2009/05/21

feldgraus femma

FELDGRAUS FEMMA. Ni vet hur det är. Det är oerhört jobbigt att kolla på Blåvittmatcher på en tv. Än jobbigare när man vet att matchen spelas bara ett tiotal minuter från stället man befinner sig på. Och ännu jobbigare när det är ett derby. Jag hade gärna hellre sett Trelleborg–Djurgården på Biljardpalatset och fått slutresultatet från derbyt inrapporterat i efterhand. Det hade varit en bra kväll. Istället sitter man där och är nervös i 90 minuter plus tillägg. Först för att man kan hamna i underläge (minut 0–50), sen för att man kan tappa ledningen och ska behöva göra ett mål till (minut 50–80) och sist de mardrömslika sista tio minuterna där man vid varje Gaisanfall vet, att nu sitter kvitteringen där, att man än en gång inte får gå hem glad i hågen. Blåvitt måste börja avgöra matcher nu. Annars lär jag inte återkomma till Gamla Ullevi på ett bra tag. Inte på grund av bojkott men väl av de hjärtproblem detta framkallar...

GAIS, borta
5 poäng: Kim Christensen - Det finns många anledningar till att gilla Kim. Men främst av allt gillar vi honom för att han är en fantastisk linjemålvakt. Säkra räddningar på nickar och skott under Gais anstormning i första halvlek. Grym fotparad direkt efter ledningsmålet. Hade vi släppt in 1–1 där hade det kunnat bli en riktigt jobbig kväll. Det blev det inte, tacka Kim för det.
3 poäng: Tobias Hysén - Om det finns många anledningar till att gilla Kim finns det minst lika många till att gilla Tobbe. Inte minst för att han har en grym förståelse för oss supportrar, och en minst lika grym vänsterdoja.
2 poäng: Gustav Svensson/Sebastian Eriksson - Ärligt talat, när jag ser på fotboll på tv så tappar jag kollen på oerhört många spelare. I dag tyckte jag att det defensiva mittfältet skötte sig ypperligt men jag vete fan vem som gjorde vad...
1 poäng: Stefan Selakovic - Sella lever vidare på enpoängaren. Kanske inte så aktiv offensivt i dag som tidigare, och det är inte därför han får poängen heller. Nej, han får poängen för sitt defensiva arbete. Jag vet inte hur många som noterade att Gais körde över vår vänsterkant totalt under den första halvtimmen. Vad hände sen? Sella och Söder bytte kant. Gais tappade anfallsspelet totalt. Det var till stor del Stefans förtjänst.

Totalt efter 10 omgångar
1. Tobias Hysén - 27 poäng
2. Ragnar Sigurdsson - 21 poäng
3. Kim Christensen - 20 poäng
4. Gustav Svensson - 16 poäng
5. Mattias Bjärsmyr - 11 poäng
6. Robin Söder - 10 poäng
6. Pontus Wernbloom - 10 poäng
8. Stefan Selakovic - 9 poäng
8. Sebastian Eriksson - 9 poäng
10. Erik Lund - 7 poäng
11. Adam Johansson - 6 poäng
11. Publiken - 6 poäng
13. Niklas Bärkroth - 5 poäng
13. Jakob Johansson - 5 poäng
13. Tobias Sana - 5 poäng
16. Joel Alme - 3 poäng
16. Hjalmar Jonsson - 3 poäng
18. Tränarna - 2 poäng

12 kommentarer:

  1. Kan bara instämma i frustrationen att se en match på TV och ha koll på vilka som levererar. Själv hade jag det ändå värre satt och kollade matchen i mobilen med en halvdassig mottagning. Så denna gång får jag ta dig på orden för dina iaktagelser.
    Och kommer inte ihåg om det var Hysse elr Werner som sa att kan vi inte ta en snygg seger så får vi grisa oss till en

    SvaraRadera
  2. Jag var på plats och håller med om poängsättningen. Minus för Youtube-försöket på slutet?

    Fan om gais hade kontrat in ett strax efter.

    Stolta stolta Blåvitt

    SvaraRadera
  3. Håller med, se länk.

    http://www-ingo.blogspot.com/

    SvaraRadera
  4. Ja, så galet nervös man blir! Jag har sett det mesta av Blåvitt på tv under ganska många år, men när jag nu regelbundet börjat gå på matcherna har jag märkt att man inte känner sig lika maktlös på plats.

    SvaraRadera
  5. Först gör Söder drömmål och sedan Hysén. Sen så ska ju självklart Wernbloom oxå göra ett...suck

    Stor eloge till laget som vinner derbyt utan maximalt stöd!!

    SvaraRadera
  6. Underbara Tobbe! Som går rätt fram till närmsta kamera efter slutsignalen och skriker till alla fansen på Biljardpalatset: "Fan va gött de e, hör ni det på biljardpalatset?"

    SvaraRadera
  7. Hur han Sebastian Eriksson förbises i denna match?! Han var ju fenomenal! Det största hjärtat igår.

    SvaraRadera
  8. Blir inte kompisarna i laget förbannade på Wernbloom, eller vågar de inte säga till honom?

    Tack för vinsten igår oavsett. Helt underbart!

    SvaraRadera
  9. Sluta klanka på Wernbloom. Han gör en riktigt, riktigt bra match, varför låta en situation - som han skapar själv på ett helt fantastiskt sätt - förstöra det? Passet till Hyséns mål är inte bara världsklass, utan även vansinnigt onödigt komplicerat - men han lyckas.

    Håller med om poängen, men Seb gör en kanonmatch. Jag missade att Sella och Söder bytte plats, men jag missade inte att Gais tappade spelet. Mycket tillsfredställande att vi är så flexibla framåt och att det utnyttjas så bra.

    SvaraRadera
  10. Fan vad hårt mot Sella, en ynglig poäng!? Mannen är missförstådd och ständigt utsatt för dessa påhopp, denna diskriminering. Avgå alla. Jag kräver att Sella erhåller 50 extrapoäng vid nästa utdelning som kompensation för alla de matcher som han var bänkad under de gångna åren!

    Crossa fick aldrig chansen! Ge honom 1 poäng också!

    Avgå!!!

    SvaraRadera
  11. Seb skulle fått vara med!

    SvaraRadera
  12. Ja, det var ett genidrag att byta kant på Sella och han gjorde det utmärkt. Frågan är om tränarna eller Sella ska ha poängen ;)

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.