2010/03/14

Tobbe é kvar!


LAGANALYS. Bra skrivet av Ida nedan, men jag känner att jag måste steppa in i Hysén-debatten.

Jag förstår tankegången, visst kan vi klara oss utan Hysén. Men inte på samma nivå. Vill vi plocka hem guldet och gå en bit i Europa League behöver vi spelare som alltid presterar det lilla extra. Det är mycket möjligt att vi hade vunnit mot Kalmar med Bärkroth på topp. 2 av 3 gånger … Men han är inte som Tobbe en spelare som man alltid kan lita på.

20 mill är mycket pengar. Såg bilder från Aiks innehall och visst hade det varit gött för gubbarna att kunna lira nästa försäsong i kortbyxor. Men för mig är Tobbe värd så mycket mer än så. Han är en symbol för precis allt Blåvitt är och vill vara. Att han dessutom är allsvenskans bästa spelare är fantastiskt. När hände det senast – att vi hade en spelare som var en av oss och samtidigt lagets bästa spelare? Vi kommer aldrig kunna värva igen det tomrummet för 20 miljoner.

Stannar Tobbe resten av säsongen finns chansen att han blir kvar i IFK Göteborg resten av karriären. Vet att det är stora ord men han hade blivit en ny Håkan. Om inte större. Igen stora ord, men fortsätter han såhär i ett par år kan hans änglavingar ta honom upp till Torbjörn-höjder.

Visst, Tobbe dominerar i Allsvenskan. Han kan vinna skytteligan även om han bara spelar kvar fram till sommaren. Detta har dock hänt förut. Och även om spelare som Marcus Berg och Rosenberg lyckats ok ute i Europa har det inte gått mycket bättre än vad det gjorde för Hysén i England. Det är inte alls säkert att han kommer klara en ordinarie plats i Premier League, La Primera eller Serie A – vilket är ett måste om det ska gå bättre än i förra utflykten.

Tobbe, du har redan bevisat att man kan spela landslagsfotboll även om man spelar allsvenskt. Så snälla, jag ber dig. Stanna hemma för våran, och din skull. Du kommer bli superärkeängel, helgon, kung … gud. Efter framgångar i höstens Europa League kommer Risps unge säga "Tobbe är kass" i Kanal Glenn och cirkeln är sluten.

38 kommentarer:

  1. mycket bra skrivet! stanna tobbe

    SvaraRadera
  2. tobbe stannar

    SvaraRadera
  3. Det är synd att spelare så ofta sticker mitt i säsongen. Om Tobbe vill gå skulle han göra det efter allsvenskan, efter guldet är vunnet.

    SvaraRadera
  4. Jag skriver under på den här artikeln!

    SvaraRadera
  5. Härrydaängel2010-03-14 21:02

    Underbart skrivet :) Stanna Tobbe

    SvaraRadera
  6. Hoppas han skriver på det nya kontraktet. Det lär kosta för de som vill lösa ut honom, men fortsätter han göra mål kan inte de stora ligorna blunda för hans dominans trots finnans krisen. 20 mille? Hellre ett sm-guld Håkan..

    SvaraRadera
  7. Bra skrivit.

    Jag tror inte att Mild kommer sälja Tobbe till något under pris. Vi har råd att ha kvar honom och Mild vill inget annat än ut i Europa med Blåvitt. Och Tobbe är precis det där lilla sista vi behöver för att komma ut till Europa!

    Forza Blåvitt!

    SvaraRadera
  8. Bra skrivet! Speciellt när Tobbe läser här:) Tobbe, stanna!

    SvaraRadera
  9. Jag tror att Tobbe stannar kvar i Blåvitt tills han inte längre får vara kvar och blir spelande tränare i Gårda vid 37 års ålder.

    SvaraRadera
  10. tobbe stanna! du är kung!

    SvaraRadera
  11. "Efter framgångar i höstens Europa League kommer Risps unge säga "Tobbe är kass" i Kanal Glenn och cirkeln är sluten."

    jag fattar inte?

    SvaraRadera
  12. TOBBE JAG BER.. Skriv på livstidskontrakt med blåvitt. Det var länge sedan blåvitt hade en sådan go gubbe med ett sånt hjärta som du har. JAG ÄLSKAR DIG!

    ps. säg till Sella att han också skriver på livstidskontrakt. då är ni ju två stycken ;)

    SvaraRadera
  13. HELT RÄTT! Det Ida skrev var värdelöst (hon borde satsa på en karriär inom AIK AB istället)

    SvaraRadera
  14. Wanderson var bättre förra året eftersom han hade 7 assist och 18 mål. Hur många assist hade Tobbe ?

    SvaraRadera
  15. Man skall icke häda.

    SvaraRadera
  16. 22:33
    Hur många av Tobbes mål var på straff?
    Hur många av Wandersons?

    SvaraRadera
  17. Jag kan bara hålla med. Tobias är en fantastisk spelare som utan tvekan måste stanna kvar om vi ska ha något i Europa att göra. Han är dessutom så viktig att det helt klart ska satsas mycket både pengar och övertalning för att få behålla honom. 20miljoner är ingenting att få för en spelare som förmodligen kommer att vara skillnaden mellan andraplatser och titlar framöver. Vad ska vi med 20 millar till? Köpa upp ytterligare talanger som innan de blir riktigt bra flyttar utomlands. Det är ju titlar vi vill ha inte pengar. Lika hög status som Torbjörn Nilsson kommer han givetvis aldrig få, eftersom han tidigare spelat i Djurgården. Men han är bra ändå.

    SvaraRadera
  18. Anonym 22.13:

    Det finns ett klassiskt reportage där någon reporter är hemma hos Glenn i Liverpool, där Tobbe (cirka 4 år gammal?) springer runt och sparkar boll och säger säger "Torbjörn Nilsson är kass".

    SvaraRadera
  19. Underbart skrivit bästa på väldigt länge.

    SvaraRadera
  20. Så trött på det här nu. Varför 20 miljoner? Detta är enligt Expressens källor, och de brukar som AB inte ha många siffror rätt.

    Tro mig, Hysén kommer skriva på ett kontrakt så att klubbar får hosta upp en rejäl slant. Kom ihåg att det inte är någon talang, eller upp coming spelare vi säljer utan en redan etablerad stjärna som går in i de flesta lagen i Sko/Hol/Tys mfl.

    Håkan Mild kommer därför begära mer än vad man fick för Berg, skulle tro att man inte säljer honom för mindre än 35 miljoner.

    SvaraRadera
  21. Anonym 23:40 -
    Antar att prislappen inte var kärnan i detta inlägget..

    Bra skrivet!

    SvaraRadera
  22. Helt rätt, du måste stanna Tobbe. Hade du inte varit gift redan skulle jag fan gifta mig med dig, och då är jag ändå heterosexuell kille ;) Stanna kvar och se till att vi kommer till gruppspelet i Europa League, och stanna sen därför att vi spelar i Europa League och fortsätt så.

    Förresten, om du läser här bland vad vi vanliga dödliga säger, hälsa Bärken, Söder och Dyrenstam att de får komma tillbaka snart så vi får se de på banan, saknar alla tre...

    SvaraRadera
  23. Hoppas han stannar, vi har ett bra lag men utan tobbe blir det 1 mål istället för 3.

    Kungen, han är väll inte gift, KÖR PÅ!!!

    SvaraRadera
  24. Anonym 23.14
    Pre-Liverpool
    Tipsextra-repotage (?), PSV

    SvaraRadera
  25. Brasklapp:

    Detta var absolut inte menat som ett påhopp på tidigare nämnda Baraben-kollega. Sluta hata på henne. Det är fantastiskt så mycket tid folk lägger ner för att vi/ni ska få nått intressant att läsa om klubben i våra hjärtan.

    TOBBE È KVAR!

    SvaraRadera
  26. Efter försäljningen & vidareförsäljningsklausulen på Mackan samt försäljningen av Boom Boom så sitter vi för tilfället hyfsat säkert ekonomiskt. Om Tobbe säljs är det inte för pengarna utan för att han själv vill det, man kan inte hindra en spelare som har så stort blåvitt-hjärta.

    Konstigt att ingen nämner William när det pratas eventuella ersättare, han är väl närmare en anfallsplats än Bärken som för mig är mera yttermittfältare.

    SvaraRadera
  27. Jag skriver under på alla punkter, mycket bra skrivit!

    SvaraRadera
  28. Vi ska va väldigt rädda om Tobbe!
    Hans egenskaper är väldigt unika och det kan dröja länge innan vi ser något liknande igen! Söder har kapacitet, men det är skillnad på att va talang och att blomma ut...
    Är inte så säker på att tobbe kommer få så många erbjudande framöver. Varför tar för lång tid att skriva här. Men, hur som helst kommer vårat "fansens" engagemang i att vilja ha tobbe kvar betyda mycke. Tobbe är en av oss "även fast han inte gillar Totte, hehe" och visar vi hur mycket vi vill ha honom kvar kommer det självklart styra hans beslut. Tycker en namninsamling som överlämnas till honom efter sista vårmatchen vore ett sätt från fansen att visa vad vi tycker. Kan va droppen som får vågskålen att väga över till ett långtidskontrakt med blåvitt!

    SvaraRadera
  29. Tycker vi är lite egoistiska. Om tobbe vill prova i utlandet så kan han gå det är helt upp till han. Vi får hoppas vi har nån han kan bli ersätt med, dom två småttingarna vi har är lite för små dom behöver biffa till sig lite så dom inte blir så lätta att trycka undan.

    Annrs tobbe kan väll gå på lån till nån större klubb så får han känna på hur det känns, om det inte går bra kan han komma tillbaka.

    SvaraRadera
  30. http://www.facebook.com/pages/ALLA-VI-SOM-TYCKER-ATT-TOBBE-SKA-STANNA-I-BLAVITT/208981556008?ref=nf

    SvaraRadera
  31. Självklart är det upp till tobbe om han vill gå till utlandet. Men, det innebär ju inte att vi supportrar kan påverka honom att inte göra det... Tobbe är värd att få chansen igen utomlands, men stannar han vore det ju fantastiskt för hela föreningen!

    SvaraRadera
  32. Om Tobbe nu skulle gå kan man väl sätta Pär som spets, Elmar som tia och Södre/Sana på vänsterkanten?

    Även om han går så har vi ju ett grymt lag, även om han är våran bästa spelare just nu.

    SvaraRadera
  33. Hylla grabben i ett tifo för helvete!
    Samla in pengar några matcher framöver, för att sedan ge han en otrolig hyllning, typ vid ett mål!
    "KUNG Hysén" eller nåt.
    Då förstår han hur viktig han är för oss.

    SvaraRadera
  34. Jo visst, man kan ju sätta Kim i spets och risp som 10:a också. Inget av alternativen blir lika bra som med tobbe på topp och det är ju där problemet ligger...
    Hur man än gör lär det bli svårt att ersätta tobbe, så vi får hoppas han stannar kvar!

    SvaraRadera
  35. Instämmer helt och hållet,det finns bara en Tobbe

    SvaraRadera
  36. Instämmer helt och hållet,det finns bara en Tobbe!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.