2010/03/18

Smått & Gôtt: Folk vill ta tillbaka, men vägrar att ge.

SMÅTT & GÔTT. Som ni säkerligen vet vid det här laget vann BaraBen.com stora bloggpriset för årets sportblogg 2009. Det ni inte vet är att vi vann det med en rungande majoritet, vilket visade sig när siffrorna från omröstningen presenterades i dag:

Ja, det är bara att tacka våra trogna och hängivna läsare. Vi fick fler röster än våra fyra motnominerade bloggar gjorde - tillsammans. Det är ett styrkebesked som heter duga det. Nu utmanar vi IFK Göteborgs spelartrupp - ta lika många poäng som övriga konkurrenter gör, tillsammans. Vem sa att vi inte ställer krav på Blåvitt?

||BaraBen.com||BaraBen.com||BaraBen.com||BaraBen.com||


Det ryktas...

att
speakeruppropen vid blåvita målskyttar - som BaraBen avslöjade i går - kanske inte blir av trots allt. Men vi lär väl anledning att återkomma om det hela - kanske precis så snabbt som alla nu fått tro. Förslaget ligger kvar, men det är viktigt att poängtera att det fortfarande är ett förslag.

att Stefan Rehn såg U21-matchen Blåvitt-Häcken inkognito, genom att dölja sig i "massan" på läktaren under en stor kapuschong.

att oroliga Levande Sittplats-besökare hört av sig till BaraBen med uppmaningen att granska vad de kallar en "bluff". I och med senaste utskicket från LS har nämligen vissa insett att baren på LS enbart tar 230 (?) platser medan det får plats med 600 personer på själva sektionen. BaraBen kommer inte att "granska" detta för det säger väl sig självt att man måste ha någon typ av maxkapacitet på en sådan bar. I så fall ligger det närmare till hans med en översyn av arenans rätt så odugliga toalettsystem, som innebär massiva köer i varje paus. Det känns lite viktigare än att "Glenn" 1 och "Glenn" 2 är oroliga för att de inte få dricka en starköl i paus.

att Kanal Glenn och BaraBen.com för närvarande fräschar upp sin grafiska profil. Nya banners, intron och andra grafiska detaljer implementeras på olika håll as we speak. Det är ett arbete som vi smygstartade i slutet av 2009 och fortsätter nu i "vår". Om du tycker att du kan bidra med illustrationer eller bildhantering av något slag, hör av dig till oss.

att en av våra absolut största legender, Bertil "Bebben" Johansson, fyller 75 år på måndag. Så det är inte "bara" en hemmapremiär - det är en födelsedagsfest för en av Blåvitts absolut största legender genom tiderna. Det finns inga ursäkter goda nog för att missa sådana tillställningar.

||BaraBen.com||BaraBen.com||BaraBen.com||BaraBen.com||

När Blåvitts träningshall gav vika för snömassorna och rasade ihop skickade vi på BaraBen iväg en salva av skarp kritik med riktning: Kamratgården. Då sa en del minsann i kommentarerna att "ni på BaraBen har ju inte koll, det blir ingen stor utgift för Blåvitt - försäkringen täcker det". Att kritisera sektens gudar är aldrig populärt.
"Slutresultatet blir i stället att IFK Göteborg nu drabbas av en mångmiljonkostnad - som utan tvekan hade gått att undvika med bättre planering och säkerhetsarbete."

I går kunde Sportsday bekräfta precis det vi på BaraBen slog larm om - hallraset innebär en mångmiljonutgift för IFK Göteborg. Nu skjuts även nybygget av Kamratgården 2.0 på framtiden - just på grund av den oväntade ekonomiska smäll som hallraset innebär för föreningen.

Den försäkring som fanns på hallen täcker, (trimvirvel) noll kronor, av snöraset:
- Så är det, vi får inte ut en krona där. Nu måste vi se över hur vi löser detta. En ny hall kostar mellan tre och fyra miljoner kronor. Därtill ska det köpas nytt konstgräs och annat. Runt fem miljoner är ett realistiskt antagande, säger klubbdirektören Seppo Vaihela till Sportsday.


Vad var det vi sa. Försäkringen täcker det där?
Ja, just det. Jättebra analys, tjabo.

||BaraBen.com||BaraBen.com||BaraBen.com||BaraBen.com||

På tal om Sportsday så slåss de just nu för sin överlevnad. Den tidigare GT-medarbetaren Henrik Leman slog sig i höstas ihop med förre Alltid Blåvitt-redaktören Tomas Ericsson i detta modiga projekt. Att det var på gång kunde ni läsa om först här på BaraBen.com, men nu, ett drygt halvår senare kan sagan vara på väg att få ett tvärt slut i det allt kallare medieklimatet.

Jag blir lite deppig av att läsa siffrorna här till höger. Sex av tio läsare säger att de inte vore beredda att betala drygt 60 kronor i månaden som skulle krävas för att få sajten att överleva. Detta trots att jag nästan enbart sett, hört och läst positiva reaktioner kring deras arbete. Från alla håll. Habegäret kanske borde återbetalas från läsarnas håll?

De skulle förmodligen behöva typ 1 000 personer som kör en sådan här typ av bonusprenumeration för att köra vidare (ja, nu gissar jag friskt här) och det vette fan om de kommer klara av att få med tanke på responsen i undersökningen bland deras läsare. Det brukar ju sägas att en opinionsundersökning med fler än 1 000 deltagare är rätt så säker, men samtidigt kan det dölja sig väldigt många potentiella prenumeranter i den "tysta massan".

Värt att notera är att jag inte har någonting att göra med Sportsday. Inte heller BaraBen tjänar något på att tala varmt om dem, ekonomiskt sett. Men som fotbollsintresserade göteborgare skulle vi tycka det var väldigt tragiskt och olyckligt om deras projekt inte fick leva länge nog för att få fira sin ettårsdag. Om ni uppskattar att läsa Sportsday, hjälp dem då även att leva vidare. Oavsett om du håller Gais, Öis, Blåvitt eller Indianerna kärt.
"Alla vill till himmelen men få vill ju dö
Man vill kamma in vinningen, men sår inga frön
Man vill ha sin bit av kakan, man vill äta den med
Folk vill ta tillbaka, men vägrar att ge."
- Timbuktu, "Alla vill till himmelen"
BaraBen kommer dock att vara gratis även framöver. Och är inte nedläggningshotade.
Men betalar ni tillräckligt bra så lägger vi ner skiten på en gång. Ta det inte som ett hot, ta det som ett löfte.

||BaraBen.com||BaraBen.com||BaraBen.com||BaraBen.com||

Tobias Hyséns publikutmaning, att knäcka AIK:s premiärpublik på vår hemmapremiär, går nu in slutfasen. Snacket om publiksiffran och "att dra med sig nya besökare" har fortsatt att hagla både här på BaraBen.com, på Svenska fans, på klubbens forum. I dag har Blåvitt matchannonser i GT (en helsida) och GP (en halvsida) som skall locka den typen av blåvita som inte följer bloggar eller sociala medier.

På Facebook pågår en explosion av medlemmar i gruppen för matchhetsen - nu cirka 2 500 personer som stöttar "Tobbes" uppmaning till den göteborgska fotbollspubliken...

Men det räcker inte. Fler måste få tummen ur och agera!

1. Läs Tobias Hyséns utmaning från i måndags!
2. Gå med i gruppen för utmaningen på Facebook!
3. Köp biljett till dig och dina vänner till Blåvitt- Häcken!

46 kommentarer:

  1. Vilket försäkringsbolag rör det sig om?
    Alla Blåvita borde utnyttja sin konsumentkraft och byta bolag från det aktuella ifall de inte är mer tillmötesgående.

    Det ska smaka mer än det kostar.

    SvaraRadera
  2. bra skrivet. En sak bara. Timbuktu är INTE rätt källa för uttrycket "all vill till himmlen men få vill dö". Det är ett gammalt bibelcitat från början, som använts av bl.a. Reggaelegenden Peter Tosh (Equal rights). FYI. Timbuktu är skåning oxh skall därför inte ges någon cred, whatsoever. ;)

    SvaraRadera
  3. Försäkringsmäklaren2010-03-18 11:16

    anonym 11:14/ Det handlar knappast om tillmötesgående, alla försäkringsbolag har klausul att om vädret orsakar detta så kan man enbart få ersättning om inte försäkringstagaren kan göra något åt saken. Dit räknas inte att lämna något hundratal ton snö och is på sitt tak i flera månader...

    SvaraRadera
  4. Carlito- NU är ju citatet längre än så och det vore ett korrekt citat även om det var Bojan Djordic som upprepade det. Man behöver inte hitta en ursprungskälla till det...

    SvaraRadera
  5. visst, men det var mest för infon FYI ju ;) rolig bakgrundsfakta

    SvaraRadera
  6. LS var slutsålt vid 8 matcher under förra året och baren rymde inte mer folk då heller.
    Dessutom så vet ju "alla" om att det jobbas på en ordentlig utökning av kapaciteten.

    SvaraRadera
  7. Mario Teran2010-03-18 12:04

    Bara drygt 8000 röster på bloggpriset??? Det var inte mycket att hänga i granen. Där föll fanan en bit.

    SvaraRadera
  8. Sifo ellerrrr2010-03-18 12:10

    Mario Teran/ Opinionsundersökningar görs med 1000-1500 personer och de ger korrekt bedömning av hur folk kommer rösta, ungefär. Så 8000 är en väldig massa röster i en sportbloggstävling...

    SvaraRadera
  9. Sifo eller..

    Fast det är väl en jäkla skillnad på en slumpmässigt utförd undersökning jmf med aktivt röstande på ngt, eller?

    SvaraRadera
  10. VAd gäller försäkringen så är det så att på privata hus (radhus och villor) täcks ett ev takras av försäkringen. Men när det gäller "kommersiella" fastigheter, vilket då alla andra hus/byggnader är så ska fastighetsägaren se till att taket är fritt från snö, eller inte fritt men om det kommer dessa mängder så SKA man röja bort snön. I detta fallet är Blåvitt ägare och ska då röja...

    SvaraRadera
  11. Jag pissar på facebook, sån e ja. Och nej, jag är inte gajsare.

    SvaraRadera
  12. Mario Teran2010-03-18 12:47

    Som sagt, om SIfo slumpvis valt ut 1000 personer att rösta så är jag inte säker på att resultatet skulle blivit detsamma.

    Men det var inte det jag reagerade mot, utan att antalet röstande bara var 8000. Bloggpriset har ändå fått en stor genomslagskraft i olika medier så jag trodde nog att det var ett större intresse.

    SvaraRadera
  13. Till Frankie! Jag är en av dom som sa nej till att betala för att få ta del av det som står på sportsday. Detta beror inte på att jag bara vill ha och aldrig ge. Det beror helt enkelt på hemsidan i sej. Jag tycker inte att sportsday är bra helt enkelt. Jag är inne på baraben åtskilliga gånger om dagen och hade ni varit i samma situation som sportsday hade jag öppnat plånboken direkt, för utan er hade jag inte kunnat leva;-)

    SvaraRadera
  14. Baraben blir NSFW! (Not Safe for Work för er som undrar).

    Jag vette fan om jag hade vågat stoppa mina grejer i Pumans mun dock, det finns ju dokumentation på att ett gäng äckel vart där inne redan, och vem vet vilka odokumenterade fall det finns av skabb där :P

    SvaraRadera
  15. Måste säga att för att slå Tobbes utmaning så vore det än klar fördel om Ifk Göteborg hypade matchen mer på hemsidan genom att visa hur många biljetter som är sålda osv. MÅSTE BLI BÄTTRING PÅ DEN FRONTEN.

    SvaraRadera
  16. Ja, då vet vi vems felet är om Svensson har annat att tänka på i nästa match...

    SvaraRadera
  17. HAHAHA, ÄLSKA gustav svensson, killen står upp för det han gillar och mot bojan-horan! Sug av killen!

    SvaraRadera
  18. 18/3/10 13:20

    blåvitt har faktsikt en liten rad längst upp på vanliga startsidan. precis under översta reklambannern...

    9560sålda står det just nu

    SvaraRadera
  19. Om inte jag minns helt fel såkunde vem som helst rösta på priset.

    SvaraRadera
  20. Puma Swede är skitful

    SvaraRadera
  21. Huddex N2 < N12010-03-18 14:35

    Du är bara avis för att du inte har årskort på LS Franke :)

    SvaraRadera
  22. Försäkringsmäklaren, jag bryr mig inte om vilka klausuler alla försäkringsbolag har. Gais var i sin fulla rätt att sätta hutlösa priser på sitt derby förra året också, men en gemensam manifestation fick dem att inse att det kostade mer än det smakade.

    Man kan vara tillmötesgående även om man har laglig rätt att inte vara det, t.ex. om man skulle ställas inför det affärsmässiga beslutet att väga den här utbetalningen mot exempelvis 5000 blåvitas sakförsäkringar för all framtid.

    SvaraRadera
  23. Har utlottningen från Cypern-lägret gjorts än?

    SvaraRadera
  24. Baraben-redaktionen2010-03-18 15:13

    Anonym sa...
    Har utlottningen från Cypern-lägret gjorts än?

    18/3/10 14:43


    Ja, det är redan gjort. Helt otroligt nog så var det Frankie som blev den lycklige vinnaren av samtliga priser. Vi säger grattis!

    SvaraRadera
  25. N2 står för 75 % av stämningen på arenan...

    SvaraRadera
  26. Huddex rad 42010-03-18 15:29

    N2 är för eliten :)

    SvaraRadera
  27. Frågan är hur många av dom 8000 som var riktigt unika.

    SvaraRadera
  28. Hörde en kille i Kalmar som klagade som fan över att LS-baren inte var stor nog för att få plats med alla, är det han som mejlat Baraben nu tycker jag han ska avgå!

    SvaraRadera
  29. N2...lite finare..mycket bättre..

    SvaraRadera
  30. Utlottningen är inte gjord, eller möjligtvis precis gjord. Det är i antågande i alla fall.

    SvaraRadera
  31. Ny utmaning inför matchen mot Häcken: Alla i publiken ger Gurra en avsugning. Kan vi bli fler än 17000? Yes we can.

    SvaraRadera
  32. Om läsarna vill kan vi ha en utlottning som VM-utlottningen, filmad och med lappar och hela skiten. Eller så dunkar vi bara upp en lista på vinnarna i kväll...

    Huddex/ Jag är frikyrklig och tar avstånd från all förtäring av alkohol, så "satans sektion" är jag inte lockad av!

    SvaraRadera
  33. Haha Frankie jag har åkt med Baraben bussen med dig till Mordor. Var du bara lite lätt trött då? :)

    SvaraRadera
  34. Huddex/ Vidriga förtal är vad det är, jag anser att alkohol är jävulens påfund och leder oss alla i fördärvet! ;)

    SvaraRadera
  35. Vad kan vara viktigare än att alla Glennar får tillgång till öl i pausen??? Leder blåvitt så firar vi, ligger blåvitt under så sorgedricker vi. AVGÅ! ;-)

    Förra året när LS var slutsålt under ett antal matcher så var det ju djungelns lag som rådde vid "insläppet" till baren. Väl inne så var det inte tal om att gå på toaletten för att riskera att inte komma in igen.

    Mitt "gäng" brukar gå ner i 42:a minuten för att snabbt få tag i en öl och för att överhuvudtaget få plats. I år får vi nog gå ner tidigare, säg 5 minuter tidigare kanske... i 37:e minuten.

    När alla inser detta kommer blåvitt tappa supporterhjälp (sång) från LS inför varje halvleksvila eftersom supportrarna är på väg ner till baren.

    Det är bara början på problemet. Kan inte baren öka kapaciteten genom utbyggnad så tror jag att vi tappar årskortsinnehavare på N1/N2 inför nästa säsong eftersom folk tröttnat på att inte komma in på baren.

    Let's face it, folk har betalat 3300 kr för att se på fotboll och för att få dricka starköl i goda vänners lag!

    Forza LS!

    SvaraRadera
  36. Mot fördärvet i språngmarsch :) Frankie leads the way.

    SvaraRadera
  37. 434/ Man måste ju fråga sig om de personerna är där för att se Blåvitt eller för att dricka starköl - om man nu lägger ner sitt årskort på LS för att man inte får plats i baren varje gång...

    SvaraRadera
  38. LS kostar mer än vanliga sittplats. Om jag bara vill se blåvitt så kunde jag valt billigare biljetter mer centralt. Är det en bra anledning? För 200 kr till får jag sämre sikt, tillgång till baren och stå på sittplats utan gnäll.

    SvaraRadera
  39. Det stora problemet är väl inte att LS tappar sångröster strax innan paus, utan att LS är helt tomt de första 10 minuterna efter paus! Kan IFK få dispens att köra drygt 20 minuters paus? Då hinner LS tillbaka från baren och vi övriga hinner tillbaka från toaletterna... Ja menar, kan vissa klubbar ha ospelbara planer men få dispens för detta, borde man väl kunna få dispens för extra lång paus också??

    SvaraRadera
  40. Collberg/ Hoppas du driver, annars är du ju helt skadad. Tror du vi andra 90% av arenan vill vänta på ett par hundra suputer eller?

    SvaraRadera
  41. L3/ Ironi och sånt är inget du befattar dig med?

    SvaraRadera
  42. BB behöver inte granska något men man kan tycka att det är falsk marknadsförning att gå ut med bar o allt till 600 när man bara har kapacitet till 230...Om det inte vore för baren så kan man ju lika väl stå ivägen för folk o gasta vart som helst på GU för att sprida stämningen?

    SvaraRadera
  43. Sportsdays och liknande sajters stora problem är väl att efterfrågan blir rätt mättat. Inte minst den medborgarjournalistik ni själva bedriver baraben. Varför betala sportsday när ni levererar en närmare sportjournalistik och de andra inför matchen kommentarerna fyller de stora i de etablerade kanalerna rätt väl redan. Även om jag själv föredrar sportsday, de har kunskap om lagen som de andra inte har. Kanske utnyttjar de den inte fullt?

    SvaraRadera
  44. Återigen:
    Det är precis samma förutsättningar på LS i år som förra året. Barområdet sväljer i dagsläget inte hela sektionen. Men, det var som sagt slutsålt vid ett antal matcher förra året och det gick hyfsat smidigt ändå.

    Det pågår som sagt ett arbete för att barområdet skall expandera ordentligt och det finns goda skäl att tro det blir verklighet.

    SvaraRadera
  45. Vi ska minnas Bebben Johansson i alla våra da'r ;)

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.