2010/03/19

Häcken har inga fans.

INFÖR-HETS. Händelserik vecka minst sagt, kommentarstormar på inläggen, diverse djur – då mest pumor har haft bra med utrymme här på BaraBen, Tobbe har bloggat mer än någonsin och det är hemmapremiär på måndag. Känner ni, att nu är det nära, riktigt nära.

Hemmapremiären då, motståndet heter Häcken och en av deras bästa spelare är Mathias Ranégie, den före detta blåvittspelaren – för er som inte minns honom, så var det han den långa killen med gips på armen som värmde upp vid sidan om planen.

Jag vill som Blåvit hälsa er häckenfans välkomna till fastlandet på måndag, för er som inte har varit så här långt bort från Rambergsvallen på länge så följer här en vägbeskrivning till vår arena Gamla Ullevi.


Ni kan även ta spårvagn, då föreslår jag 10:an, 5:an eller 6:an, hoppa av på centralstationen eller vart de nu stannar, sen följer ni bara den blåvita strömmen som tar er fram till vårt fort.

Jag skriver den här texten och ser att ordet ”Häckenfans” blir rödmarkerat, felstavat helt enkelt. Jag testar lite olika förslag häckenfans? Häcken fans? Nej, det är också fel. Det finns inga stavningsalternativ heller, ordet finns inte. Det finns inget som heter Häckenfans, Häcken har inga fans.

Här är en ganska rörande film om BK Häcken, innan den ekonomiska rushen tack vare Gothia Cup. Filmen kunde lika gärna ha varit inspelad på Rambergsvallen som inte ser ut att ha förändrats något sedan filmen spelades in (1982). Jag vill varna känsliga tittare för hemska matchkläder och en del nakenhet (men hey! vi är ju lite av en sexblogg nu för tiden).



Välkommen in i framtiden BK Häcken och ni fåtalet supportrar, lämna landsbygden och er skräparena bakom er och välkommen in till hjärtat av Göteborg och Gamla Ullevi.

Vi ses på måndag.

35 kommentarer:

  1. Känns sådär att skapa hets mot Häcken. Det blir en nog så jobbig match ändå. Har inga goa vibbar efter förra årets möten.

    SvaraRadera
  2. 15:22, känns ungefär som att stå naken i sitt rum och stå och hetsa mot väggen klockan 03:00 en måndag...

    SvaraRadera
  3. "Häcken har inga fans" - *gäsp*

    SvaraRadera
  4. [Kommentar borttagen då personen försökte använda sig av ordet Häcken ****]

    SvaraRadera
  5. Jag tror att de flesta som håller på Häcken bor Hisingsgatan. Nummer 3b.

    SvaraRadera
  6. Blev mer en sympatikänsla för Häcken efter den oerhört tragiska filmen. Men den är nog lika snabbt bortblåst direkt jag postat denna kommentar.
    I övrigt hoppas jag på hyfsat väder på måndag så man slipper bylsa på sig tonvis med kläder.
    Vi syns på GU !!

    SvaraRadera
  7. Hahahaha, det känns som antalet "vanliga ppv-supportrar" och "Svenssons" ökat på BaraBen sedan stora bloggpriset, gnäll på alla typer av hets i kommentarerna. Hets och hype av det här slaget är det mest underbara med BaraBen, grymt inlägg Ida! MERA, MERA MERA!

    SvaraRadera
  8. känns lite som filmen Offside!

    SvaraRadera
  9. Att det finns Häckenfans är det ju inget snack om, det vet såväl ni som jag. Men jag antar att det bara är ett sätt att provocera! Lycka till med den biten :)

    Själv hoppas jag att Häcken gör som förra året, för ni har väl inte glömt vilket lag som tog mest poäng i de två matcherna?

    SvaraRadera
  10. sweet home hising Island. Chêcka blåvitt änna"

    SvaraRadera
  11. NI SOM KOMMER FRÅN GÖTEBORG, ÅKER ALLTID HEM MED SORG!!!

    SvaraRadera
  12. inte ditt basta ida!!!

    SvaraRadera
  13. Det här är helt rätt... Varför bo, leva och andas Hisingen... Tycker att filmen är grym ur flera perspektiv...

    Tackar och bock till Baraben.com som ökat flera dimensioner med Ida...

    SvaraRadera
  14. anonym 17:02
    haha.. håller med..

    episka danssteg där förövrigt..

    SvaraRadera
  15. Fantastiskt filmklipp - tack Ida! Herregud det är som det var från 1800talet. Ideell fotboll i all ära, men tack o lov att vi inte är kvar där. Vill jag se gräsrotsfotboll går jag ner till heden.

    SvaraRadera
  16. Inte för att vara sån men Blåvittfans blir också rödmarkerat ;)
    Men fyfan vilka fula tröjor de hade Häcken :D

    SvaraRadera
  17. Med tanke på Tobbes ursprung blev kommentaren om Ranegie ruskigt patetisk....

    SvaraRadera
  18. Tobias Hysén ÄR Blåvitts BÄSTA spelare, fd. Häcken-spelare.

    SvaraRadera
  19. Snyggt självmål där med Ranegie-kommentaren :)

    SvaraRadera
  20. Ni kommer åka en tung hemmapremiär förlust!1-4 blir det,ses på måndag.


    Ni kan inte,Inte rubba oss för vi har skärgårn´s bästa fottbolslag NI KAN INTE RUBBA OSS!

    SvaraRadera
  21. vadå självmål med ranegie-kommentaren.. kan väl inte tolkas på annat sätt än att en fd reserv i blåvitt nu är stjärna i häcken..

    SvaraRadera
  22. För övrigt kommer vi att krossa era gulddrömmar , preciss som förra året.
    Om nu fler fans betyder bättre fotboll så skulle väl hundskit vara värdefullare än en diamant: den drar till sig fler flugor!

    SvaraRadera
  23. 23:20: Nej, precis. Är man reserv och dessutom lider av dålig attityd i Blåvitt, då kan man ha vad som krävs för att lyckas i Häcken.

    Personligen gillar jag Häcken. De är en frisk luft i svensk fotboll och jag bor ett stenkast från deras hemmaarena. Men detta gäller endast så länge de förblir en parantes inom svensk fotboll...

    SvaraRadera
  24. Anonym 23.20:

    Ranegie är knappast nån "stjärna" i Häcken. Det är Chibuike, Paulinho, Tom Söderberg, Jonas Henriksson m.fl. som är "stjärnor" i Häcken. Ranegie är en bra targetspelare som låser fast bollen på offensiv planhalva och är jävligt tung, stark och teknisk. Han är viktig för vårt offensiva spel, precis som t.ex. Selakovic är för er. Fast det är svårt att jämföra eftersom vi spelar så olika. Däremot är det ju glädjande att en f.d. Häcken-spelare - Tobias Hysén - är er största stjärna :)

    SvaraRadera
  25. Fråga: är Peter Friberg Bobby Fribergs pappa?

    SvaraRadera
  26. Mathias Ranégie, den före detta blåvittspelaren – för er som inte minns honom, så var det han den långa killen med gips på armen som värmde upp vid sidan om planen.

    Den kan jag gilla!!!

    SvaraRadera
  27. Problemet med en sådan här införhets är väl att 50% av alla blåvittfans bor på hisingen, det kanske tom Ida gör? Behöver folk införhets? Räcker det inte med kärleken till blåvitt? Bryr väl mig inte om vilka dom möter, jag går dit för att se Blåvitt och inte motståndaren.

    SvaraRadera
  28. 09:16: Du har nog kommit fel. Klicka här och gör ett nytt försök.

    SvaraRadera
  29. ZZZZZZZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.....................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

    SvaraRadera
  30. Hets mot lag med supportrar har en poäng. Att bara sparka på ett litet lokalt lag är smaklöst inge annat.
    Häcken e som VF. Ett lokalt lag de e kul om de går bra för. Inte ett hatlag att håna.
    Svårt å tro att författaren till denna artikell är från Göteborg.

    SvaraRadera
  31. Jag är född och bor på Hisingen, Blåvitt har alltid vart mitt lag, men Bk Häcken är en utav dem föreningarna som jag beundrar mest. Den bästa styrelsen sitter i BK Häcken, trots att det inte är mycket folk på Rambergsvallen så kan man ändå känna kärleken till klubben där bland deras supporters och dem äldre hisings gubbarna.

    Alla som kollat på div.3-4 fotboll tycker att det är "mysigt" med det lilla lokala laget som kämpar på i det tysta, 150 pers på läktarn och stank av kaffe och varmkorv är betydligt mer inbjudande än 42 000 på Nya Ullevi enligt min mening, och den känslan får jag när jag går på BK Häcken.

    Men framåt kamrater på måndag!

    SvaraRadera
  32. Kära IFKare, glöm inte vem som satte 2 mål på er i det första derbyt mot just häcken...

    "högmod går före fall..."

    SvaraRadera
  33. Denna blogg måste ha fått en helt ny målgrupp eller något det senaste. Vet man vad Baraben skriver om och har alltid skrivit om så vet man att det alltid har handlat om främst hets, hets och mera HETS!!!

    Det har blivit för lite och för snäll hets på denna hemsidan tycker jag!

    SvaraRadera
  34. Häcken supporter2010-03-21 03:20

    Jag är Häcken-supporter. När vi kommer stå på Gamla Ullevi, kommer jag att sjunga 100 gånger högre än er tillsammans med mina supportervänner, jag kommer göra allt i min makt för att visa er att vi finns och att vi är på väg mot något stort. Jag kommer att göra allt för att visa er att vi inte bara är "det där lilla laget som ingen bryr sig om". Vi kanske inte kommer att höras allt för mycket, men vi kommer fan att visa er alla som tvivlar på oss!

    SvaraRadera
  35. Underbar film!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.