2009/05/17

feldgraus femma

FELDGRAUS FEMMA. Första riktigt provet på hemmaplan kom i dag. Bortsett från att Örebro stod upp ganska bra som ett lag har vi, med facit i hand egentligen bara mött bonkegäng i de övriga hemmamatcherna. Kalmar har sett svaga ut i inledningen men kom ändå hit med tre raka vinster i bagaget. Och visst blev det lite tuffare motstånd, men det kändes ändå som att Blåvitt kontrollerade matchen ganska bra. Det var bara ett olyckligt missförstånd som gjorde att Kalmar kunde komma tillbaka och pressa mot slutet. Att vi är så starka hemma kan bli oerhört viktigt. Det är bara att kolla i de stora ligorna ute i Europa och studera lagen som leder Premier League, Primera Division, Serie A, Bundesliga och Ligue 1. Manchester United, Barcelona, Inter, Wolfsburg och Bordeaux har spelat 88 hemmamatcher hittills. Hur många förluster? Två. Två! Därtill oavgjort i endast sexton matcher och alltså hela 70 vinster. Wolfsburg är absolut värst med en hemmatabell som lyder 15-1-0. Då spelar det ingen roll att det går lite knackigt borta.

Kalmar FF, hemma
5 poäng: Tobias Hysén - Landslagsklass nuförtiden. Det känns lite löjligt att skriva en förklaring till varför Hysén får femman, så jag skiter i det. Det borde vara uppenbart för alla.
3 poäng: Kim Christensen - Dansk-svenska och isländsk-svenska var ingen bra kombination vilket ledde till 1–2 som Kim tillsammans med Ragge får ta på sig, men utöver det så spelade Kim riktigt stabilt och stod för en matchavgörande räddning på det täckta skottet i sjunde stoppminuten.
2 poäng: Mattias Bjärsmyr - Överglänste Ragge i dag, spelar väldigt säkert och har utvecklat sitt passningsspel något enormt under Rehn och Olsson.
1 poäng: Stefan Selakovic - Återigen en match där Sella blandar och ger, med briljanta aktioner och det vanliga duttandet där bollen måste spelas vidare mycket snabbare. Men han har förmågan att vara med i de avgörande situationerna.

Totalt efter 9 omgångar
1. Tobias Hysén - 24 poäng
2. Ragnar Sigurdsson - 21 poäng
3. Kim Christensen - 15 poäng
4. Gustav Svensson - 14 poäng
5. Mattias Bjärsmyr - 11 poäng
6. Robin Söder - 10 poäng
6. Pontus Wernbloom - 10 poäng
8. Stefan Selakovic - 8 poäng
9. Sebastian Eriksson - 7 poäng
9. Erik Lund - 7 poäng
11. Adam Johansson - 6 poäng
11. Publiken - 6 poäng
13. Niklas Bärkroth - 5 poäng
13. Jakob Johansson - 5 poäng
13. Tobias Sana - 5 poäng
16. Joel Alme - 3 poäng
16. Hjalmar Jonsson - 3 poäng
18. Tränarna - 2 poäng

44 kommentarer:

  1. Instämmer... lite ot, men vart är Sana? Inte varit med i truppen på ett tag

    SvaraRadera
  2. Var är Gustav Svensson´s poäng? Han var fan bäst på plan idag!

    Gött med tre poäng!

    SvaraRadera
  3. Det stod mellan Gurra och Sella för sista poängen. Svårt att få med båda dock.

    SvaraRadera
  4. Hur fan kan du inte ge poäng till Gusti? Avgå!

    SvaraRadera
  5. Kim skrek ju som en stucken gris innan Ragge nickade, hur kunde det missförstås?

    SvaraRadera
  6. Han som skriver måste älska Bjärsa och Sella.

    Hur fan kan du skita i Gurra. Sprang som fan och den enda som kämpade i 90 minuter.
    Ett klart minus till baraben den här läsningen.

    SvaraRadera
  7. Måste säga detsamma, var är Gustav? Han är den som jag tycker varit bäst iår. Fått mycket bättre passningspel och springer om inte ännu mer än förra året :)

    SvaraRadera
  8. Helt rätt poäng sättning, men tycker nog att Gustav skulle haft ett poäng, så mycket han sliter på innermittfältet. Annars bra!

    SvaraRadera
  9. Kan bara instämma med tidigare kommentarer. Tycker Gustav var bäst på plan idag.

    SvaraRadera
  10. Gustav Svensson!

    SvaraRadera
  11. Hur FAN kan Kim få poäng?
    Han får ju förfan lära sig att skrika på Svenska så att Ragge förstår ;)

    SvaraRadera
  12. Gurra bäst på plan idag tillsammans med Hysen.

    SvaraRadera
  13. åååååååååååååååååååååååååh TJOCKIS

    SvaraRadera
  14. Hysén, Hysén, Tobias Hysén!

    SvaraRadera
  15. Gurra var klart bäst idag.
    Kung gurra, men förstår ändå din poängsättning..

    SvaraRadera
  16. Gustav Svensson, mittfältets gigant.
    Han var ju förfan överallt och hjälpte verkligen till när det behövdes, kan hålla med om att Hysén ska få en 5 men självklart ska Gurra ha 3:an

    AVGÅ! :)

    SvaraRadera
  17. Åååhhhh...TJOCKIS på Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=NSHX2SBF3SA

    SvaraRadera
  18. gurra får min femma,,,,tobbe levererar 2 men snubblar ju fan sönder bollen i mellanåt

    SvaraRadera
  19. Psycho In Spe2009-05-18 00:09

    Bjärs och Adam skall bli proffs i sommar snackas det om...

    Hade jag varit boss i ett bättre lag i europa hade jag istället värvat Hysén och Gurra. Skvallra inte för sportcheferna på kontinenten bara...och nämn helst heller inget om att vi har en Ragnar och en Kim i laget också... ;-)

    22:39: det är nog helt enkelt så att Sana inte platsar just nu i konkurrensen med det sammansvetsade gäng som idag intog GA:s gräsmatta.

    Stämningen var bra innan målen. Blev ännu bättre sen. IFK är svårtuggade hemma. Känns som att publiken kommer göra sitt till för att det skall förbli så. Tack förresten för statistikinfon om hemma facit för de utvalda klubbarna. Det ingav hopp!

    SvaraRadera
  20. Din femma är ett utav de roligare inslagen här på baraben. Men vart är Gustav Svenssons poäng!? Nog få spelare som är så "tunga" att möta som honom.

    SvaraRadera
  21. Hysén, Hysén, To-bias Hysén!
    Han spelar boll, som farsan sin.
    To-bias Hysén!

    SvaraRadera
  22. Kim sa på Sportspegeln att Ragnar trodde han skrek "jag vill ha bollen" - men är det inte underförstått så att målvakten skriker när det är hans boll? Nåja, jag ska inte älta, men man hade ju hoppats att nollan skulle spricka på ett snyggare sätt.

    Annars klockrent försvarsspel. Gustav hade några GRYMMA brytningar i första.

    SvaraRadera
  23. Alla tjötar om Gurra? Visst han är BÄST!.....På en sak passa i sidled och bakåt! Tänk om killen kunde leverera grymma passningar framåt!!

    SvaraRadera
  24. Inte läst några tidigare skriva kommentarer än: MEN VARFAN ÄR GURRA!? Soljävlaklar 3a iaf... Tobbe känns given när han avgör med två dundermål, men.... Huh!

    SvaraRadera
  25. 13 minuter in i matchen hade Gurra levererat fyra bollvinnande glidtacklingar på diverse bönder.

    Hans uppgift är inte att vara Xavi i vår uppställning.

    SvaraRadera
  26. Vet i fan om ragge skall ta på sig något ang målet, måste säga att Kim gjorde ju sin första utrusning just då. Han tog ju fan inte en ända rusning när det behövdes! Nåja han gjorde ju ett par kanon räddningar ändå. Men Ragge borde gå fri från målet som kim själv får ta på sig. Snacka!

    SvaraRadera
  27. Lite småkul med den smale killen på sektion L som försökte dra igång sittplats. Inte mycket till gehör ifrån publiken, men en full kompis som pajade så gott han kunde:)

    Häng inte läpp för det min vän, du bjöd ju oss på ett skratt :)

    SvaraRadera
  28. Det här är andra gången på kort tid som Gustav förbises för någon parentes till spelare.

    Gustavs första halvlek var hans bästa i den blåvita skruden och hans brytningar höll världsklass. Vann, dessutom, andrabollar mot landslagsmannen Rasmus Elm som var totalt osynlig.

    1. Hysén
    2. Gustav
    3. Sella
    4. Kim
    5. PW

    SvaraRadera
  29. united har väl förlorat 4 i år?

    SvaraRadera
  30. Håller med alla som tycker att Gurra var bäst på plan. Svårt att inte ge femman till Hysén efter två mål dock. Men en trea borde han få.

    SvaraRadera
  31. Jag förstår Ragnar, danska är svårt för en islänning. Kanske borde vi hitta en dansk mittback?

    http://www.youtube.com/watch?v=s-mOy8VUEBk

    SvaraRadera
  32. bjärsa är värd minst en trea! han var klockren igår

    SvaraRadera
  33. Anonym 08:53/ Ja, United har förlorat fyra matcher i år. Vad det nu har med texten att göra?

    SvaraRadera
  34. Anonym 08:53/ De har förlorat 4 matcher totalt, 2 borta och 2 hemma. Nu snackades det i inlägget om att de förlorat 2 matcher och det var för att man jämförde hur starka de europeiska ligavinnarna har varit på hemmaplan.

    SvaraRadera
  35. Gais...

    Fotbollens Maud Olofsson.

    SvaraRadera
  36. Badabing/ Nja, Man Utd har förlorat en match hemma. Barcelona står för den andra hemmaförlusten av de fem ligaledarna. Wolfsburg, Inter och Bordeaux har alltså spelat en hel säsong utan hemmaförlust.

    SvaraRadera
  37. Hysén,Bjärsa,Gustav va bäst igår! Jag tror inte bjärsa missade ett ända uppspel,Tobbe gjorde inte många misstag,Gustav vann varenda duell...

    SvaraRadera
  38. anonym 08:36/ Han den "smale killen" är Wisemens "Tifoledaren". Han fick ju hjälp av en annan läktarprofil på sektionen bredvid sen...

    SvaraRadera
  39. Gustav hade ju ett par brytningar som nästan gav samma känsla som mål, hehe. Fan va gött det var när kalmarbrassarna föll och gurra stod kvar med bollen.

    SvaraRadera
  40. Felgradus! Var vi på samma match? Hur kan du undgå att ha med Gustav som kanske gör sin allra bästa match i den blåvita tröjan, dessutom gjorde ju Seb en av sina sämsta matcher å då fick han slita ännu mer. Okey Hysén gjorde två mål, men annars var Gustav bäst, Sella håller jag med dig om han vann ju till och med de mesta av sina närkamper vilket väl aldrig hänt sedan han kom till oss. Kim ska naturligtvis också ha ett omnämnande för sin avgörande räddning i slutminuterna vid stolproten.

    SvaraRadera
  41. De snackar om Tobias Linderoth på Öisgården och i Borås, men hade de sett Gustavs agerande igår så förstår de att den de är ute efter är ifrånsprungen med hästlängder av vår egen Gustav!

    SvaraRadera
  42. Matchen mot kalmar var bra tycker jag. Jag instämmer med många att det blev, tack vare det otursamma baklängesmålet, onödigt nervöst sista 15 minutrarna. Men det gick vägen och summa summarum var det en trevlig match och ett rättvist slutresultat.

    Mina numera klassiska :) spelar betyg är fäljande efter denna match:

    *** Gustav Svensson, Grymt bra arbete, var överallt denna eftermiddag.
    ** Kim Christensen, Trygg och säker. Gôtt o ha den gubben i målet.
    * Tobias Hysén, Två vackra mål och snabb i sina djupledslöpningar.





    Nu e det ju spännande matcher ikväll också, fan vad Allsvenskan rockar alltså.

    Forza BLÅVITT

    SvaraRadera
  43. varför sovsäck och liggunderlag på matchen?, var du trött?

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.