2009/05/15

Kalmar ska få smaka på Sveriges bästa läktarstöd

LÄKTARSTÖD. Efter förra hemmamatchen gjorde bloggaren "Peeman" ett utspel av något slag kring läktarstödet här på BaraBen. Han hyllade då "Young Fellows" och ryckte på axlarna åt resten av läktarstödet.

Så här upplevde vi andra (som inte har receptbelagd syn och nersatt hörsel) klackens stöd:



Då talar vi ändå en match där publiksiffran var medioker, motståndet i bästa fall kunde ses som hyffsat och där en monumental brist på tändvätska omgärdade hela tillställningen. Ändå har akustiken på Gamla Ullevi, i kombination med ett underbart spel på hemmaplan gett oss en härlig inramning i början av 2009.

Men det där lilla extra, som vi drygt 18 000 som var med i premiären mot Djurgården fick uppleva, har saknats under de senaste matcherna. Precis som för laget ute på plan så har läktarna ekat tomma från värdigt och kvalificerat motstånd. Den där speciella antagonismen som kan tända en publik på bara ett ögonblick och de där eldiga känslorna av rivalitet som tänder stubinen på segaste dynamitgubbe.

Men på söndag är det dags igen. Inte för att vi hatar dem, inte ens för att de har speciellt många eller bra fans. Men för att de är vår fotbollsmässiga utmanare från de senaste åren. Vi möter svenska mästarna i fotboll. Nu ska de få möta svenska mästarna i läktarsång. Nu jävlar är det dags att dra fram lite av premiärens verbala påskgodis och sätta husen ända bort till Stampens ruckel i gungning!

21 kommentarer:

  1. Nästa gång du filmar med mobilkamera kanske du kan försöka att undvika att hoppa själv? ;)

    SvaraRadera
  2. - första att:et dårå

    SvaraRadera
  3. Härligt inlägg! Sveriges bästa fans!

    SvaraRadera
  4. hahahahaahhahaha

    SvaraRadera
  5. mkt bra inlägg :)

    SvaraRadera
  6. Ingen här är väl så dum att dom på allvar tror att IFK har Sveriges bästa fans?

    vi har snott ett antal ramsor rakt av och för vår storlek så låter vi halvbra inte mer

    SvaraRadera
  7. anonym 16:26/ Du struntar i förutsättningar och utveckling när du tänker så. Att "sno" ramsor för alla lags supportrar, nämn gärna en klubb vars fans är helt sångunika, en enda tack??

    SvaraRadera
  8. Vi måste sjunga Hjörneramsan som dök upp här på baraben härförleden, ni vet med "brev från kolonien"-melodin!

    SvaraRadera
  9. Blir så satans trött på tjatet om snodda ramsor. Nämn vilka dessa flertalet är. Kommer på en som vi sjunger frekvent.

    Men nej vi är inte bäst i Sverige än.

    SvaraRadera
  10. är du go eller herredärraranma vettu heja blåvit ;)

    http://experienceno1.blogspot.com/

    SvaraRadera
  11. Fast Peeman hade rätt i den postiva synen på Young Fellows. Deras första år och där är det tryck på deras nivå. Vi har en del att lära och lära ut
    All cred till YF

    SvaraRadera
  12. Skulle alla sjunga skulle vi vara bäst.

    Snodda ramsor däremot. Svårt att säga vem som började med ramsorna, dom flesta klackar har dom flesta ramsorna. Finns nog ingen klack som är unik vad det beträffar. Så är det några saker man ska bedömma, så är det storlek, ljudnivå och variation.

    SvaraRadera
  13. Sjunger alla, så är vi garanterat med i toppen. Vi har egentligen allt, helt okej storlek på klacken, väldigt bra ramsor och variationer. Det enda som saknas är att alla sjunger. Förstår inte vad folket som inte sjunger gör i klacken överhuvudtaget

    SvaraRadera
  14. http://www.youtube.com/watch?v=CILuAzZABFI&eurl=http%3A%2F%2Fwww.anglarna.se%2Fforum%2Fviewtopic.php%3Ff%3D2%26t%3D4813%26start%3D2940&feature=player_embedded

    GAIS de höjer priset, och tycker det är smart,
    för skinnvästar är dyra, det måste ske med fart.

    Och själen den är becksvart och dollarn är så grön,
    när domedagen nalkas, står gaisarn först i kön!

    SvaraRadera
  15. Anonym 15/5/09 18:19:


    Dom som är där och inte sjunger kanske är där för att det är billigaste platserna?

    Vet ej, jag själv är vid LS. Kan dock tänka mig att att det kan var så. Sen så finns det säkert en hel del som är där för att det är bra stämning, men själva bidrar dom inte med nåt. Varför? Ja det kan man fråga sig.

    SvaraRadera
  16. Det är inte billigast i klacken längre.. förmodligen är turisterna där för att det ä rbra stämning ja.. men det är UPP TILLL OSS att höja rösten och säga till (inte med ord som "fitta" "idiot" osv men väldigt skarpt "står du här måste du sjunga, annars kan du stå någon annan stans.")
    Vi är topp 5 i Sverige, förmoidligen topp 3, men inte bäst. Men vi SKA bli det! Framåt!

    SvaraRadera
  17. En ramsa som börjar bli populär (igen) som vi kan stoltsera med att vi garanterat var först i Sverige med i alla fall är "Oh when the saints"

    såg på ett klipp att till och med bajen körde det vid nåt tillfälle, sen fick jag pm om att dom var först med den =)

    SvaraRadera
  18. Anonym 19:37: Men du vet väl att Bajen var först med ALLT..? Det är deras existensberättigande som klubb, våga inte ta det ifrån dom.

    SvaraRadera
  19. På med halsdukarna!

    Snart skinder Poseidon.

    SvaraRadera
  20. Vi är den av de större klackarna, tillsammans med Gnaget, som är sämst på att snappa upp nya ramsor. Även om det blivit bättre på senare tid. Därtill är ofta texterna kassa, med mycket forza och allez.

    Ni som säger att alla snor av alla osv. Det stämmer i viss mån. Men ska man vara ledande så anser jag, och många med mig att det gäller att vara först i landet.

    Ett exempel: Hammarby var först i Sverige med att göra den så kallade Sydamerika-klappen - som sedermera blivit kopierad på diverse håll.

    Sen om man har en "egen" sångrepertoar, eller vad man ska säga, så tyder det på att man går sin egen väg och har kreativitet.

    Skulle säga att Djurgården, Hammarby, Helsingborg och Malmö har mer särpräglad sångrepertoar än vad vi har.

    SvaraRadera
  21. VideoVixen du är en idiot, att hylla Young fellows betyder inte att man har "receptbelagd syn och nedsatt hörsel". Du borde skämmas.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.