2010/03/17

Frankies femma

FRANKIES FEMMA. I dag laddade Blåvitt upp inför derbyt på måndag med ett införkrig på Valhalla mot just det kommande motståndet BK Häcken. Nu stod lagens U21-gubbar som de rivaliserande sidornas trupper och Blåvitt formerade ett intressant gäng för dagen - med William, TO och Sana som de "rutinerade" A-lagsspelarna men bjussade även på 90 minnuter av mittbacken "Muki" Turunen och framför allt 45 minuter av högerbackscomeback signerad: Adam Johansson!

Eftersom feldgrau inte kunde närvara vid denna tillställning och dessutom bara i undantagsfall kör någon "femma" från dessa U21-matcher, så hugger jag in i kakan denna gång. När halva laget består av potentiella A-lagsspelare kan vi ju bara inte låta bli. En viss fadäs gjorde att jag med sällskap missade ett par inledande minuter i andra halvlek - vilket resulterade i att två mål i matchen (som slutade 3-3) inte bevittnades på plats utan återberättades av fotbollskonsulten "Disco". Därför får ni söka er till Officiella och Alltid Blåvitt för mer noggranna matchreferat. Däremot ska ni få en fristående "Frankies femma" - old school feldgrau style:

U21, BK Häcken, hemma
5 poäng: William Atashkadeh - Efter spekulation från BaraBen-blocket på läktaren om en "Helena Jonsson-effekt" (att bli usel efter att ha fått pris) i de inledande minuterna då William hade problem att komma rätt till bollen - så blixtrade William till och det rejält. I dessa dagar, kort efter att han utnämnts av G-P till supertalangen framför alla andra - så störs han själv inte det minsta av hypen. Djupledslöpningarna var snabba, rappa och framför allt, väldigt explosiva i både steg och närkampsförmåga. William var helt enkelt lite "Johnny Bråttom" i dag och gjorde bland annat ett mål efter en 40 meters rusch på en lång pastej bakifrån. Dessutom hade han bud på en handfull ytterligare och hade ett väl fungerande samarbete med:
3 poäng: Tobias Sana - Dagens artist. Gjorde - bortsett från ett konstmål likt det han presterade på första Cypern-lägret - en mycket vass insats på sin kant. Sana blir allt bättre på att ta ansvar bakåt i banan och löpte förtjänstfullt, även om det är framåt han är kreativ på ett sätt som får det att vattnas i mun även på de mest försvarsinriktade Italienälskarna. Sana är för bra för att spela med U21, egentligen. Men samtidigt har han en tuff konkurrens i A-laget som gör att han ännu inte är startman och ordinarie, en kombination som lär ge honom mycket speltid i U21 även under 2010. Men som han gör det, med frenesi, vilja att utmana och en konstruktiv högerfot. Enda minuset? Lite för mycket hetta och vilja att tjôta och tjafsa i fel lägen.
2 poäng: David Johansson - Den som tror att Blåvitts "backfenomen" är över, slut, finito - kan sluta oroa sig. Här har vi en up and coming man som har offensivlusta, är lite fräck i duellerna och vågar ta för sig längs sin kant. Jag kan ge mig fan på att han snart kommer kallas för "modern ytterback" av gammelmedia, när han får sina första A-lagschanser. Saknar ännu det flås som behövs för att prestera som ytterback i Allsvenskan, men har gått framåt med stora kliv sedan jag såg honom senast.
1 poäng: Teddy Olausson - Snacka om pådrivare. Han ägnar 90 minuter åt att ropa "hemåt nu Jakob", varpå Jakob tar i lite extra i löpningen. Han ägnar 90 minuter åt att hojta "Våga pressa nu Sana", varpå Tobias löper lite extra mot de gulsvarta i sin uppspelsfas. Han ägnar 90 minuter åt att uppmuntra William till ännu en löpning i djupled, varpå denne löper ända in i kaklet - även i 89:e matchminuten då orken börjat tryta. Jag tänker kalla Teddy för "90-minutersmannen" hädan efter, då hans ledarskap är en fröjd att skåda, även för oss lite mer orutinerade U21-besökare.

Utanför listan: Adam och Tuomo, inte bäst på plan - men inte dåliga på något vis. De visade att det går åt rätt håll och i snabbare takt än någon kunnat hoppas på. Timingen är ännu inte den bästa hos någon av gubbarna, de levererar inte riktigt så bra passningsspel som man kan önska från grabbar i storform - men bägge gör gedigna insatser, utifrån sina förutsättningar. Vi välkomnar er tillbaka till hetluften! För övrigt får även domaren ett rött kort då han missade en sanslös tackling med dobbarna före - i smalbenshöjd - i andra halvlek. Med otur kunde det slutat med en bruten fot på Tobias Sana men nu hade vi för en gångs skull tur i en risksituation och vår vänsterytter ställde sig upp kort efter situationen.

Fotnot: Den här femman kommer ej att ingå i poängsammanställningen av feldgraus femma, utan är en fristående bedömning av U21-laget för dagen.

20 kommentarer:

  1. William känns verkligen som en framtidsman. Han var sjukt snabb i löpduellerna idag, men i Allsvenskan är ju motståndet iofs bättre...

    SvaraRadera
  2. gött frankie det är denna typen av inlägg jag vill se inte sitt och diskutera vad som är diskriminerande eller inte. fattar du nu vad jag menar?
    jag vill ha eran bra skit istället för trakasserier.

    SvaraRadera
  3. hur många var på matchen i dag?

    SvaraRadera
  4. Det jag pustar ut för är att Sana inte bröt benet...

    SvaraRadera
  5. David johansson är väl inte vänsterback? högerback

    SvaraRadera
  6. Har för mig att David johansson egentligen är högerback, eller har jag fel?

    SvaraRadera
  7. Anonym 21:26/ I dag spelade han väl vänsterback...

    SvaraRadera
  8. Anonym 21:27/ Ni ser, jag fokuserar vanligtvis till 100 procent på våra stjärnor i A-laget och har inte full koll på alla yngre killar. Men just i dag var han vänsterback, därav min formulering!

    SvaraRadera
  9. Frankie //
    Vem är Toumo?

    SvaraRadera
  10. när fan ska man låta Sana spela i allsvenskan??

    Han e ju fan en av dom som fått mest speltid under försäsongen, måste få tid mot Häcken..

    SvaraRadera
  11. Det är på något sätt skönt att våra "a-lagskillar" sticker ut, som Sana och William. Det bådar gott för deras chanser när de väl får dem i AS! Hur såg TO ut i matchen??

    SvaraRadera
  12. Varför är det så långt till Göteborg... Lyllosar som kan drälla ner på en u21 match efter jobbet.

    SvaraRadera
  13. 22:10: Japp, att se matcher på ett avslappnat Valhalla är sannerligen lyxigt. Sveriges trevligaste fotbollsarena.

    SvaraRadera
  14. hur slutade matchen?

    SvaraRadera
  15. anonym 01:38/ Ett helt oväntat tips: Läs texten. Det står nämligen slutresultat i den...

    SvaraRadera
  16. Hade varit intressant att testa Sana på vänster och Elmar bakom Hysén. Hoppas vi får se det någon gång under säsongen om nu inte Pär får till det.

    Btw, är inte Sana vänsterfotad? Kreativ med högerfoten är inte illa då:)

    //Daniel

    SvaraRadera
  17. Sana är högerfotad.

    SvaraRadera
  18. Sana är "dubbelfotad" med en lite bättre vänsterfot... läs här:

    http://www.sportsday.se/nyheter/fotboll/nytt-drommal-av-sana

    SvaraRadera
  19. Imponerande att han trots allt tar hörnor med högern från vänstersidan även om det inte är hans bästa!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.