2009/05/09

På läktarn är det kidsen som regerar!

KLACKKRITIK. Den här säsongen valde jag att förflytta mig från klack till sittplats av många anledningar. För det första är det alldeles för mycket tonåringar som är mer intresserade av att knuffas och röka på den rökfria läktaren, än de är intresserade av att ge stöd till laget eller ens reflektera över hur det går i matchen. Den andra anledningen är att jag inte är intresserad av att se matchen från kortsidan. Det är helt enkelt inte en bra position och man får ingen vidare överblick över spelet. Den tredje är väl att jag är gammal, bitter och gnällig!

Något som däremot inte försvunnit på den del av läktaren där jag och mina vänner placerat sig är sången och stödet. Trots att det sitter en och annan sur hockey-supporter bakom oss och gnäller och svär när vi spontant ställer oss upp och eldar på, så är det värt det gnället för att kunna sitta och följa spelet. När man valt sittplats får man en sak till på köpet, man hör faktiskt klacken betydligt bättre än när man står i den. Man hör när den börjar tröttna, man hör när den tänder till och man hör framförallt när den är helt under isen. För om jag jämför de matcher vi spelat på vår nya arena (borg är som sagt för puckey-fantaster) så går det lätt att konstatera att klacken var riktigt ur form i torsdags. Varför vet jag inte och jag tänker inte heller spekulera i det.

Jag vet inte hur många platser det är på "levande sittplats". Men jag har läst i kommentarer och på andra ställen att det tydligen ska vara "bra tryck" där. Det har även pratats om någon växelsång med klacken. Antingen är jag döv eller så är det så att man inte hör där vi sitter, men när den där så kallade växelsången gått mellan LS och klacken så har det då verkligen inte låtit som något speciellt tryck från levande sittplats.

En gruppering som däremot match efter match visar framfötterna är Young fellows. När klacken var som mest död i torsdags klev kidsen fram och visade att "det här, det är fan inte okej!". De drog igång för kung och fosterland med sina gälla, men ack så passionerade, röster och fick igång klacken vid ett flertal tillfällen. Det här är en positiv utveckling. Initiativ som young fellows säkrar tillväxten på klacken och den som drog igång young fellows borde fanimej prisas på något sätt. En sektion där kidsen i tidig ålder förstår vad det är som gäller när Blåvitt spelar, varför har ingen tänkt på det tidigare?

Jag är ledsen Levande Sittplats, men ni ligger efter. Just nu spöar kidsen er på läktaren, och om ni inte börjar ta i lär det fortsätta så!

96 kommentarer:

  1. jag står i klacken och tycker att LS verkar ha helt okej tryck.

    När vi har växelsång tycker jag man hör dem bra.

    SvaraRadera
  2. PeeMan du har säkert rätt. Kollade in filmen på www.levandesittplats.se
    Ser så där kul ut.

    Håller med om att YF är grymma men glöm ej klacken dom har skött sig kanoooon...trots publiksiffran

    Trevlig helg och forza YF

    SvaraRadera
  3. Skitsnack! Levande äger hela jävla Ullevi

    SvaraRadera
  4. Jag sitter i slutet av L3 och jag hör i princip aldrig LS. Inte det minsta faktiskt förutom vid några få tillfällen och då svagt. Gissar på att Sektion L3 samt L2 är riktigt dåliga sektioner om man vill höra LS ur akustiksynpunkt. Bara att kolla vissa youtubeklipp så förstår man att det är rätt bra röj på LS. Det som är jäkligt roligt att se om man lutar sig framåt är att LS är fullständigt blå och vit. Riktigt roligt att se.

    YF. Vad ska man säga. Världsklass. Tänk om tio år när flera omgångar av YFare gått över till klacken eller vanlig sittplats. Stämningen runt vår arena lär inte bli sämre med åren.

    /Fnyq

    SvaraRadera
  5. Levande Sittplats fokuserar på att sjunga sönder bortaklackarna i första hand. Underbart.

    /N2

    SvaraRadera
  6. Tycker att det var bra tryck på klacken med tanke på att det var ganska glest med folk (som på hela arenan). När det 3 meter mellan varje åskådare så går det inte att skapa samma tryck som när det är packat med folk.


    Efter matchen så var en vän till mig på sittplats imponerad av vilket tryck klacken skapade...

    så det kan vara så att du satt lite fel Peeman.

    SvaraRadera
  7. Håller med om att det är skitsnack. Det beror nog på att du sitter på fel sektion och inte hör något pga akustiken.

    Oftast riktigt bra tryck på LS.

    SvaraRadera
  8. Jag har svårt att ta åt mig när folk kallar det skitsnack. Det är hur jag upplever det. Till anonym 14:25 sitter jag jävligt bra till för att höra "huvudklacken".

    SvaraRadera
  9. Vi på LS hör aldrig young fellows och klacken rätt svagt så det måste vara akustiska anledningar.

    Fråga djurgården vad dom tyckte =)

    SvaraRadera
  10. Peeman, vilken sektion sitter du på?

    Akustiken på arenan är minst sagt konstig ibland. Och sitter du nära klacken så drunknar allt annat i ljudet från dem.

    Jag sitter på LS och kan säga att jag knappt hörde klacken alls när vi mötte Djurgården t ex, och det beror ju knappast på att klacken inte sjöng då.

    SvaraRadera
  11. Står själv i LS, och det brukar vara ett jävla bra drag måste jag säga, jävligt nöjd med mitt årskort där.
    Jag har aldrig hört ens ett sus från YF, så förmodligen är auktustiken sådan att det är extremt svårt att höra. Vore kul att höra ngn som sitter i mitten på motsatt sida uttala sig, alltså D5 F5 typ... Finns det ingen sådan? =)
    Sedan så är ju inte LS en klack riktigt i den bemärkelsen... det är rätt mkt humor och trams också, som att sjunga ut bortaklacken (funkade även bra mot gefle!) eller internhets mellan N1 och N1 =)

    SvaraRadera
  12. N1 och N2 skall det givetvis stå, sry =/

    SvaraRadera
  13. LS e klockren för det mesta sj har jag årskort i klacken och man hör ofta LS från klacken om klacken e helt tyst..

    en grej som jag tkr drar ner klacken e många av snorungarna som e med i Ultras alltså inte de äldre som gör ett grymt jobb! men alla de fjortisarna (u-18) som går runt o tror sig, riktigt störande...

    sen att folk ur ultras står o snackar om för många medgångare i klacken, var va ni mot bajen?

    SvaraRadera
  14. Jag sitter på sittplats, mitt emot Levande sittplats. Man hör dem grymt bra. ofta tajta och reagerar alltid snabbt på bortafansen sång. Nästa år blir det Levande sittplats för mig.
    Egen bar, 18 års gräns och härligt tryck verkar det vara.

    SvaraRadera
  15. Jag sitter på sektion D3 och jag hör bara LS. Klacken hörs inte alls bra där vi sitter, framför allt så har man svårt att uppfatta vad dom sjunger i klacken.. Vilket jag vet att många i LS också tycker.. Vet inte vad ljudet tar vägen, kanske vindarna påverkar en hel del!?!?

    Hata Gais

    SvaraRadera
  16. "vi ses i baren" Måste vara den bästa klacksång någonsin:)

    Är relativt säker på att bortaklackarna inte gillar oss på LS:)

    SvaraRadera
  17. YF, de är 9-14 år. Och kan vara ca 150 st. Sett till det är de fantastiska, match efter match.
    Satt själv på andra korsidan mot Gefle(med tillresta vänner) och klacken var riktigt bra, upplevde även växelsången. Det var riktigt bra!
    Som bortasupporters måste det vara fruktansvärt. Jag vill ge en eloge till ni som var där. MEN favoriterna är YF, inte för de hörs mest eller leder. Utan vår framtid. Pratade med en 10-åring av YF som bloggar, skänkte en tjuga(hade inte mer i växel) när han kom med tifohink. På sin 10-årsnivå i bloggen men före flera klackgubbar. Mycket är riktigt bra, faen man inte hade det så sin uppväxt
    http://youngfellows.blogg.se/index.html

    SvaraRadera
  18. anonym sa, sa det!
    LS har aldrig utgett sig för att vara en traditionell klacksektion.

    "LS är det tredje alternativet. Visionen om en passionerad sittplatssektion. En sektion där vi låter känslorna avgöra förhållandet mellan att stå och att sitta. Engagemang och komfort i en nyskapande symbios för att stödja Blåvitt."

    Glasklart!!!

    SvaraRadera
  19. Men herrejösses. Sitter du på L3 så är det väl knappast konsyigt att du inte hör LS? Du sitter i "sämsta" möjliga akustiska vinkel. Och om YF äger LS så måste det vara helt sjukt drag där. För LS är den bästa klack jag stått/suttit i på 10 år. Kanske har derbyna på Nya varit värre när de var som bäst men annars är LS helt vansinnigt med grym sångstyrka. Men vi hoppar inte lika mycket, klappar inte lika mycket och trummar inte alls så vi kanske inte räknas? Vi är helt enkelt för gamla med influenser av den brittiska läktarkulturen istället för Ultras-italienska.

    SvaraRadera
  20. N2 äger N12009-05-09 14:51

    Klart man inte hör allt överallt, men att säga att YF på något sätt skulle överrösta oss är trams. Om du tvivlar, och ställ dig hos oss någon match så får du se själv.

    http://www.youtube.com/watch?v=6XfJnSRC784

    SvaraRadera
  21. Bara det inte går till överdrift med växelsånger mellan YF o klacken. En gång per match räcker o blir över enligt mig iaf... Då är det bättre att köra lite mer med LS.. Förra matchen mot Gefle blev det lite väl mkt växelsånger mellan YF o klacken vilket bara kändes tjatigt ...

    LS ska ha ett stort PLUS. Tror inte dom har suttit ner en ända gång sedan nya arenan invigdes. Vilket engagemang..

    SvaraRadera
  22. L 1-3 gänget
    Skulle var skitkul om ni kom och var med på LS en match. Tror att det skulle bli riktigt bra.

    Framförallt så hoppas jag att det inte finns någon internkonflikt här. "Det som är bäst för blåvitt är bäst för dig och mig" or?

    Låt oss sluta mäta ..... There is no winner in this case sir.

    SvaraRadera
  23. http://youngfellows.blogg.se/2009/may/sluta.html#comment

    lyssna på killen! SLUTA BRÄNNA !

    SvaraRadera
  24. De va en kille från GFK som va nere o drog igång kidsen eller?

    SvaraRadera
  25. ingen ide och lyssna på Baraben och dess skribenter. Dom är ju helt blåsta endå! Klacken i Torsdags var ur form... Det är ju Klack som skapar Atmonsfär på arenan. Och att det bara är massa Ungdomar som bryr sig mer om att knuffas och inte stödja sitt lag är helt fel! det är ungdomen som har insativet

    SvaraRadera
  26. Levande Sittplats har jag besökt en gång. Det är för gamla gubbar som drömmer om Tipsextra och gastar till en gång ibland. Avdankade människor helt enkelt. SÅ en blåvit supporter börjar entusiatiskt i YF, Har sin storhetstid i klacken och när han blir gammal och avdankad får han sitta med LS, så e det bara!

    SvaraRadera
  27. Anonym - 14:59..

    Sluta lev i dåtid.. Jag kan säga så mkt som att klacken har aldrig varit bättre. Förr så var det sång i 10 min per match och emellan där kunde det vara knäpp tyst. Att det sedan lät bra när man väl sjung spelar väl ingen roll!?!

    E stolt över våran klack idag. Det var jag inte förr. Allt var inte bättre förr, är så trött på att höra er gnällspikar..

    SvaraRadera
  28. YF är 150, de kan inte överrösta men mer engagerade sett %ueelt, ja !!
    Och några ggr växelsång men annars kan de sjunga med i ordin klack. Med för lära inte leda.
    YF ska ha all cred och Carina som styr ihop med den lille. Och ingen GFK:are utan BB-Tomas som var där(2 ggr nu? Riktigt bra gjort Tomas. Hörde den lille drog igång "vi älskar Tomas" när du gick. Du har blitt idolfarsa!!

    SvaraRadera
  29. Jag "sitter" på LS,och har inte provsuttit stolen än.

    LS är helt klart bästa klacken jag varit i sen början/mitten på 90-talet.

    Tyvär slank det in en "hata gais" sång mot Gefle. Får hoppas det var en engångsföretelse.

    Gött att ha en klack med folk som kan hantera alkohol och som kan sjunga och vråla utan att använda massa könsord. Känns som man kommit hem. Min plats blir för alltid på LS.

    /Daniel

    Apropå matchen mot Gefle, så kändes den avslagen från alla delar av läktarna, t.om på planen.

    SvaraRadera
  30. Anonym 15:03 haha uppenbart att du aldrig besökt LS.

    SvaraRadera
  31. Anonym 15.06

    Vadå tyvärr slank det in en "Hata Gais sång"??? Varför har det blivit så tabu att skrika "hata" ibland på den blåvita läktaren??

    Vi är väl för fan inte Goa gubbar,, Eller ?? Jag vet hur många som helst som vill skrika hata iblnd men inte vågar för dom är rädda för vad andra ska säga. HUr ´har det blivit såhär??

    Hata hata hata, ingen talar om för mig vad jag ska säga på en fotbolls läktare.

    SvaraRadera
  32. Anonym 1513

    Handlar inte om att skrika Hata. Men varför sjunga Hata Gais när vi inte spelar mot dom? Har aldrig förstått mig på det. "Kan ni höra våran sång, aik aik", den förstår jag dock bättre. Men hata gais? Hoppa annars är du gaisare? Varför får dom så stort utrymme?

    Är det för att "jag står och tänker på gais hela matchen, och måste vråla ut hur mycket jag hatar dom nu när vi spelar mot Gefle" Eller vad handlar det om?
    Sjung "Hata Gefle" då istället... Suck

    SvaraRadera
  33. Men vaddå Det är så himla mycket bättre än på N Ullevi och GamlaGamla saknar jag inte.
    Om ni missat, även spelarna har märkt klacken. Och vi har 13-0, en arena som är gräsligt underbar. Gnäll inte på varandra, hjälp till öka trycket fram till SM-guldet.
    YF är en fantastisk tanke, likaså LS och klacken har lyft sig
    Tack YF-FRAMTIDEN
    Tack LS-Nytänkande
    Tack HIJG-Bassupporters som förbättrats
    Tack laget- För era hemmamatcher

    Mot Kalmar då är jag där igen!

    SvaraRadera
  34. 15.23 .. Okey ett litet missförstånd då.. Trodde du mena att man inte ska skrika HATA..

    SvaraRadera
  35. Kan inte göra annat ån hålla med, blir Levande Sittplats för mig och grabbarna nästa säsong! Dock credd till grabbarna på räcket som kör på i vårt o torrt!

    SvaraRadera
  36. Jag sitter på LS och tycker det är skönt att göra som man vill. Skrika, sitta ner, stå upp, man bestämmer själv. Ingen annan som tvingar än att sjunga om man inte vill. Skiter helt fullständigt i om vi låter eller inte...

    SvaraRadera
  37. Sitter på M4 och hör LS mkt bra. Men som sagts tidigare. Det bästa är att de "dödar" bortaklackarna vid många tillfällen. Det är en fröjd att skåda. Plus att de eldar på oss i övriga sittplats så vi sjunger en del också trots att många på sittplats är rädda för att höja rösten. Folk vågar detta pga LS. Det är bra.

    Men krönikan handlar väl främst om YF och konceptet är grymt bra. Trodde väl lite halvt på det från början men det har ju visats sig vara en succé.


    Bara en tidsfråga innan gajs kopierar det konceptet också??

    SvaraRadera
  38. Skall jag vara helt ärlig så har vi öppnat såpass jävla starkt på den nya arenan att det var uppenbart att vi inte skulla ha lika bra tryck mot Gefle.

    Att det vi hade mot Gefle är våran nuvarande lägsta nivå känns kort sagt förjävla bra. Vi har växt såpass mycket att vårat sämsta utan tvekan slår de flesta lagen i Allsvenskan på läktarna.

    Det kan alltid bli bättre däremot, och kritiken som PeeMan ger är helt rätt, YF satte igång oss i Klacken när vi behövde det. Dessutom skapas det, som många har påpekat, en ny generation Blåvita från YF som kommer att lyfta oss ännu mer på läktaren.

    Vi växer och växer änglar, snart är vi inte bara Sveriges bästa och största lag, snart är vi det absolut mäktigaste laget även på läktaren!

    SvaraRadera
  39. Nu vill jag också vara med och tycka. Först vill jag klargöra var jag står, står på H (klacken) långt ut mot familjeläktaren.

    1. Levande sittplats hörs bra, mycket bättre än YF. Nästa år blir det troligtvis årskort där.

    2. Tycker det börjar gå till överdrift med växelsång mellan klacken och YF. Som någon sade max en gång per match, knappt.

    3. Ska väl också tilläggas att trycket sett över hela arenan är bättre än på bra länge. Härligt.

    SvaraRadera
  40. GFDCF ( en ny cool grupp blåvit fans som är lite småfeta)2009-05-09 16:27

    levande sittplats? snarare död sittplats...

    SvaraRadera
  41. Ang Borg. Vår arena är mer borg än vad scandinavium är. En borg har för det första inte tak. Därmed basta

    SvaraRadera
  42. Sitter i mitten på övre sektionen på långsidan. Bra tryck på de på klack och LS. Young fellows? Kul initiativ tycker jag.

    Bra gjort alla.

    SvaraRadera
  43. precis bra gjort alla...

    det verkar ju som om dom flesta hittat sin "plats"

    det här blir bra

    SvaraRadera
  44. LS är visuellt en stor hit för mig samt att de hörs emellanåt, klacken jobbar på jäkligt bra och YF är härliga. Min upplevelse under klacken skiljer sig mkt ifrån PeeMaN.

    SvaraRadera
  45. 1.30 in i den här filmen: Lyssna och njut. Nuff said.

    http://www.youtube.com/watch?v=6XfJnSRC784

    SvaraRadera
  46. Jag vill ha mer växelsång mellan klacken och LS! Det är så jävla bra när det väl händer!

    SvaraRadera
  47. Kolla istället denna efter nästan exakt 3.00, därhör/ser ni LS sångstyrka.

    http://www.youtube.com/watch?v=HjfQJJdDkmA&feature=related

    YF är ett grymt initiativ, kul att de får beröm. Vi på LS får väl höja oss ytterligare helt enkelt. Tack för hetsen, nu skall vi visa.

    SvaraRadera
  48. Tycker att klacken varit ok hitintills. Något som dock känns lite småpatetiskt är sånger om gais och aik. Varför lägga energi på dom liksom.

    SvaraRadera
  49. Blir nog LS för mig nästa säsong. Ni ser bra ut och det är skönt när hetsen mot bortaklackarna drar igång. Antingen LS eller iaf ett steg upp i klacken. Vart snål och köpte kort på G. Katastrof för nån som vill sjunga att stå där iaf. Funkar bara när det är fullsatt och knökat med folk men blir inget av det annars. Inte kul att stå i princip helt själv och försöka sjunga med i klackens ramsor när resten av folket står med händerna i fickorna och pratar skit istället :)

    SvaraRadera
  50. Du är inte ensam Godisbil, står oxå på G men jag skiter i de andra och sjunger mig hes där jag ensamt står. Blir starköl nästa år :)

    SvaraRadera
  51. Jag sitter på N3 och har aldrig hört så mycket som ett pip från YF. Däremot är det riktigt bra drag på LS. Vad man hör beror förstås på aukustiken, det är ju helt självklart.

    SvaraRadera
  52. En grej som jag tänkte på emot Gefle är att när det gått 3-4 min in i andra då och först då är LS på plats och väsnas.

    SvaraRadera
  53. Öhhh, sitter inte BaraBen precis ovanför YF, medans LS är så långt bort man kan komma på samma långsida?

    SvaraRadera
  54. 16:54/ Scandinavium? Frölundaborg!

    SvaraRadera
  55. haha, min bror e en av dem :P

    typ hela hans fotbollslag har årskort där.

    SvaraRadera
  56. Det är så skönt att slippa höra tre snorungar med pipiga röster skrika "Andra sidan är ni klara" var 10:de sekund. Istället har vi fått ett organiserat kollektiv med kaxiga ungdomar som kör igång klacken. Jag är så stolt, YF är verkligen ett klockrent koncept.

    Jag tycker både klacken och LS hörs bra, även med bara 7000 på läktarna var det helt ok. Det skulle inte skada med lite fler gemensamma skanderingar ibland bara. De få gånger det hänt (framförallt mot DIF) hängde även den svårflörtade sittplatspubliken med för en gångs skull, och det blev ett j-kla tryck över HELA arenan.

    SvaraRadera
  57. jag sitter på kortsidan bredvid LS och dom har faktiskt ett jävla tryck

    SvaraRadera
  58. kunde tyvärr inte se matchen på plats, men måste säga att växelsången mellan klacken/LS lätt jävligt fräck på tv! Man hörde även Young fellows, och det va ju sketskoj!

    SvaraRadera
  59. alla vet ju att N2 är betydligt vassare än N1.

    SvaraRadera
  60. Var detta också ett "ironiskt" inlägg?

    SvaraRadera
  61. Saken är den att LS tror att klacken sjunger med dom istället för YF.

    SvaraRadera
  62. Samtliga sektioner måste höja sig ett snäpp! Ta i när ni sjunger! Alldeles för många står och mumlar fram ramsorna, det ger ingenting. Ta i!

    SvaraRadera
  63. Hetsen med bortaklacken är klockren från LS. När man bara tar över sångerna :-D

    SvaraRadera
  64. Börjar bli så jävla trött på er på Baraben, vågar ni inte ta ställning mot huliganerna så klagar ni på klacken. Får man fråga vad ni själva gör för att bidra till bättre stämning? Hänger upp en banderoll för inbördes beundran, viktigt...

    SvaraRadera
  65. N1 är klasser bättre än N2. Ni på N2 har mycket att bevisa om ni vill vara med nästa år...

    Det verkar i alla fall som vi alla är överens om att vi har något stort på gång så vi kan nu alla sova gott och i stället fokusera på nästa match.

    "det är skillnaden som gör skillanden"

    SvaraRadera
  66. På Kanal Glenns film från Blåvitt-Gefle hör ni tydligt hur LS hörs lika mycket som klacken. Kolla växelsången efter nästan exakt 6.10.

    SvaraRadera
  67. För övrigt så äger N2 N1 totalt. Ni på N1 är usla! N1-tattare!

    SvaraRadera
  68. N2 for the win, fan N1 är sist i baren, sämst sämst sämst :)

    SvaraRadera
  69. Har årskort på H/J och jag förstår inte alls kritiken mot LS. Varje gång dem drar igång någon sång så hör man dem otroligt bra. Någon länkade ett youtube klipp mot DIF när LS fullkomligt mosar DIF klacken efter Snart skiner Poseidon.

    SvaraRadera
  70. Läste med förvåning detta inlägg. För på tv lät det som det var grymt tryck.

    SvaraRadera
  71. det är så att N2 har dom flesta årskortsinnehavarna på LS...en riktig elitsektion...många med 20-25 år på Båvitt.:-)..sen tycker jag att klacken har vart mycket bra..man kan bara jämföra med hur det var på Nya Ulle...YF har jag inte hört så väl men det beror ju kanske på akustik eller att jag är gammal och hör dåligt. En sak bara riktad till klacken: "vi som är från Göteborg" skall aldrig sjungas på hemmamatcher..basta !

    SvaraRadera
  72. Barabens väpnade fraktion2009-05-09 22:04

    Kent/ BaraBen är inte en homogen grupp där alla tycker likadant (och troligtvis väldigt få som tycker som Peeman). För din lilla information så finns det ett 15-20 tal baraben:are i klacken. Peeman är bara en liten (bokstavligen) dåre.

    SvaraRadera
  73. Vet inte om jag skall tro att detta är nått ironiskt påhitt av PeeMan elr om det skall vara ett dåligt försök till hets.
    Såklart att alla skulle kunna ta i mera, vara mer synkade etc. etc.
    Själv upplever jag att vi redan efter 4 matcher har ett jäkligt bra drag overall, och jag tror knappast att det i längden kommer att bli sämre.
    Keep up the god work mates !!!

    SvaraRadera
  74. Kan bara dra till med ett citat från en öisar-vän som stod i öisklacken under derbyt:

    "fan va ifks levande sittplats gör sitt jobb, man blev jävligt psykad :P"

    Sådant värmer...

    SvaraRadera
  75. Peeman är bara avundsjuk och sur för att han inte köpte kortet på LS.

    SvaraRadera
  76. När man snackar om borg så menar man ju något som e ointagligt dvs att vinna på gamlaullevi är något som man inte gör bara alltså i våran borg! tyvärr så e baraben.com för ointeligenta för o fatta sånt här, det e för långsökt för dem och än en gång försöker de skapa frustration mot varandra i de blåvita leden, pajasar

    SvaraRadera
  77. LS växelsjunger med BORTAklacken, med sig själva eller med Glenn.

    5 minuter sen... vi har starköl?

    ps.
    N1 tattare!

    SvaraRadera
  78. rad 9 stol 772009-05-09 23:43

    försöker sova men det går inte

    hur kommer det sig att det går 20st N2are på 1st N1are. Är dom på N1verkligen så mycket bättre?

    SvaraRadera
  79. Alla N2-bönder vet givetvis att eliten står nere i hörnet på N1. Punkt.
    "Vi ses i baren!!!" ;)

    SvaraRadera
  80. N3 mosar n1 o n2 alla dagar. Plus att vi har glenn hysén på våran sektion.

    SvaraRadera
  81. Synd bara att man inte ingår i LS när man sitter på N3. ;)

    Vi ses i baren!!!

    SvaraRadera
  82. Sjungs det något på N3 också?

    SvaraRadera
  83. Missat växel sångerna? Sätt på d3 både klack och ls hörs, kan känna att emot gefle hördes det när 10 kids under ls skrek så. Men som någons skrev ls lite mer brittisk klacken lite mwer spansk italensk.

    SvaraRadera
  84. frankie- när ska du sparka ut den här luffaren från baraben?

    SvaraRadera
  85. skriver om gais ungefär varannan dag och när de väl skriver om blåvitt så e d negativt... baraben har blivit en gais blogg eller? vill ha svar på de så jag vet om jag ska fortsätta gå in på den...

    SvaraRadera
  86. forza palmer2009-05-10 08:56

    Har årskort på LS och tycker att sektionen är fantastiskt bra! Det sjungs när andan faller på, (allt som oftast)vi startar upp växelsång med klacken och framför allt: sjunger ut bortaklacken när en sådan finns på plats. Har tidigare stått i klacken men har precis som PeeMan blivit "gammal" :)Inget ont om klacken (som gör ett fantastiskt jobb, vi hör er mer än väl från LS), men börjar man närma sig 30 så är det otroligt skönt att slippa springet och kedjerökningen i klacken till förmån för barlounge och folk i ens egen ålder.

    Hetsen mellan N1 och N2 i torsdags var för övrigt ett roligt inslag.

    SvaraRadera
  87. N2 N2 vet din morsa var du är!

    N2 åker ur i år! N2 åker ur i år..

    /N1 Ultras

    SvaraRadera
  88. N1: Solnatattare! Solnatattare!

    SvaraRadera
  89. Kom och hata om ni törs!!!

    SvaraRadera
  90. Anonym sa...

    När man snackar om borg så menar man ju något som e ointagligt dvs att vinna på gamlaullevi är något som man inte gör bara alltså i våran borg! tyvärr så e baraben.com för ointeligenta för o fatta sånt här, det e för långsökt för dem och än en gång försöker de skapa frustration mot varandra i de blåvita leden, pajasar

    9/5/09 23:15
    Problemet med dig är att du:
    1. Är jävligt dum.
    2. Inte är från Göteborg.

    Borgen dissas för att det är där Frölunda spelar, inte för att någon har något mot din lilla fort-beskrivning. Frölundaborg.

    Därmed hockeyreferensen. Idiotjävel.

    SvaraRadera
  91. Ja vad ska man säga. Verkar ju helt klart som att LS is the place to be. Har inte köpt mig nåt årskort i år då jag varit utomlands en hel del och kommer kanske tyvärr att sticka iväg snart igen. Men till nästa säsong är jag helt klart sugen på att köra LS.

    Skön stämning. Skön humor. Skönt folk. Skön ålder. Skön bar. Skönt röststarka gubbs. Och givetvis privilegiet att komma när bortaklackarna och att få chansen att häckla dem i 90 minuter om det så faller en i smak.

    Heja Blåvitt!

    SvaraRadera
  92. Oops, kan ju nästan feltolkas det där. "Komma NÄRA" givetvis.

    /Anonym 16:05

    SvaraRadera
  93. Håller med 16:05.

    Häckla bortaklacken är det bästa med Levande Sittplats.

    SvaraRadera
  94. Baserat på Geflematchen så var LS rent objektivt skitdålig. Det får vi väl ändå erkänna, även om vi som var där hade jävligt kul ändå. Retro-hetsramsor från tidigt 90-tal mellan N1 och N2 samt nidramsor mot den tomma Geflesektionen.....

    Tidigare matcher har det dock varit riktigt bra tryck på LS. Som ett bra bortafölje. Tajt 600-mannaklack som gör livet surt för det riktiga bortaföljet. Men sett till senaste matchen skall givetvis stora trumman slås för Norra övre. Utan tvekan.

    "Molnen är svarta, himmelen är grå. Tack vare bögarna på N2"

    SvaraRadera
  95. Står själv på Levande och de två första matcherna hörde vi knappt klacken så det är nog fråga om var på arenan man befinner sig om man ska höra varandra. Tvivlar inte en sekund på att det är bra tryck på klacken och YF (som vi aldrig hört) men det är nåt som inte går fram till oss riktig. Men trycket på plan är riktigt bra så vad spelar det för roll.

    SvaraRadera
  96. Jag står/sitter på N1 Levande Sittplats och kan meddela att vi inte hör varken Young Fellows eller "Stora" klacken speciellt bra. Däremot har vi riktigt skoj borta i hörnet med ramsor som "Närmast till baren" och "Hur skall det gå? EM-92" ha ha ha ha

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.