2010/03/01

Låt jakten börja

Vad som kallas revanschens år börjar på lördag. En lång kall vinter är inte alls slut men snön har äntligen börjat att smälta bort. Sista träningsmatchen är avklarad. Vi är obesegrade hittills. Om en vecka kan vi tagit hem en första titel. Om två veckor kan vi leda allsvenskan igen. Det är en underdrift att säga att man som årskortsinnehavare är peppad inför kommande säsong.

"IFK Göteborgs målsättning är alltid att hamna topp fyra" är Håkan Milds mantra. "Nästa mästarna" basuneras det som bekant ut lite mer härligt framfusigt i tröjleverantörens kampanj.
"Vi går för guld" erkände Malmö på ett knökat årsmötet inför jubel och idel glada miner, särskilt då Madsen redan aviserat reträtten så röstningskuppen aldrig behövdes. Själv tycker jag det vore så mycket trevligare om toppstriden kunde få stå mellan Sveriges två genom tidernas traditionsrikaste och framgångsrikaste fotbollslag.

"Kom och ta oss!" säger nu regerande mästarnas adidaskampanj och börjar sälja en till synes reklamfri matchtröja 50 kronor dyrare än den blåvita tröjan (som sannolikt gjorts av samma sömmerskor i Asien med typ 20kr i dagslön). Men så är det skuldtyngda fotbollsaktiebolagets årskort billigare än IdrottsFöreningen Kamraternas och tillämpar cirkusbudgetmodellen "det man förlorar på karusellerna tar man in på gungorna". Själv är jag väldigt glad över att slippa hålla på ett aktiebolag i en fotbollsserie.

Undertecknad, högskoleekonom med inriktning på marknadsföring, passar härmed på att bjuda på några ytterst subjektiva men spontana värdeord baserade på de visuella intrycken av respektive reklamkampanj:

Stor enad trupp. Unga hungriga talanger. Landslagens framtid. Grymt målfarliga.
Vill vinna. Vågar vinna. Förbannade. Enorm
revanschlust. Snart skiner Poseidon.
Det måste varit svårt välja ut bara sex av alla spelare med blåvita hjärtan


De enda kända i truppen med hjärta för aktiebolaget de spelar för.
Förvånade.
En gubbe som går sin egen väg bort från de andra i gruppen.
Lite skrämda.
Inte direkt landslagsmaterial. Vågar inte se folk i ögonen.


En intakt trupp i kombination med att skadade spelare nu börjar bli matchklara kryddat med riktigt spännande nyförvärv gör att en satsad slant på IFK Göteborg som seriesegrare nu bara ger 2,90 i odds hos spelbolagen. (Elfsborg 3,50, MFF 6,00, Fotbolls AB:t 7,00) Blåvitt kommer få leva med favoritskapet som sig bör denna säsong men det sköna med det just nu är att det inte alls känns som en börda utan bara oerhört inspirerande

Dagens börs och ekonomitips går därmed för övrigt ut till aktiebolaget som vill komma och bli tagna att våga satsa de räddande Hooiveldmiljonerna på oddset på valfri toppkonkurrent. Ett 19:e guld till Blåvitt innebär faktiskt hela 190% i ränta på bara åtta månader tills allsvenskan slutar. Det tipset kan Bjärsa gärna hälsa Greklands regering om att sätta typ BNP på också.

Till alla spelare, ledare och blåvita fans vill jag bara säga att Supercupen är en första revanschmöjlighet, inget måste. Vi är ju redan klara för Europakval igen. Men så gott det vore att fortsätta vara obesegrade i år och påbörja återupprättelsen redan denna vecka.

Det är en lång väg och säsong kvar men minns den mäktiga känslan hela förra säsongen fram tills halvtid den 1 november 2009 och låt detta vara sporren. Nej förresten låt f-n slutsignalen vara bränsle också!
Det är roligare att jaga än att jagas. Jakten börjar på lördag
.

28 kommentarer:

  1. En gaisare som sitter och läser BB vid 2 på natten. Där ser man :) Bra artikel men jag antar att du menar 1 november.

    SvaraRadera
  2. AAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHH FAN VAD TAGGAD MAN BLIR AV ATT LÄSA TEXTEN

    SvaraRadera
  3. Guldrace mot iffiff i år, det ser jag fram emot!

    SvaraRadera
  4. 1 november.
    Ett datum som aldrig kommer glömmas.

    SvaraRadera
  5. Hellre hålla på ett aktiebolag än ett lag som lever, och överlevt, tack vare fusk...

    SvaraRadera
  6. Blåvit sko2010-03-01 08:54

    Man får ändå ge gnagarna att de har humor och bjuder på sig själva (i dubbel bemärkelse).

    Att med sin historia av uppstoppade galgar (i sina juniorers anus) gå ut med parollen "Kom och ta oss" är sann och stor humor.

    Tack aik för det smashläget.

    SvaraRadera
  7. Asså deras bild var så jäävla ful.

    SvaraRadera
  8. Anonym 8:33: Om du tänker efter vet du om att du har fel. AIK gynnas konsekvent av SvFF och tar nödlån för att inte gå i konkurs...

    SvaraRadera
  9. Just det Blåvit sko, de verkar ha humor... men antagligen är det inte så utan det är nog en reklambyrå utan ajk-kunskap som gjort kampanjen. Men det blir ju inte mindre kul för det.

    SvaraRadera
  10. Någon annan som tänkt på hur fula strumpor AIK har? Jag kan på nått sätt ändå förstå den svarta tröjan och de vita byxorna, men getingsrandiga strumpor är för mig helt oförklarligt.

    SvaraRadera
  11. Blåvit sko2010-03-01 11:11

    Anonym 09:49

    Jag får väl förtydliga mig med att jag ironiserade något typ jävligt mycket) över våra kära galgälskare till motståndare.

    SvaraRadera
  12. Sviniga vidriga ***.
    Snälla krossa dom blåvitt!

    SvaraRadera
  13. Tror vårt favoritskap kommer minska när Mild i sommar sålt våra bästa, som han brukar göra.

    SvaraRadera
  14. Anonym 1/3/10 12:42

    Jag tror inte att Mild kommer släppa våra viktigaste spelare så lätt.. Hans vilja att komma ut i europa med Blåvitt är enorm!

    SvaraRadera
  15. Mutumba ser på denna bilden verkligen ut som den neandertalare han är

    SvaraRadera
  16. När ska pöjkarna lära sig att man ska ha SVARTA fotbollsskor, gärna copa mundial. Det är de enda rätta.

    SvaraRadera
  17. Svar til: Anonym sa...
    Hellre hålla på ett aktiebolag än ett lag som lever, och överlevt, tack vare fusk...

    1/3/10 08:33


    Svar:
    Jag har hellre en målvakt som flyttar stolparna än en rattfull kvinnomisshandlare i laget! Smaka på den Ditt AJK svin!

    SvaraRadera
  18. Gleenn

    Började hålla på IFK i år? Han syftar inte på stolpflytten, han syftar på skattefusket... efter det har ni ju fått ert nya smeknamn, IFK skattestolpfiskfusk.

    INGEN ÄTER PYTT I GÖTEBORG!

    SvaraRadera
  19. Skicka junisarna till solna.. vill inte se några skador i en jippomatch

    SvaraRadera
  20. Hatet är större än någonsin, likaså kärleken. Jakten kan börja!

    /Blåvitt

    SvaraRadera
  21. Svar till Anonym sa...
    Gleenn

    Började hålla på IFK i år? Han syftar inte på stolpflytten, han syftar på skattefusket... efter det har ni ju fått ert nya smeknamn, IFK skattestolpfiskfusk.

    INGEN ÄTER PYTT I GÖTEBORG!

    1/3/10 16:51


    Svar:

    Att ni aldrig kan släppa det med det s.k skattefusket är ju helt sjukt.. För det första var det inte klubbens fel och för det andra så är de personer som gjorde det bakom bom.
    Sen att ni har SVFF på eran sida (ni delar tom kontor på råttsunda), det kan också betraktas som fusk?


    Sen det som hände med klubben ifk Göteborg för sisådär vad är det nu? 7-10 år sedan? Är väl lite väl långsiktigt?
    Då kan jag ta upp skottlossning på derbyn, hot mot spelare, hot mot ledare, inkastade saker på planen, matcher som stoppats.. Spel inför tomma läktare (saker som hänt de flesta klubbar i stockholm)

    Detta var rätt gamla händelser.. Ska vi ta upp det också nu när vi ändå sitter här och drar historia med varann?

    18 SM-Guld
    2 Europa Guld

    Sveriges mest framgångsrika klubb genom tiderna!

    Men det roliga är att du häger på ett IFK Göteborgs forum och bara snackar skit.. Har ditt lag inget eget ställe att vara på?

    SvaraRadera
  22. "Till alla spelare, ledare och blåvita fans vill jag bara säga att Supercupen är en första revanschmöjlighet, inget måste. Vi är ju redan klara för Europakval igen. Men så gott det vore att fortsätta vara obesegrade i år och påbörja återupprättelsen redan denna vecka."


    Det går inte att komma ut i Europa via supercupen, det ända som är "bra" med den cupen är att vi kan få revansch och prispengar.


    /B

    SvaraRadera
  23. gryyyymt skrivet MrG. Spot on!

    SvaraRadera
  24. Vad är pris potten på supercupen?

    SvaraRadera
  25. 250 tusen kr får vinnaren

    SvaraRadera
  26. gillar frågan om det är negativt med en bred trupp! Den blir ju extra kul när den ställs till en spelare som spelar i ett lag där skador är vanligt förekommande! Stor humor! Måste vara IRONI? Eller idioti?

    SvaraRadera
  27. "Kom och ta oss"...i röven med galgar då eller?

    Så fel det kan bli ibland...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.