2009/05/03

Hyséns blogg: I morgon ska vi ta tre poäng i Borås!

INIFRÅN BLÅVITT. Alltså, Barca är världens roligaste lag att se på just nu. Spelare som Messi, Iniesta, Xavi, Henry och Etoo, vad fan egentligen. Orka vara bäst i världen allihopa. Och så för Sellas skull kan jag väl nämna Yaya Touré med.

Nej, man försöker göra så gott man kan här hemma för jävlar vad bra de var igår kväll i El Classico. Men det har ju gått bra för både mig och laget den senaste tiden, orsaken till det är väl för att jag är så är bra egentligen, haha. Nej, men det är mest en fråga om tålamod, förtroende och tur. Jag har ju alltid haft tränarnas förtroende, jag har haft tålamod med mig själv och vetat att jag kan bli lika bra som 2005 och sen har jag även haft turen att få spela nu när IFK är riktigt bra som helhet.

Det har absolut lossnat för oss, nu gäller det att ha en ödmjuk inställning och jobba hårt för att fortsätta ha kul ute på mattan. Nu för tiden försöker jag alltid tänka att jag är lagkapten för laget och ska visa vägen för de andra gubbarna. så tänkte jag aldrig innan. Det var min polare som tipsade mig om den här tankeleken, där man vill visa vägen varje match, jobba och köra på bara. Det är ett tankesätt som leder till att det lossnar för en själv och dem runt omkring.

Enligt mig själv så är jag nog en ledare i gruppen, men enligt alla andra så blir det nog ett mer tveksamt svar på den, haha. Jag försöker vara en ledarskapsfigur men det är inte alltid jag är på humör för det. Jag försöker vara positiv hela tiden, men det är klart att i bilen på väg hem från träningarna kan det neggas en hel del med. Men vi måste även negga på varann, om du går på någon av våra träningar så fattar du det, det ska vara högt i tak liksom. Inne i omklädningsrummet kan det hetta till ännu mer mellan varven. Det handlar om att alla på våra träningar ska hata att förlora. Sedan måste ett lag ha spelare som Bjärs och Werner, killar som hatar att förlora och även säger det till folk som inte gör sitt jobb. Nu när dessa killar försvinner är det upp till mig, Ragge, Adam och Sella att kliva i de rollerna lite extra.
Vi kan vinna SM-guld i år utan att ersätta de etablerade spelare som eventuellt försvinner, absolut. Men det ska vi inte göra, för att kolla om det går, vi ska förstärka, för vi är Blåvitt. Vi spelar bra fotboll och har ett bra rykte, så vi kommer kunna plocka in folk om det behövs.

I morgon är det dags för Elfsborg borta, ja, fan vad gött. Det är en grym match för oss då alla tror att Elfsborg har en så stor fördel av konstgräset. Men många glömmer att alla lag tränar på konstgräs under hela vintern så vi ska fan kliva in där och ta poäng för första gången sedan Kalle nickade framgångsrikt. Visst, de är bra på sitt gräs, de är bra annars med - men vi ska fan ta tre poäng. Vi har respekt för Elfsborg, men vi kan och vi ska slå dem på måndag.

Vi har tre derbyn, ÖIS, Häcken och Gais. Men det är klart att detta är en speciell match ändå, så vi får försöka upprepa vårt spel från Ullevi i fjol, så ska vi allt ha en chans att vinna det hela.

Jag har ju börjat få in bollarna bakom målvakterna med. Målet mot Örebro var en lång boll in bakom backlinjen från Sella. Jag kände att backen kom lite för nära och lyfte den helt enkelt förbi honom in mot mitten. Efter det drog jag till med vänstern, då jag vet att John Alvbåge är lite hjulbent, haha. Det går visserligen fort i stridens hetta...

Målet mot Öis var även det på pass från Sella. Jag måste ju kunna nicka nu när jag e forward, rakt upp i klykan satt den. Det är riktigt coolt att göra mål på nya arenan, nu ska jag bara lyckas göra ett mål framför vår egen klack också. Alla fyra har ju varit på " fel " sida så att säga, haha. Men det är en häftig känsla att kliva in på Gamla Ullevi. Vi satt och snackade om det några gubbar i laget, om att man fan blir glad av att bara kliva in där. Man längtar tillbaka så jävla mycket efter hemmamatcherna att det är helt sjukt.

Jag klagade ju på timingen i inmarschlåten efter första matchen. Det har ju blivit bättre nu men jag tycker det ska vara så att vi marscherar in under tiden att sången ekar från läktarna. Det ska vara fullt ös så bortalagen vet vad som väntar dem. Vi ska gå in till första refrängen tycker jag.

Annars är Gamla riktigt bra inuti med, många duschar så man slipper vänta och omklädningsrummet är stort, jag har fått en go plats i ena hörnet, så jag är helnöjd. Det enda negativa är väl att det är så jävla bra där att vi blir bortskämda, fantastisk gräsmatta och så vidare. Men det är nog ingen risk av att vi chockas av uselt gräs, Häcken borta blev en bra läxa för oss, men däremot så blir det ett annat spel när förutsättningarna är sämre och det kanske inte gynnar oss direkt.

Jag dunkade dit ett par bollar på Djurgården, Ranégie ett par mål på oss och nu Robin gjorde mål på Söder. Så klyschan "släkten är värst" verkar stämma?

Snart tappar laget Werner, men jag vet faktiskt inte om det gör oss svagare. Vi har ju ganska många mittfältare så på det viset vet jag inte om det gör någon större skillnad. Men det är klart att Wernbloom är viktig för oss, men förhoppningsvis är det så att han kan slappna av och bara köra nu fram tills han sticker. Det känns som om han varit lite stressad över att allt skulle bli klart.

Men hur det blir sedan vet jag inte. Vi har Jakob och Sana som har spelat där, men det kan ju hända något ytterligare och det kan även bli tal om något nyförvärv, jag vet faktiskt inte hur vi fyller luckan efter Wernbloom än. Det är klart att det är rätt svårt för de yngste killarna att kliva rätt in och ta den rollen där man måste producera och vara kreativ. De kanske inte är helt rättvist mot två unga killar som Jakob och Sana. När Bjärsa försvinner så har vi mer rutinerad täckning i Carlsson och Kalle som kommer vara redo på ett bra sätt.

Jag fick ett mail från en kille som reagerade på att många hackar för mycket på vissa enskilda spelare som inte spelar så de själva vill och att Jakob råkat ut för detta den senaste tiden. Som jag ser det är detta fan inte okej!

Alltså man får självklart tycka, tänka och säga precis vad man vill men vissa verkar inte förstå att killen är 18 år gammal. Att då tro att det hjälper ditt lag att man öser skit på en 18-årig är vansinnigt. Det stärker inte spelaren i fråga eller laget generellt, så då bör man tänka sig för både en och två gånger innan man står och skriker idiotiska saker till våra yngsta killar. Hur gynnar det Blåvitt?

Alltså kritik måste man självklart kunna ta, men det är en väldigt ung kille vi snackar om här, jag försöker skydda honom för att han ska bli bättre. Konstruktiv kritik och ösa skit är ändå två olika saker, så skrik hellre på oss äldre spelare som kan ta detta på ett annat sätt.

Och ska man kritisera så kan man välja hur man uttrycker sig.

Jag vill inte att folk ska vara rädda för att säga vad de tycker, för spelar man från start ska man även bedömas på samma sätt oavsett ålder. Men de unga spelarna tar åt sig mer än oss äldre, jag vet själv hur det var när man var i den åldern. Efter en dålig match kunde det ta 2-3 veckor innan man vågade ta för sig igen. Innan man var samma spelare, samma kille, med samma självförtroende. Tänk på det, vad gynnar ditt lag?

Med hälsningar inifrån kamraterna
//Tobias Hysén

tobias.hysén@baraben.com

49 kommentarer:

  1. Sedan måste ett lag ha spelare som Bjärs och Werner, killar som hatar att förlora och även säger det till folk som inte gör sitt jobb. Nu när dessa killar försvinner är det upp till mig, Ragge, Adam och Sella att kliva i de rollerna lite extra.Vet Tobbe något som inte vi vet månne?

    SvaraRadera
  2. Nej det vet jag inte, det blev lite fel där..
    Menade mest att Bjärs snart kommer försvinna, han e ju såpass bra och kommer säkert försvinna snart..
    MVH Tobbe

    SvaraRadera
  3. Så jäkla nice skrivet. Kung på planen och Kung på BaraBen :) Akta er för kossorna imorgon.

    SvaraRadera
  4. Tankvärd slutklem. Mycket tankvärt. Mycket bra blogginlägg i övrigt också, krossa Ellos!

    SvaraRadera
  5. Killen har helt rätt med Jacob/yngre killar och negativt kritik. Liksom han skrev tidigare om att bua under match.
    Så himla bra ha inside information och fatta hur spelarna upplever. Härligt samspel vi fått.
    Kommer stötta BlåVitt till SMGULD
    Tobbe, du är lika bra på plan som skriva

    SvaraRadera
  6. Helt rätt där Tobbe. Tror många får sig en tankeställare när du uppmärksammar att man gnäller väldigt mycket på Jacob.

    Visst kan man gnälla, men man behöver inte framföra det till honom eller så att han får reda på det. Jacob känns som en rutinerad snubbe bara för att han varit med i A-truppen och spelat så länge och mycket som han faktiskt gjort. Många glömmer att han bara är 18 år.

    Jacob kan vara jävligt bra. Se bara i slutet av förra säsongen, vilken spelare han blev när han gjorde mål och fick självförtroende. Det är ju sådan vi vill se honom. Så puscha istället för att gnälla. Han är ung, och då är man ojämn. Dessutom behöver man självförtroende för att göra bra insattser, och det får man inte när man inte har fansen med sig.

    Stötta!
    //Daniel

    SvaraRadera
  7. så som tobbe sliter nu för tiden så känns han redan som en riktig vinnarskalle, fortsätt såhär så tar du både skytteligan och sm-guld....

    SvaraRadera
  8. håller fullständigt med Tobbe angående all skit som jakob fick senast..ta d lugnt med killen han e ung.

    SvaraRadera
  9. Anonym 21:23/ Jag vet inte om du missat det, men Bjärs har inte skrivit på nytt kontrakt trots att han haft säkert 10 lägen att göra det och flera omgångar av förhandling med Håkan Mild. Vad tror du sker då, han kan gå som bosman till vintern - då går han, eller så kan han gå för en liten summa till sommaren - då går han. Vem med förmåga att räkna till 1+1 förstår inte att Bjärs är på väg bort?

    SvaraRadera
  10. Det är skönt, och ibland får man se en skymt av den så omtalade platon, hehe.

    Riktigt kul att läsa! Fortsätta gärna skriva om hur ni vill bli stöttade, det är riktigt intressant!

    Kul at du är ärlig och öppen i allt du skriver!

    Ellos kör vi över, sen tar Gefle av bara farten. Inte fan förlorar vi på Gamla!

    SvaraRadera
  11. Jag tror ändå du vet nåt som inte vi vet tobbe! ;)
    Bra skrivet. Detta är varför man går in här varje dag. för att kolla om du postat nåt nytt inlägg!

    Imorgon krossar vi ellos!

    SvaraRadera
  12. Tobbe bloggar skiten ur Rydström. Och farsan.

    Allvarligt talat, väldigt uppskattat.

    SvaraRadera
  13. Alla vet att bjärs lämnar i sommar, även tobbe såklart.

    Killar som Jakob och Sana kan inte fylla luckan efter Pontus som det är nu men båda har potensial att bli riktigt bra! Inte dissa bara pusha!

    SvaraRadera
  14. Du gör målen på RÄTT sida. Framför Levande Sittplats.

    Keep up the good work.

    SvaraRadera
  15. Härliga Tobbe! Känns så lyxigt och gött att sitta och läsa införartiklar såhär initierade(ligger ju faktiskt på max i detta avseende) och välskrivna!

    SvaraRadera
  16. Härligt om det blir Elloskross i morgon!

    Många blåvita på plats och härlig stämning!

    Mkt trevligt att läsa Tobbes blogg!

    SvaraRadera
  17. Gött o se att du fortsätter att blogga lite då och då Tobbe. Grabben måste va stolt över dig, leda skytteligan och blogga som blondinbella - alla har ju inte den turen!

    SvaraRadera
  18. Har också reagerat på kritiken mot JJ efter örebro- matxhen. Han blev ju brutalt halshuggen och jag fattar inte riktigt grejen.. Plattmatcher gör ju alla, Jakobs fick ju inte ens några konsekvenser. Vi vann och det är det som gäller. JJ kommer komma igen, var så säkra! Idioter som öser skit på en riktig blåvit, det är fan inte okej.

    Gött bloggat tobbe :)

    SvaraRadera
  19. Mycket bra inlägg, grymt intressant!

    Sen håller jag med om kritiken mot jakob, dock är jag jävligt rädd att den killen inte har psyket (alt. personligheten) för att lira på hög nivå. Ok att han får taskigt självförtroende när han gör en dålig match, det har man sett med många unga killar. Vad man inte har sett är det kroppsspråk han visade upp mot Örebro samt att han inte ens ville fira målet Tobbe gjorde. Jag blev grymt orolig när jag såg hela hans hållning den matchen...

    SvaraRadera
  20. När jag ser dig nästa gång Tobbe skall jag f-n våga fråga om din autograf :-)

    SvaraRadera
  21. Tobbes blogginlägg är jävligt intressanta och mycket uppskattade.

    SvaraRadera
  22. "När Bjärsa försvinner så har vi mer rutinerad täckning i Carlsson och Kalle som kommer vara redo på ett bra sätt." NÄR. Han är borta till sommaren, säkert redan inofficiellt klart.

    SvaraRadera
  23. Mycket intressant, stort tack!

    SvaraRadera
  24. Hahaha! Passa på och götta er jävla feskrensardrägg för snart ska ni få stordäng av Götalands stolthet Elfsborg!

    Borås härskar!

    SvaraRadera
  25. Min första reflektion på Tobbes slutkläm är ju att Seb med gjorde några riktigt dåliga insatser förra året och nu är hyllad för sina strålande insatser. Jakob är en stor talang som ska förädlas i sin takt. Som referens till detta lämnar jag våra tränare som uppenbarligen ser detta på varenda träning då han blir uttagen i startelvan då och då. Har fullt förtroende för tränarnas öga för talang.
    allaeanglar//

    SvaraRadera
  26. Ännu ett väl uppskattat inlägg ifrån våran egen älskade Tobias!
    Dock så tror ja att sonen din stått för de mesta utav tankarna!

    När får vi se en modern tolkning utav "Glenn är bättre än Torbjörn Nilsson" film då? Längtar tills lillpöjken din ger oss en ny riktig klassiker!

    SvaraRadera
  27. Helt rätt att man inte ska "ösa skit" över JJ eller nån annan. Men som Tobbe säger, startar man på en position i en allsvensk match, då får man finna sig i att bedömas därefter.

    Som mittfältsgeneral hade JJ inte nån magnifik afton. Många anfall stannade av, eftersom han i sin centrala roll blev stående med bollen. Ibland blev han stående så länge att han blev av med den. Jag är övertygad om att han besitter grymma kvalitéer, och kanske får vi se dom riktigt snart. Jag hoppas det.

    Men sanningen är, att om man spelar i en såpass bra liga som Allsvenskan, då får man finna sig i att bli analyserad. När Bärkroth fick hoppa in som 15-åring (tror jag), fick han höra att han visserligen hade talang, men att han vägde för lätt. Det var sanningen, och det behövde sägas, även om Bärken kunde ha tagit illa upp. På samma sätt måste man få säga att JJ mot Örebro inte lyckades förvalta de spelvändningar vi åstadkom, att han vägde för lätt i spelet.
    Kanske är en lösning att matcha in honom lite undan för undan.

    Det måste ju få sägas. Det är konstruktiv kritik.

    SvaraRadera
  28. "När Bjärsa försvinner så har...."


    så han e klar för en annan klubb nu ?

    han nämner flera gånger att "när bjärs försvinner blabla"

    SvaraRadera
  29. Att bjärs försvinner är väl ingen nyhet.

    SvaraRadera
  30. Anonym 00:01...

    Nu var det ju dock att man skulle välja sina ord.. inte stå o skrika könsord och såvidare till spelaren i fråga. Går du fram till honom och snackar och tar konstruktiv kritik det är ju en helt annan grej.

    SvaraRadera
  31. Ja jag såg att du hade rätt nu. läste inte riktigt ordentligt. förlåt för det.

    SvaraRadera
  32. Optimus Prime2009-05-04 01:23

    Ibland undrar jag om en del av våra fans är kompletta idioter. Bjärsmyrs kontrakt går ut snart. Han har tackat nej till att skriva på nytt vid flera tillfällen och nu börjat snacka öppet om andra klubbar.

    Hur kan då folk inte fatta att han är på väg bort? Hur är det fysiskt möjligt att vara så jävla tröga?

    SvaraRadera
  33. Nej DU är både fysiskt och psykiskt omöjlig!

    SvaraRadera
  34. uppskattas det här tobbe! tack!

    håller med om dem unga spelarna!

    SvaraRadera
  35. Härligt att se att Tobbe ser plastgräset i Borås som en möjlighet! Dags att fixa en trea mot Elfsborg på bortaplan!

    Varför firade inte Jacob målet med er andra mot Örebro?

    SvaraRadera
  36. Skön läsning Tobias. Gott du tar dig tiden skriva för oss fans. Krossa Ellos idag. Nu kör vi!

    SvaraRadera
  37. Superbra att du skriver om detta att ösa skit över spelare. Allt blir bara sämre av det. För fans som mig gäller det att stötta, och stötta desto mer i motgång. Enade vi stå: söndrade vi falla :-)

    SvaraRadera
  38. Bra skrivet om Jakob. Jag såg honom i u21 laget mot Ljungkile, okey kanske inte världens bästa lag, men då dominerade han stort, och var klart bäst på plan, och som sagt han är ju bara 18. Kommer ihåg för något, några år sedan när Gustav och Seb debuterade i A-laget och de gjorde då allt annat är succe´, och nu tillhör de ju toppen av spelarna i allsvenskan.
    Bra krönika igen Tobbe!

    SvaraRadera
  39. Tack Tobbe!

    - Du har helt rätt i förhållningssättet till unga spelare det är svagt av oss supportrar när vi sviker så.

    - Att Bjärs drar vidare utgår vi alla ifrån som har följt intressena från många andra klubbar.

    SvaraRadera
  40. Men vi är sveriges bästa lag, att inte spy galla över någon som inte duger på planen? har väl ingen betydelse med ålder? man kan inte se mellan fingararna när man ser någon som inte gör sitt jobb på plan, lite krav va fan? låna ut honom då, låt han växa sig mogen hos en superetta-klubb?

    SvaraRadera
  41. Märkligt att media inte givit blåvitt någon cred för hur vi hanterat bjärs situationen. I många andra lag hade han redan varit petad eller utfryst men blåvitt låter bästa spela oavsett kontraktslängd.

    Tror dessutom att vi släpper ragge i sommar och får bra betalt och skiter då i att vi kanske får 0 kr för bjärs o har kvar honom resten av säsongen.

    SvaraRadera
  42. Tobbe, kunde du inte lärt fröken Öqvist hur man bloggar också?

    SvaraRadera
  43. Mycket bra skrivet Tobbe!
    Jag kan säga att jag klagade på JJ under matchen mot Örebro, dock för mig själv och mina kompisar, det skall jag inte sticka under stolen med(dock så buade eller skrek jag aldrig detta högt). Men det jag blev arg på hos JJ var, som någon innan nämnde, hans hållning. Enligt mig så visade den o engagemang och dålig inställning. Det är inte bara i denna matchen, utan stort sett varje match denna säsong så har han haft den oengagerade hållningen, under uppvärmning innan och under match. Skall man spela i en allsvensk klubb när man är såpass ung så måste man visa lite jävlar anamma och visa att man vill ha bollen, att man vill spela! Detta tycker jag inte JJ har gjort. Sana däremot tycker jag visar att så fot han frå bollen så vill han göra så himmla mycket, han vill h bollen, han vill göra grejer. Så för mig så är Sana mer värd en plats i truppen än JJ!

    SvaraRadera
  44. Det finns bara en Hysen, bara en Hysen!
    Och han får sparken från Viasat!

    SvaraRadera
  45. Jävligt skoj att läsa och kul att du skriver. Alltid trevligt med lite läsning inifrån laget. Det uppskattas som fan.

    Piska dit Boråsarna nu!

    SvaraRadera
  46. Kolla bara på en sånn som Stefan Lindqvist utbuad i varenda match till att börja med bara Roger visste vad han gjorde på plan sen så blir han allsvenskans bäste defensive mittfältare genom tiderna efter Håkan Mild då så man kanske inte ska ha för bråttom att bedömma en spelare som ändå inte e mer än 18 och som inte gjort allt för många matcher

    SvaraRadera
  47. Bäste man skall spela och det är ren mobbning att spela JJ före Olsson bara för att JJ är ung. Rehn och Olssons ansvar att spela bäste man. Milds ansvar att värva efter att elfsborg bevisligen har 8-9 spelare i startelvan som är bättre än vad vi har. ARGHHHH

    SvaraRadera
  48. OK.. Dom var bättre än oss. Men en annan sak, efter matchen kommer spelarna lite slappt mot OSS som fan kört skiten ur oss själva för vårt kära GBG och dom kan inte ens ge oss ett gemensamt tack. Visst Ragnar, Rehn och verkligen du Tobbe, kung Tobbe!!! Visade mer än dom andra men det sårade mig lite faktiskt lite att erat egna ego inte kan se mer än så. Vi är alla ihop, lag som supportrar, lär er stötta oss som vi stöttar er. När ni spelar dåligt står vi alltid där oavsett resultat... Besviken Ängel-

    Ps Men andå inte besviken, ny match på Torsdag!

    SvaraRadera
  49. Jag håller med om att du är en lagledare och du borde vara lagkapten.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.