2009/05/16

Robin Söder: ”Jag känner mig stark i benen”

INFÖR. Det är aldrig fel att stå på Kamratgården en solig förmiddag, dagen innan match. Jag har varit där så många gånger nu men lugnet och harmonin som finns där är så påtaglig att det liksom räcker och blir över för hela dagen. Extra charmigt blir det när en före detta Svenskafans-anställd är på plats och visar sina enorma och detaljerade kunskaper om olika hästritter och melodifestivalen. Nåväl, det är match på gång och spelarna var som vanligt laddade och taggade till tänderna, även om stämningen i grund och botten alltid är tämligen avslappnad.

Samtliga spelare utan Tomas Olsson var med från början av träningen. Stefan Selakovic gick sedan av men detta var enligt staben mest en säkerhetsåtgärd. Dock har man tagit ut 17 man i truppen vilket ändå får ses som att man är lite osäkra på Sellas medverkan. Mer om detta senare.

Som vanligt var det rena ungdomsgården när IFK tränar. Idag kanske lite extra mer när inte Sella och Olsson var med. Och dessutom när man hade fyllt på ännu en yngling från u-truppen som nu är med mer frekvent – Kamal Mustafa. Kamal är ständigt på språng, snabb och teknisk men har samtidigt inte ännu den fullständiga blicken och farten för tempot med a-laget. Ibland blir han således av med bollen lite lätt. Men vad gör det, jag gillar Kamal, tycker han är en frisk fläkt och han lär få sina chanser framöver. Om han kan tygla sitt berömda humör vill säga.

Jonas Hellberg, även känd som ”Kråkan”, var också extra på hugget idag. Han skulle nämligen springa varvet senare, något han också gjorde på 1.27.49. Tydligen ville några av spelarna springa också, ”det är ju bara Kalmar vi möter”. De fick inte.

Tränarna och Bullen stod kvar en bra stund efter träningen och diskuterade. Kanske pratade man igenom hur man skulle formera laget, och truppen. Det man kom fram till kan tyckas något märkligt. Man tar alltså ut 17 man i truppen men den innehåller väldigt många i grunden defensiva spelare. Adam, Lund, Hjalle, Ragge, Bjärs, Carlsson och Kalle men ingen Sana eller Bärkroth. Tränarna pratar ofta om att vilja ha offensiva alternativ att byta in så jag vet inte hur dom tänker här. En tanke som inte känns alltför avlägsen är att Kalle skulle kunna gå in som targetplayer på topp. För att stångas, för att nicka och för att ha ett motvapen mot Kalmars fyrtorn i backlinjen. Kanske tänker man Adam upp ett steg och in med Lund i backlinjen om inte Sella kan vara med. Eller så ser man Danex som ett alternativ på topp eller på någon kant.

Startelvan ser hur som helst ganska klar ut, och den ser nog ut ”som vanligt” om inget oförutsett händer. Frågan är väl om Hjalle eller Lund spelar vänsterback, jag sätter mina pengar på Hjalle på grund av att han kommer mer till rätt med sin vänsterfot där.


Robin lär vara tillbaka i elvan sen cupmatchen sist. Jag frågade om han kände sig stark i benen, han svarade ja och det kändes faktiskt som att han menade det. Vänsterkanten, högerkanten eller anfall är dock frågan. Här tror jag tränarna är flexibla och ser hur matchen utvecklar sig, jag hoppas i alla fall inte att man är rädda för att ändra om man kör fast.



Den vanliga gängen stannade kvar och slog lite bollar efter träningen - Pontus, Tobbe, Robin och Sebastian. Och Ragge slog straffar. Tobbes frisparkar såg stundtals vassa ut, Ragges straffar sådär…

Det känns bra inför matchen imorgon. Spelarna går ut med en avslappnad attityd och vet att man är obesegrade och inte släppt in ett mål på arenan samtidigt som man vet att man möter regerande svenska mästarna och vet att detta inte är en seger som kommer gratis.

Gustav Svensson fick ju lite skön uppmärksamhet i tidningen idag när det uppdagades att denne slickat (!) Ragnar Sigurdsson i nacken efter Ragges mål senast. Lite äckligt kan tyckas men vem vill inte vara sensuell med Ragnar å andra sidan... Det verkade hur som helst ge upphov till en del gliringar på träningen idag och vem om inte klassens yngste, den rätt rolige William Atashkadeh, tog tillfället att skicka en passning till Gurra. Det vore onekligen rätt kul om Ragge gör ett mål imorgon...

19 kommentarer:

  1. Det här är klass! Det här är baraben. Det är jävligt gött att kunna följa detta när man inte befinner sig i Götet, eller i Sverige för den delen.

    Pratade med en gammeltysk idag, och på nåt sätt visste han att jag var svensk, varvid han frågade varifrån jag kom. Göteborg svarade jag samtidigt som han kontrade med att "IFK Goethebourg speilst nach Kalmar morgen...". Jag blev helt chockad och svarade på min knackiga tyska att så är fallet.

    Då nämnde han att han kollade på redigt mycket fotboll, och hans favoritlag i sverige bar givetvis färgerna blått och vitt.

    Underbart!

    /H

    SvaraRadera
  2. Härlig träningsrapport!

    SvaraRadera
  3. Ser att Atashakade och Mustafa är med och tränar, gör dom det ständigt eller inte. Och vilka är mer med bland ungdomsspelarna, borde inte Martinsson Junior vara en av dom?

    SvaraRadera
  4. Detta är underbar läsning!

    Till dig ovanför säger jag bara:

    ALLA VILL HA SEX MED HÅKAN MILD!!

    SvaraRadera
  5. 23:56 kan ju ta å mjukna lite tycker jag. Allt är inte hets :)

    SvaraRadera
  6. Äntligen lite om blåvitt:D

    SvaraRadera
  7. Helvetet har frusit över när man börjar sätta backar på topp

    SvaraRadera
  8. Var e hetsen?

    SvaraRadera
  9. Vem är det på sista bilden mer än William?

    SvaraRadera
  10. Jag tycker mig se Etéus på den sista bilden. Är det riktigt?

    SvaraRadera
  11. Etéus på sista bilden är korrekt.

    SvaraRadera
  12. Det här är snuskigt bra Erling! Detta är Baraben när det är som bäst

    SvaraRadera
  13. Bara att instämma, grym läsning!

    Eftersom det blivit lite av vårt signum under senare år vore det intressant att få lite insyn i vilka junisar som är på väg upp? Fått intrycket av att det främst är William och Martinsson, men Eteus borde väl också upp i år annars lär han väl gå från klubben?

    SvaraRadera
  14. 13:19: Etéus är väl redan uppe? Han spelar inte längre i juniormatcherna utan syns enbart till i U21-matcherna.

    Likadant med Dyrestam.

    William har inte heller spelat i juniormatcherna, men jag har för mig att han haft skadebekymmer i vår så där är det oklart om varför han inte är på plan i Juniorallsvenskan.

    SvaraRadera
  15. Etéus har väl dock inget a-lagskontrakt? samma vad gäller Atashkade...

    SvaraRadera
  16. OK. Ja, det där med kontraktstatus vet jag inte mer om än nån annan.

    Men skall man se det krasst så är väl William runt 16 och har därmed några år kvar att visa vad han går för. Det är då värre för Etéus som börjar passera junioråldern.

    Övriga i j-truppen som är i ungefär samma situation som Etéus borde då vara Kamal Mustafa, Ali Selim, Mikael Andersson, Johan Lundgren, Patrik Hansson, Mikael Gonzalez och Niklas Martinsson. Jag vet inte exakt ålder på dem, men de har varit med ett tag så...

    SvaraRadera
  17. Flytta upp Martinsson och M Andersson genast.

    SvaraRadera
  18. Alla vill väl slicka på Ragge, men det blir så konstig stämning om man gör det i omklädningsrummet. Har han gjort mål är det fritt fram.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.