2009/05/08

Dagen efter en väldigt märklig torsdag

SMÅTT & GÔTT. Krögarna i Göteborg hade en väldigt jobbig dag i går. Först satte de morgontequilan i halsen när de slog upp G-P för att där tvingas skåda polischefernas debattartikel om alkoholsförbud på allsvenska matchdagar. Sedan bläddrade de turligtvis vidare till sportsektionen där det framgick att Gefle, med Jonathan Berg, skulle komma på besök.

Resten av dagen ägnades tydligen åt att stapla helrör, kyla champagneflaskor och formera perfekta mäklarbrickor...

@BaraBen.com@BaraBen.com@BaraBen.com@

Är det bara jag som redan tröttnat på att alla envisas med att kalla Gamla Ullevi för "vår borg"? Jag tycker allt tjat om "borgen" och "hemmaborgen" ger otäcka vibrationer av hockey. Det finns bara ett lag som lirar i Borgen i den här stan och det är Frölunda hockey. Vi spelar på Gamla, det är fan ingen borg.

@BaraBen.com@BaraBen.com@BaraBen.com@

Gårdagens humorinslag: Efter matchen stoppar en lirare en taxi i folkmassan utanför Ullevi, bort mot Trädgårdsföreningen till. Han hojtar på sina vänner och ut från folkströmmen haltar en gubbe (med flera premiershipsäsonger bakom sig) med gips runt ena foten och en rejäl dos partydryck innanför västen. När han ramlar mot taxidörren hojtar han mot en tredje vän som ska slitas in i taxin innan den upphör att stoppa upp trafiken. Vem dyker inte ut på gatan och in i tumultet om allas vår Glenn Hysén...

@BaraBen.com@BaraBen.com@BaraBen.com@

Vi var på Elfsborgs matchreklam i förra veckan, reklamfilmen med Taco-Andess imponerade inte. Men nu ser jag Gais reklam på gp.se inför matchen mot just nämnda bönder - och förstår ännu mindre:

Vad ska det här betyda..? Att Elfsborg är dåliga på att skjuta? Generellt dåliga på fotboll? Eh, jahaja. Gais står alltså för den här reklamen. Kanske var värt att påminna alla inblandade om detta.

@BaraBen.com@BaraBen.com@BaraBen.com@

Nu har Brommapojkarna två poäng upp till *trumvirvel* Westermalms IF i marathontabellen. På 37 poäng vilar nämligen Stockholms fjärde bästa allsvenska lag genom tiderna. Nästa utmaning blir 35:e plats i marathontabellen, Mjällby som har 49 allsvenska poäng...

17 kommentarer:

  1. Du bör nog dricka starksprit varje dag i flera år innan din hjärna kan tyda gaisretoriken. Sedan krävs ytterligare några års missbruk innan gaislogiken känns riktig.

    SvaraRadera
  2. hahaaha de här blandade artiklarna är bäst

    SvaraRadera
  3. Bra artikel!
    Apropå ingenting: Tobias Hysén var besviken över publiksiffran och det ska han vara. Det ska vara minst halvfullt på alla matcher dvs drygt 9000. Allt annat är icke godkänt!

    SvaraRadera
  4. Var det därför de först inte ville tacka klacken? ;)

    SvaraRadera
  5. Ja det är bara att hålla med, siffran är pinsam. Men så är Blåvitts marknadsföring inför matcherna, som alltid, helt jävla obefintlig. Det går inte att förlita sig på klubbhjärta i dagens reklam och informationsström, det finns tusen andra saker en evenemangsblåvit kan hitta på istället för att gå på någon av bottenmatcherna i ligan. Blåvitt måste verkligen börja tänka om och det SNART.

    SvaraRadera
  6. Tror inte det var så att spelarna inte ville tacka klacken utan de har helt enkelt börjat med oss varje match (om jag inte minns fel) men igår började de med YF och jag tror att de hade tänkt att köra åt andra hållet, alltså bort till levande sittplats först och sen den andra långsidan och till sist klacken men när folk började bua vågade de inte riktigt =)

    SvaraRadera
  7. Måndagsmatcher stinker! Varför duger det inte med de klassiska speldagarna torsdag och söndag?

    Familjematcher typ Gefle, BP och Halmstad på söndagar och riskmatcher på torsdagar.

    Det var bättre förr.

    /Gubben från förr

    SvaraRadera
  8. Inget var bättre förr.

    SvaraRadera
  9. hahaha, här har vi en bloggpost som är skön, vad fan var det där om "Avgå alla"?

    SvaraRadera
  10. Flera premiershipsäsonger bakom sig? Vem var det då? Ian Rush?

    SvaraRadera
  11. Som jag uppfattade det hela så skojade spelarna med klacken. Vände sig om och direkt, pang!, buande. Vi som satt bredvid YF skrattade gott. Så även spelarna.

    SvaraRadera
  12. Jag AVSKYR också när man pratar om Gamla Ullevi som "vår borg" och "borgen" osv. Det är Elfsborgs- och hockeytakter...FY! Blåvitt spelar, och kommer förhoppningsvis alltid att spela på Ullevi!

    SvaraRadera
  13. Baraben när det är som bäst!

    Jonte back in town!

    SvaraRadera
  14. Morgontequila kan vara det bästa jag läst på flera veckor!

    SvaraRadera
  15. Bojkotta ordet Borg, snälla! Stör mig som fan på ordet!!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.