2010/03/06

TO: "Jag vill spela i maskinrummet"

INFÖR. Idag spelas den fjärde Supercupfinalen. De tre tidigare åren har samtliga matcher vunnits av laget som vann Allsvenskan året innan. Så oddsen talar emot Blåvitt. Det viktigaste för mig är att ingen blir skadad. Samt att firma Kalle & Hjalle till vänster i försvaret gör en stabil insats. Jag tycker självklart det är oerhört tråkigt med Dyres skada och visst önskar jag att han vore med i truppen. Men samtidigt har skadan tvingat SteReO att göra förändringar som har resulterat i en mer välbalanserad försvarslinje.

Under försäsongen har Hjalle till vänster på planen behållit det självförtroende har hittade i mittförsvaret under hösten 2009, han har för första gången sett riktig stabil ute på vänsterbacksplatsen. Eftersom han dessutom är vänsterfotad tycker jag han är strået vassare än Dyre. När vi ska ersätta Hjalle i mittförsvaret får vi istället in en spelare med pondus som är starkare än Hjalle i huvudspelet, oavsett om denne spelare heter Karl Svensson eller Fredrik Risp. Förhoppningsvis slipper vi samtidigt de avgörande misstag som leder till baklängesmål, något som mitt i Hjalles fina jobb har blivit lite av ett signum för honom (Öis, Kalmar, AIK..). Den nya backlinjen känns som en "win-win situation".

Thomas Olsson säger i dagens GT att "-Huvudsaken att jag får spela centralt på mittfältet. Defensivt, balans, tvåvägs. Skit samma. Bara nånstans inne i maskinrummet, haha". Hoppas att även SteReO har nått samma insikt, alltså att den offensiva mittfältspositionen som de med jämna mellanrum slänger in TO på inte passar honom. TO ska ligga längre ner i banan.

GT har även gjort en GP, alltså presenterat en trolig startelva som verkar lite obegriplig. Man har satt in Sana på vänstermittfältet istället för Elmar. Vet dom något som inte vi vet? Logiskt sett borde väl Sana endast spela om inte Sella lyckats dra sin ryggkota rätt hos kiropraktorn, i så fall blir det Sana till vänster och Elmar till höger. Men en Elmar på bänken känns väl inte speciellt troligt?

Dagens motståndare AIK är nu på väg att skaffa en ny målvakt, Espen Johnsen som har blivit petad av förre AIK'aren Daniel Örlund i Rosenborg. Johnsen vill inte vara reservmålis och siktar därmed på att bli förstemålvakt någon annanstans. Med andra ord kommer i så fall AIK att göra ett rakt målvaktsbyte med Rosenborg, och det är väl inte så svårt att lista ut vem av de två burväktarna som känns starkast. Är det sånt här som kallas "nerköp"? Men det är klart, Dulee är inte med i truppen idag, han ersätts därmed indirekt av Sebastian Eguren och även om detta inte är ett rakt byte med Villareal så får vi det ses som ett "uppköp" modell grande. Frågan är om det är så stort att det kompenserar förlusterna av Obolo, Hoiveld, Örlund och Jonsson...

Om exakt en vecka är det dags att slå sig ner i TV-soffan igen, för Allsvensk premiär mot Kalmar. Samma tid, samma kanal. Det vore ju en trevlig tradition om man kunde se alla Blåvitts bortamatcher på TV4 lördagar klockan 16.00!

26 kommentarer:

  1. Jag förstår inte denna ständiga negativa fokusering på Hjalmar. Nu är inte artikeln en ren diss av Hjalmar, utan tar upp att han gjort goda insatser. Ändå genomsyras inledningen av en underliggande antihjalmarism. Under hösten var han snäppet vassare än Ragnar och han har tillhört försäsongens bättre spelare. Visst har han gjort sina misstag, men det har många andra gjort också. Jag skulle säga att Hjalmars signum är hans stora blåvita hjärta, och efter denna säsong hoppas jag kunna säga hans frisparkar i krysset.

    Dagens mest intressanta när det gäller det blåvita försvaret är hur det kommer gå för Kalle tillbaka i hetluften. Jag tror det går bra!

    SvaraRadera
  2. Bortamatcher ses inte på TV4, de ses på plats.

    SvaraRadera
  3. Hoppas på vinst idag. Tror dock inte att Gnaget är så mycket sämre än förra året. Visst de har tappat många tongivande spelare men jag anser att Mister Stahre är en jäkligt kompetent tränare.

    Jag har haft svårt för Hjalmar, då jag anser att hans positionsspel och osäkerhet har gjort att vi tappat många poäng MEN efter hans makalösa höst där han visar hjärta (störst i laget?) och visar ett betydligt mognare spel så vill jag se honom på plan, defenitivt.

    Tror att mittlåset blir stabilt vilka som än spelar.

    Forza Blåvitt!

    SvaraRadera
  4. Supercupen kan ses från tv-soffan, en allsvensk premiär ser man på plats.

    SvaraRadera
  5. Barjanos - El Presidente!

    SvaraRadera
  6. Men om man nu inte har möjlighet att åka till Kalmar nästa lördag, måste det väl vara bättre att se matchen på TV4 än att inte se den alls? Dessutom ger matcher som sänds i rikstäckande television många nya unga blåvita fans runtomkring i Sveriges avlånga land.

    SvaraRadera
  7. Vi kommer krossa gnaget!!!!

    SvaraRadera
  8. Instämmer med föregående talare. Supercupen kan man se från tv-soffan utan att skämmas. En bortapremiär ser man på plats.
    Allt annat räknas som olovlig frånvaro...Sorry.

    SvaraRadera
  9. Trots att jag inte är Bajare känner jag ett sådant avsky mot spelare som Eguren. Det finns bajare som har tatueringar och som döpt sina barn efter honom. Det är som att Wernbloom skulle gå till AIK, kan själv känna hur förtvivlad man hade blivit.

    / En som ÄR på plats

    SvaraRadera
  10. Jag gillar Dyre skarpt, men..
    Man hoppas ju på Kalle eller Risp i normal form och en Hjalle som spelar minst lika bra som han gjorde i höstas även till vänster. I så fall ser dagens backlinje klart starkare ut än den i höstas!

    SvaraRadera
  11. Första året vann väl HeIF supercupen, de var inte Svenska mästare.

    SvaraRadera
  12. En som är på plats/ Har man tatuerat in en bild/ett namn av vare sig Eguren eller Wernbloom kvalificeras man som en idiot som får skylla sig själv.

    SvaraRadera
  13. Att Eguren blev en sån profil i Bajen säger bara hur lite profiler den klubben haft senaste åren. Och Wernbloom skulle aldrig gå till AIK, där är skillnaden.

    SvaraRadera
  14. Bra krönika förutom sista stycket, vadå uppmana till soff-potatis fasoner att avstå att se blåvitt på plats? Görom, gör rätt

    SvaraRadera
  15. Mot Solna kamrater!

    SvaraRadera
  16. Jag ser mycket hellre på bortamatcherna på Canal+/PPV! TV4 suger och dom har Ekwall.

    SvaraRadera
  17. Ekwall vill bara visa upp sin nya kläder hela tiden. Krossa Gnaget!!

    SvaraRadera
  18. Anonym 10.49:
    Nej, Ellos vann den första Supercupen över HeIF med 1-0.

    Alla övriga:
    Visst ska man helst se alla bortamatcherna på plats, men ärligt talat, hur många gör det? Det är väl dessutom kul för alla som inte bor i Gbg och inte har Canal+/PPV att få se världens bästa lag spela fotboll ibland?

    Vi är Blåvitt - Bäst i Sverige!

    SvaraRadera
  19. Om jag skulle skaffa mig en tatuering så skulle ett motiv av Wernbloom vara mycket möjlig

    SvaraRadera
  20. Jag gillar inte den underliggande antihjalmaristiska tonen i texten, Hjalle är en av de största vinnarskallarna i Blåvitt och en av Allsvenskans vassaste ytterbackar. Dessutom är han i princip lika överlägsen ärkeängel som Zlatan är guldbollenvinnare.

    Hjalmar, HjalmarHjalmar...

    SvaraRadera
  21. Matchen mot Kalmar ska se varsomhelst förutom i TV soffan. Helst på plats, men svar som "Biljardpalatset med mina polare" accepteras också.

    SvaraRadera
  22. Haha läste precis detta på IFKs sida: Thomas Olsson "Om jag fick vara Håkan Mild för en dag skulle jag sälja några mittfältare."

    SvaraRadera
  23. Lustigt att Hjalmar har gått från hackkyckling till ikon på ett drygt halvår..

    SvaraRadera
  24. Är det bara jag som tycker att Elmar ska spela centralt så att vi kan ha två kanter i form an Sana och Sella, i artikeln framstår det som om att Sana skulle vara helt out of the question..... så är det verkligen inte.

    SvaraRadera
  25. Matcher skall inte ses på tv. Alla till Kalmar för fan!!!

    SvaraRadera
  26. Grin-Blåvitt kan inte vinna! Slutsnackat AIK är sveriges enda trippelmästare

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.