2009/05/03

Bojkotta Gaisderbyt - välj Biljardpalatset!

BOJKOTT. Gais vill ta ut hutlösa överpriser i sin enda riktiga publikmatch – den mot storebror Blåvitt. Supporterklubben Änglarna, BaraBen.com, Ultras Göteborg och flera andra supportergrupper har därför svarat med en bred bojkott mot matchen. Istället erbjuds en alternativ derbyvisning. Var med och skapa en underbar stämning – och manifestera samtidigt mot Gais prissättning!

Supporterklubben Änglarna och BaraBen.com är värdar för bojkottfesten på Biljardpalatset. Torsdagen 21 maj öppnas dörrarna till ”bortasektionen” på Biljardpalatset vid 14:00. Från och med klockan 16:00 kommer evenemanget besökas av olika gäster och andra arrangemang på scenen. Här skall vi änglar skapa en stämning som Gaisarna på Gamla Ullevi aldrig kommer få glädjen att uppleva. Vid 17:00 börjar matchen på storbildsskärmarna!

Vi har valt att ta fram två olika ”matchpaket”:

Matpaketet:
- 2 stycken öl/vin/cider/läsk-biljetter
- Matbiljett (välj mellan Ryggbiff med pommes och bearnaise, Hamburgartallrik, Ceasarsallad eller vegetarisk alternativ).
Pris: 220 kronor
Antal paket: 120 stycken

Ölpaketet:
2 stycken öl/vin/cider/läsk-biljetter
Pris: 120 kronor (20 kronor per ölpaket går rakt in i Tifofonden, öronmärkt för tifot till hemmamatchen mot Gais).
Antal paket: 500 stycken

Det kommer även säljas pizzaslice, pommestallrikar, ölkorv och nötter för er som blir sugna på något att käka under dagen.

Paket säljs enbart som förköp och beställs genom att maila bojkott@anglarna.se eller bojkott@baraben.com. Ange för- och efternamn samt antal paket och betala in på postgiro 438346-9. Märk talongen med "Bojkott" samt ditt namn. Anmälan bekräftas via mail när betalning inkommit.

Sista betalningsdag är 14 maj.

Det går enbart att komma in på Biljardpalatset på matchdagen genom att ha köpt något av paketen, så se till att köpa biljetter redan idag. På matchdagen kommer ni få en ”matchbiljett” med kuponger för dryck och mat i dörren efter avcheckning från gästlistan...

OBS! Åldersgränsen är 18 år (pengar kommer inte betalas tillbaka till minderåriga som beställer biljett och försöker komma in). Vi arbetar dock på ett familjealternativ i en annan central lokal, där en derbyvisning i lugnare miljö kommer arrangeras för dem som föredrar det. Vi hoppas kunna presentera information om detta inom kort.

Vi ses på Biljardpalatset,
Supporterklubben Änglarna, BaraBen.com och Biljardpalatset

35 kommentarer:

  1. Hade gärna sett att ett alltenativ för folk under 18 kom upp. Då vissa inte har åldern inne.

    SvaraRadera
  2. Jonas- Supporterklubben Änglarna jobbar på att fixa ett sådant alternativ.

    SvaraRadera
  3. Hade det inte vart läge att också promota folk att köpa biljett till matchen mot Gefle istället för detta. Inte för att det är fel men det hade vart kul om det kom mer folk mot Gefle än i derbyt!!

    SvaraRadera
  4. Patrik/ Det görs med, exempelvis vid ett flertal tillfällen på både BaraBen.com och Änglarna.se, men man kan inte göra allt hela tiden. Folk kan förhoppningsvis tänka själva och när de uppmanats att göra en sak är det upp till dem att agera.

    För att bojkotten skall fungera effektivt behövs bra alternativ och här kan vi nu presentera ett sådant som förhoppningsvis runt 700-800 änglar kommer besöka!

    SvaraRadera
  5. vilka visar matchen mer hade vart gött med en lista med priser lr nåt?

    SvaraRadera
  6. Fatölsortiment på Biljardpalatset:
    Fatöl 0,5 l, Åbro Original, TT Mellanöl, Zlatopramen Lager, Fullers ESB Bitter Ale, Beamish Isrish Stout, Newcastle Brown Ale, Lille Mats Lager-

    FlaskölBryggmästarens mörka 0,5 l, Småland, Åbro Sigill (Kravmärkt),
    Miller, Miller Lite, Lille Mats,
    Kronenburg, Lapin Kulta, Grolsch,
    Peroni, Estrella, Damm,
    Red Stripe, Sapporo, Corona, Singha, Castle, Hofbräu 0,5 l, Maredsous (Klosteröl) 6%, Jever,
    Åbro 1856, St Peters Cream 0,5 l,
    VB, Victoria Bitter, Broklyn Lager,
    Broklyn India Pale Ale, Krusovice 0,5 l, Founders Ale 0,5 l, London Pride 0,5 l, Mellanöl flaska
    Åbro 4,3.

    SvaraRadera
  7. grymt jävla initiativ!

    SvaraRadera
  8. Ärkeängeln2009-05-03 16:22

    Ursäkta en fråga, men: bojkotten görs delvis i protest mot höga ungdomspriser. Är det då smart att manifestera med en visning för 18+? Dessutom med ockerpriser på öl och hamburgare. Känns amatörmässigt och känslan är snarare att ledande representanter för BB och Änglarna är mediakåta.

    /Medlem i IFK sedan tio år.

    SvaraRadera
  9. Hur kan 50 kr per öl vara ockerpriser? Inte många ställen (förutom studentnationer) som har priser under 40 kr per öl.

    SvaraRadera
  10. Oklar syftning i rubriken. Ska vi bojkotta derbyt och gå på Biljardpalatset eller bjokotta derbyt som går på Biljardpalatset?

    SvaraRadera
  11. Håller med Ärkeängeln.

    //E

    SvaraRadera
  12. En liten liberal2009-05-03 17:36

    Ärkeängeln/ Att få två öl, ryggbiff med pommes plus inträde för 220 spänn är knappast ocker, det är snarare jävligt billigt. Men det är klart att du kanske tror att det är gratis att äta och dricka? I så fall förstår jag din reaktion, men så är det naturligtvis inte i den vanliga normala världen där saker kostar...

    Sedan har de två bärs inklusive inträde plus tifofonds20:an inbakat i 120 kronor, det är sinnessjukt billigt!

    Gnället om att inte de som är under 18 år kan gå kan väl du lösa genom att bjuda hem som inte är 18 till dig, så kan ni sitta där?! Gör något åt saken istället för att bara lipa som en liten unge!

    SvaraRadera
  13. Vad har hänt på Baraben? Ska jag behöva läsa alla spekulationer kring blåvitts spelare på andra sidor än denna? Uppryckning kring detta, tack!

    SvaraRadera
  14. Det finns ju alternativ för de under 18. Biljetterna är giltiga även för läsk. Had jag bott i Götet hade jag bokat in mig där, och jag är långt över 18 och dricker inte sprit

    SvaraRadera
  15. Skönt att det verkar hänga mer fylledrägg här än hos Gais dito...

    SvaraRadera
  16. bojkotta biljardpalatset!!;)

    SvaraRadera
  17. Vad är det för tjomme som slängt upp en banner med "Vinnare av stora bloggpriset - Sport och fritid" ?!

    Enligt Stora bloggpriset http://storabloggpriset.se
    så vanns den kategorin av Marcus Birro...
    "Sport & Fritid

    Vinnare: Marcus Birro
    Nominerad: Bara ben på Glenn Hysén
    Nominerad: Robert Lauls blogg
    Nominerad: Henrik Rydström
    Nominerad: Sportbloggen"

    En bra blogg blir inte _bättre_ av att man tar åt sig äran man inte förtjänar!

    SvaraRadera
  18. Fan att det måste vara 18årsgräns!. Vi under 18 kan stå utanför arenan och skrika istället då!.

    SvaraRadera
  19. TK00S/ Hade du följt BaraBen.com hade du sett att de utnämndes till moraliska vinnare redan innan Aftonbladets omröstning!

    SvaraRadera
  20. Märkligt med en storebror som är 10 år yngre...

    SvaraRadera
  21. 20.09, Eller på/i valfri restaurang, park, pizzeria, lägenhet osv osv. Detta alternativ är inget man måste rätta sig efter utan just ett alternativ.

    SvaraRadera
  22. Ideella krafter erbjuder ett alternativ för blåvita för gemensam fest, vad händer på internet? Folk börjar gnälla och lipa. Jag är fan mäkta förvånad att någon orkar göra ett skit för oss blåvita.

    SvaraRadera
  23. Sa nu ska man se matchen hemma om man ar under 18, nu fick plotsligt alla under 18 lida som hade sett matchen for en hundring pa arenan, och alla over 18 kan nu se matchen javligt mycke battre an dem under 18. Ska vi borja visa medlidande for alla under 18 nu genom att bojkotta bade match a biljard palats? Jag ar forvisso over 18 men vill ju att de ska bli en lyckad bojott istallet for nagot pinsamt som media kan skriva om och gaisarna kan skratta at...

    Haller me Arkeangeln! Man kanske inte vill kaka en 3 ratters midda vissa kasnke nojer sig med en hamburgare eller inget alls, vissa kanske bara vill se pa matchen och uppleva stamning med andra anglar...

    Haller me lite gais varning pa de hela, man maste kopa ol om man vill komma in, for dem som inte dricker da?

    Involvera alla samhallsgrupper och aldrar i bojkotten inte bara enstaka.

    SvaraRadera
  24. Haha bara i Sverige vill alla att allt ska fixas och ordnas åt dem per automatik. Ingen tvingar väl alla blåvita tonåringar att välja mellan att dö eller gå på Biljardpalatset?? Fan va lite innovativa, fixa en visning med polarna, ligg på Änglarna så de fixar sitt familjealternativ eller skaffa ett falsklegg. Men för helvete sluta lipa som små flickor!

    SvaraRadera
  25. http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=113&a=492751

    Biljardhall blev översvämmad
    Ett sprinklersystem som löste ut sig skapade översvämning i en biljardhall i centrala Göteborg på söndagskvällen.
    Av okänd anledning löste sprinklersystemet i taket ut sig och dränkte Biljardpalatset på Ekelundsgatan i vatten. Larmet kom strax före 21 på söndagskvällen och när Räddningstjänsten kom till platsen var lokalen översvämmad.

    - Det var väldigt mycket vatten över en stor yta, bekräftar Lars Jostelius, larmoperatör vid Räddningstjänsten i Göteborg.

    Räddningstjänsten fick använda dammsugare för att få bort vattenmassorna.

    De materiella skadorna blev stora, men ingen människa kom till skada.

    SvaraRadera
  26. Nja bojkotta bojkotten?, jag vill ju stå på läktaren när nu den viktiga Göteborgsklassikern ännu en gång skall avgöras.
    En tjuga hit eller dit drabbar inte mig iallafall så jag går på matchen oavsett pris och hoppas jag inte blir helt ensam?

    SvaraRadera
  27. http://gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=113&a=492751

    SvaraRadera
  28. Förjävla dåligt måste jag säga. I nuläget har ni kort sagt agerat precis lika mycket som Gaisarna har gjort med biljettpriserna.
    Vi under 18 blir utlämnade först av Gais sen av våra egna? Ja står här som ett frågetecken i nuläget faktiskt. Visst, ni ska fixa något, men hela skiten med Gais drogs ju upp främst för att barnpriser inte existerade (precis som Biljardpalatset, men där kommer man inte ens in) och nu gör ni samma.
    Jag förstår de helt enkelt inte... fyfan.

    SvaraRadera
  29. Ja tycker det är dåligt att det är 18årsgräns ja vill ha en riktig klackkänsla som vi har på matcherna inne på ullevi och ja tror knappast att det blir nån sån känsla när man sitter med barnfamiljer.FYFAN!.

    SvaraRadera
  30. Sällan har så många ANONYMA personer under 18 sagt så mycket märkliga saker som i den här tråden. Trodde folk att en visning i en gemensam lokal skulle ske på ett dagis? Tror ni det är lätt att fixa tillstånd för storvisning av Canal+ utan att göra det på en pub? Shit, folk bör nog kamma sig lite.

    SvaraRadera
  31. Harregud. Vadå "tvungen att köpa öl för att komma in"? Svar: eh nej?
    Men som det påpekats i föregående Biljardpalats-inlägg här så har detta med Sveriges lagar att göra. Det är knappast något nyhet för någon att det inte går att få ihop alkoholtillstånd och minderåriga? Om man INTE skulle kunna köpa alkohol på stället som Änglarna arrangerat så hade det ju blivit ÄNNU mer tjöt. det är surt och klart alla vill uppleva stämningen, men bojkotten handlar inte om någon fest - utan att markera. Dags att inse det och svälja, pojkar.
    Alla för Blåvitt.

    SvaraRadera
  32. Men de jag sager ar ju att dem som inte kommer in pa BP kommer ju istallet att ga pa matchen eftersom det bara kostar 100 spann dar... Det var BB och Anglarna som startade bojkotten da tror man val att dem har tankt pa att fa med alla aldersgrupper/samhallsgrupper i bojkotten. Nu kommer ju under 18 att ga pa matchen anda och bojkotten kommer bli fjasko..

    Det ar ett bra initiativ men vi far ju inte glomma att fa me alla anglar i bojkotten, annars gar ju vissa pa matchen anda..

    Spelar roll om man ar anonym eller ej orka sitta och hitta pa en massa smeknamn, hade de gjort debatten battre om jag kallat mig Glenn eller?

    SvaraRadera
  33. Optimus Prime2009-05-05 11:34

    anonym 16:39/ Bojkotten är väl för fan inget som gäller en hundralapp eller två, det är ju en principfråga detta. Hundratals, troligtvis tusentals blåvita kommer bojkotta utan att gå på Änglarnas arrangemang på Biljardpalatset. De kommer se den i andra städer, hemma i soffan, hos vänner, på andra pubar och så vidare.

    Väx upp och sluta vänta på att folk ska hålla dig i handen! Ta hand om dig själv och lös en alternativ visning för dig och dina polare, gör något mer än att lipa bara!

    SvaraRadera
  34. Hur kan bojkotten göras delvis oga ungdomspriserna? Det kostar ju en hundring för ungdomar att se derbyt? Änglarna har ju bytt argument allt eftersom...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.