2010/02/19

Här rasar hela taket på Kamratgårdens "Islada" in


BARABEN AVSLÖJAR. Efter den första olyckan i onsdags, där snötyngden bröt ett hål genom taket på IFK Göteborgs träningshall på Kamratgården - kom i dag nästa chock. Här kan BaraBen.com visa de exklusiva bilderna på när hela IFK Göteborgs träningshall rasade ihop vid lunchtid på fredagen. Endast ett smärre mirakel förhindrade någon från att skadas när stålställningarna dundrade mot marken.

BaraBen.com kunde i onsdags kväll avslöja att delar av taket på IFK Göteborgs träningshall, den så kallade "Isladan" hade rasat in på grund av tung snö som samlats på dess tak. Efter det ställde IFK Göteborg in samtliga träningar i hallen och hyrde in en firma för att skotta bort den snö som samlats på taket till träningshallen. Detta arbete hade hunnit påbörjas på fredagsmorgonen när hela hallen plötsligt gav vika och rasade ihop.

Av en ren slump så var arbetarna som jobbade med snöskottningen nere från taket för att äta lunch när hela byggnaden rasade ihop - till sista pelare.

BaraBen.com efterlyste i morse en noggrann översikt av alla IFK Göteborgs faciliteter. Detta efter att förenignen drabbats av två allvarliga olyckor under det senaste året. Först skadades en 10-åring allvarligt när en stålställning på Änglagårdsskolan rasade över hans huvud och nu i onsdags rasade en del av taket på träningshallen in. En vädjan om ökat säkerhetsarbete som nu blev otäckt aktuellt.

Om inte det första, mindre raset, hade skett i onsdags skulle "Isladan" ha använts för träning både för Blåvitts A-lag som andra lag i den gångna veckan. Då hade det här kollappsen kunnat sluta i en total - och fatal - katastrof.

Den här gången var fru fortuna lyckligtvis både på de blåvitas som snöskottarnas sida. I den första rapporten från Kamratgården sägs att ingen skall ha skadats fysiskt av raset, dock kan man föreställa sig den chock som snöskottarna utsattes för när de återvände från sin lunch. En timme tidigare hade de stått på "Isladans" nu obefintliga tak.

Slutresultatet blir i stället att IFK Göteborg nu drabbas av en mångmiljonkostnad - som utan tvekan hade gått att undvika med bättre planering och säkerhetsarbete.

52 kommentarer:

  1. Ja vaffasen är det som händer! Kan inte tro mina ögon när jag läser det...

    Är det ett skämt?

    SvaraRadera
  2. "Chockerande och exklusiva".
    Snälla, sluta urvattna vårt språk.

    Tack för ert envisa arbete i övrigt. Ni tillför.

    SvaraRadera
  3. Herrejävvlar. Hade Blåvitt tränat där när hela jävla stålkonstruktionen brakar ihop så hade vi troligtvis kunnat ha ett gäng dödsfall på halsen.

    Otäckt vältajmad krönika av Frankie inatt om att ta säkerheten på allvar...

    SvaraRadera
  4. Sjuk tur att ingen kom till skada denna gången heller.

    Hoppas hallen är försäkrad.

    SvaraRadera
  5. Jag hatar också skvalletidningssvenska men här är ja böjd att hålla med om ord som "chockerande".

    SvaraRadera
  6. Bara i Göteborg!

    SvaraRadera
  7. Vad i HELVETE??? Nu om någon gång är väl CHOCK rätt ord? Tänk om vårt A-lag hade tränat där samtidigt som hela jävla hallen rasar ihop? Då hade vi troligtvis haft flera dödsfall i vårt lag, nu måste fan Blåvitt ta sig i kragen och se över ALLT kring säkerheten!!!

    SvaraRadera
  8. Här har legat massor av snö sedan i julas, med massor av skador som följd. Först i dag, ca 2 månader senare, anlitas snöskottare...

    Vem fan är ansvarig för detta?

    SvaraRadera
  9. mångmiljonkostnad? jo tjena... det kallas försäkring tjabo

    SvaraRadera
  10. anonym 13:28/ Försäkring täcker knappast upp ett NYBYGGE som nu krävs, det täcker i bästa fall upp en majoritet av den kostnad som den gamla byggnaden var försäkrad för, tjabo.

    Jag tycker det är rent ut sagt skandalöst att inte detta har lösts innan vi ska drabbas av en totalkollapps. Som många säger: tänk om ett lag hade tränat där inne medan det hände, fan då hade vi aldrig klagat över korsbandsskador igen - när spelare fått stålbalkar i skallen.

    SvaraRadera
  11. Jag tycker det är jävligt konstigt att inte Blåvitt har tagit tag i detta för veckor sedan, när de fått höra att andra liknande hallar haft rasproblem och när vi haft stora snömängder på det taket i flera månader. Någon borde fan ta sitt ansvar, Seppo Vaihela, dags att agera för i helvete!

    SvaraRadera
  12. R.I.P Isladan.

    SvaraRadera
  13. Kamratgårdsskolan?

    SvaraRadera
  14. Många efterkloka kommentarer och gnäll som vanligt, fy fan vad trist det måste vara att alltid känna förakt mot klubben man säger sig hålla på.

    SvaraRadera
  15. Bara för att ett tak rasar in så skall Blåvitt se över ALLT angående säkerthet, är det så du menar Permobil? Men jösses.

    SvaraRadera
  16. anonym 13:47/ Bara för att en kille fick en stålställning i huvudet så kunde en översyn av säkerheten ha FÖRHINDRAT detta hallras. Fan vissa människor tycker tydligen det är en bagatell när en byggnad där våra spelare vistas varje dag rasar ihop, det är sorgligt och skrämmande hur avtrubbade en del människor verkar vara. Men det är klart, om taket hade rasat ihop på den sektion av Gamla Ullevi som du står/sitter på hade du väl inte brytt dig om det - så länge du inte satt där när det hände. Idiotkommentar.

    SvaraRadera
  17. anonym 13:45- Efterkloka? Läs frankies krönika från i natt där han kritiserar att en säkerhetsöversyn inte gjorts sedan IFK drabbats av två olyckor. det skrevs före olyckan, är det efterklokt med?


    Men det är klart, vem bryr sig om Hysén eller Ragnar får en stålställning på 280 kilo i skallen? Det får man la "räkna med".......

    SvaraRadera
  18. anonym 1347/ BARA för att ett tak rasar in? Hahahahaha, du kan va den dummaste fan ever. Så om taket på ditt hus hade rasat in så skulle du sagt: "vadå, bara för att taket har rasat in behöver vi väl inte göra någon säkerhetsöversyn"? Haha, du kan just ha vunnit pris i dummast kommentar någonsin! grattis!

    SvaraRadera
  19. Jisses, det är fan inget skämt när 25 meter långa stålställningnar kommer flygande mot en...

    SvaraRadera
  20. Frågan är om försäkringen tar detta? Vi får hoppas det kommer något bra ur detta. Ingen skadade sig & nu kan vi satsa på att bygga en fullplanshall istället!

    SvaraRadera
  21. Herrejävlar. Jag tror inte försäkringen ens täcker det här, för en hallägare har ansvar att se till att rensa bort exempelvis snö som ligger och tynger ner. Det är inte sett som ansvarsfullt fastighetsskötande att låta snömassor ligga kvar i månader. Blåvitt får nog mer problem än rädda spelare, det kommer kosta mycket detta.

    SvaraRadera
  22. Seppo Vaihela måste vara ansvarig som klubbdirektör va? Så jag vill väldigt gärna höra hans motivering till varför inget har gjorts åt detta tidigare? Det är fan tjänstefel att man inte tar hand om sina lokaler på ett sätt så att man förhindrar att de rasar ihop.

    SvaraRadera
  23. @Anonym 13:45

    "fy fan vad trist det måste vara att alltid alltid känna förakt mot klubben man säger sig hålla på."

    Så du tycker att man bara skall stå med mössan i hand och buga för allt Blåvitt gör - oavsett det är bra eller dåligt?

    SvaraRadera
  24. Nu skiner inte poseidon va? Tycker mest han sitter på taket och bajsar snö, som ni är för lata att ta bort.


    BAAAARAAAA I GÖÖÖÖÖTEBORRRRG!

    STÖRTKUL ATT SE HUR PROFFSIGA NI ÄR!

    SvaraRadera
  25. Bananer i pyjamas lalalalalalala!

    SvaraRadera
  26. @14:47. Vem är du? Vad vill du? Varför? Luffare.

    SvaraRadera
  27. Jag tror inte att det är säkerheten som sådan som måste ses över. Det är snarare säkerhetsPERSONALEN som borde ses över.
    Hur FAN kan man missa att rensa bort snö från ett tak gjort av duk? Nån borde ju slås av tanken när man dagligen besöker hallen...
    Amatörmässigt, Blåvitt.

    SvaraRadera
  28. Blåvitt är och sköts som en liten förening när det egentligen är ett företag med mångmiljonomsättning.
    Oerhört genant att kompetensen är så låg. Äger man tillgångar som detta måste man sköta de på ett proffigt sätt.

    SvaraRadera
  29. Ja, detta är fan inte bra, man kan välja en massa infallsvinklar, men framförallt måste det ju konstateras att det har varit en potientiell livsfara att vistas i hallen, det är fan i mig en skandal utan dess like!

    Vem är ansvarig?

    SvaraRadera
  30. Bygg en fullstor inomhusplan

    SvaraRadera
  31. Amatörmässigt

    SvaraRadera
  32. Känns som att läsa aftonbladet, med tanke på språket. Gillar det inte.

    SvaraRadera
  33. Håller med ovan talare. De har till och med tagit Extra bilden från aftonbladet.

    SvaraRadera
  34. Men häng med i svängarna, skribenten Frankie jobbar ju på kvällstidning, inte konstigt att hans poster är i den andan då...

    SvaraRadera
  35. Ligger nog rätt mycket mediakritik och ironi bakom dessa chock-rubriker. Baraben om något har väl motsatt sig sportsjournalisters raljerade?

    SvaraRadera
  36. I bland önskar jag att folk skulle tvingas läsa en baraben-manual innan de kommenterade så de förstod sig på den speciella jargong som finns här.

    SvaraRadera
  37. Nja... Föreligger konstruktionsfel skall ju inte blåvitt behöva stå för kalaset.

    SvaraRadera
  38. anonym 18:12/ Varför skulle det föreligga konstruktionsfel? Tror du att det är felkonstruerat bara för att det inte håller för att få 100 ton på taket? Hallå eller. Seppo Vaihela erkänner nu på Sportsday att de gjort bort sig...

    SvaraRadera
  39. Ingen hade dött, det hade bara rykt 22 ledband =)

    SvaraRadera
  40. Terrordåd av en råtta!!!

    SvaraRadera
  41. Fixa en riktig hall nu, ska man behöva åka till Jönköping för att träna som normala lag (är det närmsta fullsizeplan?).

    SvaraRadera
  42. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  43. Jag är tvivlande till att försäkring täcker detta. Jag hoppas dock att försäkringsbolagt tar en stor del utav ansvaret.
    Annars så hoppas jag att blåvitt går ut och namnger och gnäller på försäkringsbolaget ordentligt.

    Det kommer i vilket fall som helst att kosta blåvitt en slant som skulle kunnat användas till truppen.

    Attans, men tur att ingen kom till skada.

    SvaraRadera
  44. Vi får la ta och köpa mer årskort då. Borde ju ge lite kosing. Framåt Blåvitt

    SvaraRadera
  45. Vad spelar det för roll om BB driver med kvällstidningarna. Det är fortfarande fruktansvärt tröttsamt att läsa det språbruk som används. Hade det varit någon enstaka gång så visst, men nu är det i var och varannat inlägg - speciellt från Frankie. Kom igen nu - du gör annars ett kanonjobb!

    För att kommentera innehållet: Vad fan håller Blåvitt på med?

    SvaraRadera
  46. Äger IFK denna, eller hyrs den?

    Om den hyrs blir ju fastighetsägaren ansvarig...

    SvaraRadera
  47. anonym 19:59/ Men vad är det du inte förstår, Frankie är ju för fan kvällstidningsjournalist till yrket. Fan en del är trögare än Gary Sundgren...

    SvaraRadera
  48. Kunde gått illa2010-02-19 22:01

    Ja ni som inte tar Barabens kritik på allvar bör läsa följande nyhet hos GT: Maskinhallstak rasade in - en död!

    SvaraRadera
  49. Alla jobbar svart i Göteborg...;)

    SvaraRadera
  50. Alla vet ju att Blåvitts "Säkerhetsansvarige" T.E bara jagar folk som bränner bengaler istället för att lägga krutet där det behövs. Mot den moderna fotbollen!!!/Sympati för de avstängda!!

    Avgå T.E

    SvaraRadera
  51. Håller med alla andra, skippa kvällspress-språket

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.