2010/03/13

Festa med Glenn i Kalmar - en timme kvar!

O'Leary's i Kalmar är knôkat. Foto klockan 13:43.
PREMIÄR. För er som inte kunnat ta er till Kalmar och sitter och taggar framför datorn eller tv:n - det är riktigt många änglar på plats. Så är även Glenn Hysén enligt ryktena, och vi vet ju alla hur bra det brukar gå med Glenn i Kalmar. Det var där de bevingade orden "Tobbe é klar" utropades i 5-0-vinsten.
*****
Startelvorna:

Kalmar FF (4-3-3): P. Wastå - E. Nouri, T. Carlsson, P. Arajuuri, S. Larsson - T. Eriksson, H. Rydström, E. Israelsson - D. Sobralense, R. Santos, A. Dauda.

Nanne får till en smärre skräll då han låter unge Erik Israelsson gå in i startelvan i premiären. Annars en hyfsat väntad elva. Superduperbrassen Ferreira är med på bänken vilket även superinhopparen Daniel Mendes är, även om många trodde att han skulle få starta.

IFK Göteborg (4-5-1): Kim - Lund, Kalle, Ragge, Hjalmar - Selakovic, Gurra, Pärlan, Faltsetas, Elmar - Hysén.
Avbytare: Sandberg, JJ, Tuomo, William, Seb, TO, Sana. (Numera tillåtet med sju)
Den väntade elvan då det basunerats ut att Faltsetas tar plats på mittfältet. Svenskfotboll.se ville ha Blåvitts uppställning till 4-4-2, men den uppställningen är knappt man kommer ihåg längre.
Mer Kalmar FF-läsning
Förra säsongen: Mycket trög start, vaknade till liv tack vare att man gick tillbaka till grunderna. Rasmus Elm började producera framåt våren och såldes sedan under sommaren. Fulham/Roy Hodgson ville ha Rasmus, men fick storebrorsan David i stället. Slutade till slut på en fjärdeplats och utan en enda Elm i laget.

Truppen: Ett sammansvetsat gäng med grovarbetare som litar på att importerna står för kreativiteten i anfallen. Är faktiskt ett av lagen som tappat flest toppspelare senaste åren, men lyckas ändå få in nytt folk i spelsystemet och är alltid med i tätstriden.
I diverse införtexter står det att alla spelare utom reservmålvakten Zlatan Azinovic är med. Hmm tänker BaraBen, är Bapupa tillgänglig då?

Mr hatkärlek: Henrik Rydström. Fick Sebastian "vad-han-nu-heter" Eriksson ur balans förra säsongen. Men gamle IFK-supportern Rydström saknar nog Pontus Wernbloom att gnabbas med på mitten, trots att han kör 1-vs-7 och tycker att "Göteborg har en galen elva."

Stjärnan: Jael Ferraira är nya superbrassen för året. Men det brukar ta ett tag innan det börjar hända saker. I målfabrikationen då, annars har han redan varit i farten en del.

Tränaren: Lars-Arne "Nanne" Bergstrand är kontrakterad tills solen slutar att lysa. Gjort ett mycket bra jobb och är inte rädd för att göra förändringar i laget.

Målgöraren: Ricardo Santos. Ansågs inte tillräckligt bra och lånades under förra året ut till Jönköping Södra. Där började han göra mål och var inte alldeles långt ifrån en övergång till Jönköping. Kallades sedan hem när KFF:s anfallskris slog till. Har anfallspositionen centralt och är stark inne i straffområdet.

Spelare in: Finske mittbacken Arajuuri, brasilianaren Jael Ferreira och mångsysslaren Bapupa.

Spelare ut: Lasse Johansson (slutat), Mikael Eklund (Assyriska), Petter Lennartsson (J. S:a), Reinaldo.

Citatet: "Yannick är en spelskicklig mittfältare med mycket allsvensk rutin. Han kommer att göra stor nytta i Kalmar FF." - Kalmar FF:s klubbchef Svante Samuelsson.

Wannabe: Abiola Dauda, har synts till på diverse klubbar i Göteborg. Bland annat Musikens Hus i Majorna.

Kalmars syn på Blåvitt: En viss dold beundran, och rädsla. Har, trots GP:s tycke, haft mycket svårt för Blåvitt genom åren. Till skillnad från många andra bondhålor är det dock inte främst Blåvitt man vill slå utan Stockholmslagen, något man också brukar göra.

Senaste tre träningsmatcherna:
AIK 3-1
Elfsborg 1-1
Halmstad 3-0

9 kommentarer:

  1. Idag börjar vandringen mot nr.19
    Nu kör vi!

    SvaraRadera
  2. haha, snygg mössa kartan! =)

    SvaraRadera
  3. Tränaren heter väl Kurt-Arne Bergstrand och inte Lars-Arne?

    SvaraRadera
  4. "Mångsysslaren Bapupa"

    Jo jag tackar för det garvet Guran =)

    SvaraRadera
  5. tjongaIFKtråkigaste laget i Göteborg

    SvaraRadera
  6. Kurt-Arne heter han.

    SvaraRadera
  7. tossie kille ale ale ;)

    SvaraRadera
  8. gött att du skäller på svff för att de skriver 4-4-2, och så skriver du själv lika felaktiga 4-5-1... :)

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.