2009/05/12

Gais idiotförklarar göteborgarna inför derbyt

DERBYBOJKOTT. I Gaisarnas matchreklam påstår de att priserna till derbyt är chocksänkta från ingenstans. Men tydligen tror Gais att Göteborgarna är för dumma för att tänka själva.
"Biljettpriser (exkl. serviceavgifter):
Barn/ungdom från 100:-
Vuxen stå från 120:-
Vuxen sitt från 190:-
Familj från 200:-"
Nu frågar sig väldigt många göteborgare om inte protesterna har lyckats, det verkar ju finnas biljetter till rimliga priser helt plötsligt? Men nej, det är inte så att Gais i ett desperat försök chocksänkt priserna - här är villkoren:
"Vuxen ståplats från 120 kr
Köp en halsduk eller keps på Gaisgården för 150 kr och du får köpa en ståplats på I eller G för 120 kr. 200 platser finns."

"Vuxen sittplats från 190 kr
Gäller platser med ngt skymd sikt. Avser rad 1 på långsidorna. Säljes endast på Pustervik och Scandinavium med början från i morgon onsdag klockan 11:00."
Gaisledningen tror att vi göteborgare är idioter. Det inte bara gränsar till falsk marknadsföring, det visar på en otrolig arrogans från den grönsvarta ledningen. Tro fan att fotbollen generellt förlorar på situationen, men inte främst på bojkotten utan på Gais prissättning. Tror Gais:arna verkligen så lite om Göteborgarna att de inte kan tänka själva? För när min morbror såg priserna på biljetterna han ville ha till derbyt kostade runt 1200 kronor för för tre plåtar längst ut på långsidan mot Blåvittklacken så skrattade han högt och valde att se matchen hemma i tv-soffan. Där har du den blåvita evenemangssupporterns reaktion.

Problemet är mycket större för Göteborgsfotbollen generellt än vad den är för IFK Göteborg som klubb. Detta eftersom vi är enda förening som är tillräckligt stor och har tillräckligt många fans för att kunna fylla Gamla Ullevi på "egen hand", det har "tyvärr" inte Öis och Gais. Ni kunde inte ens fylla arenan när ni möttes och då hade ni trots allt Öis humana biljettpriser att ta ställning till.

Detta handlar i grund och botten om att priserna är för höga i förhållande till produkten, för gemene man, och att priserna leder till allmänna prisökningar inom fotbollen, för de inbitna.

Här är prissättningen i sig ett direkt hot mot fotbollens allmänna popularitet i Göteborg men främst ett hot mot Gais som systematiskt talar om att de är en arbetarklubb som ska ha de breda massornas tycke, men de sätter ändå priser som är i toppnivå av alla föreningar. Ser inte du som Gaisare ett värde i att ifrågasätta detta så ger jag upp hoppet för Gaisare som tänkande människor.

När en del Gais:are snackar om "några hundra blåvita som sitter på biljarpalatset" är bojkotten, visar de att du inte förstår bredden av det hela. Bojkotten har som jag skriver här ovan två dimensioner, dels de evenemangsblåvita som ser priserna när de vill köpa biljetter, ofta är dessa människor inte ens medvetna om bojkotten. Dessa människor nobbar för att det kortsiktigt är helt galet dyrt att se matchen. Sedan har vi de "ett par hundra", (som samlat nästan 3 000 medlemmar i Facebook-gruppen för Bojkott av derbyt) som protesterar för den större frågan i detta- allmänna prishöjningar i Allsvenskan och Göteborgsfotbollen.

Gaisarna underskattar gravt bojkottens verkan, ni har sålt 7 000 biljetter till er nästa hemmamatch: det stora derbyt mot Blåvitt. Samma match hade i fjol sålt närmare 20 000 biljetter vid samma tidpunkt. Ser de inte logiken i att detta är ett jätteproblem främst för Gais?

När det är dags för vårt derby kommer biljetterna över lag vara mycket billigare, varför skulle Svensson i Göteborg då tveka att gå på matchen? Det sker ju inte. Samtidigt kan ni få lite hårda fakta från Supporterklubben Änglarnas ordförande:

70 biljetter har sålts till Blåvitts bortasektion.
70 biljetter som förmodligen såldes innan bojkotten.
70 biljetter. Bojkotta derbyt för fotbollens framtid!

@BaraBen.com@BaraBen.com@BaraBen.com@

Missa den inte bojkottfesten på Biljardpalatset - anmäl dig nu!

Matpaketet:
- 2 stycken öl/vin/cider/läsk-biljetter
- Matbiljett (välj mellan Ryggbiff med pommes och bearnaise, Hamburgartallrik, Ceasarsallad eller vegetarisk alternativ. Obs! Du väjer mat när du är på plats på BP).
Pris: 220 kronor

Ölpaketet:
2 stycken öl/vin/cider/läsk-biljetter
Pris: 120 kronor (varav 20 kronor per paket går till Tifofonden, för tifot till hemmamatchen mot Gais!).

HUR BETALAR MAN?
Genom att maila bojkott@anglarna.se eller bojkott@baraben.com. Ange för- och efternamn samt antal paket och betala in på plusgiro 438346-9. Märk talongen med "Bojkott" samt ditt namn. Anmälan bekräftas via mail när betalning inkommit. Tänk på att detta kan ta ett par dagar.

Sista anmälningsdag är 14 maj.

71 kommentarer:

  1. 32*

















    *Platser som håller utlovat pris.

    SvaraRadera
  2. Tycker vi skall starta en insamling till en bojkotta derbyt annons!

    Gärna matchdagen i GP

    SvaraRadera
  3. Ge mig pg-numret nu så kommer en insättning.

    SvaraRadera
  4. VILKA JÄVLA HYCKLARE!! Visst fan borde det stå med i annonsen att man måste köpa en äcklig, grönsvart haldsduk för att få köpa biljetter till dessa priser? Kan man inte få köpa en Faktum istället? Jag trodde GAIS hade ändrat sig och sänkt priserna rejält när jag öppnade GP imorse och såg annonsen..

    SvaraRadera
  5. Bra ide. Fan vad gott bojkotten verkar fungera. Bara fortsätta sprida ordet inga pengar till göis.

    Grönsvart åker ur i år...

    SvaraRadera
  6. haha det här blir sjukare och sjukare, gais är fan inte kloka!

    SvaraRadera
  7. Hela denna bojkotten blir bara roligare och roligare. Vi startade den för en allvarlig sak när det gällde biljettpriserna, och den har vuxit såpass stor att Gunnebo och hela Gais just nu skakar när de tänker på oss.

    Vi har mer respekt än dem och de försöker nu göra allt för att bevisa att de visst kan få en bra publiksiffra.
    Bra jobbar Gubbs and görlz!

    SvaraRadera
  8. Smart tänkt Gaisare, prata inte om det så kanske det försvinner. Eller hur tänker hönshjärnorna som klär sig i väst?

    Smygläst på ett forum för inbördes beundran:

    VIKTIGT!
    Fr o m NU så berör vi inte den patetiska bojkotten med en enda ord eller stavelse här på plankett. TOTAL TYSTNADSDICIPLIN RÅDER I ÄMNET.

    Kommer reta ihjäl snorvalparna på bara ben och är det mest effektiva vapnet efter en seger på plan som vi hoppas så hårt på.

    NU STÖTTAR VI BARA VÅRA EGNA
    tore

    SvaraRadera
  9. Så kom förklaringen till den annonsen...
    Förövrigt låter det som stod i AB om att möta spelarbussen i stan samt att göra sista träningen till en folkfest oerhört bra.
    Förutsätter ju dock att sista träningen innan derbyt är en lätt förmiddagsträning samma dag?
    Annars blir det ju lite lätt knepigt att locka folk en vanlig vardag.
    Själv har man tur som är student och kan leta sig dit ändå, men men...
    Ska förövrigt bli intressant att se om dessa sjuttio personerna verkligen sätter sin fot på gamlas bortaläktare.

    SvaraRadera
  10. Mer humor från parkbänken:
    Familj från 200 kr (1+1)
    Vuxen 100 kr och barn 100 kr på familjeläktaren. Släpps i morgon onsdag. Inte mer vuxna än barn. Avser sektion F3 och F4. Begränsat antal platser.
    Familj två personer? Ja, kanske i gaiskretsar där den minst fulla sticker så fort den inser att maken är inte bara alkis utan också en gaisare.

    Inte mer vuxna än barn. Det borde väl vara en passande beskrivning på valfri grupp gaisare som fyllt 20 år? Har ni gaisare hört ordet fler någon gång?

    SvaraRadera
  11. Laphroaig Baraben2009-05-12 12:19

    CHOCKREA PÅ GAISBILJETTER*

    *Om du åker till Gaisgården och handlar en halsduk för 150 spänn och målar dig grönsvart med betongfärg och står på Avenyn 1-3 (4 meter från väggen) från och med nu till matchstart. Jättebra erbjudande!

    SvaraRadera
  12. Paniken i Gais:

    Gais ordförande Christer Wallin:

    – Vi hoppas fortfarande på 15 000–17 000 åskådare. När vi satte priserna jämförde vi med Stockholm och Malmö och vad Frölunda tar i hockeyslutspelet.

    SvaraRadera
  13. Länge leve bojkotten!

    SvaraRadera
  14. "Familj två personer? Ja, kanske i gaiskretsar där den minst fulla sticker så fort den inser att maken är inte bara alkis utan också en gaisare."

    Riktigt bra!

    SvaraRadera
  15. Kidsen här inne är så upphetsade över bojkotten så dom vet inte var dom ska ta vägen. Tycker ni att ni är martyrer allihopa?

    Bojkotten skall bedrivas på ett vettigt sätt, inte genom tjurskallighet. Den ska bedrivas mot en sak, nämligen för att fotbollen skall vara en folkrörelse. Av samma anledningen att 51%-regeln finns.

    Nu verkar den bedrivas som någon sorts hata-GAIS-kampanj vilket blir oseriöst och fånigt.

    Har det exempelvis förts diskussioner/förhandlingar med GAIS eller är bojkotten en rak protest? Isf är det också väldigt ovuxet och fånigt.

    Fundera lite på varför man gör saker o ting... Det borde de som dragit igång bojkotten kunna ta ansvar för.

    //IFKare som främjar dialog och folkrörelsen fotboll.

    SvaraRadera
  16. Simon du är en jävla pajas!

    Gais försökte blåsa oss för egen vinning och de har gjort tydligt från början att de inte skall ändra några priser. Med ditt jälva "vän med alla" snack skall vi väl snart springa runt och krama alla gajsare vi ser också...

    SvaraRadera
  17. 32-åringen2009-05-12 13:05

    Håller med Simon.


    Jag tycker att nämnda bojkott fått en fet pöbelstämpel på sig med alla dessa idiotinlägg om ingenting. Det blir en sorts löjets skimmer över hela skiten på något sätt.

    SvaraRadera
  18. De gajsare jag talat med tycker att prissättningen är åt helvete.

    SvaraRadera
  19. Jag är nyfiken på vad GAISare utan årsbiljetter anser om priserna. Det drabbar ju trots allt även dem.

    Personligen hade jag mycket hellre sett matchen på plats för men det är helt enkelt för dyrt (Jag är inte intresserad av en GAISkeps).

    /T

    SvaraRadera
  20. Simon, om du hade följt debatten lite noggrannare så hade du varit medveten om att Supporterklubben Änglarna startade en diskussion med Gais om biljettpriserna men de var helt oförstående till att 350-420 kronor skulle vara för mycket för en biljett till deras hemmaderby när våra motsvarande biljetter är i många fall flera hundra kronor billigare.

    Sedan kan man knappast tycka att det är konstigt att folk reagerar på Gais desperation och smått vansinniga taktiker för att dribbla bort poängen i den här frågan - att deras biljettpriser är helt ur proportion till produkt, match, liga och efterfrågan.

    Det är lätt att raljera men i sakfrågorna har både BaraBen.com och Supporterklubben Änglarna väldigt tydligt pekat ut vad problemen är och varför bojkotten behövs "in the bigger picture".

    Från Änglarna.se:

    Vad hoppas Änglarna uppnå med bojkotten?Målet är att försvara möjligheten för alla änglar - ja, i förlängningen alla fotbollsälskare - att se Allsvenskan på plats.

    I bästa fall kommer derbyarenan stå halvtom, läktarkampen utebli och Gais ekonomiansvariga få sig en läxa, samtidigt som Änglarnas och Barabens alternativa visning är fullproppad med folk och IFK Göteborg-Gefle är fullsatt. Klarar vi det, så kommer vår markering mot överpriserna bli ihågkommen. På så sätt kanske vi kan förebygga framtida motsvarigheter till Gais orimliga prissättning?
    Så, tar inte Änglarna bara chansen att jävlas med Gais?Nej. Vi är helt fokuserade på prisbilden och försöker bortse från tröjfärgen. Vi har försökt vara tydliga med att det här inte är en blåvitt-gaisgrej. Frågan står över klubbrivalitet. Eller bör göra det i alla fall.
    Vad säger andra aktörer runt den allsvenska fotbollen?Änglarna har fått ett ganska brett stöd i vår kritik mot priserna: från ÖIS supportrar i Balders Hage (de har tyvärr inte direktlänk till enskilda nyheter, därav länken till oss), från Djurgårdens Järnkaminerna samt från de många artiklar media levererat i frågan. Exempelvis har ju GP:s tyngsta sportskribenter, Mats Härd och Ulf Stenberg, uttalat sig ifrågasättande om priserna.En annan förklaring de kommit med, är att Gais var först ut med sina priser. IFK och ÖIS kom senare och kunde justera i enlighet med opinionens tongångar. Stämmer det? Bullshit igen. IFK offentliggjorde sina priser för lösbiljetter 26:e januari - exakt två månader innan Gais släppte sina derbybiljetter till försäljning. Notera särskilt att Gais inte släppte information om sina derbypriser förrän i samband med försäljningsstarten den 26:e mars. Gais hade med andra ord alla chanser i världen att korrigera i enlighet med Blåvitts prisbild, om de hade velat.Så den här bojkotten är knappast någon osaklig eller lättvindig idé som BaraBen.com och SK Änglarna kommit med utan ett resultat av en väldigt bekymmersam process och utveckling som Gais tyvärr driver på.

    Bojkotten är alltså mycket större än denna enskilda match, som blir symbolen för bojkotten - den är en kamp för bibehållen prispolitik som gör att gemene man har råd med fotboll. Fotboll i Sverige bör inte kosta mer än i Bundesliga eller Serie A, det är bisarrt, det är vad bojkotten vill förhindra!

    SvaraRadera
  21. Men fattar ni inte? Vi vill inte ha er på arenan! Jag skiter faktiskt i om det bara kommer 3000 på matchen. Bara inte ni är där. Ni verkar dock ta väldigt illa vid er att vi inte bryr oss. Videovixen går upp i limningen i sitt försök att berätta hur dumma och elaka Gaisare är mot er.

    Är ni förvånade? Skit ska skit ha. Det spelar ingen roll om ni har rätt i sak. bara för att det är er så blir det fel.

    SvaraRadera
  22. "samtidigt som Änglarnas och Barabens alternativa visning är fullproppad med folk och IFK Göteborg-Gefle är fullsatt. Klarar vi det, så kommer vår markering mot överpriserna bli ihågkommen."Det kommer alltså att bli bortglömd?

    SvaraRadera
  23. 12/5/09 13:25

    Hehe... Er förening kommer bli riktigt lidande av detta ekonomiskt plus ytterligare bojkottning av gais är att vänta av andra lag. Att du inte vill ha oss där är ju en helt annan sak. Vi hade gärna varit där och se er bli förnedrade på plan men nu kan det ju bli desto hetare på stan efter för er ;)

    Vi kommer vara överallt!

    SvaraRadera
  24. Haha fler som bojkottar? Finns bara ett lag i sverige vars supportrar kan välja en biljardhall framför att stötta sitt eget lag.

    SvaraRadera
  25. "Det spelar ingen roll om ni har rätt i sak".

    Det bevisar rätt tydligt att Gaisarna är mot vår blåvita bojkott för att det är blåvita som har reagerat- inte för att Gais biljettpriser är både galna och ett hot mot den svenska fotbollen.

    SvaraRadera
  26. Åldergräns på bojkottskalaset?
    /Minderårig...

    SvaraRadera
  27. Anonym 14:29/ På Biljardpalatset är det 18-årsgräns, men Änglarna hoppas lösa ett alternativ för familjer och minderåriga under dagen!

    SvaraRadera
  28. "70 biljetter har sålts till Blåvitts bortasektion."

    all heder åt de som förmodligen säkrade sig om en plats långt före bojkotthetsen...känns det inte som de ska få ut något av sin biljett? ex. artikel i alternativa shopen emot uppvisande utav biljett eller ett "matchpaket" på biljardpalatset?

    SvaraRadera
  29. Många könsomogna här.

    SvaraRadera
  30. Spännande det där att gaisarna kommer in och skriver av sig att "Skönt att ni inte skall vara där, vi behöver er inte" osv osv.
    Fattar de inte själva hur mycket pengar de tappar på detta? Blir det inga spelarförsäljningar, eller något annat väldigt drastiskt händer med sponsorerna, så kommer det bli ordentligt med minus i deras kassa efter detta året.
    Matchen mot Blåvitt, brukar dra in såpass mycket pengar att gais klarar sig ytterligare en säsong.
    Denna gången får de inte in de pengarna, samtidigt som de sannolikt redan står med ökade utgifter iom den nya arenan.

    Tveksamt om gais kommer att visa positiva siffror i bokslutet i år....

    /Slang

    SvaraRadera
  31. delar inte alla 3 lag på intäkterna vid derbyna? isåfall tjänar gais en bråkdel på det, då matchen gais-öis knappast kommer ha över 10 000 åskådare..

    SvaraRadera
  32. Anonym 15:21, Nej. Gais och Öis delar. Men inte IFK är inte med i den dealen längre. Drog sig ur för några år sedan tack vare Gais bristande marknadsföring av derbyn

    SvaraRadera
  33. @BaraBens Tekniska Rotel

    Tack, bra svar. Det verkar ju som ni försökt före en dialog och att bojkott är sista utvägen. Men av hetsen att döma verkar så inte fallet.

    Debatten hålls på en för hög konfliktnivå tycker jag. Bojkott, fine, om det är sista utvägen, men håll debatten på den nivå som får bäst genomslag hon beslutsfattarna.

    Och missförstå nu inte, jag håller med i sak. Men ska man vara lite smart här och verkligen påverka beslutsfattarna så ska man hålla debatten så att dom tar den på allvar. Och jag lovar att dom inte tar inlägg som tex Anonym 13:04 på allvar.

    SvaraRadera
  34. Simon/ Det är nog dags att du inser att det inte är debatten på blåvita bloggar som avgör vilket biljettpris Gais sätter - det är förlusten av publik på derbyt som avgör det.

    SvaraRadera
  35. Ni ser hellre att GAIS får en "dålig ekonomi" än att stötta och heja fram ert eget lag , jag gillar er strategi ! Mycket vuxet att dessutom hänga ut enskilda personer . Sköt er själva. Ni bojkottar för er egen skull , och er taskiga ekonomi. Mycket lätt att skylla på någon annan då . Ha så kul på palatset btw . Ni nämnde något om att det var väldigt lågt tippat med att "några hundra" ska dit ... Lycka till med att trycka in fler :) Men det kan ju bli intressant att stå utanför och trycka näsorna mot rutorna . . . "GAIS idiotförklarar göteborgarna inför derbyt" - aa jo, för ni har ju inte försökt idiotförklara GAIS någon gång , på något vis ? Ni lver bara fullt ut ert "kära" rykte :)

    SvaraRadera
  36. Skönt att slippa Sveriges våldsammaste fans. Tar för givet att det inte kommer vara några incidenter från IFK:are denna dag då ni uppenbarligen inte skall gå på matchen. Många sparade skattepengar!

    SvaraRadera
  37. 13:25, jag förstår varför ni inte vill ha oss på arenan. Nu kan ni ju äntligen vinna en läktarmatch gais! Som någon innan sa, så kommer denna bojkott att tydligt visa sig i slutet av säsongen när gais ser över sin ekonomi.

    SvaraRadera
  38. simon: läs på innan du yttrar dig i frågan.
    Marcus Hansson: generalisera på bara, alla som går på fotboll super, slåss och slår sönder stan. Gå på ngt jävla konstmuseum lr ngt, verkar passa dig

    SvaraRadera
  39. Ha, man skulle nästan köpa en sådan där skymd biljett, eftersom alla andra platser lär vara lediga ändå...

    ...men med tanke på GAIS-mentaliteten är nog dessa biljetter redan sålda...

    SvaraRadera
  40. Marcus: Det var inte blåvita som var våldsamma när IFK Göteborg mötte BK Häcken....

    SvaraRadera
  41. L, Men våran klubb har inte gått ut med priser i en annons som inte stämmer överrens med verkligheten. Annonsen i dagens GP visar biljettpriser där det står vuxen stå från 120 kr, vuxen sitt från 190 kr. Men går man sen in på Gais.se så ser man att de villkor som gäller för att få stå för 120kr är att köpa en keps eller halsduk för 150kr och att det är nedanför gais klack. Eller att 190kr för sittplats gäller bara rad 1 på långsidan , platser med kass sikt som inte säljs i vanliga fall. Inget av dessa saker står skriver i dagens annons. Det är grisig marknadsföring.

    Priserna på normala platser är fortfarande tokhög och jag förstår inte hur ni gaisare som är här och hetsar går med på sådan prissättning själva. 350kr på Gais egen klackläktare? Galet. 270kr för Ståplats på I/G? (150kr halsduk och 120kr biljett, eller 250kr biljett)? Galet. Jag hade med mig en polare på IFK vs ÖIS.Han betalade 195kr för sin biljett på stå. Med gaispriser har man råd att gå på en match/säsong eller inte alls. Därför bojkottar vi, inte för att medvetet skada Gais bara för vi hatar.. Seriöst skärp er nu Gaisare och läs på och inse att Gaisledningen och supporterklubbarna agerat åt helvete fel när dessa priser klubbades..

    SvaraRadera
  42. Någon som vet om det kommer att vara någon banderoll på ståplats ist för klacken?, så att säga
    Alltså en banderoll om bojkotten,så kommer budskapet fram ännu bättre..

    SvaraRadera
  43. Mycket snack här om att GAIS:are är alkisar osv. Men vilka är det som har ont om pengar? Eller har jag missuppfattat bojkotten? Är det bara ett projekt av mediakåta högstadieelever?

    SvaraRadera
  44. @ 17.37 - bra idé!

    SvaraRadera
  45. Godisbil:
    Någon jävla måtta på skitkastandet får det ändå vara. Att ifk drog sig ur biljettsamarbetet och 50/50-dealen berodde ju på att man behövde varenda krona man kunde få, vid just det derbyt. Rätt skall änna vara rätt.

    SvaraRadera
  46. Ja, vad blir det för banderoll egentligen? Förslag?

    SvaraRadera
  47. Det stämmer inte. Om det bara var för att vi behövde pengar då varför delade vi inte förra året?

    Den extra inbetalningen till skattemyndigheten gjordes över ett år före derbyt 2007.

    SvaraRadera
  48. NEJ TILL OCKERDet är klart med ett alternativ för de under 18 också. Star Bowling kommer visa matchen.

    SvaraRadera
  49. Anonym 18:18, eftersom du säger rätt ska vara rätt, sitter du någonstans i klubbarna och hade hand om detta personligen då så att du vet detta? Det jag nämnde var vad jag hört, att IFK tyckte att gais inte la tillräckligt med pengar på marknadsföring medans IFK la betydligt mer vid sina hemma matcher. Därför drog dem sig ur att dela på derbyintäkterna. Sen om det är sant kan jag inte svara på. Men troligtvis inte du heller. Och det hör egentligen inte hit heller just nu.

    SvaraRadera
  50. @Anonym 16:24.

    Såhär står det till. Om de som driver bojkotten, dvs bland annat baraben, för en oseriös och hektisk debatt, så spelar det visst roll. Du ska inte underskatta en blogg, om den dessutom ligger bakom en så här förhållandevis stor aktion. Sätter man igång något så får man ansvara för den, och om man inte för fram sin poäng på ett seriöst sätt så kommer man inte få gehör. Thats a fact.

    @Anonym 17:09

    I detta fall betydde inte min okunskap så mycket eftersom jag utgick ifrån den hätska debatten (för så mycket vet jag). Det jag erkände och inte visste var vilka förhandlingar som försegått innan bojkotten, men det förändrar inte att debatten fortfarande hålls på en låg nivå.




    När debatten hålls på den låga nivån funderar man på om det är en anti-GAIS-kampanj eller en anti-höga-priser-kampanj. Och jag lovar (!) att det inte bara är jag som tycker det.

    SvaraRadera
  51. Jag blir så JÄVLA trött på den där Gunnebo!

    SvaraRadera
  52. Varför hänger den där jävla knullebo här?

    SvaraRadera
  53. 12/5/09 17:37

    Vem vet. Inget som skrivs offentligt ändå om så vore. Bra idé dock.

    SvaraRadera
  54. Simon/ Du får nog inse att det inte går att föra någon saklig debatt med dussintals anonyma kommentatörer på en blogg. Om du nu påstår att Barabens artiklar är osakliga så är du ju ute och cyklar, för de har mer än någon annan sajt hållit en väldigt hög kvalité på kritik mot allt från GP till Gais den senaste tiden. Riktiga klassartiklar stundtals, så jag förstår inte dina invändningar. Bojkotten är ju en succé, så vad är ditt problem?

    SvaraRadera
  55. @Simon, BaraBens artiklar har varit sakliga och framfört budskapet. Sen att det är ganska svårt att föra en normal debatt i kommentarerna är ju inte så konstigt när det kommer in folk som inte har lyssnat/läst. "Ni gör det för ni hatar gais, ni vill bara sabba för gais, vi hatar er och vill inte ha er på matchen ändå, bla bla bla" . Försök och få det till något seriöst då. Och när gais ordförande går ut med att om vi bojkottar så bojkottar gais blåvitts hemmamatch, ja då är debatten inte speciellt mogen alls.

    SvaraRadera
  56. Är nog en del gaisare som låtsas vara bojkottskeptiska blåvita här nu va? Kanske är en del blåvita som wallraffar på gaisplanken också, vad vet jag.

    Den där gaisannonsen med prisinformationen påminner annars om annonser från Elgiganten etc med lockvaror som är slut fem minuter efter öppning.

    SvaraRadera
  57. Om några är barnsliga och tjurskalliga så är det nog männen på Gaisgården. De har satt sig i en knepig sits med ogenomtänkta uttalanden och annonser som är direkt lögnaktiga.

    Vi blåvita tar inte skiten och agerar med kraft, något som gaisarna storögt och avundsjukt betraktar. De hade så gärna varit i vår sits. Tänk vad de hade gått på i medier och bland vänner!

    Nu är det deras kära Gais som beter sig som Krösus Sork och de ryggradslösa flanarna i Gais supporterklubbar dansar efter biljetthövdingens pipa. Enade står vi starka säger de och då spelar sakfrågan ingen roll.

    Vi blåvita vet att det finns tänkade individer med gaishjärta som kokar inombords över sin klubbs agerande. Våga ta bldet från munnen kära gaisare och säg det alla vet. Ni kan kanske inte stoppa dårstyret tills dettta derbyt, men ju snabbare ni agerar mot era tokiga ledare desto mindre skada kommer ske.

    Det är inte rock´n roll att skinna folk på pengar. Det är ocker!

    SvaraRadera
  58. BARABEN!!
    Om ni har eller kan skaffa info - hade vart intressant med ett inlägg om vart pengarna i biljetten går. Alltså hur mycket det kostar för att täcka kostnader och hur mycket som räknas som vinst. Låter kanske krångligt men det måste finnas någon logik bakom prissättningen från klubbarna?

    SvaraRadera
  59. det är ju bara för synd om gajs alltså, ack ack ack

    SvaraRadera
  60. Godisbil:
    Utan att dra det mer i långbänk så: Jo, det hör hit. Just det beslutet som ifk tog då, att dra sig ur 50/50-dealen, är en väldigt stor orsak till att vi har den situation som vi har idag. Basta.
    Med detta inte sagt att GAIS priser är rimliga. Eller att er bojkott är helt och hållet "mot den moderna fotbollen", för den delen.

    SvaraRadera
  61. Alla som tror att vi som bojkottar på grund av Gaishat:

    Varför valde vi då inte att göra en bojkott förra året eller något annat år då matchen spelades på den tråkiga arenan? Vidare hade vi kunna göra en mycket grundligare kampanj och startat i tid för att få maximal effekt.

    Dravlet om att det handlar om gaishat är ju skrattretande. Däremot är det ju tacksamt att det är Gais som gjort bort sig eftersom de ledande personerna i den klubben verkar sakna all form av självinsikt. De fortsätter med att hävda att det finns prisnivåer för alla plånböcker.

    Med en sådan motpart sjunker nivån på debatten rätt snabbt.

    SvaraRadera
  62. Stöd GAIS köp FAKTUM2009-05-13 10:32

    Är vi tvugna att upplåta plaster till "Göteborgsalkoholisterna" på vårt derby?

    Om vi klarar av att fylla Ullevi måste det väl vara bäst att bara ha våra supporters.

    Alkisarna slipper ju våra.

    SvaraRadera
  63. Vi kan ju alltid köra prissättning enligt gajsarnas modell - svindyrt på motståndarnas sektioner och svinbilligt på våra egna.

    Eftersom de kör på det så kan de ju knappast protestera om vi skulle göra detsamma? Eller hur?

    SvaraRadera
  64. 10:56 ->

    Gaisarna skulle antagligen strömma till Kamratgården för att köpa halsdukar och biljetter om vi tillämpade deras falska marknadsföring.

    Drygt 7 300 sålda biljetter. Borde kanske bli uppemot 10 000 vid bra väder.
    Då skulle Gais gå miste om minst 400kr*8000=3,2 mijoner kr jämfört med budget. Tro fan att de känner sig stressade och är paranoida. FC Gothia blir mer och mer realistiskt. Det är tragiskt, men vill de sänka sin klubb kan vi bara beklaga.

    Trot eller ej, men jag hoppas att Gais på något mirakulöst sätt lyckas fylla arenan och därmed öka trycket runt fotbollen i stan.

    Kom igen nu alla GAIS:are som läser här, ta tag era vänner och fyll Ullevi!

    SvaraRadera
  65. En lysande idé är om IFK utnyttjar Gaisarnas derbyflopp genom att lägga ut en liten marknadslapp på varje plats på arenan där det står:

    "Vill du spara ett par hundra? Det finns ett prisvärt alternativ."

    Och sedan IFK-loggan.

    SvaraRadera
  66. Knullebo ? fruktansvärt moget sagt . Inga äkta Gôteborgare här inte ...

    SvaraRadera
  67. Varför är det ingen som lyssnar på Anonym 17:37???

    Kommer Änglarna eller Ultras el annan fraktion att ha nån banderoll på den tomma stålatsen? Något liknande som AIK hade på Nya i fjol då de inte vill lämna Solna City...

    SvaraRadera
  68. Kul sajt den här bara ben på glenn hysen,
    Det är väl bra att ni slipper se en borta match till för ert stöd måste ändå vara ganska dåligt med tanke på ert bortafacit 4 förluster i rad ,nä satsa ni på hemma matcherna istället= alla pengar och poäng till er klubb,medgångssupportrar?

    SvaraRadera
  69. Det mest roliga i den här bojkotten (jag ska inte gå) är att det lik förbaskat kommer vara fler blåvita än grönsvarta på läktarna...

    SvaraRadera
  70. Ni som tror att vi väljer att bojkotta pga av att vi är snåla, vi har enligt mig ett bra bortafölje, tänk er nu att jag har tid till en skitmatch som ÖSK borta, hur mycket kostar detta mig? Resa, käk, antagligen några kalla för mycket, inträde. Tänk dig dem "större" matcherna emot 08 eller mff-hbg.

    Ledigt från jobb, tidigare ankomst, mer käk, mer öl.

    Men detta är det jag VILL lägga mina pengar på. Jag och många med mig lever och andas Blåvitt, om det ej vore bojkott så skulle jag dum som man är lagt mer än priserna GAIS satt.

    Jag vill alltid se mitt lag, men det är en jävla tur att folk tagit initiativ till detta. Detta är en trend som vi måste stoppa direkt.

    Folk säger att vi ska ha det som i England. Betala dyrt och sitta och vara tysta, frågan är vad fan dessa personer vet om Engelsk fotboll.

    Det är synd att gais tappar pengar, jag tycker att alla svenska klubbar borde ha stark ekonomi, då det inte bara höjer det egna laget utan hela ligan.
    Men inte på bekostnad av oss som är grunden till HELA deras ekonomi.

    Ses på stan den 21:e gubbar. Vi färgar hela staden Blåvit istället för "endast" 1 arena.


    //Lainen

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.