrent, bra motståndare, hårt, kampfullt etc, etc. Min oro visade sig vara totalt obefogad. Matchen var precis så tuff som man trodde och motståndet lika bra som man misstänkte, men ändå höll samtliga Blåvita humöret i styr. Allt fokus låg på att spela fotboll och denna kvällen var det en häckenit som stod för den onödiga efterslängsutvisningen. Trots säkerligen stor frustration under andra halvlek när man efter chans på chans likt förbannat inte fick in bollen, lät man inte detta gå ut över humöret. Man bet ihop och försökte igen och igen och igen. Inga sura miner, bara rent jävlar anamma. Bra!

Nåväl. Hur var då matchen? Likt U21-matchen i tisdags var inte första halvlek så speciellt händelserik. Det var två jämnstarka lag som möttes och det märktes, för man tog ut varandra. Bortsett två sämre förvaltade frilägen för Blåvitt, där Ali Selim först kom fri men fick snedträff och sköt över och senare blev Kamal Mustafa lika fri men hamnar ur vinkel när han skall peta bollen förbi målvakten och skottet seglar förbi målet, skapades inte speciellt mycket av något av laget. Inte med vilje i vilket fall. BK Häcken lyckas dock göra mål under första halvleks första hälft. På en frispark i hjalmarläge tappar Joakim Busi olyckligt bollen när han skall greppa den och en häckenit står turligt helt rätt och kan peta in bollen. Dessa tre händelser var det enda av fotbollsmässig kvalitet att skriva om.

Första halvlek slutar olyckligt med att Ali Selim skadar sig. I en rusch längs vänsterkanten glidtacklar häckenförsvararen bollen och i den efterföljande kollisionen flyger Ali framåt och landar illa på sin vänsteraxel. Det ser ut att göra riktigt ont, men han gör ett försök att spela vidare bara för att tvingas inse efter sin första bollkontakt att det är kört. Tråkigt. Christopher Mbamba ersätter.

Andra halvlek börjar trevande likt den första, men i nionde minuten blir Korab Bakraqi, som gått upp på topp efter Alis uttåg, fint framspelad av Niclas Martinsson och iskallt chippar han bollen över en utrusande häckenmålvakt. Jag måste kommentera Martinssons aktion, för han gör det så bra. Han får bollen i närheten av mittcirkeln, tunnlar förste häckenit som möter honom och sen sätter full fart mot straffområdet. När han får motståndare mot sig chippar han bollen perfekt avvägt över hela backlinjen där en rusande Bakraqi har gott om tid på sig att sätta den. Ett riktigt klassmål av Blåvitt.

Nu startar en väldigt bra period för IFK Göteborg. Några minuter senare kommer Kamal Mustafa lika ren som Bakraqi tidigare och i panik tvingas häckenförsvararen riva ner honom. Straff och utvisning. Kamal tar straffen själv. Den är bra placerad långt ner mot vänster stolpe, men målvakten går rätt och sträcker ut sig till hela sin långa längd och når bollen. Synd!

Den blåvita perioden kommer inte av sig. Mitt på plan tacklar Niclas Martinsson en motståndare hårt utan åtgärd från domaren, men det gillar tydligen inte häckeniten för när han reser sig upp sparkar han mot fötterna på en alltjämt liggande Martinsson - ett tilltag som inte undgår domaren. Det röda kortet är givet.

Ett kraftigt decimerat Häcken blir nu hårt pressat av ett frustande Blåvitt. IFK Göteborg kommer i våg efter våg och skapar chans på chans, men bollen vill inte in! Antingen missar man målet eller också står målvakten i vägen. Eller som kapten Andersson muttrar för sig själv när han springer förbi mig efter ännu en missad möjlighet: "Det är helt sjukt!".

Närmast vinstmålet är Kamal Mustafa som får fin träff från vänster i straffområdet och prickar bortre stolpen. Närmre än så kommer inte Blåvitt ett segermål. Matchen slutar 1-1.

Noterbart: I BK Häckens startelva kutade en vänsterfotad yngling som lystrar till efternamn Hysén. Jag kan tyvärr inte ge er några omdömen om hans insats, för jag upptäckte detta faktum något sent i matchen, men jag kan ge er en bild på honom. Anton är hans förnamn. Glöm inte det, för snart spelar han förhoppningsvis i rätta ränder.


Fler bilder från matchen hittas här.

24 kommentarer:

  1. Anton till Blåvitt, NU!

    SvaraRadera
  2. Kommer någon av dessa ungdomar flyttas upp till A-laget redan nu i sommar?

    Hoppas på antingen Nicklas Martinsson eller Johan Lundgren även om den sistnämnda inte var med idag.

    SvaraRadera
  3. Anton är inte närheten av talang mot Tobbe i samma ålder.

    SvaraRadera
  4. Tack som fan, älskar dessa rapporter!

    Hur gammal är han Korab, känns som att han gör mål ganska ofta?

    SvaraRadera
  5. Köp han ändå!!

    SvaraRadera
  6. Nu när Martinsson börjar närma sig A-laget kommer frågan om som vad hände med Roland Nilssons pojk?
    Det var ett reportage om de båda sönerna i någon tidning.
    Är han på gång upp? Eller flyttade han med familjen ner till skåne?

    SvaraRadera
  7. Spelar inte Nilsson i VF? Så jäkla snyggt med dessa matchrapporter.

    SvaraRadera
  8. Hörde att Rolands grabb finns inom Helsingborgs organisation nu, så ja, han följde väl med familjen till skåne.

    SvaraRadera
  9. Blir inte Martinsson Jr uppflyttad nu i sommar så är det något som är väldigt skumt här, en hund ligger begraven.

    SvaraRadera
  10. Tycker den bollkänslan som Joel Allansson besitter finns det ingen i laget som är i närheten av, möjligtvis Kamal, men denna är för ojämn och har ett jäkla humör.

    Annars bör Niklas Martinsson och Mikael Andersson ligga bäst till när det gäller uppflyttning. Martinsson känner väl alla till vi det här laget. Vad gäller Andersson så är har vi endast tre ytterbackar varav en egentlig vänsterback (Hjalle) och förstår jag Håkan rätt så skall det vara något riktigt bra som köps in där och det finns det knappast i dag. Så Micke bör bli uppflyttad, en grym spelare med offensiven som främsta egenskap.

    SvaraRadera
  11. Konstigt att de spelar 4-4-2, borde anpassa uppställningen efter hur A-laget spelar!

    SvaraRadera
  12. dom spelar inte 4-4-2 utan exakt samma uppställning som a-laget. något som är konstigt är hur inte vågar byta ut en spelare som inte håller. kamal va bra fram tills han brände straffen men sen så föll han ut totalt och då måste man våga byta även fast han är en väldigt bra spelare. vill lyfta fram Nicklas martinsson och Joel allansson som skötte sig väldigt bra på innemittfältet.

    SvaraRadera
  13. Har vi några fler exeptionella talanger? Söder, Bärkeroth, Jacob, Kalle, Bjärsa, Wernblom, Berg. Har vi någon mer i deras klass på uppgång? Eller är våra ungdomar lika talangfulla som dom i t.ex Häcken, öis och elfsborg?

    SvaraRadera
  14. Melodi: Sommaren är min

    GAIS de höjer priset, och tycker det är smart,
    för skinnvästar är dyra, det måste ske med fart.

    Och själen den är becksvart och dollarn är så grön,
    när domedagen nalkas, står gaisarn först i kön!



    Lär er till kalmar matchen!

    SvaraRadera
  15. ja lovar han kan bli bättre än tobbe...

    SvaraRadera
  16. Niclas martinsson håller lika hög klass som far sin !

    // Martinsson Juniors största fan

    SvaraRadera
  17. Vad gäller möjligheterna för spelarna att komma upp i A-truppen så tror jag Niclas Martinsson och Mikael Andersson ligger bra till. Även Johan Lundgren kan vara aktuell i nuläget. De är inte riktigt mogna för allsvenskt spel än, men det kommer.

    I övrigt är det jättesvårt att säga. Kamal Mustafa och Ali Selim har varit med i Svenska cupen flera gånger mot underdivisionslag. De kan säkert också vara aktuella för platser i A-truppen.

    Men, man får inte glömma bort att vi pratar om juniorer - spelare som inte på långa vägar är färdiga med sin utbildning. Det finns väldigt många intressanta spelare i truppen som mycket väl kan göra så stora framsteg så att de kan bli redo för spel i större sammanhang, men än är de inte där.

    Att IFK lyckats få fram Söder och Bärkroth vid samma tillfälle är exceptionellt. Det skall inte vara normalt att vara redo för Allsvenskan när man knappt fyllt tonåring... Man gör killarna en björntjänst om man jämför dem med dessa två spelare och tror att de övriga skall hålla samma klass redan nu som Söder och Bärkroth.

    Låt killarna utvecklas i lugn och ro. Vi kan väl ta Martinsson som exempel. För ett år sen var jag inte speciellt imponerad av hans insatser - det är jag idag. Han har utvecklats enormt mycket under året som gått. Något steg till på utvecklingsskalan så är han med och konkurrerar på allvar med de övriga innermittfältarna i A-truppen.

    Vem som helst av de övriga kan ha samma utveckling som honom framöver.

    SvaraRadera
  18. Bärkroth är så jävla överskattad! söder e däremot grym:D

    SvaraRadera
  19. Robin Alnäs är bra.

    SvaraRadera
  20. Kommer någon av dessa ungdomar flyttas upp till A-laget redan nu i sommar?

    Hoppas på antingen Nicklas Martinsson eller Johan Lundgren även om den sistnämnda inte var med idag.

    JAG HOPPAS OCH TROR ATT BÅDA BLIR UPPFLYTTADE.

    SvaraRadera
  21. Det Olof skriver här i gästboken är väldigt intressant.

    Med tanke på att det bara finns 3 riktiga ytterbackar i A-truppen så borde Mikael Andersson flyttas upp och det finns stor risk att Adam försvinner.

    Vi har bara 4 innermittfältsspelare i A-truppen då Wernbloom försvinner till Holland. Jakob Johansson, Sebastian Eriksson, Gustav Svensson och Thomas Olsson varav den siste ofta är skadad. Pratas om Linderoth men det hade varit fel med en offensiv innermittfältare och då är Martinsson perfekt.

    Tror att endast på dom 2 nu i sommar. Blir flera inför säsongen 2010.

    Även det Olof säger, att talangerna är långt ifrån färdiga är också rätt, men spelare som Gustav Svensson, Pontus Wernbloom och bröderna Berg var inte heller färdiga, men tack vare att dom fick chansen tidigt så leverade dom till slut. Söder var naturligtvis ett undantag men så bra så fort skall det inte kunna gå.

    SvaraRadera
  22. Pratas om Linderoth men det hade inte varit fel med en offensiv innermittfältare och då är Martinsson perfekt.

    Så skall det naturligtvis stå om någon blev missförstådd.

    SvaraRadera
  23. anonym 1943, du glömde Sana.

    SvaraRadera
  24. Han räknade nog Sana som ytter eftersom han spelat där mest.

    F.ö. är Per Frick från FBK Karlstad väldigt nära en övergång till Blåvitt. Han är född 92 så han lär väl tillhöra U-laget, i alla fall till en början.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.