2009/05/05

feldgraus femma

FELDGRAUS FEMMA. Att åka till Borås och se IFK spela mot Elfsborg är väl inte direkt det roligaste man kan göra. Det är en trist resa, det är ett trist ställe och inte minst förväntar man sig inget annat än förlust. Ändå blir man lik förbannat lika besviken varje gång. Många lovar sig själva att aldrig mer åka, jag lovar mig själv att aldrig sluta åka förrän vi vinner på det där jävla plastgräset. Det finns inte så mycket mer att säga. Elfsborg vinner rättvist sett till 90 minuter, med god hjälp av herr Johannesson.

IF Elfsborg, borta
5 poäng: Ragnar Sigurdsson - Ragge stod ut mest positivt i går tack vare hans skicklighet med boll. Han kan både slå ordentliga passningar men dessutom även hålla i bollen, driva uppåt, göra en gubbe och inse när han behöver släppa i från sig bollen.
3 poäng: Mattias Bjärsmyr - Är som vanligt i klass med Ragge vad gäller det defensiva, men är lite mer anonym när det gäller det "offensiva" spelet.
2 poäng: Tobias Hysén - Oerhört ensam på topp och får inte direkt några bollar att jobba med överhuvudtaget under andra halvan av matchen. Gör ändå en gedigen kämpainsats.
1 poäng: Gustav Svensson - Brister fortfarande i passningsspelet när det inte är sidledspass som står på tur, men har en enorm lunga och springer kopiöst mycket på innermittfältet.

Totalt efter 7 omgångar
1. Tobias Hysén - 19 poäng
2. Ragnar Sigurdsson - 16 poäng
3. Gustav Svensson - 14 poäng
4. Kim Christensen - 12 poäng
5. Robin Söder - 10 poäng
6. Mattias Bjärsmyr - 9 poäng
7. Sebastian Eriksson - 7 poäng
7. Pontus Wernbloom - 7 poäng
9. Adam Johansson - 6 poäng
9. Publiken - 6 poäng
9. Stefan Selakovic - 6 poäng
12. Niklas Bärkroth - 5 poäng
12. Jakob Johansson - 5 poäng
12. Erik Lund - 5 poäng
12. Tobias Sana - 5 poäng
16. Joel Alme - 3 poäng
16. Hjalmar Jonsson - 3 poäng
18. Tränarna - 2 poäng

21 kommentarer:

  1. Unge Erik Lund som var ganska given i startelvan förra året och även fick starta i inledningen av 2009, gjorde EN dålig insats (som även hela övriga laget gjorde) mot Häcken och är plötsligt ute helt ur truppen flera matcher i rad. Har Erik betett sig illa mot tränarna eller mot lagkamrater eller varför får inte han lika många chanser som Hjalmar (som i princip aldrig gör en bra match)?

    I mitt tycke är en backlinje bestående av Adam - Ragnar - Bjärsa - Lund en av allsvenskans absolut starkaste, men med Hjalmar i backlinjen försvagas den oerhört.

    Någon som vet något om detta? Vore intressant att veta varför Lund plötsligt inte platsar ens i truppen längre.

    SvaraRadera
  2. Adam är för mycket bättre som högerback...

    SvaraRadera
  3. Mario Teran2009-05-05 13:44

    Senaste anonym;
    Det är givetvis så enkelt att man vill ha en vänsterfot på vänsterkanten och en högerfot på högerkanten och våran landslagsspelare är bättre än vad Lund är. Jävligt trist för Lund, men så kan det bli.

    Förövrigt håller jag med mycket i bedömningarna (som vanligt), men tänk om, jag säger tänk om, Ragnar hade vågat sticka fram huvudet istället för att rygga tillbaka på returen på frisparken vid 1-0... Då hade vi säkert förlorat så småningom ändå. Så skit samma.

    SvaraRadera
  4. Lill-Alex är helt utanför planerna denna säsong?

    SvaraRadera
  5. "Anonym sa...
    Lill-Alex är helt utanför planerna denna säsong?"
    Man kan ju alltid hoppas... Han var ju med i cupen iofs.

    SvaraRadera
  6. Byt plats på Hjalmar och Söder. Söder stod för flera fina brytningar igår utan att skapa något framåt. Hjalmar klantar sig som vanligt gång på gång i försvaret men är samtidigt den bäste offensiva blåvita spelaren på plan. Sorgligt kanske, men sant.

    SvaraRadera
  7. Eran bitterhet är min näring.

    SvaraRadera
  8. Bitterhet? Många blogginlägg kan du hitta bitterhet i, men här diskuteras ju endast vilka spelare som finns att tillgå och var dom skall spela?!

    Men ger det dig näring så är jag den förste att gratulera.

    SvaraRadera
  9. Bra lista, håller med till fullo. Håller även med Kuba och tror att enda anledningen är att man vill matcha rätt gubbe på rätt position. Tror dock att Adam kunde fungera som högerytter..

    SvaraRadera
  10. Feldgrau - har man inte tva lungor?

    SvaraRadera
  11. Hejarklacken borde fått en liten pinne tycker jag.

    SvaraRadera
  12. Jagtycker ju fan knappast att Adam var bra igår alltså, hade ju ingen adress på sina passningar

    SvaraRadera
  13. Jag håller fullt med om att vi bör ge en eloge till klacken som jobbar på bra in i det sista.

    Erkänner att jag inte var på plats, utan satt i tv-soffan och lät grannarna höra vad jag tyckte om domaren, men fan vilken klack vi har. Det lät riktigt bra genom rutan, hela matchen...trots underläge. Sträck på er, ni stod upp för Blåbitt och Göteborg igår!!!

    I övrigt så tycker jag det är synd att:
    - Rehn & Co inte visar mer känsla och plockar av Sebastian. Det luktade rött kort redan efter första varningen. Det var längesen jag såg någon så arg på planen. Inget ont mot honom, utvisningen var fel, men jag tror att han borde fått gå av istället för att visas ut.
    - Vi inte lyfter en defensiv mittäfltare (Sebastian ut, Olsson in?) som tar ett par steg upp i banan för att understödja en Wernblom med gult kort och ingen möjlighet att gå in i närkamperna. Då hade vi kanske kunnat nå Hysén den vägen när Söder och Sella hamnade långt ner i banan hela tiden p g a bra taktik från Ellos.
    - Allsvensk fotboll får spelas på plast i maj. Förbjud skiten fr o m 1/4 om planen ligger söder om Gävle.

    Nya tag på torsdag, får vi se lite skönspel igen då???

    SvaraRadera
  14. Tycker det är lite orättvist att skylla 0-2 på Hjalmar, Kim gör en riktigt dum grej bara.

    SvaraRadera
  15. Mase - hamnade av någon anledning på "fel sida", på kortsidan vid Elfsborgsklacken. Jag kan säga att stora delar av matchen hördes IFK-klacken högre från motsatt sida än borås-klacken några meter bort. Det var riktig hög klass på klacken igår, från andra sidan såg det ut som om majoriteten var "aktiva", klappade händer, hoppade osv. Jag hade gett klacken fem poäng, resten kan kvitta. Men imponerande av klacken som sagt!

    SvaraRadera
  16. Dags att ta in Niklas Carlsson bredvid Bjärs och sätta Ragge på mittfältet istället för Seb. Tror det skulle gynna anfallet och spelet på mitten. Han är ju helt sjukt grym med bollen denna islänning.

    SvaraRadera
  17. Rätt roligt när det börjar komma seriösa (nåja) krav på att klacken ska ha poäng framför våra spelare, förlustmatch i all ära, men come on!

    SvaraRadera
  18. Frankie: Feldgrau får ju skylla sig själv som började dela ut poäng till klacken.
    När vi gör en bra insats, som igår, så är det inte ju inte helt fel, med tanke på mycket annat var rätt dåligt igår.

    SvaraRadera
  19. HJALMAR är given till att få poäng idag, herregud! Var det bara jag som såg att han var den enda som gick in i duell och vann dem. Varje gång! Och att folk klandrar honom på målet är pinsamt. det är skämmigt rent ut sagt!

    SvaraRadera
  20. fansen borde fått 5 poäng ;) så som dom stod upp för sitt lag från att dom gick in på plan till att dom lämna

    SvaraRadera
  21. Kom ihåg att Hjalmar har aldrig förlorat en närkamp! Att överhuvudtaget aldrig gått in i en närkamp kanske hör till saken, jag vet inte.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.