2009/05/08

Derbytbojkotten - 13 dagar kvar!

BOJKOTTA DERBYT. Supporterklubben Änglarna och BaraBen.com är värdar för bojkottfesten på Biljardpalatset. Torsdagen 21 maj öppnas dörrarna till ”bortasektionen” på Biljardpalatset vid 14:00. Från och med runt klockan 16:00 kommer evenemanget besökas av olika gäster och andra trevliga arrangemang på scenen. Här skall vi änglar skapa en stämning som Gaisarna på Gamla Ullevi aldrig kommer få glädjen att uppleva. Vid 17:00 börjar matchen på storbildsskärmarna!

Vi har valt att ta fram två olika ”matchpaket”:

Matpaketet:
- 2 stycken öl/vin/cider/läsk-biljetter
- Matbiljett (välj mellan Ryggbiff med pommes och bearnaise, Hamburgartallrik, Ceasarsallad eller vegetarisk alternativ).
Pris: 220 kronor

Ölpaketet:
2 stycken öl/vin/cider/läsk-biljetter
Pris: 120 kronor (varav 20 kronor per paket går till Tifofonden, för tifot till hemmamatchen mot Gais!).

HUR BETALAR MAN?
Genom att maila bojkott@anglarna.se eller bojkott@baraben.com. Ange för- och efternamn samt antal paket och betala in på plusgiro 438346-9. Märk talongen med "Bojkott" samt ditt namn. Anmälan bekräftas via mail när betalning inkommit.

Sista anmälningsdag är 14 maj.

42 kommentarer:

  1. fan det ska bli en jävligt speciell upplevelse att se en hemmamatch med ett par hundra änglar på annan plats än ullevi. hoppas vår markering mot deras ockerpriser blir stark och att folk antigen stannar hemma och ser matchen, ser den på andra pubar eller gör som jag och kommer ner till Biljardpalatset!

    SvaraRadera
  2. BOJKOTT! BOJKOTT! BOJKOTT!

    Biljetterna till derbyt säljer jävligt dåligt. Hoppas vi kan hålla nere siffran till runt 11-12 000 med bojkotten! Många marginalblåvita vet ju inget om bojkotten så det är viktigt att sprida den till så många som möjligt - berätta för era vänner, släktingar och ovänner att vi bojkottar Gaisderbyt!

    SvaraRadera
  3. Hoppas vi kan hålla nere siffran. Dock finns risken för evenemangsupportrar...

    SvaraRadera
  4. går man in där man kan boka biljetter så e d ett grått fält över våran klack

    Gråafält = uppbokat... så de e kört

    SvaraRadera
  5. I AM FRANKIE2009-05-08 15:19

    Fast även om ett par tusen blåvita evenemangssupportrar går på matchen för att de inte känner till/bryr sig om bojkotten så kommer ju bojkotten märkas som fan av att klacksektionen, ståplatsfolket och den hårdföra kärnan av supportrar bojkottar matchen.

    SvaraRadera
  6. Hur går det med försäljningen?

    Fortsatt beröm för detta underbara initiativ!

    SvaraRadera
  7. Matematikern2009-05-08 15:21

    anonym 15:08/ Det stämmer inte alls, tror du på det själv med eller? Enligt samma biljettkarta var det slutslåt på massa sektioner inför IFK-DIF, dagen innan match visade sig dock ett par tusen biljetter dyka upp från ingenstans. Då hade IFK stängt sektioner från försäljning för att sätta fart på andra sektioner istället. Precis på samma sätt försöker Gais skapa hype, men räkna kallt med att det finns runt 8 000- 9 000 biljetter kvar till derbyt i skrivande stund. Bojkotten inte bara fungerar, den är en succé!

    SvaraRadera
  8. anonym 15:08/ Många av de sektionerna som är gråmarkerade är inte slutsålda utan bara stängda för försäljning av gais. De gör så för att folk ska tro att det är större tryck på biljetterna och köpa sina plåtar tidigt...

    SvaraRadera
  9. Strejkvakter på arenan mot Gays2009-05-08 15:27

    PLACERA STREJKVAKTER PÅ ARENAN!Våran sektion skall fan vara helt tom.

    Ni som gjorde misstaget att köpa biljetter så fort dom släpptes - Lämna biljetten hemma och gå till Biljardpalatset istället. Det gäller att visa sitt missnöje - så gå för fan inte dit.

    Hoppas någon som vet hur det skall gå till sätter upp dessa posters på stan så att folk fattar budskapet - GAIS är dyrare att se än lag i Premier League.

    SvaraRadera
  10. Jag tror inte ett dugg på att GAIS skulle hålla ALLA bortaklackbiljetter inne för att skapa hype! ISF är dom ju ännu dummare än vad dom verkat hittills. Jag och en kompis tänkte köpa till ståplats idag. Grått, ingen försäljning öppen. Billigaste biljetten kostar 350+service, alltså blir det till att kolla hemma. Det är en jävla skillnad på att hålla på sittplatssektioner på en hemmamatch jämfört med att stänga den enda ståplatssektionen för bortasupportrar. Fattar ni inte det så har några hästar rymt från stallet!

    SvaraRadera
  11. Anonym 15:29/ De har inte stängt sektionen när den var tom, den stängdes efter hand när det sålde skitdåligt på den sektionen. Nu kommer de hålla den stängd länge länge för att sälja på andra sektioner för att sedan öppna den i sista stund igen. Har du noll koll på hur sådant här fungerar?

    SvaraRadera
  12. Hahaha Sveriges bästa fotbollsjournalist hyllar Barabens grundare Frankie!

    SvaraRadera
  13. Koldish; jag kan erkänna att jag inte har koll på hur Gais biljettansvarig agerar. Men jag jobbar inom försäljning och om jag skulle varit ansvarig inom gais vid detta tillfälle, och ha de billigaste biljetterna spärrade samtidigt som det finns andra alternativ ute på marknaden (biljardpalatset och annat) så skulle jag begå tjänstefel enligt mig. Men gais är gais, kanske är dom så dumma.

    SvaraRadera
  14. Bojkotten är en succé! Ingen jag känner som går på allt kommer gå denna match. Riktigt bra tecken!

    Hoppas bara vårat kära IFK känner med oss supportrar lite extra och mosar gais svinen rejält på denna historiska match. Personligen kommer jag inte vara på biljardpalatset utan annan lokal. Hela staden kommer vara full av blåvita som följer matchen från Tv istället för på plats. MÄKTIGT!

    Tror faktiskt våra spelare kan bli lite extra taggade av våren gemensamma aktion mot gais.

    ggg aaa iii sss .. h.........

    SvaraRadera
  15. anonym 15:36/ Ja men de vill ju inte visa att bojkotten är framgångsrik genom att ha sektioner öppna som inte säljer alls. Då skulle det bli jättefokus på bojkotten istället för matchen - förstår du väl.

    SvaraRadera
  16. Jag har snackat med runt 10 polare igår på matchen och idag på Facebook. Alla har årskort, ingen ska på bortaderbyt. Jag tror de kommer få en publiksiffra under 14 000 vilket är en katastrof med tanke på att vi lätt brukar ha runt 30 000 på de matcherna när de spelas på Nya Ullevi!

    SvaraRadera
  17. Vad är det för jävla skitsnack om strejkvakter. Alla som vill får väl gå. Jag och mina kompisar tillhör dem som köpte samma morgon de släpptes och tänker fan inte sitta hemma och kolla på TV när jag redan har plåtar.

    Därmed inte sagt något illa om bojkotten i sig.

    SvaraRadera
  18. Erras mål mot Porto2009-05-08 15:53

    Gais det nya Öis.

    På vad sätt då? Brukar de ha högre priser eller?

    SvaraRadera
  19. Du som skrev det om strejkvakter måste vara rätt körd i skallen.
    Bara för att alla Blåvitt-fans (som t.ex. jag) inte sympatiserar med er bojkott så vill du få mig att känna obehag inför att gå på matchen? Försöka hindra mig rent av? Bra nivå, verkligen.

    Jag stöder Blåvitt på läktarna i derbyt, acceptera det tack?

    SvaraRadera
  20. Jag håller helt klart med om att vi bör ha strejkvakter kring bortasektionen, till exempel Supporterklubben borde engagera sig i detta. Det handlar inte om att någon skall skadas eller bli påhoppad och påtvingad att följa bojkotten, det handlar om att folk ska informeras och göras varse om att det är bojkott och syftet med densamma. Precis så som strejkvakter fungerar i övriga samhället, de markerar och försöker stoppa dem som ska in på arbetsplatser och bryta mot strejken. Men det innebär ju inte att de stoppar folk med våld att gå in, utan med information och argument. Inget konstigt med det.

    SvaraRadera
  21. Jahapp, hur går det med ungdomsalternativet då?

    SvaraRadera
  22. Anonym 16:37/ Ungdomsalternativet är något som Änglarna fixar med, det skulle vara "så gott som klart" för över en vecka sedan så fråga dem...

    SvaraRadera
  23. hörde av någon att dom sänkt priserna till normalnivå... stämmer detta?

    SvaraRadera
  24. Köp inte Gais-propagandan2009-05-08 17:27

    anonym 17:06/ Nej det stämmer inte. Prisexempel, långsidan längst ut mot bortaklacken: 420 kronor.

    SvaraRadera
  25. De billigaste biljetterna om man inte vill sitta i/exakt vid Gaisklacken ligger ju för fan på 350 kronor stycket!! Sänkt biljetternas pris? Nog.

    SvaraRadera
  26. Klart de som har biljetter skall få gå om dom vill. Själv undrar jag dock hur dom resonerar, lite smått efterblivna måste dom vara. Kanske borde ha på sig en grönsvart tröja rentav.

    SvaraRadera
  27. Det går att få tillbaka priset på biljetten genom att göra ett återköp, gå till Scandinaviums biljettkassa och få tillbaka pengarna för era biljetter!

    SvaraRadera
  28. Jag skall göra allt jag kan för att sjunga ut gaisarna i derbyt!

    Heja Blåvtt!

    SvaraRadera
  29. Hoppas att bojkotten blir en lika stor succe som den att fylla gamla ullevi mot Gefle istället som en markering. 7000 pers eller vad var ni igår? Det är ungefär så många ni kommer påverka med en bojkott.

    SvaraRadera
  30. Bojkotten av göteborgsfotbollen verkar tyvärr gå av sig själv.

    Gais kommer få ett snitt under 4 000 i år och Blåvitt, Sveriges bästa lag förmår inte att få mer än 7 000. Öis och Häcken har ju inte haft över 10 000 på egen hand sedan 80-talet, så dessa lag är förlorade publikmässigt.

    Det känns som vi går mot en rejäl svacka publikmässigt. Vem minns det dystra 90-talet då ett derby mot Öis lockade 8 000 och AIK hade runt 3 000? Hoppas vi slipper uppleva det igen.

    Jag går inte på alla matcherna för att det är för dyrt om man har 10 000 i a-kassa att leva på. Hade biljettpriserna legat i linje med min inkomst hade jag kanske sett 10-12 matcher istället för 5-6 som det nog kommer bli i år. Gais borta känns inte aktuell oavsett bojkott eller inte.

    SvaraRadera
  31. Lös in era biljetter ni som köpt. Och till er som tänkte gå trots bojkotten - Väx upp!

    SvaraRadera
  32. Det kommer bli grymmt!

    Ska boka 3 öl-biljetter nu.

    SvaraRadera
  33. Lycka till att följa matchen på textTV.

    SvaraRadera
  34. Anonym 19:10/ Räkna med att den siffran blir mycket högre när vi summerar säsongen. Vi kan nog kallt räkna med fulla hus (eller nära på) när vi spelar hemma mot:

    - Malmö FF
    - Helsingborgs IF
    - IF Elfsborg
    - AIK
    - Gais

    kanske även mot Kalmar och Hammarby.

    Så vi lär nog snarare snacka om en slutgiltig snittsiffra på någonstans mellan 14-15 000 efter den här säsongen. Vilket lär bidra till ännu större hype inför nästa års årskortsförsäljning...

    SvaraRadera
  35. Anonym 19:10, Jag studera och har CSN, men ett årskort på ståplats för 1600kr blir ju då cirka 100kr/match. Går ju att prioritera sig fram till det :)

    SvaraRadera
  36. 8/5/09 17:54

    Hehe lycka till. Utan klack och övriga fraktioner. Jag ska sjunge med.. Som bara fan. Men på någon bar! :)

    SvaraRadera
  37. Vad händer med personer under 18 ? Från början var jag jävligt taggad på bojkott, men nu verkar det inte bli något för personer under 18. Själv är jag 17 och börjar fundera starkt på att gå på matchen. Om bojkotten ska fungera mycket bättre än vad den kommer att göra så måste något hände med personer under 18.

    SvaraRadera
  38. Anonym 19:50/ Nu börjar jag tro att folk under 18 år i Göteborg är helt jävla talanglösa. När jag inte hade fyllt myndig var jag inte helt lam och väntade på att andra skulle lösa något för mig- jag tog tag i saker själv. Fixa en visning med polarna, sätt sig hemma och se matchen, lös något kafé som kan visa matchen, be dem visa matchen på fritidsgården fan ta lite egna initiativ och vänta inte bara på att allt ska serveras på guldfat!!!

    Änglarna jobbar ju på ett alternativ för er under 18, tjata på dem så ska ni se att ni slipper tänka själva!

    SvaraRadera
  39. Angående bortasektionen så har den aldrig funnits tillgänglig via nätet. Biljetterna dit har bara sålts i BlåvittShopen. Enligt rapporter har det dessutom sålts väldigt få biljetter.

    Hur går försäljningen av biljetter till visningen på BiljardPalatset?

    Tyvärr tycker jag att det varit lite dålig info på arenan matchdagar. Varför har det inte suttit fullt med anslag på HJ t ex?

    SvaraRadera
  40. Söker fortfarande ett alltenativ för folk under 18..

    SvaraRadera
  41. 1a steget mot den ultimata sammanslagningen mellan gajs o öjs

    SvaraRadera
  42. Till alla under 18:
    Se på pizzeria, café, hos en polare, hemma, Internet (på matchchatten på BaraBen finns alltid folk som länkar), granne, radio, whatever. Passar inte det: Vänta på Änglarnas alternativ.
    Passar inte det: Se till att det blir en visning någonstans i stan där man får vara 18 år!

    Kreativitet.

    Till alla som tänker se matchen på Gamla Ullevi:
    Väx upp och visa lite solidaritet. Ärligt talat, den här bojkotten hjälper ALLA utom möjligen gajs.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.