2009/05/19

Derbybojkotten - en kamp för folkets fotboll!

TORSDAG:
DERBYBOJKOTT.

Det behövs inga långa motiveringar för att inse att en bojkott mot Gais-derbyt är nödvändig. Bojkotten har redan lärt Gais en rejäl läxa då de rear ut biljetter till sina medlemmar/supportrars vänner/årskortsinnehavare/halsduksköpare etcetera, biljetter som de annars hade sålt för mångdubbla priset till blåvita fans. Nu hamstrar Gais-supportrar biljetter, på deras forum talar de om hur de går till flera olika inköpsställen för att köpa de realiserade biljetterna. För varje biljett som Gais säljer till en Gaisare förlorar de flera hundra kronor jämfört med om de hade sålt den till en IFK-supportrer. Så sjuka, så bisarra är Gais derbypriser.

Poängen med hela bojkotten är att vi fans, vi supportrar måste markera mot vissa urspårade klubbledningar. Om det nu hade varit ÖIS som vansinneshöjt biljettpriserna så hade inte bittra Gaisare försökt utmåla vårt "hat mot ÖIS som den egentliga orsaken till bojkotten". Men nu ser Gais:arna svart - det är ju bittra ärkerivalen Blåvitt och deras hemska fans som agerar. Gais:arna kan helt enkelt inte rent prestigemässigt ställa sig på fotbollssupportrarnas sida - när dess fanbärare är Blåvitt och målet för bojkotten är deras egen förening. Detta är högst förståeligt på ett simpelt plan. Men den här frågan är långt större och viktigare än så.

Vi kan inte acceptera en biljettprisutveckling som ser ut som den Gais har haft till i år. De (förvånansvärt nog med tanke på självbilden som arbetarlag) blev nu skräckexemplet på hur man inte ska hantera biljettpriser efter flytt till en ny arena. De chockhöjde priserna och chockhöjde lite till när de spelade mot stadens stora lag - Blåvitt. Sedan skyllde de på nämnda Blåvitt för att de inte ville samarbeta kring priserna. Blåvitt som hade tröttnat på att sköta Gais egna arbete sedan många års misslyckade (där Blåvitt i princip fick sköta allt) derbysamarbeten.

I längden innebär dessa allmänt höjda priser för Gais att övriga allsvenska lag får ett prejudikat och incitament att driva på prisutvecklingen i en rask takt. Och när den drivs på så drivs den uppåt. Utveckling leder då naturligtvis till att färre människor har råd att se på fotboll, vara intresserade av fotboll och kan ta med sina vänner, barn och marginellt intresserade bekanta (de så kallade evenemangarna) på dessa fotbollsfester som vi vant oss att se. Derbyfesterna i Göteborg, som den när ÖIS hade hemmamatch mot Gais, som den när Blåvitt hade sin hemmamatch mot ÖIS.

Fotbollen kan dö ut om Gais eller andra med samma mentalitet tillåts sätta agendan. Därför agerar vi supportrar, inte som blåvita, men som supportrar med hjärta för fotbollens väl och med vilja att svensk elitfotboll ska vara en folkets angelägenhet, inte en elitens show.

I nuläget är hela Gais ledning och stora delar av supporterskarans rätt panikartade agerande en desperat show för att få så mycket folk som möjligt till läktarna. Gais:arna, som i vanliga fall tjatar evigt och bittert om att deras fåtaliga publik minsann "är hardcore och trogna" samtidigt som de spyr galla över den så kallade "blåvita medgångspubliken" sätter nu alla sina principer åt sidan. De värvar publik till matchen som om det vore en armé till den slutgiltiga striden om överlevnad som behövde samlas ihop. De är rädda för att behöva utstå brutalt hån från hela fotbollssverige om läktarna ekar tomma. Men de ekonomiska effekterna har redan satt in och ledningen i Gais kan i detta tidiga skede se en MILJON-förlust som effekt av sina uselt och alledels för aggressivt satta derbypriser.

Alla har ett ansvar för det man gör, precis som pajasar som slåss på stan bör krävas sitt ansvar så bör Gais-supportrarna rikta sin vrede mot Gunnebo och company som uppvisat rekord i inkompetens, vilket tvingade fram bojkotten. Nu när plötsligt ungdomslag med 20 personer bjuds in för att se matchen för 1 000 kronor och gratisbiljetter till valfri Gais-match i höst, när det delas ut billigare biljetter till de som köper Gais-souvenirer och reas ut biljetter till årskortsinnehavare, då är det svårt att inte fundera på om Gais ledning med hela sitt agerande reda nu inte lyckats vinna titeln "årets mest inkompetenta agerande"? För hade de prestigelöst insett att derbypriserna var åt helvete från första början så skulle vi haft en slutsåld arena - med underbar feststämning - för länge sedan.

Då skulle inte Gais ha förlorat mångmiljonbelopp på derbyt.
Det tvingas de göra nu. Läxan blir väldigt dyr.

Ingen ville ha bojkott egentligen, men en bojkott är alldeles nödvändig. För fotbollens framtid, för att inte låta fotboll bli en elitens och de rika fåtalets lilla hobby - är en bojkott viktig och fansen väg till att markera: vi accepterar inte den galna prisutveckling som Gais går i bräschen för. Bojkotta derbyt - se den med dina vänner hemma, på puben eller Biljardpalatsets alternativa fest!

Onsdag: Sista träningen inför derbyt
"Änglar, om ni har möjlighet, så ta chansen att åka upp till Kamratgården på onsdag klockan 10.00 och visa våra killar att vi är med dem under torsdagens derby. Jag är medveten om att de flesta av oss inte kommer ifrån jobb och skola så dags på dagen, men ni som kan: åk upp och visa vårt intresse!"

Torsdag: Derbyfest på Biljardpalatset!
PÅ SCEN:
- HÅKAN MILD & TOMAS OLSSON (15:15)
- TVÅ LOKALA STAND UP KOMIKER
- CALLE P, LINNÉS BLÅVITA HIPHOP-MONSTER
- ÄNGLARNAS BOSS ANDERS ALMGREN

EFTERSLÄPPSBILJETTER: 120 KRONOR
INGÅR: 2 stycken öl/vin/cider/läsk-biljetter
(Dessutom: 20 kronor per ölpaket går rakt in i Tifofonden, öronmärkt för tifot till hemmamatchen IFK-Gais).

Boka biljett: Maila bojkott@anglarna.se eller bojkott@baraben.com. Ange för- och efternamn samt antal biljetter. Anmälan bekräftas via mejl inom ett dygn.

Det kommer även säljas pizzaslice, pommestallrikar, ölkorv och nötter för er som blir sugna på något att käka under dagen. Dörrarna öppnar 14:00, Håkan Mild intervjuas strax efter 15:00 och matchen börjar 17:00!

47 kommentarer:

  1. kunde inte sagt det bättre själv. bojkotten är viktig på många nivåer, det är en större fråga än den här matchen som protesten tar itu med!

    SvaraRadera
  2. http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=128&a=422264

    Hur motiverar Gais ledning att de har högre priser än IFK och Öis, både på derby och andra matcher? Vad tycker gemene gaisare egentligen?

    SvaraRadera
  3. Igår räknade jag biljetterna som var tillgängliga på Gais hemsida. Då fanns det 6116 biljetter när jag räknade dem (förmiddag på måndagen).

    Nu räknade jag igen och nu finns det 6323 biljetter tillgängliga. Hur kan de sälja biljetter och få FLER lediga platser till derbyt.

    Detta är ju beviset för att Gais stänger platser och sektioner för att få det att verka som om de säljer biljetter men i själva verket så är det knappt någon alls som köper.

    Snacka om att bojkotten är en succé. Av de 10 000 biljetter som Gais säger sig ha sålt hade det varit vääääääldigt intressant att se:
    - Hur många har Gais själva köpt upp.
    - Hur många har de sålt till ordinarie pris.

    Dessutom har Gais lite mer än 3 000 årskortsinnehavare, vilket gör att de har sålt runt 7 000 derbybiljetter utöver detta - om man accepterar deras Gaismatematik och fipplande med biljetter som räknemetod...

    SvaraRadera
  4. "Vad tycker gemene gaisare egentligen?"

    Detta är en viktig frågeställning. Alla gaisare jag pratat med irl ställer sig bakom vår bojkott. Till skillnad mot de internet-maskerade åsiktsyttrare här på div. forum.

    Synd att träningen inte var efter lunch på onsdag, för övrigt. Men hoppas ändå många hinner ta sig dit.

    SvaraRadera
  5. Känns segt att man hängde på låset utanför Pusterviksbiljetter den dan biljjetterna släpptes. Köpte 6 biljetter för 420kr/st. Då kände jag inte till bojkotten! Sen när polarna skulle betala så känner man sig som en skurk. Kommentarer som: -Jag hade aldrig gått om jag visste att det var så dyrt! HATA GAJS!

    SvaraRadera
  6. Sven/ Du kommer in GRATIS på Biljardpalatset vid uppvisande av din derbybiljett om du har mailat i förväg till bojkott@baraben.com!

    SvaraRadera
  7. Anonym/Skall maila dom direkt! Tack för tipset! Vill ju inte sitta där på läktaren som ett fån med Blåvitt-halsduk! Tänk om man syns på TV? hi hi hi

    SvaraRadera
  8. Sven: Fotbollsföreningen Gais verkar ju vara riktigt heta på att köpa biljetter till matchen, kolla med dem. Någon annan köpare är nog svårt att hitta.

    SvaraRadera
  9. Vad kostar IFK:s biljetter mot GAIS i höst? Denna bojkott ställer ju indirekt krav på att IFK inte höjer priserna i sitt derby (med minskade intäkter som följd).

    SvaraRadera
  10. Anonym 13:57/ Blåvitt har ju inte chockhöjt sina priser, priserna är ju satta redan. Det var ju bland annat den jämförelsen och jämförelsen med Öis derbypriser som visade att Gais skenat iväg...

    SvaraRadera
  11. Alla Gaisare jag snackat med förstår precis varför bojkotten blir av. En jobbarkompis som är gaisare sa med exakta ord -Fattar att du inte vill gå, vilket jävla sätt. Varför? Lite pinsamst detta att blir om det nu blir 10 000!.. Men samtidigt blir man jävligt sur när man läser i gp att över 10000 biljetter med 2 dagar kvar är sålda. Alla vet att så många gaisare inte kommer..

    SvaraRadera
  12. [Spammande Gais:are är off limits här i dag. Här diskuteras fotbollens framtid, den har inte med Gais att göra.]

    SvaraRadera
  13. Visst är det jädrans tragiskt att det har gått såhär långt, men inser också det nödvändiga i det hela för att prisutvecklingen ej skall skena iväg.
    Tyvärr har dock många använt både forum och bloggar till nått slags allmänt gaishat och vice versa, vilket naturligtvis tar fokus ifrån själva kärnfrågan. Så lite bättre balans i debatten hade inte vart fel.

    SvaraRadera
  14. franky- var har detta "allmäna gaishat" funnits? menar du i kommentarstrådarna här tex? här skriver ju folk helt anonymt och det kryllar av gaisare nu när vi har bojkott mot deras hemmaderby. så det ska man knappast ta på för stort allvar...

    SvaraRadera
  15. Gais och öis berör lika mycket som jultomten på påskafton. Lägg ned skiten!

    SvaraRadera
  16. Känns hemskt att inte infinna sig på plats i våran borg på torsdag, men det är bara att bita ihop. Nu ser vi till att färga hela stan blåvit och fylla varenda jävla krog (förutom möjligtvis dubliner då...) FORZA BLÅVITT!

    SvaraRadera
  17. Det absolut sjukaste kommer vara att se om Blåvitt gör mål- vilka reaktionerna från de säkert 3-4000 äldre blåvita och evenemangsblåvita som inte känner till bojkotten, kommer att vara. Kommer dessa överrösta Gaisarna totalt- är väl den stora frågan hahaha

    SvaraRadera
  18. Det finns nästan exakt 2 000 biljetter kvar i GAIS KURVA till derbyt. De lyckas inte ens med att fylla sin egen klacksektion. Det om något visar väl att snittgaisaren sympatibojkottar...

    SvaraRadera
  19. http://hogsbobibliotek.blogspot.com/2009/05/5-otroligt-intellektuella-fragor-idag_19.html

    Det säger allt om skillnaden mellan GAIS och IFK

    SvaraRadera
  20. Jag håller inte med för 5 öre att gais är det nya öis (som på bilden).

    SvaraRadera
  21. Milds kavaj2009-05-19 16:28

    Jag tillhör den lilla skara blåvita som köpte biljett på morgonen då de släpptes.

    Känns givetvis konstigt i o m bojkotten, men inte fan sitter jag hellre på biljardpalatset och tittar på tv när vi ändå har plåtarna.

    SvaraRadera
  22. Jag verligen hatar gais (ledning). Detta kunde blivit en fotbollsfest men de förstörde den direkt. Att Walin säger att gaisarna kommer att bojkotta höstderbyt är bara pinsamt. Vi behöver inte er, vi fyller Gamla själva.

    Det kommer att eka på avenyn på torsdag. GGG-AAA-III-SSS HATA GAIS!

    SvaraRadera
  23. Äkta gaisare och fotbollsvän2009-05-19 17:17

    Priserna är ett slag i ansiktet på vanliga supportrar och potentiella sådana, vilka GAIS borde vara intresserade av. Förutom det är det ett skämt att tro att en måttligt intresserad person betalar 400 spänn för fotboll med tveksamt underhållningsvärde på Kristi Himmelfärdsdag (dessutom: människor med tjocka plånböcker guppar då omkring i segelbåten). Sannolikt har de redan från början kalkylerat med att IFK-supportrar skulle låta bli att gå, även om de inte trodde det skulle bli en massiv bojkott. Jävligt tråkigt för fotbollen och allt skrivet om "arenaeffekt" nedspolat i toan. Samt även för föreningen GAIS, dess medlemmar, supportrar etc då detta blir både en ekonomisk och symbolisk förlust.
    Har själv fått tag på en billig biljett, annars hade jag aldrig gått på matchen.

    SvaraRadera
  24. Till ALLA- var med i bojkotten! Jag vill i framtiden inte betala 350- 400 kr för en fotbollsbiljett. Gais skjuter sig själv i foten med de här priserna.
    / Niklas

    SvaraRadera
  25. Trist att lagen i Gbg ska börja bojkotta varandra.Vilka matcher intresserar folk? Jo, derbyn och hur kul är det med bara ena lagets supportrar på plats? Nej, lös problemen med förhandlingar mellan lagen och inte bojkotter. Det ökar bara hatet mellan supportrarna.

    SvaraRadera
  26. anonym 19:33/ Varför uttalar man sig om man inte har en aning om vad ämnet handlar om? Suck.

    SvaraRadera
  27. word! ser matchen i rannbergen med vänner fucking 6dagar till löning, våga bojkotta kamrater ;)!!

    SvaraRadera
  28. Kan lova att GAIS redan lärt sig läxan nu. Slå av bojkotten helt och hållet och se till att köpa alla bortaklacksbiljetter samtidigt så att GAIS server rasar! Ståplats A kostar ju bara 220 spänn? Det e ju fruktansvärt tråkigt om GAIS hörs mer än blåvitt i vår borg!? Vi är många blåvita som köpt biljetter redan och som kommer gå - lämna oss inte i sticket!

    SvaraRadera
  29. Sälj biljetterna till gajsare - de verkar ju tycka att det är en rimlig prisnivå.

    SvaraRadera
  30. Tro fan att jag lämnar Dig/er i sticket 420 spänn e helt åt helvete för mycket det ända ni visar är att du/ni tycker att det e ett rimligt pris ska Gais ta det så ska ÖIS Häcke Mff Dif ifk aik mm det också så visst klart att jag tycker det e värt 800 kronor i veckan att kolla på fotboll det blir ju inte mer än ca 2400 kronor i Månaden ju !!!!

    SvaraRadera
  31. Ojdå 3200 kronor i månaden blir det ju bara då kanske jag kan ta med mig ett av mina barn också!!!!

    SvaraRadera
  32. Marx -> läs ordentligt GAIS har redan lärt sig läxan.
    Vad jag tycker är att Ultras borde köpa de ståplats som finns för 220 spänn INTE sittplats för 420. Om man dessutom gör det samtidigt hade det varit en tydlig markering till GAIS att dom måste tänka om i framtiden. Men för fan, gör torsdagen till en folkfest!

    SvaraRadera
  33. Marx -> läs ordentligt GAIS har redan lärt sig läxan.
    Vad jag tycker är att Ultras borde köpa de ståplats som finns för 220 spänn INTE sittplats för 420. Om man dessutom gör det samtidigt hade det varit en tydlig markering till GAIS att dom måste tänka om i framtiden. Men för fan, gör torsdagen till en folkfest!

    SvaraRadera
  34. Om Gais hade lärt sig läxan som hade dem sänkt priserna istället för att hitta på olika sätt att rea/ge bort biljetter till barnlag osv. Försöker ju bara rädda ansiktet utåt nu. Bojkotten är ju av anledning mest för att sittplats är 420kr , inte att klackläktare är 250.

    Förra året bjöd jag morsan på derbyna(morsan är tyvärr gaisare..). Kan ju glömma att det händer i år. Iaf inte på Gais hemma match när det skulle kosta 840kr för 2 plåtar på sitt. Fucking galet.

    SvaraRadera
  35. Bra skrivet!

    SvaraRadera
  36. Det är Fortfarande 70 blåvita sålda på bortaklacken. Skönt att folk fattar.

    SvaraRadera
  37. Jättkul med derbyn i fortsättningen. Nu kommer Gaisarna att bojkotta vårt derby i höst. Nej, detta måste gå att lösa på andra sätt!

    SvaraRadera
  38. Att: Senaste Anonym
    So what? Vi fyller ju utan problem arenan själva. Till skillnad från pajsarna.

    Det kommer att finnas ett antal tusen evenemangsblåvita utan någon större koll på plats imorgon. Har "sprunigt på" ett antal via jobbet som är bjudan på olika företagsjippon osv.

    Låt oss säga att det blir 13500 på derbyt. Markeringen är solklar och pajsarna har åkt på ett rejält ekonomiskt bakslag. Mumma.

    Själv har jag biljett (polaren köpte några tidigt innan bojkotten drog igång på allvar) men jag väljer att INTE gå.

    SvaraRadera
  39. gais.se:
    "Med knappt två dygn kvar till derbyt GAIS-IFK Göteborg har vi nu en ny uppdaterad siffra vad gäller antalet sålda biljetter. Siffran sent i eftermiddags var 11 165."

    SvaraRadera
  40. Ni förstör båda derbyna! Markeringen var klockren och behövdes, men nu har dom ju fattat och börjat smygsänka priser och kommer inte i fortsättning ta så hutlöst betalt. Förresten, vad kommer våra sittplatser kosta i derbyt mot GAIS? Så jävla mycket billigare lär dom inte vara!
    Nä, väx upp nu och stötta vårt blåvitt på plats!
    Även om vi själva fyller gamla i nästa derby så blir det ju inte alls samma känsla när bara en klack är på plats!? Detta har gått för långt och måste lösas! Va fan - kolla hemmamatch/vårderby inne på biljardpalateset liksom!? Nej tack.

    SvaraRadera
  41. 08:37

    Självklart hade vi hellre sett matchen på plats. Det framgår rätt klart av cirka 500 inlägg de senaste månaderna.

    En intressant fråga är om Gias kommer ange den faktiska publiksiffran eller börja följa puckyn (det blev ju succé med puckypriser på biljetterna) och ange antal sålda.

    SvaraRadera
  42. Bojkott!! Skuta köpa biljetter blåvita!! Va fan blåvitt vill inte ha oss där i denna matchen. Håkan och spelarna tycker också att det behövs en markering!

    SvaraRadera
  43. Vad kostar sittplatserna i vår hemmamatch mot GAIS?

    SvaraRadera
  44. Anonym sa...
    Vad kostar sittplatserna i vår hemmamatch mot GAIS?

    20/5/09 09:00

    Inte kommer vi att höja med 200% iaf..

    SvaraRadera
  45. Håkan Hellström kommer!

    Han har under snart tio års tid fått mängder av utmärkelser och priser men att hans och Björn Olssons låt ”Gårdakvarnar och skit” har blivit GAIS officiella hymn fyller Håkan Hellström med en enorm stolthet.
    - Jag är oerhört rörd över detta. Det är enormt stort för mig, säger Håkan som kommer att se det stora derbyt på torsdag mellan GAIS och IFK Göteborg men som också kommer att framföra sången i samband med söndagens match mot Kalmar FF och IFK Göteborg. Sittplats kostar 100 kr

    SvaraRadera
  46. Finns det någon ledarskapspotential i Tomas Olsson?

    SvaraRadera
  47. Ni som köper biljetter trots bojkotten är svartfötter och antagligen evenemangssupportrar. Väx upp!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.