2009/05/05

Sebastian: "Jag sa ingenting"

UTVISNINGEN. Nej, det är ingen bortförklaring. Ellos var bättre och hade sannolikt vunnit matchen ändå. Men trots allt finns det anledning att ifrågasätta domarens agerande i situationen med Sebastians utvisning. Och då är jag normalt den absolut siste som gnäller på domaren. Var är kommunikationen Johanesson? Var är nivån?

Sebastian själv säger så här om situationen:
- Jag gick dit för jag ville försvara Pontus. Det stod fem gulsvarta runt honom och han låg ner. Jag bara gick dit och sa ingenting. Då kallar domaren till sig mig och plötsligt får jag rött kort. Hoppas inte ni fans blir sura på mig, men jag gick dit för Pontus skull.

49 kommentarer:

  1. Om detta stämmer, och jag har ingen anledning att tvivla, så tycker jag att Johanesson kan sluta döma fotboll. Stäng av honom i några matcher. ""Domaren sade att Eriksson inte hade där att göra, vid Wernbloom. Det stod fem elfsborgsspelare runt Pontus. De hade tydligen där att göra". Enligt Stefan Rhens citat i tidigare blogginlägg så borde ju isf alla 5 elfsborgsspelare fått gult också. Skäms för svenska domarkåren.

    SvaraRadera
  2. Du gjorde helt rätt Sebastian. Tänk om fler i laget visade lite vilja. Om vår så kallade lagkapeten någon jävla gång visade varför han är lagkapten.

    SvaraRadera
  3. han kunde visat ut hela IFK så som dom skämde ut sig. Usch!

    SvaraRadera
  4. Tydligen finns det en ny regel som säger att man inte får springa från halva plan in i en grupp. Det verkar som informationen om denna regel har haft svårt att komma ut. Jag kände inte till den , Sebban verkade inte känna till den, och alla andra i Sverige verkar inte heller känna till den eftersom alla trodde Sebban åkte ut för snack. Johannesson kände tydligen till den i alla fall..

    SvaraRadera
  5. Jag kan ju berätta att domarna i Allsvenskan har fått instruktioner om att de ska ge gult kort till de spelare som rusar fram till andra med syfte att starta tjafs/bråk eller liknande. Detta är med största sannolikhet vad som skedde i går.

    SvaraRadera
  6. Även fast det ska vara gult kort så kan domaren ha lite känsla för spelet, det stod ju trots allt 5 motståndarspelare omringad runt en lagkamrat. Klart som tusan man går dit och backar upp kompisen, han gick dit och försökte ge Pontus lite utrymme, inte för att börja slåss.

    SvaraRadera
  7. vafan gjorde alla Elfsborgare där då? De va ju inte heller där från början!

    SvaraRadera
  8. I Borås blie det i stort sett ALLTID stryk. IFK-publiken kommer hit med samma inställning. Denna inställning passar Elsfborg ypperligt. Allt snack om bönder och Taco m.m. är något som verkligen tänder Elfsborgsspelarna.

    Jag är blåvit i Borås, inte så enkelt idag, men jag har en fundering. Ni kallar Elfsborgare/Boråsare för bondjävlar. Ganska kul ibland, men i vilken fakta förankrar ni detta? Då det inte finns en bondgård i Borås kommun fast Göteborgs kommun dräller av bondgårdar?

    (Absolut inget ont emot lantbrukare, de är bland de viktigaste vi har)

    PS. Domaren var jävligt snabb med gula kort. Han har ju blivit kändisdomare nu och vill naturligtvis vara stjärnan på plan. Tyvärr förändrar inte detta det faktum att det röda var befogat.

    /Blåvit Borås

    SvaraRadera
  9. Då ställer vi 5 gubbar runt bollen då motståndarna fått frispark med bollen på avstånd så lär han få gult kort när han reagerar på att de står 5 killar ivägen för bollen? ehh?

    SvaraRadera
  10. Sebbe klart man ska stå upp för sina kamrater!

    SvaraRadera
  11. Och andra sidan skulle Wernblom åkt för sitt sedvanliga svineri så det går jämnt ut.

    SvaraRadera
  12. "Jag bara gick dit och sa ingenting." Den killen måste sakna en kromosom. Vad han sa framgick inte av tv-bilderna, men han rusade ju fram och knuffade till en spelare på domaren, samtidigt som han såg ut som en psykopat.

    SvaraRadera
  13. Det var ju inte så att Elfsborg spelarna tänkte slå han som låg ner precis..

    tycker det var dumt av Sebasitan

    SvaraRadera
  14. Seb gjorde helt rätt. Tro fan att man ska stå upp för sin lagkamrat, speciellt i det läget. Och som en tidigare talare nämner, var är våran lagkapten i det läget? Jag är nästintill hundra på att Alex hade gett sig in i gröten i det läget förra året. Men han har ju spelat i landslaget och då har domaren respekt osv osv osv för honom, vilket gör det mer "okej".

    Forza Seb!

    SvaraRadera
  15. Ska bli kul att se om Johannesson kommer vara konsekvent med att varna den som springer fram till andra när spelet är avblåst. Skulle ju kunna bli en intressant "taktik" att få motståndare varnade om det räcker med att bilda klunga runt nån.

    SvaraRadera
  16. Kanske fel plats att skriva på men jag tycker ärligt talat att Tobbe borde bli kapten. Killen visar vilja och han syns alltid på planen och han peppar de andra. Inget ont mot dig Adam men detta unga lag behöver någon som står ute både på planen och i utanför. Är det jag som ser dåligt eller finns där fler? Sella ser fan trött ut efter 15 minuter spel, och han orkar fan inte springa. Jag tycker synd om Adam. Avslutningsvis tycker jag det är bättre att förlora mot ett topplag än mot ett skitlag som häcken. Bra att du står upp för din lagkamrat Sebastian! Heja Blåvitt

    SvaraRadera
  17. Den som inte förstår att man i ett lag skall plocka bort fem spelare som hetsar en lagkamrat som ligger skadad förstår ingenting och har säkerligen aldrig spelat fotboll i ett lag själv. Däremot är det inte Seb som skall göra det. Han vet att domaren har ögonen på honom sedan tidigare och han måste kunna visa lite kyla.

    SvaraRadera
  18. Inte en bonngård i Borås kommun??

    Hallå där. Ta en sväng utanför texilmecka så får du se en och annan individ som får dig att minnas en film från 70-talet (ja, det spelas lite banjo i den...).

    Det vimmlar av bondgårdar kring orter som Fristad, Sandared och Backabo i Borås kommun!

    SvaraRadera
  19. Är det bara jag som är trött på att se sella bara jogga runt i samma tempo hela matcherna långa? visst bra inlägg, bra köra ner hövvet i marken o snurra runt 10 motståndare. Men att jogga hem istället för att vila på "rätt" sida.. så tråkigt att se på. tappar bollen men jobbar aldrig aldrig igen den... samma med hjalles tempo, lunkarna.. trisst är det att se..

    SvaraRadera
  20. Sebbe du gjorde helt rätt. Igår vart det Johanesson som var ute på djupt vatten och dömde fel i nästan varje situation. Det är otroligt pinsamt att lag med konstgräsplaner accepteras, att våra s.k proffsdomare är så usla att man tror, seriöst, att de fått licensen i flingpaketet.

    Fyfan säger jag bara, FYFAN!

    SvaraRadera
  21. Klart som fan man ska stå upp för sina spelare! Du gjorde rätt.

    SvaraRadera
  22. Var inne på detta jag med. Satt hemma i soffan och tittade och blev mäkta irriterad på mycket med framförallt på Sebbans andra gula. Jag sa det till de jag såg matchen med att "han säger ju inte ens något, han går ju bara in och vill försvara en ensam göteborgare som ligger ner vid 5(!)st Elfsborgare som står och trampar och småsparkar lite.

    Det kändes nästan som att Johannesson hade korten klara för sig redan före avspark och bara väntade på minsta lilla läge för att dela ut dem. Pontus kort är ju som sagt åt h-lvete.

    Jag stöttar Seb i det han gjorde, tycker det var helt rätt att kliva in där. No man gets left behind!

    SvaraRadera
  23. Håller mer Erling och mitt intryck av situationen bekräftas bara av reprisbilder. Seb kommer in och småduttar lite på en Elfsborgare, varpå han får en ordentlig knuff från - på samma gång - fem Elfsborgare och domare Johannesson. Sedan får han dessutom rött kort.

    Jag tycker det är skandal hur dålig han var domaren.

    Culo

    SvaraRadera
  24. Man ska alltid stå upp för sina egna. Sen att domaren ständigt missgynnade blåvitt är en annan sak. Den raka högern i ansiktet på hysen resulterar i frispark. För ellos...

    SvaraRadera
  25. @Blåvit i Borås

    Förankringen av "Elfsborgare=bondjävlar" är likadan som förankringen av "Alla rensar fisk i Göteborg". Går inte att vara nyanserad på läktarn - stereotyper funkar däremot :-)

    SvaraRadera
  26. Seb gjorde väl både rätt o fel, reglerna är ju rät tydliga. Lite väl het där tyvärr:(

    SvaraRadera
  27. Seb hade sparat ihop till det. Han låg på gränsen hela tiden, utvcisningen kom till slut som ett brev på posten. Klart att man skall visa vilja och jävlar anamma, men man måste kunna kontrollera sig. Det här var rena juniortakter och inte respektabelt för en allsvensk fotbollsspelare. Riktigt jävla korkat faktiskt. Man borde skicka honom bums i säng utan kvällsmat.

    SvaraRadera
  28. Det röda hade kommit ändå, han var alldeles för het, han borde bytts ut. Men eftersom det är så viktigt att hålla på reglerna i den situationen så tycker jag att boxen Tobbe fick i nyllet och den helt åt helvete feldömda offsiden (kommer bollen från motspelare är det väl ändå inte offside?) kanske borde ha resulterat i annorlunda domslut. För övrigt kan det väl konstateras att domarkvaliteten snarare sjunkit än höjts, då anser jag inte att blåvitt har fått mer emot sig än andra lag. Jag trodde åt minstone att det skulle bli lika dåligt och kanske lite bättre....

    SvaraRadera
  29. Det handlar itne om puckey här, när man skall slåss och spela allan lite då och då för att underhålla publiken och göra sig ett namn som tuffing. Att rusa in i situationen som Sebastian gör är helt onödigt och totalt vansinne med tanke på hur nära han är ett andra gult sedan tidigare.

    Dessutom hur han rusar in i situationen, som en nykastrerad jävla hingt. Ta det lite lugnt pöjk, det var inte så att PW svävade i livsfara! Det här sabbade för hela laget och var riktigt idiotiskt.

    SvaraRadera
  30. Om denna nya regel finns så kan vi ju sätta i system att använda den. Nästa gång någon motståndare amlar/ligger ned - DÅ skall genast minst 5 st ur blå-vitts trupp ställa sig i cirkel runt den fallne, stampa med dobbarna i gräset, spåsparka lite i luften,,,
    och vips så kommer någon adrenalinstinn motståndare till undsättning (helt naturligt beteende i lagidrotter) och simsalabim...han får ett gult kort.
    Detta kallas på managementspråk "Spela inte efter reglerna - utnyttja systemet" fult ? javisst! men å andra sidan effektivt.

    SvaraRadera
  31. Sundell kom tillbaka, allt är förlåtet!2009-05-05 13:49

    Ha ha ha ha;
    Är det okej att fyra, fem elfsborgsspelare står runt Wernbloom?– Ja, för de var inblandade i själva spelsituationen.Wernbloom och Covic krockar och 5, jag säger 5 jävla man, av Elfsborgs utespelare var tydligen inblandade i situationen. Om inte förr, så inser jag nu att Johannesson är dum i hela jävla huvudet.

    SvaraRadera
  32. Sebbans andra gula är inte så konstigt, men det är dock konstigt att 5 ellosgubbar får stå där, för dom var ju inte heller inblande i situationen. Hans första gula kort är ju bara löjligt...

    SvaraRadera
  33. fram till den första varningen var eriksson bäst i blåviit!

    SvaraRadera
  34. Anonym sa...
    fram till den första varningen var eriksson bäst i blåviit!
    Nej, det var han inte. Hur fick du det till det?

    SvaraRadera
  35. Seb agerar instinktivt att han måste ställa upp för sin kamrat som är omringad av gula nötter. Bra gjort

    SvaraRadera
  36. Ingen som såg kortet Hjalmar fick eller? Där kan vi snacka skandal!

    SvaraRadera
  37. Vi står på din sida, Sebastian. Framåt kamrater!

    SvaraRadera
  38. dax att någon saxar ihop lite bilder från alla dessa idiotiska domslut så att vi som inte såg den kan ta ställning

    SvaraRadera
  39. Kan inte någon lägga in de nio punkterna på aftonbladet. Kanske fylla på med den tokfelaktiga offsideavblåsningen också.
    Skulle även vara kul att höra Johannessons försvar på varningarna på framförallt PW och Hjalmar. Varför han inte blåser straff när taco brottar ner Seb i straffområdet osv.

    SvaraRadera
  40. Fy faan va underbart att läsa detta Sebastian!! I ett lag står man upp för varandra!! Om en kompis ligger ner och har en massa motståndare omkring sig så kliver man in och markerar att ingen är ensam i Änglarna!! Tack för att du stod upp Sebastian..synd att bara du tog initiativet som redan hade ett kort.. Du håller på att utvecklas till en stor fotbollsspelare..lite tålamod bara när den avgjörande passningen skall komma.. Ingen av oss änglar hänger ut dig..snarare tackar vi dig.. En för alla, Alla för blåvitt!! Hoppas du står med oss på torsdag när vi krossar Gefle hemma i vårt Gamla Ullevi..
    Mot guldet 09!!

    SvaraRadera
  41. Joel Carlsson2009-05-05 20:07

    Så han fick alltså rött kort för att han flyttade sig på planen...
    Okej, då vet jag vart nivån på svenska fotbollsdomare ligger...

    SvaraRadera
  42. sebastian e är dum i huvudet. elfsborgarna gör inte en fluga förnär när det står runt pontus från gruppboendet. tvärtom. deras femma kollar att han är ok. när seb kommer löpande är tre av de fem på väg därifrån. fullständigt idiotisk utvisning.

    SvaraRadera
  43. Sicka mongon ni är som försvarar Sebs handlande. Han sabbade för sina lagkamrater och för vår förening genom ett korkat agerande. Och här sitte folk och tycker att det är bra... Jag har tappat förtroendet för er kids.

    SvaraRadera
  44. Tro FAN att Seb är lite het på gröten när INGET går Blåvitts väg, inte ett domslut, inte ett motlägg. men elfsborg var bättre DENNA gången, men Blåvitt gjorde LÅNGT ifrån sitt bästa igår.

    Och ge fan att snacka skit om seb. han är i mina ögon den bästa junisen efter söder vi har i truppen.

    Sedan vill jag bara säga att jag med stolthet gick med en T-shirt från ett par år tillbaka som texten löd:
    BÖNDER!
    Vart är gräset?
    Plast är gräsligt!


    tack du

    SvaraRadera
  45. "Apan" lär ju inte ha spelat många fotbollsmatcher själv asså. det har han redan publicerat.
    om det är någon som är korkad så är det ju du?

    SvaraRadera
  46. senaste anonym;
    Jodu, jag ha spelat betydligt fler matcher än Sebastian till att börja med. Och det är jävligt korkat att gå in i situationen på det viset, har du inte fattat det så är du döm i hövvet. Det är aldrig värt en utvisning för att spela tuff och rädda en Wernbloom som befinner sig i... i... i... livsfara? Nä just det. Man måste vara kall och tänka på laget. Seb kommer att lära sig det, han är ung och saknar rutin. Men det ändrar inte på att det var korkat agerat.

    SvaraRadera
  47. Tycker man att det som Sebastian gjorde var bra så är man hockeysupporter. Så enkelt är det.

    SvaraRadera
  48. tuffe viktor2009-05-06 20:22

    vadå "hjälpa en kompis"? så jävla töntigt snack! seb hade för fan en varning och var illa ansedd av domaren. förstod direkt att han skulle åka ut när han närmade sig klungan runt wernbloom och det borde han också han gjort. snacka om att inte spela med huvudet liksom - han bad om det. sen att johannesson är tidernas jävla pajasdomare är en annan sak.
    nu glömmer vi det här och ser fram emot gävle på gamla imorgon!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.