2009/05/31

Övergången är färdig - Bjärsmyr säljs i sommar!

BARABEN AVSLÖJAR. Enligt uppgifter till BaraBen.com har IFK Göteborg sålt Mattias Bjärsmyr till en utländsk klubb. Orsaken till att affären inte bekräftats från officiellt håll är att förhandlingar kring mindre detaljer i övergången ännu ska pågå.

Men i huvudsak är saken klar - "Bjärs" har druckit sin sista bärs.

Tydligen har diskussioner mellan den köpande klubben och IFK Göteborg förts under en längre tidsperiod och transfersumman är även enligt BaraBens källa med insyn i affären en "förvånansvärt tilltagen summa för en back med utgående kontrakt".

"Bjärs" har alltså tagit sin sista bärs på Avenyn, för den här gången.

66 kommentarer:

  1. Tack och hej(!) för den här gången?! För visst kommer du tillbaka =)
    Alla vill väl representera Kamraterna från Göteborg. Vilken ära, vilken ära.

    SvaraRadera
  2. Skönt för oss och för honom själv om ryktet nu stämmer och affären går igenom!

    SvaraRadera
  3. Skönt att höra att vi får ett par kronor för honom iallafall. Synd bara att man inte har någon aning om var man har Kalle för tillfället...

    SvaraRadera
  4. Bjärs, om du spelar nån mer match i blåvitt innan du åker så ska du få en avtackning värdig en kung. Tack för allt och lycka till i framtiden! Om du kommer tillbaka en dag och drar på dig en annan tröja än IFKs så får jag däremot svårt att förlåta dig. Men det tror jag inte om dig så tack än en gång och lycka till i karriären!!!

    SvaraRadera
  5. Stort lycka till Bjärs! Du är alltid välkommen tillbaka!

    Det var ju bara en tidsfråga innan allsvenskans bästa mittback blev proffs.

    Som sagt. När du vill är du välkommen hem igen.

    SvaraRadera
  6. Surt att blåvitt bara får hälften av transferpengarna pga detta riskkapitalbolaget som skapades (sämsta äffären någonsin för blåvitt??)

    Nu har bolaget fått hälften av wenbloompengarna+ hälften av bjärs pengar.

    SvaraRadera
  7. Intressant, vore intressant att få reda på vilken klubb. Ingen jävla skitklubb bara!

    Tack för allt oavsett Bjärsa, du är en skön snubbe och gjort jävligt bra ifrån dig. Lite trist med kontrakts"bråket", dock skönt att det verkar lösa sig på ett fint sätt till slut. Alltid välkommen tillbaka!

    SvaraRadera
  8. Tack för allt Bjärsa, dina insatser på planen har inte gått obemärkt förbi. Ett stort lycka till, och du är väldigt välkommen tillbaka!

    SvaraRadera
  9. Till Anonym 14:13

    Vad menar du? Blåvitt får bara hälften av övergångsåengarna?! Vad är det för riskkapitalbolag du snackar om?

    SvaraRadera
  10. 31/5/09 14:17: Har du befunnit dig under en sten de senaste åren???

    SvaraRadera
  11. Precis, riskkapitalbolaget, vilket jävla fiasko! Och det gick fan att inse redan då, alla fattade Bjärsa, Wernbloom skulle gå för bra pengar. Ragnar är också i bolaget...

    Katastrof.

    SvaraRadera
  12. har hört om en italiensk storklubb

    SvaraRadera
  13. Anonym 14:17: Investerare gick via ett rikskapitalbolag in med pengar för att Blåvitt skulle ha råd att köpa ett gäng spelare. Försäljningen av spelarna i korgen genererar således avkastning för investerarna (45%?) såväl som för klubben.

    Delad risk, delad avkastning. Inget konstigt med det alls faktiskt. Ni som tycker det är en dålig affär kanske borde fundera på om man vågat satsa på alla dessa talanger utan finansiell uppbackning.

    SvaraRadera
  14. Men om vi köper in högklassiga ersättare är det ingen som gnäller på att riskkapitalbolaget köper spelare...
    Bolaget behövdes när det skapades för att ge möjlighet till bättre värvningar. Nu väntar vi bara på dem.

    SvaraRadera
  15. Underbart! Nu rullar pengarna in. Först Wernbloom och nu Bjärs! Jag blir en rik man!!!

    SvaraRadera
  16. Riskkapitalbolaget hjälpte till med pengar bla. för att förlänga kontraktet med Ragnar när vi var helt panka.

    De gick också med på att inte ta några pengar för Berg trots att de hade rätt till det.

    Visst, det kanske blev lite väl fördelaktigt men gubbarna bakom är jävligt blåvita så de kanske väljer att återinvestera en del ändå.

    Orkar inte bli sur för det just nu, vi är bäst i Sverige just nu: både på planen, läktaren samt i klubbhuset (läs: Håkan).

    SvaraRadera
  17. Utan att på något sätt veta hur avtalet är utformat så ställer jag mig frågande till att majoriteten verkar tro att pengarna per definition försvinner när de hamnar hos riskkapitalbolaget. För naturligtvis måste ju riskkapitalisterna har varit införstådda med att bolaget framförallt handlar om affektion, när det slöts. Hur mycket pengar som tillkommer ägarna torde i ljuset av detta vara ganska begränsat. Jag tror att många kommentarer kring riskkapitalbolaget är överdrivna. Pengarna som hamnar i bolaget kommer ju fortfarande Blåvitt råda över (bortsett från någon slags avkastning som utgår till ägarna, vilken som sagt av icke-ekonomiska skäl borde vara ganska liten)

    SvaraRadera
  18. 14:31: 45% av PW-pengarna gick väl till rikskapitalbolaget? Det är ju pengar som klubben direkt går miste om.

    Å andra sidan, som du säger, är ju investerarna antagligen väldigt blåvita. Lägg till det att denna "första våg" av investeringar redan gett god avkastning och visat sig säkra och lönsamma så har vi två scenarion:

    1) Bolaget är nöjda med avkastningen och stoppar pengarna i Spanien-villa

    2) Bolaget är nöjda med insats, risk och avkastning och återinvesterar därmed i princip hela beloppet i bolaget. Konsekvens: Blåvitt får återigen del av pengarna och kan köpa än fler talanger.

    Min enda fråga är: Var köper jag aktier?

    SvaraRadera
  19. Jag tippar på Glasgow Rangers . Kom ihåg vem som sa det först ! /Matte

    SvaraRadera
  20. Visst, det fanns ett behöv då av pengar, men inga fler spelarkorgar nu tack. Tänk att lägga Söder, Bärkroth, Dyrsestam i en "korg" och sen sälja den för tio miljoner i utbyte mot 45% av pengarna när de säljs. Vem skulle INTE köpa den dealen. Jag hade tagit det nio dagar i veckan. Så inga fler korgar nu, det blir bara förlust för IFK. Vi har pengar nu så det räcker.

    SvaraRadera
  21. Inget konstigt med RKB, fullt naturligt. Däremot är det nog snart dags att agera och shoppa. Vi behöver lite rutin, lite klass och lite jävlaranamma nu när både PW och Bjärs försvinner.

    Vad är det för status på Kalle egentligen?

    SvaraRadera
  22. Jag tror Risp kommer i sommar...

    SvaraRadera
  23. Det är bara att säga tack&lycka till, hoppas du kommer tillbaka...känns som Bjärs är en kille som kommer "tillbaka" får fär mig det.

    SvaraRadera
  24. 31/5/09 14:36: Upplägget är inte sådan att pengarna återinvesteras, om man inte av någon orsak skulle skapa en ny korg med spelare (vilket är föga troligt i nuläget). De får de pengarna, punkt slut. Detta har diskuterats till leda. Det enda sättet de pengarna skulle hamna hos IFK är att personerna skulle ge bort dem till klubben.

    SvaraRadera
  25. Bjärs fick aldrig chansen !

    SvaraRadera
  26. 31/5/09 14:36

    Så du menar att avkastningen skall vara 45%, vilket skulle innebära att de mer eller mindre skulle ha tjänat in vad de satsat nu och på det även fortsättningsvis kommer att tjäna stora summor vid eventuella kommande försäljningar? När man säger att riskkapitalbolaget "får 45 %" menar man rimligtvis att dessa pengar hamnar i bolaget och således inte går rakt ner i ägarnas fickor. Om bolagets sammanlagda värde ökar spelar heller inte jättestor roll, eftersom varje ägare för att kunna få ut sin andel måste hitta en köpare av dennes aktier.

    Jag måste dock medge att mina associationsrättsliga kunskaper är begränsade (och mina erfarenheter obetydliga), så jag kan vara helt ute och cykla.

    SvaraRadera
  27. För två veckor sedan åkte jag samma flyg hem från Rom som Martin Dahlin. Samtidigt som planet lyfte så spelades den Italienska Cupfinalen mellan Lazio och Sampdoria på Stadio Olympico... Det behöver inte betyda någonting, men jag skulle inte bli jätteförvånad om det är någon av de klubbarna som Bjärs går till.

    SvaraRadera
  28. 31/5/09 15:05: Detta har diskuterats massa gånger tidigare och bekräftats av folk med insyn. Jo de får pengarna. Det kommer inte återinvesteras i IFK. Oavsett hur du vill vrida på det är det så att detta upplägget var satans dåligt utifrån vad vi nu vet. Å andra sidan gav det oss möjlighet att förlänga med Ragge etc.

    SvaraRadera
  29. Som sagt, hur är statusen på Kalle?

    Som diskuterats tidigare; jag tror Håkan döljer något.

    Kul för Bjärs, btw.

    SvaraRadera
  30. Vi sticker till kamratgården och säger hej då?

    SvaraRadera
  31. Andreas

    Ok, om du säger så. Jag är inte den som saknar det lilla mått som av ödmjukhet som krävs för att säga att jag har fel.

    SvaraRadera
  32. 31/5/09 15:21: Jag hade själv rätt svårt att acceptera det.

    SvaraRadera
  33. Rkb har väl tagit hit tobias också va? Vem skulle gjort hans mål i år och varit bidragande till guldet 07..?

    Givetvis skall de som satsat pengar i Blåvitt få bra med pengar tillbaka! Vem vill göra det framöver annars?

    SvaraRadera
  34. Nu får det fan vara nog med spelarövergångar... bjärs + ragnar var så jävla stabila så det finns inte...

    Hoppas verkligen Kalle är frisk och vältränad när det drar igång igen

    SvaraRadera
  35. Även fast det här var jävligt väntad så kom det som en mindre chock... Aja, gött att vi får in lite extra pengar, vi har ju trots allt två fullgofda ersättare i Råttan och framförallt Karl (om han lyckas komma upp i gammal god form).

    Tack för allt Bjärs!!

    SvaraRadera
  36. RKB är en stor skandal. Punkt slut, det är den tryggaste investeringen i världshistorien och gränsar till rån av en fin idrottförening. Grattis alla som fick teckna. Väldigt konstigt dock att det inte skedde publikt, utan till ett fåtal utvalda. Söder och Bärkroth ingår väl också i korgen. Så det finns mycket mer pengar som blåvitt ger bort i utbyte mot vad?

    Håkan har gjort mycket bra, men det där gränsar till kriminellt korkat.

    SvaraRadera
  37. Stämmer detta så måste det ses som positivt för både klubben och Bjärsa - att det blev en bra lösning för båda parter.

    SvaraRadera
  38. hoppas bara att han inte lämnar för norska eller danska ligan.
    Det ska vara holland eller bättre!

    SvaraRadera
  39. Lycka till Bjärs...Vi kommer sakna dig jättemycket.

    Hoppas du en dag kommer tillbaka, för vi vill dricka bärs med bjärs igen.

    Ha det bäst, bästa bjärs

    SvaraRadera
  40. 15.29 :

    Söder och Bärkroth ingår inte i korgen tack och lov.

    SvaraRadera
  41. Anonym 31/5/09 15:29

    Nej Söder och Bärkrot ingår inte i RKB korgen utan följande spelare ingick

    Spelare som ingår i bolaget:
    Gustav Svensson, 20 år, u21-landslagsman.
    Pontus Wernbloom, 21 år a- och u21-landslagsman.
    Mattias Bjärsmyr, 21 år, a-landslagsman, kapten i u21-landslaget.
    Andres Vasquez, 20 år, u21-landslagsman.
    Ragnar Sigurdsson, 21 år, isländsk a-landslagsman.
    Jakob Johansson, 17 år, med i P90-landslaget.


    Enligt Aftonbladet så fick IFK in ca 15 mille på RKB och 40% utav vinsten på försäljningen ska betalas ut till investerana. Så de som fick chansen att investera har nu fått tebax sina pengar. Så med facit i hand var det en bra investering men samtidigt måste vi tänka på att IFK fick in 15 mille i samband med uppstarten utav det.


    Finns även lite om det på IFKs hemsida
    http://www.ifkgoteborg.se/portal/page?_pageid=113,70295&_dad=portal&_schema=PORTAL&element_id=3696264

    Länken unde rmitt namn går till aftobladets artikel om RKBn.

    SvaraRadera
  42. Fy faan va bra han va mot BP igår!

    Ändå glädjande att det löser sig för honom och att, om det nu är sant, Ifk får bra betalt för honom.

    Han är just nu klasser bättre än Ragnar! Lycka till Bjärs och väl mött!

    //Magnus

    SvaraRadera
  43. Har hört på omvägar att han hamnar i England...

    SvaraRadera
  44. Tycker det är synd att han sticker. Han och Ragnar har enligt mig, varit det bästa mittbacksparet blåvitt haft sedan Jocke Björklund och Jonas Olsson. Förstår att han vill till en bättre liga ,men vi tapppar en väldigt bra spelare.
    /Kalle

    SvaraRadera
  45. Tack Effe för att du redde ut det hela!
    Så nu har alltså riskkapitalbolaget grovt räknat fått tillbaks sina investerade 15 miljoner, och då återstår alltså Gurra, Ragge och Jacob i riskkapitalkorgen.

    /Tob

    SvaraRadera
  46. Riskkapitalbolaget kan inte bara ta ut alla pengar som kommer och "köpa villor i spanien" med. Som i alla andra AB i sverige har riskkapitalbolaget en affärside, den är att köpa nya spelare till blåvitt.

    Aktieägarna kan endast ta ut utdelning en gång per år, och denna brukar endast vara någon procent av vinsten. Så i praktiken får ägarna inte mycket av Wernbloom och Bjärs-pengarna. Pengarna måste återanvändas enligt svensk lag.

    SvaraRadera
  47. "baraben avslöjar"...pfffffff! har ju varit rätt väntat att han ska dra..

    SvaraRadera
  48. FiorentinaFiorentinaFiorentinaFiorentinaFiorentinaFiorentinaFiorentinaFiorentinaFiorentinaFiorentinaFiorentinaFiorentinaFiorentinaFiorentinaFiorentinaFiorentinaFiorentinaFiorentinaFiorentinaFiorentinaFiorentinaFiorentinaFiorentinaFiorentinaFiorentinaFiorentinaFiorentinaFiorentina

    SvaraRadera
  49. Bjärsa tar nog en bärs på avenyn, när han kommer på besök ;) Känns som bjärs är en spelare som går dit pengarna är högst

    SvaraRadera
  50. Låter perfekt!Hoppas verkligen att det stämmer, och att klubben är en värdig "storklubb". Om allt detta skulle vara sant är det underbart.

    Önskar verkligen Bjärs lycka till i framtiden och hoppas han får en avtackning liknande Pontus!

    SvaraRadera
  51. Tack för några fina år Bjärsmyr! Du har varit en klippa därbak! Lycka till med utlandslivet och landslaget. Du är varmt välkommen tillbaks om det lbir aktuellt en dag!

    ///Mvh LudwigJames

    SvaraRadera
  52. Tack för allt bjärs och välkommen tillbaka!!

    SvaraRadera
  53. Bjärs gick till Dynamo Moskva. Nu ska han dricka vodka, sjunga kalinka och posera i pälsmössa på röda torget. Detta är helt sant!!! Tro mig!! Jag lovar!!

    SvaraRadera
  54. klar för viola

    SvaraRadera
  55. Lycka till Bjärs, and welcome back someday!

    SvaraRadera
  56. Han går till PSV

    SvaraRadera
  57. Efter den skit han fått ta borde han få en bra hyllning av oss nu när det visar sig att han INTE är svikare utan ser till att klubben får lite pengar.

    SvaraRadera
  58. Om det ar sant ar det uppenbarligen en klubb som skall spela i nagon europacup - annars hade de inte betalt nagra storre pengar for honom (om blavitt anvander honom i Uefa cupen kan ju kopande klubben ej anvanda honom i europa)... det ar salunda foga troligt att det ar Bjars som "ser till att blavitt far pengar"... Utan det faktum att blavitt kan paverka hans varde for en kopande klubb genom att anvanda honom i Uefa kvalet...

    SvaraRadera
  59. Anonym 09:30/ Han gör ju inte ett skit, det är ju Håkan Mild som ser till att vi får betalt. Hallå eller.

    SvaraRadera
  60. Jag menar bara att det inte är nån större skillnad mellan Wernblooms o Bjärsmyrs övergångar i så fall, förutom att Wernbloom blev hyllad o Bjärs dissad (av bl.a. mig själv). En liten orättvisa som man kan rätta till.

    SvaraRadera
  61. Folk här sitter och säger att de skulle investera hit och dit! Hur många av er hade hundra tusen(100000) kronor att stoppa in? Hundra tusen var nämligen den minsta posten man kunde köpa!!

    SvaraRadera
  62. Han är klar för Fiorentina...Lycka till i Florens Bjärs!

    SvaraRadera
  63. Glöm inte att hans förra klubb HFF ska ha 20% av övergången, så då blir det inte så många millar kvar in till klubben trots allt.

    SvaraRadera
  64. Jag tror han går till Panahtinaikos....

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.