2010/03/15

7 dagar kvar: Revansch 2010 kommer till Göteborg!

MUSIK. Det står inte skrivet i stjärnorna att Joel Alme ska sjunga sina numer välkända strofer inför matchen mot BK Häcken på måndag. I alla fall inte i egen hög person. När musikanläggningen krackelerade (2:00 in) före fjolårsmatchen mot Brommapojkarna så upplevde vi en känsla av tomhet när tonerna av "A young summers youth" försvann.

I ett par sekunder.

Därefter ekade sången spontant från läktarna. En röst, ja det kändes så, sjöng från läktarplats, från den volymmässigt så starka blåvita klacken. Alme var inte där längre. Han tog tåget hem till Stockholm efter sitt episka liveframträdande på en hysterisk hemmapremiär i påskhelgen. Nu när högtalarna inte längre ville bära vidare hans toner ut i det fotbollsfort som vant sig vid delaktighet - så riskerade fenomenet "Snart skiner Poseidon" att få ett abrupt och pinsamt slut.

Men inget spelade någon roll. Låten - fenomenet - var nu större än artisten (5:45 in). Större än musiken. Större än det svenska tabu som vill få en att gömma sig bakom ett skränigt ljud från en högtalare, om jag nu ska få för mig att sjunga lite.

Den levde ett eget liv på läktarna. Nu är det dags för fortsättningen.
Andra halvlek. 2010. Revansch. Let's go. Nu jävlar. Nummer 19.

22 kommentarer:

  1. Gillar ni precis som jag Snart skiner poseidon borde ni spana in hans nya skiva. RIKTIGT bra!

    SvaraRadera
  2. Se till att hypa matchen på måndag nu, alla måste ta sitt ansvar. Allt annat än utsålt vore ett fiasko!!!!!!!!!!! ALLA TILL GAMLA!!!!!!!!!!!!!!!

    SvaraRadera
  3. varför har inte Blåvitt tagit tag i att få alme till första matchen i år med? det är väl en perfekt tradition att dra igång?!?

    SvaraRadera
  4. Fan va mycket ord a'la "fail" och "epic" som används Internet över nowdays...

    Annars håller jag med. ALLA till GU på måndag. ALLA ska sjunga.

    Forza Blåvitt!

    SvaraRadera
  5. jag håller med anonym 19:30- Alme som livemusik varje gång vi startar en säsong!

    SvaraRadera
  6. Tycker gott att Baraben eller annan stark supporterkraft kan föreslå att musiken tonas ner under denna sång.

    Vidare borde tradition införas att publiken på tyskt vis säger spelarens efternamn när det blir mål, det är fett. Ett projekt för MrG att jobba på tycker jag!

    SvaraRadera
  7. Undrar om Blåvitt har för avsikt att ta dit joel på måndag? med tanke på det han säger i intervjun verkar det ju inte så, vilket är synd...

    SvaraRadera
  8. Blir det fullsatt på måndag?

    SvaraRadera
  9. ALLA TILL GAMLA PÅ MÅNDAG!

    SvaraRadera
  10. anonym 20:46/ Nej, det är över 8000 sålda, dvs mindre än 50 procent av kapaticeten. En trolig siffra på måndag är 10 000-12 000.

    När det kommer till Joel Almes eventuella medverkan på lördag kan ni vara så säkra på att det är något som Blåvitts marknadsavdelning har funderat på, men om man kör honom på premiären i år igen kommer folk börja förvänta sig att han spelar på premiärerna - vilket kan bli problem om han inte kan, om Blåvitt vill ha annan underhållning etc, i framtiden...

    SvaraRadera
  11. Laphroaig BaraBen

    Gå du till Gamla på lördag. Jag kommer inte vara där iaf...

    SvaraRadera
  12. Jag tycker inte att han ska lira på måndag. Det tar fokus från oss på läktarna. Det är våran låt nu - inte Almes. Om ni fattar vad jag menar. /v

    SvaraRadera
  13. 19:46 - Det roliga i sammanhanget är att den typ av ungar som slänger sig med uttrycket epic vet knappt vad episkt betyder en gång...

    SvaraRadera
  14. Håller helt med Berndt. Tror folk sjunger högre om musiken inte är så jävla hög som den alltid är.

    SvaraRadera
  15. Mycket bra idé från Berndt där med tysk stil på så vis att speaker hojtar förnamn och publiken vrölar efternamn vid målskytte!

    SvaraRadera
  16. anonym 21:07/ Så du går in här för att berätta att du inte tänker gå på matchen, jag undrar ju då: Varför?

    SvaraRadera
  17. laphroaig:
    för matchen är på måndag, inte lördag;)

    SvaraRadera
  18. Hahaha
    Väl spelat anonym

    SvaraRadera
  19. Det vore häftigt om man skruvade ner ljudet (musiken) i högtalarna inför 2:a versen, precis som man gör på Liverpools hemmamatcher och "You´ll nerver walk alone".
    Då får vi åter igen uppleva den magiska energi som den enade publiken kan åstadkomma.
    /Figo

    SvaraRadera
  20. Eftersom du döpt låten Frankie borde du veta att det är skillnad på " A Young Summer´s Youth" och "Snart Skiner Poseidon" Eller hur var det nu, din inblandning kanske inte var så stor som du gjorde gällande.

    SvaraRadera
  21. anonym 10:09/ Lilla jantevän, du kanske ska ägna dig åt andra saker än att reta upp dig på kaxiga krönikor - flera månader i efterhand. Patetiskt att se vilket internetliv en del lever...

    SvaraRadera
  22. Anonym 10:09/ Jasså, är det skillnad på två helt olika låtar? Fan, det var ingen dålig slutsats du gjorde där du!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.