2010/03/12

I morgon skiner Poseidon på "BP" och "Rosen"!

TV-MATCH. Supporterklubben Änglarna uppmanar sina medlemmar att se premiärmatchen på Parken, på Vasagatan. Det tycker inte vi på BaraBen.com att du ska göra. Parken är ett skithål med usel attityd, noll prioritering på fotboll och riktiga svin till vakter. Men gå ni gärna till Parken, det gör däremot inte vi. Det finns ingen som helst anledning att se matchen på ett sådant ställe, när vi har bra fotbollspubar i Göteborg som både uppskattar blåvita fans som sina gäster och som alltid prioriterar våra matcher.

BaraBen rekommenderar därför:

BILJARDPALATSET Inom Vallgraven (Facebook)
Telefon: 031- 107135 E-post: info@palatset.com
Öppettider, lördagar: 13.00- 03.00
BaraBen rekommenderar i dag Biljardpalatset, som visar Kalmar FF- IFK Göteborg som huvudmatch på de flesta skärmar och bägge storbildsprojektorerna på övervåningen. Just nu erbjuder de även en timmes gratis biljard till de sällskap som bokar bord och käkar. Det vill säga om man är sugen på att lira lite biljard och ta en bira, efter matchen. Här kostar ölen några kronor mer än på vissa vattenhål, men i gengäld så visas matcherna på minst två storbildsskärmar.
LÖRDAGENS BP-ERBJUDANDE: BARABEN-PAKETET
Paket: Baconburgare med pommes + En stor stark/vin/cider
Superpris: 149 kronor (Ord. pris: 192 kronor, du sparar 43:-)
OBS: Priset gäller ENBART vid beställning av "BaraBen-paket".

Bonuserbjudande: Alla BaraBens läsare som kommer till Biljardpalatset i morgon erbjuds ett rabattkort hos Biljardpalatset som ger 10 procents rabatt på mat och dryck - inte bara på matchdagar, utan hela tiden! Fråga efter ditt rabattkort i baren!
Palatset är en stor krog, men brukar ändå fyllas - i alla fall samtliga sittplatser - när Blåvitt spelar. Var ligger då Biljardpalatset, för er som aldrig varit där? Jo, innanför vallgraven på Ekelundsgatan, en sidogata till Kungsgatan. Karta på bilden här under, klicka för större bild.


THE ROSE & CROWN, Kungsportsavenyn (Facebook)
Telefon (Efter 16): 031-10 58 27 E-post: info@rosecrown.com
Öppettider, lördagar: 12.00- 03.00
BaraBen rekommenderar i dag även The Rose & Crown på Avenyn som visar Kalmar FF- IFK Göteborg som sin huvudmatch. Precis som på Biljardpalatset visas här alla Blåvitts bortamatcher - men i en lite mindre och genuin engelsk pubmiljö. Här erbjuds det perfekta uppladdningshaket för både bortamatcher som hemmamatcher, endast två utsparkar ifrån Gamla Ullevi - placerat mitt på Avenyn.

På "Rosen" är det Happy hour i baren (fram till 19.00) alla dagar förutom på söndagar och då kostar en stor stark 36 kronor. Här visas även alla engelska stormatcher på exempelvis söndagar, en perfekt avkoppling i slutet av helgen - bakissöndag med Rosen, det så kallade "Super sunday". I morgon lördag kör The Rose & Crown även KICKOFF2010, en fest efter matchen, så även om ni varit och sett Blåvitt lira på Biljardpalatset - det finns anledning att dra sig upp mot Avenyn framåt kvällen!


Så om du inte är på plats som en av de 2 000 - 3 000 blåvita som tar dig till Kalmar i morgon. Se matchen tillsammans med dina kamrater på hemmaplan, i morgon skiner Poseidon på "BP" och "Rosen"!

54 kommentarer:

  1. så jävla rätt, så jävla bra ställen. fattar inte hur supporterklubben kan stanna kvar på parken (gamla harrys) efter alla de gånger som de skitit i att visa fotboll, sparkat ut blåvita för att de "varit högljudda", vakterna startat onödiga bråk osv osv.

    SvaraRadera
  2. Hallå! Har man tid att ta sig till krogen, så kan man kanske offra 5-6 timmar till och följa med och stötta grabbarna på plats!

    Blåvitt behöver DIG!

    SvaraRadera
  3. anonym 12:25/ Nu har ju vissa jobb/familj/fester/annat som gör att de inte kan åka på varje bortamatch. Så är det alltid, en del måste vara hemma även om många av dem säkert skulle vilja dra iväg. Då är det väl bara gött att det samlas massa blåvita på dessa och andra pubar...

    SvaraRadera
  4. Kan person under 18 också snika in på de nämnda platserna?

    SvaraRadera
  5. Tycker också Parken har visat att inte förtjänar våra pengar efter att vakterna misshandlat blåvita gäster med personalens goda hjälp. Vore för övrigt intressant med en uppföljning i den historien, vad hände sen?

    Krossa Kalmar!

    SvaraRadera
  6. Nej, Änglarna uppmanar inte sina medlemmar att se matchen på någon krog i Göteborg - utan på plats i Kalmar. Däremot har man valt att på hemsidan vidarebefodra information från alla de ställen som vill visa matchen och erbjuda olika rabatter till blåvita. Mig veterligen finns det inget officiellt samarbete med någon krog i nuläget, däremot har olika ställen (Il Professore, Biljardplatset, Parken) velat få utrymme i tidningen och på hemsidan för att nå ut till blåvita.

    SvaraRadera
  7. Troligtvis blir det Paddan i Lunden med stor sannolikhet att få ett ord med Glenn.

    Forza Blåvitt!

    SvaraRadera
  8. Tug Wilson/ Om man gör reklam för ett ställe på sin officiella hemsida, hur kan du då säga att man inte rekommenderar dem som läser att gå dit? Snacka om hårklyveri. Änglarna borde bojkotta det skitstället och visa lite ballar av stål mot dem.

    SvaraRadera
  9. Tug Wilson- om man inte vill att det ska uppfattas som att man uppmanar folk att gå dit, så kanske man inte ska skriva om att de visar matchen på sin hemsida, vad försöker du säga? Att ni INTE uppmanar folk att gå dit men ändå har skrivit att de visar matchen på sin hemsida som samhällsinformation? De visar säkert matchen på Dubliners på nån skärm, ska ni inte då informera om det med?

    Jag väljer BP och sen Rosen för efterfest - oavsett hur det går i matchen.

    SvaraRadera
  10. "Se matchen tillsammans med dina kamrater på hemmaplan".. Hur skall ni ha det? Är det på Hemmaplan i majorna alla sitter?

    SvaraRadera
  11. Gött med ett burgar+ölpaket på BP imorn, BARABENPAKETET tack! :P

    SvaraRadera
  12. Champs...Kristinelundsgatan....

    SvaraRadera
  13. Laphroaig BaraBen2010-03-12 13:07

    Tug Wilson/ Baraben.com skriver inte att SK Änglarna har något officiellt samarbete med Parken, de skriver bara att ni/de uppmanar folk att se matchen på Parken. Stor skillnad. Och där är ju precis vad de/ni gör, för varför annars skriva om det? För att folk inte ska gå dit?

    SvaraRadera
  14. Wellington/Anonym: Tanken, som jag förstått det, är att alla ställen som vill locka med IFK-rabatter ges utrymme att föra ut info om det, men att Änglarna inte uppmanar folk att gå till ngt specifikt ställe. På samma sätt som det kommer att komma upp reseguider med olika resealternativ att ta sig till bortamatcher, vilket inte innebär att man uppmanar sina medlemmar att välja andra alternativ än Änglarnas egna resor för det.

    Men visst, jag kan absolut förstå om man tycker att stället borde vara helt persona non grata.

    Personligen hade jag förmodligen valt Rosen eller Champs, om möjligheten att vara i Kalmar inte funnits.

    SvaraRadera
  15. Laphroaig BaraBen2010-03-12 13:28

    Tug Wilson/ Jag tror inte någon har några problem med att Änglarna informerar om ställen som visar matcherna, men när man då inte informerar om alla ställen - utan lägger upp info om det stället som ganska många blåvita har ganska dåliga erfarenheter av, då blir folk lite irreterade. Att Frankie sågar Parken är väl inte konstigt, det var ju en BaraBen-skribents polare som fick tänderna inslagna av vakterna där. Jag tycker det är (som du säger) rätt skumt att Änglarna inte fått nog av Harrys/Parken för länge länge sedan med tanke på hur de skött sig mot blåvita fans med prioriteringar, bortglömda matcher, stängt/annat event på matchdagar osv.

    Sen är ju en guide som visar på alternativ visst ett sätt att uppmana folk att göra det, även om man själv har ett eget alternativ också. Alla kan/vill ju inte åka med Änglarna, på samma sätt som alla inte kan/vill åka på en bortamatch.

    SvaraRadera
  16. Vad är det för fel på vissa människort här inne, försår ni inte att Supporter klubben Änglarna och Baraben inte är sammma sak ???? BOJKOTTA PARKEN!

    Givetvis vill Baraben att så många som möjligt skall se matchen Live på plats i Kalmar men för dom som inte har MÖJLIGHET eller inte har "5-6" timmar över kan se den på Rose & Crown eller BP.

    uppfattat ????

    SvaraRadera
  17. Typiska Svenskar, alla ska ha rätt, ingen har nånsin fel.

    Londonbo

    SvaraRadera
  18. Änglarna får skriva vad de vill på sin hemsida, men de får även räkna med att folk i så fall reagerar på det som skrivs - vilket jag gjorde. Både BaraBen-skribenter som änglar i allmänhet har blivit behandlade väldigt illa av dem och därför rekommenderar vi inte folk att hänga där eller se matcherna där.

    Våra förslag är BP eller Rosen. Inte speciellt komplicerat, kan man inte dra till Kalmar i morgon kommer det att finnas massvis av blåvita på dessa två krogarna och på BP erbjuder BaraBen alla ett matpaket till dem som är intresserade av det. Men de som vill till något annat ställe går ju självklart dit, detta är en åsikt - inget mer än så.

    SvaraRadera
  19. Rose & Crown var jag på en gång och går aldrig tillbaka. Maken till stöddig bartender har jag aldrig sett. Han krävde 40 kr dricks för att hälla upp en öl.

    Parken har jag inte så mycket erfarenhet av i Blåvittsammanhang, men som uteställe är det väl inget fel på det.

    SvaraRadera
  20. Jag kan varmt rekomendera Foxes på gibraltargatan. Riktigt trevligt och prisvärt!

    SvaraRadera
  21. Vi har erbjudit olika pubar, restauranger, krogar, sportbaren, kalla det vad du vill, att synas i vår medlemstidning och på nätet att dom visar matchen. Parken är det enda ställe som är på tårna och visar något intresse överhuvudtaget. Bljardpalatset som vi hade stora förhoppningar visade knappt något intresse alls, tyvärr.

    Vi kommer dock att gå en runda med ställen framöver och hoppas att fler ställen är med på noterna.

    SvaraRadera
  22. Tomas SÄ/ Är det inte lite konstigt att ni förväntar sig att DE ska vara på tårna? Borde det inte vara Änglarna som är på tårna och visar dessa pubar fördelen med att bli partner av det slaget? Om man "säljer" en produkt kan man ju inte förvänta sig att folk ska köpa den "bara för att" utan marknadsföra sig själva med.

    anonym 14:07- Bartendern krävde 40 spänn i dricks för att hälla upp en öl? Jo, tjena. Du låter extremt trovärdig. Ser man Parken som ett bra uteställe bör man nog hålla sig borta från Rosen med, det är inte white trash-hak direkt.

    SvaraRadera
  23. Anonym: Självklart är vi på tårna med! I den mån vi hinner med, men krafterna tär på en efter att man försöker gång på gång men får absolut ingen respons, då tröttnar man till slut. Lita på att vi jobbar för fullt på det här.

    SvaraRadera
  24. Varför ska folk från änglarna komma in här och starta nåt tjafs? det är väl bara att gå på den pub man vill, änglarna gör reklam för några - baraben för några andra. finns ju tiotusentals blåvita som vill se matcher på puben, det räcker nog åt alla håll. harrejafflar.

    alla till BP imorn!

    SvaraRadera
  25. Göteborg19042010-03-12 14:17

    Jag hoppas och förutsätter att ALLA supportrar ser detta på samma sätt!! Parken skall bojkottas för att de under flera år skitit fullständigt i deras kunder. De kan dra åt helvete.

    SvaraRadera
  26. Tomas SÄ- Varför försöker ni ta Barabens partner BP som matchpub? Är inte det att be om att få "internbråk"??

    SvaraRadera
  27. Medlem 22152010-03-12 14:24

    Om det stämmer att Supporterklubben försöker trycka ut Baraben från samarbetet med Biljardpalatset är det inte bara jävligt fult, det är väl klart att Biljardpalatset reagerar? De har ju haft fullt hus på alla Barabens arrangemang där under 2010.

    Supporterklubben borde snarare samarbeta med Baraben som är bra på det här med fester och pubarrangemang. Guldfrukosten, Gaisbojkotten och otaliga bortamatcher har ju varit fullsatta hus på Biljardpalatset under -09...

    SvaraRadera
  28. Alla som varit på "Änglarnas pubar" och på "BaraBens pubar" vet ju att det är två rätt olika målgrupper på dessa. Änglarna lockar mer julgranar, BaraBen lockar mer casuals (nej inte huliganer, utan folk som inte alltid springer omkring i matchtröja och halsduk, menar jag!). Det hade varit skoj att se fler samarbeten och storsamlingar med bägge grupperna i framtiden!

    SvaraRadera
  29. Öh! Ja just det. Ni där!

    Konfliktrunkare!

    Har jag missat något eller hejar inte vi alla på Blåvitt längre? Vi är väl en kamratunion och en blåvit rörelse?

    Så varför skulle inte hankins och Tomas kunna skåla för Blåvitt på samma pub? Det är fan inget big brotherhus där man vill skapa konflikter ur ingenting. Har ni så jävla tråkigt kan la ni stämpla ut, njuta av solen och knäpp upp en öl.

    Är så jävelusiskt less på det här viochdom-tramset att jag fan fekalvomerar

    SvaraRadera
  30. Eh?
    Nej, vi försöker verkligen inte knuffa ut någon eller några från några pubar.
    BP bjöd in SÄ inför förra året och reprsentanter från styrelsen var där och pratade med ägaren.
    Vi ordnade bojkotten av Gaisderbyt TILLSAMMANS med Baraben på BP, så no hard feelings överhuvudtaget.

    Sen kan ju folk tolka texter som dom vill, jag och Hankins kommer mer eller mindre bra överens.

    SvaraRadera
  31. är änglarnas hemsida ngn sorts reklampelare elr? Hur kan man annars gå ut med att tipsa folk om att se matchen på Parken! isf hade man ju mycket väl kunnat skriva på hemsidan att det är halva pris på ngn strippklubb i stan ist!

    SvaraRadera
  32. Parken eller BP är frågan!
    Jag tar mitten-alternativet Rosen.
    Fotboll i skön miljö,bra stämning och bra personal.

    SvaraRadera
  33. Fattar inte varför "Tug Wilson" skulle komma in och börja anmärka på massa saker, utan det hade vi inte fått den här onödiga debatten. Är "Tur Wilson" med i änglarnas styrelse borde han försöka ägna sig mer åt att jobba för änglarna och mindre för att bråka på internet!!

    SvaraRadera
  34. Hörde jag höna av en fjäder? Någon?

    SvaraRadera
  35. Preppens pôjkar2010-03-12 14:59

    Bruce Banner/ Det är fredag, folk väntar på att dra från jobbet och är trötta. Då kan ett litet nättjafs pigga upp..?

    Du är trött på det där med vi och dem? Kan vi inte döpa om oss till IFK FG Gothia, så slipper vi det... ;)

    SvaraRadera
  36. Tomas SÄ/ En tanke är ju att du fixar dig en officiell användare hos exempelvis BaraBen så att man vet att det är du som svarar på grejer här ibland. Annars är det stor risk att någon anonym dåre gör så här (se inlägg nedan).

    SvaraRadera
  37. Frankie och BaraBen är sossepack, leve moderaterna!

    SvaraRadera
  38. Hade det inte varit för avsaknad av storbildskärmar på Rosen skulle jag kört hela dan där imorn, men nu får det bli match och käk på Biljardpalatset, sen lite party på Rosen vid vinst.

    SvaraRadera
  39. Tomas, SÄ/ Mer eller mindre bra över ens? Vilket påhopp, vilken skandal, vilken megachock! AVGÅ AVGÅ PAMPJÄVEL!

    Sedan kan väl diverse debattörer här försöka ta saker i livet på lite mindre allvar. BaraBen tycker om några pubar, därför föreslog vi dem. Inte mer inte mindre. Inget att ens låtsasbråka kring...

    SvaraRadera
  40. Kommentaren från snorungen som bor i London var ju bara för mycket. 100 spänn på att du inte är över 20 år.

    SvaraRadera
  41. anonym 14:08//

    foxes är ett gaishak.

    SvaraRadera
  42. frankie/ Är det sant att supporterklubben änglarna försökt "ta över ert" samarbete med biljardpalatset då? vart kommer barabens matchdags- och festarrangemang hållas framöver i så fall??

    SvaraRadera
  43. Det var jag som skrev om bartendern på Rose & Crown ovan. Såg att någon skrev att jag inte var trovärdig. Nej, ingen är väl direkt trovärdig som anonym skribent på ett internetforum, men jag kan säga på mitt hedersord att det inträffade. Var där med min dåvarande flickvän för kanske två år sen. Skulle köpa en öl och betala med kort. Satte min kråka och räckte över kvittot. Bartendern, som tidigare brusat upp mot en annan kund till synes utan anledning, skakade på huvudet och räckte tillbaka kvittot med dricksraden inringad. Jag skrev "10" och returnerade kvittot men han bara skakade på huvudet igen. Såhär i efterhand borde man ju bara gått därifrån men jag blev ställd och skrev "40" och det accepterade han. Det säger kanske inte så mycket om Rose & Crown utan mer om just honom, men så var det i alla fall.

    SvaraRadera
  44. John/ Tråkigt att höra den storyn, men som du säger finns det nog mindre begåvade individer överallt och själv har jag alltid blivit bemött på bästa vis på Rosen. Dock hade de en ganska störd kärring i garderoben ett tag, men hon verkar ha försvunnit nu...

    SvaraRadera
  45. Han kanske menade att du skulle fylla i totalbeloppet vilket i så fall troligtvis skulle innebära att han skulle få mindre i dricks än den tia du erbjöd honom först:-)

    SvaraRadera
  46. Foxes på Gibraltar är inget Gais hak...fyll stället på lördag....finns inga gaisare på Nedre Johanneberg...där finns endast stil och klass...

    SvaraRadera
  47. Ovan nämnda pubar är för de som ABSOLUT INTE kan ta sig till Kalmar. Ni övriga har ingen anledning att stanna kvar i stan!

    Invadera Kalmar!

    KROSSA!!

    SvaraRadera
  48. Har inte varit på Parken sedan det blev just Parken, men ett ställe som misshandlar blåvita supporters borde väl svartlistas av SÄ?

    Champs är mitt val.

    SvaraRadera
  49. För en gångskull skriver ni nåt vettigt! BRA!

    SvaraRadera
  50. jag uppmanar att åka ner till Kalmar //LB ;)

    SvaraRadera
  51. Foxes drivs av 2 gaisare, så nej tack.
    Biljardpalatset saknar charm och känsla och hela grejen 1 nov var en katastrof, så nej tack.
    Tur att R&C finns.

    SvaraRadera
  52. anonym 20:35/ Visst att matchen var katastrof, men införladdningen på Biljardpalatset, kallar du den katastrof? Då är du nog rätt ensam om det, för det var fan euforiskt de timmarna, fram till match...

    SvaraRadera
  53. Sätter aldrig min fot på Parken, aldrig...

    SvaraRadera
  54. Rosen är bäst och med bäst folk och stämning. Sjukt dock att baren inte tar emot kort allt som oftast bara, man får nästan be om ursäkt att man vill betala med kort. Känns ganska 1975.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.