2009/05/07

Dags för tränartrion att leverera mot Gefle!

MATCH. När detta skrivs är det mindre än fyra timmar kvar till match. Det blir ingen riktig inför-rapport men dock ett par frågetecken att fundera på inför kvällen.

Vem tar Sebastians plats? To, Jakob, Carlsson, Kalle eller varför inte Bärkroth? Att Jakob har potential vet vi men han var helt under isen mot Örebro. Ett inhopp känns som mest lägligt här men man vet ju aldrig hur tränarna tänker. TO känns annars mest naturligt men han var inte direkt jättevass mot Ellos. Vem var å andra sidan det? Tar man ytterligare en defensiv mittfältare i form av Kalle eller Carlsson? Är det för defensivt eller ska man satsa på någon som är stark på huvudet för att hota mer på fasta? Känns rätt tveksamt. Varför inte chocka med att kasta in Bärkroth på en kant och ta in Söder i mitten? Och varför i hela världen är inte Sana med i truppen ens? En spelare med hans kvalitéer känns verkligen som det hade behövts ikväll. Överraska! Om vi blir förutsägbara får Gefle en lätt match.

Vågar tränarna förändra i tid om spelet låser sig? Senast i Borås var Söder helt vilsen på sin vänsterkant. Varför bytte man inte plats på han och Sella eller Hysén? Eller varför inte skicka upp Pontus på topp med Robin som släpande och Tobbe och Sella på varsin kant? Tränarna måste våga förändra när spelet kör fast!

Kommer bytena i tid? Varför fick Jakob vara kvar på planen så länge mot Örebro när han helt uppenbart hade en inte så bra dag på jobbet? Varför kom bytena så sent mot Ellos och varför satte man då in mer defensiva spelare när vi låg under? Tränartrions byten, eller rättare sagt icke-byten förbryllar ibland.

Missförstå mig rätt nu, jag har fullt förtroende för våra tränare men ibland måste man få ifrågasätta deras sätt att tänka när det gäller matchcoachning och byten. Matchen mot Gefle blir ett svårt test. Vi vet att Gefle inte kommer hit för att leka Barcelona, snarare tvärtom kommer man garanterat försvara sig med minst tolv man och satsa på kontringar. Vi har tidigare haft jätteproblem med lag som spelar just så och därför skall det bli väldigt intressant att se hur tränartrion ställer upp det ikväll och vad man hittar för ”nycklar” för att luckra upp Gefles troliga betongförsvar. Full fart framåt nu Blåvitt, hemmasviten skall hållas intakt!

11 kommentarer:

  1. Jag är livrädd att spelet kommer låsa sig och vi kommer få titta på Gefle när de försvarar sin 1-0-ledning som de skaffat sig i minut 60.

    Det är mardrömsscenariot. Hoppas vi får hål på köttmuren annars kan det här bli en av säsongens tråkigaste matcher.

    SvaraRadera
  2. Kan inte någon ta dessa frågor med tränarna direkt så vi alla får ett svar

    SvaraRadera
  3. Fy fan vilken dåligt skitinlägg.

    SvaraRadera
  4. Tommy Priim2009-05-07 16:02

    GOTJO, fyfan vad pinsamt att skriva en skitkommentar på 5 ord och lyckas göra två fel. Håll käft nästa gång om du inte vill tillföra något konstruktivt!

    SvaraRadera
  5. Jag fattar inte varför inte Bärkroth får spela mer. Men jag har fullt förtroende för tränarna och tror dom har någon bra anledning. Kontinuitet är bland det viktigaste av allt i lagsport överhuvudtaget. Det har Lagerbäck fattat och även Rehn/Olsson. Man kan inte slänga runt spelare på olika positioner varje match får ju ingen stabilitet. Speciellt med spelare på denna nivån. Christiano har nog inga problem med att byta plats lite då och då med de kvaliteerna han besitter.

    SvaraRadera
  6. Det blir 0-0 idag.

    Högerfotad ytterback på vänstersidan fördröjer inläggen samt att Sebastians djupledsbollar kommer att bytas ut mot TOs sidledsfördelningar på löpande ytterbackar där den ena saknar inläggsfot.

    Söder måste göra mål, som han gjort i två av två matcher, för att vi ska greja detta.

    Idag saknar jag Walle och Hjalle.

    / Sillis

    SvaraRadera
  7. upp med ragge på mitten och ner med carlsson på ragges plats så blir det guld!

    SvaraRadera
  8. Har inte läst att Sana är skadad elelr dylikt, varför i helvete är han inte med? Tycker han besitter egenskaper som vi inte varit allt för bortskämda med i blåvitt de senaste åren. Anledningen till att Rehn&Olsson slängde in Carlsson var för att de fattade att vi inte kunde spela ut boråsarna och chansade istället på lite tyngt i luften och fasta situationer, är inte det ganska uppenbart?

    SvaraRadera
  9. man ska inte byta för bytandes skull! vem såg matchen igår? chelsea mot barca. alves slog inte en boll rätt i 92 minuter, men tillslut, när den är någorlunda perfekt (i jämförelse med de tidigare) så blir det mål. fingertoppskänsla, och ibland kanske det till och med är så att bytena snarare ställer till det (ex fasta situationer och hur man löper osv) än vad de ger något!

    SvaraRadera
  10. Bra skrivet!
    Har i typ precis samma tankar om tränarna, positioner och byten...

    SvaraRadera
  11. Mycket bra inlägg, Erling!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.