2009/05/26

Jimmy Dixon: Wernbloom är en idiot

SMÅTT & GÔTT. Känslorna var rätt heta efter att slutsignalen gick i går kväll. Jimmy Dixon medgav att hans vårdslösa tackling mot Robin Söder var värd den varning han fick. Men armbågen mot Wernbloom, den tyckte han var en bagatell.

– Om han säger att det var en idiottackling så är han en idiot. Han borde säga rätt sak och sluta gråta, säger Dixon till Aftonbladet.

||BaraBen.com||BaraBen.com||BaraBen.com||

Den här mannen spelar allt som oftast i Sveriges fotbollslandslag.
Bara så ni vet.

||BaraBen.com||BaraBen.com||BaraBen.com||
"Mattias Bjärsmyr satt öppet och pratade om proffsanbud och att han förmodligen försvinner efter sommaren samtidigt som han spred skämt omkring sig.
– Wernbloom tog ju första bästa bud. Jag är ganska säker på att han betalade för att komma till Alkmaar, svarade han på frågan om han likt lagkamraten helst skulle vilja ha klart med ny klubb före U21-EM.

På frågan om Danmark och Norge är aktuella alternativ blev svaret:
– Nej, jag är 23 år och vill förbi den nivån. Med du Tobbe är ju i rätt ålder, du borde gå till Norge.
Matchhjälten Tobias Hysén skrattade."
Från Alfelds krönika i bladet.

||BaraBen.com||BaraBen.com||BaraBen.com||



Att kliva in på läktarna @ Gamla Ullevi. Magiskt.

||BaraBen.com||BaraBen.com||BaraBen.com||

Alla ni som frågat efter bilder från BaraBen.com och Änglarnas bojkottfest på Biljardpalatset har väl sett att det ligger 60 bilder från festen i BaraBen.com:s Facebook-grupp? En grupp som för övrigt passerade 1 000 medlemmar för någon dag sedan...

||BaraBen.com||BaraBen.com||BaraBen.com||

Två spelarrykten jag hört i veckan som gick:

1. "X" är klar för IFK Göteborg. En "svensk" mittfältare som just nu lirar i ett annat nordiskt land sägs vara klar för Blåvitt. Dock har prissumman på den här killen legat på 4,5 miljoner kronor tills alldeles nyligen, vilket gör att jag ställer mig väldigt skeptisk till sanningshalten i detta rykte. Men spelaren i fråga vill bort från sin nuvarande klubb och har förekommit i mediala spekulationer. Äh fuck it, ryktet handlar om Andreas Dahl.

2. Enligt en person i Tammefors (Finland) fotbollskretsar så skall IFK Göteborg ha visat stort intresse för Finländske U21-landslagsspelaren Tomi Petrescu från Tampere United. Petrescu är skadad just nu och missar sommarens U21-EM i Sverige. Detta gör att den talangfulla finländaren eventuellt kan missas av talangscouterna utanför norden.

76 kommentarer:

  1. hahaha "vi klaaaagar la itte på deeeva, gannnska brrrra", frankie har du gått på språkkurs hos frank gunnarsson?

    SvaraRadera
  2. bjärs borde inte ta så jävla lätt på det faktum att han vägrar skriva på kontakt och därför kan gå för en pissigt liten summa från den förening som faktiskt gett honom chansen, hjälpt honom att bli den spelare han är och som nu är hans skyltfönster. Wernbloom gick under kontrakt och skulle Hysén gå en dag kommer han med all sannolikhet göra det med. Bjärsmyr borde skriva på eller skämmas ögonen ur sig.

    SvaraRadera
  3. Valentin o Byhr2009-05-26 12:58

    dixon verkar ju inte ha alla hästar hemma.

    wellington- jag håller med. nu är det fan dags att sätta lite press på bjärsmyr, ska han sticka som bosman trots allt vi gjort för honom???

    SvaraRadera
  4. Sätter det inte lite praxis om Daniel Andersson får spela i landslaget? En praxis Lagerbäck kan utnyttja för att sätta stabile och pålitlige Kim mellan de svenska stolparna istället för fladder-Isak. Skulle få mig att må bättre 6 juni...

    SvaraRadera
  5. angående Bjärs så får vi se lite proffsigt på det. IFK valde att inte skriva ett längre kontrakt av en anledning, man ville inte bli sittande med ett långt kontrakt om Bjärs skulle visa sig utvecklas sämre än förväntat. Nu står vi med en bra Bjärs och ett kontrakt som går ut. IFK erbjuder inte bra vilkor nog för Bjärs att förlänga, så är det - inget att grina för.

    SvaraRadera
  6. Anonym 26/5/09 13:09,

    Håller helt med kunde inte sagt det bättre själv!!

    SvaraRadera
  7. Håller också med! Tråkigt men sant. Jag kan inte låta bli att småle åt hans uttalanden dock.

    SvaraRadera
  8. Frank gunnarsson och Frankie är ju politiska meningsfränder så det kanske inte är hetl omöjligt att de även delar talpedagog...

    SvaraRadera
  9. anonym 13:09/ Skitsnack. Du vet inte vad Bjärsmyr har erbjudits och jag kan säga dig att det är långt ifrån något som är orimligt. Bjärsmyr kräver dock fantasiavtal för att skriva på varpå Håkan Mild har sagt njet, nej, no, nichts. Bjärsmyr har ett ansvar att betala tillbaka till den förening som gjort honom en framgångsrik U21-landslagsspelare och en toppspelare i Allsvenskan.

    Betalar han inte tillbaka utan går som bosman vill jag aldrig se den killen i vår stad igen. Spelare som vi erbjuder förbättrat kontrakt till men som vägrar och vill gå som bosman skall inte behandlas mjukt. LEX TEDDY LUCIC.

    SvaraRadera
  10. Sedan när håller en supporter på en enskild spelare framför sin egen förening/klubb? Tror du på fullt allvar att Mild erbjudit Bjärs ett uselt avtal och att det är därför han vägrar att skriva på? Han är PENGAKÅT.

    SvaraRadera
  11. Klubben har gjort lika mycket för Bjärs som han har gjort för klubben. Vi får inte överskatta vår klubbs betydelse. Om han gått till Ellos eller Malmö från Husqvarna, hade han inte utvecklats till Sveriges bästa mittback då också?

    Ta det lite lugnt nu, även om vi älskar Blåvitt så är vi inte Alltings moder.

    SvaraRadera
  12. Iggy pop,

    Jag förstår ändå inte problemet. Vi kommer inte överens. Bjärs spelar bra och lojalt åt blåvitt så länge han är kontrakterad. Spelarna är inga slavar såsom det var förr. Jag tycker det är ok att skiljas som goda vänner efter att ett kontrakt löper ut, däremot förväntar jag mig att spelare kämpar och gör sitt bäste medan de får lön från sin klubb. IFK har agerat bra tycker jag, inga avstängningar a la Stockholmslagen utan man kör med bästa lag (där Bjärs ingår) men ser till att täcka upp i tid (Kalle). Proffsigt och bra. Bjärs är välkommen tillbaka om några år.

    SvaraRadera
  13. Anonym 13:08

    Va? Han är ju dansk?

    SvaraRadera
  14. Det måste ju vara Bjärsmyr själv som är här inne och skriver saker som att det är rätt att han inte skriver på. Ingen blåvit supporter kan väl vara en så komplett idiot?

    SvaraRadera
  15. Exakt
    Bjärs sviker!

    SvaraRadera
  16. Andreas Dahl känns ungefär lika het som... Eldin Karisik.

    Får vi inte över tio mille för Bjärs i sommar ser jag ingen mening att sälja honom, bättre att ha kvar honom säsongen ut då. Speciellt då Kalle inte tycks vara tillbaka i gammalt gott slag ännu.

    SvaraRadera
  17. Skriv på Bjärs2009-05-26 14:01

    Bjärsmyr bör pressas att skriva på. Sedan får han gärna bli utlandsproffs om han vill, men vi ska fan få betalt för honom i en nivå som är acceptabel, inte som för en spelare vars kontrakt går ut om ett par månader. Skriv på bjärs!

    SvaraRadera
  18. Men för i helvete, vilka signaler skickar det till unga killar som vi vill värva om vi pressar folk att skriva under kontrakt. Klubben är 100 år och kommer att bli 100 till och i det perspektivet försvinner bjärs och hans gnidenhet. Släpp det!

    /Dicanio

    SvaraRadera
  19. Bjärsa är en fotbollsarbetare.
    Han gör det han är bra på och får betalt för det.

    Lön är någonting som ni också kan få om sådär tio år när ni passerat 20 år och kan formulera era tankar bättre än:
    Öööhhh! Död åt Bjärsa!!! EGOSVIN!!! osv.

    Patetiska, det är vad ni är.

    Inte för att Bjärsa skulle läsa detta då men:

    - Bjärsa, tack för allt du gjort för mitt älskade blåvitt. Lycka till därute i fotbollseuropa! Vill du tillbaka till Sverige igen är det såklart Blåvitt som gäller! (Annars blir jag sné! ;) )

    SvaraRadera
  20. Det är egentligen skitbra att bjärs inte skriver på. Finns inga bra argument för att spelare skall skriva långa kontrakt med blåvitt. Jag tycker istället vi hyllar bjärsmyr som den hjälte han är. Han är ju definitivt mer ärlig än wernbloom som skriver på ett kontrakt för att sedan bestämma sig för att gå till Holland. Nä, tacka vet jag bjärsmyr! FORZA BJÄRS

    SvaraRadera
  21. Tycker inte heller Bjärsmyr gör något fel. Han har tillfört (och gör så fortfarande) blåvitt mycket under de åren han har spelat hos oss men självklart vill han ut i Europa och tjäna de större pengarna. Detta är vad svensk fotboll håller på att utvecklas mot och det är väl ganska roligt trots allt?

    SvaraRadera
  22. anonym 14:57/ Nu vet jag inte om du är sarkastisk eller ej, men om du inte är det:

    Snälla gud häng dig själv.

    Går det ens att ha en så bakvänd logik som du försöker lägga fram? När Wernbloom skriver på kontrakt och blir sedan såld innebär det ju att vi får rejält betalt för honom. När Bjärsmyr vägrar att skriva på innebär det att vi inte får ett skit för honom.

    Bjärs sviker Blåvitt om han inte förlänger. Utan Blåvitt hade han varit en pajas ute i Smålands skogar.

    SvaraRadera
  23. Jakan Johansson2009-05-26 15:03

    TK00S/ Snacka om att du gör bort dig när du kritiserar dem som sågar Bjärs ambition att gå gratis från Blåvitt genom att försöka utmåla dem som småungar. Det är ett sådant massivt sparka in öppna dörrar/kasta handgranater i växthus-scenario att man kreverar av blotta tanken att du skulle vara över tonåren.

    Bjärsmyr går med sex månader kvar på sitt kontrakt, han har vägrat att skriva på och han vill ut i Europa. Bjärsmyr är gnigen, han är dagens Teddy Lucic.

    SvaraRadera
  24. TK00S!

    Men vad fan, vår affärsidé går ju ut på att sälja spelare. Om vi inte får in pengar för våra spelare kommer vi bli en marginaliserad klubb i svenskfotboll. Om du inte kan se det sambandet så är du dum på riktigt?!

    Kom in i matchen och inse att du hejar på blåvitt och inte på enskilda spelare. Även om du på ett personligt plan kan förstå bjärs så är det ju förödande för klubben IFK Göteborg om fler spelare skulle följa i Bjärsmyrs fotspår. Därför är det viktigt att visa att det inte är ok! Förstår du? Ganska enkelt va?

    SvaraRadera
  25. Bjärs och Adam är klara för Holland i sommar...troligtvis Alkmaar...Från en mkt säker källa!

    SvaraRadera
  26. Jag var sarkastisk. Jag är riktigt trött på alla brorduktig här inne som referar till sin egen girighet för att försvara bjärsmyrs agerande. Jag tycker det är så jävla dåligt av Bjärsmyr och jag fyller 25 om en vecka.....

    SvaraRadera
  27. "Vi får inte överskatta vår klubbs betydelse. Om han gått till Ellos eller Malmö från Husqvarna, hade han inte utvecklats till Sveriges bästa mittback då också? "

    Driver du med oss? I Malmö blir alla spelare sämre, ajg kan räkna uipp hur många som exempel som helst. Lite som Frölunda i hockey. Sedan skall det dessutom tilläggas att han är så fan "sveriges bästa mittback".

    Dessutom är han girig. Frys ut honom bums!

    SvaraRadera
  28. Den tiden är förbi när idrottsföreningar ägde sina spelare, idag är det en marknad på marknadens villkor. Vill man få en spelare att skriva på ett kontrakt är det bara att betala det som spelaren kräver för att skriva på, svårare än så är det inte.

    Varför tror ni att Zlatan tjänar så många miljoner i månaden? För att Inter är snälla?

    Nej, Zlatan får så många miljoner för att Inter anser att de behöver Zlatan mer än vad de behöver dessa miljoner.

    Precis på samma sätt ligger det till med Bjärsa. IFK vill ha Bjärsa. Bjärsa vill ha pengar. IFK vill inte betala vad Bjärsa vill ha. Bjärsa skriver inte på kontraktet. Enkel marknadsekonomi.

    Du som 15:04 ansåg att blåvitts affärsidé var att köpa och sälja spelare måste ha fått det hela om bakfoten. Det är inget managerspel det här, vi snackar om fotboll.

    SvaraRadera
  29. TK00S/ Det är en jävla tur att vi inte har dig som klubbdirektör eller sportchef, betala vad folk kräver. Haha, jaaaa just det, så fungerar det ju verkligen i löneförhandlingar.

    Jag ska gå in till chefen och kräva en miljard imorn.

    SvaraRadera
  30. var ryktas det om dessa två personer ?
    vart kommer faktan ifrån ?

    ständigt dessa dumma liberaner som ställer till det för sig! bara williams som inte han skämmt ut sig än så länge.

    SvaraRadera
  31. Din fröken2009-05-26 15:51

    liberaner?

    SvaraRadera
  32. Anonym 15:40:

    Du missar detaljen med att du först skall säga upp dig.

    Steg ett: Säg upp dig.
    Steg två: Begär en miljard på nästa anställningsintervju.
    Steg tre: Flytta till rosengård och lev på soc...

    SvaraRadera
  33. anonym 15:41/ Dessa ryktesfloror pågår i mediebranschen, bland agenter och spelare. Inget man hör på forum det vill säga...

    SvaraRadera
  34. Anonym 15:51:

    Liberianer?

    SvaraRadera
  35. Fantastiskt roligt att summaljudet av klackens "welcome to Sweden" är med göteborgsk uttal. Humor :)

    SvaraRadera
  36. BJÄRS SVIKER OM HAN STICKER GRATIS!!!

    SvaraRadera
  37. vår affärsidé går ju ut på att sälja spelare. Om vi inte får in pengar för våra spelare kommer vi bli en marginaliserad klubb i svenskfotboll.

    Visst kanske man på ett personligt plan kan förstå Bjärs, men det är förödande för klubben IFK Göteborg om fler spelare skulle följa i Bjärsmyrs fotspår. Därför är det viktigt att visa att det inte är ok att sticka som Bosman.

    BJÄRS SVIKER OM HAN STICKER SOM BOSMAN!!!

    SvaraRadera
  38. Tycker man att Bjärs ska sticka som Bosman har man fan INGEN klubbkänsla - då handlar det bara om egen vinning.

    SvaraRadera
  39. Bjärs, gör som Wernblom och se till att klubben som hjälpt dig komma dit du är får betalt. Vill du vidare, ok tack för tiden som varit och lycka till, men se för f-n till att Blåvitt får några riksdaler för dig när du går.

    SvaraRadera
  40. Det var ju ingen armbåge! Har du sett matchen? Och, ja, Wernbloom är en idiot.
    Fubbik!

    SvaraRadera
  41. Så ni som tycker Bjärs sviker hade själva tackat nej till en god lön och säkrad framtid för att spela i Blåvitt tills pensionen? En fotbollsspelare har faktiskt bara ca 15 år (i bästa fall) på sig att dra in sitt livskapital och om han är duktig så ska han väl för tusan se till att utnyttja läget?! Hade jag varit Bjärs så hade jag gjort likadant. Sedan skulle jag naturligtvis INTE spelat för någon annan klubb än Blåvitt när jag kom tillbaka till Sverige. Dvs inte som t ex Blomqvist eller Lucic gjorde. Då saknar man naturligtvis helt klubbkänsla. Låt oss istället tacka Bjärsa för alla bra år och önska han lycka till!
    //karlsson

    SvaraRadera
  42. "Jag vill inte lämna som bosman utan jag vill att klubben ska få betalt för mig."

    http://www.svenskafans.com/fotboll/ifkgoteborg/artikel.asp?id=293160

    SvaraRadera
  43. Jävla attityd mot spelarna det är om man ska frysa ut någon bara för att spelaren i fråga inte agerar som man vill. Hade Bjärs haft attitydproblem hade det funnits fog för sådana stämningar, men nu blir jag nästan förbannad. Bjärsa är en härlig spelare, men backar är inte så attraktiva på marknaden och för att få vara säker på att få komma ut kanske han känner sig tvungen att gå som bosman. Big deal, vi ska ändå få 300 miljoner för Söder ;)

    Nej, ha ett öppet hjärta och se till att Mattias kan längta tillbaka till de rätta färgerna utan att känna sig bitter eller sårad!

    SvaraRadera
  44. Till Anonym 16:12 //Karlsson

    Vår affärsidé går ju ut på att sälja spelare. Om vi inte får in pengar för våra spelare kommer vi ut på mycket svag is.

    Visst kanske man på ett personligt plan kan förstå Bjärs, men det är förödande för klubben IFK Göteborg om fler spelare skulle följa i Bjärsmyrs fotspår. Därför är det inte ok att sticka som Bosman.

    SvaraRadera
  45. Till Anonym 16:20

    Bra talat, jag håller fullständigt med.

    SvaraRadera
  46. Fast Bjärs har ju betalat på andra sätt. Ni har väl inte glömt det superviktiga "målet" mot AIK när vi vann allsvenskan t ex. Igår gjorde han dessutom sitt bästa för att sarga MFF:s ekonomi genom att kapa Figureido.

    SvaraRadera
  47. Till Anonym 16:39

    Vår affärsidé går ju ut på att sälja spelare. Om vi inte får in pengar för våra spelare kan vi lika gärna slå igen.

    Det är förödande för klubben IFK Göteborg om fler spelare skulle följa i Bjärsmyrs fotspår.

    SvaraRadera
  48. Kom igen, nåt mer än "tack för tiden som varit" borde vi väl kunna få för Bjärs. Vi håller på att hamna i en klurig situation: Man vill inte sabba för Bjärs (han verkar dessutom va en trevlig snubbe) samtidigt som man inte vill sabba för Blåvitt. Jag hoppas det löser sig på bästa sätt för allas skull. Om Bjärs en dag däremot kommer tillbaks och drar på sig en ÖIS-tröja får jag svårt att förlåta honom.

    SvaraRadera
  49. Om inte Bjärsmyr skriver på och går som bosman är han inte ett dugg mer värd än horan Teddy Lucic.

    SvaraRadera
  50. Vi kommer att få betalt för honom. Men vi får inte mycket. Om han går efter säsongen går han som bosman inte om han går i sommar.

    SvaraRadera
  51. Herregud vilket whine det är om Bjärs. Han har ju flera gånger sagt att han inte vill gå som bosman. Jag tror nog att om han inte blir såld (U21-kapten, stor chans att INTE bli såld???) så skriver han nog på ett årskontrakt eller liknande.

    Och till er som säger att han inte skulle vara något utan blåvitt, get a grip. Han har varit supertalang hela sitt liv, han hade utvecklats till en bra spelare var han än spelade.

    Bjärs har snarare hjälpt blåvitt till framgångar så iaf jag är tacksam att han valde vår klubb.

    SvaraRadera
  52. Stalin; vem är bättre mittback i allsvenskan? Kanske Ragnar men fan ingen annan.

    SvaraRadera
  53. Jag vet inte varför en inte kom men "Sidleds danne" Han är ju fan ni mej fetare än loket det är stor prytz varning på den gubben kanske skulle behöva gå ner 10-15 kg.
    Katastrof att den jävel är med i landslagstruppen
    /Tallen

    SvaraRadera
  54. Bjärsa kan bli ny Lucic2009-05-26 17:34

    Bjärsmyr kan ju SNACKA om att inte gå som bosman men nu när han har ett halvår kvar på kontraktet så är skillnaden hårfin på bosman och ej. Så hade han haft någon riktig kärlek och tacksamhet mot Blåvitt hade han förlängt sitt kontrakt och gått för en större summa utomlands.

    SvaraRadera
  55. Jag ger inte ett ruttet lingon för fjärsingen, det var inte särskilt många helger sedan han satt snorfull på krogen och snackade skit om klubben och Mild.

    SvaraRadera
  56. Många här som diskuterar vårt eventuella nyförvärv Andreas Dahl, märker jag.

    SvaraRadera
  57. Vilken postion spelar finländaren på ?

    SvaraRadera
  58. det är Abgar Barsom som det snackas om. Såg Barsom på matchen igår och det stämmer helt in på beskrivningen.

    SvaraRadera
  59. Håkan måste fan gå på heroin om han tänkt värva Barsom! Större idiot får man leta efter.

    SvaraRadera
  60. anonym 19:31/ Stämmer in på vilken beskrivning då?

    SvaraRadera
  61. Översten:
    "1. "X" är klar för IFK Göteborg. En "svensk" mittfältare som just nu lirar i ett annat nordiskt land sägs vara klar för Blåvitt. Dock har prissumman på den här killen legat på 4,5 miljoner kronor tills alldeles nyligen, vilket gör att jag ställer mig väldigt skeptisk till sanningshalten i detta rykte. Men spelaren i fråga vill bort från sin nuvarande klubb och har förekommit i mediala spekulationer."

    SvaraRadera
  62. 19:31 ja för barsom lär ju verkligen ha en prislapp på 4,5 miljoner! NOT

    SvaraRadera
  63. senaste Anonym: Jo spelarna i Norska ligan har ett större värde än vad samma spelare hade haft i sverige.

    SvaraRadera
  64. Han är tjockare än loket!

    http://www.youtube.com/watch?v=UeuioydeR7o&feature=related

    SvaraRadera
  65. vafan är ni blinda eller, Frankie fortsätter det stycket (om nyförvärvet) med:

    "Äh fuck it, ryktet handlar om Andreas Dahl."

    SvaraRadera
  66. det är ju vad han tror inte vad som är sant. Dessutom såg jag Barsom snacka med Mild igår efter matchen.

    SvaraRadera
  67. Till Anonym 21:35

    Och jag tror Stefan Rehn gör comeback som spelare för jag såg att Mild snackade med honom efter matchen.
    Du snackar sk*t så det sjunger om det. Om Barsom ska spela i Blåvitt så ska jag klä av mig naken och sätta mig på hörnflaggan i Bebbens hörna resten av Blåvitts hemmamatcher för säsongen.

    SvaraRadera
  68. Var nog inte bara jag som såg Barsom igår. Säger inte att det 100% är han ryktet handlar om och inte ens säkert att han kommer värvas men varför är det säkert med Dahl bara för någon barabensnubbe tror det.

    SvaraRadera
  69. Jag har hört att barsom är påväg till öis...

    SvaraRadera
  70. Anonym 22:01/ Ingen säger att det är säkert med Dahl för att Frankie hört ett rykte om honom. Men det ryktet som det snackas om här i inlägget handlar ju om Dahl. Shit vad vissa är tröga.

    SvaraRadera
  71. Hur går tankarna om Petrescu?

    SvaraRadera
  72. Anonym 21:45

    Sätta på dig själv med hörnflaggan menar du :P

    Allvarligt talat, ni fattar väl att vi aldrig någonsin kommer värva Abgar Barsom. Det är ungefär lika troligt som att vi värvar Juninho.

    SvaraRadera
  73. Varför hävdar folk att fotbollsspelare måste dra in sitt livskapital under sina år som fotbollsspelare?? Dom kan väl jobba som alla andra efter karriären?

    SvaraRadera
  74. Skönt att det äntligen står lite transfer rykte här :)

    SvaraRadera
  75. Anonym 2201:Barsom är klar!
    Kom ihåg vart ni läste det först

    SvaraRadera
  76. Har inte läst igenom allt då det mesta handlat om Bjärsmyr så detta kan redan ha kommit upp men ändå: Läste att IFK har en match mot Andreas Dahls klubb Nordsjälland under öppehållet, tillfällighet?

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.